Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság

Cseresnyés Péter

munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár

Vezető hírek

Túljelentkezés a kkv-ügyvezetők képzésére

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. október 21. 9:51

Elindult a kkv-ügyvezetők képzése, az érdeklődés kiemelkedő: a meghirdetett 10 ezer helyre több mint 12 ezren jelentkeztek - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Hosszú idő óta folyamatosan emelkednek a reálbérek

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. október 19. 11:12

Hosszú idő óta folyamatosan emelkednek a reálbérek, dinamikájuk az elmúlt időszakban jelentősen növekedett - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

Ismét hét százalék felett nőttek a reálbérek

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. október 19. 10:48

Továbbra is kimagasló mértékben, 7,5 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek a nemzetgazdaságban 2016 első nyolc hónapjában, a KSH ma reggeli gyorstájékoztatója szerint.

Elindul a Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. október 18. 13:58

Elindul a Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálat, a szervezetet a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) a kis- és középvállalkozások (kkv) munkaadói érdekképviseleteivel közösen, a kormány támogatásával, az Európai Szociális Alap (ESZA) által biztosított forrás felhasználásával hozta létre.

2010 óta több mint 660 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma Magyarországon

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 30. 8:38

2010 óta több mint 660 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma Magyarországon, a versenyszférában például 430-440 ezerrel dolgoznak többen 2010-hez képest - közölte Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára csütörtökön Szombathelyen előadásában.

A szakképzés átalakításának célja a szakemberek biztosítása a gazdaságnak

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 29. 8:32

A szakképzési rendszert azért kellett átalakítani, hogy jól képzett szakembereket és munkavállalókat adjon a magyar gazdaságnak - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara rendezvényén, Budapesten.

Új kihívás elé állítja a munkaerőhiány a foglalkoztatáspolitikát

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 28. 15:32

Magyarország egyes térségeiben, illetve egyes szektorokban már munkaerőhiány van, nagy az igény a jól képzett szakemberekre, mindez újabb kihívások elé állítja a szakképzést és a foglalkoztatáspolitikai szakembereket - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

Szeptember 30-ig lehet jelentkezni a kkv-ügyvezető képzésre

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 23. 11:17

Szeptember 30-ig lehet jelentkezni a kis- és középvállalkozások (kkv) ügyvezetője című képzésre, amelyen a diákok idegen nyelvet, informatikát és vállalati ismereteket tanulnak majd - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Több mint 1000 munkahelyet sikerült megvédeni a Dunaferrnél

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 21. 11:37

Példaértékű az ISD Dunaferr Zrt. és a magyar kormány közti együttműködés, amelynek köszönhetően mintegy ezer ember munkahelyét sikerült megtartani az acélipari vállalatnál – mondta Cseresnyés Péter Dunaújvárosban. A munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár hozzátette, a cég vállalta, hogy valamennyi csoportos létszámcsökkentési szándékát visszavonja, amihez a magyar kormány összesen közel félmilliárd forinttal járul hozzá.