Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság

Glattfelder Béla

gazdaságszabályozásért felelős államtitkár

Vezető hírek

Megjelent a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű feldolgozóipari beruházásokkal kapcsolatos támogatások igénylésének feltételeit tartalmazó tájékoztató.

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 29. 11:21

Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről szóló 2014. évi C. törvénnyel az NGM fejezetében 3 milliárd Ft kiadási előirányzattal létrehozásra került a Nemzetgazdasági támogatások előirányzat. Az előirányzat célja, hogy az uniós forrásból támogatásban nem részesülő hazai nagyvállalatok foglalkoztatást bővítő, feldolgozóipar területén megvalósuló beruházásaihoz vissza nem térítendő támogatást biztosítson.

Két éve bővül a hazai kiskereskedelem

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 27. 10:18

Júniusban a naptárhatással igazított adatok alapján 6,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz képest, míg az igazítatlan adatok nagyobb, 7,2 százalékos erősödést mutatnak. Ez a növekedés a negyedik leggyorsabb volt az EU-ban, és több mint háromszorosa az uniós átlagnak.

Matracgyártó üzemet avatott az osztrák ADA cégcsoport Zalaegerszegen

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 26. 18:01

Mintegy egymilliárd forintos beruházással készült el Zalaegerszegen az osztrák ADA bútoripari cégcsoport matracgyártó üzeme, ami nagyon jó példája a kiváló osztrák-magyar gazdasági együttműködésnek - mondta a gyáravatón a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára.

Bemutatták a Kecskeméti Főiskola napelemes autóját

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 17. 18:09

Bemutatták hétfőn a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Karának (GAMF) MegaLux nevű napelemes autóját, amellyel fejlesztői az ausztráliai World Solar Challenge versenyen indulnak az idén.

Semmi trükk: két éve folyamatosan bővül a kiskereskedelem

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 17. 15:02

A Népszabadság állításával szemben a kormány nem trükközik a vasárnapi pihenőnap bevezetését követő időszak forgalmi adataival, a számok ugyanis egyértelmű növekedést mutatnak. A KSH legfrissebb jelentése is megerősíti, hogy a hazai kiskereskedelem már két éve folyamatosan erősödik, júniusban például több mint 6 százalékkal bővült az ágazat az egy évvel korábbihoz képest, de az első féléves adatok is hasonló mértékű növekedést mutatnak.

A nyár első hónapjában is tartja növekedési ütemét a turizmus

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 12. 10:37

Júniusban több mint egymillió vendég 2,5 millió éjszakát töltött el hazánk kereskedelmi szálláshelyein. A vendégszám 6,7%-kal, a vendégéjszaka-szám pedig 4,9%-kal haladta meg a tavaly ilyenkor mért értéket. A vendégek 13%-kal többet fordítottak a szállásra, mint előző évben, az ebből származó bevételek meghaladták a 20,5 milliárd forintot, és mindeközben a szállodák foglaltsága és az átlagár is tovább emelkedett.

Folyamatos növekedés - A magyar gazdaság húzóágazata a feldolgozóipar

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 12. 9:52

Gyors ütemben halad Magyarország újraiparosítása, júniusban az ipari termelés 6 százalékkal bővült, így már közel két éve folyamatos a növekedés. Az új gyárak, kutatási-fejlesztési központok létesítése, a meglévő üzemekben a több műszakos termelés bevezetése egyre több új piaci munkahelyet teremt. Az erősödő ipar a magyar embereknek bővülő lehetőségeket jelent, ezért a kormány elkötelezett a sikeres és aktív iparpolitika folytatása mellett.

A külkereskedelmi többlet a külső adósságállomány csökkentéséhez is hozzájárul

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 10. 10:57

A növekvő külkereskedelmi aktívum lehetővé teszi, hogy az idén Magyarország külső adósságállományát a vártnál lényegesen nagyobb mértékben és lényegesen gyorsabban lehessen csökkenteni - mondta a gazdaságszabályozásért felelős államtitkár hétfőn az M1 aktuális csatornán, miután a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzétette a júniusi külkereskedelmi adatokat.

A magyar gazdaság európai összehasonlításban is kiemelkedő teljesítményt nyújt

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 8. 12:03

A legutóbbi foglalkoztatási, kiskereskedelmi, ipari termelési, és export adatok is azt igazolják, hogy a magyar reformok működnek, a magyar gazdaság európai összehasonlításban is kiemelkedő teljesítményt nyújt - mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.