Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Együttes csúcson a születések és a női foglalkoztatás

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 24. 11:02

Hazánk jó példa arra, hogy akkor születik több gyermek, ha a nők többen dolgoznak, s ennek következtében nagyobb biztonságban érzik magukat a családok – hívta fel a figyelmet Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős volt miniszteri biztos.

A magyarok mindig tudták, országukat nem tiporhatják el

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 23. 11:15

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a magyarok mindig is tudták, hogy ha időről időre katonai túlerővel elcsendesíthették, terrorral elnémíthatták is az országukat, végleg nem tiporhatták el.

Varga Mihály távközlési szolgáltatókkal egyeztetett

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 22. 19:33

A távközlési adó kiterjesztését az internetes telefonszolgáltatásokra az indokolja, hogy nagyon sokan áttértek az adókötelezett hagyományos telefonszolgáltatások igénybevételéről az internetes telefonálásra – mondta Varga Mihály szerda délután a szolgáltatók képviselőivel folytatott egyeztetésen.

A kormány minden eszközzel fellép a költségvetést megkárosító bűncselekmények ellen

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 22. 13:19

A kormány minden eszközzel fellép az áfacsalások és a különböző visszaélések ellen - szögezte le a nemzetgazdasági miniszter szerdán az Országházban újságírók előtt, amikor egy amerikai étolajgyártó cég élelmiszerkereskedelmi csalásokkal kapcsolatos felvetéseinek kormányvizsgálatáról számolt be.

Sikeres a dél-koreai-magyar tudásmegosztási program

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. október 22. 8:43

Sikeres a dél-koreai-magyar tudásmegosztási program, a távol-keleti országban nyitottak a magyar cégek iránt, várják a magyar befektetőket – mondta el Nikoletti Antal, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nemzetközi gazdasági kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a gazdasági tanácsadói program első éves eredményeinek bemutatása után rendezett sajtóbeszélgetésen kedden Budapesten.

1956-os októberi forradalomra emlékeztek a Nemzetgazdasági Minisztériumban

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 21. 17:06

Az államigazgatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek és a gazdasági élet kiválóságainak nyújtott át elismeréseket Varga Mihály az 1956-os forradalom kitörésének ötvennyolcadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, ahol Magyar Gazdaságért Díjat kilencen, Lónyay Díjat tizenegyen, Miniszteri Elismerő Oklevelet pedig ötvenheten vehettek át.

Egészségközpont létesül az Expo hazaszállított magyar pavilonjában

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 21. 15:56

Nemzeti Egészségipari Információs Központ és Nemzeti Táplálkozástudományi Információs Központ jön létre a 2015-ös Milánói Világkiállítás (Expo) magyar pavilonjában, miután az épületet az Expo zárást követően Szombathelyre szállítják.

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2014. szeptember havi helyzetéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 21. 15:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

A kormány kedden benyújtja a jövő évi adótörvényeket

A kormányszóvivő, 2014. október 21. 10:25

A kormány kedden az Országgyűlés elé terjeszti a jövő évi adótörvényeket - jelentette be a kormányszóvivő a nemzetgazdasági miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón. Kurucz Éva hangsúlyozta: a munkavállalás és a gyermeknevelés támogatása mellett az adórendszer legfontosabb célja, hogy segítse a gazdasági növekedést.