Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Izer Norbert

adóügyekért felelős államtitkár

Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Találatok száma: 10

Hírek

A PM célja, hogy az érintettek már januárban igénybe vegyék az adókedvezményeket

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. január 14. 16:16

A Pénzügyminisztérium (PM) azt szeretné elérni, hogy minden érintett már januárban igénybe tudja venni a neki járó adókedvezményeket, és így a fizetése már januárban is több lenne a kedvezmény összegével - mondta Izer Norbert, a tárca adóügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Ne felejtsenek el az adókedvezményekről nyilatkozni a munkáltatónál

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. január 9. 14:03

A Pénzügyminisztérium felhívja a gyermeket nevelők és a fiatal házasok figyelmét arra, hogy minél előbb töltsék a nyilatkozatot munkáltatójuknál. Az adókedvezmények összegével ugyanis már a januári fizetés is több lehet, ennek ellenére mégis több tízezren felejtenek el nyilatkozni róla.

Versenyelőny az alacsony társasági adó

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. január 7. 9:23

Az adószerkezet átalakításával megfelel az ország annak az elvárásnak, hogy a tőke- és munkajövedelmeket terhelő adók csökkentése mellett a forgalmi típusú adók irányában nőjenek a terhek - mondta a Világgazdaságnak a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Alacsony adók segítik a kis- és középvállalkozásokat

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. január 4. 10:17

Az EU tagállamai közül Magyarországon a legalacsonyabb a társasági adó, a kormány több speciális adózási formát is kínál a vállalkozásoknak, amelyek idén, az adócsökkentés politikájának köszönhetően, még kedvezőbbé válnak - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára pénteken az MTI-nek.

Januártól 20 százalékkal nő a népegészségügyi termékadó

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. január 2. 8:40

Január 1-től általánosan 20 százalékkal emelkedik a népegészségügyi termékadó (neta) az egészségi kockázatot jelentő ételek és italok esetében, emellett az adóköteles italok körébe tartoznak újévtől a gyümölcspárlat, a pálinka és a gyógynövényes italok is - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) az MTI-vel.

Szilveszterig választható három kedvező adózási mód

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. december 30. 8:57

December 31-én három – a vállalkozásoknak jelentős adómegtakarítást eredményező – határidő jár le. Az óév utolsó napjáig lehet választani az alanyi mentességet az áfában. 2019-től négymillió forinttal, 12 millió forintra nő az áfamentesség bevételi határa, ezért több tízezer vállalkozóval bővülhet az alanyi mentesek több mint félmilliós tábora.

Több mint 200 milliárd forintos adócsökkentést hoz összességében az újév

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. december 21. 8:20

2017-ben az Európai Unióban Magyarország nyerte el a legnagyobb adócsökkentő címet. Első helyezésünket megtarthatjuk jövőre is, mert az adócsökkentések több mint 200 milliárd forintot hagynak a gyermekes családoknál, a lakosságnál és a vállalkozásoknál.

A kormány szeretné, ha minél többen választanák a kivát

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. december 19. 14:23

A kormány azt szeretné, ha egyre több vállalkozás választaná a kisvállalati adót (kivát) - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Még az idén hatályba lép az amerikai-magyar adóügyi megállapodás

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. december 13. 14:10

A már kihirdetett adóügyi megállapodás a mintegy 105 ezer magyar munkavállalót foglalkoztató, ezerhétszáz amerikai cég magyar leányvállalatának hozhat jelentős adminisztrációs könnyebbséget. A bürokratikus terhek csökkentése mellett az adóegyezmény biztosítja azt is, hogy az adóhivatal a lehető leghatékonyabban lépjen fel az esetleges nemzetközi adóelkerüléssel szemben.

Érdemes kihasználni az önkéntes pénztári befizetések után járó adókedvezményt

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. december 9. 9:45

Aki idén indít nyugdíjcélú megtakarítást, az jövőre akár 280 ezer forintos összegű adójóváírással is számolhat. Az öngondoskodást adókedvezményekkel segíti a kormány, idén összességében több mint 28 milliárd forinttal növelte az érintettek megtakarítását.