A magyar gazdaságnak olyan pályára kell átállnia, ahol nem az olcsó munkaerő a versenyképesség alapja, hanem a hatékonyság - jelentette ki Varga Mihály a Kovács Kft. legújabb, kormánytámogatással megvalósuló fejlesztésének bejelentésekor Mezőkövesden. A nemzetgazdasági miniszter leszögezte, ezt segíti elő a tavaly novemberben aláírt hat évre szóló béremelési és adócsökkentési program.

Varga Mihály hangsúlyozta: Magyarország gazdasági helyzete és kilátásai összevetve az unió, vagy a világgazdaság várható növekedési ütemével kedvezőnek látszanak. Emlékeztetett rá, hogy a Nagyvállalati Beruházási Támogatás program a hazai nagyvállalatok sikeréről és egyben a magyar gazdaság eredményeiről is szól. A mintegy 400 embert foglalkoztató mezőkövesdi Kovács Vegyesipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 602 millió forint összértékű kapacitásbővítését a kormány 301 millió forint támogatással segíti.

Kép letöltéseFotó: NGM

A cég sikerének titka, hogy megbecsüli dolgozóit és munkavállalóit, valamint olyan magas színvonalú fejlesztést és termelést tud elérni, ami megfelel a külföldi cégek elvárásainak – emelt ki Tállai András országgyűlési képviselő köszöntő beszédében. A nemzetgazdasági tárca miniszterhelyettese elmondta: a Kovács Kft. egy olyan nagy múltú vállalat, amely önmaga is képes megállni a helyét, de a magyar kormány támogatásával tudja kapacitásait bővíteni, új technológiákat bevezetni és új munkahelyeket teremteni.

Az eseményen készült videó vágatlan változata letölthető a Sajtószobában.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)