Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Lepsényi István

gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár

Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Bővülnek az innovatív megoldások az iparban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. február 15. 18:02

A magyar kormány célja, hogy a hazai GDP-ben növekedjen az ipar részaránya – mondta Lepsényi István a japán vállalatok számára megrendezett Elektromobilitási Business Workshopon. Hozzátette: a rendezvény célja, hogy feltárja az együttműködési lehetőségeket a magyarországi iparágak területén.

Közel 5 százalékkal nőtt az ipari termelés 2017-ben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. február 13. 10:51

A tavalyi évben 4,8%-kal bővült az ipari termelés Magyarországon, így több mint 35%-kal nőtt az ágazat teljesítménye 2010 januárjához képest. A kormány újraiparosítási programjának, a kapacitásbővítő fejlesztések támogatásának és a társasági adó csökkentése révén megvalósuló beruházásoknak köszönhetően az ipari termelés növekedése az idei évben is folytatódhat.

Több tényező befolyásolja az építőipar növekedését

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. február 13. 10:17

Az építőipar dinamikus növekedését egyszerre több tényező is befolyásolja - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.

Folyamatosan fejlődnek a magyar–orosz kétoldalú kapcsolatok

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. február 8. 18:44

Oroszország kiemelt gazdasági és kereskedelmi partnerünk, hazánk makrogazdasági eredményei és iparfejlesztési célkitűzéseink megvalósítása hozzájárul az együttműködési lehetőségek bővüléséhez – mondta Lepsényi István államtitkár a Georgij Kalamanov orosz ipari és kereskedelmi miniszterhelyettessel való találkozón. Hozzátette: a kétoldalú gazdasági kapcsolatainkban rejlő lehetőségek mentén konkrét együttműködési projektek kialakítására törekszünk az orosz féllel.

Az ipar növekedése várhatóan a következő időszakban is megmarad

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. február 7. 10:33

A beszerzési bizalmi index, az ipari megrendelés-állomány, illetve az iparhoz kapcsolódó kapacitásfejlesztési beruházások alátámasztják, hogy az ipar növekedése várhatóan a következő időszakban is megmarad - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkár szerdán az M1 aktuális csatornán.

54 hónapja emelkedik a kiskereskedelmi forgalom

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. február 5. 10:32

A kiskereskedelmi forgalom már 54 hónapja folyamatosan emelkedik - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.

A digitális átalakulás növeli hazánk versenyképességét

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. február 1. 13:52

A gazdaság digitális átalakulásával lehetővé válik a nemzetközi piacokhoz való közvetlenebb hozzáférés, mindez pedig kedvező lehetőséget biztosít a hazai, növekedésre képes kis- és középvállalkozások számára - mondta Lepsényi István a versenyképességért felelős miniszterek EU Tanácsainak informális ülésén Szófiában.

A digitális átalakulás a gazdasági növekedésben egyre nagyobb szerepet kap

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 30. 14:48

A digitális átalakulás, az ipar 4.0 a gazdasági növekedésben egyre nagyobb szerepet játszik - hangsúlyozta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára kedden a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) rendkívüli küldöttgyűlésén, Budapesten.

A kormány segíti a digitalizáció megvalósulását

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 26. 13:22

A magyar kormány támogató gazdasági környezet megteremtésével, átfogó programokkal, finanszírozási forrásokkal segíti a digitalizáció megvalósulását, a technológiai váltást - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára a II. Regionális Digitális Csúcstalálkozón.