Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság

Cseresnyés Péter

munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár

Vezető hírek

Új program a fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítésére

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. február 21. 15:12

Indul a Lépj a piacra! program szerdán a fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítésére - nyilatkozta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az MTI-nek kedden.

Idén a reálbér emelkedés elérheti a 8 százalékot is

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. február 21. 9:58

Az idén 1,5 százalék körüli inflációval számolva a reálbér emelkedés elérheti a 7-8 százalékot is - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn közzétett adataira reagálva.

Az ifjúsági garanciaprogramot segítő honlapot indított a kormány

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. február 20. 11:36

Ifjusagigarancia.gov.hu címmel az ifjúsági garanciaprogramot segítő honlapot indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) támogatásával az Új Nemzedék Központ (ÚNK) - jelentette be Novák Katalin család-, ifjúsági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár.

Eredményesen zárult az ifjúsági garancia rendszer első két éve

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. február 16. 12:10

Az ifjúsági garancia rendszer eredményei már az első két évet követően látványosak, így a nem dolgozó, nem tanuló 25 év alatti fiatalok aránya a 2014-es 13,6 százalékról már 2015-re 11,6 százalékra csökkent, a 2016 harmadik negyedévi adatok pedig szintén régóta nem látott kedvező munkanélküliségi és foglalkoztatási értéket mutatnak - mondta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár.

Megduplázódott a munkavédelmi képviselők száma

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. február 15. 8:38

A törvényi változást követő fél éven belül megduplázódott azon munkáltatók száma, ahol munkavédelmi képviselőt választottak. Míg tavaly a munkavédelmi hatóság által ellenőrzött munkáltatók mintegy 10 százalékánál működött munkavédelmi képviselő, a 2017 januári adatok szerint már 22,5 százalékuknál választottak képviselőt, így a munkavállalók érdekérvényesítő szerepének erősödésével a munkakörülmények hosszabb távú javulása is várható.

Mindenki előtt megnyílt a felsőoktatás

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. február 7. 15:09

A szakképzésről szóló törvény 2011-es elfogadásával a rendszer jelentősen átalakult, 2013-tól megújult a szakmunkásképzés, tavaly pedig a szakközépiskolák szakgimnáziumokká, a szakiskolák (korábban szakmunkásképzők) szakközépiskolákká alakultak - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.

A magasabb bérkategóriákban is emelkednek a keresetek

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. február 7. 12:11

A minimálbér és garantált bérminimum emelésével, a bevezetett adócsökkentés mellett nemcsak az alacsonyabb, hanem a magasabb bérkategóriákban is nő a kereset - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.

Jobban megéri dolgozni januártól

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. február 6. 11:53

Januártól jobban megéri Magyarországon dolgozni, a bérmegállapodás eredményeként ugyanis az alacsonyabb bérkategóriában keresők évente több mint 183 ezer forinttal többet vihetnek haza - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.

A foglalkoztatást tekintve az ország egyes részei között jelentős eltérések vannak

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. január 31. 9:50

A foglalkoztatást tekintve az ország egyes részei között jelentős eltérések vannak, hiszen Északnyugat-Magyarországon már most is jelentős a munkaerőhiány, az ország északi részén pedig az átlagosnál még mindig több az álláskereső - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn közölt adataira reagálva.