Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Óvodai kapacitásbővítést célzó beruházások támogatása

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 29. 8:09

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter döntött a Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről szóló 2014. évi C. törvény 3. melléklet II.5. Óvodai kapacitásbővítést célzó beruházások támogatására beérkezett önkormányzati igényekről.

A kormány lépései erősítik a bizalmat

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. május 28. 17:58

A magyar gazdasági élet valamennyi szereplője abban érdekelt, hogy továbbra is kiszámítható környezetben folytathassa munkáját – jelentette ki Varga Mihály a Joint Venture Szövetség mai tisztújító közgyűlésén.

Többféle támogatást is igénybe vehetnek a kisebb élelmiszeripari cégek

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 28. 15:07

Az élelmiszeripari vállalkozások nemcsak a kapacitásbővítő pályázatokon juthatnak uniós forrásokhoz, hanem az energiahatékonysági pályázatokon keresztül is, illetve a jelentősen megemelkedő kutatás-fejlesztési források is elérhetők lesznek élelmiszeripari cégek számára - mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára Visegrádon csütörtökön egy konferencián.

Vasárnapig lehet elkölteni a SZÉP Kártyákra 2013-ban utalt összegeket

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 28. 13:20

A Nemzetgazdasági Minisztérium ismét felhívja a figyelmet a SZÉP Kártyákra 2013-ban utalt összegek május 31-i lejárati időpontjára. A két éve kapott juttatásokat e hét végéig lehet felhasználni, utána a kártyakibocsátó bankok a lejárt összeget visszautalják a munkáltatóknak.

Magyarország újra a Nemzetközi Beruházási Bank teljes jogú tagja

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. május 28. 11:01

Közel másfél évtized után Magyarország képviselői ismét teljes jogú tagállam küldöttjeiként vehetnek részt a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) Tanácsának június 4-5. között Mongóliában megrendezésre kerülő ülésén.

Folytatódtak a kedvező munkaerő-piaci tendenciák

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. május 28. 10:41

Folytatódtak a több mint egy éve látszó, kedvező munkaerő-piaci tendenciák Magyarországon, a foglalkoztatottak létszáma tartósan 4 millió felett, a munkanélkülieké pedig 400 ezer alatt van - kommentálta Czomba Sándor a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közzétett, február-áprilisi adatait.

450 ezerrel több ember dolgozik Magyarországon, mint öt éve

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. május 28. 9:06

Már tizenötödik hónapja 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma hazánkban a KSH ma reggeli gyorstájékoztatója szerint. A 2015. február - áprilisi időszakban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma az egy évvel korábbinál 73 ezerrel, 4 millió 141 ezerre nőtt.

Az adócsökkentés és fejlődés büdzséje a jövő évi

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. május 27. 14:00

A kormány gazdaságpolitikája bizonyította erejét, ezért az eddigi eredményekre alapozva a 2016-os költségvetés már az adócsökkentés és a fejlődés költségvetése lesz - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a jövő évi költségvetésre vonatkozó javaslat általános vitáját megnyitó expozéjában a parlamentben.

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom a vasárnapi pihenőnap bevezetése után

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 27. 11:56

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom a vasárnapi pihenőnap bevezetése után - mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Júniusban a kormány elé kerülnek az integrált területi programok

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. május 27. 11:47

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) végrehajtásának fontos lépése, hogy a megyék és a megyei jogú városok megalkotják, illetve véglegesítik integrált területi programjukat, amelyeket júniusban nyújtanak be a kormánynak - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára szerdán az MTI-t.