Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság

Cseresnyés Péter

munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár

Vezető hírek

Magyarország szervezi a legtöbb programot a szakképzés európai hetén

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. november 17. 8:15

Hagyományosan Magyarország akkreditáltatja az Európai Bizottságnál a legtöbb programot az Európai Szakképzési Hétre - tájékoztatta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az MTI-t.

Sikeres munkaerő-piaci együttműködés Délkelet-Európában

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. november 8. 14:42

A 2010-es kormányváltás óta folyamatosan nő a foglalkoztatás, emelkednek a bérek és csökken a munkanélküliség, a munkahelyteremtésben egyre nagyobb szerepet játszik a hazai versenyszektor – mondta dr. Simon Attila István a Délkelet-Európai Foglalkoztatási Szolgálatok Társulása (CPESSEC) 10 éves, jubileumi konferenciáján.

Rugalmasabb munkaerőpiacra van szükség

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. november 8. 14:17

A munkaerőpiac rugalmasabbá tételét, ezen belül a közfoglalkoztatás átalakítását, a munkavállalók mobilitásának és a munkaerőpiac egyensúlyának javítását nevezte a legnagyobb kihívásnak Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára szerdán Debrecenben.

262 kkv részesült munkahelyteremtő támogatásban

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. november 7. 9:02

A „Mikro-, kis-és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása” elnevezésű 2017. évi központi munkaerőpiaci program (kódjele: NFA-2017-KKV) keretében 262 vállalkozás 4 milliárd 250 millió forint vissza nem térítendő támogatási összeget nyert el a nemzetgazdasági miniszter döntése alapján. A támogatással mintegy 2100 új munkahely létesítéséhez, valamint 4400 munkahely megőrzéséhez járul hozzá a kormányzat, ami tovább javítja a kkv szektor versenyképességét.

Sikertörténet a Munkahelyvédelmi Akcióprogram

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. november 3. 8:37

Egyetlen program sem nyújtott olyan támogatást a munkahelyek megtartásához és teremtéséhez, mint a Munkahelyvédelmi Akcióprogram - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.

Közvetlenebbé válik a kapcsolat a gazdasági szereplők képviselői és a szakképzés-irányítás között

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. október 26. 10:35

A szakképzés jövőjéről egyeztettek a Nemzetgazdasági Minisztérium, illetve a magyar és nemzetközi gazdasági kamarák és munkaadói képviseletek tagjai Budapesten. A tanácskozás legfőbb célja, hogy a rendszeres konzultáció révén erősödjön a kapcsolat a szakképzési és felnőttképzési szakterület és a gazdasági szféra képviselői között.

Tovább növekedett a foglalkoztatás

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. október 26. 10:00

A kedvező gazdasági folyamatoknak és a kormány intézkedéseinek köszönhetően újabb rekordot döntött a foglalkoztatottak száma, ezzel már 4 millió 451 ezren dolgoznak Magyarországon – mondta Varga Mihály.

A Munkástanácsok a kormány stratégiai partnere lesz

Miniszterelnöki Kabinetiroda, 2017. október 25. 17:09

A Munkástanácsok Országos Szövetsége a kormány stratégiai partnere lesz várhatóan az év végén, vagy a jövő év elején - jelentette be Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott szerdán Budapesten, egy szakmai konzultációt követő sajtótájékoztatón.

A munkavállalók képzése a vállalati társadalmi felelősségvállalás egyik fontos eleme

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. október 25. 14:05

A munkavállalók képzése, az alap és digitális kompetenciáik fejlesztése a vállalati társadalmi felelősségvállalás (corporate social responsibility - CSR) egyik fontos eleme - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára a CSR Hungary Summit 2017 című rendezvényen.