Parlamenti Államtitkárság

Tállai András

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Már a nyár végén életbe léphet a bevándorlási különadó

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. június 23. 8:51

Ha az Országgyűlés megszavazza a kormány javaslatát, már a nyár végén életbe léphet a 25 százalékos bevándorlási különadó - mondta a Magyar Időknek a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Hétfőn indul az újabb utólagos adótraffipax

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. április 11. 8:02

Április 16-tól a gépjármű-kereskedők és a szervizek állnak a jogkövetésre ösztönző, utólagos adótraffipax fókuszában. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az ellenőrzések megkezdése előtt majd egy hetet biztosít a hibák javítására, az alkalmazotti jogviszonyok rendezésére, illetve a bevallani elmulasztott adó összegének megfizetésére - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az MTI-nek.

Évi több száz milliárd forintot hoznak a NAV új módszerei

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. március 31. 7:56

Az adóhivatal által a 2010-es kormányváltás óta bevezetett új, modern módszerek évente több száz milliárd forintos pluszbevételt hozhatnak az államkasszának - nyilatkozta Tállai András a Magyar Időknek.

A megújult NAV szolgáltatásait érdemes kihasználni

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. március 25. 8:39

Számos új szolgáltatást nyújt ügyfeleinek az adóhivatal 2016-tól. A mellett, hogy ezek a könnyítések több mint ötmillió magánszemélyt, illetve mintegy egymillió vállalkozást segítenek az adóügyeik intézésében, a szolgáltatások nemzetközi szinten is példaértékűek, átvételük lehetőségét több uniós tagállam adóhivatala jelenleg is vizsgálja - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

A pénztárgépek után július 1-től az ital-automaták forgalmára is rálát a NAV

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. március 20. 13:59

Az italautomatát üzemeltető vállalkozásoknak még több mint három hónapjuk van az ún. automata felügyeleti egység beszereltetésére, amelynek segítségével nemcsak az adóhivatal lát rá a forgalmi adatokra, hanem az üzemeltető is pontosan nyomon tudja követni a bevételeket és a készletfogyást. Azért, hogy ütemezetten és a lehető legkényelmesebben történjék a beszerelés, a Magyar Postánál lehet időpontot foglalni.

Hétfő éjfélig még kérhető az szja-bevallás postázása

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. március 18. 8:51

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) március 19-én megkezdi adóbevallási tervezetek postázását, amelyet még hétfő éjfélig lehet kérni sms-ben, a NAV honlapján vagy telefonon - mondta el a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Már több mint 220 ezren nézték meg a bevallási tervezetüket

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. március 11. 11:50

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű e-szja rendszerében hétfő óta - péntek reggelig - már több mint 220 ezren nézték meg a bevallási tervezetüket - nyilatkozta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára vasárnap az MTI-nek.

A NAV felkészül a digitális jövőre

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. március 8. 15:08

A NAV 2.0 megújulási program egyik fontos célja, hogy az adó- és vámhatóság felkészüljön a digitális jövőre - mondta Kalocsai Kornél miniszteri biztos csütörtökön Debrecenben.

Márciusban újabb adózói kör a jogkövetésre ösztönző utólagos adótraffipax fókuszában

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. március 4. 10:09

Márciusban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) legújabb szolgáltatásával, az utólagos adótraffipaxszal a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálja kiemelten - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az MTI-nek.

Eddig csaknem kétszer annyian kérték sms-ben adóbevallásukat a NAV-tól, mint tavaly ilyenkor

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. február 25. 8:39

Péntekig mintegy 350 ezren kérték papíralapú szja-bevallási tervezetük postázását a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), idén is az sms a legnépszerűbb, a kérelmezők 70 százaléka így fordult az adóhatósághoz - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.