Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Új tanműhellyel bővül a Continental

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. szeptember 22. 14:53

Az ipari termelés átalakulása olyan feladatokat hoz mindenki számára, amelyekkel közösen kell szembenézni a kormánynak, a vállalatoknak és a magyar embereknek, ezek egyike a megfelelő szakképzettség megszerzése – hangsúlyozta Varga Mihály a Contintental Automotive Hungary Kft. új tanműhelyének átadó ünnepségén.

Töretlen a piaci bizalom Magyarország iránt

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. szeptember 22. 14:15

Magyarország országkockázati mutatója, az 5 éves CDS-felár 100 pont alá, 98 bázispontra süllyedt, tehát a piaci befektetők elismerik a magyar gazdaság teljesítményét és pozitívan értékelik a kilátásokat.

A szaktudás megbecsülése a gazdaság fejlődésének az alapja

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. szeptember 22. 11:26

Nemzeti kultúránkat csak akkor tudjuk megjeleníteni magunk és a világ számára, ha vannak értő művelői a magyar népművészetnek, a magyar kézműves hagyományoknak – hangsúlyozta Varga Mihály a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron a „Magyar Kézműves Remek” pályázat ünnepélyes díjátadóján.

Több mint négy éve tart a kiskereskedelmi forgalom bővülése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 22. 9:32

2017 júliusában a nyers és az igazított adatok alapján egyaránt 4,2%-kal növekedett a kiskereskedelmi forgalom Magyarországon, így már negyvenkilenc hónapja tart az ágazat erősödése. Nemzetközi összehasonlításban a hazai fogyasztás bővülése az említett hónapban ismét meghaladta az Európai Unió átlagát.

Igazolta a várakozásokat a tavalyi bérmegállapodás

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. szeptember 21. 17:10

A kormány várhatóan kezdeményezi, hogy jövő januártól további fél százalékponttal csökkenjenek a munkáltatói adók, így 2018-ban 2,5 százalékponttal lesznek kisebbek a vállalkozásokat érintő közterhek – jelentette be Varga Mihály a Nemzeti Versenyképességi Tanács őszi első tanácskozása után.

Hamarosan a kormány elé kerül a pénzügyi tudatosság fejlesztésének stratégiája

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. szeptember 21. 15:33

Hamarosan a kormány elé kerül a pénzügyi tudatosság fejlesztésének stratégiája, amelynek célja, hogy rendszerbe tereljék és a nemzeti alaptanterv részévé tegyék a pénzügyi ismeretek oktatását - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára csütörtökön, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) konferenciáján, ahol Nagy Koppány, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója egyebek mellett a pénztárak előtt álló kihívásokról beszélt.

Új képzési központ épül Kecskeméten

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. szeptember 21. 12:39

Magyarország érdeke, hogy olyan fiatalok álljanak munkába, akik nyitottak az új ismeretek elsajátítására, elhivatottak és a megszerzett tudást itthon kamatoztatják – jelentette ki Varga Mihály a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. új képzési központjának alapkőletételekor Kecskeméten.

A vártnak megfelelő a költségvetés helyzete

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 21. 12:44

A költségvetés helyzete stabil, a vártnak megfelelő, az uniós módszertan szerinti, GDP-arányos 2,4 százalékos hiánycél az államháztartás stabilitásának megőrzése mellett továbbra is biztonsággal teljesíthető - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

55 hónapja folyamatosan emelkednek a reálbérek

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. szeptember 21. 11:18

A bérek 55 hónapja folyamatosan az infláció felett emelkednek - mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter csütörtökön a TV2 Mokka című reggeli műsorában a Központi Statisztikai Hivatal szerdán közölt adataira reagálva.