Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Találatok száma:

Hírek

Pünkösdvasárnap szentelték fel az óbudai Jézus Szíve Kápolna megújult harangját

Pénzügyminisztérium, 2018. május 20. 16:49

A Magyarországon élő nemzetiségi hagyományok, kultúra és emlékezet megőrzése nemzeti hovatartozásunk elengedhetetlen tartozéka – hangsúlyozta Varga Mihály a III. kerületi Jézus Szíve Kápolna felújított harangjának felszentelését követően.

A felzárkózás alapja a versenyképesség

Pénzügyminisztérium, 2018. május 17. 10:41

A hosszú távú gazdasági növekedést a versenyképesség határozza meg – jelentette ki Varga Mihály a Zsigmond Király Egyetem konferenciájának nyitóelőadásán.

Erős és stabil a magyar gazdaság növekedése

Pénzügyminisztérium, 2018. május 15. 9:35

A magyar gazdaság tartósan bővülő pályán haladt az első negyedévben, éves összevetésben 4,7 százalékkal nőtt a magyar GDP. A beérkezett adatok a magyar gazdaság erős növekedési képességét igazolják - húzta alá Varga Mihály kijelölt pénzügyminiszter.

A Székely Fesztivál a kulturális és a gazdasági kapcsolatokat is erősíti

Pénzügyminisztérium, 2018. május 11. 10:57

Egyre több új kapcsolat épül az itthoni és a külhoni magyar vállalkozások között, egyre több új lehetőség nyílik meg arra, hogy a vállalkozások piacokat és partnereket találjanak maguknak – hangsúlyozta Varga Mihály a IV. Székely Fesztivál megnyitóján.

Már kétszer annyian nézték meg az adóbevallásukat, mint tavaly

Pénzügyminisztérium, 2018. május 10. 8:34

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal e-szja felületén eddig több mint kétszer annyian tekintették meg adóbevallásukat, mint tavaly ilyenkor, vagyis összesen 2,5 millióan - közölte a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön az MTI-vel.

Továbbra is számítunk az EBRD aktívabb szerepvállalására Magyarországon

Pénzügyminisztérium, 2018. május 9. 8:45

Az Európai Beruházási és Újjáépítési Bank (EBRD) magyarországi tevékenységének bővülésére számítunk – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az EBRD éves közgyűlésén Ammanban. A tárcavezető megbeszélést folytatott többek között Jürgen Rigterinkkel, az EBRD alelnökével is.

Székelyfesztivál negyedszer a budai Millenárison

Pénzügyminisztérium, 2018. május 7. 14:29

A polgári kormány mindig is a Kárpát-medencei magyarságban gondolkodott, és felelősséget érzett nemcsak a magyarországi népességért, hanem azokért is, akik határon túl vallják magukat magyarnak – hangsúlyozta Varga Mihály a IV. Székelyfesztivált beharangozó sajtótájékoztatón, amelyet Láng Zsolt II. kerületi polgármesterrel és Kelemen Lászlóval, a Hagyományok Háza főigazgatójával tartott.

A gazdasági növekedés erősítése a gazdaságpolitika fő célja

Pénzügyminisztérium, 2018. május 3. 16:03

A következő négy év gazdaságpolitikájának legfontosabb feladata a növekedés magasabb fokozatra kapcsolása - jelentette ki az MTI-nek Varga Mihály Magyarország 2018 és 2022 közötti konvergenciaprogramját ismertetve.

Közösen kell fellépni a digitális cégek adóelkerülésre ellen

Pénzügyminisztérium, 2018. április 28. 11:36

A digitalizáció kihívásaira innovatív válasz kell az adóbeszedésben is, ezért erősíteni kell a tagállamok adóhivatalai közötti együttműködést és adatcserét – mondta Varga Mihály az Ecofin mai ülésén.

A versenyképességet támogató gazdaságpolitika vezet felzárkózáshoz

Pénzügyminisztérium, 2018. április 27. 13:32

A gazdasági felzárkózást nem az euróövezeti tagság, hanem a versenyképességet szem előtt tartó tagállami gazdaságpolitika befolyásolja érdemben – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Szófiában, az Ecofin Tanács informális ülésén pénteken.