A Józsefvárosi Önkormányzat az Orczy-negyed rehabilitációjára 2 milliárd forintos támogatást nyert el a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretéből – jelentette ki Varga Mihály az erről szóló támogatási szerződés aláírásán.

A nemzetgazdasági miniszter kifejtette: a kidolgozott projekt folytatása korábbi három, a Közép-magyarországi Operatív Programból támogatott város-rehabilitációs fejlesztésnek.

Kép letöltéseFotó: Mónus Márton/MTI

Az Orczy Negyed rehabilitációja arra fókuszál, hogy a városrészben emelkedjen a munkahelyek száma, javuljanak a lakhatási körülmények és a közbiztonság, emellett a városkép is megfeleljen a modern európai nagyvárosinak – tudatta a tárcavezető. A miniszter ismertette, hogy a projektben szerepel az önkormányzati lakóépületek megújítása, 300 lakás korszerűsítése, a műszakilag szükséges épületek bontása, valamint egy olyan zöldudvar program is, amelynek keretében az épületek udvarai „zöldülhetnek” meg.

Varga Mihály az elmúlt évek gazdasági eredményeiről szólva elmondta: a fegyelmezett költségvetési politika meghozta eredményeit. A számok is azt mutatják, hogy a kormány munkája eredményes volt a munkahelyteremtésben, a családok megerősítésében és a gazdaság teljesítményének növelésében is. A tárcavezető leszögezte: annak köszönhetően, hogy ma már mindenkinek, aki dolgozni szeretne, van munkája és a bérek is emelkednek, a lakossági fogyasztás is folyamatosan nő.

Kép letöltéseFotó: Mónus Márton/MTI

Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere elmondta: a kerület az elmúlt években komoly változásokon ment át. Az a cél, hogy 2024-ig befejezzük azt a városmegújító munkát, amelyet 10 éve megkezdtünk – tette hozzá.

(NGM)