Bizonyára elkerülte Varju László figyelmét, hogy a jövő évi költségvetési törvényjavaslat általános és részletes parlamenti vitája két héten át zajlott, amelynek során – amennyiben nyomon követte – valamennyi kérdésére választ kaphatott.

Ahogyan valamiért azt is figyelmen kívül hagyta a Költségvetési Bizottság elnöke, hogy Varga Mihály a biztonságos növekedés költségvetésének részleteit mintegy negyven percen át ismertette a Parlament június 27-i ülésén.

A büdzsé parlamenti vitája törvényalkotási bizottsági szakaszba lépett, amennyiben tehát Varju Lászlónak továbbra is kérdése volna a jövő évi költségvetési törvényjavaslatról, a parlament Házszabályának megfelelően kérdés vagy interpelláció formájában változatlanul felteheti.

Az Állami Számvevőszék és a Költségvetési Tanács véleményét ismerve Varju László állításaival szemben a valóság az, hogy a benyújtott 2019. évi költségvetési törvény minden tekintetben megfelel a hatályos jogszabályi követelményeknek és összhangban van a kormányzat prognózisaival.

(Pénzügyminisztérium)