Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Izer Norbert

adóügyekért felelős államtitkár

Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Még vonzóbb befektetési célpont lehet Magyarország

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. február 17. 8:57

A második alkalommal összehívott Adó-tanácskozás fókuszában a nemzetközi adózás áll. A mellett, hogy szeretnénk mielőbb elérni, hogy a multinacionális vállalatok is fizessék meg az államkasszát megillető adókat, a kötelezően alkalmazandó nemzetközi adószabályokat úgy vezetnénk be, hogy az a lehető legkedvezőbb adózási környezetet biztosítsa a vállalkozásoknak, és még több külföldi befektető válassza székhelyéül Magyarországot - mondta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-nek.

Tovább csökken az adó-adminisztráció

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. február 11. 8:29

Mostantól automatikusan vehető igénybe az adókedvezmény.
Magyarország a legnagyobb adócsökkentő az Európai Unióban, és néhány éven belül szeretnénk elérni azt is, hogy a magyar legyen a legegyszerűbb, a legkevesebb adminisztrációt és a vállalkozásokat legjobban kiszolgáló adórendszer - mondta az MTI-nek Izer Norbert.

Százmilliárdokkal részesülnek a települések a cégek sikeréből

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. február 5. 8:22

Vaskos bevételük származik az önkormányzatoknak a helyi iparűzési adóból, 2017-ben nagyjából 640 milliárd forintot fizettek be az ország vállalkozásai a helyhatóságoknak. Az összeg ötöde a fővárosi önkormányzathoz került, de a budapesti kerületek és a megyei jogú városok is milliárdos summára tettek szert - írta a Magyar Idők kedden.

Visszamenőlegesen is érvényesíthető a személyi kedvezmény

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. január 24. 14:16

A Pénzügyminisztérium (PM) számításai szerint akár meg is duplázódhat a személyi adókedvezményt igénybevevők száma. Idéntől ugyanis az évi 89.400 forintos adókedvezmény már számos női- és férfibetegség után is jár. Az újonnan bekerült betegségcsoportokat érintő adókedvezményt akár öt évre visszamenőleg is lehet érvényesíteni – jelentette be Izer Norbert.

A kormány segíti a betegeket és a rászorulókat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, 2019. január 23. 14:21

Újabb betegségekkel bővült az a kormányrendelet, amely alapján adókedvezmény igényelhető - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár szerdán az adóügyekért felelős államtitkárral közösen tartott budapesti sajtótájékoztatón.

A PM célja, hogy az érintettek már januárban igénybe vegyék az adókedvezményeket

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. január 14. 16:16

A Pénzügyminisztérium (PM) azt szeretné elérni, hogy minden érintett már januárban igénybe tudja venni a neki járó adókedvezményeket, és így a fizetése már januárban is több lenne a kedvezmény összegével - mondta Izer Norbert, a tárca adóügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Ne felejtsenek el az adókedvezményekről nyilatkozni a munkáltatónál

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. január 9. 14:03

A Pénzügyminisztérium felhívja a gyermeket nevelők és a fiatal házasok figyelmét arra, hogy minél előbb töltsék a nyilatkozatot munkáltatójuknál. Az adókedvezmények összegével ugyanis már a januári fizetés is több lehet, ennek ellenére mégis több tízezren felejtenek el nyilatkozni róla.

Versenyelőny az alacsony társasági adó

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. január 7. 9:23

Az adószerkezet átalakításával megfelel az ország annak az elvárásnak, hogy a tőke- és munkajövedelmeket terhelő adók csökkentése mellett a forgalmi típusú adók irányában nőjenek a terhek - mondta a Világgazdaságnak a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Alacsony adók segítik a kis- és középvállalkozásokat

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. január 4. 10:17

Az EU tagállamai közül Magyarországon a legalacsonyabb a társasági adó, a kormány több speciális adózási formát is kínál a vállalkozásoknak, amelyek idén, az adócsökkentés politikájának köszönhetően, még kedvezőbbé válnak - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára pénteken az MTI-nek.