Államháztartásért Felelős Államtitkárság

Banai Péter Benő

államháztartásért felelős államtitkár

Vezető hírek

Újabb egymilliárd forint óvodai konyhafejlesztésre

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2016. november 21. 16:58

A nemzetgazdasági miniszter újabb egymilliárd forint támogatás odaítéléséről döntött a gyermekétkeztetés technikai feltételeinek javítására kiírt pályázaton, ennek köszönhetően további 42 óvoda konyhája újulhat meg. Ezzel együtt az idén 4,27 milliárd forint költségvetési forrást nyerhettek el pályázaton a feladatot ellátó önkormányzatok - tájékoztatta Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelős helyettes államtitkára hétfőn az MTI-t.

Az elmúlt tizenöt év legkedvezőbb pozíciójában van az államháztartás

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2016. november 21. 13:19

Az első tíz hónap adatai az államháztartás elmúlt tizenöt évének legkedvezőbb pozícióját mutatják - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2016. október végi helyzetéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2016. november 21. 11:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

Az önkormányzatok finanszírozási rendszerének átalakítása beváltotta a hozzá fűzött reményeket

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2016. november 8. 13:42

Az önkormányzatok gazdasági önállósága nemcsak a települések fejlődésének egyik garanciáját jelenti, hanem a helyi közösség mindennapjait szolgáló közfeladat-ellátás felelősségét is takarja. Ehhez a kormány minden évben biztosítja a szükséges költségvetési forrásokat – hangsúlyozta Dr. Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium kincstárért felelős helyettes államtitkára a XVII. Önkormányzati Költségvetési- és Adókonferencia sajtótájékoztatóján, Egerben.

Az Országgyűlés elfogadta a 2015. évi zárszámadást

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2016. november 8. 10:29

A fegyelmezett költségvetési politikának köszönhetően hatékony, eredményes és a jogszabályoknak megfelelő gazdálkodás jellemezte tavaly az államháztartást. A kiszámíthatóságot és a stabilitást célzó intézkedések eredményeként mérséklődött hazánk pénzügyi sérülékenysége, amit a nemzetközi szervezetek és a piaci befektetők után már mind a három nagy hitelminősítő elismer. Az Országgyűlés a zárszámadás elfogadásával lezárta a 2015. évi költségvetést, az arról szóló beszámolót jóváhagyta.

Technikai jellegű módosítások a jövő évi büdzsében

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. október 28. 15:48

Az új közbeszerzési szabályokhoz kapcsolódó értékhatár-változásokat, illetve a cafetéria-rendszer már elfogadott módosításából adódó pontosításokat szükséges átvezetni a 2017. évi költségvetésben. Ez azonban nem jár semmiféle számszaki változtatással, miként nem érinti sem a hiány-, sem pedig az államadósság-mutatót. A jogszabálytervezetet a kormány a mai nappal nyújtotta be az Országgyűlésnek.

Modern kincstári rendszer kialakítása a cél

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2016. október 26. 12:53

A kormány elkötelezett amellett, hogy a magyar kincstári rendszer működése megfeleljen a modern kor kihívásainak, valamint a Magyar Államkincstár hatékonyan őrködjön a közpénzek felhasználása fölött – jelentette ki Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium kincstárért felelős helyettes államtitkára a magyar és a francia államkincstárak közös szakmai konferenciáján.

A módosított, ez évi 1,7 százalékos hiánycél biztonsággal teljesíthető

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2016. október 21. 13:20

Az államháztartás idei első kilenchavi adatainak tükrében az idei 1,7 százalékos módosított hiánycél biztonsággal teljesíthető - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.

A kedvező reálgazdasági teljesítménynek köszönhető a rekord alacsony költségvetési hiány

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2016. október 20. 15:35

A reálgazdaság kedvező teljesítményével, a foglalkoztatási adatok alakulásával, valamint az egyedi tételekkel indokolta a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára azt, hogy történelmi mélypontra süllyedt az államháztartás központi alrendszerének idei hiánya szeptember végére.