Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Lepsényi István

gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár

Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

37 hónapja bővül a kiskereskedelmi forgalom

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 23. 10:19

Az előzetes becslésekhez képest nagyobb mértékben, 2,9 százalékkal nőtt éves alapon ez év júliusában a kiskereskedelmi forgalom, így már harminchét hónapja tart a bővülése. A javuló foglalkoztatási mutatóknak és az alacsony inflációs környezetnek köszönhetően a fogyasztás 2003 óta nem látott ütemben bővült 2016 első félévében.

A kiskereskedelem 37 hónapja folyamatosan bővül

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 5. 10:54

Már több mint 3 éve folyamatosan bővül a kiskereskedelem, az év egészét tekintve a kiskereskedelmi forgalom volumene 4,9 százalékkal nőtt a tavalyi január-júliusi időszakhoz képest - hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva.

Átmeneti a beruházások mérséklődése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 31. 10:44

Több mint 1800 milliárd forint értékű beruházás valósult meg Magyarországon 2016 első féléve során, ennek ellenére a második negyedév beruházási aktivitása 20,3 százalékkal mérséklődött éves összevetésben, 0,8 százalékkal az első negyedévhez képest. A következő időszakban a beruházások jelentős erősödését várja a kormány, csak a nagyvállalatok közel 1000 milliárd forint értékben jelentettek be fejlesztéseket.

Három éve bővül a kiskereskedelmi forgalom

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 25. 9:38

Idén júniusban 5,7 az év első öt hónapjában 5,3 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom, így már három éve tart a forgalom bővülése Magyarországon. Nemzetközi összehasonlításban a magyar kiskereskedelmi forgalom növekedése júniusban éves alapon negyedik leggyorsabb volt az Európai Unióban, jelentősen meghaladva annak 2,4 százalékos átlagát.

Magyar fejlesztésű elektromosautó-töltőt avattak Budapesten

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 22. 11:25

Magyar fejlesztésű és gyártású elektromosautó-töltőt avattak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter részvételével vasárnap, az elektromos autók számára szervezett '80edays' nemzetközi túra budapesti állomásán.

Az új töltési pontokkal az egész ország átjárhatóvá válik elektromos autóval

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 16. 8:54

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn megjelent 1,25 milliárd forintos keretösszegű pályázatából a tervek szerint megvalósuló ezer új töltési ponttal Magyarország könnyen és nagy megbízhatósággal átjárható lesz elektromos autóval - mondta a tárca gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.

Átmeneti az ipari teljesítmény stagnálása

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 5. 15:41

Csak átmenetileg stagnál az ipari teljesítmény a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) várakozásai szerint, a rendelésállomány növekedése mellett a magas ipari bizalmi index is a folytatódó bővülésre utal - reagált Lepsényi István, a szaktárca gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára a KSH pénteken publikált ipari termelési adataira az MTI-nek.

Három éve folyamatosan bővül a kiskereskedelem

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. augusztus 3. 10:46

A kiskereskedelmi forgalom harminchat hónapja, három éve folyamatosan bővül, az elmúlt egy évben a januári gyengébb időszakot leszámítva minden hónapban 4-5 százalékos volt a növekedés az előző év azonos időszakához képest - mondta Marczinkó Zoltán helyettes államtitkár.

Közel három éve bővül a kiskereskedelmi forgalom

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. július 25. 10:52

Idén májusban 6,8, az év első öt hónapjában 5,2 százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom Magyarországon. A magyar reformok működését is jelző 35 hónapja tartó növekedés várakozásunk szerint az év során tartósan magas maradhat, köszönhetően egyebek mellett a foglalkoztatás bővülésének, a dinamikusan emelkedő béreknek, az alacsony inflációnak és a személyi jövedelemadó-csökkentésnek.