Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság

Cseresnyés Péter

munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár

Vezető hírek

Teljesen megújult a szakképzés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. december 7. 14:37

A szakképzés a kormány 2015 januárjában elfogadott fejlesztési koncepciójának köszönhetően a tartalmi szabályozását, irányítását, intézményi és képzési struktúráját, illetve finanszírozását tekintve is megújult - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán Nagyatádon.

2017-ben Magyarország elnököl a Dél-kelet Európai Foglalkoztatási Szolgálatok Társulásában

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. december 7. 8:50

A Török Munkaügyi Ügynökség (ISKUR) szervezésében rendezték meg 2016. december 6-án és 7-én a CPESSEC (Dél-kelet Európai Foglalkoztatási Szolgálatok Társulása) tagországok éves vezetői konferenciáját Isztambulban.

A kormány célja, hogy mindenkinek megérje dolgozni

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Parlamenti államtitkár, 2016. december 3. 11:38

A kormánynak világos célja van, nemcsak azt szeretné elérni, hogy mindenkinek legyen munkája, hanem azt is, hogy mindenkinek megérje dolgozni - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

A kormány a munkaerő mobilitására és a képzésre összpontosít

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. december 1. 16:08

A kormány a munkaerőhiány enyhítésében a területi mobilitás ösztönzésére, valamint a képzésre összpontosít - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.

Jó helyzetben van Magyarország a technológiai versenyfutásban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. november 30. 10:55

Magyarország megfelelő alapokkal rendelkezik a negyedik ipari forradalom adta lehetőségek kiaknázásához, a fontos kiindulópontokat tekintve jó helyzetben van a modern világgazdaság technológiai versenyfutásában - fejtette ki Cseresnyés Péter egy szakmai konferencián szerdán, Budapesten.

Történelmi mélységben a munkanélküliség Magyarországon

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. november 29. 9:30

A rendszerváltoztatás óta a legalacsonyabb a munkanélküliség Magyarországon, és jóval a nyolc százalék körüli európai uniós átlag alatt van - mondta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár kedden az M1 aktuális csatornán. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye kiemelte, hogy történelmi mélységben van a munkanélküliség Magyarországon.

Kimondottan jók a foglalkoztatási adatok

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. november 25. 13:35

Kimondottan jónak nevezte a foglalkoztatási adatokat a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára Kaposváron pénteken. Cseresnyés Péter az Út a munkaerőpiacra program Somogy megyei konferenciáján rámutatott, hogy a foglalkoztatási mutató 2010-ben még európai szinten a legalacsonyabb, 55 százalék volt, ma azonban korcsoportoktól függően megközelíti, eléri vagy meg is haladja az uniós átlagot.

Az egyéb bérkategóriákban is növekedhet a bér

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. november 23. 9:53

A minimálbér és a szakmunkás garantált bérminimum emelkedésétől a kormány azt várja, hogy az egyéb bérkategóriákban is növekszik bér - mondta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár szerdán az M1 aktuális csatornán.

Töretlenül emelkednek a reálbérek Magyarországon

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. november 22. 11:31

Továbbra is nagymértékben, 7,6 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek a nemzetgazdaságban 2016 első kilenc hónapjában. Ezzel 45 hónapja töretlenül növekednek a reálbérek Magyarországon. A versenyszférában – a legalább 5 embert alkalmazó vállalkozásoknál – ismét kimagasló mértékű, 64 ezres létszámbővülés ment végbe 2015 szeptemberéhez képest.