Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság

Lepsényi István

gazdaságszabályozásért felelős államtitkár

Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Jó évet zárhatnak a magyarországi fürdők

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. november 26. 16:18

Jó évet zárhatnak a magyarországi fürdők, vendégforgalmuk a tavalyi 37,9 millió után elérheti a 40 milliót - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Harkányban.

Továbbra is az európai átlag felett bővül a hazai kiskereskedelem

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. november 26. 11:03

Idén szeptemberben 5,1 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz képest, ezzel sorozatban 28. hónapja erősödik az ágazat. A 2015-ös év első kilenc hónapjában 5,9 százalékos bővülést mértek. A hazai forgalomnövekedés mind az EU átlagot, mind pedig az eurózóna átlagát meghaladta.

Gyors, hatékony, rugalmas, eredményes gazdaságirányítás és szabályozás kell

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. november 24. 9:59

Csak akkor tudunk versenyképes gazdaságot csinálni, hogyha a gazdaságirányítás, a gazdaságszabályozás is versenyképes, gyors, hatékony, rugalmas, eredményes - mondta Lepsényi István, az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Két éve bizonyítja sikerét a fémtörvény

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. november 23. 15:58

Sikeres a két éve bevezetett fémkereskedelemről szóló szabályozás. A kábellopások száma hatodára, a fémlopásoké harmadára csökkent az elmúlt két évben. A fémkereskedelmi szektor tisztulásához a Magyar Államvasutak erőfeszítései mellett a folyamatos járőrözések, a rendőrséggel és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival közösen végzett szigorú ellenőrzések is hozzájárultak.

8 százalék körüli ipari és építőipari emelkedés szeptemberben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. november 12. 14:03

7,8 százalékkal emelkedett az ipari termelés szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest, ezzel sorozatban 25. hónapja erősödik az ágazat. A szeptemberi növekedés megfelel az előzetes várakozásoknak, és a kedvező adat mögött elsősorban a magyar járműipar teljesítménye áll, amelyhez felzárkózott az élelmiszer- és a gumigyártás. Az építőipar 8 százalék feletti növekedést produkált, ami a lakáspiac élénkülését, a beruházási kedv emelkedését jelzi.

A vendégforgalomnál csak a szállodai bevételek nőttek jobban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. november 11. 11:16

Nyarat idéznek a számok az ősz első hónapjában: a vendégek száma 7,3%-kal, a vendégéjszakáké 6,7%-kal növekedtek. A szálláshelyek pedig kiemelkedő kihasználtságuknak köszönhetően szállásbevételeikben 17,1%-os emelkedést könyvelhettek el az ősz első hónapjában.

Nincs mit számszerűsíteni a Volkswagen dízelbotrányban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. november 10. 16:09

Nincsenek olyan adatok, amelyek bizonyítanák, hogy az országnak konkrét bevételkiesést okozott a VW konszern körül kialakult botrány, ezért nincs mit számszerűsíteni.

A járműgyártás viszi az exportot

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. november 9. 12:31

Továbbra is a járműgyártás viszi a magyar exportot, de több más ágazat is felzárkózik - mondta Marczinkó Zoltán István, a Nemzetgazdasági Minisztérium kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán, a külkereskedelmi forgalom szeptemberi adatait kommentálva.

Továbbra is lendületben van a magyar ipar

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. november 6. 10:09

A magyar ipar trendszerűen növekszik az utóbbi két évben, a 7,8 százalékos szeptemberi növekedés jelzi, hogy továbbra is lendületben van - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.