Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság

Glattfelder Béla

gazdaságszabályozásért felelős államtitkár

Vezető hírek

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom a vasárnapi pihenőnap bevezetése után

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 27. 11:56

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom a vasárnapi pihenőnap bevezetése után - mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

A magyar gazdaság sikere volt a téma Brüsszelben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 26. 19:09

2010 óta jelentős eredményeket ért el Magyarország, a számok is azt igazolják, hogy a magyar gazdasági modell jól működik – jelentette ki az Európai Parlamentben Glattfelder Béla az „Európai sikertörténet: Gazdasági növekedés megszorítások nélkül – a magyar modell” című konferencián. A gazdaságszabályozásért felelős államtitkár szerint a magyar gazdaság növekedése nemcsak stabil, de fenntartható is.

Átadták a francia Axon új kábelgyárát Kecskeméten

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 21. 22:11

Átadták a francia Axon anyavállalat mintegy másfél milliárd forintos, zöldmezős beruházással felépített kábelgyárát csütörtökön Kecskeméten.

A gyógyhelyi pályázatokkal folytatódhat a hazai egészségturizmus fejlesztése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 20. 14:21

A fürdőket érintő idei európai uniós pályázati lehetőségek gyógyhelyek fejlesztését, energetikai korszerűsítések megvalósítását, beruházások kedvezményes hitelekkel történő támogatását célozzák – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára a Magyar Fürdőszövetség nyíregyházi közgyűlésének szerdai sajtótájékoztatóján.

Magyarország elismerte a kínai nyelvet az UNWTO hivatalos nyelveként

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 14. 8:35

Magyarország a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) tagjaként ratifikálta azt a közgyűlési határozatot, hogy a kínai nyelv a világszervezet hivatalos nyelvei közé kerüljön - jelentette be Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára a dokumentum átadásán szerdán Budapesten.

Közel 12 százalékos ipari növekedés márciusban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 12. 9:07

A hazai ipar teljesítménye ismét erőteljesen nőtt, idén márciusban 11,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, ezzel már sorozatban 19. hónapja erősödik az ágazat. A megelőző hónaphoz mérten 2,6 százalékos növekedés történt, míg az év első negyedévében 8 százalékos bővülést mértek.

Örömteli a 15 százalékos árbevétel-növekedés a turizmusban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 11. 9:58

Márciusban is folytatódott a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalmának idei markáns növekedése: a vendégszám 9%-kal, a vendégéjszaka-szám 7,5%-kal, a szállásdíj-bevétel pedig 9,4%-kal múlta felül a tavalyi év azonos időszakát. Ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy 630 ezer vendég 1,5 millió éjszakát töltött el szálláshelyeinken, melyek szállásdíj-bevétele így összességében elérte a 11,8 milliárd forintot az év első tavaszi hónapjában.

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom a vasárnapi pihenőnap után

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 8. 13:18

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom a vasárnapi pihenőnap márciusi bevezetése után, elsősorban a szombati és a hétfői eladási adatok mutatnak jelentős növekedést - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára konferencián pénteken Budapesten.

Kiugróan jó a magyar ipari növekedés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 7. 12:31

Az Európai Unió 28 tagállamában az ipari termelés átlagos növekedése a 2 százalékot sem érte el a legutóbbi időszakra - februárra - rendelkezésre álló adatok szerint, így a magyar ipar termelésének több mint 11 százalékos bővülése messze kiugrik az EU-átlagból - mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.