Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Az elmúlt évtized egyik legalacsonyabb februári hiányadata

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. március 5. 16:00

Az utóbbi tíz évben mindösszesen csak kétszer volt példa az ideinél alacsonyabb összegű február havi deficitre. Az idei év második hónapjában az államháztartás központi alrendszerének hiánya 256,9 milliárd forint lett, ez jóval kevesebb a tavaly februári 407,9 milliárd forint összegű deficitnél.

Nincs döntés a kompetenciamérés bevezetéséről

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. március 5. 15:27

A szakképzés átalakítása azért halaszthatatlan feladat, mert nem áll rendelkezésre elegendő mennyiségű és megfelelő képzettségű szakember a munkaerőpiacon, ez pedig az ország gazdasági fejlődésének gátja lehet az elkövetkező időszakban.

Cél, hogy a nőknek ne kelljen választani a család és a karrier között

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. március 5. 10:46

A kormány nagyon sokat tett azért, hogy a nőknek ne kelljen feltétlenül választani a család és a karrier, munkába állás között. Több családpolitikai intézkedéssel javították a nők munkába állásának lehetőségeit – hangsúlyozta Varga Mihály.

Tíz százalék feletti növekedés a külkereskedelemben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. március 5. 9:21

2014 decemberében a külkereskedelmi forgalom kivitele és behozatala egyaránt 11 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, míg éves szinten 7,1, illetve 8,8 százalékos bővülést mértek.

Válság előtti szinten a kiskereskedelmi bővülés

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. március 4. 14:05

Több mint 8 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene az év első hónapjában, az előző év azonos időszakához képest. A témában Varga Mihály miniszter nyilatkozott a kormany.hu-nak.

A gazdaság növekedése fenntartható és stabil marad

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. március 4. 13:52

Magyarország gazdasági növekedése 2015-ben is fenntartható és stabil marad, a 2,5 százalékos növekedési előrejelzés továbbra is reális - mondta Varga Mihály Miskolcon szerdán a német érdekeltségű Bosch konszern gyárában.

Igazságosabb nyugdíjjárulék-fizetés

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. március 3. 17:39

A kormány azért törölte el a nyugdíjplafont, mert így igazságosabb, hogy mindenki a tényleges jövedelme alapján fizeti meg a nyugdíjjárulékot.

Néhány héten belül elkészülhet a javaslat az ellenőrzések szigorításáról

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. március 3. 8:51

A nemzetgazdasági miniszter abban bízik, hogy néhány héten belül elkészül a kormányelőterjesztés a pénzügyi szervezetek ellenőrzésének a szigorításáról.

245 millió forint rendkívüli támogatás 67 önkormányzatnak

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. március 2. 15:53

A Buda-Cash-ügy miatt nehéz helyzetbe került önkormányzatok közül 67 kap összesen mintegy 245 millió forintot rendkívüli támogatásként - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt.