Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság

Cseresnyés Péter

munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár

Vezető hírek

A kormány költségvetési és uniós forrásokkal is támogatja a fiatalok foglalkoztatását

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 20. 16:04

A kormány a Munkahelyvédelmi akció keretében költségvetési, az Ifjúsági garancia rendszer segítségével pedig európai uniós forrásokból támogatja a fiatalok foglalkoztatását - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán Budapesten az #énjövőm- Regeneráció a munkaerőpiacon- Szakmai délelőtt a fiatalok integrációjáról című rendezvényen.

A pályaválasztás felelősséget és lehetőséget is jelent

Kormányzat, 2017. szeptember 18. 16:29

A pályaválasztás fontos döntés, amely nemcsak felelősséget, hanem lehetőséget is jelent - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Továbbtanulási és Pályaválasztási Tanácsadó Tagintézménye fennállásának 50. évfordulója alkalmából tartott jubileumi ünnepségen.

Regionális szakképzési konferenciákat tartanak országszerte

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 14. 14:57

Regionális szakmai szakképzési és felnőttképzési tanévkezdő konferenciát tartanak országosan hét helyszínen szeptemberben - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.

Korszerűsítették a nagykanizsai kórház konyháját és nővérszállóját

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 8. 13:06

Több mint 330 millió forintból korszerűsítették a nagykanizsai kórház konyhájának energetikai rendszerét és gépeit, valamint az intézmény nővérszállójának két épületét.

Olyan képzésekre van szükség, amelyeket a gazdaság elvár

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 5. 15:12

A magyar gazdaság jövője, a munkaalapú társadalom építése szempontjából az egyik legfontosabb feladat a gazdaság elvárása szerinti minőségi képzés, szakmunkásnevelés - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kedden Nagykanizsán.

Egymilliárd forintos iskolafejlesztés Fertődön

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 4. 15:23

Egymilliárd forintos hazai forrásból, kiemelt beruházásként épült meg Fertődön a Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Szakképző Iskolájának tíz tantermet, természettudományos szaktantermet és egy tornacsarnokot is magában foglaló épülete, amelyet Cseresnyés Péter avatott fel a tanévnyitó ünnepségen.

A foglalkoztatás bővülése a gazdaság növekedésének köszönhető

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 31. 13:01

A foglalkoztatás bővülése és a munkanélküliség csökkenése a gazdasági növekedésnek és a kormány foglalkoztatáspolitikai intézkedéseinek köszönhető - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán kiadott foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adataira reagálva.

A versenyképességünk növelését segítheti az OECD felnőtt képesség- és készségmérésének hazai programja

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. augusztus 25. 11:08

A magyar gazdaság felzárkózása a termelékenység folyamatos növelésével, a magyar vállalkozások és munkaerő versenyképességének javításával képzelhető el, ezért kiemelten fontos a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) által indított és az EU által támogatott PIAAC kompetencia-felmérés - mondta Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár, az OECD Nemzeti Tanács elnöke a kutatást bemutató rendezvényen.

A szakképzési centrumokba várják a felsőoktatásba sikertelenül felvételiző fiatalokat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 10. 9:38

A szakképzési centrumokba várják azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik sikertelenül felvételiztek az idén a felsőoktatásba - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.