Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Lepsényi István

gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár

Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

A gazdaság digitális átalakítása a növekedés fontos eleme

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 18. 14:55

A gazdaság digitális átalakítása a növekedés fontos eleme, és mivel a régió gazdasága nagyon hasonló szerkezetű, ezért a V4-es országok közös feladatokat tudnak és akarnak meghatározni - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára a visegrádi országok gazdasági minisztériumi államtitkárainak szerdai budapesti találkozója után.

A világ legnagyobb vasúti fékgyára épült Budapesten

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 17. 14:58

A Magyarországon működő német nagyvállalatok igen jó partnereink gazdaság-fejlesztési terveink megvalósításában – jelentette ki Lepsényi István a Knorr-Bremse Rail Systems új gyártócsarnokának és tanműhelyének átadó ünnepségén.

Az ipar húzóágazatai között van a magyar élelmiszeripar

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 17. 13:27

Az ipar húzóágazatai között ott van a magyar élelmiszeripar is, így ezen a területen különösen fontos a teljesítmény emelkedése - hangsúlyozta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára kedden a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. kapacitásbővítő fejlesztését bemutató sajtótájékoztatón.

Kapacitásbővítő és technológia-fejlesztő beruházás a HAJDU Autotechnika Ipari Zrt.-nél

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 13. 11:17

A Hajdu Autotechnika Ipari Zrt. mintegy kétmilliárd forintos kapacitásbővítő és technológia-fejlesztő beruházást valósított meg, amelyhez több mint 480 millió forint állami támogatást kapott a Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretén belül – jelentette ki Marczinkó Zoltán kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.

A járműipar 2010 óta megkétszerezte termelését

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 12. 11:37

A feldolgozóiparon belül a legsikeresebb alág a járműipar, amely 2010 óta megkétszerezte a termelését. A növekedés folytatódását jelzi, hogy az első fél évben majdnem 17 százalékkal nőttek a beruházások a járműgyártásban, a gyógyszergyártásban és az elektronikában - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

Erősíteni kell a kis- és középvállalkozások versenyképességét

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 12. 10:44

Erősíteni kell a kis- és középvállalkozások versenyképességét, termelékenységét és rugalmasságát, továbbá enyhíteni kell a magyar gazdaság függőségét a járműipartól - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, az Ipar 4.0 Mintagyár kiemelt projekt projektnyitó sajtótájékoztatóján.

Csaknem 7 százalékkal nőtt az ipari termelés augusztusban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 12. 9:50

2017 augusztusában 6,8%-kal, az év első nyolc hónapjában 5,1%-kal nőtt az ipari termelés volumene éves összevetésben. Az ágazat folyamatos erősödését jelentősen támogatta ebben a hónapban a járműipar, a fémipar, az elektronikai ipar, valamint a gépgyártás dinamikus bővülése.

A visegrádi országoknak fontos szerepük van az európai járműipar fejlődésében

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 10. 15:19

A visegrádi országok fontos szerepet töltenek be az európai járműipar dinamikus fejlődésében, ezen belül a kutatásfejlesztésben és a gyártásban is - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára kedden az Automotive Hungary szakkiállítás sajtótájékoztatóján Budapesten.

Az építőipar már nem a válság, hanem a fejlődés kihívásaival néz szembe

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 6. 16:22

Az építőipar a múlt év végére kilábalt a válságból, az ágazatnak most már a növekedés és fejlődés kihívásaival kell szembenéznie - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára pénteken, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) építőipari konferenciáján, Egerben.