Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A gyógyszeripar a gazdaság egyik húzóágazata

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. november 24. 11:19

A gyógyszeripar fontos szerepet tölt be a magyar gazdaság fejlődésében és jövőbeni kilátásainak alakításában is – fogalmazott Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének alapításának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Gyors, hatékony, rugalmas, eredményes gazdaságirányítás és szabályozás kell

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. november 24. 9:59

Csak akkor tudunk versenyképes gazdaságot csinálni, hogyha a gazdaságirányítás, a gazdaságszabályozás is versenyképes, gyors, hatékony, rugalmas, eredményes - mondta Lepsényi István, az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Két éve bizonyítja sikerét a fémtörvény

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. november 23. 15:58

Sikeres a két éve bevezetett fémkereskedelemről szóló szabályozás. A kábellopások száma hatodára, a fémlopásoké harmadára csökkent az elmúlt két évben. A fémkereskedelmi szektor tisztulásához a Magyar Államvasutak erőfeszítései mellett a folyamatos járőrözések, a rendőrséggel és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival közösen végzett szigorú ellenőrzések is hozzájárultak.

A fiatalok ne rossz diplomáért, hanem jó szakmáért küzdjenek

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. november 23. 11:39

A jó képességű fiatalok ne rossz diplomáért, hanem jó szakmáért küzdjenek az iskolapadokban - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára hétfőn, A munkaerőpiac fejlesztési lehetőségei Székesfehérváron címmel rendezett szakmai konferencián.

Megerősítette pozitív hitelminősítői kilátását a Fitch

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. november 20. 23:25

A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő intézet nem változtatott Magyarország besorolásán, így továbbra is BB+ minősítést tart érvényben pozitív kilátással.

Fiatal vállalkozókat ismert el Varga Mihály

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. november 20. 23:18

A fiatalok elhelyezkedését 200 milliárd forintos uniós forrással támogatja a kormány a 2014–2020 között – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Fivosz ünnepi díjátadó gáláján. A tárcavezető megerősítette: már jelentkezhetnek a fiatalok a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett, legújabb pályázatára.

Újabb 4 milliárd forint a fiatal vállalkozóknak

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. november 20. 16:20

Fiatalok vállalkozóvá válását elősegítő program indul 4 milliárd forint uniós forrásból - jelentette be Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, a fiatalok foglalkoztatásának növelése, a munkaerőpiacra történő első belépésük megkönnyítése a kormány egyik legfontosabb foglalkoztatáspolitikai célkitűzése.

Magyarország vezető szerepre tör az elektromobilitás elterjesztésében

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. november 20. 12:51

A magyar kormány kezdeményező és aktív részese kíván lenni az elektromos közlekedés térnyerését szolgáló nemzetközi törekvések megvalósításának. Ezt Varga Mihály jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium által szervezett „Új úton az elektromobilitás az Európai Unióban” konferencián.

Töretlen a reálbér-emelkedés Magyarországon

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. november 20. 12:47

Az év első kilenc hónapjában továbbra is kimagasló mértékben, 4,2 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek a nemzetgazdaságban a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma reggeli gyorstájékoztatója szerint. Ezzel 33 hónapja töretlenül emelkednek a reálbérek hazánkban. A versenyszférában – a legalább 5 embert alkalmazó vállalkozásoknál – szeptemberben is nagymértékű, 47 ezres létszámbővülés ment végbe 2014 szeptemberéhez képest.

Több mint 30 hónapja emelkednek a reálbérek

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. november 20. 11:41

A gazdaság jól működik, ennek köszönhetően a reálbérek is folyamatosan emelkednek több mint 30 hónapja - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken, a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett kereseti adatokat kommentálva.