Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság

Cseresnyés Péter

munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár

Vezető hírek

Kétéves uniós kampány indult a veszélyes anyagok kezeléséről

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. április 25. 15:29

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) kétéves tájékoztató kampányt indított a munkahelyeken előforduló veszélyes anyagok használatából eredő veszélyforrások tudatosítására - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Ellenőri feladatot kapott Magyarország az Állami Foglalkoztatási Szolgálatok Világszervezetében

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. április 19. 13:02

Az auditori vagyis az ellenőrző testület tagjának választották Magyarországot az Állami Foglalkoztatási Szolgálatok Világszervezetének (WAPES) közgyűlésén, a marokkói Marrakechben. Dr. Simon Attila István a tisztújító közgyűlésen a magyar munkaerőpiacról szólva elmondta, az ország közel áll a teljes foglalkoztatottsághoz, a munkanélküliség több mint 27 éve nem volt ilyen alacsony.

A szakképzésnek a valós gazdasági igényeket kell szolgálnia

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. április 13. 14:22

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerint a szakképzésnek a valós gazdasági igényeket kell szolgálnia.

Pénteken lesz a Szakmák éjszakája

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. április 11. 13:09

Pénteken rendezik meg a Szakmák éjszakáját, amelynek keretében üzemlátogatások és különböző szórakoztató programok is várják az érdeklődőket - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

A gazdaság igényeihez kell igazítani az oktatást

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. március 28. 13:36

A gazdaság igényeihez kell igazítani az oktatást és a szakképzést, a további fejlődéshez pedig elengedhetetlen a szakképzett munkaerő megléte - hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán Cegléden.

A gazdaság további fejlődéséhez elengedhetetlen a szakképzett munkaerő

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. március 12. 17:31

Magyarország gazdasága mára akkora lendületet vett, hogy a további fejlődés csak színvonalas képzéssel, kellő számú és minőségű szakképzett munkaerővel lehetséges - mondta Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára hétfőn Kiskőrösön.

A digitalizációnak komoly hatása van a munkaerőpiacra

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. február 28. 16:20

A digitalizációs és automatizációs forradalom a készségek és a szaktudás fejlesztését teszi szükségessé a jövőre vonatkozóan, amit a kormány a Digitális Munkaerő Program keretében támogat – mondta Dr. Simon Attila István a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet Budapesti Regionális Irodájának Tripartit ILO szemináriumán.

Hangsúlyt kell helyezni az egész életen át tartó tanulásra

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. február 28. 9:52

Hangsúlyt kell helyezni az egész életen át tartó tanulásra - mondta Cseresnyés Péter, Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Hideg időben védő intézkedésekről kell gondoskodniuk a munkáltatóknak

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. február 23. 8:27

Védő intézkedésekről kell gondoskodniuk a munkáltatóknak, ha munkavállalóik a munkaidő legalább felében hidegben dolgoznak - hívta fel a figyelmet Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.