Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság

Cseresnyés Péter

munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár

Vezető hírek

Gyakorlatorientált segédanyag a természettudományi programterv

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 19. 11:06

Gyakorlatorientált segédanyagnak nevezte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára azt a "Fejlesszük együtt!" címmel elfogadott programtervet, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia (MTA), felsőoktatási intézmények és szakmai szervezetek fogadtak el a természettudományi oktatás stratégiai fejlesztésének irányairól és módszereiről.

A keresetek továbbra is dinamikusan emelkednek

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 19. 11:02

Az év első felében is tovább folytatódott a keresetek dinamikus emelkedése, ugyanis a január-júniusi időszakban, köszönhetően az alacsony inflációnak, 7,5 százalékos volt a reálbér-növekedés - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára a keresetek január-júniusi adatait kommentálva pénteken az M1 aktuális csatornán.

Három és fél éve töretlen a reálbér-emelkedés Magyarországon

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 19. 9:29

Ismét jelentős mértékben, 7,5 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek a nemzetgazdaságban 2016 első félévében, a KSH ma reggeli gyorstájékoztatója szerint. Ezzel 3 és fél éve tart a reálbérek töretlen növekedése Magyarországon. A versenyszférában – a legalább 5 embert alkalmazó vállalkozásoknál – kimagasló mértékű, közel 65 ezres létszámbővülés ment végbe 2015 júniusához képest.

A szakképzés átalakításával könnyebbé válik a továbblépés a felsőoktatásba

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 15. 10:24

A szakképzés átalakításával akarja a kormány szervessé tenni az átmenetet a szak- és a felsőoktatás között, hogy a tanulók számára a szakképzés ne legyen zsákutca - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

26 ezer diák dolgozik a nyári diákmunka program keretében

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 11. 10:59

A nyári diákmunka program keretében 26 ezer tanuló vállalt munkát az önkormányzatoknál vagy az önkormányzati fenntartású intézményeknél - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Szeptemberben indul az új szakképzési rendszer

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 10. 13:25

Szeptemberben indul az új szakképzési rendszer, amelyben az új szakgimnáziumi kerettantervi struktúra felmenő rendszerben épül ki, így egyelőre csak az első évfolyamot érinti – mondta Cseresnyés Péter.

Magyarországon kiemelkedően jó a fiatalok foglalkoztatottsága

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. július 28. 10:43

Európában Magyarországon kiemelkedően jó a fiatalok foglalkoztatottsági mutatója, míg a körükben mért munkanélküliség alacsony - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a KSH legfrissebb közlését kommentálva.

Rekord alacsony munkanélküliség, csúcson a foglalkoztatottak száma

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. július 28. 9:51

Ismét meghaladta a 4,3 milliót a foglalkoztatottak száma Magyarországon a KSH legfrissebb adatai szerint. A magyar reformok működnek, hiszen a munkanélküliségi ráta a rendszerváltás óta nem volt ilyen alacsony, a foglalkoztatottak száma pedig nem volt ilyen magas hazánkban.

Kimagasló reálbér-emelkedés idén

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. július 20. 9:38

Továbbra is nagymértékben, 7,5 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek a nemzetgazdaságban 2016 január-májusában, a KSH ma reggeli gyorstájékoztatója szerint.