Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Orbán Gábor

adó- és pénzügyekért felelős államtitkár

Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

A vállalkozások számlázását is bekötik az adóhivatalhoz

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. július 31. 8:33

Több száz milliárdos bevételt hoztak eddig az utóbbi időszak feketegazdaság elleni intézkedései - ezt a nemzetgazdasági tárca adóügyi helyettes államtitkára mondta a Napi Gazdaságnak.

Zéró toleranciát hirdet az NGM minden szabályszegő NAV alkalmazottal szemben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. július 30. 14:22

A gazdasági tárca minden egyes szabályszegés esetén a zéró tolerancia alkalmazását kéri a NAV-tól. A minisztérium célja, hogy a jövőben egyetlen alkalommal se forduljon elő olyan eset, amelynek során az adóhivatal dolgozóját bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

A kormány stratégiai partnernek tekinti a kis- és középvállalkozásokat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. július 24. 16:30

A kormány stratégiai partnernek tekinti a kis- és középvállalkozásokat, ennek jeleként 2011 óta több adózási könnyítésben részesültek, az 500 millió forintos éves árbevételig érvényes 10 százalékos adókulccsal az Európai Unióban Bulgária után Magyarországon a legkedvezőbb a társasági adózás mértéke - mondta Pankucsi Zoltán adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkár.

Hazánk dobogós helyen az államadósság csökkentésében

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. július 22. 17:14

A kormányzati szektor GDP-arányos adóssága az elmúlt egy évben Magyarországon csökkent majdnem a legnagyobb mértékben. Az Eurostat adatai szerint a 77,6 százalékos államadósság-ráta 4,7 százalékponttal alacsonyabb a tavalyi első negyedév adatához képest. Hazánk adóssága ezzel továbbra is messze elmarad az EU átlagától.

Újra adócsökkentés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. július 14. 16:56

A személyi jövedelemadó kulcsa 2016-tól 15 százalékra csökken, így a jövő évtől, évente újabb 120 milliárd forinttal hagy többet az állam a háztartások kasszájában – jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Továbbra is stabil árakra számít az NGM

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. július 8. 11:52

A fogyasztói árak alakulása összhangban van a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) becslésével, ezért a szaktárca az év további részében sem számít nagy mértékű pénzromlásra, az év egészét tekintve pedig 0 százalék körüli inflációt, árstabilitást vár – mondta Orbán Gábor, adó és pénzügyekért felelős államtitkár szerdán sajtótájékoztatón Budapesten

Júniusban 1 százalék alatt maradt az infláció mértéke

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. július 8. 10:00

2015 júniusában a fogyasztói árak éves alapon 0,6 százalékkal voltak magasabbak. Összességében az idei év első hat hónapjában még továbbra is negatív az infláció, az árak átlagosan 0,4 százalékkal voltak alacsonyabbak az egy évvel korábbinál.

Félmilliárd euró hitelt nyújt az Európai Beruházási Bank Magyarországnak

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. június 29. 16:04

500 millió eurós hitelszerződést írt alá Baranyay László, az Európai Beruházási Bank (EIB) alelnöke és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A szerződés megkötésének legfontosabb oka az volt, hogy az igen kedvező feltételekkel igénybe vehető hitelek révén könnyebbé válik az uniós támogatások hazai önrészének finanszírozása. Az Európai Beruházási Bank által nyújtott kedvező kondíciójú források hozzájárulnak ahhoz, hogy a Magyarország rendelkezésére álló uniós forrásokat mind szélesebb körben tudjuk felhasználni, a gazdaság fejlődése és az emberek életkörülményeinek javítására érdekében.

Pozitívan hat az áfabevételre az ekáer

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. június 29. 12:25

Az év első öt hónapjában 7 százalékkal, 84 milliárd forinttal nőtt az áfabevétel és ebben a gazdasági növekedés, az online pénztárgépek használata mellett szerepe volt az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrzési rendszernek (ekáer) is - mondta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.