Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság

Szatmáry Kristóf

gazdaságszabályozásért felelős államtitkár

Vezető hírek

Kiugró építőipari teljesítmény februárban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. április 16. 12:19

28,3%-kal magasabb idén februárban az építőipar termelése az egy évvel korábbinál. Sorozatban tizenharmadik hónapja mutat növekedést az építőipar éves összehasonlításban, és februárban is folytatódott a korábbi hónapok kedvező, 10%-ot meghaladó növekedési tendenciája - hangsúlyozza Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár.

Az idén 2,5-3 milliárd euró lehet a külföldi tőkebefektetés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. április 16. 10:32

Az idén 2,5-3 milliárd euró lehet a külföldi közvetlentőke-befektetés (FDI), az egyedi, nagy értékű tranzakciók - például átfolyó tőke, vagy az energetikai cégek állami megvásárlása – nélkül.

Nyolc százalék feletti növekedés a hazai iparban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. április 14. 9:34

A januári több mint 6 százalékos bővülés után februárban is folytatódott hazánk ipari termelésének növekedése, amely már 8,1 százalékkal haladta az egy évvel korábbi értéket. A kedvező teljesítményhez legnagyobb mértékben a járműgyártás járult hozzá, de az ipari termelés egészséges szerkezetű növekedését mutatja, hogy a feldolgozóipar 13 alágából tízben is termelésbővülést regisztráltak.

Februárban is dinamikusan bővült hazánk exportja

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. április 9. 15:39

Az év második hónapjában is jól teljesítettek az exportáló magyar vállalatok, az előzetes adatok szerint februárban 766 millió euró volt a külkereskedelmi többlet. Az NGM becslése alapján az export 8,8%-kal, míg az importé 8,1%-kal nőtt az előző év februárjához képest. Az adatok azt mutatják, hogy az ipari termelés februári bővülése jelentősen hozzájárult a külkereskedelem dinamikus növekedéséhez - húzta alá Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár.

Korszerű autóbuszok, színvonalasabb szolgáltatás az agglomerációban is

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infrastruktúráért Felelős Államtitkárság, 2014. április 4. 10:35

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megrendelése nyomán a VOLÁNBUSZ Zrt. új járműparkkal veszi át az autóbuszos közösségi közlekedési feladatokat a Budapest forgalmában is fontos szerepet betöltő egyes agglomerációs vonalakon. A BKK és a VOLÁNBUSZ alacsonypadlós, klimatizált MAN és RÁBA-VOLVO buszokkal magasabb színvonalon szolgálja ki a főváros és az agglomeráció 11 településének lakóit. Az új járműveket 2014. április 4-én, Budapesten adták át hivatalosan a közlekedési társaságoknak, a menetrend szerinti forgalomban április közepétől találkozhatnak velük az utasok.

A budapesti fejlesztések új célokat adnak a turizmusnak

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. április 2. 15:48

A közelmúltban megvalósult és a tervezett budapesti fejlesztések új célközönséget szólítanak meg, mindez új célokat adhat a főváros és Magyarország turizmusának is a következő időszakban - mondta el Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Nyolc éve nem látott magasságokban Magyarországon a belső fogyasztás

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. március 28. 10:29

Nyolc éve nem látott magasságokban van Magyarországon a belső fogyasztás - jelentette ki Szatmáry Kristóf pénteken Budapesten, a XVI. kerületben, a nemrégiben megújult Sashalmi piacon újságírók előtt.

A belső fogyasztás élénkülése a hazai vállalkozásokat is segíti

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. március 26. 16:02

Eredményes a Kormánynak az a politikája, amelynek célja, hogy több pénz maradjon az embereknél - közölte Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára a Vállalkozásfejlesztési Tanács szerdai ülésén.

Új elektromos töltőoszlopot adtak át Budapesten

Kormányzat, 2014. március 25. 15:24

Az előkészítés alatt álló Jedlik Ányos program lényege, hogy az ország felkészüljön a közlekedés technikai innovációjára, így az elektromobilitásra is - mondta Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára egy új elektromos autó töltőoszlop átadásán kedden Budapesten.