Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Megjelent a Duna Transznacionális Program első pályázati felhívása

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. október 2. 15:27

Már elérhető a Duna Transznacionális Program első pályázati felhívása, amelyen összesen 25 milliárd forint uniós forrás nyerhető el - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára az MTI-t pénteken.

Közel 5 milliárd eurós külkereskedelmi többlet az év első hét hónapjában

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. október 2. 10:53

Idén júliusban a külkereskedelmi forgalom kivitele 6 százalékkal, behozatala 3,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Ezzel a júliusi külkereskedelmi többlet 646 millióra bővült, míg az év első hét hónapjának aktívuma elérte a 4,9 milliárd eurót.

Mérsékelhetőek a VW-botrány hatásai

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. október 2. 8:21

Amennyiben a külső autópiaci kereslet csökken, az negatívan befolyásolhatja hazánk ipari kibocsátását és exportját is. Ezért figyelünk különösen a Volkswagen-csoport nemrég kirobbant botrányára - jelentette ki Varga Mihály a European Institute befektetési társaságokat tömörítő szervezet fogadásán a Parlamentben.

Lerövidülhetnek egyes adóhatósági vizsgálatok

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. október 2. 10:46

A Nemzetgazdasági Minisztérium azt tervezi, hogy szoros időbeli keretek közé szorítja az adóhivatal egyes ellenőrzéseit - mondta Varga Mihály miniszter a Magyar Időknek.

Emelkedik a GDP, javulnak a kormányzati mutatók

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. október 1. 9:20

A KSH eddigi gyakorlatának megfelelően elküldte az őszi ún. EDP Jelentést az Európai Bizottság statisztikai hivatalának. A magyar szervek hivatalosan közlik legfrissebb számításaikat az elmúlt évek hiány- és adósságmutatójára, ezek tárgyévi várható értékére és belső tartalmára vonatkozóan.

Hazánk lehet a régió logisztikai szolgáltató-központja

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. szeptember 30. 15:33

A logisztika lehet a hazai gazdaság egyik motorja, Magyarország ugyanis igen kedvező földrajzi helyen van Európában, amire bátran építhet ez az ágazat – hangsúlyozta Varga Mihály a Hell csoport új, regionális logisztikai központjának átadásán a Borsod-Abaúj megyei Szikszón.

Befejeződött a környezetbarát buszfejlesztés az Evoprónál

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. szeptember 30. 13:48

A gazdaságfejlesztési operatív program keretében 675,1 millió forint uniós támogatással, 1 milliárd 360 millió forintból innovatív környezetbarát városi járműcsaládot fejlesztett ki az Evopro Kft. - mondta a projekt záróeseményén Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.

A magyar gazdaságpolitika számára kiemelten fontos a német cégek visszajelzése

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. szeptember 30. 12:44

Magyarország számára Németország mind politikai, mind gazdasági vonatkozásban a legfontosabb partnerország – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar-német kapcsolatok a német újraegyesítés tükrében című nemzetközi konferencián.

Nőtt a GINOP éves támogatási kerete

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. szeptember 29. 15:28

Elfogadta a kormány a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Éves Fejlesztési Keretének (ÉFK) módosítását. Ennek következtében 74 milliárd forinttal emelkedett a keretösszeg , és így a teljes 2700 milliárd forintos GINOP keret egyharmada, több mint 900 milliárd forint uniós fejlesztési forrás érhető el és pályázható 2015. december 31-ig – tájékoztatta Rákossy Balázs az MTI-t közleményben.