Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Tállai András

parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár

Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Már több mint 100 cég regisztrált az online számla tesztoldalán

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 6. 9:12

Már több mint 100 cég regisztrált az online számla tesztoldalán, a 2018. július 1-jén debütáló e-számlázás a gazdaságfehérítés újabb fontos állomása - tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

A tehercsökkentés ellenére is több adó folyt be az államkasszába

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 2. 9:01

Az adócsökkentést is tartalmazó hatéves bérmegállapodást azért kötötte meg tavaly a kormány a munkáltatók és a munkavállalók képviselőivel, hogy véget érjen idehaza az alacsony bérek korszaka. Idén a fizetések nagy tempóban emelkednek, egyre több embernek van munkája, az államkasszába pedig nagyobb bevétel érkezik. Hat hónap alatt 140 milliárddal folyt be több, mint tavaly az első fél évben – mondta a Magyar Időknek Tállai András, a nemzetgazdasági tárca parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

Az adózók segítése és az egyszerűsítés; avagy az új adóeljárási törvény

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. július 31. 11:34

Mától véleményezhető az új adóeljárási törvény, amely a jelentős egyszerűsítés mellett egyre több, Európában is példaértékű szolgáltatást biztosít az adózóknak. Az adóhivatal új szolgáltatással – mentorálással, és ha szükséges szakmai támogatással - segítené a kezdő vállalkozásokat. A tervezet szerint az ellenőrzést a revizoroknak 365 napon belül le kell zárniuk, az adóbírság mértéke pedig a felére csökken.

Fokozott közúti áruforgalmi ellenőrzés indul hétfőtől

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. július 31. 9:14

Fokozott ellenőrzés-sorozatot indít hétfőtől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a szeptember 20-ig tartó, országos akcióban a pénzügyőrök az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) szabályainak betartását vizsgálják - tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Példaértékű a magyar közúti áruforgalmi ellenőrzés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. július 9. 8:24

Példaértékű és hatékony eszköz a fiktív és adózatlan áruk kereskedelme ellen az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer), amelyet már több ország is lemásol - tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Bezárulnak a kiskapuk az adóelkerülés előtt - 2017. szeptember 30-tól a NAV rálát az eddig eltitkolt külföldi bankszámlák egyenlegére is

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. július 4. 17:20

Vége a türelmi időnek: szeptembertől 59, jövőre várhatóan több mint 70 országból érkezhet magyar számlatulajdonosokról információ a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. Az adóhivatal 2017. június 30-ig biztosított lehetőséget arra, hogy ne a revizorok tárják fel egy ellenőrzés keretében a külföldi bankszámlán lévő vagy más módon eltitkolt jövedelmek után az adót. Az államkasszába április 30-ig 880 millió forint érkezett.

Tizenkét kormányablakban lehet adóügyeket intézni július 1-jétől

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. június 30. 15:11

Tizenkét kormányablakban lehet adóügyeket intézni július 1-jétől, 2018 végéig összesen kilencvenegy kormányablakban nyílik adóügyi ügyfélszolgálat országszerte - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára pénteken Pakson.

Nyílnak a NAV-ablakok

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. június 29. 7:56

Az adóhivatal közelebb viszi a lakossághoz szolgáltatásait, a kormányablakok egy részében már adózással kapcsolatos ügyek is intézhetőek, első lépésként 12 olyan településen nyílik NAV-ablak a kormányablakokban - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Az adótraffipax növeli a könyvelt bevételt és a legális foglalkoztatást

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. június 18. 9:05

Márciustól május végéig mintegy 120 előre bejelentett helyszínen végzett ellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az adótraffipax nemcsak a nyugtaadás gyakoriságát és a könyvelt bevételt, de a bejelentett alkalmazottak számát is növelte - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, a NAV vezetője az MTI-t.

A jövedéki adóbevalláshoz is készít tervezetet a NAV 2018-tól

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. június 16. 8:34

A személyi jövedelemadóhoz hasonlóan a jövedéki adóbevallás tervezetét is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) készíti el 2018-tól, miután július elsején hatályba lép az új jövedékiadó-törvény - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.