Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Lepsényi István

gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár

Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Az orosz gyógyturizmus jelentős erősítése a cél

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. november 30. 13:02

A magyarországi fürdőhelyekre irányuló orosz gyógyturizmus jelentős erősítését tűzte ki célul a Nemzetgazdasági Minisztérium - közölte a tárca gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára szerdán az MTI-vel.

Versenyképességi tanácsülés Brüsszelben

Igazságügyi Minisztérium, Európai Uniós és Nemzetközi Igazságügyi Együttműködésért Felelős Államtitkárság, 2016. november 29. 7:56

Belső piaci és iparpolitikai kérdésekről tanácskoztak a versenyképességért felelős miniszterek 2016. november 28-án Brüsszelben.

Gyorsabb és olcsóbb lett az akkreditálási eljárás

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. november 29. 12:45

A nemzeti akkreditálás rendszerének átalakítása beváltotta a reményeket, csökkent az eljárások időtartama, jelentősen mérséklődtek az akkreditált szervezetek, a kkv-k költségei - mondta Marczinkó Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára kedden egy konferencián.

Sikeres a fémtörvény: 90 százalékkal csökkentek a fémlopásból eredő károk

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. november 28. 9:46

Három évvel a kihirdetését követően is sikeres a fémlopások visszaszorítását, és az illegális fémkereskedelem felszámolását célzó szabályozás. A szigorúbb szabályoknak köszönhetően a fémlopásokból eredő károk értéke jelentősen visszaesett: a 2012. évi 1 milliárd 360 millió forintról 2015-re 103 millió forintra csökkent. A MÁV idei adatai szerint még a tavalyi és a tavalyelőtti eredményeknél is kedvezőbb a fémtörvény hatása.

Magyarország elkötelezett a vállalkozói szektor támogatása mellett

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. november 24. 16:42

Magyarország elkötelezett a vállalkozói hajlandóság élénkítése és a növekedésvezérelt vállalkozói szektor támogatása mellett, mivel egy ország gazdasági erejét és versenyképességét alapjaiban határozzák meg az ott működő vállalkozások - emelte ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nemzetközi gazdasági kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Pozsonyban a tárca közleménye szerint.

5 százalék felett bővült a kiskereskedelem

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. november 24. 10:26

Idén szeptemberben 5,1 az év első kilenc hónapjában 5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom így már harminckilenc hónapja tart a bővülése.

Meghívó EU ETS szakmai konzultációs napra

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. november 23. 14:46

A Nemzetgazdasági Minisztérium tisztelettel meghívja az Európai Unió Emisszió-kereskedelmi Rendszerének (European Union Emissions Trading System, a továbbiakban: EU ETS) létesítményeit, a nevükben az EU ETS kötelezettségek teljesítésének ügyében eljáró vállalkozásokat és az EU ETS hitelesítő szervezeteket a témabeli díjmentes szakmai konzultációs napjára.

A kormány támogatja az Irinyi Tervet segítő mintaprojekteket

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. november 22. 13:35

Az Irinyi Terv iparstratégia megvalósítását a kormány 2 milliárd forintos keretösszeggel támogatja, a kérelmeket mostantól lehet benyújtani - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára kedden az MTI-nek.

Sikeres kétnapos digitális konferencia Budapesten

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. november 19. 16:12

A kormány gazdaság- és innovációs politikájának megújítását teszi szükségessé a digitális technológiák egyre fontosabb szerepe az iparban – fogalmazott Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár a Nemzetgazdasági Minisztérium által szervezett Regional Digital Summit második, záró napján.