Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Hornung Ágnes

pénzügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Felminősítette Magyarország besorolását a japán JCRA

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. február 21. 9:55

Tovább javította Magyarország gazdasági kilátásait a Japan Credit Rating Agency (JCRA) intézet. A devizaadósság minősítését egy kategóriát lépve "BBB"-ről "BBB+"-ra, a forintban jegyzett papírok értékelését pedig "BBB+"-ról "A-”-ra javították stabil kilátás mellett. A hitelminősítő lépése is mutatja, hogy Magyarország erősödik, a gazdaság teljesítményét külföldön is elismerik.

Magyarország a régiós versenytársaknál előbb hozza meg nagy gazdasági döntéseit

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. január 17. 14:07

"Az Euromoney konferencián büszkén mutatjuk be, hogy a nagy gazdasági lépések jóval előbb történtek Magyarországon, mint az uniós és a régiós versenytársaknál" - mondta az MTI-nek adott interjújában Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára, a nemzetközi Euromoney gazdasági konferencia nyitóelőadását követően Bécsben.

Sikeres a kormány bankkártya-elfogadóhely bővítést célzó programja

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. január 16. 11:18

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2,4 milliárd forintból indított programot, amelynek keretében új, korszerű bankkártya-terminálok beszerzéséhez és telepítéséhez nyújt 80 ezer forint támogatást.

Alacsony volt az infláció 2016-ban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. január 13. 9:18

Továbbra is rendkívül mérsékelt inflációs környezet jellemzi a magyar gazdaságot. 2016-ban 0,4 százalékos árváltozást mért a Központi Statisztikai Hivatal, ami megegyezik a tavaly áprilisi Konvergencia Programban közzétett kormányzati várakozással.

Biztatóak a magyar gazdasági kilátások

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2016. december 29. 12:47

Biztatónak nevezte a magyar gazdaság kilátásait Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára, aki kiemelte, hogy idén az uniós források mérsékelt felhasználása ellenére is várhatóan 2 százalék felett bővül a GDP.

A bankok 24 ezer csok-igénylést fogadtak be november végéig

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2016. december 22. 20:15

Már 24 ezer családi otthonteremtési kedvezményre (csok) irányuló igénylést fogadtak be a bankok november 30-áig - mondta a portfolio.hu-nak adott interjújában Hornung Ágnes, aki szerint jövőre az igénylések száma nőni fog.

Jövőre tovább erősödik Magyarország

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2016. december 20. 11:15

A magyar gazdaság több mint 4 százalékkal gyorsulhat jövőre a novemberben megkötött hat évre szóló bérmegállapodásnak köszönhetően, a költségvetési hiány pedig továbbra is 3 százalék alatt marad, s 2017-től 2020-ig csökkenő pályára kerül - áll a Nemzetgazdasági Minisztérium frissen közzétett makrogazdasági és költségvetési előrejelzésében. A gazdaság tovább erősödik a következő években, 2017-ben 4,1 százalék, 2018-ra 4,3 százalék a tárca GDP-növekedési várakozása.

Sokkal több helyen lehet majd bankkártyával fizetni

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2016. december 8. 15:30

Sokkal több helyen lehet majd bankkártyával fizetni a jövőben - nyilatkozta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-nek.

Mérsékelt volt az infláció novemberben is

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2016. december 8. 9:35

Novemberben a fogyasztói árak 1,1 százalékkal növekedtek éves összevetésben, de az év első tizenegy hónapjában így is nagyon enyhe, 0,3 százalékos emelkedést regisztráltak.