Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Vissza kell szorítani a feketegazdaságot és bővíteni a hitelezést

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 23. 11:42

A feketegazdaság további visszaszorítását, a foglalkoztatás és a hitelezés bővítését, valamint a demográfiai kihívásokra való reagálást, a gyermekvállalást ösztönző intézkedéseket nevezte a következő időszak fő gazdaságpolitikai teendőinek Varga Mihály.

Kisebb mértékű lehet a hiány

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 23. 10:30

Rekord alacsony volt az államháztartás központi alrendszerének augusztusi hiánya. Elemzők az adatot kellemes meglepetésnek mondják, de az MTV Ma reggel című műsorában megszólaló gazdasági miniszter szerint nincs min csodálkozni, a folyamatok úgy alakulnak, ahogy azt múlt év végén tervezték.

Az államháztartás első nyolc havi hiánya 858,8 milliárd forint

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 22. 18:48

Az államháztartás központi alrendszerének 2014. első nyolc havi hiánya 858,8 milliárd forintot ért el, augusztusban a hiány mindössze 7,4 milliárd forint volt, ez több mint 10 éve a legalacsonyabb havi deficit .

Tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2014. augusztus havi helyzetéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 22. 15:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

A gazdasági növekedés beruházásokkal valósítható meg

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 22. 14:27

A gazdasági válság megmutatta, hogy azok az országok tudnak talpon maradni és megküzdeni a nehézségekkel, ahol a termelés, a munka mindennek az alapja. A magyar kormány is amellett foglalt állást 2010-ben, hogy a jólétet nem lehet értékteremtő munka nélkül elérni - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Zalaegerszegen.

Jól teljesít a turizmus

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 22. 14:44

A magyar turizmus a kedvezőtlen időjárási körülmények mellett is képes jól teljesíteni; az első hét hónapban a vendégszám 7,3 százalékkal, a tavalyi rekordot is meghaladó mértékben nőtt - jelentette ki Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Fontos a munkahelyteremtés folytatása

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 20. 15:16

A nemzetgazdasági miniszter szerint fontos a munkahelyteremtés folytatása, éppen ezért a mostani hétéves uniós beruházási ciklusban a rendelkezésre álló források 60 százalékát fordítja gazdaságfejlesztésére az ország.

A magyar gazdaság egyre egészségesebb és egyre jobban teljesít

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2014. szeptember 20. 10:17

Az utóbbi időszak eredményei azt mutatják, hogy a magyar gazdaság egyre egészségesebb és egyre jobban teljesít az európaihoz képest, ezt pedig tovább erősítik majd a hamarosan elérhető fejlesztési források - mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Háromszázmilliárd forint élelmiszer-ipari fejlesztésekre

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. szeptember 19. 14:12

A kormány a következő években mintegy 300 milliárd forintot fordít élelmiszer-ipari fejlesztésekre – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Székesfehérváron, ahol felavatta a Mondelez International csoporthoz tartozó Győri Keksz új gyártósorait.