Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A kormányzati ciklus végéig 40 ezer lakás épülhet

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. december 9. 11:35

A hazai építőiparban komoly növekedési lehetőségek vannak, és a kormány mindent megtesz azért, hogy ezekkel élhessen is az ágazat – fejtette ki Varga Mihály az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének évzáró közgyűlésén.

A helyi gazdaságfejlesztést támogató új uniós pályázatok jelentek meg

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2016. december 9. 9:18

Újabb hét, a helyi gazdaságfejlesztést és a foglalkoztatás bővítését támogató pályázati felhívás jelent meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, összesen csaknem 60 milliárd forint értékben - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Felújították és kibővítették a II. számú Gondozási Központot

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. december 8. 19:32

Felújították és kibővítették a II. számú Gondozási Központot Budapesten, a Rózsadombon. A 210 millió forintból korszerűsített épületet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a II. és III. kerület országgyűlési képviselője és Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere adta át csütörtökön.

Az elmúlt 26 évben példátlan versenyképesség-növelés indul

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. december 8. 16:27

A kormány és a szociális partnerek közötti történelmi megállapodás nemcsak a bérek emelkedéséről, hanem olyan hatékonyság- és versenyképesség-növelő lépésekről szól, amelyekre az elmúlt 26 évben nem került sor Magyarországon - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön az Országgyűlésben, a megállapodás nyomán benyújtott kormányzati előterjesztés vitájában.

Magyarország az európai önvezető jármű technológia élvonalába kerülhet

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. december 8. 16:13

Magyarország jó irányba halad, hogy az európai autonóm jármű technológia (önvezető járművek fejlesztése) területén az élvonalba kerüljön - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára Hollandiából csütörtökön telefonon az MTI-nek.

Sokkal több helyen lehet majd bankkártyával fizetni

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2016. december 8. 15:30

Sokkal több helyen lehet majd bankkártyával fizetni a jövőben - nyilatkozta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-nek.

Mérsékelt volt az infláció novemberben is

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2016. december 8. 9:35

Novemberben a fogyasztói árak 1,1 százalékkal növekedtek éves összevetésben, de az év első tizenegy hónapjában így is nagyon enyhe, 0,3 százalékos emelkedést regisztráltak.

Még egy hónapjuk maradt a cégeknek munkavédelmi képviselő választására

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. december 8. 8:22

2017. január 8-ig választhatnak munkavédelmi képviselőt a legalább 20 főt foglalkoztató cégek. Az új szabályozás értelmében 50-ről 20-ra csökkent a választáshoz szükséges munkavállalói létszám, ami több mint 10 ezer céget érint.

Teljesen megújult a szakképzés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. december 7. 14:37

A szakképzés a kormány 2015 januárjában elfogadott fejlesztési koncepciójának köszönhetően a tartalmi szabályozását, irányítását, intézményi és képzési struktúráját, illetve finanszírozását tekintve is megújult - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán Nagyatádon.

Tíz új európai uniós hitelprogram indul

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2016. december 7. 13:32

Tíz új európai uniós hitel- és vissza nem térítendő támogatással kombinált hitelprogram indul, a 2017 februárjától igényelhető termékek révén összesen 537 milliárd forint uniós forráshoz juthatnak hozzá a vállalkozások az MFB-pontokon keresztül - mondta Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az NGM és a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) közös sajtótájékoztatóján.