Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Mától lehet pályázni a nonprofit szervezeteknek a pénzügyi tudatosság erősítésére

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. november 20. 16:19

A Pénzügyminisztérium negyvenmillió forinttal támogatja a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében végzett tevékenységet. A Tudatosan a pénzügyekben címmel meghirdetett pályázatra mától várja a nonprofit szervezetek jelentkezését a pénzügyi tárca. Az érintetteknek harminc napjuk van a pályázatok elkészítésére, illetve benyújtására.

Gion Gábor lett a pénzügyekért felelős államtitkár

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. november 16. 16:49

Áder János köztársasági elnök – a miniszterelnök javaslatára – 2018. november 13-ai hatállyal Gion Gábort nevezte ki a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkárának. Az államtitkár november 16-án vette át kinevezési okmányát a Sándor-palotában.

A versenyképesség növeléséhez nélkülözhetetlen a lakosság pénzügyi tudatossága

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. november 16. 16:00

Az ország versenyképességének növeléséhez, a családok életminőségének javításához nélkülözhetetlen a lakosság pénzügyi tudatossága - mondta a pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár a Pénzügyi tudatosság konferencián pénteken Budapesten.

Egyre több családnak van saját otthona

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. november 6. 9:31

A lakásépítések tavalyi lendületes bővülése 2018 első három negyedévében is folytatódott, amihez jelentősen hozzájárult a kormány otthonteremtési programja.

Csak az idén eddig 290 millió forintot spórolt az államkincstár a postaköltségen

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. október 10. 8:43

A nyugdíjaknál is előretört az elektronikus fizetési forma. Öt év alatt csaknem kétmilliárd forinttal több, juttatásra felhasználható összeg maradt a nyugdíjkasszában és a szociális ellátórendszerben annak köszönhetően, hogy az állampolgárok mind nagyobb arányban választják a nyugdíjak és a családtámogatások folyószámlára utalását– mondta a Világgazdaságnak Balogh László, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára.

Pályázatot írnak ki a pénzügyi tudatosság erősítésére non-profit szervezeteknek

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. szeptember 12. 11:21

A pénzügyi tudatosság erősítésére hamarosan pályázatot írnak ki pénzügyi fogyasztóvédelemmel foglalkozó non-profit szervezeteknek 40 millió forint kerettel - jelentette be Balogh László, a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár szerdán az "Okosan a Pénzzel" konferencián, Budapesten.

A magyar gazdaság gyorsabban nő az uniós átlagnál

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. szeptember 6. 12:12

A GDP második negyedévi várakozások feletti emelkedése több mint kétszerese az Európai Unió (EU) 2,2 százalékos növekedési átlagának, sőt jobb a másik három visegrádi ország adatánál is - mondta Balogh László, a Pénzügyminisztérium (PM) helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.

3100 milliárd forint értékű beruházást valósítottak meg idén

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. augusztus 30. 10:34

2018 első féléve során 13,4 százalékos bővülés eredményeként összesen 3 113 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg Magyarországon. A legtöbb ágazatban erősödni tudott a beruházási teljesítmény, jelentősen hozzájárulva a dinamikus gazdasági növekedéshez. A második negyedév 1 852 milliárd forint értékű összberuházása 15,3 százalékos bővülést jelent.

További GDP-növekedés várható

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. augusztus 15. 16:30

A Pénzügyminisztérium (PM) számításai szerint az idei évre 4,3 százalékos GDP-növekedés várható az előző évhez képest - közölte Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.