Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A várakozásoknak megfelelően alakult az államháztartás központi alrendszerének június végi hiánya

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. július 7. 16:30

Az államháztartás központi alrendszerének 2015. június végi halmozott hiánya 823,3 milliárd forintra teljesült. Ezen belül a központi költségvetés 868,1 milliárd forintos deficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 15,0 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 29,8 milliárd forintos szufficittel zártak.

A kormány nem változtat a SZÉP Kártya rendszerén

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. július 7. 14:50

A hazai turisztikai forgalom növekedését az elmúlt évben is elsősorban a belföldi vendégforgalom bővülése táplálta, amely mögött egyértelműen a SZÉP Kártya sikere állt, a Nemzetgazdasági Minisztérium ezért nem tervezi a rendszer átalakítását.

Varga Mihály nem kívánja a Népszabadságot szerkeszteni

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. július 6. 15:38

Első fokon pert vesztett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel szemben a Népszabadság, amiért a lap nem végezte el a kért helyreigazítást a Vadai Ágnes Kun-Mediátor-ügyben tett nyilatkozatáról szóló tudósításon.

Az EBRD delegációjával tárgyalt Varga Mihály

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. július 3. 10:24

Az Európai Beruházási és Újjáépítési Bank (EBRD) tárgyalócsoportjával egyeztetett hivatalában a nemzetgazdasági miniszter. A tárgyaláson szó volt a bankkal februárban kötött egyetértési megállapodás végrehajtásáról és az EBRD készülő magyar országstratégiájáról.

Továbbra is kedvezően alakul a külkereskedelmi egyenleg

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. július 3. 9:47

Magyarország külkereskedelmi mutatói – hasonlóan az elmúlt időszakhoz – áprilisban is kedvezően alakultak: exportunk volumene 8,4, a behozatalé 9,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, amely közel félmilliárd eurós külkereskedelmi többletet eredményezett. Várakozásaink szerint a pozitív külkereskedelmi folyamatok 2015 egészében fennmaradhatnak.

Jelentősen csökkennek a vállalkozások bürokratikus terhei

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. július 2. 15:32

A Vállalkozásfejlesztési Tanács mai ülésén a kis- és középvállalkozók érdekképviseletei, a kamarák, valamint a szakmai szervezetek első kézből értesülhettek a legújabb uniós pályázati kiírásokról. A Nemzetgazdasági Minisztériumban, Varga Mihály tárcavezető elnökletével tartott egyeztetésen a vállalkozói terhek adminisztratív terheinek csökkentése is napirendre került.

Kiemelt cél a műszaki felsőoktatás támogatása

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. július 2. 10:51

A kormány múlt heti ülésén döntött arról, hogy 1,6 milliárd forintot biztosít az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Kollégiumának felújítására – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mai sajtótájékoztatóján. Számos hazai felsőoktatási intézmény került nehéz helyzetbe a 2010 előtt alkalmazott PPP-konstrukció miatt.

Magyar cégek is részt vehetnek a szerb privatizációban

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. július 1. 15:58

A magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozó keretében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár kétoldalú megbeszélést folytatott Zseljko Sertics gazdasági miniszterrel és Dusan Vujovics pénzügyminiszterrel. A találkozón a szerb fél kifejtette: a Szerb Privatizációs Ügynökség jelenleg 51 szerb cég privatizációját készíti elő, melyre szívesen fogad minden magyar érdeklődőt, hiszen céljuk, hogy a beruházók lehetőség szerint a szomszédos országokból érkezzenek.

Az amerikai vállalatok Magyarországot fontos gazdasági partnernek tekintik

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. június 30. 14:50

Magyarország sikeresen gyűrte le azt a pénzügyi válságot, amelynek gazdasági és társadalmi következményeit most jól példázza Görögország helyzete – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Amerikai-magyar Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán. A tárcavezető hazánk gazdasági helyzetéről szólva elmondta: a várakozásokat rendre meghaladó eredmények befektetőbarát üzleti környezetet biztosítanak a nálunk működő amerikai vállalatok számára is.

Görög adósság - nem várható drasztikus forintárfolyam-változás

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. június 30. 11:46

Magyarországnak nincs jelentős pénzügyi és gazdasági kapcsolata Görögországgal, így a görög események miatt nem várható a forintárfolyam drasztikus változása - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában kedden.