A magyar gazdaságnak olyan példákra van szüksége, amelyek megmutatják: kitartó munkával, hozzáértéssel és elkötelezettséggel egy hazai vállalkozás is képes arra, hogy szinte a semmiből indulva érje el a sikert - jelentette ki Varga Mihály a Poli-farbe Vegyipari Kft. új üzemének átadó ünnepségén, Bócsán.

A nemzetgazdasági miniszter kifejtette: a vállalat közel 1 milliárd forintos GINOP forrásból megvalósuló beruházásnak köszönhetően robottechnológiát és teljesen automatizált gyártást valósít meg, amellyel jelentősen növeli versenyképességét.

Kép letöltéseFotó: NGM

A tárcavezető hangsúlyozta: a kormány álláspontja szerint a ma feladata a magyar gazdaság versenyképességének emelése. Gazdasági eredményeink, a növekedés stabilitása is azt mutatja, hogy jó irányban haladunk, ugyanakkor a felzárkózásnak további lendületet kell adnunk. Ennek érdekében a kormány teljesen átalakította a gazdasági szabályozórendszert ezzel új pályára állítva a gazdaság növekedését – tette hozzá.

Kép letöltéseFotó: NGM

Varga Mihály rámutatott: noha a Poli-farbe Ipar 4.0-ás technológiai fejlesztésével teljesen automatizálja a gyártását, mindezt úgy valósítja meg, hogy a robotizációval nem jár létszámcsökkenés, mivel a munkavállalóikra továbbra is szükség van az előreláthatóan növekvő mértékű feladatok ellátásához. Varga Mihály emlékezetett: a kormány már évekkel ezelőtt kidolgozta a gazdaság versenyképességének növelését szolgáló stratégiákat és programokat, a vállalat beruházása pedig jól illeszkedik azon kormányzati törekvésekhez, amelyek a hatékonyság- és termelékenység növelését célozzák. A tárcavezető úgy fogalmazott: az elmúlt időszak gazdasági eredményeinkre támaszkodva már számos módon és saját forrásainkból is tudjuk segíteni vállalkozásaink megerősödését.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)