Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Gion Gábor

pénzügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Csökkenő adók, bővülő gazdaság

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. január 16. 13:21

A magyar gazdaság - az uniós átlagot jóval meghaladó - jó teljesítménye mögött a munkavállalókat, a vállalkozásokat és a családokat támogató átgondolt pénzügyi és adópolitikai lépések állnak – hangsúlyozta Gion Gábor az Euromoney gazdasági magazin közép-kelet-európai fórumán.

Egyszerű, és jó választással kifizetődő a bankszámlaváltás

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. december 16. 8:22

Tudatos pénzügyi döntésekkel a banki költségeken akár több tízezer forint is megspórolható; a legolcsóbb és az igényeknek leginkább megfelelő bankszámla-konstrukció kiválasztása után az egyszerűsített bankszámlaváltásnak köszönhetően az ügyintézés már rendkívül egyszerű - tájékoztatta Gion Gábor pénzügypolitikáért felelős államtitkár az MTI-t.

A kínai Shanxi tartomány küldöttségével tárgyalt Gion Gábor

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. december 13. 16:09

Magyarország nyitott a kétoldalú kereskedelmi és befektetési kapcsolatok fejlesztésére Shanxi tartománnyal – jelentette ki Gion Gábor LUO Qingyu, a kínai Shanxi tartomány gazdasági kapcsolatokért felelős tanácsosával való megbeszélését követően.

Új családtámogatási intézkedések készülnek

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. december 8. 11:43

Több családtámogatási elképzelés is a Pénzügyminisztérium napirendjén van, ezek között szerepel az úgynevezett falusi csok is - mondta a Magyar Időknek a pénzügyekért felelős államtitkár.

Meghaladta az öt százalékot a gazdasági növekedés

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. december 5. 10:52

A szolgáltatások teljesítménye alapján nagyrészt a bérnövekedéssel magyarázható, hogy kiemelkedő mértékben nő a magyar gazdaság - reagált a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára a harmadik negyedéves GDP-adatokra szerdán az M1 aktuális csatornán.

Jó befektetés lesz a nyugdíjkötvény

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. december 1. 11:15

Még az idén kidolgozhatja az új nyugdíj-előtakarékossági lehetőséget a kormányzat - mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára a Magyar Időknek.

A pénzügyi szektor digitalizációja jelentősen csökkentheti a készpénzhasználatot

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. november 28. 19:24

A pénzügyi szektor digitalizációja jelentősen csökkentheti a készpénzhasználatot, Magyarországon a GDP mintegy 15 százalékát teszi ki a forgalomban lévő készpénz, a készpénzhasználat költsége évente 400-450 milliárd forint - mondta a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára a Tech Show konferencián.

40 millió forint áll a pénzügyi tudatosságot erősítő civil szervezetek rendelkezésére

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. november 28. 11:34

A kormány 40 millió forintos keretösszeggel indított pályázati lehetőséget a lakosság pénzügyi tudatosságát erősítő civil szervezeteknek - mondta Balogh László, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

A pénzügyi tudatosság erősítése kedvező az egész nemzetgazdaság számára

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. november 27. 17:14

A fiatalok, a családok pénzügyi tudatosságának erősítése az egész társadalom, az egész nemzetgazdaság számára kedvező - mondta Balogh László, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára a Privátbankár.hu Pénzügyi tudatosság fórum 2018 című rendezvényén kedden Budapesten.