Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Lepsényi István

gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár

Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Kiemelten fontos a kkv-k versenyképességének javulása

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. január 12. 17:19

A kormány kiemelten fontosnak tartja a kis- és középvállalati (kkv) szektorral való együttműködést, a kkv-k versenyképességének javulását - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön a KKVHÁZ kisvállalati együttműködéssel közösen szervezett évindító kkv-csúcstalálkozón.

Átadták az első támogatott elektromos autót

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. december 23. 12:28

A kormány elkötelezett az e-mobilitás fejlesztése iránt, a tervek szerint 2020-ra Magyarországon mintegy 30 ezer elektromos jármű fog közlekedni - jelentette ki Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár az első támogatott elektromos autó budapesti átadásán.

Átfogó program indul a kis - és közepes vállalkozások fejlődéséért

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. december 22. 12:05

Átfogó program indul a kis - és közepes vállalkozások (kkv) fejlődésének elősegítésére, hatékonyságuk növelésére - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

40 hónapja bővül a kiskereskedelem

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. december 16. 9:58

Idén októberben 2,6, az év első tíz hónapjában 4.8 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom, így már negyven hónapja tart a bővülése. A következő években tovább gyorsulhat a háztartások fogyasztásának dinamikája, amelyet az alacsony infláció és a családokat támogató legújabb kormányzati intézkedések is támogatnak.

Az eredményekhez a társadalom szereplőinek kiemelkedő teljesítménye kellett

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2016. december 13. 15:14

A gazdasági téren elért eredményekhez elengedhetetlen volt a társadalom számos szereplőjének kiemelkedő teljesítménye, amellyel a hátteret biztosították a fejlődéshez - mondta Soltész Miklós, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a Nemzeti Társadalmi és Gazdasági Tanács évzáró plenáris ülésén.

Magyarország az európai önvezető jármű technológia élvonalába kerülhet

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. december 8. 16:13

Magyarország jó irányba halad, hogy az európai autonóm jármű technológia (önvezető járművek fejlesztése) területén az élvonalba kerüljön - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára Hollandiából csütörtökön telefonon az MTI-nek.

A kiskereskedelmi forgalom a következő időszakban tovább bővül

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. december 5. 10:50

A kiskereskedelmi forgalom a karácsonyi vásárlási időszakban, illetve a következő hónapokban és években is jelentősen emelkedik majd - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hétfőn a KSH legfrissebb adatait kommentálva az M1 aktuális csatornán.

Az orosz gyógyturizmus jelentős erősítése a cél

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. november 30. 13:02

A magyarországi fürdőhelyekre irányuló orosz gyógyturizmus jelentős erősítését tűzte ki célul a Nemzetgazdasági Minisztérium - közölte a tárca gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára szerdán az MTI-vel.

Versenyképességi tanácsülés Brüsszelben

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2016. november 29. 7:56

Belső piaci és iparpolitikai kérdésekről tanácskoztak a versenyképességért felelős miniszterek 2016. november 28-án Brüsszelben.