Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Mindenkinek teherviselő képességével arányban kell adóznia

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 31. 16:56

A gazdaság minden egyes szereplőjének saját teherviselő képességével arányban kell hozzájárulnia a közterhekhez, ez vezethet el hosszú távon a fenntartható, stabil pénzügyi rendszerhez - mondta Pankucsi Zoltán, az NGM adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára.

A zárszámadási törvényjavaslat is igazolja a kormány gazdaságpolitikai intézkedéseinek sikereit

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. augusztus 31. 16:43

A kormány benyújtotta a 2014. évre vonatkozó zárszámadási törvényjavaslatot az Országgyűlésnek. Tavaly az államháztartás pénzforgalmi hiánya jóval alacsonyabb lett a tervezettnél, valamint a kormányzati szektor európai uniós módszertan szerinti ESA hiánya is kedvezőbben alakult a kitűzött célnál: a GDP 2,9%-a helyett annak 2,6%-ában teljesült.

Tovább nőttek a beruházások

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 31. 11:03

Nagyon jó eredmény, hogy a 2014-es rekordévhez képest az idei év első félében sikerült a beruházások területén növekedést elérni - mondta Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán hétfőn, a KSH frissen közzétett adatait kommentálva.

68 milliárd forint újgenerációs szélessávú hálózatfejlesztésre

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 31. 9:06

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében 2015. augusztus 28-ától érhető el az „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése” című pályázat, amelynek segítségével hazánk minden háztartása számára elérhetővé válik a legalább 30 Mbit/s sávszélességű internet-hozzáférés– jelentette be Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár.

További 3 milliárd forint iparfejlesztésre és munkahelyteremtésre

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. augusztus 29. 11:25

A Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetési forrásból idén 3 milliárd, jövőre pedig 15 milliárd forinttal támogatja azokat az ipari vállalatokat, amelyek bővítik kapacitásaikat és új munkahelyeket teremtenek. A tárca honlapján ma megjelenő program részleteit Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón ismertette.

A versenyképességet erősíti az átalakított szakképzés

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. augusztus 28. 12:40

Magyarország további gazdasági fejlődése nem képzelhető el egy, az eddigieknél sokkal magasabb színvonalú szakképzési rendszer nélkül-- hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az országos szak- és felnőttképzési tanévnyitón, Pécsett.

Újabb csúcson a foglalkoztatottság

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 28. 9:59

Másfél éve 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma Magyarországon a KSH legfrissebb jelentése szerint. A 2015. május - júliusi időszakban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma az egy évvel korábbinál 139 ezerrel, 4 millió 224 ezerre nőtt.

33 milliárd forintból újulhat meg több magyar kastély és vár

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 28. 8:10

Megjelent a Nemzeti Kastély- és Várprogram turisztikai célú fejlesztéseinek felhívása 33 milliárd forintnyi keretösszeggel - mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-nek.

A kormány megbecsüli a vállalkozásokat

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. augusztus 27. 12:15

A kormány megbecsüli a vállalkozásokat, forráshoz jutásukat pedig azzal is segíti, hogy 2017 nyaráig kiírja az irányítása alá tartozó operatív program pályázatait - mondta Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásán, amelyen ezúttal turisztikai vállalkozásokat tüntettek ki.