A szakképzés színvonalának emelését szolgálja, hogy a kormány az elmúlt két év során hangsúlyt helyezett a szakképzést adó iskolák felújítására és fejlesztésére – hangsúlyozta Varga Mihály a II. kerületi Than Károly Ökoiskola Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola sportpályájának ünnepélyes átadásán.

A beruházáshoz a Nemzetgazdasági Minisztérium több mint 41 millió forinttal járult hozzá – tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter, a főváros II. és III. kerületének országgyűlési képviselője.

Kép letöltéseFotó: NGM

Magyarország fejlődését jól mutatja, hogy ma már hazánkban is elsajátíthatóak a legmodernebb szakmák, adottak a folyamatos tanulás feltételei, ahogy a világ vezető nagyvállalatainak jelentős része is itt van Magyarországon, és már nemcsak a termelést, hanem a kutatás-fejlesztést is hazánkban végzik – emelte ki Varga Mihály. Mint mondta: a kormány már évekkel ezelőtt megtette a szakképzési rendszer átalakításához szükséges lépéseket: megkezdte és végigvitte a rendszer átalakítását, a duális képzés bevezetésével pedig új alapokra helyezte a gyakorlati oktatást.

Kép letöltéseFotó: NGM

A kormány kész következetesen folytatni a szakképzés reformját – szögezte le Varga Mihály. Hozzátette: ebben ma már partnerek a legkiválóbb vállalatok és iskolák, a legfontosabb cél, hogy országszerte egyre magasabb szinten, minden érdekelt megelégedésére működjék a következő időszakban is.

Kép letöltéseFotó: NGM

A korszerű oktatási környezet kialakítása a minőségi szakképzés alapja, ezért tavaly a Nemzetgazdasági Minisztérium mintegy 10 milliárd forintos fejlesztési programot indított – emlékeztetett Varga Mihály. Mint fogalmazott: számos felújítás indulhatott el az elmúlt időszakban a fővárosban is. A tárcavezető arról is tájékoztatott, hogy újabb támogatói döntés értelmében további 16,7 millió forint jut a Than iskola sportudvar fejlesztésére.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)