Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Izer Norbert

adóügyekért felelős államtitkár

Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Az online számlázással jelentősen csökkenhet az adóelkerülés mértéke

Pénzügyminisztérium, 2018. augusztus 17. 8:18

Augusztus 14-ig mintegy 7,5 millió számla érkezett az adóhivatalhoz, és több mint 272 ezren regisztráltak az online számlarendszerbe. Az új szisztémával az egyszerűsítés és az adminisztrációcsökkentés mellett eredményesebbé válhat a csalások felderítése is, jelentősen - akár tíz százalék alá is - csökkenhet az adóelkerülés mértéke - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-nek.

Az adószabályok az egyszerűsítést, a csökkentést és a versenyképességet segítik

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. július 27. 9:51

Az adószabályok az egyszerűsítést, a csökkentést és a versenyképességet segítik - hangsúlyozta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Az adóváltozásokról szóló törvény számos rendelkezése már idén hatályba lép

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. július 26. 12:49

Megjelent a Magyar Közlönyben az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról, valamint a bevándorlási különadóról szóló törvény, amelynek fókuszában az adócsökkentés és a radikális egyszerűsítés áll.

Mindenkinek sokat hoznak az adócsökkentések

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. július 24. 8:39

Már 2010 óta jelentősen csökkentek egyes közterhek, évről évre enyhülnek a munkát terhelő adók és bővül az áfacsökkentés - jelentette ki Tállai András, a pénzügyminiszter helyettese a Magyar Időknek nyilatkozva.

Jövőre 360 milliárd forintot tesznek majd ki a családi adókedvezmények

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. július 5. 10:16

A jövő évi költségvetés és az adótörvények tervezete szerint 2019-ben majdnem 360 milliárd forintot tesznek majd ki a családoknak járó adó- és járulékkedvezmények - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára a Magyar Időknek.

Két nap maradt az automaták bekötésére

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. június 29. 19:25

Az étel- és italautomatát üzemeltető vállalkozásoknak már csak néhány napjuk van az úgynevezett automata felügyeleti egység (afe) beszereltetésére, amelynek segítségével nemcsak az adóhivatal lát rá a forgalmi adatokra, hanem az üzemeltető is pontosan nyomon tudja követni a bevételeket és a készletfogyást. A kormány annak érdekében módosította a rendeletet, hogy minden jogkövető vállalkozás megkaphassa az állami támogatás maximális összegét, valamint, hogy a hagyományos, nyerstej-automaták továbbra is kiszolgálják a friss, termelői tejet kedvelő fogyasztókat.

Az adókulcsok csökkentésével még nőtt is a beszedett összeg

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. június 20. 22:51

Az adócsökkentés beváltotta a hozzá fűzött reményeket: az adókulcsok mérséklésével még nőtt is a beszedett adók összege - mondta a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Bevándorlási különadót kell fizetnie a bevándorlást segítő szervezeteknek

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. június 19. 14:03

A kormány javaslata szerint bevándorlási különadót kell fizetnie a bevándorlást segítő szervezeteknek, ezt is tartalmazza az Országgyűlés elé ma kerülő adótörvény.

Egyszerűbb adóügyeket hozhat a jövő év

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. június 16. 7:20

A közteherviselés egyszerűsítésében próbál nagyobb lépéseket megtenni a szaktárca az adószabályok jövő évi átfogó módosításával, ami kedden kerül az Országgyűlés elé - mondta a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára a Magyar Időknek.