Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Találatok száma:

Hírek

Új tanműhellyel bővül a Continental

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. szeptember 22. 14:53

Az ipari termelés átalakulása olyan feladatokat hoz mindenki számára, amelyekkel közösen kell szembenézni a kormánynak, a vállalatoknak és a magyar embereknek, ezek egyike a megfelelő szakképzettség megszerzése – hangsúlyozta Varga Mihály a Contintental Automotive Hungary Kft. új tanműhelyének átadó ünnepségén.

A CDS-felár 100 pont alá csökkenése történelmi pillanat

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. szeptember 22. 13:41

Történelmi pillanatnak nevezte a magyar országkockázati mutató, a CDS-felár 100 pont alá csökkenését a nemzetgazdasági miniszter.

A szaktudás megbecsülése a gazdaság fejlődésének az alapja

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. szeptember 22. 11:26

Nemzeti kultúránkat csak akkor tudjuk megjeleníteni magunk és a világ számára, ha vannak értő művelői a magyar népművészetnek, a magyar kézműves hagyományoknak – hangsúlyozta Varga Mihály a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron a „Magyar Kézműves Remek” pályázat ünnepélyes díjátadóján.

Igazolta a várakozásokat a tavalyi bérmegállapodás

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. szeptember 21. 17:10

A kormány várhatóan kezdeményezi, hogy jövő januártól további fél százalékponttal csökkenjenek a munkáltatói adók, így 2018-ban 2,5 százalékponttal lesznek kisebbek a vállalkozásokat érintő közterhek – jelentette be Varga Mihály a Nemzeti Versenyképességi Tanács őszi első tanácskozása után.

Új képzési központ épül Kecskeméten

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. szeptember 21. 12:39

Magyarország érdeke, hogy olyan fiatalok álljanak munkába, akik nyitottak az új ismeretek elsajátítására, elhivatottak és a megszerzett tudást itthon kamatoztatják – jelentette ki Varga Mihály a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. új képzési központjának alapkőletételekor Kecskeméten.

Félmilliárdos ipari fejlesztés kormányzati támogatással Zemplénben

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. szeptember 20. 14:10

A kormány célja, hogy olyan térségekben ösztönözze a piaci szereplőket új munkahelyek létrehozására, amelyekben erre a legnagyobb szükség van – jelentette ki Varga Mihály a Fémalk Fémöntészeti és Alkatrészgyártó Zrt. kapacitásbővítő fejlesztésének bejelentésekor Erdőhorvátiban.

Kormányzati lépések ösztönözték a kétszámjegyű reálbér-emelkedést

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. szeptember 20. 10:04

A kormány elkötelezett a magyar családok anyagi helyzetének folyamatos javítása mellett, amit a hatéves bérmegállapodásnak, az életpálya-programok elindításának, valamint az állami vállalatok bérnövelésének köszönhető kimagasló reálbér-emelkedés is igazol – mondta a nemzetgazdasági miniszter budapesti sajtótájékoztatóján.

Folytatja a munkát a Nemzeti Versenyképességi Tanács

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. szeptember 19. 9:02

Folytatja munkáját csütörtökön az üzleti szféra, a gazdasági szervezetek, valamint a tudományos élet elismert képviselőit tömörítő Versenyképességi Tanács - közölte Varga Mihály az MTI-vel.

Átadták a Szalay Annamária Médiaalapítvány idei díjait

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. szeptember 18. 10:39

Szalay Annamária saját példáján keresztül azzal bízott meg bennünket, hogy vigyük tovább azokat az értékeket, amelyekhez egész életében ragaszkodott – hangsúlyozta Varga Mihály a Szalay Annamária Médiaalapítvány díjkiosztó ünnepségén.

A Nemzetgazdasági Minisztérium idén is részt vett a Kulturális Örökség Napjain

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. szeptember 17. 18:28

Alpár Ignác egykori pénzpalotája idén is megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Kulturális Örökség Napjai (KÖN) rendezvénysorozat keretében - tájékoztatta az MTI-t Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.