Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

A magyar-ausztrál gazdasági kapcsolatok élénkítéséről tárgyaltak

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2018. január 19. 19:08

Az Ausztráliával meglévő gazdasági kapcsolataink az elmúlt években folyamatosan erősödtek, és jó esélyt látunk arra, hogy ennek üteme a következő időszakban tovább gyorsulhat. Ezt Varga Mihály jelentette ki, amikor hivatalában fogadta Steven Ciobo ausztrál kereskedelemért, turizmusért és beruházásokért felelős minisztert.

Nemzetgazdasági érdek az autóbuszgyártás fellendülése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 19. 15:31

Nemzetgazdasági érdeknek nevezte a magyarországi autóbuszgyártás fellendülését a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

Dinamikusan nőnek a reálbérek Magyarországon

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2018. január 19. 10:34

Varga Mihály szerint a 10 százalék feletti reálbér-emelkedés azt jelenti, hogy tavaly átlagosan több mint egyhavi bérrel többet vittek haza a munkából élő emberek Magyarországon.

A digitális technológiák lesznek a legfontosabbak az iparban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 19. 9:49

Minden iparágban a digitális technológiák lesznek a legfontosabbak a következő években, ezt jelenti a negyedik ipari forradalom - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön az Élni és dolgozni a digitális világban címet viselő zalakarosi konferencián.

Jók a magyar gazdaság kilátásai - Varga Mihály fogadta az Amerikai Közgazdasági Társaság elnökét

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2018. január 18. 17:04

Magyarországon kiegyensúlyozott és tartósan magas ütemű a gazdasági növekedés, a kedvező folyamatok fennmaradását a külső környezet is támogatja – mondta Varga Mihály, miután hivatalában fogadta Olivier Blanchardot, az Amerikai Közgazdasági Társaság elnökét.

A jövedéki adóbevallás elkészítésében is segít a NAV

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. január 18. 11:23

Már minden jövedéki adófizetésre kötelezett vállalkozó megkapta a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a decemberi időszakról szóló bevallási tervezetét. A hivatal nyilvántartása szerint a mintegy hétszáz vállalkozó összességében 100 milliárd forint jövedéki adót, illetve dohány áfát fizet majd a költségvetésbe - tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

A magyar gazdaság felkészül a negyedik ipari forradalomra

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. január 17. 14:08

A kormány a magyar gazdaságot folyamatosan készíti fel arra, hogy eredményesen és sikeresen vegyen részt a negyedik ipari forradalomban - mondta Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudomány Egyetem partnerségével kialakított Ipar 4.0 Technológiai Központ megnyitóján.

Júliustól indul az online számlázás

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. január 17. 10:54

2018. július 1-től élesben indul a gazdaságfehérítés újabb eszköze: az online számlázás. A kormány több mint egy éves felkészülési időt biztosít az átállásra, amelyhez az adóhivatal minden segítséget megad. Mától már elérhető a vonatkozó miniszteri rendeletmódosítás tervezete és a jellemzően a számlázó szoftver fejlesztőknek szóló, informatikai részleteket pontosan meghatározó leírások is.

Indul az építőipari cégek fejlesztését segítő 20 milliárd forintos pályázat

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2018. január 15. 10:19

Az építőipar teljesítménye több mint 30%-kal, a szerződések száma 110%-kal nőtt tavaly novemberben – mondta Varga Mihály a Központi Statisztikai Hivatal adataira reagálva.