Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Hornung Ágnes

pénzügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Elérhető a 4,3 százalékos gazdasági növekedés az idén

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. június 5. 10:25

Az első negyedév növekedése alapján elérhető a 4,3 százalékos GDP-bővülés 2018-ban, a lakossági fogyasztásban még jelentős tartalékok lehetnek - mondta Hornung Ágnes, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán a bruttó hazai termék (GDP) első negyedéves adataira reagálva.

Kiemelkedő ütemben bővült a magyar gazdaság

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. június 5. 9:37

Az első negyedévben éves összevetésben 4,4 százalékkal nőtt a magyar gazdaság, összhangban az előzetes adatközléssel. Az alapfolyamatokat megragadó, a szezonalitást és a munkanaphatást kiszűrő növekedés ennél még impozánsabb, 4,7 százalékos növekedést mutat. A gazdaság bővülése széles bázison nyugszik, szinte minden ágazat erősödött. Kiemelkedően teljesített a szolgáltató szektor, azon belül a turizmus, a kiskereskedelem és a lakáspiac is.

A szolgáltató szektor kiemelkedően teljesített az első negyedévben

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. május 16. 10:15

Az első negyedévben a szolgáltató szektor teljesített kiemelkedően, azon belül pedig a turizmus, és a kiskereskedelem - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős ügyvezető államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által kedden közzétett GDP adatokra reagálva.

65 százalékkal több új lakást adtak át

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. május 4. 10:21

Az első negyedévben soha nem látott mértékben, éves összevetésben 65 százalékkal bővült a használatba vett új lakások száma, ami közel 3400 új otthont jelent. Az emelkedés az Otthonteremtési Program eredményességét is tükrözi.

Kedvezően látja a magyar gazdaságot az Európai Bizottság

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. május 4. 9:42

A korábbi előrejelzéséhez képest számottevően javította a magyar gazdaságra vonatkozó kilátását az Európai Bizottság most megjelent tavaszi jelentésében. Bár a növekedési várakozásukat javították, az valamelyest még elmarad a kormány számaitól.

A pénzügyi tudatosság erősítése nemzeti érdek

Pénzügyminisztérium, 2018. március 26. 14:29

A pénzügyi kultúra fejlesztése a lakosság, a szolgáltatók és az állam érdeke is - húzta alá Varga Mihály a tárca Okosan a Pénzzel! című konferenciáján.

25 éves a Magyar Vámügyi Szövetség

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. március 23. 15:00

Az uniós csatlakozás utáni megváltozott helyzetben is fontos szerepe van a vámszakmának, a költségvetési bevételek biztosításán túl már biztonsági típusú ellenőrzéseket is folytatnak - jelentette ki Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár a Magyar Vámügyi Szövetség 25. éves jubileumi ünnepségén.

Információt cserélhetnek az uniós adóhivatalok

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. március 13. 16:12

Megállapodtak az uniós pénzügyminiszterek az Ecofin keddi ülésén arról, hogy módosítják az adózás területén kötelező automatikus információcserét szabályozó irányelvet - tájékoztatta Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár az MTI-t. A tanácsülésen az Európai Bizottság bemutatta a tagállamokról készült országjelentéseket is.

Pénzügyi oktatási centrumot avattak fel a Miskolci Egyetemen

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. március 8. 17:27

Fintelligence pénzügyi oktatási centrumot adtak át csütörtökön a Miskolci Egyetemen, az avatáson Hornung Ágnes a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára azt mondta, ez a központ minden szempontból a 21. század terméke.