Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Hornung Ágnes

pénzügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

A magyar gazdaság változatlanul lendületesen teljesít

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. december 5. 10:22

A magyar gazdaság változatlanul lendületesen teljesít, a fő hajtóerő a belső fogyasztás és a belső kereslet - mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán a legfrissebb statisztikai adatokra reagálva.

Gyorsuló gazdasági növekedés Magyarországon

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. december 5. 10:16

Az előzetes adatnál is gyorsabban, 3,9 százalékkal bővült a GDP Magyarországon a harmadik negyedévben a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint. A gyorsuló növekedéshez - a kedvezőtlen időjárással szembesülő mezőgazdaságot leszámítva - minden szektor teljesítménye hozzájárult.

Az OCED szerint is működik a béremelésre és az adócsökkentésre épített gazdaságpolitika

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. november 28. 11:17

Nyári előrejelzéséhez képest felfelé módosította a magyar gazdasági növekedésre vonatkozó idei és a jövő évi várakozását az OECD Economic Outlook című kiadványában. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet a tavaly novemberi hatéves bérmegállapodásnak és adócsökkentésnek köszönhetően a bérek erőteljes növekedésére és a beruházások felfutására számít.

Sikeres a kormány modern elektronikus fizetési módok elterjedését ösztönző programja

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. november 14. 13:15

A bankkártya-elfogadóhelyek számának bővítése érdekében indított kormányzati program teljes támogatási keretét lejegyezték a szolgáltatók, így összesen több mint 60 ezer új terminálon lehet majd kártyával fizetni.

A családok pénzügyi tudatossága a gazdaságot is erősíti

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. november 10. 12:35

A családok pénzügyi tudatossága erősíti a gazdaságot és javítja a társadalmi közérzetet is, a szükséges ismeretek átadását az iskolákban kell elkezdeni - mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

A kormány elfogadta a lakosság pénzügyi tudatosságát fejlesztő átfogó nemzeti stratégiát

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. november 9. 14:54

A kormány megtárgyalta és elfogadta a lakosság pénzügyi tudatosságát fejlesztő átfogó nemzeti stratégiát - jelentette be Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten azon a rendezvényen, amelyen minisztériumok és érdekvédelmi szervezetek képviselői együttműködési megállapodást írtak alá a Pénz7 eseménysorozat megrendezéséről.

A pénzügyi tudatosság növelése kiemelt célja a kormánynak

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. november 9. 12:29

A kevésbé tudatos fogyasztói magatartásból adódó válságok jelentős terheket rónak az államra, ezért a kormány számára kiemelten fontos, hogy a lakosság pénzügyi tudatossága javuljon, optimális döntések szülessenek - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára a Megtakarítási trendek - Mit hozhat a jövő? konferencián Budapesten csütörtökön.

Az e-kereskedelem adózásáról és az uniós pénzügyi felügyeletről egyeztettek

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. november 7. 13:59

Az uniós pénzügyminiszterek tanácsa, az Ecofin keddi ülésén a tagállamok képviselői az európai pénzügyi felügyeleti rendszer jövőjéről és a nemzetközi elektronikus kereskedelem áfa-szabályainak egyszerűsítéséről tárgyaltak Brüsszelben.

A külföldön született magyar gyerekek után is jár majd a babakötvény

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. október 27. 10:07

A kormány törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek arról, hogy a határon túl született gyerekek is kapjanak életkezdési támogatást és szüleik jegyezhessenek babakötvényt - mondta el Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár az MTI-nek pénteken.