A 4-es metró beruházásával kapcsolatban feltárt korrupcióról, szabálytalanságokról is tárgyal Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Trócsányi László igazságügyi miniszter csütörtökön Giovanni Kesslerrel, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) főigazgatójával - tájékoztatatta a két szaktárca csütörtök este közös közleményben az MTI-t.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és az Igazságügyi Minisztérium (IM) közleményében felidézték, hogy néhány hete a hivatal négyéves nyomozás után hatalmas, magyar vonatkozású korrupciós botrányt tárt fel.

Kép letöltéseFotó: NGM

Az NGM és az IM szerint az OLAF munkájának hatékonyságát támasztja alá a 4-es metróról készült jelentés is, amely "minden idők legnagyobb korrupciós botrányára hívta fel a magyar hatóságok figyelmét". A magyar kormány miután megkapta és megismerte a jelentést, január 19-én több bűncselekmény miatt feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen - idézték fel.

A csütörtöki találkozón a miniszterek biztosították, hogy a magyar kormány az OLAF munkáját hatékonynak tartja. A magyar hatóságok és az OLAF közötti együttműködés további fejlesztéséről is tárgyaltak.

Kép letöltéseFotó: Véssey Endre/IM

A miniszterek biztosították az OLAF főigazgatóját arról is, hogy a magyar kormány továbbra is kész mindenben segíteni a hivatal és a magyar hatóságok közötti együttműködést. "A felek szerint a már meglévő eszközök és hivatalok munkájának javítása elengedhetetlen az unió pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmények felszámolásához" - fogalmazott az NGM és az IM.

A Legfőbb Ügyészség csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az OLAF főigazgatója Polt Péter legfőbb ügyésszel is találkozott.

(MTI)