Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság

Cseresnyés Péter

munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár

Vezető hírek

Két és fél milliárdos program indul Szabolcs-Szatmár-Bereg megye foglalkoztatási helyzetének javítására

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. március 30. 14:26

A Terület- és településfejlesztési operatív programban (Top) 2021-ig több mint 2,5 milliárd forintot fordítanak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye foglalkoztatási helyzetének javítására - hangzott el a projektvezető megyei önkormányzat vezetésével létrehozott foglalkoztatási paktumszervezet fórumán csütörtökön Nyíregyházán.

Dinamikus létszámbővülés a versenyszférában

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. március 29. 9:34

Folytatódtak a kedvező trendek a munkaerőpiacon: 2016. december-2017. februárban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma 130 ezer fővel, 4 millió 372 ezerre emelkedett. A javulás egyértelműen a versenyszférában következett be, ahol 144 ezerrel dolgoztak többen, mint egy éve. A közfoglalkoztatottak száma egy év alatt 14 ezer fővel csökkent, a külföldön dolgozóké is mérséklődött, ami az elsődleges munkaerőpiac élénkülését jelzi. A munkanélküliségi ráta ugyanezen időszakban 4,4 százalékon állt, ami az év ezen időszakában a rendszerváltás óta a legkedvezőbb adat.

Indul a közfoglalkoztatás reformja

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. március 10. 14:53

A kormány elfogadta a tárca javaslatait a közfoglalkoztatási program átalakítására – mondta lapunknak adott interjújában Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerő-piacért felelős helyettes államtitkára. Hosszabb távon 100-150 ezer embert szeretnének átterelni a versenyszféra munkahelyeire.

A kormány felmérést készít a bérmegállapodás munkáltatókra gyakorolt hatásairól

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. március 10. 10:46

A kormány felmérést készít a tavaly novemberben a szociális partnerekkel aláírt bérmegállapodás munkáltatókra gyakorolt hatásairól - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, a Liga Szakszervezetek (Liga) konferenciáján.

Külön tanári felkészítőkkel, továbbképzésekkel készülnek az új érettségire a szakképzésben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. március 9. 9:10

Megnyugodni látszanak a kedélyek a szakképzés komplex ágazati érettségi vizsgája körül, bár az újdonságtól való félelmet azért nem lehet megúszni – véli Pölöskei Gáborné. A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára lapunknak elmondta: több tájékoztató, a tanárokat a vizsgára felkészítő továbbképzés indult, amelyeken a vizsgázásnál leghasznosabb információk kerülnek a középpontba. Mint fogalmazott, azon vannak, hogy mindezek eljussanak a diákokhoz is.

A munkaerőhiány a legnagyobb kihívás

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. március 2. 22:29

Magyarország korszakhatárhoz érkezett azzal, hogy 4,3 százalékra esett a munkanélküliség, ez egyúttal azt jelenti, hogy egyetlen ágazatban sincs munkaerő-felesleg; a gazdaságnak jelenleg a munkaerőhiány a legnagyobb kihívás - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) díjátadó ünnepségén.

Márciustól ismét "bónuszt" kaphatnak a közfoglalkoztatásból versenyszférába kilépők

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. február 28. 8:19

Március elsejével ismét elindul a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program, amelyben elhelyezkedési juttatást, "egyfajta bónuszt" kaphatnak a versenyszférában a közfoglalkoztatási jogviszony vége előtt munkát találók - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az MTI-t.

A munkahelyvédelmi akció mintegy 500 milliárd forintot hagyott a munkaadóknál

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. február 27. 11:42

A munkahelyvédelmi akció 2013-as indulása óta mintegy 500 milliárd forint maradt a munkaadóknál, 2016-ban a programban körülbelül 900 ezer munkavállaló dolgozott - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért és képzésért felelős államtitkára.

Új program a fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítésére

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. február 21. 15:12

Indul a Lépj a piacra! program szerdán a fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítésére - nyilatkozta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az MTI-nek kedden.