Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Orbán Gábor

adó - és pénzügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Magyarország kitart a hazai jövedéki adó szabályozás mellett

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. április 16. 16:01

A Kormány nem kívánja módosítani a jövedéki adóról szóló törvényt, álláspontja szerint a Bizottság által vitatott magyar jogszabályhelyek megfelelnek a közösségi jognak.

Újabb lépcsőfok az adóelkerülés elleni harcban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. április 16. 15:45

A Nemzetgazdasági Minisztérium benyújtotta az Országgyűlésnek azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi, hogy Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok között meginduljon az automatikus adóügyi információcsere.

A kormány elkötelezett a házi pálinkafőzés megtartása mellett

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. április 10. 10:23

Az EU úgy döntött, hogy adókötelessé kell tenni Magyarországon a pálinkafőzést 50 liter alatt is. A döntést követően a kormány megkezdi a tárgyalásokat a Bizottsággal és mindent elkövet azért, hogy a pálinkafőzés hagyományai az Unió engedte kereteken belül tovább élhessenek hazánkban.

Újra összeült a Pénztárgép Munkabizottság

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. március 28. 8:42

Már 65 ezer online kassza üzemel hazánkban. A rendszer üzemszerűen beindult, összesen 152 millió bizonylat érkezett a NAV-hoz eddig, 353 milliárd forint bruttó értékben. A Munkabizottság tagjai már az ülés kezdetekor megállapodtak abban, hogy legfőbb prioritás továbbra is az, hogy az átállás a lehető legegyszerűbben, a vállalkozók, kereskedők számára minél kevesebb problémával valósuljon meg.

Az IMF-től való elszakadás számos fontos gazdaságpolitikai lépés megvalósítását segítette

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. március 26. 13:49

Számos fontos gazdaságpolitikai lépés megvalósítását segítette, hogy Magyarország az utóbbi években folyamatosan elszakadt a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF), az IMF-hitel tavalyi előtörlesztése pedig befektetői szempontból fontos bizalomépítő lépés volt - mondta Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adó- és pénzügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Orbán Gábor: kamatot csak hitellehívás után kell fizetni

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. március 14. 11:36

A paksi bővítéssel kapcsolatos orosz hitel után kamatot csak azt követően kell fizetnie Magyarországnak, hogy valamekkora finanszírozást már lehívott, és csakis a már lehívott összeg után - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az MTI-vel pénteken. Orbán Gábor egyben megerősítette, hogy a paksi bővítésre az orosz féllel kötött pénzügyi megállapodásban rögzített finanszírozási konstrukció rendkívül kedvező magyar szempontból.

Januárban már mintegy 800 ezer munkavállaló után érvényesítettek kedvezményt a vállalkozások

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. március 4. 12:47

Idén januárban az előző évinél 50 ezerrel több, mintegy 800 ezer munkavállaló után érvényesítettek kedvezményt a vállalkozások - mondta Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adó-és pénzügyekért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón.

Az Országgyűlés elfogadta a kollektív befektetési formákról szóló törvényt

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. február 13. 15:29

A parlament 246 igen szavazattal, 70 nem ellenében elfogadta a kollektív befektetési formákról szóló, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által benyújtott törvényjavaslatot.

Még öt napig lehet a NAV-nál bejelentkezni a visszavont pénztárgépeseknek

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. február 13. 14:02

A visszavont pénztárgépeket megrendelő vállalkozók 2014. február 17-ig kérhetik a magyar kormány segítségét. Az érintett vállalkozók megkaphatják az igazoltan megfizetett előleget, foglalót vagy vételárat feltéve, ha azt 2014. február 17-ig kérik a NAV honlapján.