Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság

Cseresnyés Péter

munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár

Vezető hírek

Klinikai fázisban két, rákbetegségek kezelésére szolgáló molekula

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. június 23. 13:51

A Servier Hungária francia gyógyszeripari vállalat magyar kutatóinak munkája nyomán klinikai fázisba kerül idén két olyan molekula, amely egyes daganatos betegségekben szenvedőknek újfajta gyógyulási lehetőséget jelenthet a jövőben - számoltak be a kutatás eredményeiről csütörtökön sajtótájékoztatón.

Jelentősen bővül a távolról bejáró dolgozók foglalkoztatásának támogatása

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. június 21. 13:46

A jövő évtől jelentősen bővül a munkaadók számára a távolról bejáró dolgozók foglalkoztatásának támogatása - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kedden Dunaújvárosban, a Hankook Ház új szárnyának ünnepélyes megnyitóján.

7 százalék feletti reálbér-emelkedés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. június 21. 9:33

Ismét kimagasló mértékben, 7,5 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek a nemzetgazdaságban 2016. január-áprilisában, a KSH ma reggeli gyorstájékoztatója szerint. A magyar reformok működnek, ezt jelzi az is, hogy sorozatban 40 hónapja tart a reálbérek folyamatos növekedése Magyarországon.

Növelni kell a foglalkoztatottak számát

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. június 1. 13:32

Az uniós tervekhez hasonlóan Magyarország is a 75 százalékos foglalkoztatást szeretné elérni 2020-ig, szemben a jelenlegi 68 százalékkal - mondta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár Kecskeméten, a XXVI. Országos HR konferencia és kiállítás nyitónapján.

Kezdődik a nyári diákmunka program az önkormányzatoknál

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. május 31. 14:57

A Nemzetgazdasági Minisztérium az idén is meghirdeti a Nyári diákmunka programot 1,9 milliárd forintos támogatási összeggel - jelentette be Cseresnyés Péter kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Újabb rekordot döntött a foglalkoztatottság

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. május 26. 9:35

Megközelíti a 4 millió 300 ezret a foglalkoztatottak száma Magyarországon a KSH legfrissebb jelentése szerint. A 2016. február - áprilisi időszakban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma az egy évvel korábbinál 153 ezerrel, 4 millió 294 ezerre emelkedett. 26 éve nem mértek ilyen magas foglalkoztatottságot hazánkban, a 2010-es kormányváltás óta pedig 585 ezerrel több embernek van munkája.

Továbbra is kiemelkedő mértékű a reálbér-növekedés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. május 20. 10:49

Kiemelkedő mértékben, 7,4%-kal emelkedtek a reálkeresetek a nemzetgazdaságban 2016. I. negyedévében is a KSH ma reggeli gyorstájékoztatója szerint. Ezzel sorozatban 39 hónapja tart a reálbérek folyamatos növekedése Magyarországon.

Jövőre nőnek a munkavállalók mobilitását segítő adókedvezmények

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. május 18. 15:31

Ha a parlament elfogadja, jövőre nőnek a munkavállalók mobilitását segítő adókedvezmények, amire azért van szükség, mert egyes térségekben jelentős munkaerőhiány alakult ki - mondta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár.

Magyarország is elutasítja a kiküldetés szabályainak hátrányos módosítását

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. május 13. 8:44

Tizenegy tagállam, köztük Magyarország parlamentje is ún. „sárga lapot” mutatott fel az Európai Bizottságnak a munkavállalók kiküldetéséről szóló irányelv-javaslata miatt. A kiküldetési irányelv, amely az Unió jogrendjének közel 20 éve része, alapvető fontosságú az Unió belső piacának zavartalan működése és az Unió egyik alapelve, a szolgáltatásnyújtás szabadságának biztosítása céljából.