Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Lepsényi István

gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár

Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

A feldolgozóipar húzza az ipart

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 11. 12:19

Az ipart meghatározó feldolgozóipar termelése 3,9 százalékkal nőtt júniusban a tavalyi azonos hónaphoz képest. Az ipari export 4,6 százalékkal, míg a belföldi értékesítés 2,6 százalékkal emelkedett - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

4 százalékkal nőtt az ipari termelés júniusban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 11. 10:43

2017 júniusában 4 százalékkal, az év első hat hónapjában 5,6 százalékkal bővült az ipar teljesítménye Magyarországon az előző évhez képest. A növekedés főként a gépgyártás kétszámjegyű bővülésének, az elektronikai ipar, valamint a fémipar erősödő teljesítményének köszönhető. 2010 óta több mint 35 százalékkal, 2014 elejétől 18,5 százalékkal nőtt az ipar teljesítménye hazánkban, ezzel a régiós országok között a korábbi harmadik helyről az elsőre léptünk elő.

Folytatódhat az építőipar növekedése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 10. 10:45

Folytatódhat az építőipari termelés bővülése, a Nemzetgazdasági Minisztérium arra számít, hogy idén az ágazat 0,5 százalékponttal járul hozzá a bruttó hazai termék (GDP) éves növekedéséhez - mondta Marczinkó Zoltán, a tárca kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

Négy százalékkal erősödött az ipari termelés júniusban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 4. 11:05

Az év hátralévő részében az ipari termelés júniusihoz hasonló mértékű növekedése várható - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokra reagálva.

Negyvennyolc hónapja emelkedik a kiskereskedelmi forgalom

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 3. 10:55

Negyvennyolc hónapja folyamatosan emelkedik a kiskereskedelmi forgalom, ezen belül a júniusi bővülés elsősorban az év elején életbe lépett minimálbér és a szakmunkás garantált bérminimum emelésének köszönhető - mondta Marczinkó Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

A kiskereskedelmi forgalom tartós növekedése várható a jövőben is

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 24. 10:59

A kiskereskedelmi forgalom tartós és stabil növekedésére lehet számítani a jövőben is, részben a bérnövekedés hatására - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

Közel négy éve tart a kiskereskedelmi forgalom bővülése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 24. 9:26

Dinamikusan, 6 %-kal nőtt a hazai kiskereskedelmi forgalom májusban éves alapon, ezzel 47 hónapja tart az ágazat töretlen bővülése Magyarországon.

A zalaegerszegi tesztpálya segít megőrizni a versenyelőnyt

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 20. 16:29

Technológiai korszakváltás időszakát éljük, a digitalizáció és az internetgazdaság alapjaiban változtatja meg a közlekedési és a gyártási rendszereket – jelentette ki Lepsényi István az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) főtitkárával, Erik Jonnaerttel és autóipari vállalatvezetőkkel folytatott tárgyalását követően. A gazdaságfejlesztésért és –szabályozásért felelős államtitkár hozzátette: az autóipar robbanásszerű átalakulásának két fő iránya van: az alternatív erőforrások előtérbe kerülése, és az autonóm járművek térnyerése.

Közel kilenc százalékkal nőtt az ipari termelés májusban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 12. 10:06

2017. májusában 8,8%-kal, az év első öt hónapjában 5,7%-kal nőtt az ipari termelés volumene éves összevetésben, ezzel európai viszonylatban is átlag fölötti a magyar ipari termelés. 2010 januárja óta az ágazat termelése 33,8%-kal, 2014 év elejétől pedig 17,2%-kal nőtt Magyarországon. Utóbbi esetében a régiós országok között hazánk a korábbi harmadik helyről első helyre lépett elő, ami tovább segíti a kormány iparpolitikai célkitűzéseinek megvalósulását.

A VTES Kft. nagyvállalati támogatással bővíti kapacitását

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 7. 13:15

A Videoton leányvállalata, a CNC lemezmegmunkálással, porfestéssel és szereléssel foglalkozó VTES Kft. 758 millió forintos kapacitásbővítő beruházásához 330 millió forint állami támogatást kap - jelentette be Lepsényi István a támogatási szerződés aláírását megelőzően Törökszentmiklóson pénteken.