Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Lepsényi István

gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár

Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Kifeszítettek a magyar termelőkapacitások

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. december 7. 10:55

Kifeszítettek a magyar termelőkapacitások, ez a rendelésállományok növekedéséből adódik, ami kapacitásbővítő igényt támaszt a magyar vállalkozásokkal szemben - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Az ipar fejlődésének kulcsa a digitalizáció

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. december 6. 18:45

Az ipar folyamatos fejlődésének kulcsa a szektor digitális átalakulásában van, ami az Ipar 4.0 Iparfejlesztési Stratégiával összhangban valósulhat meg eredményesen – mondta Lepsényi István a Digitális Jólét Fórum tizennyolcadik ülésén.

Sikeres évet zárhat a magyar ipar

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. december 6. 11:12

Sikeres évet zárhat a magyar ipar, az októberben mért növekedés várhatóan 2017 utolsó hónapjaiban sem mérséklődik, a termelés 2018 első negyedévében is jelentős emelkedést érhet el - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán az ipari termelés októberi adataira reagálva.

Drasztikusan csökkent a fémlopások száma Magyarországon

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. december 6. 8:40

A kormány által 2013-ban bevezetett fémkereskedelmi szabályozásnak köszönhetően ma Magyarországon minimálisra csökkent a fém- és kábellopások, az illegális fémkereskedelem, valamint a rongálások száma. Míg 2012-ben országos szinten több mint 2000 káresetet jelentettek be, addig 2016-ban ez a szám 100 alá csökkent.

A magyar gazdaságban a járműgyártás jelentősége nőni fog

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. december 5. 11:44

A magyar gazdaságban a járműgyártás jelentősége megmarad, sőt nőni fog - hangsúlyozta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára kedden a HG Media csoport Fókuszban rendezvénysorozatának autóiparral foglalkozó konferenciáján, Budapesten.

Magyarország kiemelten támogatja az ipari digitalizáció fejlesztését

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 30. 14:18

Az ipari termelés távlati fejlődésének, így az elektromobilitás, az önvezető járművek, valamint az ezt támogató távközlési fejlesztések terén kialakult európai együttműködésnek Magyarország fontos szereplője – jelentette ki Lepsényi István az uniós Versenyképességi Tanács ülésén Brüsszelben.

Az építőipar teljesítményének növeléséért írt alá megállapodást a nemzetgazdasági miniszter és az építési szakszövetség

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. november 24. 14:18

Az építőipar teljesítményének növelése érdekében együttműködési megállapodást írt alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke az Építőipari Ágazati Konzultáció első ülése után.

Erősíteni kell a startupok és a nagyvállalatok együttműködését

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 23. 21:56

Ösztönözni kell a startupok és a Magyarországon működő nagyvállalatok együttműködését annak érdekében, hogy az induló vállalkozások megerősödhessenek - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a Startupok Éjszakája 2017 megnyitóján.

51 hónapja folyamatosan emelkedik a kiskereskedelmi forgalom

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 23. 14:11

Már 51 hónapja folyamatos a kiskereskedelmi forgalom emelkedése Magyarországon, minden szegmens jól teljesít - mondta Marczinkó Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.