Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

A magyar gazdaság fejlődésében kiemelt szerepe lesz a műszaki értelmiségnek

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. március 27. 14:51

A nemzetgazdasági miniszter szerint a műszaki értelmiségnek kiemelt szerepe van és lesz a magyar gazdaság fejlődésében és előrejutásában. Varga Mihály erről pénteken beszélt Budapesten, a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia műszaki tudományok szekciójának díjátadóján.

Kínai-magyar turisztikai együttműködésről egyeztetett Varga Mihály és Li Jinzao

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. március 27. 12:41

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta Li Jinzao urat, a Kínai Turisztikai Hivatal (CNTA) vezetőjét és delegációját. A találkozóra abból az alkalomból került sor, hogy március 25-26-án nagyszabású budapesti szakmai konferencián találkoztak Kína – Közép-és Kelet-Európa (KKE) országainak turisztikai szakemberei és az érintett 16+1 ország minisztériumainak képviselői.

Stabilan 4 millió felett a foglalkoztatottak száma

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. március 27. 9:30

Az elmúlt három hónapban 111 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma az egy évvel korábbihoz képest, és ezen belül 100 ezren a versenyszférában tudtak elhelyezkedni, vagyis a foglalkoztatás növekedésének motorja egyértelműen a versenyszféra, nem pedig a közfoglalkoztatás vagy a migráció volt.

Újabb szintre lépett a Kína-KKE országok turisztikai együttműködése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. március 27. 9:40

Első ízben találkoztak személyesen a 16 közép- és kelet-európai ország turisztikai koordinátorai, az érintett minisztériumok képviselői, valamint a kínai utaztatásban érdekelt vállalkozások a Budapesten március 25. és 27. között megrendezett Kína-KKE turisztikai együttműködés szakmai konferenciáján, ahol az új Peking-Budapest járat indítását is bejelentették.

Közös érdek a magyar gazdaság sikere

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. március 26. 17:43

A Joint Venture Szövetség vállalatvezetői fórumán Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az elmúlt évek eredményeit értékelve elmondta: a magyar és a hazánkban működő külföldi cégek sikerének alapja a tartós növekedést és kiegyensúlyozott környezetet biztosító gazdaságpolitika.

Átadták a 2014. évi Magyar Innovációs Nagydíj elismeréseket

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. március 26. 16:51

A múlt évi kiemelkedő innováció elismeréseként Kövér László házelnök, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke átadta a 2014. évi Magyar Innovációs Nagydíj elismeréseket csütörtökön a Parlamentben.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás a Bionikai Innovációs Központ

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. március 26. 15:51

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította 2012-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Semmelweis Egyetem együttműködésével létrejövő Bionikai Innovációs Központ létesítését, amelynek alapkövét Erdő Péter bíboros, Rákossy Balázs államtitkár és Kocsis Máté polgármester helyezte el.

A Nemzetgazdasági Minisztérium zéró toleranciát hirdetett a csaló könyvvizsgálókkal szemben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. március 26. 10:53

Pankucsi Zoltán, adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkár az európai könyvvizsgálói közfelügyeletek Budapesten tartott plenáris ülésén a résztvevőktől zéró toleranciát kért. Elmondta: a 28 tagállam felügyeleti hatóságainak határozottan fel kell lépni azokkal a könyvvizsgálókkal szemben, akik csalásban vesznek részt, vagy gondatlanul látják el feladatukat.

Válság előtti szinten a kiskereskedelemi forgalom

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. március 26. 9:18

Az előzetesen vártnál is kedvezőbben, 8,7%-kal bővült a kiskereskedelmi forgalom az év első hónapjában. A vásárlási kedv egyértelműen lendületben van, a több mint másfél éve tartó növekedés eredményeként a forgalom mára elérte a válság előtti szintet.