Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Lepsényi István

gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár

Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Videók

Magyarországnak a régió logisztikai szolgáltató központjává kell válnia

Magyarországnak a régió logisztikai szolgáltató központjává kell válnia2017. május 22.

Magyarországnak a régió logisztikai szolgáltató központjává kell válnia, ezért a kormány javítani kívánja a fuvarozók versenyképességét, valamint az adminisztrációs terhek enyhítésével és az infrastruktúra további fejlesztésével is segíti az ágazatot - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, egy konferencián.
Át kell állni az innováció-vezérelt gazdaságra

Át kell állni az innováció-vezérelt gazdaságra 2017. április 18.

Magyarországnak át kell állnia az innováció-vezérelt gazdaságra, az iparnak a tudásra, a kutatás-fejlesztésre és az új technológiák alkalmazására kell támaszkodnia - mondta Lepsényi István az ELTE-Újbuda Innovációs Nap 2017 című rendezvényen.
Állami támogatással fejleszt a Kecskeméti Konzerv Kft.

Állami támogatással fejleszt a Kecskeméti Konzerv Kft.2017. április 13.

A Kecskeméti Konzerv Kft. 1,89 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházást valósít meg üzemében, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium 948 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással segít - jelentette be Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár.
Közös nevezőn áll a német kamara és a kormány a gazdasági lehetőségek megítélésében

Közös nevezőn áll a német kamara és a kormány a gazdasági lehetőségek megítélésében2017. április 12.

Közös nevezőn áll a német kereskedelmi kamara és a magyar kormány a magyarországi gazdasági lehetőségek és az eddig elért eredmények megítélésében, ezt a kamara idén 23. alkalommal elkészített konjunktúra-felmérése is mutatja, amit a tárca fontos iránytűnek tekint - mondta Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara rendezvényén.
Milliárdos fejlesztésbe kezd a Kunplast-Karsai Zrt.

Milliárdos fejlesztésbe kezd a Kunplast-Karsai Zrt.2017. március 9.

A Kunplast-Karsai Zrt. 1,39 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházást hajt végre kiskunfélegyházi üzemében, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium 692 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással segít.
A lakosság pénzügyi tudatosságát segítő nemzeti stratégia hamarosan a kormány elé kerül

A lakosság pénzügyi tudatosságát segítő nemzeti stratégia hamarosan a kormány elé kerül2017. március 6.

A lakosság pénzügyi tudatosságát előmozdítani hívatott nemzeti stratégia még a nyár előtt a kormány elé kerül - mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára hétfőn a Pénz7 eseménysorozatot megnyitó budapesti rendezvényen.
Átadták az új lipóti sportcsarnokot

Átadták az új lipóti sportcsarnokot2017. február 23.

Átadták csütörtökön a félmilliárd forintból felépített, 1400 négyzetméteres sportcsarnokot a Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton. Marczinkó Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a kormány továbbra is kiemelt stratégia területként kezeli a sportágazatot.
Átfogó program indul a kis - és közepes vállalkozások fejlődéséért

Átfogó program indul a kis - és közepes vállalkozások fejlődéséért2016. december 22.

Átfogó program a indul kis - és közepes vállalkozások fejlődésének elősegítésére, hatékonyságuk növelésére - közölte Lepsényi István a Nemezt Gazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára.

Új lendületet ad a kormány az építőiparnak

Új lendületet ad a kormány az építőiparnak2016. május 13.

Új lendületet kíván adni a kormány a magyar építőiparnak, ezt jelzik a már meghozott intézkedések, illetve az Irinyi tervben megfogalmazott ágazati stratégia - hangsúlyozta Lepsényi István sajtótájékoztatón.
Idén 5-6 százalékkal nőhetnek a turisztikai bevételek

Idén 5-6 százalékkal nőhetnek a turisztikai bevételek2016. február 15.

Az előzetes várakozások szerint idén legalább 5-6 százalékkal nőhetnek a turisztikai bevételek - mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára.
Át kell állni az innovációvezérelt gazdaságra

Át kell állni az innovációvezérelt gazdaságra2016. február 12.

Át kell állni az innovációvezérelt gazdaságra a következő években, az iparnak a tudásra, a kutatás-fejlesztésre, a felsőoktatásra és a szakoktatásra kell támaszkodnia - hangsúlyozta a Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár az Irinyi terv bemutatásán.
Jó évet zárt tavaly a kiskereskedelem

Jó évet zárt tavaly a kiskereskedelem2016. január 25.

Folyamatosan erősödik a kiskereskedelem Magyarországon, a forgalom bővülése már 30 hónapja tart, az eddigi adatok alapján kifejezetten jó évet zárt 2015-ben a kiskereskedelem - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.
Az építőiparnak fel kell készülnie a növekvő igényekre

Az építőiparnak fel kell készülnie a növekvő igényekre2016. január 15.

A kormány minőségi lépést vár az építőipartól, a szektornak is fel kell készülnie a növekvő igényekre - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára pénteken, Budapesten.
Erőteljes és stabil a magyar ipar fejlődése

Erőteljes és stabil a magyar ipar fejlődése2016. január 13.

Erőteljesen, már 27 hónapja stabilan fejlődik a magyar ipar, a termelés 9,5 százalékkal nőtt tavaly novemberben - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára. Lepsényi István hozzátette: a kormány stratégiai célja, hogy a jelenlegi 23 százalékról 30 százalékra emelkedjen az ipari termelés részaránya a magyar GDP-ben 2020-ra.
Matracgyártó üzemet avatott az osztrák ADA cégcsoport Zalaegerszegen

Matracgyártó üzemet avatott az osztrák ADA cégcsoport Zalaegerszegen2015. augusztus 26.

Mintegy egymilliárd forintos beruházással készült el Zalaegerszegen az osztrák ADA bútoripari cégcsoport matracgyártó üzeme, ami nagyon jó példája a kiváló osztrák-magyar gazdasági együttműködésnek - mondta a gyáravatón Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár.
Bemutatták a Kecskeméti Főiskola napelemes autóját

Bemutatták a Kecskeméti Főiskola napelemes autóját2015. augusztus 17.

Bemutatták hétfőn a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Karának (GAMF) MegaLux nevű napelemes autóját, amellyel fejlesztői az ausztráliai World Solar Challenge versenyen indulnak az idén. A felsőoktatási intézményben tartott bemutatón Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára rámutatott: az előrejelzések szerint 2050-re az új autók 65 százaléka részben vagy teljesen elektromos hajtású lesz a világban.