Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Fontos a munkahelyteremtés folytatása

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 20. 15:16

A nemzetgazdasági miniszter szerint fontos a munkahelyteremtés folytatása, éppen ezért a mostani hétéves uniós beruházási ciklusban a rendelkezésre álló források 60 százalékát fordítja gazdaságfejlesztésére az ország.

A magyar gazdaság egyre egészségesebb és egyre jobban teljesít

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 20. 10:17

Az utóbbi időszak eredményei azt mutatják, hogy a magyar gazdaság egyre egészségesebb és egyre jobban teljesít az európaihoz képest, ezt pedig tovább erősítik majd a hamarosan elérhető fejlesztési források - mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Háromszázmilliárd forint élelmiszer-ipari fejlesztésekre

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 19. 14:12

A kormány a következő években mintegy 300 milliárd forintot fordít élelmiszer-ipari fejlesztésekre – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Székesfehérváron, ahol felavatta a Mondelez International csoporthoz tartozó Győri Keksz új gyártósorait.

3 százalékos reálbér-emelkedés idén

Nemzetgazdasági Minisztérium, Szakképzésért és Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 19. 9:02

Három százalékkal nőttek a reálbérek a nemzetgazdaságban az év első 7 hónapjában a KSH péntek reggeli gyorstájékoztatója szerint. A 2014. január-júliusi időszakban teljes munkaidőben foglalkoztatottak átlagos bruttó és nettó keresete szintén 3 százalékos növekedést mutat az egy évvel korábbi időszakhoz képest. Erről Varga Mihály beszélt a kormany.hu-nak.

Egészséges iskolabüfét minden iskolába!

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 18. 12:09

Különdíjjal jutalmazta Varga Mihály a legtöbb magyar terméket árusító iskolabüfé vezetőjét. A II. kerületi iskolabüfék között meghirdetett Egészséges Iskolabüfé versenyben a Móricz Zsigmond Gimnázium büfése nyerte a nemzetgazdasági miniszter különdíját, egy nagy teljesítményű gyümölcsprést.

Készül a Jedlik Ányos Terv

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 17. 12:47

Körvonalazódik a Jedlik Ányos Terv, amely meghatározza az elektromobilitás magyarországi elterjedéséhez szükséges szabályozási és támogatási keretet - közölte Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az első Magyar Elektromobilitás Napon szerdán Budapesten.

Az új német nagykövet bemutatkozó látogatása Varga Mihálynál

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 16. 16:43

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ma délután hivatalában fogadta az új német nagykövetet, Lieselore Cyrust.

Jászberényben nyitott állampapír-értékesítési pontot a Magyar Államkincstár

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 16. 17:09

Idén elsőként a jászsági városban nyílt olyan ügyfélszolgálati iroda, ahol kényelmesen és gyorsan lehet kincstári értékpapírszámlát nyitni és állampapírokat vásárolni. Ősztől újabb 24 települést kapcsolnak be az értékesítési hálózatba.

Átadták a Szalay Annamária-díjakat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, 2014. szeptember 16. 12:04

Először adták át a Szalay Annamária Média Alapítvány díjait azoknak az újságíróknak, akik munkájukkal segítik a gyermekek tudatos médiahasználatra nevelését. Az eseményen beszédet mondott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, az alapítvány kuratóriumának elnöke és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.