Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Lepsényi István

gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár

Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Kapacitásbővítő és technológia-fejlesztő beruházás a HAJDU Autotechnika Ipari Zrt.-nél

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 13. 11:17

A Hajdu Autotechnika Ipari Zrt. mintegy kétmilliárd forintos kapacitásbővítő és technológia-fejlesztő beruházást valósított meg, amelyhez több mint 480 millió forint állami támogatást kapott a Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretén belül – jelentette ki Marczinkó Zoltán kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.

A járműipar 2010 óta megkétszerezte termelését

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 12. 11:37

A feldolgozóiparon belül a legsikeresebb alág a járműipar, amely 2010 óta megkétszerezte a termelését. A növekedés folytatódását jelzi, hogy az első fél évben majdnem 17 százalékkal nőttek a beruházások a járműgyártásban, a gyógyszergyártásban és az elektronikában - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

Erősíteni kell a kis- és középvállalkozások versenyképességét

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 12. 10:44

Erősíteni kell a kis- és középvállalkozások versenyképességét, termelékenységét és rugalmasságát, továbbá enyhíteni kell a magyar gazdaság függőségét a járműipartól - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, az Ipar 4.0 Mintagyár kiemelt projekt projektnyitó sajtótájékoztatóján.

Csaknem 7 százalékkal nőtt az ipari termelés augusztusban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 12. 9:50

2017 augusztusában 6,8%-kal, az év első nyolc hónapjában 5,1%-kal nőtt az ipari termelés volumene éves összevetésben. Az ágazat folyamatos erősödését jelentősen támogatta ebben a hónapban a járműipar, a fémipar, az elektronikai ipar, valamint a gépgyártás dinamikus bővülése.

A visegrádi országoknak fontos szerepük van az európai járműipar fejlődésében

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 10. 15:19

A visegrádi országok fontos szerepet töltenek be az európai járműipar dinamikus fejlődésében, ezen belül a kutatásfejlesztésben és a gyártásban is - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára kedden az Automotive Hungary szakkiállítás sajtótájékoztatóján Budapesten.

Az építőipar már nem a válság, hanem a fejlődés kihívásaival néz szembe

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 6. 16:22

Az építőipar a múlt év végére kilábalt a válságból, az ágazatnak most már a növekedés és fejlődés kihívásaival kell szembenéznie - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára pénteken, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) építőipari konferenciáján, Egerben.

Augusztusban is bővült az üzletek forgalma

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 4. 9:29

A nyár végén 4,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetes adatai szerint, így 50 hónapja töretlenül erősödik a szektor. A hatéves béremelési- és adócsökkentési megállapodásnak köszönhetően a következő időszakban is növekednek majd a bérek, ami a fogyasztás további erősödését vetíti előre.

Átadták a Wessling Tudásközpontot

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 29. 13:57

A Wessling Tudásközpont felavatásával olyan bázis jött létre, amely a mintegy 1000 fős, nemzetközi műszaki innovációs hálózatnak domináns, regionális kutatás-fejlesztési központja lesz – jelentette ki Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár. Hozzátette: a magyar gazdaság eredményei a számok mögött álló sikeres vállalatok történetéből állnak össze.

49 hónapja tart a kiskereskedelmi forgalom bővülése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 22. 11:32

Már több mint négy éve, 49 hónapja tart a kiskereskedelmi forgalom bővülése - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.