Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Találatok száma:

Hírek

Klebelsberg-díjakat adtak át Pesthidegkúton

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. november 17. 18:48

A klebelsbergi örökség lényege hazánk szeretete, a nemzet iránti elkötelezettség és az a munka, amelyet Magyarország előrejutása érdekében végzünk – hangsúlyozta Varga Mihály a Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat Klebelsberg-díjának ünnepi díjátadóján. A nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője a két kitüntetett, Fodor Viktor evangélikus és Kovács Gergely református lelkészt méltatva kijelentette: munkájukkal nemcsak gyülekezetük, hanem a helyi közösség javát is szolgálják.

Több mint 2 ezren regisztráltak a Modern gyárak éjszakájára

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. november 17. 18:24

Több mint 2 ezren regisztráltak a Modern gyárak éjszakájára, a rendezvény keretében az érdeklődők több mint 20 helyen tekinthetnek meg gyárakat, üzemeket - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken az M1 aktuális csatornán.

Jövőre 260-280 milliárd forinttal enyhülnek a vállalkozások és a lakosság terhei

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. november 15. 8:03

Jövőre 260-280 milliárd forinttal enyhülnek a vállalkozások és a lakosság terhei - mondta Varga Mihály a Magyar Idők szerdai számában megjelent interjúban.

Gyorsuló pályán a magyar gazdaság

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. november 14. 10:11

Lendületesen bővült a hazai gazdaság a harmadik negyedévben, ami együtt járt a bérek töretlen emelkedésével, így a munkavállalók is egyre inkább részesednek a gazdasági növekedésből – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A szakképzés fejlesztése nemzetgazdasági érdek

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. november 13. 11:30

A szakképzés további fejlesztése elengedhetetlen feltétele Magyarország hosszú távon is sikeres gazdasági fejlődésének - mondta Varga Mihály a WorldSkills Abu Dhabi 2017. versenyen részt vett magyar csapat fogadásán.

Magyar gyártású egészségügyi szűrőbuszokat helyeznek üzembe

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. november 11. 10:45

Varga Mihály nemzetgazdasági és Balog Zoltán emberi erőforrások miniszter mutatta be a főváros III. kerületében a kormány egészségügyi szűrőbuszprogramjának első, magyar gyártású járművét. A sajtótájékoztatón elhangzott: a program hozzájárul az egészségtudatosság erősítéséhez, mert sokak számára teszi könnyen és gyorsan elérhetővé a szűrővizsgálatokat.

A Fitch is elismeri a magyar gazdasági eredményeket

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. november 11. 7:11

Magyarország jó úton jár, ezt a piaci szereplők, az Európai Bizottság és más nemzetközi szervezetek mellett már a hitelminősítők is megerősítik. Ezt Varga Mihály jelentette ki azt követően, hogy a Fitch Ratings stabilról pozitívra javította a magyar gazdaságra vonatkozó kilátását.

Húszmilliárdos befektetéssel bővült a Nestlé büki gyára

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. november 10. 14:50

Magyarország vonzó célpont a befektetők számára, amelyben szerepe van a nemzetközi összevetésben is igen kedvező üzleti környezetnek, az egyszámjegyű társasági adónak, a csökkenő munkáltatói járulékoknak és a támogató gazdaságpolitikának – emelte ki Varga Mihály a Nestlé Purina büki gyáregységének átadásakor.

A magyar gazdaság bizonyítványa jobb lett a korábbinál

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. november 10. 10:05

A magyar gazdaság bizonyítványa egyértelműen jobb lett a korábbinál - kommentálta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Európai Bizottság csütörtökön közzétett őszi gazdasági előrejelzését az M1 tudósítójának

A növekvő bizalom serkenti a befektetéseket

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. november 9. 12:47

Magyarországon rekordösszegű beruházási teljesítményt mértek az év első felében, és minden esély megvan arra, hogy ez a tendencia a következő években is folytatódik – jelentette ki Varga Mihály a nemzetközi nagyvállalatoknak befektetési helyszínek kiválasztásában segítséget nyújtó Site Selectors Guild elnevezésű amerikai szervezet delegációjával folytatott megbeszélésén.