Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Hornung Ágnes

pénzügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

A várakozás szerint bővült a magyar gazdaság

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. augusztus 16. 9:10

Az év első három hónapjának kiemelkedő növekedése után 3,2 százalékkal bővült a második negyedévben a magyar gazdaság. Az adat megfelel az előzetes várakozásnak, hiszen a tavalyi évben ebben az időszakban volt a legerősebb a GDP növekedése, ezért mutat a most megjelent adat az első negyedévinél alacsonyabb értéket. 2017 második felében az uniós támogatások és az Otthonteremtési Program felfutásának, valamint a hatéves bérmegállapodásnak és adócsökkentéseknek köszönhetően gyorsabb növekedésre számít a gazdasági tárca.

Meghaladta az 50 ezret a csok-igénylések száma

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Parlamenti államtitkár, 2017. július 28. 14:44

Meghaladta az 50 ezret a benyújtott családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylések száma a legfrissebb adatok szerint, a kért támogatási összeg pedig elérte a 136 milliárd forintot - ismertette Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Magyarország a kínai belső piacon bocsátott ki államkötvényt

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. július 26. 12:35

Magyarország a kínai belső piacon bocsátott ki államkötvényt 1 milliárd renminbi, 130 millió euró összegben - jelentette be Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára.

Folytatja a kormány a bankkártya-elfogadóhelyek számának bővítését célzó programját

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. július 20. 15:14

A modern elektronikus fizetési módok elterjedésének érdekében a kormány döntött újabb 30 ezer bankkártya-elfogadóhely támogatásáról, így a 2016 decemberében meghirdetett kormányzati programnak köszönhetően 60 ezer olyan üzletben, szolgáltatónál lehet majd kártyával fizetni Magyarországon, ahol erre korábban nem volt lehetőség – jelentette be Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár.

Értékesíti tulajdonrészét az állam a Gránit Bankban

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. július 20. 12:27

A Gránit Bank pénzügyi és gazdaságpolitikai szempontból is teljesítette a kormányzati elvárásokat, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium nyílt tendert ír ki a pénzintézetben lévő teljes, 36,5%-os állami részvénycsomag értékesítésére - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Mindenki nyer az elektronikus fizetéssel

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. július 3. 8:46

Kiemelt cél az elektronikus fizetés ösztönzése, ennek kapcsán új, mindenki számára elérhető bankszámla-konstrukció bevezetéséről tárgyal a Nemzetgazdasági Minisztérium - mondta a Világgazdaságnak Hornung Ágnes, a tárca pénzügyekért felelős államtitkára.

Globális OECD-fórum Budapesten: kiút az alacsony növekedés csapdájából

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. június 26. 13:59

Angel Gurría, az OECD főtitkára nyitotta meg a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet Budapesten megrendezett 3. Globális Termelékenységi Fórumát.

Multilaterális adóegyezményt írtak alá Párizsban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. június 7. 18:45

Az OECD Multilaterális Adóegyezményét Magyarország nevében Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár írta alá az OECD Miniszteri Értekezletének margóján, több mint 65 országgal együtt, Párizsban.

Idén a magyar gazdaság növekedése lesz a leggyorsabb a visegrádi országok közül

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. június 7. 10:49

A magyar gazdaság kiugróan jó első negyedéve alátámasztotta a kormány előzetes várakozásait, a hatéves bérmegállapodásnak és az adócsökkentéseknek köszönhetően a magyar gazdaság magasabb növekedési pályára állt, ezt pedig elismerik a nemzetközi szervezetek is - mondta Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár. Az ősszel megjelent várakozásához képest jelentősen javította a magyar GDP-növekedési előrejelzését a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) is - tájékoztatott a helyettes államtitkár.