Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Az '56-os forradalom nemzeti önbecsülésünk példája

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. október 22. 19:01

1956 forradalma olyan erkölcsi alapot ad nekünk, magyaroknak, amelyre a ma döntéseit is bátran építhetjük – emelte ki Varga Mihály Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának a forradalomra emlékező ünnepségén.

Emlékforrást avattak a reformáció évfordulóján

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. október 22. 14:44

A reformáció kezdetének 500 éves évfordulójára való emlékezés nekünk, magyaroknak különleges ünnep, hiszen nemzeti létünk, az elmúlt évszázadok magyar történelme nem érthető a reformáció nélkül, és nem választható el attól – emelte ki Varga Mihály az Reformáció Emlékforrás átadásakor a budai Várban.

155 ezer ügyfelet segített a NAV támogató ellenőrzése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. október 22. 10:22

Idén augusztus 31-ig 90 ezer hagyományos revíziót, és 155 ezer úgynevezett támogató jellegű ellenőrzést indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a támogató eljárások 11 milliárd forint bevételt hoztak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel.

Informatikusok képzéséhez indít programot az NGM

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. október 21. 11:39

Négy év alatt legalább 4 ezer informatikai fejlesztő állhat munkába a most induló Informatikai fejlesztői karrier start programnak köszönhetően - jelentette be Varga Mihály az MTI-nek adott nyilatkozatában. A nemzetgazdasági miniszter szerint a projekt során kiképzett szakemberek munkába állítása már rövid távon csökkentheti az IT területen fennálló munkaerőhiányt, és középtávon is megoldást nyújthat az iparág munkaerő-keresletének kielégítésére.

Egyre több magyar cég sikeres külföldön

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. október 20. 11:06

Egy ország a nemzetközi versenyben kivívott pozíciója attól függ, hogy mennyire képes és kész a gazdasága az innovációra, az új megoldások alkalmazására, vagyis a gyors fejlődésre – jelentett ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor.

Sikeres a bankkártya-elfogadóhelyek telepítési programja

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. október 20. 9:25

Rendkívül sikeres a tavaly indított bankkártya-elfogadóhely telepítési program, az első lépcsőben a 2017. december 31-ig vállalt 30 200 terminálnak már több mint a felét forgalomba helyezték a programban részt vevő szolgáltatók. A most meghirdetett újabb 30 ezer terminállal a közeljövőben az online pénztárgépekhez viszonyított lefedettség megközelíti majd a 80 százalékot. Az újabb elfogadóhelyek telepítésének költségvetési forrását a kormány már korábban biztosította - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI érdeklődésére.

80 milliárd forintra pályázhatnak a Pest megyei települések

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. október 19. 13:50

Idén 25 milliárd forint, jövőre 50 milliárd forint értékben hirdet meg forrásokat a kormány a kevésbé fejlett Pest megyei települések számára, ami a tavaly lekötött 5 milliárd forinttal együtt 80 milliárd forint állami támogatást jelent - mondta Rákossy Balázs, az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Felelősségteljes gazdálkodás jellemezte 2016-ot

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 19. 11:28

A felelősségteljes gazdálkodás eredményeként stabil államháztartás és az előrejelzésekkel összhangban lévő makrogazdasági folyamatok jellemezték a 2016-os évet - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a zárszámadási törvényjavaslat általános vitájában csütörtökön az Országgyűlésben.

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2017. szeptember végi helyzetéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 19. 11:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

Nemzeti érdekekre alapozott pénzügypolitika segítheti Magyarország előrejutását

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. október 19. 10:28

A hazánk hosszú távú érdekeit szem előtt tartó, erős pénzügyi szektor nagymértékben segítheti Magyarország előrejutását – jelentette ki Varga Mihály a Magyar Általános Hitelbank (MÁH) alapításának 150. évfordulója alkalmából rendezett konferencián.