Jászberény sikere, hogy már hetedik alkalommal ad otthont Jász-Nagykun-Szolnok megye és térsége kiemelt gazdasági rendezvényének – mondta Marczinkó Zoltán vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár. Kiemelte: az Expo jól illeszkedik a kormány gazdaságpolitikai törekvéseihez, ugyanis összefogja és segíti a régió vállalkozásait, támogatja piacra lépésüket, tovább erősítve ezzel a térség gazdaságát.

A kormány kiemelt célja, hogy minél jobb működési környezetet és feltételeket teremtsen a hazai cégek számára, hiszen Magyarország gazdasági fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy segítsük a kis- és középvállalkozásaink fejlődését – mondta Marczinkó Zoltán. A helyettes államtitkár közölte: a termelő kkv-k digitalizációs és automatizációs fejlesztésének érdekében a kormány az idei év nyarán elindította az Ipar 4.0 kezdeményezést, amely hozzájárul ahhoz, hogy a hazai cégek meg tudjanak felelni a nagyvállalatok által képviselt technológiai, minőségi és teljesítményi követelményeknek.

Marczinkó Zoltán szólt arról, hogy az ipari szektor erősödése érdekében a tárca elfogadta továbbá a Beszállítói Cselekvési Tervről szóló javaslatot, megjelent a mintagyárak létrehozását segítő támogatási program, valamint elindult a beszállítói-fejlesztési projekt is. Hozzátette: a magyar gazdaság stabil növekedési pályán van, és mindezt az is igazolja, hogy jövőre számos területnek jut majd többletforrás, így pl. a gazdaságfejlesztésre 275,4 milliárd forinttal jut majd több, mint az idén.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)