Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

-

adó- és pénzügyekért felelős államtitkár

Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

A felelős üzleti magatartásról tanácskoztak

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. október 8. 11:30

A felelős üzleti magatartás a fenntartható társadalmi és gazdasági növekedés kulcstényezője, és pozitív hatással van a vállalatok hosszú távú prosperitására is – hangzott el a Nemzetgazdasági Minisztérium a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD), valamint az OECD Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pont által szervezett konferenciáján.

Csökkentek az árak szeptemberben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. október 8. 9:28

2015 szeptemberében a fogyasztói árak átlagosan 0,4 százalékkal csökkentek éves alapon. Az üzemanyagárak nagymértékű csökkenése mellett a tavaly indult ingyenes tankönyvrendszer is szerepet játszott az árak alakulásában.

A vállalkozói hitelezés fellendítéséről tárgyaltak

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. október 5. 15:24

A magyar gazdaság növekedési ütemének megőrzéséhez, valamint gyorsításához elengedhetetlen a hitelezés bővítése, amihez alapvetően pozitív ösztönzők vezethetnek – állapították meg a felek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és a hazai bankok vezetőinek mai egyeztetésén.

Emelkedik a GDP, javulnak a kormányzati mutatók

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. október 1. 9:20

A KSH eddigi gyakorlatának megfelelően elküldte az őszi ún. EDP Jelentést az Európai Bizottság statisztikai hivatalának. A magyar szervek hivatalosan közlik legfrissebb számításaikat az elmúlt évek hiány- és adósságmutatójára, ezek tárgyévi várható értékére és belső tartalmára vonatkozóan.

Az adóelkerülés elleni közös uniós fellépést szorgalmazza a magyar kormány

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. szeptember 22. 11:20

Bármely adórendszer csak akkor lehet eredményes, ha hatékonyan szolgálja a gazdaságpolitika céljait: a gazdasági növekedést, illetve a vállalkozások és a lakosság érdekeit – emelte ki Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az Európai Unió 28 tagállamának adóhatósági vezetőinek budapesti tanácskozásán.

A napokban kézbesítik a törlésről szóló határozatokat a mulasztó könyvelőknek

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. szeptember 11. 9:59

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2800 könyvelőt töröl a nyilvántartásból, és a napokban megkezdi a törlésről szóló határozatok kézbesíttetését - mondta Pankucsi Zoltán, az NGM adóügyekért felelős helyettes államtitkára pénteken az MTI-nek.

Nem változtak az árak augusztusban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. szeptember 8. 10:13

Augusztusban is maradt a gazdaság minden szereplője számára előnyös alacsony inflációs környezet. Az előző év azonos időszakához képest 0 százalék inflációt mért a Központi Statisztikai Hivatal. Az első nyolc hónap adata még mindig negatív, átlagosan 0,2 százalékkal voltak alacsonyabbak az árak.

Mindenkinek teherviselő képességével arányban kell adóznia

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 31. 16:56

A gazdaság minden egyes szereplőjének saját teherviselő képességével arányban kell hozzájárulnia a közterhekhez, ez vezethet el hosszú távon a fenntartható, stabil pénzügyi rendszerhez - mondta Pankucsi Zoltán, az NGM adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára.

A kiszámíthatóságot erősíti a mérsékelt infláció

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 11. 9:22

A családok és a vállalkozások is könnyebben tudnak tervezni a hosszú ideje stabil áraknak köszönhetően. Júliusban is mérsékelt volt az inflációs környezet, a KSH jelentése szerint az előző hónaphoz képest nem változtak az árak, 2015 első hét hónapját tekintve pedig átlagosan 0,3 százalékkal voltak alacsonyabbak.