Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A kormány több intézkedést is hozott a versenyképesség javítására

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. április 28. 13:27

A versenyképesség növelése érdekében több intézkedés is hozott kormány, strukturális változtatásokat hajtott végre, fenntartható pályára állította a gazdaságot - emelte ki Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken a Zsigmond Király Egyetem - Versenyképesség 2017 konferenciáján, Budapesten.

Az infrastruktúra javítása segíti a gazdaság fejlődését

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. április 28. 12:48

Az elmúlt évek munkájával a kormány megteremtette a feltételeket ahhoz, hogy ma már a gazdasági teljesítmény, a termelékenység és a hatékonyság emelésére helyezhessük a hangsúlyt – jelentette ki Varga Mihály az M4-es gyorsforgalmi út Üllő-Cegléd közötti szakaszának alapkőletételén. A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a beruházás jelentősen javítja Magyarország közlekedési infrastruktúráját és egyben hozzájárul hazánk versenyképességének emeléséhez is.

2010-hez képest 690 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. április 28. 11:20

Jelentősen, 690 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma 2010-hez képest, a munkavállalók nagy része, csaknem 480 ezer dolgozó a versenyszférában helyezkedett el - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt foglalkoztatási adatokra reagálva.

Több mint 120 ezerrel nőtt a versenyszféra létszáma

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. április 28. 9:56

121 ezerrel dolgoztak többen a versenyszférában Magyarországon, mint egy éve a legfrissebb, 2017. I. negyedévi adatok szerint. 2010 első negyedévéhez képest így 690 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, amely növekedés döntően a hazai versenyszférában következett be, ahol 475 ezer fővel nőtt a létszám. A munkanélküliség továbbra is kedvező képet mutat, 4,5 százalékra süllyedt hazánkban.

Még öt napjuk van a vállalkozásoknak a kasszák üzembehelyezésére

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. április 28. 7:39

A januártól online pénztárgép használatra kötelezetteknek még öt napjuk van arra, hogy igénybe vegyék az 50 ezer forintos állami támogatást. Ehhez csak annyit kell tenniük, hogy május 2-ig üzembe helyezik a pénztárgépet. A vállalkozások már több mint harminc pénztárgéptípusból választhatnak.

A munkabalesetek több mint felének a figyelmetlenség az oka

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. április 27. 19:59

A figyelmetlenség miatt történik a kivizsgált munkabelesetek 67 százaléka - mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Zöld jelzést kapott a költségvetés benyújtása

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 27. 18:08

A Költségvetési Tanács szerint megalapozott a jövő évi költségvetés és az idei büdzsé módosítása, a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően pedig a kedvező makrogazdasági folyamatok 2018-ban is folytatódhatnak. A Tanács a törvényjavaslatok benyújtása ellen nem emelt kifogást, így azok már május első munkanapján az Országgyűlés elé kerülhetnek.

Versenyképességi következménye lenne az uniós kiküldetési irányelv módosításának

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. április 27. 17:35

Alapvető versenyképességi következménye lenne annak, ha az uniós foglalkoztatási, szociális, egészségügyi és fogyasztóvédelmi tanács 2017 júniusi ülésén átmenne a kiküldetési irányelv módosítása, mert az gazdasági korlátozó intézkedések bevezetését tenné lehetővé az újonnan csatlakozott országokkal szemben - nyilatkozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a visegrádi 4-ek munkaügyi és szociális ügyekkel foglalkozó minisztereinek varsói ülését követően, csütörtökön az MTI-nek.

Közös fellépés a V4-ek jogai érdekében

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. április 27. 11:21

Magyarország minden rendelkezésére álló eszközzel fellép a tagállami hatáskörök csorbítására irányuló bizottsági törekvésekkel szemben - mondta Varga Mihály Varsóban, a Visegrádi négyek munkaügyi és szociális ügyekkel foglalkozó minisztereinek találkozóján.

A szellemi tulajdon védelme támogatja a gazdasági növekedést

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. április 26. 15:24

A szellemi tulajdon világnapján Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára, és Luszcz Viktor, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke átadták a szellemi tulajdon védelmében fontos szerepet játszó intézmények elismerésére szolgáló Millenniumi Díjakat négy intézménynek szerdán Budapesten.