Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Hornung Ágnes

pénzügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

A beruházások erőteljes megugrása várható a következő években

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. március 23. 14:29

A beruházások erőteljes megugrása várható a következő években, Magyarország beruházási rátája tartósan 20 százalék felett alakul majd - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára az Európai Bizottság 2017. évi országjelentéséről megrendezett konferencián csütörtökön Budapesten.

Két százalékkal bővült tavaly a magyar gazdaság

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. március 7. 9:18

A tavalyi negyedik negyedévben éves összevetésben 1,6 százalékkal nőtt a magyar gazdaság teljesítménye, így 2016-ban 2 százalékkal növekedett a bruttó hazai össztermék. Az adatok megegyeznek a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetes adatközlésével. A bővülés húzóereje a mezőgazdaság és a szolgáltatások voltak.

A lakosság pénzügyi tudatosságát segítő nemzeti stratégia hamarosan a kormány elé kerül

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. március 6. 14:52

A lakosság pénzügyi tudatosságát előmozdítani hívatott nemzeti stratégia még a nyár előtt a kormány elé kerül - mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára hétfőn a Pénz7 eseménysorozatot megnyitó budapesti rendezvényen.

Idén tovább folytatódik a lakáspiac élénkülése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. február 28. 14:25

A lakáspiaci fordulat éve volt a tavalyi, és idén a kedvező tendenciák tovább erősödnek - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára .

Felminősítette Magyarország besorolását a japán JCRA

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. február 21. 9:55

Tovább javította Magyarország gazdasági kilátásait a Japan Credit Rating Agency (JCRA) intézet. A devizaadósság minősítését egy kategóriát lépve "BBB"-ről "BBB+"-ra, a forintban jegyzett papírok értékelését pedig "BBB+"-ról "A-”-ra javították stabil kilátás mellett. A hitelminősítő lépése is mutatja, hogy Magyarország erősödik, a gazdaság teljesítményét külföldön is elismerik.

Magyarország a régiós versenytársaknál előbb hozza meg nagy gazdasági döntéseit

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. január 17. 14:07

"Az Euromoney konferencián büszkén mutatjuk be, hogy a nagy gazdasági lépések jóval előbb történtek Magyarországon, mint az uniós és a régiós versenytársaknál" - mondta az MTI-nek adott interjújában Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára, a nemzetközi Euromoney gazdasági konferencia nyitóelőadását követően Bécsben.

Sikeres a kormány bankkártya-elfogadóhely bővítést célzó programja

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. január 16. 11:18

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2,4 milliárd forintból indított programot, amelynek keretében új, korszerű bankkártya-terminálok beszerzéséhez és telepítéséhez nyújt 80 ezer forint támogatást.

Alacsony volt az infláció 2016-ban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. január 13. 9:18

Továbbra is rendkívül mérsékelt inflációs környezet jellemzi a magyar gazdaságot. 2016-ban 0,4 százalékos árváltozást mért a Központi Statisztikai Hivatal, ami megegyezik a tavaly áprilisi Konvergencia Programban közzétett kormányzati várakozással.

Biztatóak a magyar gazdasági kilátások

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2016. december 29. 12:47

Biztatónak nevezte a magyar gazdaság kilátásait Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára, aki kiemelte, hogy idén az uniós források mérsékelt felhasználása ellenére is várhatóan 2 százalék felett bővül a GDP.