Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Lepsényi István

gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár

Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Vállalkozási ismeretek az iskolában

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. december 15. 9:24

A vállalkozásokat érintő 2018-as jogszabályváltozások és a kkv szektor fejlesztését célzó programok szerepeltek a Vállalkozásfejlesztési Tanács december 14-ei ülésének középpontjában. Az esemény résztvevői a hazai vállalkozásfejlesztési érdekképviseleti szervezetek, a szakmai kamarák és a kormány minisztériumainak képviselői voltak.

Közel 40 százalékkal nőtt az ipar teljesítménye 2010 óta

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. december 13. 10:22

Idén októberben 7,6%-kal bővült az ipari termelés, így az év első tíz hónapjában 5,4%-os növekedést regisztráltak. 2010 januárja óta az ágazat teljesítménye 37%-kal, 2014 év elejétől pedig 20,3%-kal nőtt Magyarországon. Ez utóbbi eredménnyel hazánk az első helyen áll a régiós országok között, megelőzve az Európai Unió 7,9%-os átlagát.

Kifeszítettek a magyar termelőkapacitások

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. december 7. 10:55

Kifeszítettek a magyar termelőkapacitások, ez a rendelésállományok növekedéséből adódik, ami kapacitásbővítő igényt támaszt a magyar vállalkozásokkal szemben - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Az ipar fejlődésének kulcsa a digitalizáció

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. december 6. 18:45

Az ipar folyamatos fejlődésének kulcsa a szektor digitális átalakulásában van, ami az Ipar 4.0 Iparfejlesztési Stratégiával összhangban valósulhat meg eredményesen – mondta Lepsényi István a Digitális Jólét Fórum tizennyolcadik ülésén.

Sikeres évet zárhat a magyar ipar

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. december 6. 11:12

Sikeres évet zárhat a magyar ipar, az októberben mért növekedés várhatóan 2017 utolsó hónapjaiban sem mérséklődik, a termelés 2018 első negyedévében is jelentős emelkedést érhet el - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán az ipari termelés októberi adataira reagálva.

Drasztikusan csökkent a fémlopások száma Magyarországon

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. december 6. 8:40

A kormány által 2013-ban bevezetett fémkereskedelmi szabályozásnak köszönhetően ma Magyarországon minimálisra csökkent a fém- és kábellopások, az illegális fémkereskedelem, valamint a rongálások száma. Míg 2012-ben országos szinten több mint 2000 káresetet jelentettek be, addig 2016-ban ez a szám 100 alá csökkent.

A magyar gazdaságban a járműgyártás jelentősége nőni fog

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. december 5. 11:44

A magyar gazdaságban a járműgyártás jelentősége megmarad, sőt nőni fog - hangsúlyozta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára kedden a HG Media csoport Fókuszban rendezvénysorozatának autóiparral foglalkozó konferenciáján, Budapesten.

Magyarország kiemelten támogatja az ipari digitalizáció fejlesztését

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 30. 14:18

Az ipari termelés távlati fejlődésének, így az elektromobilitás, az önvezető járművek, valamint az ezt támogató távközlési fejlesztések terén kialakult európai együttműködésnek Magyarország fontos szereplője – jelentette ki Lepsényi István az uniós Versenyképességi Tanács ülésén Brüsszelben.

Az építőipar teljesítményének növeléséért írt alá megállapodást a nemzetgazdasági miniszter és az építési szakszövetség

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. november 24. 14:18

Az építőipar teljesítményének növelése érdekében együttműködési megállapodást írt alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke az Építőipari Ágazati Konzultáció első ülése után.