Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Másfél milliárdos egészségipari beruházás Balatonfüreden

Pénzügyminisztérium, 2019. január 18. 11:59

A gazdasági növekedés, az eredményes költségvetési és adócsökkentési politika együttes hatása, hogy a kormány támogatni tudja a magyar nagyvállalatok fontos beruházásait – jelentette ki Varga Mihály a 77 Elektronika cégcsoport új balatonfüredi üzemegységének átadó ünnepségén.

A Nemzetközi Beruházási Bank székhelye még az idén Budapestre költözik

Pénzügyminisztérium, 2019. január 17. 16:46

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) magyarországi székhelye várhatóan 2019 második felében nyílik meg, a tervek szerint a teljes központ két-három éven belül települ Magyarországra – emelte ki Varga Mihály Nyikolaj Koszovval, a pénzintézet elnökével folytatott megbeszélését követően.

Magyarország a béremelkedést tekintve is egyre jobban teljesít

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. január 17. 12:37

Magyarország a béremelkedést tekintve is egyre jobban teljesít, ezt támasztja alá, hogy az elmúlt két évben mintegy 26 százalékkal nőttek az átlagkeresetek az országban - mondta Bodó Sándor sajtótájékoztatón.

Folytatódik az adminisztráció csökkentése az adózás területén is

Pénzügyminisztérium, 2019. január 17. 8:25

Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben az adóterhelés az Európai Unióban 2017-ben. A címvédésre jó esély van, tavaly ugyanis mintegy 290 milliárd forintot, idén pedig több mint 200 milliárd forintot hagynak az adócsökkentések a gyermekes családoknál, a lakosságnál és a vállalkozásoknál.

Csökkenő adók, bővülő gazdaság

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. január 16. 13:21

A magyar gazdaság - az uniós átlagot jóval meghaladó - jó teljesítménye mögött a munkavállalókat, a vállalkozásokat és a családokat támogató átgondolt pénzügyi és adópolitikai lépések állnak – hangsúlyozta Gion Gábor az Euromoney gazdasági magazin közép-kelet-európai fórumán.

Egyre többen választják a kisadózók tételes adóját, a katát

Pénzügyminisztérium, 2019. január 16. 10:03

Már 315 ezernél is több vállalkozó választotta a katát, Magyarország legegyszerűbb és legnépszerűbb adózási formáját.

Több mint 10 százalékkal nőtt az állampapírok állománya

Pénzügyminisztérium, 2019. január 15. 9:47

A lakossági állampapír-állomány tavaly 713 milliárd forinttal emelkedett és ezzel az év végén elérte a 7516 milliárd forintot, ami több mint 10 százalékos növekedést jelent egy év alatt - közölte az MTI-vel Varga Mihály.

A PM célja, hogy az érintettek már januárban igénybe vegyék az adókedvezményeket

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. január 14. 16:16

A Pénzügyminisztérium (PM) azt szeretné elérni, hogy minden érintett már januárban igénybe tudja venni a neki járó adókedvezményeket, és így a fizetése már januárban is több lenne a kedvezmény összegével - mondta Izer Norbert, a tárca adóügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Több mint 4,5 milliárd forintot nyertek a Pest megyei vállalkozások telephelyük fejlesztésére

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2019. január 14. 9:15

Több mint 4,5 milliárd forintot nyert el 87 Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozás telephelyének fejlesztésére - mondta el Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára hétfőn az MTI-nek.

Négyezren szerezhetnek térítésmentesen hivatásos gépjárművezetői jogosítványt

Pénzügyminisztérium, 2019. január 12. 8:41

Négyezren szerezhetnek térítésmentesen nehézgépjárműre szóló jogosítványt, a mintegy 4 milliárd forintos belföldi forrásból 2400 tehergépjármű-vezető és 1600 autóbuszvezető képzése valósulhat meg a következő években - közölte Varga Mihály az MTI-vel.