Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság

Glattfelder Béla

gazdaságszabályozásért felelős államtitkár

Vezető hírek

Még másfél hónapig költhető el a SZÉP Kártyára 2013-ban utalt pénz

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. április 17. 17:48

Másfél hónappal a lejárat előtt a feltöltött 67,8 milliárdból még 2,8 milliárd forint van a 2013-ban feltöltött SZÉP Kártyákon, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium felhívja az érintett kártyabirtokosok figyelmét a lejáró összeg elköltésének közelgő határidejére. A szabályozás értelmében a pihenőkártyákra tavalyelőtt utalt pénzt május 31-ig lehet elkölteni, ezt követően a kártyán maradt összeg a kártyabirtokosok számára elvész.

A középiskolákban tanítani kell a pénzügyi-gazdasági ismereteket

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. április 17. 10:55

Tantárgyi keretek között 2016 őszétől minden diák tanulhasson magasabb szintű pénzügyi, gazdasági ismereteket - ezt a kormányzati törekvést fogalmazta meg előadásában Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára a PénzSztár konferencián amelyet a Tas-11 Kft. és Budapesti Gazdasági Főiskola közösen rendezett.

Aláírták a debreceni tejüzem eladásáról szóló megállapodást

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. április 16. 16:06

A FrieslandCampina Hungária Zrt. debreceni tejüzemét megvásárló Alföldi Tej Kft. a munkavállalók továbbfoglalkoztatása mellett folytatja tovább a termékgyártást - jelentette be Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben, az adásvételi szerződés ünnepélyes aláírásakor.

Minden eddiginél több támogatás jut energiahatékonyságra

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. április 15. 15:43

Évente több támogatás jut majd az energiahatékonyságra, mint az előző hét évben összesen, mivel a megújuló energia alkalmazása csaknem minden operatív programban megjelenik - mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára szerdán a Construma 2015 építőipari szakkiállítás szakmai konferenciáján szerdán a Hungexpo vásárközpontban.

Magánlakások felújításához is lehet uniós támogatásra pályázni

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. április 15. 12:35

Glattfelder Béla nyitotta meg az idei Construma építőipari szakkiállítást a Hungexpo vásárközpontban április 15-én. A gazdaságszabályozásért felelős államtitkár elmondta: az új uniós pályázatok mielőbbi kiírásával az építőipari beruházások száma jelentős mértékben növekszik a jövőben.

Jónak tartják a magyar kilátásokat a befektetők a német kamarai jelentés szerint

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. április 14. 16:00

Alapvetően jónak tartják a magyar gazdaság helyzetét és idei kilátásait a magyarországi külföldi befektetők, de régiós összevetésben alacsony azon cégek aránya, amelyek újra befektetnének Magyarországon – derült ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szokásos éves konjunktúrajelentéséből, amelyet kedden ismertettek Budapesten sajtótájékoztatón.

Másfél éve folyamatosan bővül az ipari termelés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. április 14. 9:45

Idén februárban az ipari termelés közel 6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az ágazat teljesítménye sorozatban 18. hónapja erősödik, és a további növekedést vetíti előre az is, hogy az összes rendelésállomány 20 százalékkal emelkedett egy év alatt.

Megvan a 400. Hotelstars-minősítésű szálloda

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. április 13. 15:23

A siófoki Mala Garden Hotel kapta meg a négyszázadik Hotelstars védjegytáblát. A tizenöt európai országban alkalmazott, hazánkba 2012-ben bevezetett Hotelstars minősítőrendszer elsősorban a szolgáltatások színvonala alapján osztályozza a szállodákat.

Bíztató növekedés már az előszezonban is

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. április 10. 9:58

A KSH jelentése szerint februárban is stabil növekedést mutatott a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma: a vendégszám, a vendégéjszaka-szám és a szállásdíj-bevétel is 10% feletti mértékben nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest.