A kormány mindig is nagyon fontosnak tartotta, elismerte és támogatta azt a szolgálatot, amelyet az egyházak, a szerzetesrendek vállaltak fel az idősgondozásban, az oktatásban, az egészségügy és a gyermekvédelem területén – emelte ki Varga Mihály az Időskorúak Árpád-házi Szent Erzsébet Szociális Otthonának jubileumi ünnepségén.

A nemzetgazdasági miniszter Gulyás Gergely országgyűlési képviselővel, valamint Láng Zsolt polgármesterrel közös tájékoztatóján elmondta: a katolikus egyház fenntartásában lévő II. kerületi intézmény felújítását 187 millió forinttal támogatta a kormány.

Kép letöltéseFotó: NGM

Varga Mihály a kormány 2010-ben tett ígéretére emlékeztetve elmondta: azt vállaltuk, olyan országot építünk, ahol a fiatalok számíthatnak arra, hogy megfelelő oktatásban részesülnek,  a gyermeknevelés támogatása alapvető érték, ahogyan a családok megerősítése is az, ahol van értelme dolgozni, ahol mindenki elérheti céljait, függetlenül attól, hogy fiatal vagy idősebb, és ahol egy dolgos élet után biztonságban tudhatják magukat az emberek.

A gazdasági jó teljesítményből az időseknek is részesülniük kell – hangsúlyozta a politikus, hozzátéve, hogy 2010 óta megőrizték a nyugdíjak reálértékét, emellett tavaly már nyugdíjprémiumot is tudtak fizetni. Varga Mihály a tegnapi kormányülésen hozott döntésre utalva kifejtette: a gazdaság 4 százalékos növekedése és a jó gazdasági eredmények lehetőséget adtak arra, hogy immáron harmadik alkalommal tízezer forintos Erzsébet-utalványt juttassanak a nyugdíjasoknak az idősügyi tanács javaslata alapján.

Kép letöltéseFotó: NGM

Az intézmény által szervezett ünnepségen Gulyás Gergely az idősgondozás kiemelt szerepét hangsúlyozva köszönte meg az intézmény dolgozóinak szakmai munkáját.  Az Árpád-házi Szent Erzsébet Otthont 1992-ben alapították, jelenleg közel száz időskorút látnak el. A kormány az épület energetikai és gépészeti megújítására 2016-ban és 2017-ben összesen 187 millió forintot juttatott.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)