Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

Érdemes kihasználni az önkéntes pénztári befizetések után járó adókedvezményt

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. december 9. 9:45

Aki idén indít nyugdíjcélú megtakarítást, az jövőre akár 280 ezer forintos összegű adójóváírással is számolhat. Az öngondoskodást adókedvezményekkel segíti a kormány, idén összességében több mint 28 milliárd forinttal növelte az érintettek megtakarítását.

Új családtámogatási intézkedések készülnek

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. december 8. 11:43

Több családtámogatási elképzelés is a Pénzügyminisztérium napirendjén van, ezek között szerepel az úgynevezett falusi csok is - mondta a Magyar Időknek a pénzügyekért felelős államtitkár.

Lehet kisebb a növekedés, ha a gazdaság szerkezete jobb lesz

Pénzügyminisztérium, 2018. december 7. 18:03

A következő években a minőségi változásokra kell helyezni a hangsúlyt a gazdaságpolitikában – jelentette ki Varga Mihály a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által rendezett „Vállalkozók Napja” díjkiosztón.

Minden feltétel adott a hiánycél eléréséhez

Pénzügyminisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2018. december 7. 11:00

Az adócsökkentésre épülő gazdaságpolitika mellett is hónapról-hónapra növekedő adóbevételek a költségvetés stabilitását eredményezik. A különféle gazdaság- és társadalompolitikai célok megvalósítása így továbbra is biztosított. A várhatóan jóval négy százalék felett alakuló növekedés mellett a 2,4%-os uniós módszertan szerinti államháztartási hiánycél tartható.

Magyarország ellenzi az Európai Munkaügyi Ügynökség létrehozását

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. december 7. 10:24

Magyarország továbbra is ellenzi - Svédországhoz hasonlóan - az Európai Munkaügyi Ügynökség létrehozását, mert azzal a munkaügyi ellenőrzés kikerülne a tagállami hatáskörből - mondta Bodó Sándor a Foglalkoztatási, Szociális, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi (EPSCO) Tanács brüsszeli ülése után.

Fokozottan ügyeljünk az év végi ünnepek körüli munkavégzés szabályaira

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. december 7. 10:00

Az év végi ünnepek jelentős befolyással bírnak a munkavégzés szabályaira, amire nem csak a munkáltatóknak, hanem a munkavállalóknak is fokozottan érdemes figyelniük.

Az EU legnagyobb adócsökkentője címének a megvédésére törekszik Magyarország

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. december 6. 12:34

Tavaly Magyarország volt az Európai Unió legnagyobb adócsökkentője. A címvédésre jó esélyünk van, idén ugyanis mintegy 290 milliárd forintot, jövőre pedig több mint 200 milliárd forintot hagynak az adócsökkentések a gyermekes családoknál, a lakosságnál és a vállalkozásoknál – mondta Izer Norbert Budapesten, a Joint Venture Szövetség és a Raiffeisen szervezte adókonferencián.

Átadták az idei Szalay Annamária Médiadíjakat

Pénzügyminisztérium, 2018. december 6. 10:56

Szalay Annamária azt tartotta élete legfontosabb munkájának, hogy hozzájáruljon egy jobb, élhetőbb és a valós értékekre figyelő Magyarország létrejöttéhez – emelte ki Varga Mihály, a Szalay Annamária Média Alapítvány kuratóriumi elnöke az alapítvány díjátadó ünnepségén.

Pályázat indul képzőközpont létesítésére a közlekedési ágazatban

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. december 6. 8:54

Hárommilliárd forintos keretösszeggel megjelent az Ágazati Képző Központ kialakítása a közlekedési ágazatban című kiemelt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - jelentette be Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár csütörtökön.