Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Hornung Ágnes

pénzügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

A pénzügyi tudatosság erősítése nemzeti érdek

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2018. március 26. 14:29

A pénzügyi kultúra fejlesztése a lakosság, a szolgáltatók és az állam érdeke is - húzta alá Varga Mihály a tárca Okosan a Pénzzel! című konferenciáján.

25 éves a Magyar Vámügyi Szövetség

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. március 23. 15:00

Az uniós csatlakozás utáni megváltozott helyzetben is fontos szerepe van a vámszakmának, a költségvetési bevételek biztosításán túl már biztonsági típusú ellenőrzéseket is folytatnak - jelentette ki Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár a Magyar Vámügyi Szövetség 25. éves jubileumi ünnepségén.

Információt cserélhetnek az uniós adóhivatalok

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. március 13. 16:12

Megállapodtak az uniós pénzügyminiszterek az Ecofin keddi ülésén arról, hogy módosítják az adózás területén kötelező automatikus információcserét szabályozó irányelvet - tájékoztatta Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár az MTI-t. A tanácsülésen az Európai Bizottság bemutatta a tagállamokról készült országjelentéseket is.

Pénzügyi oktatási centrumot avattak fel a Miskolci Egyetemen

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. március 8. 17:27

Fintelligence pénzügyi oktatási centrumot adtak át csütörtökön a Miskolci Egyetemen, az avatáson Hornung Ágnes a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára azt mondta, ez a központ minden szempontból a 21. század terméke.

Elindul a Készpénzkímélő Iskolák program

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. március 7. 13:51

Márciusban elindul a Készpénzkímélő Iskolák program, amelynek célja a fizetéssel járó adminisztráció csökkentése, a fizetési folyamatok gyorsítása és az ehhez kapcsolódó ismeretterjesztés, szemléletformálás a közoktatási intézményekben - jelentette be az NGM pénzügyekért felelős államtitkára szerdai, székesfehérvári sajtótájékoztatóján.

Márciusban a kormány elé kerül a pénzügyi tudatosság stratégia első cselekvési terve

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. március 5. 15:38

A lakosság pénzügyi tudatosságát fejlesztő nemzeti stratégia első két éves cselekvési terve közigazgatási egyeztetésen van, várhatóan március közepén kerül a kormány elé, amint elfogadják, életbe is lép - jelentette be Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Pénz7 programsorozat nyitó rendezvényén.

Az egészségipar fejlesztése meghatározó a versenyképesség és a nemzetgazdasági teljesítmény szempontjából

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. március 2. 12:42

Az egészségipar fejlesztése meghatározó jelentőségű a versenyképesség és a nemzetgazdaság teljesítménye szempontjából, az egészségi állapot javulása 30-40 százalékkal is hozzájárulhat a gazdasági növekedéshez - hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára pénteken Budapesten a Magyar Tudományos Akadémián (MTA).

184 millió eurós forrásból fejlesztik a felsőoktatást

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. március 1. 12:49

Az Európai Beruházási Bank és az Európa Tanács Fejlesztési Bank együttesen 184 millió euró összegű kedvezményes hitelt nyújt Magyarországnak a Pécsi Tudományegyetem és a Testnevelési Egyetem kampuszfejlesztésére – mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára.

A kormányzati intézkedések hatására bővült a lakáspiac

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. február 26. 8:50

Az utóbbi évek kormányzati intézkedéseinek hatására "gyönyörűen" emelkedik az új lakások és a kiadott építési engedélyek száma - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.