A vizes sportok egyik legfontosabb hazai fellegvára a magyar kormány átfogó uszoda-felújítási programjának köszönhetően újult meg – hangsúlyozta Varga Mihály a megújult Császár–Komjádi Uszoda átadó ünnepségén.

A nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője hozzátette: a most elkészült fejlesztés is hozzájárul ahhoz, hogy a budapestiek egyre modernebb, szebb, és jobb hangulatú városban élhessenek.

Kép letöltéseFotó: NGM

A kormány a kezdetektől azt kívánja elérni, hogy Magyarországon mindenki érezhesse, van értelme a munkának és az erőfeszítéseknek egyéni és közösségi szinten egyaránt – fogalmazott Varga Mihály. Mint mondta: ez a mozgatórugója a gazdaságpolitikának is, ezért támogatják a vállalkozásokat és segítik az embereket abban, hogy megfelelő munkát találjanak, erősítik a családokat és nem utolsó sorban a helyi közösségeket.

A hazai uszodák felújítása és modernizálása régóta fennálló igény volt mind a nagyközönség mind pedig az élsportolók és sportszövetségek részéről - szögezte le a tárcavezető. Kiemelte: a vizes világbajnokság kapcsán az egész főváros számára fontos beruházások valósulhattak meg.

Kép letöltéseFotó: NGM

A miniszter elmondta: 2010 óta számos fejlesztés készült el, illetve indult el kormánytámogatással Budán is, megemlítve többek között a Széll Kálmán tér teljes felújítását, a fonódóvillamos-beruházást, az újjáépített Klebelsberg-kastélyt, a Millenáris park kibővítését, a Gül Baba türbe és környékének rekonstrukciójárt, valamint a hidegkúti uszodafejlesztést.

Kép letöltéseFotó: NGM

Az 1806-ban megnyitott Császár fürdő mellé 1976-ban építették fel a Komjádi sportuszodát, amely az utóbbi években leromlott, méltatlan körülmények között fogadta a nagyközönséget, a válogatott úszókat, vízilabdázókat és az utánpótlás sportolókat. Az eltelt 40 évben most először újították fel teljes körűen az uszodát – emelte ki Varga Mihály hozzátéve, hogy a mintegy hárommilliárd forintos beruházás részeként a kültéri medence gépészete, az előtér és mindegyik öltöző és kiszolgáló helyiség is megújult. A létesítmény a vizes világbajnokság idején edzések helyszíne lesz, a nagyközönség előtt szeptemberben nyitja meg kapuit.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)