Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Varga Mihály távközlési szolgáltatókkal egyeztetett

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 22. 19:33

A távközlési adó kiterjesztését az internetes telefonszolgáltatásokra az indokolja, hogy nagyon sokan áttértek az adókötelezett hagyományos telefonszolgáltatások igénybevételéről az internetes telefonálásra – mondta Varga Mihály szerda délután a szolgáltatók képviselőivel folytatott egyeztetésen.

A kormány minden eszközzel fellép a költségvetést megkárosító bűncselekmények ellen

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 22. 13:19

A kormány minden eszközzel fellép az áfacsalások és a különböző visszaélések ellen - szögezte le a nemzetgazdasági miniszter szerdán az Országházban újságírók előtt, amikor egy amerikai étolajgyártó cég élelmiszerkereskedelmi csalásokkal kapcsolatos felvetéseinek kormányvizsgálatáról számolt be.

Sikeres a dél-koreai-magyar tudásmegosztási program

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. október 22. 8:43

Sikeres a dél-koreai-magyar tudásmegosztási program, a távol-keleti országban nyitottak a magyar cégek iránt, várják a magyar befektetőket – mondta el Nikoletti Antal, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nemzetközi gazdasági kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a gazdasági tanácsadói program első éves eredményeinek bemutatása után rendezett sajtóbeszélgetésen kedden Budapesten.

1956-os októberi forradalomra emlékeztek a Nemzetgazdasági Minisztériumban

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 21. 17:06

Az államigazgatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek és a gazdasági élet kiválóságainak nyújtott át elismeréseket Varga Mihály az 1956-os forradalom kitörésének ötvennyolcadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, ahol Magyar Gazdaságért Díjat kilencen, Lónyay Díjat tizenegyen, Miniszteri Elismerő Oklevelet pedig ötvenheten vehettek át.

Egészségközpont létesül az Expo hazaszállított magyar pavilonjában

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 21. 15:56

Nemzeti Egészségipari Információs Központ és Nemzeti Táplálkozástudományi Információs Központ jön létre a 2015-ös Milánói Világkiállítás (Expo) magyar pavilonjában, miután az épületet az Expo zárást követően Szombathelyre szállítják.

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2014. szeptember havi helyzetéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 21. 15:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

A kormány kedden benyújtja a jövő évi adótörvényeket

A kormányszóvivő, 2014. október 21. 10:25

A kormány kedden az Országgyűlés elé terjeszti a jövő évi adótörvényeket - jelentette be a kormányszóvivő a nemzetgazdasági miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón. Kurucz Éva hangsúlyozta: a munkavállalás és a gyermeknevelés támogatása mellett az adórendszer legfontosabb célja, hogy segítse a gazdasági növekedést.

E-taxi drosztot adtak át Budapesten a Graphisoft Parkban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. október 21. 13:50

E-taxi drosztot adtak át kedden Óbudán a Graphisoft Parkban, a beruházás - amelyet a Graphisoft Park és a Budapest Taxi közösen hozott létre - mintegy 15 millió forintba került.

Közel 3 százalékkal nőttek a reálbérek idén

Nemzetgazdasági Minisztérium, Szakképzésért és Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárság, 2014. október 21. 9:11

2,9 százalékkal nőttek a reálkeresetek az év első 8 hónapjában a KSH ma megjelent gyorstájékoztatója szerint. A versenyszektorban – a legalább 5 embert alkalmazó vállalkozásoknál – jelentős mértékű, több mint 54 ezres létszámbővülés következett be augusztusban egy év alatt. Az idei év első nyolc hónapjában az átlagos bruttó kereset 234 600 forint, közfoglalkoztatás nélkül 246 400 forint volt Magyarországon.