Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Magas hozzáadott értékkel versenyképes az élelmiszeripar

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. április 24. 11:51

A kormány célja a hazai feldolgozóipar és ezen belül a hazai élelmiszer-feldolgozás megerősítése – jelentette ki Varga Mihály a Visonta Projekt Kft. búzafeldolgozó üzemének ünnepélyes alapkőletételén.

A kormány szerint jó hatással voltak a béremelések a kereskedelmi forgalomra

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 24. 11:05

A kormány szerint jó hatással volt a kereskedelmi forgalomra a minimálbér és a szakmunkás garantált bérminimum idei 15, illetve 25 százalékos emelése - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokra reagálva.

Idén is több tízezer érdeklődőt vonzott a Szakmák éjszakája

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. április 21. 21:40

Gazdaságunk megerősödésével párhuzamosan a megfelelő szaktudással rendelkezők nagyobb megbecsülésre és több munkalehetőségre számíthatnak – jelentette ki Varga Mihály a Szakmák éjszakájának egyik fővárosi helyszínén, a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskolájában.

2018-ban is stabil lesz az önkormányzatok támogatása

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 21. 15:44

Az önkormányzatok stabilitását biztosító támogatási rendszer 2018-ban is fennmarad, emellett jelentős európai uniós és hazai fejlesztési források állnak majd rendelkezésre - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára pénteken Szekszárdon.

Az inaktívak, a közfoglalkoztatottak és a külföldön dolgozók a magyar munkaerőpiac tartalékai

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. április 21. 14:44

Az inaktívak és a közfoglalkoztatottak, továbbá a külföldön dolgozók a magyar munkaerőpiac legfőbb tartalékai, számuk meghaladhatja a 300-400 ezret is - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára pénteken Nagyrécsén.

Megérkezett az első közvetlen teherszállító vonat Kínából

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. április 21. 13:41

Megérkezett az első közvetlen teherszállító vasúti járat Kínából a Budapesti Szabadkikötőbe pénteken, az Ekol Logistics Kft. szervezésében.

Ismét két és fél ezren szerezhetnek hivatásos jogosítványt ingyen

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. április 21. 8:30

Újabb 2500 hivatásos gépjárművezetői jogosítvány megszerzését biztosítja ingyen a munkaerő-piaci változások segítése program a pénteken induló képzéseken - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az MTI-vel.

Átadják a jövő évi költségvetés tervezetét a Költségvetési Tanácsnak

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. április 20. 12:35

A jövő évi költségvetés tervezetét csütörtökön átadják a Költségvetési Tanácsnak, a testületnek tíz napja lesz a véleményezésre - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzeti Versenyképességi Tanács 3. ülését követő sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

Eredményes a Nemzeti Versenyképességi Tanács munkája

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. április 20. 11:18

A kormány célja, hogy minél szélesebb körben elterjessze a digitális szolgáltatásokat, egyszerre javítva ezzel a szolgáltatók versenyképességét és csökkentve a felhasználók költségeit - jelentette ki Varga Mihály a Nemzeti Versenyképességi Tanács harmadik ülését követően.