Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Egyeztetés a taxisok és az utasok védelméért

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. november 24. 15:45

A gazdaságszabályozásért felelős államtitkár a taxitársaságok és az érdekvédelmi szervezetek képviselőivel egyeztetett az úgynevezett Uberről. A közösségi utazásmegosztó szolgáltatást egyre többen veszik igénybe hazánkban. Glattfelder Béla szerint olyan szabályozásra van szükség, amely egyenlő feltételeket biztosít a személyszállítási tevékenységet végzők számára, és biztosítja a hazai taxi vállalkozások és az utasok védelmét.

A legnagyobb és a legátfogóbb hitelmentő csomagot a magyar kormány indította el

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. november 24. 12:40

A parlament ezen a héten szavazhat a devizahiteles mentőcsomaghoz benyújtott módosító javaslatokról, egy új elem került a rendszerbe, az árfolyamgátasokat érintő forintosítási lehetőség, így ezzel együtt fogják a képviselők megszavazni a devizahitelek forintosítását szabályozó törvényt.

Meg kell akadályozni, hogy a magánnyugdíj-pénztárak feléljék a nyugdíjasok pénzét

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. november 22. 16:12

Meg kell szüntetni azt a magánnyugdíj-pénztárat, ahol a tagok kevesebb, mint 70 százaléka fizeti be a kötelező havi tagdíjat – ezt tartalmazza az a törvénymódosítás, amely már a Országgyűlés előtt van.

Szovjetunióba hurcoltak emléknapja - A kormány vállalt kötelezettsége a jóvátétel

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. november 22. 15:19

A kormány vállalt kötelezettsége, hogy erkölcsi, politikai, jogi és anyagi jóvátétel illesse meg a Szovjetunióba kényszermunkára elhurcolt magyar embereket - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen, Budapesten.

Az NGM újabb szegmens kifehérítését kezdte meg

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. november 22. 10:13

Az Ital- és Áruautomata Szövetség bevonásával már készül a piac átláthatóságát biztosító szabályozás. Az Országgyűlés által kedden megszavazott adótörvény az étel- és italautomaták piacának átláthatósága és hatékony ellenőrizhetősége érdekében regisztrációs kötelezettséget ír elő a piaci szereplők számára.

A Nemzetközi Beruházási Bank Tanácsa támogatta Magyarország tagságát

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. november 21. 16:23

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) Tanácsa Szófiában megtartott ülésén támogatta Magyarország NBB tagságának megújítását.
Magyarország 2000-ben lépett ki az NBB-ből annak akkori nem kellően hatékony és nem kellően átlátható tevékenysége miatt, rövid és középtávon nem látva reális lehetőséget a Bank működésének modern nemzetközi normák alapján történő átalakítására.

Sávosan növekszik a jövedéki biztosíték mértéke

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. november 21. 14:57

Nem kell magasabb jövedéki biztosítékot fizetniük a kisvállalkozásoknak, a nemzetgazdasági tárca költségvetési megalapozó törvényjavaslathoz benyújtott módosítása ezt tartalmazza.

Komoly segítség a devizahiteleseknek

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. november 21. 13:55

A devizahitelesek helyzetének rendezésére hozott törvények, illetve törvényjavaslatok a kormány korábbi ígéretének megfelelően segítenek a devizahiteleseken – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter, a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Elindult a "Danke Ungarn" kampány Németországban

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. november 21. 12:55

Elindult a "Danke Ungarn" kampány Németországban pénteken, a nyári kampány folytatásával Magyarország a két ország közös történelmi múltjára, illetve gazdasági és politikai kapcsolataira hívja fel a figyelmet.

A magyar járműipar 100 ezer embernek ad munkát

Nemzetgazdasági Minisztérium, Szakképzésért és Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárság, 2014. november 21. 12:36

A kormány támogatja, hogy a járműiparban dolgozók száma tovább nőjön, továbbá, hogy Magyarország vezető szerepet játsszon az elektromos közlekedés területén. Czomba Sándor szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár és Fónagy János az NFM államtitkára nyitotta meg a Mobilitás autókiállítás és vásárt Budapesten, a Syma csarnokban.