Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Tállai András

parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár

Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Kapacitásbővítés és fejlesztés Borsodban

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. március 17. 11:18

A magyar gazdaságnak olyan pályára kell átállnia, ahol nem az olcsó munkaerő a versenyképesség alapja, hanem a hatékonyság - jelentette ki Varga Mihály a Kovács Kft. legújabb, kormánytámogatással megvalósuló fejlesztésének bejelentésekor Mezőkövesden. A nemzetgazdasági miniszter leszögezte, ezt segíti elő a tavaly novemberben aláírt hat évre szóló béremelési és adócsökkentési program.

Tanuszodával bővül Mezőkövesd

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. március 17. 13:30

Borsod-Abaúj-Zemplén megye is kivette a részét az ország fejlődéséből, 2015-ben már ez volt a régió legjobb gazdasági teljesítményt nyújtó megyéje – jelentette ki Varga Mihály a mezőkövesdi Városi Tanuszoda átadásán. A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a létesítmény amellett, hogy egyszerre ad lehetőséget a sportolásra és a kikapcsolódásra, új munkahelyeket is teremt.

Közel 100 ezren nézték meg a bevallási tervezetüket

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. március 17. 10:55

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű e-szja rendszerének indulása óta, másfél napja már közel százezren nézték meg a bevallási tervezetüket - tájékoztatta Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára pénteken az MTI-t.

A kormány támogatja a jövedéki adótörvény bizottsági módosító javaslatát

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. március 14. 16:26

A kormány támogatja a jövedéki adótörvény módosításához benyújtott Gazdasági bizottsági javaslatot. Amennyiben az Országgyűlés megszavazza, az új jövedéki adótörvény - három hónappal később - 2017. július 1-jén lép hatályba; azok a cégek, akik eddig nem nyilatkoztak arról, hogy tovább kívánják-e folytatni tevékenységüket, még május 15-ig megtehetik. További változás, hogy az elektromos cigarettába való töltőfolyadékok közül csak a nikotintartalmút terheli jövedéki adó.

437 ezren kérték eddig postán az adótervezetet

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. március 12. 7:56

Eddig 437 ezren kérték az adóhatóságtól, hogy postán küldjék el nekik a személyi jövedelemadó bevallásának tervezetét, erre még március 16-ig van lehetőségük az adózóknak - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Új módszert alkalmaz a NAV a köztartozás behajtásánál

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. március 10. 8:20

Új módszert alkalmaz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a köztartozások behajtásánál, egyebek közt kényszerítő lépések helyett jóval többször küldött felszólítást az adósoknak - nyilatkozta Tállai András, a hivatal vezetője a Magyar Időknek.

Nőtt a vám- és áfabevétel a magyarországi vámkezelésnek köszönhetően

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. március 9. 14:18

Az első két hónapban csaknem 5 milliárd forinttal nőtt Magyarország uniós vámbevétele és 4,3 milliárd forinttal több általános forgalmi adó (áfa) folyt be az államkasszába annak eredményeként, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) számos egyeztetést folytatott a távol-keleti ügyfelekkel, hogy hozzák Magyarországra a vámkezelést - mondta a vámszakmai és a nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkár az 5. Nemzeti adó- és vámkonferencia csütörtöki, debreceni megnyitóján.

Több mint kétmillió magánszemély egy kattintással érheti el a bevallási tervezetét

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. március 2. 20:08

Két hét múlva debütál a NAV legjelentősebb adminisztrációcsökkentő csomagja, az e-szja. A cél az, hogy a lehető legnagyobb segítséget kapják azok is, akiknek a tervezetet ki kell egészíteniük. A premier előtti bemutatón jól vizsgázott az új szja-bevallási rendszer online felülete – mondta az adótanácsadóknak tartott konzultációs fórumon Tamásné Czinege Csilla a Nemzetgazdasági Minisztérium adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Mintegy 300 ezren kérték adóbevallási tervezetük elküldését

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. március 1. 7:49

Az eddigi adatok alapján 300 ezren kérték, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) küldje meg adóbevallási tervezetüket. A postázást már csak bő két hétig lehet kérni sms-ben, a NAV honlapján vagy telefonon - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.