Államháztartásért Felelős Államtitkárság

Banai Péter Benő

államháztartásért felelős államtitkár

Vezető hírek

Óvodai kapacitásbővítést célzó beruházások támogatása

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 29. 8:09

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter döntött a Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről szóló 2014. évi C. törvény 3. melléklet II.5. Óvodai kapacitásbővítést célzó beruházások támogatására beérkezett önkormányzati igényekről.

Pénteken terjeszti be a kormány a költségvetési kitekintést

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 21. 18:46

A kormány pénteken terjeszti be a jövő évi költségvetési törvény tervezetéhez a fejezeti köteteket, ennek részeként a 2019-ig szóló költségvetési kitekintést - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára a tárca csütörtöki háttérbeszélgetésén.

A költségvetéssel minden rendben van

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 21. 18:06

A költségvetéssel minden rendben van - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában, kommentálva az áprilisi államháztartási adatokat.

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2015. április végi helyzetéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 21. 14:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

Több pénzt hagy a lakosságnál a jövő évi költségvetés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 14. 11:14

Az adócsökkentések révén több pénzt hagy a lakosságnál a jövő évi költségvetési törvényjavaslat, de a kiadási oldalon is több forrás jut számos területre - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

A kormány kezdeményezi az adósságképlet módosítását

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 11. 11:21

A kormány kezdeményezni fogja a stabilitási törvény módosítását az adósságképletre vonatkozóan annak érdekében, hogy a gazdasági növekedést erőteljesebben támogató költségvetési politika valósuljon meg az államadósság csökkentése mellett - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI érdeklődésére.

Továbbra is kedvezően alakul az államháztartás helyzete

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 7. 16:15

Az államháztartás központi alrendszerének 2015. április végi hiánya 609,8 milliárd forintra teljesült. Ezen belül a központi költségvetés 643,6 milliárd forintos deficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 23,6 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 10,2 milliárd forintos szufficittel zártak. Összevetésként 2014. április végén az államháztartás központi alrendszerének deficitje 951,2 milliárd forint volt.

A belső fogyasztás és a javuló külső környezet ad alapot a növekedési előrejelzés javításának

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 4. 9:11

Az Európai Uniónak április 30-án megküldött konvergencia programban a kormány egyrészt azért javított az ez évre szóló növekedési előrejelzésen, mert a belső fogyasztás nőni fog a béremelések és a foglalkoztatás növekedésének köszönhetően, másrészt a kabinet bízik az uniós környezet javulásában és a beruházások élénkülésében is - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán vasárnap este.