Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Évek óta tart a kiskereskedelmi forgalom növekedése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. június 23. 10:51

A legnagyobb mértékű növekedés a nem élelmiszer jellegű kiskereskedelemben volt áprilisban, ami a digitális kereskedelem, illetve csomag küldő szolgálatok élénk tevékenységével is magyarázható - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

Fel kell venni a kesztyűt a piacvédelmi intézkedésekkel szemben

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. június 22. 19:07

Egyebek mellett a közép-európai vállalkozásokat hátrányosan érintő, uniós piacvédelmi intézkedések elleni fellépés és hosszú távon a magyarországi euró bevezetése mellett érvelt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Joint Venture Szövetség (JVSZ) csütörtöki üzleti ebédjén.

Jól vizsgázott a NAV új rendszere, az e-szja

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. június 22. 10:41

Az szja-bevallási korszak idén véget ért; a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elektronikus szja-rendszere minden adózót mentesített a bevallás kitöltésének kötelezettsége alól - jelentette ki budapesti tájékoztatóján Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter elmondta, a magyar e-szja példaértékű lehet az Európai Unióban. Tállai András miniszterhelyettes, a NAV vezetője bejelentette: szeretnék továbbfejleszteni a rendszert, hogy az adózóknak minél kevesebb időt kelljen adminisztrációval eltöltenie.

A versenyszférában is emelkedtek a reálbérek

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. június 22. 9:43

Jelentősen felgyorsult a reálbérek emelkedésének üteme az elmúlt négy hónapban, a versenyszférában csaknem 8 százalékkal nőtt a reálkereset - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtök reggel.

A közpénzügyi szabályozás a gazdasági növekedés szolgálatában

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. június 21. 17:00

Az államháztartás kontrollmechanizmusainak folyamatos fejlesztése, hatékonyabbá tétele a stabil közpénzügyi gazdálkodás egyik legalapvetőbb feltétele – jelentette ki Banai Péter Benő államtitkár az Európai Bizottság Költségvetési Főigazgatósága által életre hívott Államháztartási Belső Kontrollok Nemzetközi Konferenciájának ünnepélyes megnyitóján, Budapesten.

Stabil az idei költségvetés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. június 21. 14:41

Az idei adócsökkentések és többlet kiadások mellett is az idei költségvetés az év végéig stabil - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán a friss adatokat kommentálva.

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2017. május végi helyzetéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. június 21. 11:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

Kilenc százalék feletti reálbér-növekedés idén

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. június 21. 9:21

Jelentősen gyorsult a bérnövekedés dinamikája hazánkban 2017 első harmadában, közel 12 százalékkal emelkedtek a bruttó és a nettó keresetek a KSH adatai szerint – közölte Varga Mihály.

Egyre hangsúlyosabb szerepben az egészséggazdaság

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. június 20. 11:54

Magyarország évek óta kiemelten kezeli a gazdasági és pénzügyi kapcsolatok erősítését Kínával, amelynek alappillére az egészséggazdasági együttműködés – jelentette ki Varga Mihály az „Egészség Kapuja” Kína és a közép-kelet-európai országok egészséggazdasági konferenciáján és kiállításán. A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: az egészséggazdaság fejlődése egyet jelent az emberek egészségi állapotának javulásával, a gazdasági növekedéssel és versenyképességünk emelkedésével.

Magyarországon az egészségipar adja a GDP közel 10 százalékát

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. június 20. 9:28

Magyarországon az egészségipar és azon belül a gyógyászat, a gyógynövényipar, a gyógyszergyártás és a biotechnológia adja a nemzeti össztermék (GDP) közel 10 százalékát. Ez az ágazat egy dinamikusan fejlődő iparág - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.