Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Lepsényi István

gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár

Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

51 hónapja folyamatosan emelkedik a kiskereskedelmi forgalom

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 23. 14:11

Már 51 hónapja folyamatos a kiskereskedelmi forgalom emelkedése Magyarországon, minden szegmens jól teljesít - mondta Marczinkó Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

51 hónapja nő a kiskereskedelemi forgalom

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 23. 9:53

2017 szeptemberében a nyers adatok alapján 5,6%-kal, a naptárhatással igazított adatok szerint 6,2%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom éves alapon. Az ágazat 51 hónapja tartó erősödését az áfacsökkentések és a foglalkoztatás növekedése mellett a hatéves bérmegállapodás eredményeként megvalósuló nagymértékű reálbéremelkedés is támogatja.

A vállalkozásokat fel kell készíteni a digitális átalakulásra

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 22. 12:28

A vállalkozásokat fel kell készíteni a digitális átalakulásra a versenyképesség érdekében - hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára konferencián szerdán Budapesten.

A járműgyártás a magyar GDP 5 százalékát adja

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 16. 13:44

A járműgyártás jelentős súlyt képvisel a magyar gazdaságban, ez az ágazat adja a magyar export 20 százalékát és a GDP 5 százalékát - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért- és szabályozásért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten egy szakmai konferencián.

Az NGM még több céget vonna be a duális képzésbe

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 15. 13:06

Jó lenne, ha egyre több vállalat részt venne a duális képzésben, s így minél több diák a valós életben ismerhetné meg a szakma fogásait - mondta Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára az M1 csatorna aktuális műsorában szerdán.

Folytatódik az építőipari termelés növekedése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 13. 12:40

Az épületek és az egyéb építményeknél is nőttek a beruházások, valamint mindkét építményfőcsoportnál nagy mértékben emelkedett a szerződésállomány, mindez pedig azt jelzi, hogy az építőiparban a következő időszakban is folytatódik a bővülés - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.

Továbbra is magas ütemben bővül az építőipar

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 13. 9:42

23,8 százalékkal emelkedett szeptemberben az építőipari termelés az előző év azonos időszakához képest. Az ágazat töretlen erősödése a kormány lakáspiacot támogató intézkedései mellett a magán és az állami beruházásoknak is köszönhető. A 2010-es átlaghoz viszonyítva mintegy 16 százalékkal nőtt az építőipar termelése Magyarországon.

Kiegyensúlyozott és tartós növekedés az iparban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 13. 9:37

Idén szeptemberben 5,4 százalékkal, az év első kilenc hónapjában 5,2 százalékkal nőtt az ipar teljesítménye Magyarországon az előző év azonos időszakához képest. 2010 januárja óta az ágazat kibocsátása több mint 35%-kal erősödött, a feldolgozóipari beruházásoknak és a kedvező gazdasági környezetnek köszönhetően az ipari termelés további bővülés várható.

A kormány elfogadta a lakosság pénzügyi tudatosságát fejlesztő átfogó nemzeti stratégiát

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. november 9. 14:54

A kormány megtárgyalta és elfogadta a lakosság pénzügyi tudatosságát fejlesztő átfogó nemzeti stratégiát - jelentette be Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten azon a rendezvényen, amelyen minisztériumok és érdekvédelmi szervezetek képviselői együttműködési megállapodást írtak alá a Pénz7 eseménysorozat megrendezéséről.