Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Lepsényi István

gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár

Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

A magyarok előszeretettel vásárolnak

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. május 4. 14:39

Az alacsony infláció és a reálbérek növekedése miatt előszeretettel vásárolnak a magyarok, részben ez az oka annak, hogy márciusban ismét nőtt a kiskereskedelmi forgalom - mondta Marczinkó Zoltán a kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatornán.

A bővülő foglalkoztatás, az szja-csökkentés és az alacsony infláció miatt nőtt kiskereskedelem

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. április 25. 11:56

A rekordméretű foglalkoztatásnak, a személyi jövedelemadó (szja) egy százalékpontos csökkentésének, illetve az alacsony inflációnak is köszönhető, hogy februárban 6,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az előző év hasonló időszakához képest - mondta Marczinkó Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Az európai uniós átlag felett bővül a hazai kiskereskedelem

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. április 25. 10:32

A februári növekedéssel hazánk az ötödik leggyorsabb bővülést érte el az Európai Unióban. Várakozásunk szerint a kiskereskedelmi forgalom növekedése a tartósan erős fogyasztói bizalomnak, az év elejétől hatályos személyijövedelemadó-csökkentésnek, a reáljövedelmek bővülésének, illetve a rekordmértékű foglalkoztatásnak köszönhetően a következő hónapokban is folytatódni fog.

Tájékoztatás azon regisztrált utazási irodákról, akik a kínai turistacsoportok ADS-rendszerben történő beutaztatásával foglalkozhatnak – Frissített ADS lista, 2016. április

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. április 20. 10:57

A Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért Felelős Helyettes Államtitkársága 2016 márciusában felhívást tett közzé a kínai turistacsoportok ADS-rendszerben történő beutaztatása iránt érdeklődő utazási irodák részére.

Kétszáznyolcvan millió forintból valósult meg fejlesztés a székesfehérvári Linardics Kft-nél

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. április 16. 15:17

Kétszáznyolcvan millió forintból épült új üzemcsarnok és szereztek be gépeket a székesfehérvári Linardics Kft-nél. A családi vállalkozás beruházását szombaton adták át a Sóstó Ipari Parkban.

Az Irinyi-terv az ágazatok kiegyensúlyozott fejlődését biztosítaná

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. április 14. 9:58

Az Irinyi-tervvel azt szeretnénk elérni, hogy a különböző ipari ágazatok kiegyensúlyozottan fejlődjenek - mondta Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár.

6,3 százalékos ipari bővülés februárban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. április 13. 10:46

Az ipari termelés 6,3 százalékkal nőtt februárban az átmeneti januári megtorpanás után, így az év első két hónapjában 3 százalékos növekedést mértek.

Erősödött a reálgazdaság, javult az üzleti környezet megítélése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. április 12. 15:06

A kormány gazdasági lépéseit igazolja, hogy a nálunk működő külföldi vállalatok a saját üzleti terveik, a beruházási környezet értékelése és a magyar nemzetgazdaság kilátásai alapján az elmúlt évek legoptimistább várakozásait fogalmazták meg 2016-ra – emelte ki Lepsényi István a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és –szabályozásért felelős államtitkára a Német-Magyar Gazdaság Házában tartott éves rendezvényen.

Kétszámjegyű forgalomnövekedés a turizmusban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. április 11. 11:23

Az év második hónapjában a rendkívül magas tavalyi bázist is közel 12 százalékkal felülmúlta a forgalom bővülése. Az elmúlt év végének hullámzóan alakuló beutazó forgalma után különösen biztató, hogy tíz legjelentősebb küldő piacunk mindegyikéből – Németországot is beleértve – jelentősen bővült a forgalom, ráadásul az orosz piac is növekedésnek indult.