Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Hornung Ágnes

pénzügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

A gazdasági növekedés stabil és széles alapokon nyugszik

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. február 15. 9:54

A gazdasági növekedés stabil és széles alapokon nyugszik - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Magyarország előtörleszti a tavaly lehívott orosz hitelt

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. február 7. 9:22

Magyarország előtörleszti a 2017-ben a paksi beruházás előkészítésére, tervezésére orosz hitelből eddig lehívott teljes összeget, 78 millió eurót, mintegy 24 milliárd forintot - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Formálódik a kkv-fejlesztési stratégia

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. február 6. 11:36

Olyan kkv-fejlesztési stratégia formálódik, amely nagyban segíti a magyar kis- és középvállalkozások (kkv) fejlődését, növekedési terét - mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Jelentősen emelkedett a babakötvény kamata februártól

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. február 1. 10:36

Jelentősen, a korábbi 3,4 százalékról, 5,4 százalékra emelkedett a babakötvény hozama februártól. A kiemelkedő kamatot azok kaphatják, akik a Magyar Államkincstárnál Start-értékpapírszámlát nyitnak és babakötvényt jegyeznek - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Jól vizsgázott az otthonteremtési program

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. december 21. 13:06

Jól vizsgázott az otthonteremtési program az elmúlt két évben, 2015-ös bevezetésétől ez év november végéig több mint 63 500 csok-igénylést fogadtak be a pénzintézetek több mint 177 milliárd forint értékben - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

15. alkalommal ülésezett az OECD Nemzeti Tanács

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. december 18. 11:01

Az OECD Nemzeti Tanács szerdai ülésén áttekintette az elmúlt hónapok fontos OECD vonatkozású eseményeit.

A magyar gazdaság változatlanul lendületesen teljesít

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. december 5. 10:22

A magyar gazdaság változatlanul lendületesen teljesít, a fő hajtóerő a belső fogyasztás és a belső kereslet - mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán a legfrissebb statisztikai adatokra reagálva.

Gyorsuló gazdasági növekedés Magyarországon

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. december 5. 10:16

Az előzetes adatnál is gyorsabban, 3,9 százalékkal bővült a GDP Magyarországon a harmadik negyedévben a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint. A gyorsuló növekedéshez - a kedvezőtlen időjárással szembesülő mezőgazdaságot leszámítva - minden szektor teljesítménye hozzájárult.

Az OCED szerint is működik a béremelésre és az adócsökkentésre épített gazdaságpolitika

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. november 28. 11:17

Nyári előrejelzéséhez képest felfelé módosította a magyar gazdasági növekedésre vonatkozó idei és a jövő évi várakozását az OECD Economic Outlook című kiadványában. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet a tavaly novemberi hatéves bérmegállapodásnak és adócsökkentésnek köszönhetően a bérek erőteljes növekedésére és a beruházások felfutására számít.