Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

A cégek adminisztrációs terheinek csökkentését tervezi a PM

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 21. 13:22

A vállalkozások versenyképességének növelése érdekében a kormány az adóadminisztrációs terhek csökkentését tervezi - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára Budapesten pénteken.

Húsz éve segíti a magyar-kazah kapcsolatok fejlesztését a karcagi konzulátus

Pénzügyminisztérium, 2018. szeptember 21. 11:52

A kazah és a magyar nép közös történelmi múltja, a közöttünk meglévő rokonságtudat miatt lett a két ország együttműködésének egyik központja Karcag – hangsúlyozta Varga Mihály, a karcagi kazah konzulátus alapításának huszadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

A kormány nem veszi vissza az önkormányzatok fejlesztési forrásait

Pénzügyminisztérium, 2018. szeptember 21. 11:12

A sajtóban megjelent valótlan és megtévesztő hírekkel ellentétben a kormány nem veszi vissza az önkormányzatoknak járó fejlesztési forrásokat, azok továbbra is a települések rendelkezésére állnak, csupán a számla vezetője változik. Ezzel a források felhasználása még inkább biztosítottá válik, mivel a kincstári számláról csak az adott fejlesztési célhoz kötődő kifizetések teljesíthetőek.

Tartósan nőnek a reálbérek Magyarországon

Pénzügyminisztérium, 2018. szeptember 20. 10:13

Továbbra is kimagasló mértékben, 9,4 százalékkal emelkedtek a reálkeresetek 2018 első hét hónapjában Magyarországon, míg a bruttó és nettó bérek egyaránt 12,1 százalékkal nőttek – mondta Varga Mihály.

Új pályázat a munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztésére

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 19. 8:38

Megjelent a munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek pályázati felhívása 4 milliárd forintos keretösszeggel - mondta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek.

Biztonságos környezetben működhetnek a magyarországi pénzintézetek

Pénzügyminisztérium, 2018. szeptember 18. 15:12

A bankrendszer továbbra is kiemelkedő szerepet játszik a magyar gazdaság finanszírozásában és a versenyképesség erősítésében – hangsúlyozta Varga Mihály a Gian Maria Gros-Pietróval, az olaszországi Intesa Sanpaolo igazgatótanácsának elnökével folytatott megbeszélését követően.

Adótanácskozást rendez a pénzügyi tárca

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 18. 8:19

Az elfogadott jogszabályokkal kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok és a digitális kihívásokra adandó válaszok mellett az adóadminisztráció csökkentésének lehetőségeiről egyeztet pénteken a Pénzügyminisztérium a szakma legfontosabb képviselőivel - írja keddi számában a Világgazdaság.

Közép-Európa egyik legnagyobb innovációs vállalkozói központja nyitotta meg kapuit a budai Millenárison

Pénzügyminisztérium, 2018. szeptember 17. 10:43

A Millenárison kialakított Startup Campus Budapest nemcsak Magyarország, hanem a közép-európai régió egyik legnagyobb innovációs vállalkozói központja – hangsúlyozta Varga Mihály az új intézmény ünnepélyes átadóján.

Inkubációs szolgáltatások fejlesztésének támogatására lehet pályázni

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 17. 8:38

Megjelent a Vállalkozói és ipari inkubációs szolgáltatások fejlesztésének támogatása című pályázati felhívás, melyre mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak október 17-től, a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.