Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Lepsényi István

gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár

Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

A magyar kormány támogató klímát teremtett a járműgyártásban dolgozó cégeknek

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 24. 17:01

A magyar kormány támogató klímát teremtett a járműgyártásban dolgozó cégeknek, hogy minél hatékonyabbak legyenek, minél jobban be tudjanak kapcsolódni a kutatás-fejlesztési munkába - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken Budapesten a Hungexpón, a Magyarok a világ járműgyártásában című tematikus kiállítás megnyitóján.

Szándéknyilatkozatot írtak alá az önvezető járművek akadály nélküli közlekedéséről az EU-ban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 23. 20:56

Szándéknyilatkozatot írt alá 29 ország - köztük Magyarország - arról, hogy együtt dolgoznak az önvezető, autonóm járművek akadály nélküli közlekedésén az Európai Unióban - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára Rómából telefonon az MTI-nek csütörtökön.

43 hónapja erősödik a hazai kiskereskedelem

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 23. 10:00

4,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom 2017 januárjában, így már negyvenhárom hónapja tart a forgalom bővülése. Nemzetközi összehasonlításban a magyar kiskereskedelmi forgalom növekedése az év első hónapjában is meghaladta az Európai Unió átlagát.

A járműipar magához tért

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 14. 13:02

A járműipar "magához tért", 8 százalék fölötti növekedést produkált, a készjármű kibocsátás 3,9 százalékkal bővült, az alkatrészgyártás 11 százalék felett volt - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán a januári ipari termelési adatokra reagálva.

Átadták a Jedlik Ányos-díjakat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 13. 13:21

Farkas József gépészmérnök, Glódi István villamosmérnök, Ilku Lívia gyógyszerész és jogi doktor, Mészáros Antal az Innovációs Nagydíjas hódmezővásárhelyi Csomiép Betonmelior Kft. ügyvezető igazgatója és Takáts Zoltán kutatóvegyész kapta idén a Jedlik Ányos-díjat, amelyet hétfőn Budapesten adtak át.

Magyarország az önvezető járművek kutatási központja

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 13. 11:26

Magyarország az önvezető járművek és az ahhoz tartozó távközlés kutatási központja - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Okos gyorsforgalmi út és 5G-hálózat egészíti ki a zalaegerszegi tesztpályát

Kormányzat, 2017. március 10. 16:36

Májusban teszik le a zalaegerszegi, önvezető járművek vizsgálatára is alkalmas járműipari tesztpálya alapkövét, amelyhez kapcsolódva Zalaegerszeg és Balatonszentgyörgy között is "okos" autóútként épül meg az R76-os gyorsforgalmi út - közölte a tesztpálya kormánybiztosa, több tárca államtitkárával közösen tartott zalaegerszegi sajtótájékoztatóján.

Az előrelátást és az innovatív gondolkodást hangsúlyozta Lepsényi István a Kecskeméten tartott Pénz7 rendhagyó órán

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 9. 16:30

Vállalkozóként a kockázatvállalás elkerülhetetlen, ugyanakkor tudatos üzleti tervezéssel és innovatív gondolkodással sikerre vihetőek a legjobb üzleti ötletek – emelte ki Lepsényi István a Pénz7 – pénzügyi tudatosság és gazdálkodás témahét részeként a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium 11. osztályos diákjai részére tartott rendhagyó órán.

Lepsényi István bemutatkozó látogatáson fogadta Elisabeth Ellison-Kramer nagykövet asszonyt

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 9. 14:25

A budapesti állomáshelyét február 6-án elfoglaló Elisabeth Ellison-Kramer osztrák nagykövet asszonyt hivatalában fogadta Lepsényi István, gazdagfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár. A megbeszélés kiemelt témái között szerepelt az iparfejlesztés, az elektromobilitás, az ipari digitalizáció, az autonóm vezetés témaköre, amelyek kapcsán mind a magyar, mind az osztrák fél komoly együttműködési potenciált lát.