Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

Mintegy száz településen újulhatnak meg óvodai és bölcsődei konyhák

Pénzügyminisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2018. október 18. 9:38

Hárommilliárd forintból összesen 99 településen kezdődhet el az önkormányzati tulajdonú óvodai és bölcsődei konyhák fejlesztése. A gyermekétkeztetés feltételeinek javítását segítő pályázat kétmilliárdos keretösszegét – a nagy érdeklődésre való tekintettel – a pénzügyminiszter további egymilliárd forinttal emelte meg.

2017-ben érdemi béremelkedés és adócsökkentés valósult meg

Pénzügyminisztérium, 2018. október 17. 11:59

2017-ben érdemi béremelkedés és adócsökkentés volt, gyorsult a gazdaság növekedése és ennek hatását a családok, a vállalkozások és minden magyar ember egyaránt érezheti - hangoztatta Varga Mihály pénzügyminiszter a 2017-es zárszámadási törvényjavaslat szerdai parlamenti vitájában.

12 helyet javított Magyarország a versenyképességi ranglistán

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. október 17. 8:55

A 48. helyen áll Magyarország a World Economic Forum (WEF) új versenyképességi rangsorában, ami a 2016-os rangsorban publikált 69. és a tavalyi 60. helyhez képest jelentős előrelépést jelent. Az előrelépés jól tükrözi a magyar gazdaságban megkezdődött versenyképességi fordulatot, amelyet a piaci szereplők és a hitelminősítők mellett már a legtöbb kutatói-elemzői felmérés is elismer.

A Rába mintegy 1,2 milliárdból létesített új varrodát Móron

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. október 16. 17:01

A Rába Járműalkatrész Kft. mintegy 1,2 milliárd forintból létesített új varrodát Móron: a fejlesztéshez a Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretében a kormány 418 millió forinttal járult hozzá. A keddi átadóünnepségen Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte, hogy a fejlesztésnek köszönhetően 33 új munkahely is létrejött.

Már 100 ezer fiatal munkába állását segítette az Ifjúsági Garancia Program

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. október 16. 8:49

Átlépte a 100 ezer főt az Ifjúsági Garancia Programban résztvevő fiatalok száma, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a fiatalok munkanélkülisége harmadára csökkent 2010 óta – jelentette be Varga Mihály.

A pénzügyi tudatosság fejlesztése mindenki érdeke

Pénzügyminisztérium, 2018. október 15. 12:40

A pénzzel való felelős gazdálkodás egy életen át tartó tanulás, az államnak pedig felelőssége van abban, hogy a lakosság pénzügyi tudatosságát fejlessze – jelentette ki Varga Mihály a Debreceni Egyetem Fintelligence Pénzügyi Oktatási Centrumának átadó ünnepségén.

Egyszerűsödik a pénzmosás és terrorizmus-finanszírozás elleni törvény szerinti ügyfél-átvilágítás a szolgáltatók meglévő ügyfeleinél

Pénzügyminisztérium, 2018. október 14. 10:12


A pénzmosás és terrorizmus-finanszírozás elleni fellépés miatt szükséges az adategyeztetés, amelyet mind a pénzügyi, mind a nem pénzügyi szolgáltatók meglévő ügyfelei egyszerűbben intézhetnek. Többek között az új törvény alapján postai úton is pótolhatják a hiányzó dokumentumokat. A pénzügyi szolgáltatóknak 2019. június 26-ig kell végezniük a törvény által előírt teljes körű ügyfél-átvilágítással. Ennek hiányában a szolgáltatók kötelesek lesznek az ügyfél által kezdeményezett ügyleteket megtagadni.

A magyar álláspont is megjelenik a Világbank migrációval kapcsolatos törekvéseiben

Pénzügyminisztérium, 2018. október 13. 8:58

A Világbank migrációval kapcsolatos elképzeléseiben ma már érvényre jut a magyar álláspont is, így elsősorban a migrációt kiváltó okokra, a problémák helyben történő megoldására koncentráló fejlesztéspolitikai irány jelenik meg – emelte ki Varga Mihály pénzügyminiszter a Nemzetközi Valutalap (IMF) és a Világbank-csoport éves közgyűlését követően.

Egyre több magyar cég jelenhet meg az ázsiai piacon

Pénzügyminisztérium, 2018. október 12. 11:05

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank-csoport elismeri a magyar gazdaságpolitika eredményeit, ezt tükrözi az is, hogy az IMF néhány napja ismét felfelé módosította a magyar növekedési előrejelzését – hangsúlyozta Varga Mihály, aki a magyar delegáció vezetőjeként képviseli hazánkat az IMF és a Világbank Indonéziában rendezett éves közgyűlésén.