Államháztartásért Felelős Államtitkárság

Banai Péter Benő

államháztartásért felelős államtitkár

Vezető hírek

Jelentős júliusi többlet az államháztartásban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 7. 11:00

A kormány sikeres gazdaságpolitikája az államháztartási adatokban is tükröződik, így július hónapban 94,4 milliárd forintos többletet láthatunk, ami elsősorban a magasabban teljesülő adóbevételeknek köszönhető. A tavaly novemberi hatéves bérmegállapodás tehát beváltotta a hozzá fűzött reményeket: a foglalkoztatottak számának és a keresetek növekedésével párhuzamosan az adóterhek csökkentése mellett is stabilitás jellemzi az államkasszát.

A kormány 250 millió forinttal támogatja az önkormányzati adatszolgáltatás javítását

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. augusztus 4. 10:52

Napjainkban a pontos és megfelelő színvonalú államháztartási adatszolgáltatás kiemelt fontossággal bír. A kormány célja, hogy még hatékonyabbá válhasson a közpénzügyi tervezés és ellenőrzés rendszere. Ennek elősegítése érdekében a nemzetgazdasági miniszter döntése alapján 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesül 118 települési önkormányzat.

Nem tartalmazott meglepetést a hiányszám

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 21. 12:06

A mintegy 700 milliárd forintos júniusi és mintegy 911 milliárd forintos első hat havi hiányszám első hallásra ijesztőnek tűnhet, de semmilyen váratlan dolgot nem tartalmaz - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornának.

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2017. június végi helyzetéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 20. 11:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

Több mint 300 milliárd forint lesz a családi kedvezmények összege 2018-ban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 7. 16:42

A jövő évi költségvetés a munkából élők és a családok költségvetése lesz, tovább nő a családok támogatása: a családi kedvezmények összege 2018-ban éves szinten 316 milliárd forintot tesz ki - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára.

Átmeneti a költségvetési hiány megugrása

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 7. 9:25

Átmenetileg nőtt csupán júniusban az államháztartás hiánya, mivel a kormány a később érkező uniós támogatásokat a költségvetés terhére megelőlegezte a kedvezményezettek érdekében - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Gyorsuló uniós kifizetések, növekvő lakástámogatások júniusban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 6. 11:08

Főként az egyre nagyobb számú nyertes uniós projektek finanszírozásának, az aktuálissá vált kamatkiadások, illetve a lakásépítési támogatások felfutásának eredményként az államháztartás központi alrendszerének halmozott hiánya az év első felében 911,2 milliárd forintot tett ki. A hiány alakulása a tervezettnek megfelelő, az uniós módszertan szerinti 2,4%-os hiánycél pedig biztonsággal teljesíthető.

A kiváló reálgazdasági adatok tükröződnek az államháztartás első negyedéves számaiban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 3. 14:44

Az államháztartás stabilitásának kulcsa a gazdaság bővülése, főként a kedvező reálgazdasági adatok tükröződnek az államháztartás első negyedéves számaiban - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az MTI-nek hétfőn, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatait kommentálva.

A bölcsődei rendszer fejlesztésének célja a választás biztosítása

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2017. június 22. 14:04

A bölcsődei rendszer fejlesztésével a kormány célja valódi választási lehetőséget biztosítani az anyáknak arra, hogy eldönthessék, a gyerekük mellett otthon maradnak vagy munkát is vállalnak - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön egy budapesti konferencián.