Parlamenti Államtitkárság

Tállai András

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Parlamenti Államtitkár

Vezető hírek

Az áfabevétel jelentős fedezetet ad az adócsökkentésekhez

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. október 12. 9:07

A magyar adócsökkentések fedezetét részben elvonná az az Európai Parlament által a napokban elfogadott javaslat, amely 25 százalékban maximálná az általános forgalmi adó (áfa) normál kulcsát, emellett egy ilyen lépés a magyar versenyelőny eltüntetését hozná magával - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Időknek.

Növekedett az adóbevétel, miközben csökkentek a közterhek

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. szeptember 28. 9:03

Az év első nyolc hónapjában 350 milliárd forinttal érkezett több adóbevétel az államhoz a tavalyi év hasonló időszakához képest; a pénzügyminisztérium államtitkára szerint az adóbevételek emelkedése a közterhek csökkenésével van összefüggésben - írta pénteki lapszámában a Magyar Idők.

Érdemes Magyarországon befektetni

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. szeptember 26. 17:10

Átadták a Tama Hungary Kft. 12 ezer négyzetméteres raktárcsarnokát szerdán Berettyóújfaluban. Tállai András szerint az 1,6 milliárd forintos fejlesztés legfontosabb üzenete, hogy "Magyarországon megfelelő a politikai-gazdasági környezet arra, hogy érdemes ide befektetni, pénzt, tőkét hozni, mert itt biztonság van, és a magyar emberek munkája által megtérül a befektetés".

A Pénzügyminisztérium is megnyitja kapuit

Pénzügyminisztérium, 2018. szeptember 12. 14:02

A Pénzügyminisztérium idén is csatlakozik a Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozathoz szeptember 15-én és 16-án - tájékoztatta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t.

Három év alatt nyolcvanmilliárd forint pluszjuttatást kaphatnak az idősek

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. szeptember 11. 8:56

Tavaly fizetett először az állam prémiumot a nyugdíjasoknak, a friss, az előzetes várakozásoknál is jobb gazdasági adat alapján ez idén is minden bizonnyal így lesz - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Időknek.

Tízmilliárdok kamatoznak kötvényekben a gyermekeknek

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. augusztus 28. 9:20

Július végéig közel 16 ezer start-értékpapírszámlát nyitottak a szülők, a nagyszülők gyerekeiknek, unokáiknak, így már mintegy 160 ezer gyermeknek kamatozik kisebb-nagyobb összeg babakötvényben - nyilatkozta Tállai András a Magyar Időknek kedden. A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: jelenleg 47 milliárd forintja van a jövő generációinak babakötvényben.

Augusztus 27-én érkezik a szeptemberi családi pótlék

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. augusztus 11. 19:55

Az idén is korábban fizeti ki az államkincstár a szeptemberi családtámogatási ellátásokat - közölte a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Idők szombati számában.

Ezermilliárdok maradhatnak a lakosságnál és a magyarországi vállalkozásoknál

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. július 9. 10:22

Óriási változáson ment keresztül 2010 óta az adórendszer, a személyi jövedelemadó szabályainak megváltoztatásával 2011 óta több mint 4500 milliárd forint maradhatott a lakosságnál és a családoknál - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Időknek.

Már a nyár végén életbe léphet a bevándorlási különadó

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. június 23. 8:51

Ha az Országgyűlés megszavazza a kormány javaslatát, már a nyár végén életbe léphet a 25 százalékos bevándorlási különadó - mondta a Magyar Időknek a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.