Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Lepsényi István

gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár

Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

A kormány szerint jó hatással voltak a béremelések a kereskedelmi forgalomra

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 24. 11:05

A kormány szerint jó hatással volt a kereskedelmi forgalomra a minimálbér és a szakmunkás garantált bérminimum idei 15, illetve 25 százalékos emelése - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokra reagálva.

Át kell állni az innováció-vezérelt gazdaságra

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 18. 11:22

Magyarországnak át kell állnia az innováció-vezérelt gazdaságra, az iparnak a tudásra, a kutatás-fejlesztésre és az új technológiák alkalmazására kell támaszkodnia - mondta Lepsényi István az ELTE-Újbuda Innovációs Nap 2017 című rendezvényen, amelyet az ELTE Innovációs Központ és Újbuda önkormányzata szervezett.

Állami támogatással fejleszt a Kecskeméti Konzerv Kft.

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 13. 11:26

A Kecskeméti Konzerv Kft. 1,89 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházást valósít meg üzemében, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium 948 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással segít.

Közös nevezőn áll a német kamara és a kormány a gazdasági lehetőségek megítélésében

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 12. 15:06

Közös nevezőn áll a német kereskedelmi kamara és a magyar kormány a magyarországi gazdasági lehetőségek és az eddig elért eredmények megítélésében, ezt a kamara idén 23. alkalommal elkészített konjunktúra-felmérése is mutatja, amit a tárca fontos iránytűnek tekint - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) rendezvényén.

7 százalékos ipari bővülés februárban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 11. 10:08

Februárban 2,7 százalékkal nőtt az ipari teljesítménye Magyarországon az egy évvel korábbihoz képest, míg munkanaphatástól megtisztítva 7 százalékkal emelkedett a termelés. A feldolgozóipar tizenhárom átlaga közül nyolcban növekedett a termelés az előző év azonos hónapjához képest. Az eddig beérkezett havi ipari termelés adatok alapján a magyar ipar teljesítménye meghaladta az Európai Unió átlagát.

Látható bővülés kezd kialakulni az ipar több ágazatában is

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 5. 10:30

Látható bővülés kezd kialakulni az ipar több ágazatában is - kommentálta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára az ipari termelési adatok februári alakulását szerdán az M1 aktuális csatornán.

A kiskereskedelem bővülése a lakosság bizalmát jelzi

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 4. 10:38

Mérsékelten bővült februárban a kiskereskedelmi forgalom, amely már 44 hónapja folyamatosan erősödik - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

A magyar kormány támogató klímát teremtett a járműgyártásban dolgozó cégeknek

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 24. 17:01

A magyar kormány támogató klímát teremtett a járműgyártásban dolgozó cégeknek, hogy minél hatékonyabbak legyenek, minél jobban be tudjanak kapcsolódni a kutatás-fejlesztési munkába - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken Budapesten a Hungexpón, a Magyarok a világ járműgyártásában című tematikus kiállítás megnyitóján.

Szándéknyilatkozatot írtak alá az önvezető járművek akadály nélküli közlekedéséről az EU-ban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 23. 20:56

Szándéknyilatkozatot írt alá 29 ország - köztük Magyarország - arról, hogy együtt dolgoznak az önvezető, autonóm járművek akadály nélküli közlekedésén az Európai Unióban - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára Rómából telefonon az MTI-nek csütörtökön.

43 hónapja erősödik a hazai kiskereskedelem

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 23. 10:00

4,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom 2017 januárjában, így már negyvenhárom hónapja tart a forgalom bővülése. Nemzetközi összehasonlításban a magyar kiskereskedelmi forgalom növekedése az év első hónapjában is meghaladta az Európai Unió átlagát.