Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Pünkösdvasárnap szentelték fel az óbudai Jézus Szíve Kápolna megújult harangját

Pénzügyminisztérium, 2018. május 20. 16:49

A Magyarországon élő nemzetiségi hagyományok, kultúra és emlékezet megőrzése nemzeti hovatartozásunk elengedhetetlen tartozéka – hangsúlyozta Varga Mihály a III. kerületi Jézus Szíve Kápolna felújított harangjának felszentelését követően.

A diákok munkavállalását is a Munka törvénykönyve szabályozza

Pénzügyminisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. május 18. 10:31

A diákok munkavállalásának körülményeit is a Munka törvénykönyve szabályozza, így a 16. életévüket betöltött tanulók foglalkoztatásánál is fontos az írásban rögzített munkaszerződés, amelynek tartalmaznia kell az alapbért, a munkakört, a munkavégzés helyét, a napi munkaidőt, illetve a munkaviszony időtartamát - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A felzárkózás alapja a versenyképesség

Pénzügyminisztérium, 2018. május 17. 10:41

A hosszú távú gazdasági növekedést a versenyképesség határozza meg – jelentette ki Varga Mihály a Zsigmond Király Egyetem konferenciájának nyitóelőadásán.

Tartós lesz az e-kereskedelem növekedése

Pénzügyminisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. május 16. 15:35

Tartós lesz a digitális kereskedelem bővülése, a kereskedőket fel kell készíteni a további növekedésre, a szabályozásnak pedig követnie kell a fejlődést - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára egy szerdai budapesti szakmai konferencián.

Csaknem 10 százalékkal nőtt a vizsgázók száma az ágazati szakmai érettségiken

Pénzügyminisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. május 16. 13:41

Tavalyhoz képest majdnem 10 százalékkal nőtt a vizsgázók száma az ágazati szakmai érettségiken, több mint 27 ezren indultak neki szerdán az írásbeliknek a szakgimnáziumokban és szakközépiskolákban - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel szerdán.

Indul a munkavédelmi tudatosság növelését megcélzó projekt

Pénzügyminisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. május 16. 13:02

A munkaügyi és munkavédelmi tudatosság növelésének mérföldköve lehet a Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése nevű projekt - mondta Simon Attila István munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár a 3,8 milliárd forintból megvalósuló kiemelt projekt nyitórendezvényén szerdán Budapesten.

A szolgáltató szektor kiemelkedően teljesített az első negyedévben

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. május 16. 10:15

Az első negyedévben a szolgáltató szektor teljesített kiemelkedően, azon belül pedig a turizmus, és a kiskereskedelem - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős ügyvezető államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által kedden közzétett GDP adatokra reagálva.

Fegyelmezett költségvetési politikát folytat az új kormány

Pénzügyminisztérium, 2018. május 15. 17:24

A gazdaságpolitikai célok változatlanok lesznek, továbbra is fegyelmezett költségvetési politikát folytat majd az új kormány, és a teljes foglalkoztatás elérésére törekszik - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter-jelölt a kinevezése előtti meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén.

A gazdasági célok változatlanok, munkaalapú társadalom épül

Pénzügyminisztérium, 2018. május 15. 16:14

A kormány gazdaságpolitikai céljai változatlanok, amelynek alapja, hogy az országban munkaalapú társadalom épül - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter-jelölt a kinevezése előtti meghallgatásán a parlament költségvetési bizottságának ülésén, kedden.

A kormány a fejlett ipari államokhoz akarja felzárkóztatni Magyarországot

Pénzügyminisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. május 15. 13:07

A kormány azon dolgozik, hogy Magyarország tudjon élni az új technológiák adta lehetőségekkel, felzárkózzon a fejlett ipari országokhoz, és bekapcsolódhasson a világgazdaság rendszerébe - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára az Ipar Napjai 2018 című, négynapos, nemzetközi kiállítás keddi megnyitóján Budapesten.