Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Lepsényi István

gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár

Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Az idén is folytatódik az ipari növekedés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. február 5. 9:56

A tavalyi évhez hasonlóan, várhatóan 2016-ban is 7,5-8 százalékkal bővül az ipari termelés - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait elemezve.

Kiemelkedően jó évet zárt a kiskereskedelem 2015-ben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. február 3. 10:49

Kiemelkedően jó évet zárt 2015-ben a magyar kiskereskedelem, több mint tíz éve nem volt példa hasonló növekedésre - mondta Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára.

Megnőtt Magyarország súlya az Európai Unióban

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2016. január 26. 13:34

Megnőtt Magyarország súlya az Európai Unióban, a gazdaságdiplomáciában és külpolitikában az országnak méreténél és a korábbinál is nagyobb hatása van Európára - emelte ki Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára kedden, Budapesten.

Idén is tovább bővülhet a hazai kiskereskedelem

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. január 25. 13:09

Az elmúlt 30 hónap emelkedő kiskereskedelmi forgalmi adatai megerősítik, hogy a háztartások vásárlási kedve visszatért, hiszen jövedelmi kilátásaikat sokkal pozitívabban látják” – mondta Lenner Áron Márk belgazdaságért felelős helyettes államtitkár.

A fesztiválok sikere az állam számára is előnyös

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. január 20. 15:15

Az államnak is előnyös a magyarországi fesztiválok nemzetközi sikere, jó működésük a turizmus bevételein látszik. A kiemelt fesztiváloknak szánt állami támogatás idei mértékéről hamarosan döntés születik - erről a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára beszélt.

A magyar reformok működnek - Az új otthonteremtési program az építőipart is segíti

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. január 15. 11:45

A kormány az otthonteremtési programot azért tartja kiemelten fontos feladatnak, mert a gazdasági növekedés ösztönzésén túl olyan hosszú távú társadalompolitikai célkitűzések megvalósításához járulhat hozzá, mint a kedvezőtlen demográfiai trend megfordítása, illetve a szakképzett munkaerő itthon tartása – hangsúlyozta Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár.

A magyar reformok működnek - Fenntartható a növekedés az iparban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. január 13. 13:58

Az ipari termelés 2015 novemberében 9,5 százalékkal emelkedett éves alapon, míg az év első tizenegy hónapjában 7,3 százalékos növekedést mértek. Elmondható tehát, hogy 2014. után tavaly is dinamikus növekedéssel zárta az évet az ágazat – jelentette ki Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár.

A nemzetközi feszültségek ellenére is bővült a turizmus novemberben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. január 13. 12:58

A külföldi és belföldi forgalmat együttesen nézve novemberben is minden fő vendégforgalmi mutató pozitívan alakult. A magyaroktól származó szállásdíj-bevételek 17,3 százalékkal emelkedtek tavalyhoz képest, mivel a belföldi vendégforgalom továbbra is stabil növekedést mutatott novemberben. Így a külföldi vendégéjszakák kismértékű csökkenése mellett is összességében 2,4 százalékkal bővült a vendégéjszakák száma.

Az előző évihez hasonló ipari növekedés várható 2015-re

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. január 8. 11:19

Az NGM az év egészét tekintve 2015-ben 7-8 százalék közötti ipari növekedésre számít az előző évi 7,7 százalék után. A tavalyelőttihez hasonló ipari teljesítmény alapján úgy tűnik a magyar ipar fenntartható, kiegyensúlyozott növekedésre képes - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatorna kora délelőtti hírfolyamában.