Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Lepsényi István

gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár

Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Jelentősen nőtt a járműgyártás és a gumiipar kibocsátása 2010 óta

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. február 14. 10:50

Bár tavaly csak kis mértékben bővült a feldolgozóipari termelés, a tendenciát nézve látható, hogy jelentősen, 86 százalékkal nőtt az ágazatban jelentős súlyt képviselő járműgyártás és a gumiipar kibocsátása 2010 óta - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a friss ipari adatokat kommentálva az M1 aktuális csatornán kedden.

Korszerű technológia, innováció kell a kkv-k fejlődéséhez

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. február 10. 12:37

A korszerű technológia alkalmazása, az új piacok megtalálása, az innováció és a technológiai fejlődés a kulcsa a hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) fejlődésének és hatékonyságuk növelésének - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára pénteken Sopronban, a vállalkozásfejlesztést elősegítő pályázati lehetőségeket bemutató fórum előtt, sajtótájékoztatón.

Ötoldalú megállapodás a pénzügyi ismeretek iskolai oktatásának szélesítésére

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Oktatásért Felelős Államtitkárság, 2017. február 9. 17:49

A pénzügyi és vállalkozási ismeretek iskolai terjesztésének szélesítéséről írt alá csütörtökön megállapodást Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Magyar Bankszövetséggel, a Pénziránytű Alapítvánnyal és a Junior Achievement Alapítvánnyal az idei pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete, a Pénz7 program keretén belül.

A beszállító kkv-k fejlesztése érdekében együttműködik a kormány és a Knorr-Bremse

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. február 9. 10:03

A magyar beszállító kis- és középvállalkozások (kkv) fejlesztése érdekében együttműködés jön létre a Nemzetgazdasági Minisztérium és a fékrendszereket gyártó Knorr-Bremse csoport magyarországi vállalatai között - az erről szóló szándéknyilatkozatot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és a leányvállalatok vezetői írták alá.

Fejlesztési forrásokkal és adókedvezménnyel segítik a közép-magyarországi vállalkozásokat is

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. február 6. 13:44

A kormány fejlesztési forrásokkal és adókedvezménnyel segíti a főváros és Pest megye vállalkozóit is - hangsúlyozta Marczinkó Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hétfőn a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Fórum és az Újbudai Üzleti Klub közös rendezvényén.

2016-ban mindhárom kiskereskedelmi alágban nőtt a forgalom

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. február 3. 12:21

Tavaly az egész évet tekintve mindhárom - az élelmiszer- és élelmiszer jellegű, a nem élelmiszer és az üzemanyag kiskereskedelmi alágban nőtt a forgalom - mondta Marczinkó Zoltán István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

Magyarország bekerült Európa egyik legjelentősebb tudásközpontjába

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. január 26. 13:11

Magyarország teljes jogú tagja lett az Európai Innovációs és Technológiai Intézet információs és kommunikációs technológiákkal foglalkozó társulásának (EIT Digital), ezáltal az ország a digitális elit részévé vált, kutatási és innovációs potenciálja bekerült Európa egyik legjelentősebb tudásközpontjába - mondta Balog Zoltán az EIT Digital rendezvényén.

Közel három és fél éve bővül a kiskereskedelem

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. január 25. 10:12

Idén novemberben 4,5 az év első tizenegy hónapjában 4,7 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom, amely ezzel már negyvenegy hónapja folyamatosan bővül. Magyarország erősödik, ezzel együtt a következő években tovább gyorsulhat a háztartások fogyasztásának dinamikája, amelyet az alacsony infláció és a családokat támogató legújabb kormányzati intézkedések is támogatnak.

Kiemelten fontos a kkv-k versenyképességének javulása

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. január 12. 17:19

A kormány kiemelten fontosnak tartja a kis- és középvállalati (kkv) szektorral való együttműködést, a kkv-k versenyképességének javulását - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön a KKVHÁZ kisvállalati együttműködéssel közösen szervezett évindító kkv-csúcstalálkozón.