Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Orbán Gábor

adó- és pénzügyekért felelős államtitkár

Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Egységesül az európai bankbetétesek védelme

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. október 15. 16:35

Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a Nemzetgazdasági Minisztérium az egységes európai betétvédelemről szóló jogszabályt. A jogharmonizáció a hitelintézeti, valamint a szanálási törvényt érinti.

Újabb nyitás kelet felé

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. október 15. 11:46

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta Nyikolaj Koszov-ot, a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) elnökét és a hivatalos delegáció tagjait. A megbeszélésen egyetértési nyilatkozatot írtak alá Magyarország korábbi NBB tagsága tervezett megújításáról.

Szeptemberben 0,5 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 10. 9:11

Szeptemberben a fogyasztói árak átlagosan 0,5 százalékkal voltak alacsonyabbak, mint egy évvel korábban. Az alacsony infláció legfőbb nyertesei a családok mellett leginkább a nyugdíjasok, hiszen a bérekkel együtt a nyugdíjak vásárlóértéke is nő. A rezsicsökkentéseknek köszönhetően jelentősen csökkent a háztartási energia ára.

Új törvényt kaphatnak a biztosítók

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 2. 11:23

A Nemzetgazdasági Minisztérium társadalmi egyeztetésre bocsátotta a biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló törvényjavaslatot, az új jogszabály korszerűsíti a biztosítók működési kereteit.

Csak a lakáscélú és a szabad felhasználású jelzáloghiteleket forintosítják

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 29. 18:24

A forintosítás a lakáscélú és a szabad felhasználású devizaalapú jelzáloghitelekre vonatkozik majd, de a végső döntést az Országgyűlés hozza meg. A bankadó jövőre sem változik - mondta Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára.

Jászberényben nyitott állampapír-értékesítési pontot a Magyar Államkincstár

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 16. 17:09

Idén elsőként a jászsági városban nyílt olyan ügyfélszolgálati iroda, ahol kényelmesen és gyorsan lehet kincstári értékpapírszámlát nyitni és állampapírokat vásárolni. Ősztől újabb 24 települést kapcsolnak be az értékesítési hálózatba.