Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Újabb 5 milliárd forint támogatás a kis- és középvállalkozások munkahelyteremtésére

Pénzügyminisztérium, 2019. március 19. 7:00

Ötmilliárd forintból ismét pályázatot hirdet a Pénzügyminisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására – jelentette be Varga Mihály az MTI-nek. A pénzügyminiszter elmondta, a mától induló pályázat révén 250 vállalkozásnál mintegy 1500 új munkahely jöhet létre Magyarországon.

A bevándorlás támogatása helyett az állam a családokat segíti

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. március 18. 11:02

Tavalyhoz képest negyedével emelkedett az első két hónapban az újonnan megkötött babakötvények állománya, a kötvények biztonságos formában garantálják a hozzájárulást a családok fiatalabb tagjainak anyagi lehetőségeihez; a kormány a migráció finanszírozása helyett a gyermekvállalást támogatja - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Világszínvonalú a magyar számviteli képzés

Pénzügyminisztérium, 2019. március 14. 15:10

A kormány az adócsökkentések mellett a könyvelői szakma és a számviteli képzés folyamatos fejlesztésével is segíti a vállalkozásokat – hangsúlyozta Varga Mihály a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott Bosnyák János Nemzeti Emlékverseny eredményhirdetésén.

Állami kitüntetéseket adott át Varga Mihály

Pénzügyminisztérium, 2019. március 14. 11:37

Varga Mihály pénzügyminiszter az államigazgatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek és a gazdasági élet kiválóságainak nyújtott át elismeréseket nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából.

A Nemzetközi Beruházási Bank tovább erősíti Magyarország pénzügyi központ szerepét

Pénzügyminisztérium, 2019. március 13. 14:52

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) székhelyének Magyarországra költözéséről a pénzintézet tagállami vezetőkből álló – a kilenc tagországot képviselő – kormányzótanácsa döntött múlt év decemberében.

Csütörtöktől elérhetők a bevallási tervezetek

Pénzügyminisztérium, 2019. március 13. 14:09

Immár a harmadik éve áll a lakosság szolgálatában az e-szja, amelynek révén idén 5,6 millió magánszemélyt mentesít az adóhivatal a bevallás-készítés terhétől - tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t hozzátéve, hogy csütörtöktől már elérhetők a bevallási tervezetek.

Jobban megéri állampapírt vásárolni

Pénzügyminisztérium, 2019. március 13. 11:30

Amennyiben az Országgyűlés elfogadja a Pénzügyminisztérium tegnap benyújtott javaslatát, június elsejétől még inkább megéri állampapírba fektetni, mivel a kamat után nem kell majd adót fizetni.

A magyar lehet az EU legversenyképesebb adórendszere

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. március 12. 12:53

A legnagyobb adócsökkentő cím után szeretnénk elérni azt, hogy a magyar adószabályok legyenek a legversenyképesebbek az Európai Unióban. A Pénzügyminisztérium ma az adószakmával közösen azon dolgozott, hogy a kötelezően bevezetendő nemzetközi szabályokat úgy alkalmazza hazánk, hogy az a lehető legkedvezőbb adózási környezetet biztosítsa a vállalkozásoknak - mondta Izer Norbert az Adó-Tanácskozást követően, Budapesten.

Magyarország továbbra sem támogatja az otthoni pálinkafőzés megadóztatását

Pénzügyminisztérium, 2019. március 12. 11:11

A magyar kormány továbbra sem támogatja az otthoni pálinkafőzés megadóztatását, ezért igyekszik elérni, hogy az unió engedélyezze a saját célra történő pálinkakészítés adómentességét – hangsúlyozta Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek mai ülésén, ahol többek között erről és a digitális nagyvállalatok adóztatásáról is tárgyaltak.

Magyarország összehangolt euróövezeti költségvetésben érdekelt

Pénzügyminisztérium, 2019. március 11. 19:36

A különálló euróövezeti költségvetés csak akkor elfogadható Magyarország számára, ha az összhangban áll más uniós politikákkal – jelentette ki Varga Mihály az euróövezet pénzügyminisztereinek kibővített tanácskozásán.