Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Hornung Ágnes

pénzügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Az állampapírok túljegyzése is a gazdaság sikereit jelzi

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. október 11. 10:59

Hornung Ágnes: A befektetők keresik a biztonságot jelentő magyar kötvényeket.
Komoly siker az állami kötvénycsere-program, amely a magyar gazdaság igen kedvező megítélését mutatja – mondta lapunknak Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

Ötszörös volt a túljegyzés az euró kötvénycserén

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. október 6. 8:49

Ötszörös volt a túljegyzés a befektetők részéről a tízéves devizakötvény-kibocsátáson, a tranzakció rendkívül sikeres volt, egymilliárd euró értékben bocsátottak ki, és 4,9 milliárd euróra érkezett ajánlat - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Folytatódik a lakáspiac növekedése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. szeptember 26. 13:39

A lakáspiac további növekedésére számít a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a kiegyensúlyozott és fenntartható gazdasági növekedés, a kedvező foglalkoztatási helyzet és az emelkedő reáljövedelmek, valamint a kormányzati otthonteremtési program eredményeképpen - mondta Hornung Ágnes, a tárca államtitkára egy szakmai konferencián kedden Budapesten.

Töretlen a piaci bizalom Magyarország iránt

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. szeptember 22. 14:15

Magyarország országkockázati mutatója, az 5 éves CDS-felár 100 pont alá, 98 bázispontra süllyedt, tehát a piaci befektetők elismerik a magyar gazdaság teljesítményét és pozitívan értékelik a kilátásokat.

Hamarosan a kormány elé kerül a pénzügyi tudatosság fejlesztésének stratégiája

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. szeptember 21. 15:33

Hamarosan a kormány elé kerül a pénzügyi tudatosság fejlesztésének stratégiája, amelynek célja, hogy rendszerbe tereljék és a nemzeti alaptanterv részévé tegyék a pénzügyi ismeretek oktatását - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára csütörtökön, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) konferenciáján, ahol Nagy Koppány, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója egyebek mellett a pénztárak előtt álló kihívásokról beszélt.

A digitális pénzügypolitikáról és az internetes nagyvállalatok adóztatásáról tárgyaltak

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. szeptember 16. 11:42

Az új piaci szereplőnek számító digitális pénzügyi szolgáltatók, a fintech cégek európai szintű szabályozásáról, valamint a Gazdasági és Monetáris Unió (GMU) mélyítéséről is szó volt az Ecofin pénteki informális ülésén Tallinban - tájékoztatott Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár. Szombaton az internetes óriáscégek adóztatásáról szóló javaslat vitája volt napirenden - tette hozzá.

Balogh László helyettes államtitkár az OECD Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pont élén

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. szeptember 12. 14:12

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkárt nevezte ki 2017. szeptember 13-ától az OECD Multinacionális vállalatokra vonatkozó irányelvek Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pontja elnökének.

1-1 millióval csökkenthetik hiteltartozásukat a harmadik, vagy további gyermeket vállaló családok

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. szeptember 5. 13:20

A májusban bejelentett átfogó demográfiai csomag részeként a kormány a múlt héten döntött a harmadik, vagy további gyermeket vállaló családok hitelelengedéséről. A támogatás összege 1-1 millió forint minden 2018. január elseje után született gyermek után ezeknél a családoknál. A kormány célja az intézkedéssel a születésszám növelése - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára az Echo TV Napi Aktuális című műsorában.

A pénzügyi tudatosság erősítését szolgáló stratégiát készített az NGM

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. szeptember 1. 12:13

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NM) hétéves, átfogó nemzeti stratégiát készített a lakosság pénzügyi kultúrájának erősítésére - mondta az NGM pénzügyekért felelős államtitkára pénteken az MTI-nek.