Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság

Glattfelder Béla

gazdaságszabályozásért felelős államtitkár

Vezető hírek

Tizenhatodik hónapja erősödik a kiskereskedelem

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. december 19. 10:17

Idén októberben 5,2 százalékkal, az év első tíz hónapjában pedig 5,1 százalékkal bővült az ágazat az egy évvel korábbihoz képest, így Magyarország kiskereskedelmi forgalma már sorozatban tizenhatodik hónapja erősödik. A témában Varga Mihály nyilatkozott a kormany.hu-nak.

Magyar élelmiszereket népszerűsíti itthon és külföldön a Kamrapolc-program

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. december 15. 13:59

A magyar élelmiszereket népszerűsíti itthon és külföldön a Magyar Turizmus (MT) Zrt. új programja, a Kamrapolc-program - jelentették be a program elindulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

8 százalékos ipari növekedés az év első tíz hónapjában

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. december 12. 9:03

Idén októberben 1,7 százalékkal nőtt Magyarország ipari termelése, ezzel már sorozatban tizennegyedik hónapja bővül az ágazat. Az év első tíz hónapjában 7,8 százalékos, a 2010 januári kibocsátáshoz képest pedig 15 százalékos volt a növekedés.

Csökkenteni kell Magyarország kiszolgáltatottságát az energiaellátásban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. december 10. 14:29

Csökkenteni kell Magyarország kiszolgáltatottságát az energiaellátásban - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerdán Budapesten, a Károli Gáspár Református Egyetem konferenciáján.

A síturizmus fellendítésének alapja az együttműködés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. december 9. 13:47

A piaci szereplők együttműködésére is szükség van a síturizmus fellendüléséhez, amely enyhíthetné a turizmus nyári szezonális kilengését - mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Az ősz közepén is jól teljesített a turizmus

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. december 8. 9:02

Idén októberben is bővülés jellemezte a magyarországi vendégforgalmat, az összes vendégszám 7,5 százalékos emelkedése mellett az eltöltött éjszakák száma megközelítette a 2 milliót. Az egyre erősödő forgalommal a bevételek is nőttek: a szállásdíj bevételek kimagaslóan, 18 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, ez több mint 17,5 milliárd forintot jelent.

Rekordszintű többlet a külkereskedelemben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. december 3. 9:18

Tovább folytatódott hazánk külkereskedelmi forgalmának bővülése szeptemberben: a kivitel 9 százalékkal, a behozatal 10 százalékkal emelkedett. A növekedés soha nem látott mértékű, 939 millió eurós külkereskedelmi többletet eredményezett, amely 85 millió euróval több, mint egy évvel korábban.

Magyarország első lehet a Jedlik Ányos Tervvel

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. december 2. 16:09

Komoly az esélye annak, hogy Magyarország legyen az első uniós tagállam, amely rendelkezik az alternatív üzemanyagok infrastruktúrájának bevezetéséről szóló európai uniós irányelv nemzeti végrehajtási tervével - mondta Glattfelder Béla a Nemzeti innováció a hazai e-mobilitásban című konferencián.

Jelentősen visszaesett a fémlopások száma

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. december 2. 10:13

Az egy éve elfogadott fémtörvénynek köszönhetően a kábellopások száma hatodára, a fémlopásoké harmadára csökkent az év első kilenc hónapjában. A fémkereskedelmi szektor tisztulásához a Magyar Államvasutak (MÁV) erőfeszítései mellett a folyamatos járőrözések, a rendőrséggel és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival közösen végzett szigorú ellenőrzések is hozzájárultak. Glattfelder Béla szerint örömteli a javulás, de ha az emberek testi épségének vagy életének veszélyeztetéséről van szó, egy eset is sok, ezért az a cél, hogy teljesen megszüntessük a fémlopásokat.