Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

A magyar vasút a fejlesztésről, foglalkoztatásról szól

Nemzetgazdasági Minisztérium, Szakképzésért és Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárság, 2014. október 1. 14:54

A MÁV az ország egyik legnagyobb foglalkoztatója, a magyar vasút az elmúlt évek-évtizedek viharos időszaka ellenére a fejlesztésről, és a foglalkoztatás lehetőségéről szól - mondta Czomba Sándor a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) megalakulásának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Magyarország idén is teljesíteni fogja a 3% alatti hiányt

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. október 1. 15:07

Tállai András, az NGM parlamenti államtitkára reagálása az Európai Bizottság szakértőinek szerdán közzétett jelentésére.

Kedvező a turizmus intézményrendszerének átalakulása a helyettes államtitkár szerint

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. október 1. 14:45

Több szempontból is új időszakot él meg a turizmus, az ágazat számára kedvező az állami intézményrendszer átalakulása - mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára egy turisztikai konferencián szerdán, Budapesten.

Az adósság az idén is csökken, tartható a 2,9%-os hiánycél

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 1. 10:49

A KSH elküldte az EDP Jelentést az Európai Bizottság statisztikai hivatalának. Az NGM előrejelzése szerint a vártnál alacsonyabb, 76,9%-os államadósság és 3,1%-os GDP-növekedés várható 2014-ben, illetve tartható a 2.9%-os hiánycél. 2013-ban 1,1 százalékról 1,5 százalékra nőtt a GDP.

A magyar munkanélküliség messze az EU átlaga alatt

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 30. 16:14

7,8 százalékra csökkent Magyarországon a munkanélküliség az Eurostat legfrissebb adatai szerint. Hazánk a 28 tagállam közül a legnagyobb mértékben csökkentette a munkanélküliséget az elmúlt évben. Az euró-zóna 18 tagállamában átlagosan 11,5 százalék, az egész EU-ban (28 tagállam) átlagosan 10,2 százalék volt a munkanélküliségi arány.

Átadták a Szent Margit Kórház felújított terhesgondozóját

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 30. 13:44

2010-től kezdődően négy év alatt 18 százalékkal emelte a kormány az egészségügyi kiadások döntő többségét képező gyógyító, megelőző ellátásokra fordítható összeget. Ma már 932 milliárd forintot fordítanak erre a területre - mondta Varga Mihály a budapesti Szent Margit Kórház felújított központi terhesgondozójának átadóján.

Csak a lakáscélú és a szabad felhasználású jelzáloghiteleket forintosítják

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 29. 18:24

A forintosítás a lakáscélú és a szabad felhasználású devizaalapú jelzáloghitelekre vonatkozik majd, de a végső döntést az Országgyűlés hozza meg. A bankadó jövőre sem változik - mondta Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára.

A járműgyártó ágazat 32 százalékkal bővült 2013-ban

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 29. 16:23

Magyarországon a 2013-as év a járműgyártásban is fordulatot hozott, egy év alatt 32 százalékkal bővült az ágazat, kétezer új munkahelyet hozott létre - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn Kecskeméten, a Deloitte Zrt. Innováció. Inkubáció. Finanszírozás. című autóipari konferenciáján.

Európa legjobbjai vagyunk a női foglalkoztatás javulásában

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 29. 12:51

Nálunk bővült leggyorsabban a női foglalkoztatás, nálunk csökken leggyorsabban a munkanélküliség és az inaktívak aránya a nőknél – tájékoztatott Szalai Piroska, miután az Eurostat a hétvégén nyilvánosságra hozta az Európai Unió országainak 2014. második negyedévi foglalkoztatási adatait.