Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Találatok száma: 10

Beszédek, publikációk, interjúk

Amerika bizonyíték nélkül vádol

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. november 6. 9:33

A magyar energiaellátásban különleges szerepe van Oroszországnak – a nemzetgazdasági miniszter erre vezeti vissza az amerikai konfliktust, és szerinte ezért nem tolerálja Washington a nemzeti érdekből származó döntéseket. Varga Mihállyal a netadó ügyét is átbeszéltük a Heti Válasz utolsó számában.

A NAV veszélyes üzem

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. november 6. 9:01

A bevétel pótlásáról nincs döntés, de a hiány mértékét nem szabad növelni – mondja a nemzetgazdasági miniszter, akit a netadó ötletének elvetéséről kérdeztünk a Figyelőnek adott interjújában. Nincs reformláz az egészségügyben, az oktatásban lehet inkább nagyobb változásokra számítani – derül ki Varga Mihály szavaiból. A nyugdíjrendszerben 15 év múlva jelentkezhetnek a bajok, a jelenlegi ellátás színvonala nem lesz fenntartható, ha nem változnak a demográfiai folyamatok. Mostanában többször kell magyarázkodniuk a kormánytagoknak külföldön.

Jövőre 2,5 százalékos növekedéssel számol a kormány

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 30. 13:04

Óvatos optimizmussal lehet tervezni a következő év költségvetési kereteit és jövőre 2,5 százalékos növekedéssel kalkulál a kormány-nyilatkozta Varga Mihály a Portfolio által szervezett Öngondoskodás 2014 konferencián.

Nagy kapkodás lehet a másik oldalon

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 28. 8:45

Októberben az asztalra teszi a kormány a rezsiholding kereteit – jelentette be Varga Mihály a Hír TV P8 című műsorában. A nemzetgazdasági miniszter tisztázta az „1700 milliárd forintos csomag” jeligével elterjedt „mese” valóságtartalmát is.

Nyolcszázmilliárd marad a családoknál

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 13. 8:24

A gyereknevelés adóügyi támogatásában Romániát, Szlovákiát, Lengyelországot és Csehországot is megelőzi Magyarország. Térségünk államai közül hazánk támogatja adókedvezménnyel a legnagyobb mértékben a gyermeket nevelő, legálisan dolgozó szülőket – nyilatkozta Varga Mihály a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Idén meglehet a törvény a forintosításról

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 8. 8:51

Még ebben az évben elkészülhet a devizahitelek forintosításáról szóló jogszabály, a végrehajtás pedig a jövő év elején várható - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter az M1 A Lényeg című műsorában.

A piaci szférában is bérfelzárkóztatási programra van szükség

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 1. 12:39

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter vasárnap a Kossuth Rádió G7 című műsorában elmondta: jövőre is 3 százalék alatt tervezik tartani a költségvetési hiányt, a két prioritás továbbra is a foglalkoztatás növelése és az államadósság csökkentése lesz; marad a 27 százalékos áfa, akár az infláció mértéke felett növekedhet a minimálbér és nem lesz változás a nyugdíjrendszerben.

Jó teljesítmény van mögöttünk

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. augusztus 24. 18:12

A munka, az oktatási rendszer szükséges átalakítása megteremti azt a lehetőséget, hogy a magyar gazdaság tartós növekedési pályára kerüljön, ahol az alacsony deficit, a minimális infláció, az államadósság csökkentése is segíti a gazdasági fejlesztéseket, mondta a nemzetgazdasági miniszter a Kossuth Rádióban.

Nem tervezünk változást a nyugdíjrendszerben

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 31. 16:07

A nemzetgazdasági miniszter szerint várhatóan nem kerül a kormány elé a Népesedési Kerekasztal javaslata. Varga Mihály a közrádióban azt mondta: nem terveznek változtatni a nyugdíjrendszeren. Beszélt arról is, hogy az állam az MKB-n túl nem tervez újabb pénzintézetet vásárolni, azonban továbbra is kívánatosnak tartja a bankrendszerben a magyar tulajdonarány növelését. Szólt arról is, egyetértenek a fővárossal abban, hogy a 3-as metró vonalát fel kell újítani. Az ehhez szükséges forrásokat állami garanciával, vagy hitelengedélyezéssel lehet előteremteni. Kérdésre válaszolva elmondta azt is: nem annyira az Oroszország elleni uniós szankciók, hanem az esetleges válaszlépések érinthetik a magyar gazdaságot.
A kormány stratégiai célja, hogy a bankrendszerben a magyar tulajdonarány növekedését ösztönözze – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Az állam "univerzális bankként" szeretné tovább működtetni az MKB-t

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 30. 10:28

A magyar állam "univerzális bankként" szeretné tovább működtetni az MKB-t, a banknál szükséges egy "reorganizáció, feljavítás" is - mondta Varga Mihály 2014. július 29-én az Inforádió Aréna című műsorában, hozzátéve, hogy a bank további sorsáról a szerdai kormányülésen döntenek.