Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Hornung Ágnes

pénzügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Átlátható módon kell szabályozni a fintech fejlesztéseket

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. május 18. 14:01

A digitalizáció a 21. század nagy kihívása, az innovatív, digitális pénzügyi megoldások hamarosan a mindennapok részét képezik, ezért a szabályozásban is fel kell készülni arra, hogy a fintech fejlesztések minél átláthatóbbak legyenek - fejtette ki Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős helyettes államtitkára csütörtökön, Budapesten egy konferencián.

A piaci várakozások felett bővült a magyar gazdaság

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. május 17. 8:39

A magyar gazdaság a saját erejéből teljesített kiválóan az első negyedévben - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára kedd este az M1 aktuális csatorna műsorában.

Magasabb növekedési fokozatba kapcsolt a magyar gazdaság

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. május 16. 10:11

Három éve nem látott mértékben, 4,1 százalékkal növekedett éves összevetésben a magyar gazdaság teljesítménye 2017. első negyedévében. A bővülés mértéke jóval meghaladja a nemzetközi intézmények és a piaci elemzők előzetes várakozását, ugyanakkor alátámasztja a tárca számításait.

Gyorsuló magyar gazdaságra számít az Európai Bizottság

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. május 11. 13:32

Tavaszi jelentésében javította a magyar gazdasági növekedésre vonatkozó várakozásait az Európai Bizottság. A magyar kormány álláspontja, hogy a gazdaság ennél is gyorsabban, 4 százalék felett fog nőni a következő években, ami egyben azt is jelenti, hogy a hazai GDP bővülése érdemben lesz magasabb az Európai Unió átlagos növekedési üteménél.

Idén és jövőre is 4 százalék feletti lesz a növekedés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. május 4. 20:08

A 2017-2021-re vonatkozó konvergenciaprogramban 2017-re és 2018-ra is 4 százalék feletti GDP-bővüléssel számol a kormány - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornának.

Folytatódott a lakáspiac lendületes bővülése 2017 elején

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. május 4. 9:38

Az Otthonteremtési Programnak is köszönhetően a 2016-os lakáspiaci fordulatot követően 2017 első negyedévében is jól teljesített a szektor. Januártól márciusig 89 százalékkal emelkedett a kiadott építési engedélyek száma éves összevetésben a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb statisztikája szerint.

A szellemi tulajdon védelme támogatja a gazdasági növekedést

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. április 26. 15:24

A szellemi tulajdon világnapján Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára, és Luszcz Viktor, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke átadták a szellemi tulajdon védelmében fontos szerepet játszó intézmények elismerésére szolgáló Millenniumi Díjakat négy intézménynek szerdán Budapesten.

A beruházások erőteljes megugrása várható a következő években

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. március 23. 14:29

A beruházások erőteljes megugrása várható a következő években, Magyarország beruházási rátája tartósan 20 százalék felett alakul majd - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára az Európai Bizottság 2017. évi országjelentéséről megrendezett konferencián csütörtökön Budapesten.

Két százalékkal bővült tavaly a magyar gazdaság

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. március 7. 9:18

A tavalyi negyedik negyedévben éves összevetésben 1,6 százalékkal nőtt a magyar gazdaság teljesítménye, így 2016-ban 2 százalékkal növekedett a bruttó hazai össztermék. Az adatok megegyeznek a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetes adatközlésével. A bővülés húzóereje a mezőgazdaság és a szolgáltatások voltak.