Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Tállai András

parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár

Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Havi félezer bűntettet tárt fel a NAV

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. október 13. 8:26

Fél év alatt több mint háromezer pénzügyi-gazdasági bűncselekményt tártak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói - írja a pénteki Magyar Idők.

Az adócsalást támogatja Brüsszel?

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. október 9. 9:03

A magyar gazdaság legtöbb történéséről azonnal tudomást szerez a jövő év közepétől az adóhivatal azzal, hogy a cégek számlázását bekötik a hatósághoz. – Ötvenezer milliárd forintnyi ügylet legfontosabb részletei jelennek majd meg rögvest a számítógépeiken, a csalás lehetősége a korábbiak töredékére csökken – mondta a Magyar Időknek a hivatal vezetője.

Magyarország megvédi az áfacsalókat eredményesen kiszűrő sikeres rendszerét, az ekáert

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. október 4. 15:48

Egy hete az Európai Bizottság még az adóelkerülés csökkentésében játszott szerepe miatt emelte ki a magyar ekáert (az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszert), ma viszont kötelezettségszegési eljárást indított hazánk ellen éppen az online közúti ellenőrzés rendszere miatt.

Az eredmények igazolták, hogy a NAV jó úton jár

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 28. 15:17

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jelentős létszámcsökkentés és az adózásban bevezetett könnyítések mellett is eleget tett alapvető feladatának, 2016-ban a gazdasági növekedést meghaladó mértékben, 3,7 százalékkal nőttek a költségvetést megillető adóbevételek, 2017-ben pedig 4,8 százalék az előirányzat.

Az online számlázással akár 50 ezer milliárd forintnyi tranzakciót követhet nyomon a NAV

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 24. 9:10

Az online számlázás tesztüzeme sikeresen zajlik, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számára - közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel.

Innovácios díjat kapott az adóhivatal e-szja fejlesztése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 15. 10:46

Az adóhivatalé az idei legjobb információs és kommunikációs fejlesztés az informatikai piac csúcscégei és szakemberei szerint; az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) szerint az év legjobb projektje a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű programja, az e-szja - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

Megduplázódott az első házasok kedvezményét igénybevevők száma

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 14. 8:01

Tavaly több mint kétszer annyi első házas vette igénybe a havi ötezer forintos állami nászajándékot, mint egy évvel korábban - derül ki az e-szja bevallások adataiból. Ez alapján 2016-ban az 54 ezer első házas összességében 2,2 milliárd forintot spórolt - 1,7 milliárddal többet, mint 2015-ben - közölte Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára az MTI-vel csütörtökön.

2016-ban több mint 1,1 millió szülő csökkentette az adóját a családi kedvezménnyel

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 10. 8:44

A személyijövedelemadó-bevallások adatai szerint minden negyedik magánszemély csökkentette adóját a családi kedvezménnyel. Tavaly mintegy 212 milliárd forintot hagyott a kormány a családoknál, 17 milliárddal többet, mint 2015-ben. Nemcsak az összeg, hanem az igénybevevők száma is - több mint 27 ezerrel - nőtt - tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Mától véleményezhető az adóhivatal végrehajtási eljárását szabályozó törvényjavaslat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 7. 10:06

A bürokrácia- és az eljárási költségek csökkentése mellett jelentős könnyebbséget jelenthet a fizetési nehézséggel küzdő adósoknak is, ha az Országgyűlés megszavazza az adóhivatal végrehajtási eljárását szabályozó törvényjavaslatot. 2018-tól a közigazgatási eljáráshoz köthető tartozások rendezése egységesen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közreműködésével történik.