Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

A kínai Shanxi tartomány küldöttségével tárgyalt Gion Gábor

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. december 13. 16:09

Magyarország nyitott a kétoldalú kereskedelmi és befektetési kapcsolatok fejlesztésére Shanxi tartománnyal – jelentette ki Gion Gábor LUO Qingyu, a kínai Shanxi tartomány gazdasági kapcsolatokért felelős tanácsosával való megbeszélését követően.

Még az idén hatályba lép az amerikai-magyar adóügyi megállapodás

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. december 13. 14:10

A már kihirdetett adóügyi megállapodás a mintegy 105 ezer magyar munkavállalót foglalkoztató, ezerhétszáz amerikai cég magyar leányvállalatának hozhat jelentős adminisztrációs könnyebbséget. A bürokratikus terhek csökkentése mellett az adóegyezmény biztosítja azt is, hogy az adóhivatal a lehető leghatékonyabban lépjen fel az esetleges nemzetközi adóelkerüléssel szemben.

Jó az együttműködés a gazdaságirányítás és a bankszektor között

Pénzügyminisztérium, 2018. december 12. 9:41

Varga Mihály a gazdaságirányítás és a bankszektor közötti jó együttműködést és ennek gazdaságerősítő, bizalomnövelő hatását méltatta a Gránit Bank évzáró karácsonyi ünnepségén kedden, Budapesten.

Érdemes kihasználni az önkéntes pénztári befizetések után járó adókedvezményt

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. december 9. 9:45

Aki idén indít nyugdíjcélú megtakarítást, az jövőre akár 280 ezer forintos összegű adójóváírással is számolhat. Az öngondoskodást adókedvezményekkel segíti a kormány, idén összességében több mint 28 milliárd forinttal növelte az érintettek megtakarítását.

Új családtámogatási intézkedések készülnek

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. december 8. 11:43

Több családtámogatási elképzelés is a Pénzügyminisztérium napirendjén van, ezek között szerepel az úgynevezett falusi csok is - mondta a Magyar Időknek a pénzügyekért felelős államtitkár.

Lehet kisebb a növekedés, ha a gazdaság szerkezete jobb lesz

Pénzügyminisztérium, 2018. december 7. 18:03

A következő években a minőségi változásokra kell helyezni a hangsúlyt a gazdaságpolitikában – jelentette ki Varga Mihály a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által rendezett „Vállalkozók Napja” díjkiosztón.

Minden feltétel adott a hiánycél eléréséhez

Pénzügyminisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2018. december 7. 11:00

Az adócsökkentésre épülő gazdaságpolitika mellett is hónapról-hónapra növekedő adóbevételek a költségvetés stabilitását eredményezik. A különféle gazdaság- és társadalompolitikai célok megvalósítása így továbbra is biztosított. A várhatóan jóval négy százalék felett alakuló növekedés mellett a 2,4%-os uniós módszertan szerinti államháztartási hiánycél tartható.

Magyarország ellenzi az Európai Munkaügyi Ügynökség létrehozását

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. december 7. 10:24

Magyarország továbbra is ellenzi - Svédországhoz hasonlóan - az Európai Munkaügyi Ügynökség létrehozását, mert azzal a munkaügyi ellenőrzés kikerülne a tagállami hatáskörből - mondta Bodó Sándor a Foglalkoztatási, Szociális, Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi (EPSCO) Tanács brüsszeli ülése után.

Fokozottan ügyeljünk az év végi ünnepek körüli munkavégzés szabályaira

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. december 7. 10:00

Az év végi ünnepek jelentős befolyással bírnak a munkavégzés szabályaira, amire nem csak a munkáltatóknak, hanem a munkavállalóknak is fokozottan érdemes figyelniük.