Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Előkészítő munkacsoport jött létre a szakképző intézmények átvételére

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. augusztus 21. 18:29

A szakképzésben résztvevő tanulók létszámának növelésében, valamint az ehhez elengedhetetlenül szükséges egyszintű szakképzés-irányítás megteremtésében állapodtak meg abban a munkacsoportban, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és az NGM szakképzési háttérintézménye hozott létre. A munkacsoport feladata, hogy a szakképzéssel foglalkozó iskolák átvételét - a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól - levezényelje.

Az államháztartás első héthavi hiánya 851,4 milliárd forint

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. augusztus 21. 16:00

Az államháztartás központi alrendszerének 2014. első héthavi hiánya - az előzetesen közölttel megegyezően - 851,4 milliárd forint volt - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM ) csütörtökön.

Tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2014. július havi helyzetéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 21. 14:45

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

Folyamatosan figyelni kell az orosz embargóra

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. augusztus 21. 10:40

Az orosz embargós intézkedéseket folyamatosan figyelni kell annak érdekében, hogy a magyar gazdaságot érintő veszteségeket ki lehessen védeni - mondta a nemzetgazdasági miniszter csütörtök reggel a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Szükség lenne a magyar-orosz gazdasági vegyesbizottság összehívására

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. augusztus 21. 8:53

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Hír TV Magyarország élőben című műsorában kedden este megerősítette, hogy az uniós pénzügyminiszterek tanácsának következő ülésén fel kell vetni az embargó hatását kompenzáló direkt uniós támogatások bővítését.

Jelentősen emelkedett a gyed

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. augusztus 20. 11:06

A havi átlagos gyermekgondozási díj (gyed) 6,2 százalékkal nőtt 2012-2013-ban, ez a kisgyermeket nevelő családok számára 2009 óta mintegy 20 ezer forinttal, a maximális juttatásra jogosultak esetében pedig csaknem 40 ezer forinttal magasabb juttatást jelent 2010-hez képest - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel.

Varga Mihály kitüntetéseket adott át nemzeti ünnepünkön

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. augusztus 19. 14:49

Szent István napja, államalapításunk ünnepe, rólunk, magyarokról szól. Egy nemzetet azonban nemcsak múltja, annak dicsősége, hanem még inkább a kivívott sikerek, és a közösen elérni kívánt jövő tartja össze – fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter az ünnepségen.

Tizennégy millió forintból bővítette call centerét Egerben a Magyar Államkincstár

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 19. 8:23

A call center bővítése erősíti a szolgáltató államot, illeszkedik abba a folyamatba, melynek során 66 kormányablak, illetve számos állampapírt forgalmazó pont nyílt meg országszerte az utóbbi években - mondta a megnyitón Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára, hozzátéve: az egri bővítéssel találkozott a kormányzati és országgyűlési szándék a lakosság igényeivel.

Az NGM 3,1 százalékra emeli az idei GDP-előrejelzést

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. augusztus 18. 15:27

A Nemzetgazdasági Minisztérium 3,1 százalékra emeli az idei GDP-prognózisát - közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn. Felidézte, hogy az áprilisi konvergenciaprogramban még 2,3 százalékos növekedéssel számolt a kormány.

Az év végére csökkenhet az adósság szintje

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. augusztus 18. 14:33

Az adósságfinanszírozás szezonalitása miatt év közben hullámzik az adósság szintje, de a jogszabályok és a befektetők megítélésének szempontjából is fontos év végi mutató a tavalyi érték alá csökkenhet - mondta Banai Péter államháztartásért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Déli Krónika című műsorában.