Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Izer Norbert

adóügyekért felelős államtitkár

Adóügyekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Folytatódik a munkát, jövedelmet terhelő adók csökkentése

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. október 4. 17:25

A kormány folytatni kívánja a munkát, jövedelmet terhelő adók csökkentését, szeretné elérni, hogy a magyar adórendszer e téren a régió legversenyképesebb rendszere legyen, és radikálisan csökkenteni kívánják az adónemek számát is - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára csütörtökön, a Nemzeti Adókonzultáció szakmai konferencián.

Jelentősen javult a forgalmi adók beszedésének hatékonysága

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 28. 18:53

Jelentősen javult a forgalmi típusú adók beszedésének a hatékonysága 2014 óta, 2015-ről 2016-ra mintegy százmilliárd forinttal több került ebből az adónemből a költségvetésbe - mondta a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára pénteken sajtótájékoztatón a Soproni Egyetemen.

A cégek adminisztrációs terheinek csökkentését tervezi a PM

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 21. 13:22

A vállalkozások versenyképességének növelése érdekében a kormány az adóadminisztrációs terhek csökkentését tervezi - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára Budapesten pénteken.

Elektronikus módszerek a gazdaságfehérítésért

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 21. 11:36

2014-től teret nyertek az elektronikus megoldások, egyebek mellett az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer), az online pénztárgépek, valamint az online számlaadat-szolgáltatás is a gazdaság fehérítését szolgálja - mondta Izer Norbert a Nézőpont Intézet budapesti konferenciáján.

Adótanácskozást rendez a pénzügyi tárca

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 18. 8:19

Az elfogadott jogszabályokkal kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok és a digitális kihívásokra adandó válaszok mellett az adóadminisztráció csökkentésének lehetőségeiről egyeztet pénteken a Pénzügyminisztérium a szakma legfontosabb képviselőivel - írja keddi számában a Világgazdaság.

Hétfőig kell bevallani és megfizetni a bevándorlási különadót

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 15. 7:03

A bevándorlási különadóról szóló első bevallást szeptember 17-ig kell benyújtani, és a 25 százalékos mértékű adót is eddig az időpontig kell megfizetni. A különadót a bevándorlást segítő szervezeteknek kell fizetni.

Alacsony adókkal segítik a kisvállalkozókat

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 8. 8:56

Az elmúlt másfél évben 110 ezer kisebb gazdasági szereplő csatlakozott a katához, és több mint húszezer közepes cég a kivához - ismerteti szombati számában a Magyar Idők.

A vállalkozóknál is csökkenteni kell az adminisztrációt az adózás területén

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 2. 8:24

Míg a magánszemélyek esetében - az szja-bevallás adóhivatali elkészítésével - az adóval kapcsolatos adminisztráció csaknem nullára csökkent, addig a vállalkozásoké még mindig magas, ezért a versenyképesség további javulásához mindenképp szükség van a bürokratikus terhek csökkentésére - mondta Izer Norbert a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Az online számlázással jelentősen csökkenhet az adóelkerülés mértéke

Pénzügyminisztérium, 2018. augusztus 17. 8:18

Augusztus 14-ig mintegy 7,5 millió számla érkezett az adóhivatalhoz, és több mint 272 ezren regisztráltak az online számlarendszerbe. Az új szisztémával az egyszerűsítés és az adminisztrációcsökkentés mellett eredményesebbé válhat a csalások felderítése is, jelentősen - akár tíz százalék alá is - csökkenhet az adóelkerülés mértéke - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-nek.