Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Orbán Gábor

adó- és pénzügyekért felelős államtitkár

Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Első helyen a magyar növekedés az unióban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. augusztus 15. 12:40

A második negyedévben éves alapon a magyar GDP nőtt a leggyorsabban az Európai Unióban, még a régiós versenytársaink vagy a balti országok sem tudtak minket megelőzni - húzta alá Orbán Gábor adó- és pénzügyekért felelős államtitkár a HírTV Magyarország élőben című műsorában.

Közel 4 százalékkal nőtt a GDP

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. augusztus 14. 9:34

2014. második negyedévében 3,9 százalékkal nőtt a GDP az előző év azonos időszakához képest - a KSH előzetes adatai szerint. Ilyen mértékű növekedésre utoljára 2006 első negyedévében volt példa.

Véghatáridő a pénztárgépcserére

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 31. 18:03

A véghatáridőről egyeztetett ma a Pénztárgép Munkabizottság. A vállalkozások augusztus 31-e után már csak online pénztárgépet használhatnak.

A Szanálási Alap megkezdte működését

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 29. 10:18

Megtartotta alakuló ülését a Szanálási Alap Igazgatótanácsa, miután hatályba lépett A pénzügyi közvetítőrendszer egyes szereplőinek biztonságát erősítő intézményrendszer továbbfejlesztéséről szóló (2014. évi XXXVII.) törvény. A hitelintézetek és befektetési vállalkozások által feltöltendő pénzalap célja, hogy az adófizetők helyett a szektor szereplői önmaguk finanszírozzák a bajba jutott intézmények helyzetének rendezését.

Gazdaságot fehérít az NGM új rendelete

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 3. 14:06

A gazdaság fehérítésének következő lépését jelenti a Nemzetgazdasági Minisztérium új rendelete, amely a számlázó programok iránt támasztott követelményeket és a számlák formai ismérveit foglalja egyértelmű jogszabályba. E rendelet megalkotását a pénztárgépekkel és taxaméterekkel szemben támasztott új követelmények és informatikai lehetőségek együtt tették időszerűvé. A rendelettel megnyílt a lehetőség az elektronikus nyugtaadásra is.

Új dimenziók nyíltak az adóellenőrzésben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. június 19. 11:58

A feketegazdaság visszaszorítása érdekében folyamatosan törekedni kell arra, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) revizorai kellő ismerettel rendelkezzenek az ellenőrzések során hasznosítható IT lehetőségekről - hangsúlyozta nyitóbeszédében Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a Magyar Pénzügyi-Gazdasági Ellenőrök Közhasznú Egyesülete által rendezett, Adóellenőrzés IT módszerekkel témájú szakmai napon.

A csökkenő adósságpálya a paksi bővítés alatt is fennmarad

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. június 18. 13:07

A csökkenő adósságpálya a paksi bővítés alatt is fennmarad - mondta Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adó-és pénzügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén.