Belgazdaságért Felelős Államtitkárság

Glattfelder Béla

belgazdaságért felelős államtitkár

Belgazdaságért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Továbbra is kiemelkedő az ipar teljesítménye

Nemzetgazdasági Minisztérium, Belgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 13. 9:39

Az előző hónap kimagasló teljesítményét tartva, júniusban az ipari termelés 11,3%-kal haladta meg az egy évvel korábbi szintet. Az év első hat hónapjában 9,4%-kal volt magasabb a termelés, mint az előző év azonos időszakában. Az előző hónaphoz képest, júniusban 1,8%-kal emelkedett a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás.

Derűs kilátások a turizmusban: az első félév a tavalyi rekordévnél is jobb adatokat hozott

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. augusztus 8. 9:19

Júniusban ismét látványosan, 7,6%-kal nőtt a vendégforgalom hazánkban, amiben ezúttal a külföldi vendégéjszakák erőteljes bővülése is komoly szerepet játszott. A belföldi vendégszám a nyár első hónapjában is megőrizte kétszámjegyű növekedési ütemét. A vendégéjszakákét lényegesen meghaladó mértékű, 11%-os növekedést mutatnak a szállásdíj-bevételek. A hullámzóbb tavaszi hónapok után a nyár első hónapjában valamennyi mutató pozitív előjelű. Nemzetgazdasági Minisztérium véleménye szerint szép kilátásokat vetít előre az év egészére, hogy az első hat hónap teljesítménye a tavalyi rekordév felett alakult.

Júniusban 11,3 százalékkal nőtt az ipari termelés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Belgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 6. 12:10

Gyorsult az ipari termelés növekedése, az idén júniusban a termelés volumene 11,3 százalékkal volt magasabb Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, a munkanaphatástól megtisztított és a kiigazítatlan adatok szerint egyaránt - közölte a KSH szerdán az előzetes adatok alapján.

Továbbra is Európa élvonalában a belső fogyasztás növekedése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Belgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. július 23. 9:02

Hazánk kiskereskedelmi forgalma sorozatban tizenegyedik hónapja bővül, a májusi, csaknem 5 százalékos erősödéssel pedig Magyarország a harmadik legnagyobb mértékű növekedést érte el az Európai Unióban.

Sorozatban kilenc hónapja tartó növekedés a hazai iparban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Belgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. július 14. 9:12

Májusban ismét tíz százalékhoz közeli mértékben nőtt az ipari termelés, míg az év első öt hónapjában 9 százalékos bővülést regisztráltak az ágazatban.

A kis- és közepes vállalkozások is jobban teljesítenek

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 8. 13:02

Három év alatt három százalékkal nőtt a kkv-k részesedése a magyar exportértékesítésben, ami elsősorban a közepes méretű társaságoknak köszönhető. Egyebek mellett ez derül ki abból a kis- és középvállalkozások 2011-2012 évi helyzetéről szóló jelentésből, amelyet a kormány tegnapi ülésén elfogadott.

Másfél éve bővül a kiskereskedelem

Nemzetgazdasági Minisztérium, Belgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. június 25. 9:09

Továbbra is erőteljesen nőtt a kiskereskedelmi szektor áprilisban. A kiskereskedelmi forgalom kiugró mértékben, 9 százalékkal nőtt 2014 áprilisában 2013 azonos időszakához képest.

Fél év alatt bizonyított az új fémtörvény

Nemzetgazdasági Minisztérium, Belgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. június 24. 14:41

A tavaly november óta hatályos új szabályozásnak köszönhetően érezhetően csökkentek a fémlopások és átláthatóbb lett a fémkereskedelemi szektor.

Varga: erős és versenyképes gazdaságot építünk

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. június 11. 15:26

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) olyan erős és versenyképes gazdaságot igyekszik építeni Magyarországon, amely mindenki számára sikert és lehetőséget teremt - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatta a tárca államtitkárait.