Digitális ipari technológiákat, az Ipar 4.0 gyakorlati alkalmazását mutatja be az idei Ipar napjai kiállítás a budapesti Hungexpón - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Hozzátette: a kiállítás hangsúlyt fektet arra, hogy megismertesse például a különböző adatfeldolgozási módszerek és érzékelők gyakorlati alkalmazását nemcsak nagyvállalatokkal, hanem kis- és közepes vállalatokkal is.

Az Ipar napjai kiállítást május 9. és 12. között rendezik meg a Hungexpón, idén 420  kiállítója lesz. Főleg gépipari és megmunkáló vállalatok érkeznek, de lesznek kutatóintézetek is - ismertette az államtitkár.

Kiemelte: Szorosan kapcsolódva a kiállítás témájához, az idén először Ipar 4.0 Konferenciát szervez az NGM, mintegy 200 résztvevővel. A május 9-in fórumon szakértők ismertetik a digitális ipari trendeket, annak szabályozását, illetve a nemzetközi tapasztalatok gyakorlati alkalmazásait.

(MTI,NGM)