Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság

Glattfelder Béla

gazdaságszabályozásért felelős államtitkár

Vezető hírek

Mintegy 230 milliárd forint uniós támogatás jut ebben a ciklusban turisztikára

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. június 26. 12:53

A mostani európai uniós fejlesztési ciklusban, 2014 és 2020 között mintegy 230 milliárd forint támogatás jut a turisztikai ágazatnak, de egyéb gazdasági célokra további milliárdokra is pályázhatnak az ágazat szereplői - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium illetékes helyettes államtitkára pénteken Hévízen.

Selyemút – egy út, egy gazdasági övezet

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. június 25. 16:58

Magyarország támogatását és részvételi szándékát fejezte ki Kína legnagyobb turisztikai fejlesztési programja, a hajdani Selyemút 21. századi „újjáélesztésében”. A kínai diplomácia Magyarországra mint a közép-európai térség kapujára tekint – mondotta Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár.

Magyar siker az európai energiahatékonysági versenyben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. június 25. 13:09

A Virtuális Erőmű Programot 153 energiahatékonysági program közül a legjobb három közé választották az Európai Bizottság által szervezett Európai Fenntartható Energia Héten. Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár hangsúlyozta, ez jelentős nemzetközi elismerés nemcsak a programnak, hanem az országnak is.

Európai élmezőnyben a hazai kiskereskedelem bővülése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. június 25. 9:56

Idén áprilisban a kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztítva 5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Ezzel sorozatban huszonkettedik hónapja erősödik az ágazat.

Díjesőben fürdik a Gyulai Várfürdő

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. június 24. 16:25

A Gyulai Várfürdő nyerte el az Európai Fürdőszövetség, az ESPA Innovation Awards 2015-ös innovációs különdíját, melyet Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár adott át Budapesten Boros László Attilának, a Gyulai Várfürdő igazgatójának.

A szakmai párbeszédet a mai naptól a Nemzeti Turisztikai Fórum erősíti

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. június 23. 20:10

A kormányzat és a turisztikai szektor szereplői közötti szakmai párbeszéd élénkítésére, a turizmussal kapcsolatos kérdések megvitatására, stratégiai ügyek véleményezésére – formalizált testület helyett – egy operatív fórumot hívott össze a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Díszvendégként Kínában, a világ legnagyobb turisztikai küldőországában

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. június 19. 11:59

Magyarország díszvendégként vett részt az 5. Dunhuangi Selyemút Fesztiválon, mely 2015. június 16-18. között a Gansu tartományi Jiayuguanban zajlott. A NGM turisztikai delegációját Gondos Judit közigazgatási államtitkár vezette, és tagja volt dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár, valamint dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) vezérigazgatója is.

Felhívás a kínai turistacsoportok ADS-rendszerben történő beutaztatása iránt érdeklődő utazásszervezők részére – 2015. június

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. június 19. 10:26

A Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért Felelős Helyettes Államtitkársága felhívást tesz közzé a kínai turistacsoportok ADS-rendszerben történő beutaztatása iránt érdeklődő utazásszervezők részére.

Nyolcmilliárd forint jut a magyar nagyvállalatok támogatására

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. június 16. 16:06

Az idén 8 milliárd forint értékben hirdetik meg a beszállítói integrátori pályázatot, ezzel a magyar nagyvállalatok is pályázhatnak uniós forrásokra - mondta Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára egy szakmai kerekasztal beszélgetésen kedden Budapesten.