Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Hornung Ágnes

pénzügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

További GDP-növekedés várható

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. augusztus 15. 16:30

A Pénzügyminisztérium (PM) számításai szerint az idei évre 4,3 százalékos GDP-növekedés várható az előző évhez képest - közölte Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Több száz milliárd forintot spórolhat az ország a készpénzmentes fizetéssel

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. augusztus 15. 9:44

A készpénzfizetési rendszer évente mintegy 450 milliárd forint költséget ró a nemzetgazdaságra, ezt megspórolhatná az ország a készpénzmentes fizetéssel, a költségek csökkentését a Pénzügyi tudatosság kormánystratégia is kiemelten kezeli - mondta Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár kedden Budapesten, a Sziget fesztiválon tartott sajtótájékoztatón.

Kimagasló volt a magyar gazdaság teljesítménye az év első felében

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. augusztus 14. 9:46

A második negyedévben 4,6 százalékkal, az év első felében 4,5 százalékkal növekedett Magyarország gazdasága. Az adatok megerősítik, hogy új növekedési fokozatba kapcsolt hazánk, aminek fő mozgatóereje a hatéves bér- és adómegállapodás gazdaságösztönző hatása.

A kormányzati intézkedések segítik a lakásépítések növekedését

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. július 30. 11:59

A lakásépítések dinamikus növekedésében jelentős szerepe van az otthonteremtési programnak, valamint a kedvezményes lakásáfának - mondta Balogh László, a Pénzügyminisztérium (PM) helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.

30 százalékkal bővült a lakásépítések száma

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. július 30. 9:37

Az Otthonteremtési Program támogatásainak és a kedvező gazdasági környezetnek köszönhetően folytatódott a 2017-es év lendületes bővülése 2018 első felében. Idén 6 517 darab lakást vettek használatba június végéig, ami 30,2 százalékos bővülést jelent éves összevetésben.

A lakosság pénzügyi tudatosságát fejlesztő stratégiához kapcsolódó első kétéves cselekvési terv

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. július 27. 9:06

A kormány elfogadta a a lakosság pénzügyi tudatosságát fejlesztő stratégiához kapcsolódó első kétéves cselekvési tervet.

Hornung Ágnes: kiegyensúlyozott a növekedés

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. július 16. 9:16

Kiemelkedőnek tartja a bruttó hazai termék (GDP) bővülésének mértékét a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára. Hornung Ágnes a Magyar Hírlapban hétfőn megjelent interjúban hozzátette, hogy kiegyensúlyozott a növekedés, minden szektor közel azonos szinten teljesít, ezáltal egészségesebb a bővülés szerkezete.

Átláthatóbbá válnak a bankszámlák költségei

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. július 13. 13:21

A bankoknak egységes díjjegyzéket kell készíteniük a lakossági pénzforgalmi számlatermékeikről, ezeket a kondíciós listákat pedig fel kell tölteniük egy összehasonlító adatbázisba jövő év közepétől. Az erről szóló kormányrendelet tervezetét a Pénzügyminisztérium bocsájtotta társadalmi egyeztetésre.

A pénzügyi tudatosságot a biztosítások területén is javítani kell

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. július 4. 20:42

A pénzügyi tudatosságot a biztosítások területén is javítani kell - mondta Hornung Ágnes, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.