Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Tállai András

parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár

Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

A NAV az utólagos adótraffipaxszal újabb esélyt biztosít a jogkövetésre

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. február 18. 8:44

Indul a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) legújabb szolgáltatása; már nemcsak az adótraffipaxot jelenti be, hanem azt is, hogy az adott hónapban milyen adózó kör számíthat kiemelt ellenőrzésre - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az MTI-nek.

Az elmúlt esztendőben kétmilliárd forintnyi jogsértő dohányárut foglalt le a hatóság

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. február 16. 11:41

Bár volt már példa arra, hogy az ukrán határ mentén egyesek drónnal juttatták át az illegális dohányárut a határon, a csempészek egyelőre inkább a régebbi, bevált módszereket alkalmazzák. Az adóhivatal ugyanakkor már rendszeresen vet be drónt az illegális dohánykereskedelem megakadályozásáért. A hatóság tavaly 37 millió szál cigarettát foglalt le - írja pénteki számában a Magyar Idők.

Holnaptól indul a januári bérek ellenőrzése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. február 12. 15:54

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a munkaügyi hatóságokkal közösen ellenőrzi azt, hogy a munkáltatók januárban a szabályokat betartva jelentették-e be dolgozóikat. Az adóhivatal, illetve a kormányhivatalok munkaügyi szakemberei azt vizsgálják, hogy dolgozók megkapták-e a 8 százalékkal megemelt minimálbért, illetve a 12 százalékkal magasabb összegű garantált bérminimumot.

A NAV dolgozói már megkapták első, emelt összegű fizetésüket

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. február 11. 8:11

Az életpályamodell újabb, 15 százalékos fizetésemelést biztosít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dolgozóinak, az adóhatóság munkatársai már megkapták emelt összegű fizetésüket - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az MTI-nek.

Ne feledje igényelni a családi kedvezményt!

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. február 3. 11:19

Az év első hónapjaiban több tízezren felejtik el igénybe venni a családi kedvezményt. Érdemes minél korábban leadni az adóelőleg-nyilatkozot a munkáltatónál, mert a kifizető csak így tudja a fizetést a kedvezmény összegével növelten utalni. A családi adókedvezmény 2011 és 2018 között összesen mintegy 1900 milliárd forintot hagy a gyermekes családoknál.

Papírmentes ellenőrzési rendszert vezetett be a NAV

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. január 28. 9:19

Papírmentes, online ellenőrzési rendszert vezetett be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Pozsonyban is elismerték a magyar vámhatóság sikerét

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. január 26. 18:22

A magyar vámhivatal európai összehasonlításban is kiemelkedő eredménnyel működik. A Nemzetközi Vámnap alkalmából a Szlovák Pénzügyi Igazgatás elnöke - elismerve a magyar pénzügyőrök nemzetközi szinten is példaértékű munkáját - arany érdemérmet adott át Molnár Tamásnak a Nemzetgazdasági Minisztérium vámszakmai ügyekért felelős helyettes államtitkárának.

A NAV július elsején indítja élesben az e-számlarendszert

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. január 25. 15:41

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nagy erőkkel dolgozik az e-számlarendszer kialakításán, hogy július 1-én zökkenőmentes legyen az átállás, a következő nagy feladat a vállalkozások áfabevallás-tervezetének kiajánlása lehet - mondta Tállai András csütörtökön Gyulán, ahol NAV adóügyi ügyfélszolgálati ablakot adtak át a kormányhivatalban.

Ma adta postára a NAV az utolsó e-szjáról szóló tájékoztatókat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. január 22. 15:22

Postára adja ma a Nemzeti Adó-és Vámhivatal az utolsó tájékoztatókat, amelyekben azokat értesítik, akiknek már a NAV készíti el az adóbevallás-tervezetét, az ügyfélkapuval rendelkezők már kaptak értesítést. Idén az áfás magánszemélyek és az őstermelők válláról is leveszi ezt a terhet az adóhatóság – tájékoztatta a Magyar Hírlapot Tállai András.