Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Találatok száma: 10

Beszédek, publikációk, interjúk

Nagy kapkodás lehet a másik oldalon

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 28. 8:45

Októberben az asztalra teszi a kormány a rezsiholding kereteit – jelentette be Varga Mihály a Hír TV P8 című műsorában. A nemzetgazdasági miniszter tisztázta az „1700 milliárd forintos csomag” jeligével elterjedt „mese” valóságtartalmát is.

Nyolcszázmilliárd marad a családoknál

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 13. 8:24

A gyereknevelés adóügyi támogatásában Romániát, Szlovákiát, Lengyelországot és Csehországot is megelőzi Magyarország. Térségünk államai közül hazánk támogatja adókedvezménnyel a legnagyobb mértékben a gyermeket nevelő, legálisan dolgozó szülőket – nyilatkozta Varga Mihály a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Idén meglehet a törvény a forintosításról

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 8. 8:51

Még ebben az évben elkészülhet a devizahitelek forintosításáról szóló jogszabály, a végrehajtás pedig a jövő év elején várható - jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter az M1 A Lényeg című műsorában.

A piaci szférában is bérfelzárkóztatási programra van szükség

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 1. 12:39

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter vasárnap a Kossuth Rádió G7 című műsorában elmondta: jövőre is 3 százalék alatt tervezik tartani a költségvetési hiányt, a két prioritás továbbra is a foglalkoztatás növelése és az államadósság csökkentése lesz; marad a 27 százalékos áfa, akár az infláció mértéke felett növekedhet a minimálbér és nem lesz változás a nyugdíjrendszerben.

Jó teljesítmény van mögöttünk

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. augusztus 24. 18:12

A munka, az oktatási rendszer szükséges átalakítása megteremti azt a lehetőséget, hogy a magyar gazdaság tartós növekedési pályára kerüljön, ahol az alacsony deficit, a minimális infláció, az államadósság csökkentése is segíti a gazdasági fejlesztéseket, mondta a nemzetgazdasági miniszter a Kossuth Rádióban.

Nem tervezünk változást a nyugdíjrendszerben

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 31. 16:07

A nemzetgazdasági miniszter szerint várhatóan nem kerül a kormány elé a Népesedési Kerekasztal javaslata. Varga Mihály a közrádióban azt mondta: nem terveznek változtatni a nyugdíjrendszeren. Beszélt arról is, hogy az állam az MKB-n túl nem tervez újabb pénzintézetet vásárolni, azonban továbbra is kívánatosnak tartja a bankrendszerben a magyar tulajdonarány növelését. Szólt arról is, egyetértenek a fővárossal abban, hogy a 3-as metró vonalát fel kell újítani. Az ehhez szükséges forrásokat állami garanciával, vagy hitelengedélyezéssel lehet előteremteni. Kérdésre válaszolva elmondta azt is: nem annyira az Oroszország elleni uniós szankciók, hanem az esetleges válaszlépések érinthetik a magyar gazdaságot.
A kormány stratégiai célja, hogy a bankrendszerben a magyar tulajdonarány növekedését ösztönözze – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Az állam "univerzális bankként" szeretné tovább működtetni az MKB-t

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 30. 10:28

A magyar állam "univerzális bankként" szeretné tovább működtetni az MKB-t, a banknál szükséges egy "reorganizáció, feljavítás" is - mondta Varga Mihály 2014. július 29-én az Inforádió Aréna című műsorában, hozzátéve, hogy a bank további sorsáról a szerdai kormányülésen döntenek.

Nem tart bankcsődöktől Varga Mihály

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 28. 10:23

Jó esély van arra, hogy a kormány év végén feloldja a 110 milliárd forintos tartalékolást – nyilatkozta a Világgazdaságnak adott interjújában Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter szerint a büdzsével nem lesz gond, és középtávon a bankokat sújtó különadót is felül lehet vizsgálni.

A bankok a jelenlegi problémás helyzet fő felelősei

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 23. 15:55

A Der Standard című osztrák liberális lap Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel közölt interjút szerdán "Az osztrákok agresszív üzletpolitikája megbosszulja magát" alcímmel, amelyben arról beszélt, a bankok a jelenlegi helyzet fő felelősei.

Varga Mihály: Az áfa és az szja egyszerre biztos nem fog csökkenni

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 21. 10:10

A nemzetgazdasági miniszter interjúja a HVG.hu-nak.