Államháztartásért Felelős Államtitkárság

Banai Péter Benő

államháztartásért felelős államtitkár

Vezető hírek

Nincs veszélyben az uniós módszertan szerinti hiánycél

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 8. 8:20

Az államháztartás első tíz havi, 1418,2 milliárd forintos deficit pénzforgalmi hiány, nem egyezik meg az uniós módszertan szerinti hiánnyal, és nem veszélyezteti a hiánycélt - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornának.

Stabil államháztartás mellett érhető el a hiánycél

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 7. 11:00

A kormány költségvetési politikáját változatlanul a kiszámíthatóság és a stabilitás jellemzi. A kiadások és a bevételek a tervezettek szerint alakulnak. Bár a központi alrendszer 2017. október végi halmozott pénzforgalmi hiánya 1418,2 milliárd forintot tett ki, az uniós módszertan szerinti 2,4%-os hiánycél biztonsággal teljesíthető.

Magyar Államkincstár: nem változik a nyugdíjkifizetés novemberben sem

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 30. 9:22

Nem változik a nyugdíjkifizetés azt követően sem, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) november 1-jén a Magyar Államkincstárba (MÁK) olvad, a szokásos havi nyugdíjellátással együtt 2,7 millióan nyugdíjkompenzációban és egyszeri nyugdíjprémiumban is részesülnek.

A jövő évi büdzsé nagyobb mozgásteret nyújt az önkormányzatoknak

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 24. 15:54

Magyarország jövő évi költségvetése megnyugtatóan biztosítja, hogy az önkormányzatok emelkedő színvonalon tudják ellátni feladatukat - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelős helyettes államtitkára a Magyar Államkincstár XVIII. önkormányzati költségvetési- és adókonferenciájának keddi sajtótájékoztatóján, Egerben.

Felelősségteljes gazdálkodás jellemezte 2016-ot

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 19. 11:28

A felelősségteljes gazdálkodás eredményeként stabil államháztartás és az előrejelzésekkel összhangban lévő makrogazdasági folyamatok jellemezték a 2016-os évet - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a zárszámadási törvényjavaslat általános vitájában csütörtökön az Országgyűlésben.

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2017. szeptember végi helyzetéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 19. 11:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

A kormány jövőre is biztosítja az önkormányzati rendszer működéséhez szükséges forrásokat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 9. 17:39

A kormány jövőre is biztosítja az önkormányzati rendszer működéséhez szükséges forrásokat, ahol kiemelt hangsúlyt helyez a családok minden eddiginél nagyobb támogatására, valamint a helyi lakosság életszínvonalának további javítására - jelentette ki Berczik Ábel kincstárért felelős helyettes államtitkár az Önkormányzatok Mátrai Szövetségének közgyűlésén, a heves megyei Abasáron.

Továbbra is stabil az államháztartás helyzete

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 5. 11:00

Változatlanul stabilitás jellemzi az államháztartást, miközben a költségvetés biztosítja a szükséges forrásokat a kormány gazdaság- és társadalompolitikai céljainak megvalósításához. A központi alrendszer 2017. szeptember végi halmozott hiánya 1 236,3 milliárd forintot tett ki, ami a várakozásoknak megfelelő.

Alacsony hiány mellett csökkenő pályán marad az államadósság

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 29. 12:40

A kormány szándéka változatlanul az, hogy gazdaságpolitikai céljaival összhangban biztosítsa az államháztartás stabilitását, az államháztartási hiány alacsonyan tartása mellett ehhez az államadósság arányának további csökkentése járul hozzá - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára az MTI-nek, pénteken.