Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság

Cseresnyés Péter

munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár

Vezető hírek

Kimagasló reálbér-emelkedés idén

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. július 20. 9:38

Továbbra is nagymértékben, 7,5 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek a nemzetgazdaságban 2016 január-májusában, a KSH ma reggeli gyorstájékoztatója szerint.

Jövőre is folytatódik a Munkahelyvédelmi akció

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. július 6. 11:13

Jövőre is folytatódik a 3 éve indított munkahelyvédelmi akció, amely jelentősen hozzájárult a munkanélküliség és a munkáltatók terheinek csökkentéséhez - közölte Cseresnyés Péter Budapesten, sajtótájékoztatón.

Gyakorlati tudással eredményesebben lehet elhelyezkedni

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. július 2. 9:47

A duális képzésben gyakorlati tudást is megszerző munkavállalók eredményesebben és gyorsabban tudnak belépni a munkaerőpiacra, hiszen rendelkeznek már a szükséges készségekkel, és a munkaadó is egy "kész" munkaerőt kap - emelte ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

A magyar kormány kulcskérdésként tekint a szakképzés fejlesztésére

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. június 30. 13:21

A gazdaság igényeinek megfelelő szaktudás és készségek megszerzésének támogatását tekintjük az egyik legfontosabb kormányzati feladatnak – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) és a norvég kormány által rendezett Skills Summit elnevezésű nemzetközi konferencián.

A versenyszférában nő foglalkoztatottság

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. június 29. 9:53

Magyarországon a munkavállalókat elsősorban a versenyszféra foglalkoztatja, a jó szaktudást pedig megfizetik, ezért jelentősen emelkednek a bérek - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Több mint 600 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma hat év alatt

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. június 28. 10:21

Több mint két éve 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma és 26 éve nem dolgoztak annyian Magyarországon mint ma - közölte Cseresnyés Péter.

Klinikai fázisban két, rákbetegségek kezelésére szolgáló molekula

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. június 23. 13:51

A Servier Hungária francia gyógyszeripari vállalat magyar kutatóinak munkája nyomán klinikai fázisba kerül idén két olyan molekula, amely egyes daganatos betegségekben szenvedőknek újfajta gyógyulási lehetőséget jelenthet a jövőben - számoltak be a kutatás eredményeiről csütörtökön sajtótájékoztatón.

Jelentősen bővül a távolról bejáró dolgozók foglalkoztatásának támogatása

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. június 21. 13:46

A jövő évtől jelentősen bővül a munkaadók számára a távolról bejáró dolgozók foglalkoztatásának támogatása - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kedden Dunaújvárosban, a Hankook Ház új szárnyának ünnepélyes megnyitóján.

7 százalék feletti reálbér-emelkedés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. június 21. 9:33

Ismét kimagasló mértékben, 7,5 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek a nemzetgazdaságban 2016. január-áprilisában, a KSH ma reggeli gyorstájékoztatója szerint. A magyar reformok működnek, ezt jelzi az is, hogy sorozatban 40 hónapja tart a reálbérek folyamatos növekedése Magyarországon.