Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Jövőre indulhat az új kongresszusi központ építése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. február 10. 13:26

Az új kongresszusi központ építése 2017-ben elindulhat - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára a Turizmus és profit 2016 című szakmai konferencián szerdán Budapesten.

Újabb rekordév a turizmusban

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. február 10. 11:17

Igazolódtak a várakozások, a turizmus újabb rekordévet zárt 2015-ben - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter budapesti sajtótájékoztatóján, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett adatait kommentálva.

Sikertörténetet írt a turizmus 2015-ben – a december a belföldi turistáké volt

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. február 10. 11:01

A tavalyi évben ismét sikertörténetet írt a turizmus. Valamennyi régió vendégforgalma növekedett – a vendégszám 7,4%-kal, a vendégéjszakák száma 5,4%-kal –, míg a szálláshelyi bevételeket illetően 10%-kal sikerült túlszárnyalni az eleve magas bázisú, 2014-es rekordév teljesítményeit.

Az ország cselekvőképességét fenntartó gazdaságpolitikát kell folytatni

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. február 10. 8:36

Cselekvőképes gazdaságpolitikára van szüksége Magyarországnak, olyanra, amely a globális kihívásokra adekvát módon és gyorsan képes reagálni – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Corvinus Egyetemen tartott előadásában.

Példát mutatnak a megújulásra kész vállalkozások

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. február 9. 13:08

A magyar gazdaság lendületét akkor tudjuk szinten tartani, ha a hazai vállalatok képesek a folyamatos és állandó megújulásara - jelentette ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásán.

Az utóbbi évek egyik legkedvezőbb államháztartási adata januárban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2016. február 8. 16:00

Az év első hónapját 92,2 milliárd forintos többlettel zárta az államháztartás központi alrendszere. A stabil államháztartási gazdálkodást jelzik a kedvező adatok, miszerint a központi költségvetés 17,6 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 41,2 milliárd forintos, illetve az elkülönített állami pénzalapok 33,4 milliárd forintos szufficitet mutattak januárban.

Együttműködés kell az uniós források hatékony felhasználásához

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2016. február 8. 13:54

A 2020-ig Magyarország rendelkezésére álló 12 ezer milliárd forintos uniós támogatás hatékony felhasználásához nélkülözhetetlen a helyi vállalkozások és önkormányzatok, illetve a kormányzat közötti együttműködés - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára hétfőn Salgótarjánban.

A munkahelyvédelmi akcióval több mint 135 milliárddal csökkentek a munkáltatók terhei

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. február 8. 13:42

A munkahelyvédelmi akció révén 2015-ben több mint 135 milliárd forinttal, a program 2013-as indulása óta pedig már 357 milliárd forinttal csökkentek a munkáltatók terhei - mondta Cseresnyés Péter.

Megfelelő oktatás és a mobilitás támogatása is szükséges a zalai, vasi cégek fejlődéséhez

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. február 5. 16:04

Oktatás, tudatformálás, a mobilitás támogatása és megfelelő jövedelmi viszonyok is szükségesek ahhoz, hogy tovább tudjanak fejlődni a zalai és vasi cégek - fogalmazott a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára Nagykanizsán.