Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság

Cseresnyés Péter

munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár

Vezető hírek

Félmilliárd forintot kapott fejlesztésre a Kecskeméti Szakképzési Centrum

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. január 22. 16:31

A Kecskeméti Szakképzési Centrum (KSZC) a szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztésére több mint 519 millió forint, vissza nem térítendő támogatásban részesült a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán - jelentették be hétfőn sajtótájékoztatón Kecskeméten.

Idén 6 százalék felett lehet a reálkeresetek emelkedése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. január 22. 10:00

Idén hat százalék felett alakulhat a reálkeresetek emelkedése a tárca számításai szerint - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.

A digitális technológiák lesznek a legfontosabbak az iparban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 19. 9:49

Minden iparágban a digitális technológiák lesznek a legfontosabbak a következő években, ezt jelenti a negyedik ipari forradalom - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön az Élni és dolgozni a digitális világban címet viselő zalakarosi konferencián.

Tovább kell emelni a szakképzés színvonalát

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. január 10. 14:19

A szakképzés fejlesztésében kiemelt figyelmet kell fordítani a gyorsan változó gazdasági környezetre, a munkaerőpiac elvárásaira - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán Keszthelyen.

Félmilliárd forintból képzik a nevelőszülőket

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 9. 14:46

Csaknem félmilliárd forintot fordít a kormány egy központi oktatási program keretében mintegy 2500 nevelőszülő képzésére, továbbképzésére - közölte Czibere Károly kedden Nagykanizsán, az első vizsgázók tanúsítványainak átadásakor.

Multifunkciós rendezvénycsarnok és versenyuszoda épül Nagykanizsán

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. január 5. 11:36

Együttesen 15 milliárd forintos beruházással, a Modern városok program keretében kezdődhet meg egy multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok, valamint egy nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas új uszoda építése Nagykanizsán - jelentette be Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára pénteken sajtótájékoztatón a zalai városban.

Újra lehet pályázni munkásszállók építésére

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. január 5. 6:30

Újra lehet pályázni munkásszállás építésére, illetve munkásszállás céljából igénybe vehető ingatlan felújítására – nyilatkozta Varga Mihály az MTI-nek.

Látóhatáron belül a teljes foglalkoztatottság Magyarországon

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. január 4. 9:24

Soha nem mért mélységbe, 3,8 százalékra süllyedt a munkanélküliség, ami azt jelenti, hogy szinte minden magyar embernek, aki képes és akar dolgozni, van munkája – jelentette ki Varga Mihály.

A szociális hozzájárulási adó 19,5 százalékra csökken

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. december 29. 11:59

A 2016. novemberében aláírt hatéves bérmegállapodás eredményeként január 1-től a munkabérekre rakodó adóteher, a szociális hozzájárulási adó, az idei 22 százalékról, 19,5 százalékra csökken, ami újabb 200 milliárd forintot hagy a munkaadóknál, ezt az összeget pedig technikai fejlesztésekre és béremelésre fordíthatják - mondta Cseresnyés Péter sajtótájékoztatón.