Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Lepsényi István

gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár

Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

Nemzetgazdasági érdek az autóbuszgyártás fellendülése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 19. 15:31

Nemzetgazdasági érdeknek nevezte a magyarországi autóbuszgyártás fellendülését a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

A digitális technológiák lesznek a legfontosabbak az iparban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 19. 9:49

Minden iparágban a digitális technológiák lesznek a legfontosabbak a következő években, ezt jelenti a negyedik ipari forradalom - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön az Élni és dolgozni a digitális világban címet viselő zalakarosi konferencián.

A magyar gazdaság felkészül a negyedik ipari forradalomra

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 17. 14:08

A kormány a magyar gazdaságot folyamatosan készíti fel arra, hogy eredményesen és sikeresen vegyen részt a negyedik ipari forradalomban - mondta Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudomány Egyetem partnerségével kialakított Ipar 4.0 Technológiai Központ megnyitóján.

Novemberben ismét nőtt az ipari termelés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 11. 9:53

A tavalyi év novemberében 3,4 százalékkal, 2017 első tizenegy hónapjában pedig 5,2 százalékkal bővült az ipar teljesítménye Magyarországon. 2010 óta több mint 36 százalékkal emelkedett az ágazat teljesítménye, amelyen belül a járműipar megkétszerezte termelését.

Középvállalati fejlesztési program indul 1,7 milliárd forintból

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 10. 15:08

Középvállalati fejlesztési program indul 1,7 milliárd forint európai uniós forrásból a nagy növekedési képességű közepes vállalkozások támogatására - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Győrben. A pályázók vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.

53 hónapja nő a kiskereskedelmi forgalom

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 8. 10:34

A kiskereskedelmi forgalom 53 hónapja nő, novemberben a nem élelmiszerjellegű termékeknél megfigyelhető egy viszonylag nagy, 10,2 százalékos, dinamikus emelkedés, amely az ünnepek hatásának tudható be - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.

Csaknem négy és fél éve bővül a kiskereskedelmi forgalom

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. december 18. 10:23

Idén októberben 6,3 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom, ezzel már 52 hónapja folyamatosan erősödik az ágazat. 2010 januárjához képest a kiskereskedelem teljesítménye 24,4%-kal, 2014 év elejéhez mérten pedig 21,3%-kal erősödött.

Vállalkozási ismeretek az iskolában

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. december 15. 9:24

A vállalkozásokat érintő 2018-as jogszabályváltozások és a kkv szektor fejlesztését célzó programok szerepeltek a Vállalkozásfejlesztési Tanács december 14-ei ülésének középpontjában. Az esemény résztvevői a hazai vállalkozásfejlesztési érdekképviseleti szervezetek, a szakmai kamarák és a kormány minisztériumainak képviselői voltak.

Közel 40 százalékkal nőtt az ipar teljesítménye 2010 óta

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. december 13. 10:22

Idén októberben 7,6%-kal bővült az ipari termelés, így az év első tíz hónapjában 5,4%-os növekedést regisztráltak. 2010 januárja óta az ágazat teljesítménye 37%-kal, 2014 év elejétől pedig 20,3%-kal nőtt Magyarországon. Ez utóbbi eredménnyel hazánk az első helyen áll a régiós országok között, megelőzve az Európai Unió 7,9%-os átlagát.

Kifeszítettek a magyar termelőkapacitások

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. december 7. 10:55

Kifeszítettek a magyar termelőkapacitások, ez a rendelésállományok növekedéséből adódik, ami kapacitásbővítő igényt támaszt a magyar vállalkozásokkal szemben - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.