Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Negyven százalékkal nőtt az ipari termelés 2010 óta

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2018. március 14. 11:26

Jól halad Magyarország újraiparosítása, a kedvező gazdasági környezetnek és a kormányzati támogatásoknak köszönhetően 2010 óta mintegy 40%-kal nőtt az ágazat teljesítménye – mondta Varga Mihály a Központi Statisztikai Hivatal adataira reagálva.

Magasabb fokozatba kapcsolt a hazai építőipar

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2018. március 14. 10:13

Beértek a kormány építőipart támogató intézkedései, az otthonteremtési programnak, a kedvezményes lakásáfának és az aktív iparpolitikának köszönhetően az ágazat tartósan és nagy ütemben erősödik – jelentette ki Varga Mihály a Központi Statisztikai Hivatal adataira reagálva.

Felületkezelő üzemet építtet a Seres Kft. Barcson

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. március 14. 10:10

Felületkezelő üzemet építtet a kommunális gépjárművek felépítményeit gyártó Seres Kft. Barcson, a mintegy 434 millió forintos beruházás alapkövét kedden rakták le a cég telephelyén.

Már igényelhető az épületenergetikai fejlesztéseket segítő támogatás

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. március 14. 8:39

Szerdától lehet benyújtani a támogatási kérelmeket a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása pályázati felhívásra - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Információt cserélhetnek az uniós adóhivatalok

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. március 13. 16:12

Megállapodtak az uniós pénzügyminiszterek az Ecofin keddi ülésén arról, hogy módosítják az adózás területén kötelező automatikus információcserét szabályozó irányelvet - tájékoztatta Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár az MTI-t. A tanácsülésen az Európai Bizottság bemutatta a tagállamokról készült országjelentéseket is.

A gazdaság további fejlődéséhez elengedhetetlen a szakképzett munkaerő

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. március 12. 17:31

Magyarország gazdasága mára akkora lendületet vett, hogy a további fejlődés csak színvonalas képzéssel, kellő számú és minőségű szakképzett munkaerővel lehetséges - mondta Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára hétfőn Kiskőrösön.

Digitális átállás a versenyképesség növelésért

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. március 12. 16:37

Magyarország támogatja az Európai Digitális Egységes Piaci Stratégia megvalósítását – mondta Lepsényi István a Versenyképességi Tanács ülésén Brüsszelben. Hozzátette: a Stratégia fókuszában a KKV-k, a startupok és a határon átnyúló vállalkozások állnak, hiszen ők jelentik a versenyképességünk motorját.

Tovább kell bővíteni a Kárpát-medencei gazdasági együttműködést

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2018. március 12. 11:43

A kormány célja, hogy a Kárpát-medencében olyan gazdasági tér alakuljon a befektetések és üzleti kapcsolatok erősítése révén, amely belátható időn belül eléri a nyugat-európai országok gazdasági integrációjának szintjét – jelentette ki Varga Mihály a Kárpát-medencei Gazdasági Konferencián és Kiállításon.

Már több mint 220 ezren nézték meg a bevallási tervezetüket

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. március 11. 11:50

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű e-szja rendszerében hétfő óta - péntek reggelig - már több mint 220 ezren nézték meg a bevallási tervezetüket - nyilatkozta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára vasárnap az MTI-nek.

Letették az optikai kábel és csatlakozó üzem alapkövét Cserkeszőlőn

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. március 9. 13:34

Letették a Kontaset Vázszerkezet Gyártó és Szolgáltató Kft. (Kontaset Kft.) és a kínai T&S Communications Co. Ltd. együttműködésével megvalósuló optikai kábel és csatlakozó üzem alapkövét pénteken a cserkeszőlői ipari parkban. Az 1,2 milliárd forint értékű zöldmezős beruházás részben európai uniós forrásból valósul meg.