Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

Több mint 2,2 milliárd forint jut az élelmiszerpiac fejlesztésére

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2019. március 26. 8:23

Több mint 2,2 milliárd forintot nyert el, elsősorban az élelmiszerpiac építésére, fejlesztésére összesen 20, a főváros vonzáskörzetében fekvő település, illetve 10 ezer főnél népesebb Pest megyei város önkormányzata - mondta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek.

Hazánk kedvező befektetési lehetőségeket kínál ázsiai partnereinek

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. március 21. 15:20

Magyarország Hongkong legjelentősebb kereskedelmi partnere a kelet-közép-európai régióban, a meglévő kölcsönös üzleti bizalmat tovább mélyítheti a kínai Egy övezet, egy út kezdeményezésen belüli együttműködés – emelte ki Gion Gábor Edward Yau kereskedelemért és gazdaságfejlesztésért felelős hongkongi miniszterrel folytatott mai megbeszélésén.

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2019. február havi helyzetéről

Pénzügyminisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2019. március 21. 11:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

Vonzó hozamú megtakarítási terméket fejlesztene a Pénzügyminisztérium az állampapírokból

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. március 21. 10:10

Olcsó, áttekinthető és vonzó hozamszintet biztosító megtakarítási terméket fejlesztene a Pénzügyminisztérium az állampapírokból - mondta Gion Gábor a Világgazdaságnak.

Támogatnák a kkv-k napelemes fejlesztéseit

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2019. március 21. 8:49

Elindult a "Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak" című pályázati felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) - nyilatkozta Rákossy Balázs a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-nek.

A Mapei Kft. megduplázta magyarországi kapacitását

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2019. március 20. 16:49

Átadták szerdán a Mapei Kft. 2,8 milliárd forintból megvalósult sóskúti beruházását, amellyel az építőipari cég a korábbi duplájára növelte magyarországi gyártó- és logisztikai központjának kapacitását.

Az Egyesült Államok megbízható partnerként tekint Magyarországra

Pénzügyminisztérium, 2019. március 19. 14:57

A Magyarország és az Egyesült Államok közötti együttműködés fontos szerepet játszik a magyar gazdaság egyre jobb teljesítményében – jelentette ki Varga Mihály, aki hivatalában fogadta Mike Crapót, az USA Szenátus bankügyi, lakhatási és városfejlesztési bizottság elnökét, republikánus képviselőt.

Újabb 5 milliárd forint támogatás a kis- és középvállalkozások munkahelyteremtésére

Pénzügyminisztérium, 2019. március 19. 7:00

Ötmilliárd forintból ismét pályázatot hirdet a Pénzügyminisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására – jelentette be Varga Mihály az MTI-nek. A pénzügyminiszter elmondta, a mától induló pályázat révén 250 vállalkozásnál mintegy 1500 új munkahely jöhet létre Magyarországon.

A bevándorlás támogatása helyett az állam a családokat segíti

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2019. március 18. 11:02

Tavalyhoz képest negyedével emelkedett az első két hónapban az újonnan megkötött babakötvények állománya, a kötvények biztonságos formában garantálják a hozzájárulást a családok fiatalabb tagjainak anyagi lehetőségeihez; a kormány a migráció finanszírozása helyett a gyermekvállalást támogatja - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Magyar Nemzetnek.