Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

A kormány gyors segítséget kíván nyújtani a Nokiától és a Magyar Telekomtól elbocsátandó munkavállalóknak

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 24. 12:54

A Nokia és a Magyar Telekom létszámleépítési terveivel kapcsolatban a kormány minden olyan eszköz alkalmazását megvizsgálja, amely enyhítheti a lépések negatív hatásait.

Hazai kezekbe kerül a Magyar Külkereskedelmi Bank

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 24. 12:15

A magyar állam 55 millió euróért megveszi a Bayerische Landesbank-tól a Magyar Külkereskedelmi Bankot (MKB). A bajor tulajdonos az MKB részvényeinek 99,9 százalékát eladja a magyar államnak. Ezzel a bank hazai kezekbe kerül. A német tulajdonos vállalta, hogy az átadás előtt 270 millió eurós tőkeemelést hajt végre a bankban.

Továbbra is Európa élvonalában a belső fogyasztás növekedése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Belgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. július 23. 9:02

Hazánk kiskereskedelmi forgalma sorozatban tizenegyedik hónapja bővül, a májusi, csaknem 5 százalékos erősödéssel pedig Magyarország a harmadik legnagyobb mértékű növekedést érte el az Európai Unióban.

Évek óta tartani tudjuk a hiánycélt

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 22. 13:24

Az idei első féléves 82,6 százalékos államháztartási hiány nem számít magasnak, és ezúttal is a szokásos lefutás jellemzi a hiányt, vagyis az első félévben magasabb a több kiadás miatt, de év végére "kisimul" - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn este a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2014. június havi helyzetéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2014. július 21. 14:44

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

5 százalékos reálbér-emelkedés májusban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiaci és Képzési Államtitkárság, 2014. július 18. 9:01

Tovább folytatódik a reálbér-emelkedés Magyarországon a KSH ma reggel megjelent gyorstájékoztatója szerint. A nemzetgazdaságban a 2014. január-májusi időszakban a teljes munkaidőben foglalkoztatottak átlagos bruttó keresete 2,9 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

Ötszörösére nőtt a Törökország és Magyarország közötti kereskedelmi forgalom

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 18. 8:31

„Egyik út sem hosszú és nehéz, ha megfelelő útitárs van melletted” – idézte a török közmondást Varga Mihály az Aktív Üzletemberek Egyesületének a Ramadán hónap alkalmából megrendezett magyar-török üzleti találkozóján. Az eseményen a nemzetgazdasági miniszter adta át az egyesület 2013-ban legsikeresebb tagjait és partnereit méltató díjakat.

Varga Mihály: a kormány önmagán takarékoskodik

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 17. 15:19

A kormány 110 milliárd forint biztonsági tartalékot képez a kormányzati kiadásokból, hogy biztonsággal teljesíthető legyen a 2,9 százalékos GDP-arányos hiánycél - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten.

Önmagán takarékoskodik a kormány

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 17. 10:53

A kormány az állami kiadások közel 110 milliárd forintos visszafogásáról döntött, melynek eredményeként biztonsággal tartható lesz a 2,9%-os éves hiánycél. Az állam magán takarékoskodik, hogy megfelelő szinten tartsa a hiányt. Sem a családokat, sem a lakosságot, sem a vállalkozókat, sem az önkormányzatokat nem érintik az intézkedések.