Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Találatok száma: 10

Beszédek, publikációk, interjúk

Varga Mihály: Itt valami nem stimmel

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. április 29. 13:35

A hitelminősítők veszélyt látnak abban, hogy Magyarországnak egy stabil parlamenti többséggel bíró, gyorsan reagáló kormánya van, amit ők bizonytalanságnak értékelnek, és vélhetően ezért maradt el a piac által is várt felminősítés – mondta az Origónak adott interjújában Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter szerint tarthatóak a jövő évre vállalt számok, ezt alátámasztja a 205 milliárdos költségvetési tartalék is. A politikus szerint már az is nagy eredmény lenne, ha abból a 73 háttérintézményből, amelyet Lázár János megszüntetendőnek mondott, párat fel tudnának számolni.

Akár 2018-tól lehet egy számjegyű szja

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. április 25. 15:19

Akár 2018-ban jöhet az egy számjegyű szja, csak akkor minden felszabaduló forrást erre kell fordítani a büdzsében – mondta a Világgazdaságnak Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter szerint a kormány a választásokra is figyelt, amikor nagyobb hiányt engedett meg, és meg kell gondolni azt is, szerezzenek-e tulajdonrészt az Erste Bankban.

A Szekszárd-hívő esete a ronda bútorral

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. április 21. 13:47

Az Európai Bizottsággal folyó vitáink miatt nem fog maradéktalanul teljesülni az a kormányzati cél, hogy 2018-ig minden uniós forrást lehívjon Magyarország – mondta a nemzetgazdasági miniszter lapunknak. Varga Mihály tárcája szoros monitorozást vezet be, és ha kell, készek visszaállítani a régi kifizetési rendet.

Brüsszel akadályozza az adósságcsökkentést

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. december 17. 14:45

Legalább 2,5-4,5 százalékos reálbéremelkedést kell elérni a következő években a nemzetgazdasági miniszter szerint. Varga Mihály úgy véli, az Európai Unió megnehezítette az idei adósságcsökkentés teljesítését.

Összehívta a miniszter a bankvilág szereplőit

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. szeptember 30. 9:54

A lakásépítések áfájának csökkentése is lökést adhatna a beruházásoknak, a szaktárca most a lehetséges megvalósítás részleteit vizsgálja – ezt mondta lapunknak a nemzetgazdasági miniszter, amikor arról kérdeztük, milyen újabb lépések segíthetik a gazdasági növekedést.

Nem munkaerőhöz jut, hanem szociális többletkiadásokra kényszerül Európa

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. szeptember 14. 14:41

Hazánk eddig nagyjából 30 milliárd forintot költött a magyar-szerb határ megerősítésére – jelentette ki a Helyi Híradók szerkesztősége érdeklődésére Varga Mihály.

Törekvő ország és gazdaság, átlag feletti bővüléssel

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. június 9. 16:20

Már két éve járna a kedvezőbb minősítés – emelte ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter

Június végén lezárulhat a vita, és dönthet a parlament a költségvetésről

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. május 11. 16:21

Június végén zárulhat le a vita a költségvetésről, és dönthet a parlament a büdzsé elfogadásáról - nyilatkozta a nemzetgazdasági miniszter az Origo hírportálnak hétfőn. Varga Mihály az interjúban egyebek mellett bírálta, hogy a jegybank egyik munkatársa kifogásolta a kormány döntését, és azt is megjegyezte, hogy újragondolná Budapest tömegközlekedését; a halálbüntetést pedig ellenzi.

Marad, de csökkenhet a banki különadó

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. január 19. 10:15

A 2010 óta eltelt időszak adósságállomány-csökkentő politikája nélkül esélye sem lehetett volna a kormánynak, hogy a svájci jegybank döntése előtt meglépje a devizahitelek forintosítását – mondta a Napi Gazdaságnak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A tárcavezető lapunknak arról is beszélt, hogy marad a bankadó, de akár már a közeljövőben megállapodás születhet annak korrekciójáról, illetve a ciklus végére az egy számjegyű szja mellett bevezethetőnek látja a tíz százalékhoz közeli egykulcsos társasági adót is.

Hatékony receptet dolgoztunk ki a válság kezelésére

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. január 7. 14:25

Az elmúlt években arra törekedtünk, hogy gazdasági helyzetünk, kulturális és történelmi tradícióink alapján alakítsunk ki saját gazdasági programot, ami sikeres volt, hisz a magyar gazdasági növekedés ma erőteljesebb, mint amire bárki számított – nyilatkozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Demokratának. Hazánk GDP növekedése ugyanis tavaly meghaladta a 3 százalékot, az államháztartási hiány a vártnál alacsonyabb, és a GDP-arányos államadósságot sikerült csökkenő pályán tartani. A tárcavezető kulcsfontosságúnak tartja a magyar bankrendszer megteremtését, mert így emelkedő pályára állíthatók a vállalkozások.