Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Lepsényi István

gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár

Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

A kiskereskedelmi forgalom tartós növekedése várható a jövőben is

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 24. 10:59

A kiskereskedelmi forgalom tartós és stabil növekedésére lehet számítani a jövőben is, részben a bérnövekedés hatására - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

Közel négy éve tart a kiskereskedelmi forgalom bővülése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 24. 9:26

Dinamikusan, 6 %-kal nőtt a hazai kiskereskedelmi forgalom májusban éves alapon, ezzel 47 hónapja tart az ágazat töretlen bővülése Magyarországon.

A zalaegerszegi tesztpálya segít megőrizni a versenyelőnyt

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 20. 16:29

Technológiai korszakváltás időszakát éljük, a digitalizáció és az internetgazdaság alapjaiban változtatja meg a közlekedési és a gyártási rendszereket – jelentette ki Lepsényi István az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) főtitkárával, Erik Jonnaerttel és autóipari vállalatvezetőkkel folytatott tárgyalását követően. A gazdaságfejlesztésért és –szabályozásért felelős államtitkár hozzátette: az autóipar robbanásszerű átalakulásának két fő iránya van: az alternatív erőforrások előtérbe kerülése, és az autonóm járművek térnyerése.

Közel kilenc százalékkal nőtt az ipari termelés májusban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 12. 10:06

2017. májusában 8,8%-kal, az év első öt hónapjában 5,7%-kal nőtt az ipari termelés volumene éves összevetésben, ezzel európai viszonylatban is átlag fölötti a magyar ipari termelés. 2010 januárja óta az ágazat termelése 33,8%-kal, 2014 év elejétől pedig 17,2%-kal nőtt Magyarországon. Utóbbi esetében a régiós országok között hazánk a korábbi harmadik helyről első helyre lépett elő, ami tovább segíti a kormány iparpolitikai célkitűzéseinek megvalósulását.

A VTES Kft. nagyvállalati támogatással bővíti kapacitását

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 7. 13:15

A Videoton leányvállalata, a CNC lemezmegmunkálással, porfestéssel és szereléssel foglalkozó VTES Kft. 758 millió forintos kapacitásbővítő beruházásához 330 millió forint állami támogatást kap - jelentette be Lepsényi István a támogatási szerződés aláírását megelőzően Törökszentmiklóson pénteken.

A kormány továbbra is elkötelezett a rezsicsökkentés mellett, alaptalanok az ezzel ellentétes hírek

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 6. 14:01

A kormánynak nincs olyan javaslata, amellyel rezsit növelné, ellenkezőleg, továbbra is a "rezsicsökkentés pártján áll", ezért alaptalanok és felelőtlenek az ezzel ellentétes "riogatások" - reagált Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára a Kéményseprők Országos Szakszervezetének csütörtöki közleményére az MTI-nek.

A várakozásoknak megfelelően emelkedett az ipari termelés volumene

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 6. 10:47

A várakozásoknak megfelelően nőtt az ipari termelés volumene, ami elsősorban a járműgyártásnak köszönhető, de jól teljesít a gépgyártás és az elektronikai ipar, valamint megkezdte a gyártást az Apollo Tyres gumigyára is - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

Évek óta tart a kiskereskedelmi forgalom növekedése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. június 23. 10:51

A legnagyobb mértékű növekedés a nem élelmiszer jellegű kiskereskedelemben volt áprilisban, ami a digitális kereskedelem, illetve csomag küldő szolgálatok élénk tevékenységével is magyarázható - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

Magyarországon az egészségipar adja a GDP közel 10 százalékát

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. június 20. 9:28

Magyarországon az egészségipar és azon belül a gyógyászat, a gyógynövényipar, a gyógyszergyártás és a biotechnológia adja a nemzeti össztermék (GDP) közel 10 százalékát. Ez az ágazat egy dinamikusan fejlődő iparág - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.