Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A migráció nem megoldás a munkaerőhiányra

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. június 30. 14:27

Magyarország nem a migráción keresztül akarja a munkaerő-problémákat megoldani, hanem a munkanélküliség csökkentésével és a munkaerő képzésével, rugalmassá tételével - mondta a nemzetgazdasági miniszter a norvégiai Bergen városában tartott, készségek és képességek fejlesztéséről szóló konferencia szünetében telefonon az MTI-nek.

A magyar kormány kulcskérdésként tekint a szakképzés fejlesztésére

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. június 30. 13:21

A gazdaság igényeinek megfelelő szaktudás és készségek megszerzésének támogatását tekintjük az egyik legfontosabb kormányzati feladatnak – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) és a norvég kormány által rendezett Skills Summit elnevezésű nemzetközi konferencián.

Egyetemek nélkül nincs gazdasági fejlődés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. június 30. 9:39

Az egyetemeknek a gazdasági fejlődésben betöltött nélkülözhetetlen szerepére hívta fel a figyelmet Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára a Debreceni Egyetemen (DE) tartott Tudásközpontok és a gazdaság című konferencián.

Holnaptól kérhető az egyszerűsített részletfizetés a NAV-tól

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2016. június 30. 9:29

Több mint félmillió magánszemély élhet 2016. július 1-jétől az egyszerűsített részletfizetés lehetőségével. Akinek legfeljebb 200 ezer forint adótartozása van, az évente egyszer 6 havi pótlékmentes részletben törleszthet, amennyiben ezt kéri a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól. A kérelem költségmentes.

A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztését támogató uniós pályázat jelent meg

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2016. június 29. 16:13

A dolgozók egészségének és biztonságának fejlesztésére 2 milliárd forintos keretösszeggel pályázati felhívás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t szerdán.

A versenyszférában nő foglalkoztatottság

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. június 29. 9:53

Magyarországon a munkavállalókat elsősorban a versenyszféra foglalkoztatja, a jó szaktudást pedig megfizetik, ezért jelentősen emelkednek a bérek - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Nem volt hatással a magyar állampapírokra a Brexit

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. június 28. 14:54

Nem volt hatással a magyar állampapírokra a Brexit, kiugróan magas érdeklődés jellemezte a keddi 3 hónapos diszkontkincstárjegy-aukciót - nyilatkozta a nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.

Csekély hatással lehet a brit kilépés a magyar gazdaságra

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2016. június 28. 13:19

A magyar gazdaságra a Brexitnek csak csekély hatása lehet, miután a fundamentumok stabilak, így a magyar gazdasági növekedés továbbra is az uniós átlag fölött marad - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára kedden reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Több mint 600 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma hat év alatt

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. június 28. 10:21

Több mint két éve 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma és 26 éve nem dolgoztak annyian Magyarországon mint ma - közölte Cseresnyés Péter.

Hosszú távra tervez a magyarországi Audi

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. június 27. 16:34

A magyarországi Audi továbbra is a kormány egyik legfontosabb stratégiai partnere – erősítette meg Varga Mihály a Peter Kösslerrel, az Audi Hungaria ügyvezetésének elnökével folytatott megbeszélését követően. A győri üzemben tavaly 11,6 milliárd forintos fejlesztéssel új logisztikai központot hoztak létre, 2019-től pedig új típus gyártását tervezi a cégvezetés.