Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Közel kétmilliárd forint kormányzati támogatás a kkv-k munkahelyteremtésére

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. november 13. 13:01

Közel két milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el 141 vállalkozás a „Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása” program keretében – jelentette be Bodó Sándor.

Egészséges munkahelyeknek szóló pályázatot hirdet a Pénzügyminisztérium

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. november 13. 12:01

Helyes gyakorlat díj címmel, a veszélyes anyagok helyes munkahelyi kezelésére, követendő, jó és saját megoldásokkal rendelkező cégek számára hirdet pályázatot a Pénzügyminisztérium és az Európai Unió Munkavédelmi Ügynöksége (EU-OSHA) - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.

Megkezdődtek a minimálbér-tárgyalások

Pénzügyminisztérium, 2018. november 13. 10:38

A kormánynak az az érdeke, hogy a munkáltatói és munkavállalói érdekképviseletek egyezségével jöjjön létre a jövő évi minimálbérekről szóló megállapodás - mondta Varga Mihály a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának testületi ülésén.

Átlépte a háromszázezret a katások száma

Pénzügyminisztérium, 2018. november 11. 10:12

A héten átlépte a háromszázezret a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) választók száma, mindez pedig azt jelenti, hogy már majdnem minden harmadik cég ezt az európai uniós szinten is példaértékű adózási módot választja - tájékoztatta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-t.

Napokon belül érkezik a nyugdíjprémium

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. november 10. 15:46

A jövő héten folyósítja az állam a nyugdíjprémiumot, nagyjából 2,5 millió címzettnek – nyilatkozta a Magyar Időknek a pénzügyminiszter helyettese. Tállai András közölte: az extra összegeket a novemberi ellátásokkal együtt fizetik ki, így a bankszámlákon már hétfőn ott lesz a prémium is, a postai kézbesítés pedig csütörtökön kezdődik meg.

Magyarország legmodernebb higiéniai papírgyára épült Dunaföldváron

Pénzügyminisztérium, 2018. november 9. 13:36

Ahhoz, hogy Magyarország fel tudjon zárkózni a legfejlettebb uniós országokhoz, versenyképességi fordulatra, a hatékonyság, a termelékenység növelésére van szükség – jelentette ki Varga Mihály a Vajda-Papír Kft. új gyártó- és feldolgozóüzemének átadó ünnepségén.

A növekvő adóbevételek biztosítják az államháztartás stabilitását

Pénzügyminisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2018. november 9. 11:00

A gazdaságfehérítő intézkedéseknek és a magas ütemű gazdasági növekedésnek köszönhetően az idei évet folyamatosan növekvő adóbevételek jellemzik. A költségvetés így továbbra is biztosítani tudja a társadalmi célokat szolgáló intézkedések fedezetét, valamint a hazai és uniós forrásból megvalósuló fejlesztések finanszírozását. A tervezett 4% feletti gazdasági bővüléssel összhangban a hiánycél változatlanul a GDP 2,4%-a.

Több mint 7,5 milliárd forintból újíthatnak fel belterületi utakat Pest megyei települések

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. november 9. 9:14

Összesen több mint 7,5 milliárd forintot nyert el 74 Pest megyei önkormányzat belterületi utak felújítására - közölte Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-vel.

Az MGYOSZ elnökségével egyeztetett Varga Mihály

Pénzügyminisztérium, 2018. november 8. 15:18

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnökségével tárgyalt Varga Mihály. A találkozón a pénzügyminiszter elmondta, a bértárgyalások a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának jövő hét keddi ülésén folytatódnak, a kormány célja pedig továbbra is az, hogy a jövő évi minimálbérek emeléséről a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek állapodjanak meg.

Inkább a bérek emelkedjenek utalványok helyett

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. november 8. 11:03

A magyar munkavállalók kapjanak a munkájukért tisztességes bért, és inkább a bérük emelkedjen a megélhetési kiadásaik fedezésére, ne pedig utalványokban kapják a fizetésük egy részét - idézte Izer Norbertet, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkárát a Magyar Hírlap csütörtöki száma.