Parlamenti Államtitkárság

Tállai András

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkár

Vezető hírek

Kilenc év alatt 2250 milliárd forint családi adókedvezmény

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. február 6. 9:08

Kilenc év alatt nagyjából 2250 milliárd forint maradhat adó- és járulékkedvezményként a családoknál - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Több mint egymilliárd forint támogatás tavaly jogosítványra és nyelvvizsgára

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. február 4. 9:05

Tavaly 43 694 fiatal igényelt támogatást a kincstártól az első sikeres nyelvvizsga vagy a B kategóriás jogosítványhoz szükséges KRESZ-tanfolyam díjához, a támogatások meghaladták az 1,06 milliárd forintot - mondta a Világgazdaságnak Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Tízmilliárdok a cégeknek és a dolgozó nyugdíjasoknak

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. január 31. 8:05

Jelenleg nagyjából 75 ezer ember dolgozik munkaviszonyban nyugdíj mellett, a szám idén akár hetvenezerrel is emelkedhet a közterhek mérséklése miatt – mondta a Magyar Időknek a pénzügyminiszter helyettese.

Adócsökkentések mellett is százmilliárdokkal emelkedett tavaly az állam bevétele

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. január 25. 8:43

A közterhek mérséklésével a munkavállalók és a vállalkozások mellett az állam is jól járt, az alacsonyabb adókból ugyanis jóval több folyik be. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy tavaly 720 milliárd forinttal érkezett nagyobb összeg a jelentős közterhekből, mint 2017-ben - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Magyar Időknek.

Az év elejétől nem kell járulékot fizetniük a nyugdíjas munkavállalóknak

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. január 10. 9:39

Az év elejétől nem kell járulékot fizetniük a nyugdíjas munkavállalóknak, csak a 15 százaléknyi személyi jövedelemadót - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az Echo Tv csütörtöki adásában.

Egyre több nyugdíjasnak éri meg dolgozni

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. január 3. 10:28

Nem túl hosszú idő alatt akár meg is duplázódhat a nyugdíj mellett munkát vállalók létszáma - mondta a Magyar Időknek Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Harmincszor több marad a családoknál jövőre

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. december 29. 20:23

A Pénzügyminisztérium számításai szerint jövőre 335 milliárd forint maradhat a családi adó- és járulékkedvezmény miatt a gyermeket nevelő szülőknél.

Komoly eredményeket hozott a feketegazdaság elleni küzdelem

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. december 4. 9:01

A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint óriási eredményeket hozott idén a feketegazdaság elleni küzdelem és a béremelési folyamat - olvasható a Magyar Idők keddi számában.

Napokon belül érkezik a nyugdíjprémium

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. november 10. 15:46

A jövő héten folyósítja az állam a nyugdíjprémiumot, nagyjából 2,5 millió címzettnek – nyilatkozta a Magyar Időknek a pénzügyminiszter helyettese. Tállai András közölte: az extra összegeket a novemberi ellátásokkal együtt fizetik ki, így a bankszámlákon már hétfőn ott lesz a prémium is, a postai kézbesítés pedig csütörtökön kezdődik meg.