Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Izer Norbert

adóügyekért felelős államtitkár

Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Érdemes kihasználni az önkéntes pénztári befizetések után járó adókedvezményt

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. december 9. 9:45

Aki idén indít nyugdíjcélú megtakarítást, az jövőre akár 280 ezer forintos összegű adójóváírással is számolhat. Az öngondoskodást adókedvezményekkel segíti a kormány, idén összességében több mint 28 milliárd forinttal növelte az érintettek megtakarítását.

Az EU legnagyobb adócsökkentője címének a megvédésére törekszik Magyarország

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. december 6. 12:34

Tavaly Magyarország volt az Európai Unió legnagyobb adócsökkentője. A címvédésre jó esélyünk van, idén ugyanis mintegy 290 milliárd forintot, jövőre pedig több mint 200 milliárd forintot hagynak az adócsökkentések a gyermekes családoknál, a lakosságnál és a vállalkozásoknál – mondta Izer Norbert Budapesten, a Joint Venture Szövetség és a Raiffeisen szervezte adókonferencián.

Egyhavi bért hagy a munkaadóknál a járulékcsökkentés

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. december 5. 9:01

Munkavállalónként több mint egyhavi bruttó bérnek megfelelő összeg marad évente a vállalkozásoknál azzal, hogy 2017-től folyamatosan csökken a szociális hozzájárulási adó (szocho) - hangsúlyozta a Magyar Időknek adott interjúban Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

A napokban 80 ezer cég kap tájékoztatást arról, hogyan spórolhat a közterhein a kivával

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. december 4. 18:22

A napokban kapja meg a személyes tájékoztatást az a mintegy 80 ezer vállalkozás, amely a kisvállalati adó (kiva) választásával a becsült számítások alapján legalább tíz százaléknyi közterhet spórolna jövőre - tájékoztatta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t kedden.

Magyarország az EU legnagyobb adócsökkentője lett

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. december 2. 9:42

Az Európai Unióban Magyarországon volt a legnagyobb mértékű adóteher-csökkentés, a majdnem egy százalékpontos mérséklést 2016-ról 2017-re sikerült elérni úgy, hogy közben az unióban jelentősen nőtt az átlagos közteher - tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.

Mától a kétszeresére nő a kiva belépési határa

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. december 1. 10:20

December 1-től megduplázódik, ötszázmillióról egymilliárdra nő a kisvállalati adó (kiva) belépési határa. A vállalkozóknak decemberben érdemes dönteni arról, hogy az újévben melyik kedvező adózási mód szerint teljesítik közteherfizetési kötelezettségüket.

Jövőre több százezret spórolna a cége a közterheken? Használja a Pénzügyminisztérium kiva-kalkulátorát!

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. november 29. 13:50

A legnagyobb megtakarítást biztosító adózási forma kiválasztásában segít a cégeknek a Pénzügyminisztérium kiva-kalkulátora. Minden cégnek megéri a próbaszámításokat elvégezni, hiszen a kisvállalati adó (kiva) választásával az áttérésre jogosult, foglalkoztatottal rendelkező cégeknek több mint a 80 százaléka jobban jár.

Inkább a bérek emelkedjenek utalványok helyett

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. november 8. 11:03

A magyar munkavállalók kapjanak a munkájukért tisztességes bért, és inkább a bérük emelkedjen a megélhetési kiadásaik fedezésére, ne pedig utalványokban kapják a fizetésük egy részét - idézte Izer Norbertet, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkárát a Magyar Hírlap csütörtöki száma.

A nyugdíjasokat és a családokat is segítik a 2019-ben életbe lépő adóváltozások

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. október 29. 8:44

A magyar állam a maga eszközeivel akar úrrá lenni a munkaerőpiaci és a demográfiai nehézségeken. Ez a felfogás érhető tetten a jövő évi adóváltozásokon is - közölte Izer Norbert, az adóügyekért felelős államtitkár a Magyar Időkkel.