Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Ellenszavazat nélkül fogadta el az Országgyűlés a Magyarország és Türkmenisztán közötti kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményt

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. szeptember 26. 14:52

A ma - 163 parlamenti képviselő egybehangzó igen szavazatával - elfogadott törvényjavaslatnak köszönhetően megszűnik a kettős adóztatás Magyarország és Türkmenisztán között.

Újabb eszközök segítik az illegális szerencsejáték-oldalak felszámolását

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. szeptember 26. 13:18

Amennyiben az Országgyűlés támogatja, az eddiginél lényegesen szigorúbban és hatékonyabban léphet fel az állam a tiltott online szerencsejáték-oldalakkal szemben, amelyek hazánkban keletkezett jövedelmük, játékbevételük után egy forint adót sem fizetnek, és a pénzmosás és terrorizmus ellenes hatóságok számára elérhetetlenek.

Szeptember 30-ig lehet jelentkezni a kkv-ügyvezető képzésre

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 23. 11:17

Szeptember 30-ig lehet jelentkezni a kis- és középvállalkozások (kkv) ügyvezetője című képzésre, amelyen a diákok idegen nyelvet, informatikát és vállalati ismereteket tanulnak majd - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

37 hónapja bővül a kiskereskedelmi forgalom

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 23. 10:19

Az előzetes becslésekhez képest nagyobb mértékben, 2,9 százalékkal nőtt éves alapon ez év júliusában a kiskereskedelmi forgalom, így már harminchét hónapja tart a bővülése. A javuló foglalkoztatási mutatóknak és az alacsony inflációs környezetnek köszönhetően a fogyasztás 2003 óta nem látott ütemben bővült 2016 első félévében.

Sorsdöntő nap lesz október 2.

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 23. 8:15

Sorsdöntő nap lesz október 2., a népszavazás eredménye ugyanis hosszú távon meghatározza a jövőt - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön Kiskunmajsán, lakossági fórumon.

Több adójogszabály módosítását tervezik

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 22. 19:35

Több adójogszabály módosulhat a következő években - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vezetője csütörtökön a Nemzeti Adókonzultáción. Beszélt arról is, az adó- a vám- és a bűnügyi terület integrációjával hatékonyabbá vált a NAV működése, a gazdaság jobb teljesítménye és a kormányzati adópolitika megváltozása mellett az adóhatóság munkatársainak jó teljesítménye is szerepet játszik abban, hogy évről évre jelentős többletbevétel folyik be az államháztartásba.

A gazdaság eredményeiben kiemelt szerepe van az adópolitikánknak

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. szeptember 22. 11:23

Olyan új adóhatóságunk van, amely immár képes arra, hogy saját eszközeivel segítse a magyar gazdaság fejlődését – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az első Nemzeti Adókonzultáción.

Minden fontos gazdasági mutató jól alakul

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 22. 9:11

Nem csak az államadósság és a költségvetés helyzete alakul kedvezően, hanem minden olyan mutató, amellyel jellemezhető egy ország gazdasági helyzete - kommentálta az államháztartás friss adatait Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

Több mint 1000 munkahelyet sikerült megvédeni a Dunaferrnél

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. szeptember 21. 11:37

Példaértékű az ISD Dunaferr Zrt. és a magyar kormány közti együttműködés, amelynek köszönhetően mintegy ezer ember munkahelyét sikerült megtartani az acélipari vállalatnál – mondta Cseresnyés Péter Dunaújvárosban. A munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár hozzátette, a cég vállalta, hogy valamennyi csoportos létszámcsökkentési szándékát visszavonja, amihez a magyar kormány összesen közel félmilliárd forinttal járul hozzá.