Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

Idén ősszel is várható nyugdíjprémium

Pénzügyminisztérium, 2018. augusztus 16. 8:36

A kormány célja, hogy sikeres gazdaságpolitikájának eredményeiből minden magyar ember részesülhessen. Így amennyiben a gazdasági növekedés lehetővé teszi, a nyugdíjasok az idei évben is számíthatnak nyugdíjprémiumra. A nyugdíjprémium összegéről és kifizetésének idejéről ősszel születhet döntés.

További GDP-növekedés várható

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. augusztus 15. 16:30

A Pénzügyminisztérium (PM) számításai szerint az idei évre 4,3 százalékos GDP-növekedés várható az előző évhez képest - közölte Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Több száz milliárd forintot spórolhat az ország a készpénzmentes fizetéssel

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. augusztus 15. 9:44

A készpénzfizetési rendszer évente mintegy 450 milliárd forint költséget ró a nemzetgazdaságra, ezt megspórolhatná az ország a készpénzmentes fizetéssel, a költségek csökkentését a Pénzügyi tudatosság kormánystratégia is kiemelten kezeli - mondta Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár kedden Budapesten, a Sziget fesztiválon tartott sajtótájékoztatón.

Jelentősen csökkentette az áfacsalásokat az online pénztárgépek bevezetése

Pénzügyminisztérium, Nemzeti Adó- és Vámhivatalt Vezető Államtitkárság, 2018. augusztus 14. 13:57

Sikertörténetnek nevezte az áfacsalások elleni küzdelemben az online pénztárgépek bevezetését Sors László, a Pénzügyminisztérium Nemzeti Adó- és Vámhivatalt vezető államtitkára, aki a Növekedés.hu portálnak adott interjúban arról is beszélt, hogy azélelmiszer-automaták NAV-hoz való bekötése is már napi 70 millió forint feletti forgalomról küld adatokat az adóhatóságnak.

Kimagasló volt a magyar gazdaság teljesítménye az év első felében

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. augusztus 14. 9:46

A második negyedévben 4,6 százalékkal, az év első felében 4,5 százalékkal növekedett Magyarország gazdasága. Az adatok megerősítik, hogy új növekedési fokozatba kapcsolt hazánk, aminek fő mozgatóereje a hatéves bér- és adómegállapodás gazdaságösztönző hatása.

Változatlan hiánycél mellett érhető el a gazdasági bővülés

Pénzügyminisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2018. augusztus 7. 11:00

Az év első hét hónapját továbbra is azon gazdasági folyamatok jellemezték, melyek a kormány adócsökkentési politikájával párhuzamosan a költségvetési bevételek növekedését eredményezték. A társadalmi célokat szolgáló különféle fejlesztések és beruházási programok pedig a 2,4%-os GDP-arányos hiánycél mellett támogatják idén a 4% feletti növekedés megvalósulását.

Bővítették a Nagisz derecskei keltetőüzemét

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. augusztus 1. 13:19

Bővítette derecskei keltetőüzemét a nádudvari központú Nagisz Zrt., a 2,5 milliárd forintos beruházást szerdán adták át a hajdú-bihari településen. Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára mérföldkőnek nevezte a legkorszerűbb technológiával megvalósult beruházást, amit nem pályázati forrásból, hanem kedvező banki hitellel finanszíroztak.

Megjelent a Gyakornoki program a Közép-magyarországi régióban című pályázati felhívás

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. augusztus 1. 8:20

Fiatalok munkahelyi tapasztalatszerzését, ezáltal közvetlen munkahelyteremtés elősegítését támogató pályázati felhívás jelent meg majdnem 1 milliárd forint értékben egyéni vállalkozók, mikro-, kis- és középvállalkozások részére - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

A kormányzati intézkedések segítik a lakásépítések növekedését

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. július 30. 11:59

A lakásépítések dinamikus növekedésében jelentős szerepe van az otthonteremtési programnak, valamint a kedvezményes lakásáfának - mondta Balogh László, a Pénzügyminisztérium (PM) helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.