Államháztartásért Felelős Államtitkárság

Banai Péter Benő

államháztartásért felelős államtitkár

Vezető hírek

A kritikai hangok egyre inkább elismerően szólnak a magyar gazdaságpolitikáról

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. november 27. 11:59

A magyar gazdaságpolitika elfogadottsága az utóbbi időszakban jelentősen javult, a kormány megtett intézkedései sikeresek, 2016-ban pedig az ország felminősítésére is lehet számítani - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára egy pénteki konferencián.

400 millió forint önkormányzati tulajdonú szociális intézmények felújítására

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. november 20. 8:20

Idén 21 település kapott a kormány által a költségvetésben elkülönített 400 millió forintnyi támogatásból, amely idősek, hajléktalanok és gyermekek gondozását ellátó önkormányzati intézmények fejlesztését, felújítását biztosítja - idézte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye Berczik Ábelt, az NGM kincstárért felelős helyettes államtitkárát.

Novemberben több mint 300 milliárd forint uniós bevétel érkezhet

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. november 19. 20:23

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) novemberben további több mint 300 milliárd forintnyi uniós támogatás beérkezésével számol, ami jelentősen csökkenti a pénzforgalmi hiányt és az államadósságot is - mondta Banai Péter Benő, a szaktárca államháztartásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2015. október végi helyzetéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. november 19. 14:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

Több mint százmilliárddal javult az államháztartás központi alrendszerének egyenlege

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. november 5. 16:00

138,4 milliárd forintos többlettel zárt október hónapban az államháztartás központi alrendszere. Ez egyfelől a korábban felfüggesztett több százmilliárdos uniós transzfer részbeni megérkezésének, másfelől pedig a megnövekedett adóbevételeknek köszönhető. Ezzel az államháztartás központi alrendszerének halmozott hiánya 816,2 milliárd forintra mérséklődött.

A jövő évi büdzsé az önkormányzatok számára is kiszámíthatóságot jelent

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. november 3. 16:16

A kormány törekvése, hogy a gazdaság szereplői és az önkormányzatok számára is stabil gazdálkodási környezetet teremtsen. Ennek érdekében már tavasszal megalkotta a legfontosabb jövő évi adó- és költségvetési jogszabályokat, köztük a 2016-os költségvetési törvényt – mondta Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium kincstárért felelős helyettes államtitkára a 16. Önkormányzati Költségvetési és Adókonferencia sajtótájékoztatóján kedden, Egerben.

Az Országgyűlés elfogadta az idei költségvetés módosítását

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. november 3. 11:31

Az év hátralevő részében elegendő forrás áll rendelkezésre a migránshelyzettel összefüggő, a közmédia adósságkonszolidációjára szolgáló, egyes hazai fejlesztéseket támogató, valamint a további, esetlegesen még felmerülő váratlan kiadásokra. A kormány továbbra is kiszámítható és felelősségteljes gazdálkodást folytat, az év végére tervezett hiánycél pedig változatlanul a GDP 2,4%-a.

Igazolják az adatok a kormány gazdaságpolitikáját

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. október 22. 21:28

Igazolják a kormány gazdaságpolitikáját az adatok, ezeket a nemzetközi szervezetek is elismerik - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán, az Eurostat legfrissebb összesítésére reagálva.

Hazánk ismét az uniós országok élvonalában

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. október 22. 11:45

Az Eurostat október 21-én publikálta legfrissebb statisztikáját, amely az Európai Unió és az eurózóna tagállamainak 2014-re vonatkozó hiány- és államadósság adatairól ad körképet.