Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Hornung Ágnes

pénzügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Globális OECD-fórum Budapesten: kiút az alacsony növekedés csapdájából

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. június 26. 13:59

Angel Gurría, az OECD főtitkára nyitotta meg a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet Budapesten megrendezett 3. Globális Termelékenységi Fórumát.

Multilaterális adóegyezményt írtak alá Párizsban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. június 7. 18:45

Az OECD Multilaterális Adóegyezményét Magyarország nevében Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár írta alá az OECD Miniszteri Értekezletének margóján, több mint 65 országgal együtt, Párizsban.

Idén a magyar gazdaság növekedése lesz a leggyorsabb a visegrádi országok közül

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. június 7. 10:49

A magyar gazdaság kiugróan jó első negyedéve alátámasztotta a kormány előzetes várakozásait, a hatéves bérmegállapodásnak és az adócsökkentéseknek köszönhetően a magyar gazdaság magasabb növekedési pályára állt, ezt pedig elismerik a nemzetközi szervezetek is - mondta Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár. Az ősszel megjelent várakozásához képest jelentősen javította a magyar GDP-növekedési előrejelzését a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) is - tájékoztatott a helyettes államtitkár.

Az előzetes adatnál is gyorsabban bővült a magyar gazdaság

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. június 7. 10:31

Az első negyedévben 4,2 százalékkal nőtt a magyar gazdaság teljesítménye, ami az elmúlt tíz évben a második legmagasabb adat és meghaladja az előzetes értéket is.

Erősödik a kisbefektetők védelme

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. május 31. 15:03

Az Országgyűlés törvényt fogadott el a befektetővédelmi szabályok szigorításáról. Az új törvénynek köszönhetően a szolgáltatóknak részletesebben tájékoztatnia kell ügyfeleiket befektetés előtt a lehetséges kockázatokról.

Tovább erősödnek a kedvező tendenciák a lakáspiacon

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. május 25. 11:27

A tavalyi a lakáspiaci fordulat éve volt Magyarországon, az első negyedéves adatok alapján a kedvező tendenciák idén tovább erősödnek - mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára a Világgazdaság ingatlanpiaci konferenciáján csütörtökön Budapesten.

Átlátható módon kell szabályozni a fintech fejlesztéseket

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. május 18. 14:01

A digitalizáció a 21. század nagy kihívása, az innovatív, digitális pénzügyi megoldások hamarosan a mindennapok részét képezik, ezért a szabályozásban is fel kell készülni arra, hogy a fintech fejlesztések minél átláthatóbbak legyenek - fejtette ki Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős helyettes államtitkára csütörtökön, Budapesten egy konferencián.

A piaci várakozások felett bővült a magyar gazdaság

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. május 17. 8:39

A magyar gazdaság a saját erejéből teljesített kiválóan az első negyedévben - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára kedd este az M1 aktuális csatorna műsorában.

Magasabb növekedési fokozatba kapcsolt a magyar gazdaság

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. május 16. 10:11

Három éve nem látott mértékben, 4,1 százalékkal növekedett éves összevetésben a magyar gazdaság teljesítménye 2017. első negyedévében. A bővülés mértéke jóval meghaladja a nemzetközi intézmények és a piaci elemzők előzetes várakozását, ugyanakkor alátámasztja a tárca számításait.