Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Orbán Gábor

adó- és pénzügyekért felelős államtitkár

Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Félmilliárd euró hitelt nyújt az Európai Beruházási Bank Magyarországnak

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. június 29. 16:04

500 millió eurós hitelszerződést írt alá Baranyay László, az Európai Beruházási Bank (EIB) alelnöke és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A szerződés megkötésének legfontosabb oka az volt, hogy az igen kedvező feltételekkel igénybe vehető hitelek révén könnyebbé válik az uniós támogatások hazai önrészének finanszírozása. Az Európai Beruházási Bank által nyújtott kedvező kondíciójú források hozzájárulnak ahhoz, hogy a Magyarország rendelkezésére álló uniós forrásokat mind szélesebb körben tudjuk felhasználni, a gazdaság fejlődése és az emberek életkörülményeinek javítására érdekében.

Pozitívan hat az áfabevételre az ekáer

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. június 29. 12:25

Az év első öt hónapjában 7 százalékkal, 84 milliárd forinttal nőtt az áfabevétel és ebben a gazdasági növekedés, az online pénztárgépek használata mellett szerepe volt az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrzési rendszernek (ekáer) is - mondta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

Az NGM dolgozza ki a pénzügyi visszaélések elleni új hatóság szabályozását

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. június 22. 14:30

Az adózási, számviteli szakemberek felügyeletét érintő szabályok kidolgozását a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) végzi majd, együttműködve az érintett szakmai szervezetek képviselőivel - mondta el az MTI érdeklődésére hétfőn Pankucsi Zoltán, a tárca adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára. A szabályozás előkészítése már zajlik.

Új hatóság alakul a pénzügyi visszaélések ellen

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. június 18. 10:22

Új felügyeletet állítana fel a kormányzat az újabb bank- és brókerbotrányok megelőzéséért, s az adócsalások megakadályozásáért.

Minőségbiztosítás jöhet a könyvvitelben

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. június 11. 11:47

Magyarországon jelenleg nem működik minőségbiztosítási rendszer a könyvvitel területén, a nemzetgazdasági tárca ezért olyan hatóság felállításán gondolkodik, amely képes lenne ellátni a pénzügyi ágazati szakmák feletti kontrollt – jelentette ki Varga Mihály a Magyar Számviteli Szakemberek Egyesülete megalakulásának 20. évfordulója alkalmából megrendezett konferencián.

Ismét pozitív tartományban az infláció

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. június 9. 9:27

2015 májusában a fogyasztói árindex éves alapon 0,5 százalékos növekedést mutatott. Az év első öt hónapjában azonban a fogyasztói árak átlagosan 0,6 százalékkal voltak alacsonyabbak az előző év azonos időszakához képest.

Az OECD is kedvezően ítéli meg Magyarország növekedési kilátásait

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. június 3. 10:42

A visegrádi országok közül a magyar kilátásokat javította a legnagyobb mértékben az OECD a tavaly novemberi előrejelzéséhez képest. Ezzel az OECD is csatlakozott azokhoz a nemzetközi szervezetekhez, amelyek elismerik a magyar gazdaság kedvező teljesítményét és növekedési kilátásait.

Magyarország újra a Nemzetközi Beruházási Bank teljes jogú tagja

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. május 28. 11:01

Közel másfél évtized után Magyarország képviselői ismét teljes jogú tagállam küldöttjeiként vehetnek részt a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) Tanácsának június 4-5. között Mongóliában megrendezésre kerülő ülésén.

Egy lépésre vagyunk a befektetésre ajánlott kategóriától

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. május 26. 10:00

Várhatóan még az év vége előtt átsorolja Magyarországot a befektetésre ajánlott kategóriába a Fitch azt követően, hogy a hitelminősítő stabilról pozitívra változtatta a magyar államadósságra vonatkozó kilátását - jelentette ki az adó- és pénzügyekért felelős államtitkár.