Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

Egyszerűbb adóügyeket hozhat a jövő év

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. június 16. 7:20

A közteherviselés egyszerűsítésében próbál nagyobb lépéseket megtenni a szaktárca az adószabályok jövő évi átfogó módosításával, ami kedden kerül az Országgyűlés elé - mondta a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára a Magyar Időknek.

2021-re a felére csökken az adóadminisztráció

Pénzügyminisztérium, 2018. június 15. 10:16

A vállalkozók versenyképességének növelésében jelentős szerepet játszhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - jelentette ki Varga Mihály a NAV vezetői értekezleten, amelyen bemutatta Sors Lászlót, az adóhivatal új vezetőjét.

A világgazdasági folyamatok indokolják a tartalékok emelését

Pénzügyminisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2018. június 14. 12:49

A világgazdasági folyamatok indokolják a költségvetési tartalékok 50 százalékos növelését - mondta Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium (PM) államháztartásért felelős államtitkára a Kossuth rádió 180 perc című műsorában csütörtökön.

A kormány benyújtotta a biztonságos növekedés költségvetését

Pénzügyminisztérium, 2018. június 13. 14:54

A kormány Magyarország biztonságának megőrzését, a gazdasági növekedés fenntartását, a családok támogatását és a teljes foglalkoztatás elérését tartotta szem előtt a jövő évi költségvetés tervezésekor – jelentette ki Varga Mihály a 2019-es büdzsé benyújtásakor a Parlamentben.

A ciklus végére 60 százalék alá csökkenhet az államadósság

Pénzügyminisztérium, 2018. június 9. 13:41

A kormány a jövő évre 1,8 százalékos államháztartási hiánnyal számol és tovább csökkenő államadóssággal, amely a ciklus végére hatvan százalék alá süllyedhet - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Hírlapnak adott interjújában, amely a lap szombati számában jelent meg.

A biztonságos növekedés a magyar gazdaságpolitika célja

Pénzügyminisztérium, 2018. június 8. 13:12

Magyarország gazdasági teljesítménye egyre egészségesebb és kiegyensúlyozottabb - jelentette ki Varga Mihály az Amerikai Kereskedelmi Kamara üzleti fórumán. A pénzügyminiszter rámutatott: a magyar GDP növekedése a legutóbbi negyedévben elérte a 4,7%-ot, messze meghaladva az unió átlagát.

A gazdasági növekedés látszik a költségvetés bevételein is

Pénzügyminisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2018. június 7. 20:40

A nagyobb gazdasági bővüléssel a költségvetés bevételei is növekednek - mondta Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium (PM) államháztartásáért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Zöld jelzést kapott a biztonságos növekedés költségvetésének benyújtása

Pénzügyminisztérium, 2018. június 7. 15:06

A Költségvetési Tanács egyetért azzal, hogy a jövő évi költségvetés a parlament elé kerülhessen. A kormány jövő hét szerdán nyújtja be a „biztonságos növekedés költségvetését”, amely a pénzügyi stabilitás megőrzése mellett a gazdasági növekedés, a biztonság, a családok megerősítését és a teljes foglalkoztatást célozza meg.

Partnerség, egyszerűsítés és versenyképesség az adózásban

Pénzügyminisztérium, 2018. június 7. 11:42

A szabályok megalkotásakor és alkalmazásakor is partnernek tekintünk minden jogkövető, tisztességes adózót – hazait és külföldit egyaránt. Az egyszerűsítésnek érezhetőnek kell lennie az adók számában, a kedvezményrendszer és a részletszabályok racionalizálásában is - jelentette ki Izer Norbert, adóügyekért felelős államtitkár Budapesten, a Nemzetközi Adókonferencián.