Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Izer Norbert

adóügyekért felelős államtitkár

Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

A magyar lehet az EU legversenyképesebb adórendszere

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. március 12. 12:53

A legnagyobb adócsökkentő cím után szeretnénk elérni azt, hogy a magyar adószabályok legyenek a legversenyképesebbek az Európai Unióban. A Pénzügyminisztérium ma az adószakmával közösen azon dolgozott, hogy a kötelezően bevezetendő nemzetközi szabályokat úgy alkalmazza hazánk, hogy az a lehető legkedvezőbb adózási környezetet biztosítsa a vállalkozásoknak - mondta Izer Norbert az Adó-Tanácskozást követően, Budapesten.

Népszerű a csoportos adózás

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. március 10. 10:37

Több mint ezer cég döntött úgy, hogy áttér az idei évtől választható kedvező, úgynevezett csoportos társasági adózásra, ezzel összesen akár 15 milliárd forint megtakarítás is elérhetnek - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár.

Az évek óta csökkenő adók mellett is nő az állam adóbevétele

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. február 28. 14:52

Annak ellenére, hogy évek óta csökkennek az adók, egyre több adóbevételt szed be a magyar állam - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára Pécsen.

A kormány fellép a multik adóelkerülése ellen

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. február 26. 9:46

Olyan szabályrendszer kialakítását vette tervbe a pénzügyi kormányzat, amely megakadályozza, hogy a multinacionális vállalatok kivonják magukat a magyar közteherviselés alól - mondta a Magyar Nemzetnek a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Még vonzóbb befektetési célpont lehet Magyarország

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. február 17. 8:57

A második alkalommal összehívott Adó-tanácskozás fókuszában a nemzetközi adózás áll. A mellett, hogy szeretnénk mielőbb elérni, hogy a multinacionális vállalatok is fizessék meg az államkasszát megillető adókat, a kötelezően alkalmazandó nemzetközi adószabályokat úgy vezetnénk be, hogy az a lehető legkedvezőbb adózási környezetet biztosítsa a vállalkozásoknak, és még több külföldi befektető válassza székhelyéül Magyarországot - mondta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-nek.

Tovább csökken az adó-adminisztráció

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. február 11. 8:29

Mostantól automatikusan vehető igénybe az adókedvezmény.
Magyarország a legnagyobb adócsökkentő az Európai Unióban, és néhány éven belül szeretnénk elérni azt is, hogy a magyar legyen a legegyszerűbb, a legkevesebb adminisztrációt és a vállalkozásokat legjobban kiszolgáló adórendszer - mondta az MTI-nek Izer Norbert.

Százmilliárdokkal részesülnek a települések a cégek sikeréből

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. február 5. 8:22

Vaskos bevételük származik az önkormányzatoknak a helyi iparűzési adóból, 2017-ben nagyjából 640 milliárd forintot fizettek be az ország vállalkozásai a helyhatóságoknak. Az összeg ötöde a fővárosi önkormányzathoz került, de a budapesti kerületek és a megyei jogú városok is milliárdos summára tettek szert - írta a Magyar Idők kedden.

Visszamenőlegesen is érvényesíthető a személyi kedvezmény

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. január 24. 14:16

A Pénzügyminisztérium (PM) számításai szerint akár meg is duplázódhat a személyi adókedvezményt igénybevevők száma. Idéntől ugyanis az évi 89.400 forintos adókedvezmény már számos női- és férfibetegség után is jár. Az újonnan bekerült betegségcsoportokat érintő adókedvezményt akár öt évre visszamenőleg is lehet érvényesíteni – jelentette be Izer Norbert.

A PM célja, hogy az érintettek már januárban igénybe vegyék az adókedvezményeket

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. január 14. 16:16

A Pénzügyminisztérium (PM) azt szeretné elérni, hogy minden érintett már januárban igénybe tudja venni a neki járó adókedvezményeket, és így a fizetése már januárban is több lenne a kedvezmény összegével - mondta Izer Norbert, a tárca adóügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Ne felejtsenek el az adókedvezményekről nyilatkozni a munkáltatónál

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. január 9. 14:03

A Pénzügyminisztérium felhívja a gyermeket nevelők és a fiatal házasok figyelmét arra, hogy minél előbb töltsék a nyilatkozatot munkáltatójuknál. Az adókedvezmények összegével ugyanis már a januári fizetés is több lehet, ennek ellenére mégis több tízezren felejtenek el nyilatkozni róla.