Pénzügyminisztérium

dr. Sors László

Nemzeti Adó- és Vámhivatalt vezető államtitkár

Nemzeti Adó- és Vámhivatalt Vezető Államtitkárság

Vezető hírek

Jelentősen csökkentette az áfacsalásokat az online pénztárgépek bevezetése

Pénzügyminisztérium, Nemzeti Adó- és Vámhivatalt Vezető Államtitkárság, 2018. augusztus 14. 13:57

Sikertörténetnek nevezte az áfacsalások elleni küzdelemben az online pénztárgépek bevezetését Sors László, a Pénzügyminisztérium Nemzeti Adó- és Vámhivatalt vezető államtitkára, aki a Növekedés.hu portálnak adott interjúban arról is beszélt, hogy azélelmiszer-automaták NAV-hoz való bekötése is már napi 70 millió forint feletti forgalomról küld adatokat az adóhatóságnak.

Már elektronizált és papírmentes a vámszedés

Pénzügyminisztérium, Nemzeti Adó- és Vámhivatalt Vezető Államtitkárság, 2018. augusztus 11. 19:53

A vámhatóságnak napjainkban is kiemelt szerep jut. Feladatköre nemcsak a vámbevételek biztosítása, hanem a terrorizmus elleni küzdelem, valamennyi uniós állampolgár biztonságának és egészségének védelme a hamis termékek, fegyverek, kábítószerek illegális behozatalának megakadályozásával. A magyar vámhivatal mindezeken túl elkötelezett a közös történelmi hagyományok ápolása mellett is - mondta Felsővámoson a vámos települések nemzetközi találkozóján Molnár Tamás helyettes államtitkár.

2021-re a felére csökken az adóadminisztráció

Pénzügyminisztérium, 2018. június 15. 10:16

A vállalkozók versenyképességének növelésében jelentős szerepet játszhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - jelentette ki Varga Mihály a NAV vezetői értekezleten, amelyen bemutatta Sors Lászlót, az adóhivatal új vezetőjét.

Megalakult a negyedik Orbán-kormány

Kormányzat, 2018. május 18. 9:28

Kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának minisztereit Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten, ezzel megalakult az új kabinet.