Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Megfelelő oktatás és a mobilitás támogatása is szükséges a zalai, vasi cégek fejlődéséhez

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. február 5. 16:04

Oktatás, tudatformálás, a mobilitás támogatása és megfelelő jövedelmi viszonyok is szükségesek ahhoz, hogy tovább tudjanak fejlődni a zalai és vasi cégek - fogalmazott a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára Nagykanizsán.

Az idén is folytatódik az ipari növekedés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. február 5. 9:56

A tavalyi évhez hasonlóan, várhatóan 2016-ban is 7,5-8 százalékkal bővül az ipari termelés - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait elemezve.

Munkahelyteremtő beruházásokat támogat a kormány

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. február 4. 16:07

Tizennyolc milliárd forinttal ösztönzi a kormány a magyar vállalatokat új munkahelyek teremtésére és modern technológiák alkalmazására, termelőkapacitásuk bővítésére– jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Kiskunfélegyházán. A tárcavezető úgy véli: a hazai vállalatok piac- és exportképességének javítása azt követeli, hogy a kormány segítse a magyar iparvállalatok fejlődését.

Valótlan híreket közölt a Világgazdaság a minisztérium rendezvényéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. február 4. 12:44

A mai Világgazdaság nyomtatott számában valótlan állításként jelent meg, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium karácsonyi rendezvénye 350 millió forintba került volna.

Kulturális és egészségügyi fejlesztést támogat a kormány a II. kerületben

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. február 4. 11:31

A Klebelsberg-kastély felújítását újabb 450 millió forinttal, a Széher úti Szent Ferenc Kórház új szárnyának kialakítását pedig 200 millió forinttal támogatja a kormány. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter arról is beszámolt, hogy a tervezett hidegkúti uszoda-beruházásra a kormány 300 millió forintot különített el a 2016-os költségvetésben.

Két új uniós program jelent meg a hatékonyabb közigazgatásért

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2016. február 4. 9:14

Újabb két uniós pályázati felhívásra nyújtható be támogatási kérelem, összesen 7,1 milliárd forint értékben; a fejlesztésekkel hatékonyabbá és színvonalasabbá válhat a közigazgatás - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-t.

16 milliárd gyakornoki programok támogatására

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2016. február 3. 14:50

Gyakornoki programokat támogató pályázati felhívások jelentek meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Program (GINOP) keretében, összesen 16,2 milliárd keretösszeggel – jelentette be Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.

Kiemelkedően jó évet zárt a kiskereskedelem 2015-ben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. február 3. 10:49

Kiemelkedően jó évet zárt 2015-ben a magyar kiskereskedelem, több mint tíz éve nem volt példa hasonló növekedésre - mondta Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára.

Gazdaságpolitika a nemzeti érdekek mentén

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. február 2. 8:56

Az elmúlt öt év eredményeit sorba véve megállapítható, hogy hazánk sikeresen gyűrte le a 2008-as válság okozta nehézségeket. Erről Varga Mihály beszélt Indonéziában, a yogyakartai Gadjah Mada Egyetem hallgatóinak tartott előadásában.

Az építőipar növekedése a foglalkoztatás további bővülését vetíti előre

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. február 1. 15:08

A kormány az Otthonteremtési Programot azért tartja kiemelten fontos feladatnak, mert a gazdasági növekedés ösztönzésén túl olyan hosszú távú társadalompolitikai célkitűzések megvalósításához járulhat hozzá, mint a kedvezőtlen demográfiai trend megfordítása, illetve a szakképzett munkaerő itthon tartása. 10 ezerrel több új lakás megépítése 200-240 milliárd Ft új beruházást generálhat, mely jelentős gazdasági növekedést eredményezhet, valamint 15 ezer fővel közvetlenül növelné a foglalkoztatást.