Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Tállai András

parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár

Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Jól vizsgázott a NAV új rendszere, az e-szja

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. június 22. 10:41

Az szja-bevallási korszak idén véget ért; a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elektronikus szja-rendszere minden adózót mentesített a bevallás kitöltésének kötelezettsége alól - jelentette ki budapesti tájékoztatóján Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter elmondta, a magyar e-szja példaértékű lehet az Európai Unióban. Tállai András miniszterhelyettes, a NAV vezetője bejelentette: szeretnék továbbfejleszteni a rendszert, hogy az adózóknak minél kevesebb időt kelljen adminisztrációval eltöltenie.

Az adótraffipax növeli a könyvelt bevételt és a legális foglalkoztatást

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. június 18. 9:05

Márciustól május végéig mintegy 120 előre bejelentett helyszínen végzett ellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az adótraffipax nemcsak a nyugtaadás gyakoriságát és a könyvelt bevételt, de a bejelentett alkalmazottak számát is növelte - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, a NAV vezetője az MTI-t.

A jövedéki adóbevalláshoz is készít tervezetet a NAV 2018-tól

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. június 16. 8:34

A személyi jövedelemadóhoz hasonlóan a jövedéki adóbevallás tervezetét is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) készíti el 2018-tól, miután július elsején hatályba lép az új jövedékiadó-törvény - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Történelmi lépést tett az adóhatóság a bürokrácia csökkentésében

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. június 1. 9:05

Történelmi jelentőségű lépést tett az adóhatóság az idén a bürokrácia csökkentésében, a szolgáltató hatóság kialakításában - hangsúlyozta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Özönlik az áru Magyarországra a selyemúton

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. május 24. 8:19

Több mint tíz százalékkal nőtt az utóbbi időben az unión kívülről Magyarországra érkező áruk értéke. Az emelkedés két ok miatt is kedvező: egyrészt az uniós vám húsz százaléka az ügyintéző tagállamnál marad, másfelől az itt vámkezelt termékek nem kerülhetnek később a magyarországi feketepiacra - mondta a Magyar Időknek Molnár Tamás, a nemzetgazdasági tárca helyettes államtitkára.

430 ezren módosítás nélkül elfogadták az adóbevallásukat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. május 23. 13:11

Több mint 430 ezren módosítás nélkül fogadták el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal(NAV) által készített szja-bevallás tervezetet - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára kedden az MTI-t.

Több százezren feledkezhettek meg a családi kedvezményről

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. május 16. 8:11

Tavaly a személyi jövedelemadó előlegéből több százezer szülő nem vette igénybe a családi kedvezményt, nekik érdemes kiegészíteniük ezzel a bevallástervezetet. Ezt legkésőbb május 22-ig, a bevallás benyújtásának határidejéig tehetik meg - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Több mint 80 százalékos az eltérés az Airbnb szállásadóinál

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. május 14. 8:54

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai szerint az Airbnb-hálózat szállásadóinak 81 százaléka szerzett több bevételt annál, mint amennyit Magyarországon bevallott - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel vasárnap.

Szerdán még le lehet adni az 1 százalékos rendelkező nyilatkozatokat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. május 10. 8:20

Az idén május 22-éig lehet dönteni a személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról. Mintegy 660 ezer magánszemély szerdán még leadhatja rendelkező nyilatkozatait a munkáltatójának is - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.