Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság

Glattfelder Béla

gazdaságszabályozásért felelős államtitkár

Vezető hírek

Töretlen a növekedés a turizmusban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. október 12. 14:49

Töretlen a növekedés a turizmusban, az augusztusi és az első nyolc havi adatok alapján az idei ismét rekordév lehet az ágazatban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára a KSH legfrissebb adatait kommentálva sajtótájékoztatóján hétfőn, Budapesten.

A turizmus növekedése augusztusban is töretlen

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. október 12. 14:39

A kereskedelmi szálláshelyek augusztusi forgalma a KSH által közölt adatok szerint kitűnően alakult. Idén augusztusban a vendégek száma 7,1%-kal, a vendégéjszakáké 5,3%-kal, a szállásdíj-bevétel 16,6%-kal haladta meg a tavalyi adatokat. A 10 legnagyobb küldőpiacunk közül nyolcból regisztráltunk növekedést, ez három ország esetében (Egyesült Királyság: +20,9%, Spanyolország: +16,7%; USA: +12,6%) kétszámjegyű volt.

Az emberek pluszteljesítménye megjelenik az exportban is

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. október 9. 11:12

Közel 500 ezerrel dolgoznak többen Magyarországon, mint 2010-ben. A foglalkoztatottak száma több mint 4,2 millióra nőtt a múlt hónapban, ezeknek az embereknek a pluszteljesítménye megjelenik a magyar exportban is - mondta Marczinkó Zoltán István, az NGM helyettes államtitkára.

Megújuló energetikai nap a Milánói Expo magyar pavilonjában

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. október 9. 9:53

Az energiahatékonyság és az elektromobilitás jövője volt a témája a Nemzetgazdasági Minisztérium által szervezett megújuló energetikai konferenciának. A Milánói Expo Életkert Pavilonjánban megtartott konferencián elhangzott példák és bemutatott technológiák arra hívták fel a figyelmet, hogy a gazdasági növekedés csökkenő energiafelhasználás mellett is elérhető, sőt, az energetikai beruházások önmagukban jelentős mértékben hozzájárulnak a gazdasági fejlődéshez.

Továbbra is lendületben a magyar ipar

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. október 7. 10:52

Továbbra is lendületben van a magyar ipar, elsősorban a feldolgozóipari ágazatok szerepeltek jól augusztusban - mondta a belgazdaságért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatornán szerdán.

A piac követte a vasárnapi pihenőnappal járó változásokat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. október 6. 8:38

A piac követte a vasárnapi pihenőnappal járó változásokat: a magyar kiskereskedelemben munkaerőhiány van, amire a szektorban működő cégek béremeléssel reagálhatnak - mondta Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Tovább bővül a kiskereskedelmi forgalom

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. október 5. 10:20

Elsősorban a növekvő lakossági bizalomnak, a rekord méretű foglalkoztatásnak és a reálbérek emelkedésének köszönhetően tovább bővült a kiskereskedelmi forgalom - értékelte Glattfelder Béla, az NGM államtitkára a KSH augusztusi kiskereskedelmi adatát.

Közel 5 milliárd eurós külkereskedelmi többlet az év első hét hónapjában

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. október 2. 10:53

Idén júliusban a külkereskedelmi forgalom kivitele 6 százalékkal, behozatala 3,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Ezzel a júliusi külkereskedelmi többlet 646 millióra bővült, míg az év első hét hónapjának aktívuma elérte a 4,9 milliárd eurót.

Budapest és Dél-Magyarország kulturális vonzerejéről szól az idei turizmusnap Bécsben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. október 1. 16:27

Budapest kulturális vonzerejéről szól az idei Nagy Magyar Turizmus Nap, amelyet csütörtökön tartanak a bécsi magyar nagykövetségen; a rendezvényen Magyarország déli régiójának kínálatát is bemutatják.