Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A magyar gazdaság felkészül a negyedik ipari forradalomra

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 17. 14:08

A kormány a magyar gazdaságot folyamatosan készíti fel arra, hogy eredményesen és sikeresen vegyen részt a negyedik ipari forradalomban - mondta Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudomány Egyetem partnerségével kialakított Ipar 4.0 Technológiai Központ megnyitóján.

Júliustól indul az online számlázás

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. január 17. 10:54

2018. július 1-től élesben indul a gazdaságfehérítés újabb eszköze: az online számlázás. A kormány több mint egy éves felkészülési időt biztosít az átállásra, amelyhez az adóhivatal minden segítséget megad. Mától már elérhető a vonatkozó miniszteri rendeletmódosítás tervezete és a jellemzően a számlázó szoftver fejlesztőknek szóló, informatikai részleteket pontosan meghatározó leírások is.

Indul az építőipari cégek fejlesztését segítő 20 milliárd forintos pályázat

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2018. január 15. 10:19

Az építőipar teljesítménye több mint 30%-kal, a szerződések száma 110%-kal nőtt tavaly novemberben – mondta Varga Mihály a Központi Statisztikai Hivatal adataira reagálva.

Jövő héten indul a kezdő vállalkozások mentorálása

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. január 14. 9:31

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal több, európai léptékkel is egyedülálló szolgáltatást nyújt. Jövő héten debütál egy újabb ügyfélcentrikus-program, a mentorálás. Több mint háromezer vállalkozásnak küldi meg az első, legfontosabb adózási tudnivalókról szóló tájékoztatását az adóhivatal - tájékoztatta Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Tovább csökken a vállalkozások adója

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2018. január 12. 9:58

Csak erős gazdasági alapokra és sikeres vállalkozásokra támaszkodva építhetünk fejlődő társadalmat – jelentette ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor.

Novemberben ismét nőtt az ipari termelés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 11. 9:53

A tavalyi év novemberében 3,4 százalékkal, 2017 első tizenegy hónapjában pedig 5,2 százalékkal bővült az ipar teljesítménye Magyarországon. 2010 óta több mint 36 százalékkal emelkedett az ágazat teljesítménye, amelyen belül a járműipar megkétszerezte termelését.

Középvállalati fejlesztési program indul 1,7 milliárd forintból

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 10. 15:08

Középvállalati fejlesztési program indul 1,7 milliárd forint európai uniós forrásból a nagy növekedési képességű közepes vállalkozások támogatására - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Győrben. A pályázók vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.

Tovább kell emelni a szakképzés színvonalát

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. január 10. 14:19

A szakképzés fejlesztésében kiemelt figyelmet kell fordítani a gyorsan változó gazdasági környezetre, a munkaerőpiac elvárásaira - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán Keszthelyen.

Haladékot kérhetnek a szabálytalanul gazdálkodó pártok

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2018. január 10. 10:59

A tiltott támogatást elfogadó és a szabálytalanul gazdálkodó pártok számvevőszéki vizsgálatával kapcsolatban a nemzetgazdasági miniszter egyeztetést kezdeményezett a NAV és a Magyar Államkincstár vezetőivel.

Több mint 609 milliárd forinttal növelte bevételét a NAV

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. január 10. 10:11

Több mint 609 milliárd forinttal növelte bevételeit a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) 2017-ben az előző évhez képest - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.