Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

Felkészült a NAV a bevándorlási különadó beszedésére

Pénzügyminisztérium, Nemzeti Adó- és Vámhivatalt Vezető Államtitkárság, 2018. augusztus 21. 11:49

Felkészült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a bevándorlási különadó beszedésére, az új adóteher szabályait következetesen számon fogja kérni az érintett szervezeteken - mondta a NAV-ot vezető államtitkár a Magyar Időknek.

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2018. július végi helyzetéről

Pénzügyminisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2018. augusztus 21. 11:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

Közösen tudunk erős országot építeni

Pénzügyminisztérium, 2018. augusztus 20. 19:30

Augusztus 20-a annak a kimagasló teljesítménynek az ünnepe, amit az új, egységes, keresztény Magyarország létrehozása jelentett – emelte ki Varga Mihály Eger városának a nemzeti ünnep alkalmából tartott rendezvényén. A pénzügyminiszter részt vett az ünnepi szent misén a Bazilikában, amelyet dr. Ternyák Csaba egri érsek celebrált.

Az online számlázással jelentősen csökkenhet az adóelkerülés mértéke

Pénzügyminisztérium, 2018. augusztus 17. 8:18

Augusztus 14-ig mintegy 7,5 millió számla érkezett az adóhivatalhoz, és több mint 272 ezren regisztráltak az online számlarendszerbe. Az új szisztémával az egyszerűsítés és az adminisztrációcsökkentés mellett eredményesebbé válhat a csalások felderítése is, jelentősen - akár tíz százalék alá is - csökkenhet az adóelkerülés mértéke - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-nek.

Idén ősszel is várható nyugdíjprémium

Pénzügyminisztérium, 2018. augusztus 16. 8:36

A kormány célja, hogy sikeres gazdaságpolitikájának eredményeiből minden magyar ember részesülhessen. Így amennyiben a gazdasági növekedés lehetővé teszi, a nyugdíjasok az idei évben is számíthatnak nyugdíjprémiumra. A nyugdíjprémium összegéről és kifizetésének idejéről ősszel születhet döntés.

További GDP-növekedés várható

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. augusztus 15. 16:30

A Pénzügyminisztérium (PM) számításai szerint az idei évre 4,3 százalékos GDP-növekedés várható az előző évhez képest - közölte Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Több száz milliárd forintot spórolhat az ország a készpénzmentes fizetéssel

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. augusztus 15. 9:44

A készpénzfizetési rendszer évente mintegy 450 milliárd forint költséget ró a nemzetgazdaságra, ezt megspórolhatná az ország a készpénzmentes fizetéssel, a költségek csökkentését a Pénzügyi tudatosság kormánystratégia is kiemelten kezeli - mondta Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár kedden Budapesten, a Sziget fesztiválon tartott sajtótájékoztatón.

Jelentősen csökkentette az áfacsalásokat az online pénztárgépek bevezetése

Pénzügyminisztérium, Nemzeti Adó- és Vámhivatalt Vezető Államtitkárság, 2018. augusztus 14. 13:57

Sikertörténetnek nevezte az áfacsalások elleni küzdelemben az online pénztárgépek bevezetését Sors László, a Pénzügyminisztérium Nemzeti Adó- és Vámhivatalt vezető államtitkára, aki a Növekedés.hu portálnak adott interjúban arról is beszélt, hogy azélelmiszer-automaták NAV-hoz való bekötése is már napi 70 millió forint feletti forgalomról küld adatokat az adóhatóságnak.

Kimagasló volt a magyar gazdaság teljesítménye az év első felében

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. augusztus 14. 9:46

A második negyedévben 4,6 százalékkal, az év első felében 4,5 százalékkal növekedett Magyarország gazdasága. Az adatok megerősítik, hogy új növekedési fokozatba kapcsolt hazánk, aminek fő mozgatóereje a hatéves bér- és adómegállapodás gazdaságösztönző hatása.