Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

A Kormány vissza nem térítendő támogatással segítené a kkv-kat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. november 26. 15:58

A magyar kormány a feldolgozóipar területén működő kis- és közepes vállalatoknak (kkv) szeretne vissza nem térítendő támogatást adni, erről igyekszik meggyőzni az Európai Bizottságot - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

A fair bankokról szóló törvény erősíti a fogyasztóvédelmet

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. november 26. 14:16

A fair bankokról szóló törvény jelentősen erősíti a pénzügyi szektorban a fogyasztóvédelmet - mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, a Privátbankár.hu portál Pénzügyi tudatosság fórum című szakmai konferenciáján.

Alaptalanul vádaskodott Horváth András

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. november 26. 14:03

A NAV nyilvánosságra hozta volt dolgozójának 2013. november 8-i sajtótájékoztatóját követő azonnali vizsgálat anyagát. A vizsgálat egyértelműen megállapította, hogy alaptalanul állította Horváth András, hogy a NAV nem lép fel az adócsalókkal szemben, és az általa feltárt adócsalások ügyében nem intézkedett a hivatal.

A Moody’s szerint is javultak a magyar növekedési kilátások

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. november 26. 10:09

A Moody’s Investors Service hitelminősítő éves országjelentésében pozitívan nyilatkozott a magyar gazdaság középtávú növekedéséről.

Sorozatban tizenötödik hónapja bővül a kiskereskedelem

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. november 26. 9:02

Tovább bővült Magyarország kiskereskedelmi forgalma, idén szeptemberben már 4,5 százalékkal, az év első kilenc hónapjában 5,1 százalékkal erősödött az ágazat az egy évvel korábban mértekhez képest.

Javított Magyarországra vonatkozó kilátásain az OECD

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. november 25. 13:28

A korábbi várakozásaihoz képest kedvezőbben ítéli meg a magyar gazdaság jövőjét a párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) ma megjelent kiadványa.

Egyeztetés a taxisok és az utasok védelméért

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. november 24. 15:45

A gazdaságszabályozásért felelős államtitkár a taxitársaságok és az érdekvédelmi szervezetek képviselőivel egyeztetett az úgynevezett Uberről. A közösségi utazásmegosztó szolgáltatást egyre többen veszik igénybe hazánkban. Glattfelder Béla szerint olyan szabályozásra van szükség, amely egyenlő feltételeket biztosít a személyszállítási tevékenységet végzők számára, és biztosítja a hazai taxi vállalkozások és az utasok védelmét.

A legnagyobb és a legátfogóbb hitelmentő csomagot a magyar kormány indította el

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. november 24. 12:40

A parlament ezen a héten szavazhat a devizahiteles mentőcsomaghoz benyújtott módosító javaslatokról, egy új elem került a rendszerbe, az árfolyamgátasokat érintő forintosítási lehetőség, így ezzel együtt fogják a képviselők megszavazni a devizahitelek forintosítását szabályozó törvényt.

Meg kell akadályozni, hogy a magánnyugdíj-pénztárak feléljék a nyugdíjasok pénzét

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. november 22. 16:12

Meg kell szüntetni azt a magánnyugdíj-pénztárat, ahol a tagok kevesebb, mint 70 százaléka fizeti be a kötelező havi tagdíjat – ezt tartalmazza az a törvénymódosítás, amely már a Országgyűlés előtt van.