Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság

Glattfelder Béla

gazdaságszabályozásért felelős államtitkár

Vezető hírek

Adatszolgáltatás a kis- és középvállalkozások támogatásáról az Országgyűlés részére készülő – KKV-k helyzetét bemutató – jelentéshez

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. július 30. 16:32

A kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény (a továbbiakban: Kkvtv.) 12. §-a szerint a Kormány kétévente az Országgyűlés elé terjeszti a miniszter által kidolgozott, a KKV-k helyzetét, gazdálkodási feltételrendszerét, a vállalkozásfejlesztés érdekében megtett intézkedéseket, valamint a KKV-k részére nyújtott állami támogatások eredményeit bemutató jelentést.

Fejlesztették az öntözést a Harangod-Mag cégcsoportnál

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. július 24. 13:49

Az öntözés fontosságát hangsúlyozta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Megyaszón, ahol pénteken átadták a Harangod-Mag Kft. szántóföldi öntözőtelepét, a mezőgazdasági társaság az elmúlt években összesen egymilliárd forintot fordított öntöző rendszerek kiépítésére.

A kiskereskedelmi adatok azt mutatják, hogy a lakosság bízik a jövőben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. július 24. 8:41

A kiskereskedelmi adatokból egyértelműen kitűnik, hogy a lakosság bizalma megvan, hiszen csaknem két éve folyamatosan bővül a kiskereskedelmi forgalom Magyarországon. A kiskereskedelem szempontjából is fontos, hogy az emberek bízzanak a jövőben, mert akkor bátrabban vásárolnak - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára csütörtökön este az M1 aktuális csatornán.

Közel két éve tartó növekedés a hazai kiskereskedelemben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. július 23. 10:15

2015 májusában a kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztítva 5,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Ezzel 23 hónapja folyamatosan és kiegyensúlyozottan erősödik az ágazat. A forgalom növekedése a vasárnapi pihenőnap bevezetését követően is folytatódott, amit a KSH legfrissebb jelentése mellett az online-pénztárgépadatok is alátámasztanak.

Májusban is folytatódott az ipari termelés bővülése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. július 14. 10:03

A májusi adatok is azt bizonyítják, hogy a magyar ipar továbbra is a leggyorsabbak között van Európában. 2015. májusban a hazai ipari termelés volumene 6,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, ezzel már sorozatban 21. hónapja erősödik az ágazat. A legnagyobb mértékben, 14 százalékkal a Dél-Alföldön bővült a termelés a régiók közül.

Több mint tízmilliárd forintnyi pályázati igény a szabad vállalkozási zónákban megvalósítható beruházásokra

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. július 10. 13:25

Az előzetes információk szerint már több mint 10 milliárd forint értékű pályázati igény érkezett be a szabad vállalkozási zónákban megvalósítható beruházások pályázati kiírásaira - közölte a gazdaságszabályozásért felelős államtitkár a fafeldolgozással foglalkozó Ruzsa Kft. uniós beruházásainak átadásán.

Több vendég és több bevétel hazánk szálláshelyein

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. július 9. 10:20

A turizmus töretlen növekedéssel zárta a tavaszt is: májusban 960 ezer vendég 2,25 millió éjszakát töltött el hazánk kereskedelmi szálláshelyein. A vendégszám közel 6%-kal, a vendégéjszaka-szám pedig 3,8%-kal haladta meg a tavaly ilyenkor mért értéket.

A kormány nem változtat a SZÉP Kártya rendszerén

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. július 7. 14:50

A hazai turisztikai forgalom növekedését az elmúlt évben is elsősorban a belföldi vendégforgalom bővülése táplálta, amely mögött egyértelműen a SZÉP Kártya sikere állt, a Nemzetgazdasági Minisztérium ezért nem tervezi a rendszer átalakítását.

Továbbra is kedvezően alakul a külkereskedelmi egyenleg

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. július 3. 9:47

Magyarország külkereskedelmi mutatói – hasonlóan az elmúlt időszakhoz – áprilisban is kedvezően alakultak: exportunk volumene 8,4, a behozatalé 9,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, amely közel félmilliárd eurós külkereskedelmi többletet eredményezett. Várakozásaink szerint a pozitív külkereskedelmi folyamatok 2015 egészében fennmaradhatnak.