Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Magyarország a régiós versenytársaknál előbb hozza meg nagy gazdasági döntéseit

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. január 17. 14:07

"Az Euromoney konferencián büszkén mutatjuk be, hogy a nagy gazdasági lépések jóval előbb történtek Magyarországon, mint az uniós és a régiós versenytársaknál" - mondta az MTI-nek adott interjújában Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára, a nemzetközi Euromoney gazdasági konferencia nyitóelőadását követően Bécsben.

Hazánk megbízható üzleti partner Ázsiában is

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. január 17. 8:44

Magyarország Hongkong legjelentősebb kereskedelmi partnere a közép-kelet európai régióban, a meglévő kölcsönös üzleti bizalmat tovább mélyítheti a kínai „Egy Övezet, Egy Út” kezdeményezésen belüli együttműködésünk – jelentette ki Varga Mihály Hongkongban kormánytagokkal és az üzleti élet meghatározó szereplőivel folytatott megbeszéléseit követően.

Sikeres a kormány bankkártya-elfogadóhely bővítést célzó programja

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. január 16. 11:18

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2,4 milliárd forintból indított programot, amelynek keretében új, korszerű bankkártya-terminálok beszerzéséhez és telepítéséhez nyújt 80 ezer forint támogatást.

További ázsiai befektetések célpontja lehet Magyarország

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. január 16. 9:05

Ahogyan Hongkong Ázsia, úgy Magyarország Európa kapujának tekinthető, és mi, magyarok büszkék vagyunk arra, hogy új megoldásaink és az elért eredményeink révén valódi partnereivé váltunk a világ fejlett országainak - hangsúlyozta Varga Mihály Hongkongban.

Az Airbnb-zők most még bírság nélkül pótolhatják adófizetési mulasztásukat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. január 15. 8:18

Az ír adóhatóság által a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) megküldött adatok szerint az Airbnb-hálózat magyar szállásadói 2015-ben összesen 6 milliárd forint bevételt szereztek, az adóbevallások azonban ennél jóval kisebb összegről szólnak. Azok, akik nem vallották be maradéktalanul jövedelmüket, még korrigálhatják bevallásukat, és megfizethetik az elmaradt adót - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Újabb könnyítések a munkaerő-mobilitás elősegítéséért

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. január 13. 13:12

Módosul a lakhatási támogatás feltételrendszere a munkaerő-mobilitás további ösztönzése érdekében. A gyakorlati tapasztalatok indokolttá tették a munkavállaló állandó lakóhelye és a munkavégzés helye közötti távolság minimális mértékének leszállítását.

Több mint 60 milliárd forintos nagyvállalati beruházás-sorozat indul el kormánytámogatással

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. január 13. 11:37

A gazdaságpolitika legfontosabb feladata a növekedés támogatása, így érhetjük el, hogy Magyarország az életszínvonal tekintetében is előre lépjen – hangsúlyozta Varga Mihály a Nagyvállalati Beruházási Támogatás elért eredményeit bemutató sajtótájékoztatón.

Alacsony volt az infláció 2016-ban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. január 13. 9:18

Továbbra is rendkívül mérsékelt inflációs környezet jellemzi a magyar gazdaságot. 2016-ban 0,4 százalékos árváltozást mért a Központi Statisztikai Hivatal, ami megegyezik a tavaly áprilisi Konvergencia Programban közzétett kormányzati várakozással.

Kiemelten fontos a kkv-k versenyképességének javulása

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. január 12. 17:19

A kormány kiemelten fontosnak tartja a kis- és középvállalati (kkv) szektorral való együttműködést, a kkv-k versenyképességének javulását - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön a KKVHÁZ kisvállalati együttműködéssel közösen szervezett évindító kkv-csúcstalálkozón.

Idén is pályázathatnak az önkormányzatok óvodafejlesztési forrásokra

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. január 11. 16:59

A kormány politikájának középpontjában a magyar családok támogatása és a gyermekvállalás ösztönzése áll. Ezzel összhangban a gyereknevelés feltételrendszerének folyamatos fejlesztésére a költségvetés minden évben biztosítja a szükséges forrásokat – hangsúlyozta Dr. Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelős helyettes államtitkára Diósdon, óvodaátadó ünnepségen.