Borsod-Abaúj-Zemplén megye is kivette a részét az ország fejlődéséből, 2015-ben már ez volt a régió legjobb gazdasági teljesítményt nyújtó megyéje – jelentette ki Varga Mihály a mezőkövesdi Városi Tanuszoda átadásán. A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a létesítmény amellett, hogy egyszerre ad lehetőséget a sportolásra és a kikapcsolódásra, új munkahelyeket is teremt.

Az új létesítmény átadó ünnepségén Varga Mihály hangsúlyozta: az, hogy Budapesten 2024-ben nem tartanak olimpiát, nem jelenti azt, hogy a sportberuházásokról és fejlesztésekről le kellene mondani, arról pedig különösen nem, hogy a magyar vidéknek a kormány lendületet adjon.

Továbbra is kiemelt figyelmet kell fordítani a munkahelyteremtésre, a megélhetés biztosítására, és arra, hogy az élet minőségét szociális, oktatási, kulturális és sportberuházásokkal is emelje a kormány – hangsúlyozta a tárcavezető.

Kép letöltéseFotó: NGM

A Tanuszoda építésével egy olyan beruházás valósult meg, amely az itt élő közösség jövőjét meghatározza – emeleti ki Tállai András.

A nemzetgazdasági tárca miniszterhelyettese elmondta: a sportlétesítmény a térségben élő gyermekek, fiatalok és diákok egészséges életmódra való nevelését szolgálja.

Kép letöltéseFotó: NGM

A most megvalósuló beruházáshoz szükség volt a kormány elkötelezettségére is a sport és egészséges életmód támogatása iránt – tette hozzá az országgyűlési képviselő. A több mint félmilliárdos beruházás során olyan szempontok is érvényesültek, mint korábbi, használaton kívüli helyiségek gazdaságos újrahasznosítása és minőségi funkciókkal történő megtöltése.

Az eseményen készült videó vágatlan változata letölthető a Sajtószobában.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)