Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság

Glattfelder Béla

gazdaságszabályozásért felelős államtitkár

Vezető hírek

Az egészségturizmus szakembere a turisztikai helyettes államtitkárság élén

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 15. 17:33

Ruszinkó Ádám lett az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára szeptember 9-től.

Hároméves csúcson a hazai ipar

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 12. 9:02

A júniusi, több mint 11 százalékos növekedést követően tovább bővült Magyarország ipari teljesítménye, idén júliusban már 12,3 százalékkal erősödött az ágazat. Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára a KSH legfrissebb adatait kommentálva kiemelte, hogy az ipar júliusi bővülése 3 éves csúcsot jelent, utoljára 2011-ben mértek ennél nagyobb erősödést.

Túl az év felén rekord adatokat mutat a turizmus

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 9. 9:06

Hazánk kereskedelmi szálláshelyei az év első 7 hónapjában összesen 5,25 millió vendéget fogadtak, akik 13,4 millió vendégéjszakát eltöltve bruttó 101 milliárd forint szállásdíjat fizettek pihenésük során.

A kormány támogatja az elektromos hajtású közlekedést

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 8. 16:04

A kormány a Jedlik Ányos terv keretében támogatja az elektromos hajtású közlekedést és az ezt kiszolgáló magyar termékek exportképessé tételét - mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára a hétfői sajtótájékoztatón Budapesten.

Felavatták a ZF Lenksysteme maklári gyárát

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 5. 13:55

A legfrissebb, júliusi adatok szerint a magyar ipari termelés egy év alatt 12,3 százalékkal nőtt, ezzel továbbra is Európa leggyorsabban bővülő gazdasága a magyar – mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára a ZF Lenksysteme új, maklári elektromos kormányműveket gyártó gyárának avatásán, pénteken.

Közel tíz százalékos növekedés a külkereskedelemben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 2. 9:05

Idén júniusban tovább folytatódott hazánk külkereskedelmi forgalmának bővülése: a kivitel 9,5 százalékkal nőtt, míg a behozatal 9,3 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. A növekvő teljesítménynek köszönhetően a külkereskedelmi többlet csaknem 80 millió euróval több volt, mint egy évvel korábban, így több mint 584 millió eurót tett ki.

Átadták az egymilliomodik SZÉP-kártyát

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 28. 14:23

Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten átadta az egymilliomodik SZÉP-kártyát dr. András Klára, az Egis Gyógyszergyár osztályvezetőjének.

Egy éve tartó növekedés a belső fogyasztásban

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. augusztus 27. 9:03

Tartós és folyamatos hazánk kiskereskedelmi forgalmának bővülése: az idén júniusban mért 4,1 százalékos növekedéssel már egy éve erősödik a belső fogyasztás, a január és június közötti időszakban pedig több mint 6 százalékos emelkedést regisztráltak. A növekvő forgalom a folyamatosan javuló munkaerő-piaci helyzetnek, a reáljövedelmek bővülésének, a kedvező inflációs folyamatoknak és a lakossági fogyasztást támogató kormányzati intézkedéseknek köszönhető.

Keresik a lehetőséget a dohánytermesztés fenntartásához

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 26. 13:46

A kormány keresi az európai uniós követelményeknek is megfelelő támogatási lehetőséget a dohánytermesztésben foglalkoztatott 20 ezer ember munkahelyének megőrzéséhez - ezt Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára mondta kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértón, ahol termelői és feldolgozói megállapodást írtak alá az ágazat fenntartásának elősegítésére.