Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Gazdaságstratégiáért Felelős Államtitkárság

Dr. Cséfalvay Zoltán

parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár

Vezető hírek

Módosultak a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával megvalósuló projektek arculati előírásai és a kedvezményezettek tájékoztatási kötelezettsége

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Gazdaságstratégiáért Felelős Államtitkárság, 2014. április 10. 9:02

2014. január 01-i hatállyal a Nemzetgazdasági Miniszter rendelkezik a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap felett, ehhez kapcsolódóan módosult a KTIA finanszírozásával megvalósuló, 2013. december 31. előtt meghirdetett pályázatok két szabályzata (Kedvezményezettek Tájékoztatási Kötelezettségei, Arculati kézikönyv), melyet a kapcsolódó dokumentumok tartalmaznak.

A kormány az idén is több lépést tesz azért, hogy Budapest startup főváros legyen

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Gazdaságstratégiáért Felelős Államtitkárság, 2014. április 3. 11:11

A kormány az idén is több lépést tesz azért, hogy Budapest legyen Kelet-Közép-Európa startup fővárosa - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára csütörtökön Budapesten a SmartMobil konferencia megnyitóján.

Ősszel az Országgyűlés elé kerülhet a startup adócsomag

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Gazdaságstratégiáért Felelős Államtitkárság, 2014. április 2. 12:07

Még idén ősszel az Országgyűlés elé kerülhet az az adó- és adminisztrációs tehercsökkentő csomag, amely megkönnyíti majd mind az új, innovatív vállalkozások, a startupok, mind pedig az ezekbe fektető cégek életét Magyarországon - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára szerdán Budapesten a Startup Tavasz rendezvénysorozat keretében rendezett közép-európai startup verseny megnyitóján.

Cséfalvay Zoltán: az S&P döntése is megerősíti, hogy érdemes volt egyszerre végigvinni a reformokat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Gazdaságstratégiáért Felelős Államtitkárság, 2014. március 28. 11:54

A Standard & Poor's (S&P) pénteki döntése is megerősíti, hogy megérte egyszerre, viszonylag gyorsan végigvinni a reformokat és a pénzügyi stabilizációt - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára pénteken Budapesten a Hungarian Business Leaders Forum rendezvényén.

A startupok támogatásához újfajta pályázatokra, intézményekre van szükség

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Gazdaságstratégiáért Felelős Államtitkárság, 2014. március 27. 12:38

Cséfalvay Zoltán szerint a startup vállalkozások innovációihoz szükséges környezet megteremtése a befektetésen kívül újfajta pályázatokat és újfajta intézményeket igényel.

Segíti a kormány az uniós k+f források lehívásában a kkv-kat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Gazdaságstratégiáért Felelős Államtitkárság, 2014. március 20. 11:15

A kormány az Európai Unió központi, Horizont2020 (H2020) keretprogramja forrásainak lehívásában is segíti a magyar kis- és közepes vállalkozásokat (kkv-kat) - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten a BrandFestival - Magyar Vállalkozói Fórum rendezvényen.

A startup cégeket 140 milliárd forinttal segíti a kormány

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Gazdaságstratégiáért Felelős Államtitkárság, 2014. március 19. 14:20

A startup cégek fejlődését a strukturális alapokból és a kohéziós alapból, hazai társfinanszírozással 140 milliárd forinttal segíti a kormány. Az összeg nagyobb részét, 110 milliárd forintot pénzügyi eszközök révén juttat majd el hozzájuk - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára egy szerdai budapesti szakmai konferencián.

Az évtized végére 56 000-re kellene emelni a kutatók számát Magyarországon

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Gazdaságstratégiáért Felelős Államtitkárság, 2014. március 18. 16:46

Az évtized végéig 56 ezerre kellene emelni a mostani 37 ezerről a kutatók számát Magyarországon, amihez arra is szükség van, hogy egyre több nő válassza a kutatói pályát - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a "Lányok napja" pályaorientációs program budapesti keddi nyitórendezvényén.

Bionikai Innovációs Központ épül a Józsefvárosban

Kormányzat, 2014. március 18. 15:00

A bionika lehet Magyarország egyik sikerágazata a közeljövőben, ezt előmozdítandó hamarosan Bionikai Innovációs Központ (BIK) épül Budapesten, a Józsefvárosban a kormány támogatásával - jelentették be kedden a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karán rendezett sajtótájékoztatón.