Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

A Magyar Államkincstár közleménye

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. szeptember 20. 20:03

Dr. Dancsó József a Magyar Államkincstár Elnöke és Nguyen Hong Ha a Vietnámi Államkincstár főigazgatója együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá, amelynek eredményeként a jövőben hatékony információcsere alakul ki, egyebek mellett a két ország kincstári rendszereinek fejlesztéseiről.

A kormány költségvetési és uniós forrásokkal is támogatja a fiatalok foglalkoztatását

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 20. 16:04

A kormány a Munkahelyvédelmi akció keretében költségvetési, az Ifjúsági garancia rendszer segítségével pedig európai uniós forrásokból támogatja a fiatalok foglalkoztatását - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán Budapesten az #énjövőm- Regeneráció a munkaerőpiacon- Szakmai délelőtt a fiatalok integrációjáról című rendezvényen.

Erősítik a magyar-stájer autóipari együttműködést

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 20. 15:55

Magyarország és Stájerország erősíti együttműködését az autóipar, a járműipari klaszterek, a közúti próbapályák, illetve az egyetemek között - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára az MTI-nek azt követően, hogy szerdán találkozott Hermann Schützenhöfer stájerországi tartományfőnökkel Budapesten.

Félmilliárdos ipari fejlesztés kormányzati támogatással Zemplénben

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. szeptember 20. 14:10

A kormány célja, hogy olyan térségekben ösztönözze a piaci szereplőket új munkahelyek létrehozására, amelyekben erre a legnagyobb szükség van – jelentette ki Varga Mihály a Fémalk Fémöntészeti és Alkatrészgyártó Zrt. kapacitásbővítő fejlesztésének bejelentésekor Erdőhorvátiban.

A kormány is segíti a tőzsdére készülő kkv-kat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 20. 13:50

Két kezdeményezéssel is támogatja a kormány a tőzsdére lépés iránt érdeklődő vállalatokat - mondta Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a BÉT50 - középvállalatok csúcstalálkozója című rendezvényen szerdán Budapesten.

Kormányzati lépések ösztönözték a kétszámjegyű reálbér-emelkedést

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. szeptember 20. 10:04

A kormány elkötelezett a magyar családok anyagi helyzetének folyamatos javítása mellett, amit a hatéves bérmegállapodásnak, az életpálya-programok elindításának, valamint az állami vállalatok bérnövelésének köszönhető kimagasló reálbér-emelkedés is igazol – mondta a nemzetgazdasági miniszter budapesti sajtótájékoztatóján.

45 pest megyei kkv kapott 5 milliárd forint fejlesztési támogatást

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 20. 9:13

Versenyképességének javítására és kutatás-fejlesztésre 4,5 milliárd forint kutatás-fejlesztési támogatást nyert el 15 pest megyei kis- és középvállalkozás (kkv), további fél milliárd forintot nyert 30 vállalkozás, versenyképességének javítására, illetve egy pest megyei intézmény bölcsődei fejlesztésre a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) négy pályázata keretében.

Nemzetközi együttműködésre van szükség az elektromobilitás fejlesztésében

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. szeptember 19. 19:49

Nemzetközi együttműködésre van szükség az elektromobilitás fejlesztésében és az iparág előtt álló kérdések megválaszolásában, mivel ezen a téren nincsenek speciálisan magyar megoldások, az iparág jövője egész Európa számára az egyik legjelentősebb kihívás - mondta Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár kedden Budapesten, az Emobility Forum 2017 konferencián.

Folytatja a munkát a Nemzeti Versenyképességi Tanács

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. szeptember 19. 9:02

Folytatja munkáját csütörtökön az üzleti szféra, a gazdasági szervezetek, valamint a tudományos élet elismert képviselőit tömörítő Versenyképességi Tanács - közölte Varga Mihály az MTI-vel.