Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Tállai András

parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár

Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Jelentős eredményeket hozott az agrár-élelmiszeriparban az ekáer

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. december 13. 8:10

Jelentős eredményeket hozott az agrár-élelmiszeriparban az áfacsalások visszaszorításában az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) - írja szerdai számában a Magyar Idők, amelynek az adóhivatal elnöke elmondta: a kormány a napokban választ küldött az Európai Bizottságnak az ekáer miatt megindított kötelezettségszegési eljárásban.

Egyszerűsített vámkezelési engedélyt kapott a Huawei Technologies Hungary Híradástechnikai Kft.

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. december 12. 13:19

A Huawei Technologies Hungary Híradástechnikai Kft. teljesítette azokat az uniós vámjogszabályi feltételeket, amelyek a vámügyi egyszerűsítéseket magában foglaló engedélyezett gazdálkodói (AEOC) státusz eléréséhez szükségesek, így a vámügyek intézése alkalmával számos kedvezményben részesül - jelentették be az adóhatóság és a cég képviselői sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Több mint 3 milliárdot spórolhatnak az ingatlan-bérbeadók jövőre

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. december 12. 9:00

Jövőre a bérbeadók rendkívüli adminisztrációcsökkentéssel és jelentős pénzmegtakarítással számolhatnak. A hosszútávú lakáskiadóknak mindössze 15 százalék szja-t kell fizetniük, a rövidtávú bérbeadók (pl. az airbnb-izők) már három lakásra is választhatják a legnagyobb megtakarítást biztosító adózási módot, a tételes átalányadót.

700 milliárd forintot spórolhat az állam, ha nem az adózók készítik a bevallásokat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. december 11. 13:22

Mintegy 700 milliárd forintot takaríthat meg az állam, ha a tervek szerint 2021-től szinte minden adóbevallást, a vállalkozásokét és a magánszemélyekét is a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) készíti el, és megszűnik a papíralapú bevallás - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Új NAV-ügyfélszolgálati helyet adtak át Mezőcsáton

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. december 7. 19:14

Új adóhivatali ügyfélszolgálati helyet adtak át Mezőcsáton, a helyi kormányablakban csütörtökön. Az eseményen Tállai András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vezetője a modern közigazgatás alapfeltételének nevezte, hogy az kiszolgálja az embereket.

Ma több mint 70 ezer cég kap levelet a NAV-tól

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. december 7. 9:05

Ma kapja meg a személyes tájékoztatást az a több mint 70 ezer vállalkozás, amely a kisvállalati adó (kiva) választásával a becsült számítások alapján legalább 10 százaléknyi közterhet spórolna jövőre. A próbaszámításokat minden cégnek érdemes elvégezni. Ebben segít a Nemzetgazdasági Minisztérium kiva-kalkulátora.

Több mint 70 ezer cégnek lenne érdemes kivára váltania

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. december 3. 12:12

Jövőre több mint 70 ezer vállalkozás spórolhat meg jelentős közterhet a kisvállalati adóra (kiva) váltással az adóhatóság számításai szerint, erről az érintetteket tájékoztatják is - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Könnyíti a vállalkozások adminisztrációs terheit a kormány

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. november 28. 14:22

Az adóadminisztráció átalakításában központi helyet foglal el a vállalkozások terheinek csökkentése, adminisztrációs feladataik egyszerűsítése - mondta Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára egy szakmai rendezvényen kedden Budapesten.

Az áfa-bevallások elkészítésében is segíthet a NAV

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. november 26. 9:17

Az online számlázás jövő nyári bevezetése megteremti annak lehetőségét, hogy az adóhivatal részlegesen kitöltse a vállalkozások áfabevallását is - tájékoztatta Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

A hibázó mikrovállalkozások most még bírság nélkül pótolhatják adófizetési mulasztásukat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. november 19. 9:16

Támogató eljárást indít hétfőtől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azoknál a mikrovállalkozásoknál, amelyeknél az adóhatóság a rendelkezésére álló és a bevallási adatok között jelentős eltérést talált - mondta Tállai András, a NAV vezetője, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.