Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

A településeket erősíti az új gazdaságfejlesztési rendszer

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. május 24. 13:17

Alapvetően változtatta meg a kormány a település- és gazdaságfejlesztési források elérhetőségét és a programok megvalósításának módját a 2007-2013 közötti időszakhoz képest, az új rendszer a településeket és a megyéket erősíti - mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára szerdán Salgótarjánban.

Özönlik az áru Magyarországra a selyemúton

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. május 24. 8:19

Több mint tíz százalékkal nőtt az utóbbi időben az unión kívülről Magyarországra érkező áruk értéke. Az emelkedés két ok miatt is kedvező: egyrészt az uniós vám húsz százaléka az ügyintéző tagállamnál marad, másfelől az itt vámkezelt termékek nem kerülhetnek később a magyarországi feketepiacra - mondta a Magyar Időknek Molnár Tamás, a nemzetgazdasági tárca helyettes államtitkára.

A munkából élőket segíti a jövő évi költségvetés, amelyben számos területnek jut többletforrás

Kormányzat, 2017. május 23. 14:26

A jövő évi költségvetés azokat segíti, akik munkával szeretnének egyről a kettőre jutni Magyarországon, a büdzsé a munkahelyteremtésre, a családok támogatására és a biztonságra fordít kiemelt figyelmet - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden Budapesten. Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy több területnek jut többletforrás.

430 ezren módosítás nélkül elfogadták az adóbevallásukat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. május 23. 13:11

Több mint 430 ezren módosítás nélkül fogadták el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal(NAV) által készített szja-bevallás tervezetet - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára kedden az MTI-t.

Töretlen a kiskereskedelmi forgalom növekedése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. május 23. 9:35

Idén márciusban 3,3, az év első negyedévében 3,4 százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom Magyarországon. Várakozásunk szerint a 45 hónapja tartó növekedés az év során tartósan magas maradhat, köszönhetően egyebek mellett a foglalkoztatás bővülésének, a kormány kezdeményezésére megkötött hatéves bérmegállapodásnak és az alacsony inflációs környezetnek.

50 milliárd forint jut hajdú-bihari fejlesztésekre

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. május 22. 15:55

Hajdú-Bihar megye települései 50 milliárd forintot használhatnak fel a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) forrásaiból, eddig 30 milliárd forint odaítéléséről született döntés - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára hétfőn Debrecenben sajtótájékoztatón.

Felelősség megállapításával zárult az NGM belső vizsgálata

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. május 22. 15:12

A Nemzetgazdasági Minisztériumban lezárult a Vállalkozz itthon fiatal! programmal kapcsolatos belső eljárás.

Magyarországnak a régió logisztikai szolgáltató központjává kell válnia

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. május 22. 13:23

Magyarországnak a régió logisztikai szolgáltató központjává kell válnia, ezért a kormány javítani kívánja a fuvarozók versenyképességét, emellett az adminisztrációs terhek enyhítésével és az infrastruktúra további fejlesztésével is segíteni kívánja az ágazatot - mondta Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár.

Több mint 118 milliárd forint uniós forráshoz jut Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. május 22. 12:25

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe 118,9 milliárd forint uniós forrás érkezik a 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára.