Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Újabb csúcson a foglalkoztatottság, 8 százalékon a munkanélküliség

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiaci és Képzési Államtitkárság, 2014. július 30. 9:07

Tovább bővült a foglalkoztatás Magyarországon a KSH ma reggeli gyorstájékoztatója szerint. A 2014. április-júniusi időszakban 4 millió 122 ezren dolgoznak, 190 ezerrel többen, mint egy éve. Ennek köszönhetően a foglalkoztatási arány 61,7%-ra emelkedett, ami a tavalyi év azonos időszakához képest 3,4 százalékponttal magasabb és 1992 óta pedig a legjobb rátát eredményezte. Az újabb kiváló számokhoz a versenyszféra egyre jelentősebb mértékben járul hozzá, köszönhetően a Kormány aktív foglalkoztatáspolitikai programjainak.

Egy hónapon belül kiírják az új uniós fejlesztési időszak első pályázatait

Nemzetgazdasági Minisztérium, Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2014. július 29. 10:10

Várhatóan az eredetileg tervezettnél korábban, egy hónapon belül kiírják a 2014-2020 közötti új uniós fejlesztési időszak első pályázatait - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) uniós források felhasználásáért felelős államtitkára Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden.

Czomba Sándor: 200 millió forinttal megemeltük a nyári diákmunkaprogram keretét

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiaci és Képzési Államtitkárság, 2014. július 25. 10:53

A diákmunka program idei 1,5 milliárd forintos keretét több mint 200 millió forinttal megemelték - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiaci és képzési államtitkára pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli hírműsorában.

A kormány gyors segítséget kíván nyújtani a Nokiától és a Magyar Telekomtól elbocsátandó munkavállalóknak

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 24. 12:54

A Nokia és a Magyar Telekom létszámleépítési terveivel kapcsolatban a kormány minden olyan eszköz alkalmazását megvizsgálja, amely enyhítheti a lépések negatív hatásait.

Ötszáz iskola kerül a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiaci és Képzési Államtitkárság, 2014. július 24. 13:12

Várhatóan még az idén szeptemberben megalakul a nemzetgazdasági tárca új háttérintézménye, amely a jövőben a szakiskolák és szakközépiskolák fenntartásáért, illetve szakmai irányításáért felel. Czomba Sándor munkaerőpiaci és képzési államtitkár a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy az új fenntartó, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal ( NSZFVH) mintegy 500 iskolát vesz át a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól.

Hazai kezekbe kerül a Magyar Külkereskedelmi Bank

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 24. 12:15

A magyar állam 55 millió euróért megveszi a Bayerische Landesbank-tól a Magyar Külkereskedelmi Bankot (MKB). A bajor tulajdonos az MKB részvényeinek 99,9 százalékát eladja a magyar államnak. Ezzel a bank hazai kezekbe kerül. A német tulajdonos vállalta, hogy az átadás előtt 270 millió eurós tőkeemelést hajt végre a bankban.

Továbbra is Európa élvonalában a belső fogyasztás növekedése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Belgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. július 23. 9:02

Hazánk kiskereskedelmi forgalma sorozatban tizenegyedik hónapja bővül, a májusi, csaknem 5 százalékos erősödéssel pedig Magyarország a harmadik legnagyobb mértékű növekedést érte el az Európai Unióban.

Évek óta tartani tudjuk a hiánycélt

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 22. 13:24

Az idei első féléves 82,6 százalékos államháztartási hiány nem számít magasnak, és ezúttal is a szokásos lefutás jellemzi a hiányt, vagyis az első félévben magasabb a több kiadás miatt, de év végére "kisimul" - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn este a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2014. június havi helyzetéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2014. július 21. 14:44

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.