Államháztartásért Felelős Államtitkárság

Banai Péter Benő

államháztartásért felelős államtitkár

Vezető hírek

Zöld jelzést kapott a költségvetés benyújtása

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 27. 18:08

A Költségvetési Tanács szerint megalapozott a jövő évi költségvetés és az idei büdzsé módosítása, a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően pedig a kedvező makrogazdasági folyamatok 2018-ban is folytatódhatnak. A Tanács a törvényjavaslatok benyújtása ellen nem emelt kifogást, így azok már május első munkanapján az Országgyűlés elé kerülhetnek.

2018-ban is stabil lesz az önkormányzatok támogatása

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 21. 15:44

Az önkormányzatok stabilitását biztosító támogatási rendszer 2018-ban is fennmarad, emellett jelentős európai uniós és hazai fejlesztési források állnak majd rendelkezésre - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára pénteken Szekszárdon.

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2017. március végi helyzetéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 20. 11:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

Nincs veszélyben az éves hiánycél teljesítése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 7. 8:43

Az áfavisszatérítések csaknem 200 milliárddal növelték az államháztartás hiányát márciusban, de az éves hiánycél teljesítése nincs veszélyben - mondta az M1 aktuális csatornán Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára.

Nincs meglepetés az első negyedéves egyenlegben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 6. 11:08

A nemzetgazdasági tárca várakozásainak megfelelően március végén az államháztartás központi alrendszerének halmozott hiánya 198,1 milliárd forintot tett ki. Az első negyedév folyamatainak ismeretében az államháztartás helyzete továbbra is stabil, ami a költségvetési év teljes egészére jellemző lehet.

Nagy összegű pályázati forrásból fejleszthetők az óvodák és a gyermekétkeztetés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 6. 9:59

Az idén nagy összegű pályázati forrást különített el a kormány az óvodai férőhelyek bővítésére, az eddigi 4,3 milliárd forint mellett 2,5 milliárd forintra pályázhatnak az önkormányzatok, a gyermekétkeztetés fejlesztése érdekében pedig 1 milliárd forintra - mondta Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában csütörtökön.

Stabil az államháztartás az alacsonyabb adókulcs mellett is

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 1. 12:07

Az alacsonyabb adókulcsok mellett is stabil az államháztartás helyzete, mert a bővülő foglalkoztatás biztosítja az államnak a szükséges bevételeket - mondta Banai Péter Benő a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Magyarország erősödik: alacsony hiány, csökkenő államadósság

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 31. 10:14

A kiszámítható és felelősségteljes költségvetési politikának köszönhetően 2016-ban az államháztartási hiány a nemzetgazdasági tárca várakozásainak megfelelően a GDP 1,7%-ára teljesült, míg az államadósság a GDP 74,1%-ára mérséklődött. Mindez összhangban van a kormányzati célkitűzésekkel, valamint igazolja a meghozott intézkedések sikerességét.

Stabil a költségvetés helyzete

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 21. 13:17

Az államháztartás központi alrendszerének első kéthavi eredménye bizakodásra ad okot, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium az idei évben is stabil költségvetéssel számol - mondta az NGM államháztartásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.