Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Orbán Gábor

adó- és pénzügyekért felelős államtitkár

Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

A Nemzetgazdasági Minisztérium zéró toleranciát hirdetett a csaló könyvvizsgálókkal szemben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. március 26. 10:53

Pankucsi Zoltán, adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkár az európai könyvvizsgálói közfelügyeletek Budapesten tartott plenáris ülésén a résztvevőktől zéró toleranciát kért. Elmondta: a 28 tagállam felügyeleti hatóságainak határozottan fel kell lépni azokkal a könyvvizsgálókkal szemben, akik csalásban vesznek részt, vagy gondatlanul látják el feladatukat.

Biztonságban van az Erste-ügyfelek pénze

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. március 25. 17:57

Az Erste Bank ügyfeleinek pénze biztonságban van, az Erste bankcsoport pénzügyi helyzete stabil, és a bank megingásáról szóló híresztelések minden alapot nélkülöznek - mondta Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adó- és pénzügyekért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

A pénzváltóknak is kötelező lenne az online pénztárgépek használata

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. március 25. 12:12

A pénzváltók számára is kötelezően előírnák az online pénztárgépek használatát - nyilatkozta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 hírcsatornának.

További GDP növekedésre, az államadósság és a költségvetési hiány csökkenésére számít az NGM

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. március 20. 8:53

A kamatkiadások nettó 30-40 milliárd forinttal csökkenhetnek az idén az előirányzathoz képest a konzervatív számítások szerint - fejtette ki Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára a minisztérium csütörtöki háttérbeszélgetésén.

Zéró tolerancia a NAV szabályszegő dolgozóival szemben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. március 19. 13:39

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, mint az államkassza majd 93 százalékának bevételéért felelős szervezetnél alapvető követelmény az, hogy a hivatal összes dolgozója feddhetetlen legyen, és a jogszabályok maradéktalan betartásával végezze munkáját. A szabályokat megszegő alkalmazottakkal szemben zéró toleranciát kell alkalmazni.

Az állampapír a legbiztonságosabb megtakarítás

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. március 17. 11:55

A legbiztonságosabb megtakarításnak nevezte az állampapírt a nemzetgazdasági miniszter az Államadósság Kezelő Központ vezetőjével tartott keddi sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kiemelkedő eredmény a 9. helyezés a befektetési listán

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. március 13. 15:25

Kiemelkedő, 9. helyezést ért el Magyarország 46 ország között a befektetésre ajánlott országok listáján - mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek pénteken.

Törvényjavaslat a pénzügyi korrupció ellen

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. március 12. 15:42

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) társadalmi egyeztetésre bocsátotta a befektetési vállalkozások szabályozását szigorító törvény tervezetét.

Cél az adóhatóság hatékonyságának javítása

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. március 11. 16:58

Az Állami Számvevőszék idén is ellenőrizte a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, amelynek során – az elmúlt évekhez hasonlóan – durva hibákat nem tártak fel. A Nemzetgazdasági Minisztérium ugyanakkor elvárja, hogy a számvevőszék javaslatait és ajánlásait a NAV minél előbb megválaszolja és intézkedjen a feltárt hiányosságok megszüntetése érdekében.