Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Lepsényi István

gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár

Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Egyetemek nélkül nincs gazdasági fejlődés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. június 30. 9:39

Az egyetemeknek a gazdasági fejlődésben betöltött nélkülözhetetlen szerepére hívta fel a figyelmet Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára a Debreceni Egyetemen (DE) tartott Tudásközpontok és a gazdaság című konferencián.

Az európai átlag felett bővült a hazai kiskereskedelem

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. június 24. 10:38

6,7 százalékkal nőtt áprilisban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakához képest, így már 34 hónapja tart a forgalom bővülése. Nemzetközi összehasonlításban a magyar kiskereskedelmi forgalom növekedése áprilisban a negyedik legnagyobb volt az Európai Unióban, jelentősen meghaladva annak 2,4 százalékos átlagát.

Adatszolgáltatás a kis- és középvállalkozások 2015. évi támogatásáról az Országgyűlés részére készülő – KKV-k helyzetét bemutató – jelentéshez

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. június 20. 18:49

A kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény (a továbbiakban: Kkvtv.) 12. §-a szerint a Kormány kétévente az Országgyűlés elé terjeszti a miniszter által kidolgozott, a KKV-k helyzetét, gazdálkodási feltételrendszerét, a vállalkozásfejlesztés érdekében megtett intézkedéseket, valamint a KKV-k részére nyújtott állami támogatások eredményeit bemutató jelentést.

A technológiai korszakváltás időszakát éljük

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. június 17. 13:45

Más európai országok mellett, Magyarország is felismerte, hogy a technológiai korszakváltás időszakát éljük, amelyben az internet-gazdaság alapjaiban alakítja át a gyártási rendszereket mondta Nikoletti Antal az NGM nemzetközi gazdasági kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár Budapesten, az Információs Társadalom Parlamentje című rendezvényen.

Az ipari termelés növekedési szerkezete is jó

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. június 15. 9:34

Az ipari termelés növekedésének nemcsak a mértéke, hanem a szerkezete is jó - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaság fejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

5 százalék feletti növekedés az iparban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. június 14. 10:35

5,3 százalékkal emelkedett az ipari termelés áprilisban az egy évvel korábbihoz képest, ezzel az év első négy hónapjában 1,5 százalékos növekedést mértek. Visszatérhet az a lendület, ami 2010 januárja óta az ágazatban tart. Az elmúlt 6 évben az ipari termelése 24,3 százalékkal, 2014 elejétől pedig 9,0 százakkal nőtt Magyarországon.

Ügyfélbarátabb az új nemzeti akkreditálási rendszer

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. június 9. 12:58

A laboratóriumok, a tanúsító és az ellenőrző szervezetek akkreditálását is végző Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH) létrehozásával és a nemzeti akkreditálási rendszer átalakításával hatékonyabbá és ügyfélbarátabbá válnak az eljárások, csökkennek a kérelmet benyújtó vállalkozásokra nehezedő adminisztratív terhek - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nemzetközi gazdasági kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön egy konferencián az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint.

Az áprilisi ipari termelési adat megtörte a korábbi negatív trendet

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. június 7. 10:52

Az áprilisi ipari termelési adattal megtörte a korábbi negatív trendet - hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva.

Átmeneti a beruházások mérséklődése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. május 30. 15:17

Átmeneti a beruházások mérséklődése, az év második felében a beruházási teljesítmény számottevő emelkedésére számít a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) - közölte Marczinkó Zoltán, a tárca helyettes államtitkára az MTI-vel, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn kiadott jelentésére reagálva.