Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

4 milliárd forint Pest megyei kerékpárutak létesítésére, felújítására és korszerűsítésére

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. július 17. 9:52

A Pest megyei önkormányzatok kerékpárforgalmi létesítményeinek fejlesztését támogató pályázati felhívás jelent meg 4 milliárd forint keretösszeggel - tájékoztatta az MTI-t Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Kormánytámogatással újul meg a Szent Margit Rendelőintézet

Pénzügyminisztérium, 2018. július 16. 13:20

Több mint 5,1 milliárd forinttal támogatja a kormány a III. kerületi Szent Margit Rendelőintézet telephelyeinek felújítását az Egészséges Budapest Program keretében.

Kiegyensúlyozott a növekedés

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. július 16. 9:16

Kiemelkedőnek tartja a bruttó hazai termék (GDP) bővülésének mértékét a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára. Hornung Ágnes a Magyar Hírlapban hétfőn megjelent interjúban hozzátette, hogy kiegyensúlyozott a növekedés, minden szektor közel azonos szinten teljesít, ezáltal egészségesebb a bővülés szerkezete.

Sikeresen mutatkozott be a két új, online gazdaságfehérítő rendszer

Pénzügyminisztérium, 2018. július 15. 8:36

Az éles indulás óta még csak két hét telt el, de a 22 ezer étel- és italautomata forgalma mellett már több mint egymillió számla adatait látja az adóhivatal. A július 1-jén indult két online szisztéma nemcsak a költségvetés bevételének növelésében, hanem a bürokráciacsökkentésben is jelentős előrelépést jelent - tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t.

Átláthatóbbá válnak a bankszámlák költségei

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. július 13. 13:21

A bankoknak egységes díjjegyzéket kell készíteniük a lakossági pénzforgalmi számlatermékeikről, ezeket a kondíciós listákat pedig fel kell tölteniük egy összehasonlító adatbázisba jövő év közepétől. Az erről szóló kormányrendelet tervezetét a Pénzügyminisztérium bocsájtotta társadalmi egyeztetésre.

Komoly lehetőségeket kínál a magyar online kiskereskedelem bővülése

Pénzügyminisztérium, 2018. július 13. 11:38

Magyarország elkötelezett az erős kétoldalú kereskedelmi kapcsolatainak fenntartása mellett az Egyesült Államokkal; tavaly a két ország közötti kereskedelmi áruforgalom értéke meghaladta az 5,4 milliárd dollárt – jelentette ki Varga Mihály az Amazon központjába látogatásakor, ahol Susan Pointer és Dave Bozeman alelnökökkel találkozott.

A Tesla és a Paccar központjában tárgyalt Varga Mihály

Pénzügyminisztérium, 2018. július 12. 10:39

Az amerikai cégek jól érzik magukat Magyarországon, ezt jól mutatja az is, hogy több mint 1500 amerikai irányítású vállalkozás működik hazánkban, amelyek mintegy 100 ezer embernek adnak munkát – jelentette ki Varga Mihály, miután magyar üzleti delegáció vezetőjeként a Tesla Fremont-i központjában tárgyalt.

A megemelt tartalékok ellensúlyozni tudják az esetleges negatív folyamatokat

Pénzügyminisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2018. július 12. 9:37

A jövő évi költségvetési törvényjavaslatban jelentősen megemelt tartalékok ellensúlyozni tudják az esetleges negatív folyamatokat - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) államháztartásért felelős államtitkára szerdán az Echo TV Napi aktuális című műsorában.

Magyarország az öt legélhetőbb ország egyike kíván lenni Európában

Pénzügyminisztérium, 2018. július 10. 17:10

Magyarország 2030-ra Európán belül az öt legjobb ország közé kíván kerülni, ahol érdemes élni és dolgozni - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter, aki a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülésén történtekről számolt be a sajtó képviselőinek.

Gazdasági stratégiák a Nemzeti Versenyképességi Tanács előtt

Pénzügyminisztérium, 2018. július 10. 11:53

Három gazdaságfejlesztési stratégiáról tárgyalt az elmúlt két ülésén a Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) – tájékoztatott Varga Mihály a testület júliusi ülését követően.