Államháztartásért Felelős Államtitkárság

Banai Péter Benő

államháztartásért felelős államtitkár

Vezető hírek

Nem tartalmazott meglepetést a hiányszám

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 21. 12:06

A mintegy 700 milliárd forintos júniusi és mintegy 911 milliárd forintos első hat havi hiányszám első hallásra ijesztőnek tűnhet, de semmilyen váratlan dolgot nem tartalmaz - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornának.

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2017. június végi helyzetéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 20. 11:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

Több mint 300 milliárd forint lesz a családi kedvezmények összege 2018-ban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 7. 16:42

A jövő évi költségvetés a munkából élők és a családok költségvetése lesz, tovább nő a családok támogatása: a családi kedvezmények összege 2018-ban éves szinten 316 milliárd forintot tesz ki - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára.

Átmeneti a költségvetési hiány megugrása

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 7. 9:25

Átmenetileg nőtt csupán júniusban az államháztartás hiánya, mivel a kormány a később érkező uniós támogatásokat a költségvetés terhére megelőlegezte a kedvezményezettek érdekében - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Gyorsuló uniós kifizetések, növekvő lakástámogatások júniusban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 6. 11:08

Főként az egyre nagyobb számú nyertes uniós projektek finanszírozásának, az aktuálissá vált kamatkiadások, illetve a lakásépítési támogatások felfutásának eredményként az államháztartás központi alrendszerének halmozott hiánya az év első felében 911,2 milliárd forintot tett ki. A hiány alakulása a tervezettnek megfelelő, az uniós módszertan szerinti 2,4%-os hiánycél pedig biztonsággal teljesíthető.

A kiváló reálgazdasági adatok tükröződnek az államháztartás első negyedéves számaiban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 3. 14:44

Az államháztartás stabilitásának kulcsa a gazdaság bővülése, főként a kedvező reálgazdasági adatok tükröződnek az államháztartás első negyedéves számaiban - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az MTI-nek hétfőn, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatait kommentálva.

A bölcsődei rendszer fejlesztésének célja a választás biztosítása

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. június 22. 14:04

A bölcsődei rendszer fejlesztésével a kormány célja valódi választási lehetőséget biztosítani az anyáknak arra, hogy eldönthessék, a gyerekük mellett otthon maradnak vagy munkát is vállalnak - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön egy budapesti konferencián.

A közpénzügyi szabályozás a gazdasági növekedés szolgálatában

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. június 21. 17:00

Az államháztartás kontrollmechanizmusainak folyamatos fejlesztése, hatékonyabbá tétele a stabil közpénzügyi gazdálkodás egyik legalapvetőbb feltétele – jelentette ki Banai Péter Benő államtitkár az Európai Bizottság Költségvetési Főigazgatósága által életre hívott Államháztartási Belső Kontrollok Nemzetközi Konferenciájának ünnepélyes megnyitóján, Budapesten.

Stabil az idei költségvetés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. június 21. 14:41

Az idei adócsökkentések és többlet kiadások mellett is az idei költségvetés az év végéig stabil - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán a friss adatokat kommentálva.