Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Átadták a Szent Margit Kórház felújított terhesgondozóját

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 30. 13:44

2010-től kezdődően négy év alatt 18 százalékkal emelte a kormány az egészségügyi kiadások döntő többségét képező gyógyító, megelőző ellátásokra fordítható összeget. Ma már 932 milliárd forintot fordítanak erre a területre - mondta Varga Mihály a budapesti Szent Margit Kórház felújított központi terhesgondozójának átadóján.

Csak a lakáscélú és a szabad felhasználású jelzáloghiteleket forintosítják

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 29. 18:24

A forintosítás a lakáscélú és a szabad felhasználású devizaalapú jelzáloghitelekre vonatkozik majd, de a végső döntést az Országgyűlés hozza meg. A bankadó jövőre sem változik - mondta Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára.

A járműgyártó ágazat 32 százalékkal bővült 2013-ban

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 29. 16:23

Magyarországon a 2013-as év a járműgyártásban is fordulatot hozott, egy év alatt 32 százalékkal bővült az ágazat, kétezer új munkahelyet hozott létre - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn Kecskeméten, a Deloitte Zrt. Innováció. Inkubáció. Finanszírozás. című autóipari konferenciáján.

Európa legjobbjai vagyunk a női foglalkoztatás javulásában

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 29. 12:51

Nálunk bővült leggyorsabban a női foglalkoztatás, nálunk csökken leggyorsabban a munkanélküliség és az inaktívak aránya a nőknél – tájékoztatott Szalai Piroska, miután az Eurostat a hétvégén nyilvánosságra hozta az Európai Unió országainak 2014. második negyedévi foglalkoztatási adatait.

A kormány döntött a nemzeti közműszolgáltató felállításáról

Miniszterelnökség, 2014. szeptember 28. 8:23

A kormány döntött a nemzeti közműszolgáltató felállításáról, amely már 2015-től piaci körülmények között áramot, gázt és távhőt fog szolgáltatni – jelentette be Lázár János szombaton Makón.

Támogatjuk az innovatív ágazatok térnyerését

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 28. 9:47

A kormány határozott célja, hogy Magyarországot olyan sikeres ipari országgá tegyük, amely helytáll a nemzetközi versenyben, erre akkor van esélyünk, ha az ipari termelésen belül erőteljesen támogatjuk az innovatív ágazatok térnyerését - mondta a nemzetgazdasági miniszter a Béres Gyógyszergyár Zrt. alapításának 25 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Sikeres kötvénykibocsátás az Eximbankban


Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 28. 8:32

A magyar gazdaságpolitika iránti bizalom jeleként értékelte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, hogy az Eximbank a héten nagy érdeklődés mellett újabb 500 millió dollár összegű, ötéves lejáratú kötvényt adott el a nemzetközi piacon.

Óbudán is van már jégkorongpálya

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 27. 7:44

A sport támogatása érdekében vezette be a kormány a mindennapos testnevelést, indította útjára azt a létesítményfejlesztési programot, amelynek segítségével közel 1000 település hozhatott létre sportpályát, tornacsarnokot vagy tanuszodát. Ilyen mértékű fejlesztésre az elmúlt 20 évben nem volt példa – mondta Varga Mihály Óbudán, a Gepárd Egyesület jégkorongpálya avatóján.

A kkv-któl függ a magyar gazdaság jövője

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 26. 16:58

A magyar gazdaság jövője az olyan kis- és közepes vállalkozásokon múlik, mint az ISO Kft. - mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Szentendrén, a műanyag nyílászárókat gyártó ISO Kft. új üzemcsarnokának és bemutatótermének átadásán.