Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Több mint 80 önkormányzat vezette az érintett bankoknál számláját

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. február 26. 14:49

Mivel több mint 80 önkormányzat vezette számláját a Buda-Cash csoporthoz tartozó pénzintézeteknél, ezért a kormány lehetővé tette, hogy azokban az esetekben, amelyekben a helyhatóság egyetlen számláját zárolták, a további kincstári utalásokat már ne a Buda-Cash és csoportjának pénzintézeteihez utalja az Államkincstár, hanem az önkormányzat által választott más számlára - mondta Varga Mihály.

Magyarország és Törökország megbecsüléssel fordul egymás felé

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. február 26. 14:47

A világ bármely tájáról érkezők is láthatják, hogy Magyarország és Törökország megbecsüléssel fordul egymás felé – fogalmazott Varga Mihály a Gül baba türbéje és környezete komplex rekonstrukciójáról tartott sajtótájékoztatón.

Megnyílt az Utazás kiállítás a Budapesti Vásárközpontban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. február 26. 13:26

Megnyílt az Utazás 2015 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállítás csütörtökön a Budapesti Vásárközpontban, az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjén február 26. és március 1. között 20 ezer négyzetméteren 258 kiállító több ezer ajánlatából válogathatnak a látogatók.

Több mint 5200 milliárd forintnyi beruházás 2014-ben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. február 26. 9:16

Tizenhét éve nem látott mértékben, 14 százalékkal bővültek tavaly a beruházások Magyarországon, amelyek értéke így meghaladta az 5200 milliárd forintot. Ilyen erőteljes növekedésre az 1998 óta megfigyelt idősor esetében még nem volt példa.

Tíz éves rekord a kiskereskedelemi forgalomban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. február 26. 9:12

Tavaly 5,2%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz képest, ennél magasabb értéket utoljára 2004-ben mértek.

A kommunizmus áldozataira emlékeztek

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. február 26. 8:01

„Emlékeznünk kell arra a korra, amely mindenkitől elvett valamit, volt, akitől csak a lakóhelyét, vagy a hosszú évek munkájának az eredményét, az értelmes munka lehetőségét, vagy a családját és volt, akitől az életet” – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a kommunizmus áldozatainak emléktáblájánál.

Elindult az ifjúsági garancia program

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. február 25. 12:43

A kormány elindította a 25 év alatti munkanélküliek foglalkoztathatóságát segítő ifjúsági garancia programot az ország hat konvergencia-régiójában, és hamarosan jelentkezhetnek majd a részvételre a közép-magyarországi térségben is az állást kereső fiatalok - jelentette be Czomba Sándor.

Hároméves agrármarketing stratégiát dolgozott ki az Magyar Turizmus Zrt.

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. február 24. 11:30

Új, hároméves agrármarketing-stratégiát dolgozott ki a Magyar Turizmus (MT) Zrt. Agrármarketing Centrum az ágazati együttműködés erősítésére, a marketingtevékenység összehangolására. Az együttműködés fontos eleme a Közösségi Agrármarketing Kódex, amelynek szakmai egyeztetése a keddi budapesti konferenciával kezdődött meg.

A kormány nem tervezi a tankötelezettségi korhatár emelését

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. február 24. 11:26

A szakképzéssel kapcsolatban tervezett, illetve elfogadott intézkedések között nem szerepel a tankötelezettségi korhatár emelése, sem azzal összefüggő egyéb intézkedés.