Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság

Cseresnyés Péter

munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár

Vezető hírek

Új kihívás elé állítja a munkaerőhiány a foglalkoztatáspolitikát

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 28. 15:32

Magyarország egyes térségeiben, illetve egyes szektorokban már munkaerőhiány van, nagy az igény a jól képzett szakemberekre, mindez újabb kihívások elé állítja a szakképzést és a foglalkoztatáspolitikai szakembereket - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

Szeptember 30-ig lehet jelentkezni a kkv-ügyvezető képzésre

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 23. 11:17

Szeptember 30-ig lehet jelentkezni a kis- és középvállalkozások (kkv) ügyvezetője című képzésre, amelyen a diákok idegen nyelvet, informatikát és vállalati ismereteket tanulnak majd - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Több mint 1000 munkahelyet sikerült megvédeni a Dunaferrnél

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 21. 11:37

Példaértékű az ISD Dunaferr Zrt. és a magyar kormány közti együttműködés, amelynek köszönhetően mintegy ezer ember munkahelyét sikerült megtartani az acélipari vállalatnál – mondta Cseresnyés Péter Dunaújvárosban. A munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár hozzátette, a cég vállalta, hogy valamennyi csoportos létszámcsökkentési szándékát visszavonja, amihez a magyar kormány összesen közel félmilliárd forinttal járul hozzá.

Egyre több közfoglalkoztatott helyezkedik el a versenyszférában

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 21. 11:33

Napjainkban már 13-15 százalék körül van a versenyszférában, illetve az elsődleges munkaerőpiacon elhelyezkedő közfoglalkoztatottak aránya, míg néhány évvel ezelőtt még csak körülbelül 7 százalékuk talált állást - fejtette ki Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

Sorozatban 43. hónapja nőnek a reálbérek

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 20. 9:42

Továbbra is jelentős mértékben, 7,4 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek a nemzetgazdaságban 2016 első hét hónapjában, a KSH ma reggeli gyorstájékoztatója szerint. Ezzel több mint 3 és fél éve tart a reálbérek töretlen növekedése Magyarországon. A versenyszférában – a legalább 5 embert alkalmazó vállalkozásoknál – nagymértékű, közel 65 ezres létszámbővülés ment végbe 2015 júliusához képest.

Az OECD is elismeri a szakmatanulás fontosságát

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 15. 14:43

A szakképzést választók biztosabban juthatnak ki a munkaerőpiacra, ami megegyezik a magyar gazdaság-fejlesztési és munkaerő-keresleti helyzettel, így a hazai szakpolitikai célokkal is - hangsúlyozta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) képzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkára.

Ingyenes nyelvtanfolyamok indulnak

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 7. 10:49

Új, ingyenes, 300 órás nyelvtanulási lehetőség indul most szeptemberben kis- és középvállalkozóknak, a jelentkezők esti tagozaton tanulnak majd - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Minden érintett időben felkészülhetett az új szakképzési rendszer bevezetésére

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 1. 12:22

A szakképzési kerettantervek munkaanyagai már 2016. június elején nyilvánossá váltak, az iskolavezetők és szaktanárok így időben felkészülhettek az új típusú oktatás felmenő rendszerű bevezetésére a szakgimnáziumok 9. évfolyamán - nyilatkozta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az MTI-nek csütörtökön.

A szakképzés feladata a diákok kiteljesedésének elősegítése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 1. 13:04

A szakképzési rendszer feladata a diákok kiteljesedésének elősegítése - jelentette ki a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár a Debreceni Szakképzési Centrum csütörtöki tanévnyitóján.