Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Lepsényi István

gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár

Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Töretlen a kiskereskedelmi forgalom növekedése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. május 23. 9:35

Idén márciusban 3,3, az év első negyedévében 3,4 százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom Magyarországon. Várakozásunk szerint a 45 hónapja tartó növekedés az év során tartósan magas maradhat, köszönhetően egyebek mellett a foglalkoztatás bővülésének, a kormány kezdeményezésére megkötött hatéves bérmegállapodásnak és az alacsony inflációs környezetnek.

Magyarországnak a régió logisztikai szolgáltató központjává kell válnia

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. május 22. 13:23

Magyarországnak a régió logisztikai szolgáltató központjává kell válnia, ezért a kormány javítani kívánja a fuvarozók versenyképességét, emellett az adminisztrációs terhek enyhítésével és az infrastruktúra további fejlesztésével is segíteni kívánja az ágazatot - mondta Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár.

A magyar ipar az európai átlag felett teljesít

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. május 12. 11:42

Hat hónapja tart az ipari termelés növekedése, a magyar ipar az európai átlag felett teljesít, a V4 országok között átvette a vezetést - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal márciusi ipari termelési adataira reagálva.

13 százalék felett emelkedett az ipari termelés márciusban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. május 12. 9:34

13,4 százalékkal emelkedett az ipari termelés márciusban, így összességében az év első negyedévében 7,8 százalékkal nőtt az ágazat kibocsátása. Az előző év azonos hónapjához képest a feldolgozóipar mind a tizenhárom átlagában emelkedett a termelés. Az eddig beérkezett adatok alapján a magyar ipar növekedése éves alapon jelentősen meghaladta az uniós átlagot és mindhárom visegrádi ország teljesítményét.

A beszállítók fejlesztését ágazati sajátossághoz kell igazítani

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. május 10. 14:05

A beszállítók fejlesztését az adott ágazat sajátosságaihoz kell igazítani, az Irinyi Tervhez tartozó beszállítói stratégiában kiemelt helyen szerepel az értékláncok versenyképességének javítása, a hálózati együttgondolkodás erősítése - hangsúlyozta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára szerdán az Ipar Napjain tartott jármű- és gépipari beszállító konferencián.

Az erőforrásokat az innovatív iparágakba kell irányítani

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. május 9. 13:07

Az erőforrásokat az innovatív iparágakba kell irányítani, ha Magyarország fenntartható, a felzárkózást biztosító ütemű gazdasági növekedést kíván elérni - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára kedden a szaktárca Ipar 4.0 konferenciájának keddi megnyitóján a Budapesti Vásárközpontban.

Svájc az első tíz magyarországi befektető közé került

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. május 6. 18:25

Az elmúlt időkben Svájc a tíz legnagyobb magyarországi befektető közé került, a közel 300 svájci cég mintegy 30 ezer embert foglalkoztat Magyarországon - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára Zalaegerszegen, az EuropTec Kft. új gyártócsarnokának szombati avatóján.

Digitális ipari technológiákat mutat be az idei Ipar napjai kiállítás

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. május 5. 11:41

Digitális ipari technológiákat, az Ipar 4.0 gyakorlati alkalmazását mutatja be az idei Ipar napjai kiállítás a budapesti Hungexpón - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Igazolódnak az iparpolitikai fejlesztések

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. május 5. 10:58

A márciusi ipari termelés több mint 10 százalékos növekedése igazolja azokat az iparpolitikai fejlesztési elképzeléseket, amelyek az elmúlt évben az újraiparosítás, az Irinyi terv, illetve az ipar 4.0 keretében elindultak - kommentálta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett adatait a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán.