Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Szeptember 30-ig lehet jelentkezni a kkv-ügyvezető képzésre

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 23. 11:17

Szeptember 30-ig lehet jelentkezni a kis- és középvállalkozások (kkv) ügyvezetője című képzésre, amelyen a diákok idegen nyelvet, informatikát és vállalati ismereteket tanulnak majd - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

37 hónapja bővül a kiskereskedelmi forgalom

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 23. 10:19

Az előzetes becslésekhez képest nagyobb mértékben, 2,9 százalékkal nőtt éves alapon ez év júliusában a kiskereskedelmi forgalom, így már harminchét hónapja tart a bővülése. A javuló foglalkoztatási mutatóknak és az alacsony inflációs környezetnek köszönhetően a fogyasztás 2003 óta nem látott ütemben bővült 2016 első félévében.

Sorsdöntő nap lesz október 2.

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 23. 8:15

Sorsdöntő nap lesz október 2., a népszavazás eredménye ugyanis hosszú távon meghatározza a jövőt - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön Kiskunmajsán, lakossági fórumon.

Több adójogszabály módosítását tervezik

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 22. 19:35

Több adójogszabály módosulhat a következő években - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vezetője csütörtökön a Nemzeti Adókonzultáción. Beszélt arról is, az adó- a vám- és a bűnügyi terület integrációjával hatékonyabbá vált a NAV működése, a gazdaság jobb teljesítménye és a kormányzati adópolitika megváltozása mellett az adóhatóság munkatársainak jó teljesítménye is szerepet játszik abban, hogy évről évre jelentős többletbevétel folyik be az államháztartásba.

A gazdaság eredményeiben kiemelt szerepe van az adópolitikánknak

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. szeptember 22. 11:23

Olyan új adóhatóságunk van, amely immár képes arra, hogy saját eszközeivel segítse a magyar gazdaság fejlődését – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az első Nemzeti Adókonzultáción.

Minden fontos gazdasági mutató jól alakul

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 22. 9:11

Nem csak az államadósság és a költségvetés helyzete alakul kedvezően, hanem minden olyan mutató, amellyel jellemezhető egy ország gazdasági helyzete - kommentálta az államháztartás friss adatait Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

Több mint 1000 munkahelyet sikerült megvédeni a Dunaferrnél

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 21. 11:37

Példaértékű az ISD Dunaferr Zrt. és a magyar kormány közti együttműködés, amelynek köszönhetően mintegy ezer ember munkahelyét sikerült megtartani az acélipari vállalatnál – mondta Cseresnyés Péter Dunaújvárosban. A munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár hozzátette, a cég vállalta, hogy valamennyi csoportos létszámcsökkentési szándékát visszavonja, amihez a magyar kormány összesen közel félmilliárd forinttal járul hozzá.

Egyre több közfoglalkoztatott helyezkedik el a versenyszférában

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 21. 11:33

Napjainkban már 13-15 százalék körül van a versenyszférában, illetve az elsődleges munkaerőpiacon elhelyezkedő közfoglalkoztatottak aránya, míg néhány évvel ezelőtt még csak körülbelül 7 százalékuk talált állást - fejtette ki Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2016. augusztus végi helyzetéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 21. 11:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

Több mint hárommilliárd forint jut a gyermekétkeztetés feltételeinek javítására

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 21. 10:08

Több mint hárommilliárd forintot szán a kormány a gyermekétkeztetés feltételeinek javítására - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelős helyettes államtitkára szerdán az MTI-vel.