Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

A szellemi tulajdon védelme támogatja a gazdasági növekedést

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. április 26. 15:24

A szellemi tulajdon világnapján Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára, és Luszcz Viktor, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke átadták a szellemi tulajdon védelmében fontos szerepet játszó intézmények elismerésére szolgáló Millenniumi Díjakat négy intézménynek szerdán Budapesten.

A vállalatok készek magasabb bért fizetni a jó szakembereknek

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. április 26. 13:55

Magyarországon a vállalatoknak egyre több jó szakemberre van szükségük, ezért hajlandók magasabb bért is fizetni a naprakész tudással rendelkezőknek - hangsúlyozta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán a Szakma Sztár Fesztivál záró rendezvényén, Budapesten.

Mindenkinek joga van a biztonságos munkakörülményekhez

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. április 26. 11:09

Minden dolgozónak joga van a biztonságos és egészséget nem veszélyeztető munkakörülményekhez, ahogyan az Magyarország alaptörvényében szerepel, a biztonságos foglalkoztatás mindenki közös ügye - mondta Simon Attila István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára a tárca közleménye szerint egy konferencián szerdán Budapesten.

A 2018-as költségvetésben minden ágazat több pénzt kaphat, mint idén

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. április 26. 8:19

A nemzetgazdasági miniszter szerint igyekeznek úgy kialakítani a 2018-as költségvetést, hogy minden ágazat több pénzt kapjon, mint ebben az évben. Varga Mihály a Magyar Időknek adott, a lap szerdai számában megjelent interjúban azt is mondta, hogy a parlamenti választások nem befolyásolják a költségvetés előkészítését.

Több mint 820 ezer bevallási tervezetet postázott már az adóhivatal

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. április 25. 14:56

Több mint 820 ezer magánszemélynek postázta bevallási tervezetét az adóhivatal, amelyet a hét végéig az érintettek kézhez is kapnak - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Tantárgyi keretek között nevelik majd pénzügyi tudatosságra a diákokat a szakgimnáziumok

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. április 25. 13:07

Idén szeptembertől már minden szakgimnázium tantárgyi keretek között nevelheti diákjait pénzügyi tudatosságra - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára kedden, Budapesten a III. PénzSztár konferencián.

3 százalékos nyugdíjemelés várható jövőre

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. április 25. 9:21

A kormány úgy számol, hogy jövőre három százalék lesz az infláció, így ugyanekkora mértékű nyugdíjemelés várható - nyilatkozta a Magyar Idők című napilapnak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki arról is beszélt, hogy a nyugdíjasok az év végén is kaphatnak pluszjuttatást.

Magas hozzáadott értékkel versenyképes az élelmiszeripar

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. április 24. 11:51

A kormány célja a hazai feldolgozóipar és ezen belül a hazai élelmiszer-feldolgozás megerősítése – jelentette ki Varga Mihály a Visonta Projekt Kft. búzafeldolgozó üzemének ünnepélyes alapkőletételén.

A kormány szerint jó hatással voltak a béremelések a kereskedelmi forgalomra

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 24. 11:05

A kormány szerint jó hatással volt a kereskedelmi forgalomra a minimálbér és a szakmunkás garantált bérminimum idei 15, illetve 25 százalékos emelése - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokra reagálva.