Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

Új pályázat a munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztésére

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 19. 8:38

Megjelent a munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek pályázati felhívása 4 milliárd forintos keretösszeggel - mondta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek.

Biztonságos környezetben működhetnek a magyarországi pénzintézetek

Pénzügyminisztérium, 2018. szeptember 18. 15:12

A bankrendszer továbbra is kiemelkedő szerepet játszik a magyar gazdaság finanszírozásában és a versenyképesség erősítésében – hangsúlyozta Varga Mihály a Gian Maria Gros-Pietróval, az olaszországi Intesa Sanpaolo igazgatótanácsának elnökével folytatott megbeszélését követően.

Adótanácskozást rendez a pénzügyi tárca

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 18. 8:19

Az elfogadott jogszabályokkal kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok és a digitális kihívásokra adandó válaszok mellett az adóadminisztráció csökkentésének lehetőségeiről egyeztet pénteken a Pénzügyminisztérium a szakma legfontosabb képviselőivel - írja keddi számában a Világgazdaság.

Közép-Európa egyik legnagyobb innovációs vállalkozói központja nyitotta meg kapuit a budai Millenárison

Pénzügyminisztérium, 2018. szeptember 17. 10:43

A Millenárison kialakított Startup Campus Budapest nemcsak Magyarország, hanem a közép-európai régió egyik legnagyobb innovációs vállalkozói központja – hangsúlyozta Varga Mihály az új intézmény ünnepélyes átadóján.

Inkubációs szolgáltatások fejlesztésének támogatására lehet pályázni

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 17. 8:38

Megjelent a Vállalkozói és ipari inkubációs szolgáltatások fejlesztésének támogatása című pályázati felhívás, melyre mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak október 17-től, a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Kiállították a tízmilliomodik online számlát

Pénzügyminisztérium, 2018. szeptember 17. 7:10

Két és fél hónappal július elsejei indulása óta már jubilált is az online számlarendszer, múlt héten beérkezett ugyanis a tízmilliomodik számla az adóhivatalhoz. Az új online rendszer úgy mérhet jelentős csapást a feketegazdaságra, hogy közben a tisztességes vállalkozásoknak könnyebbséget és újabb megrendeléseket is hozhat - tájékoztatta az MTI-t Varga Mihály.

Több mint félezer látogató a Pénzügyminisztérium nyílt napjain

Pénzügyminisztérium, 2018. szeptember 16. 16:52

Immár harmadik alkalommal nyitotta meg kapuit a Pénzügyminisztérium a Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozat keretében. Szeptember harmadik hétvégéjén összesen 558 látogató fedezhette fel a historikus magyar építészet és iparművészet remekműveit, miközben megelevenedett számukra a hazai pénzügyi igazgatás másfél évszázados története.

A családi kedvezménynek köszönhetően átlagosan 262 ezer forint adót spóroltak a szülők tavaly

Pénzügyminisztérium, 2018. szeptember 16. 8:14

Tavaly mintegy 288 milliárd forintot hagyott a kormány a családoknál, 23,5 milliárddal többet, mint 2016-ban. A családi kedvezménynek köszönhetően átlagosan 262 ezer forint adót spóroltak a szülők tavaly - tájékoztatta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-t.

A gazdasági növekedés biztosabb jövőt teremt a fiatalok számára

Pénzügyminisztérium, 2018. szeptember 15. 14:24

A munkahelyek számának növelése, az államháztartási folyamatok rendezése, az államadósság csökkenése és a kivívott biztonság megteremtette azt a stabilitást, amelyre a magyar fiatalok a jövőjüket építhetik – jelentette ki Varga Mihály a Fidelitas Országos Választmányának ülésén tartott előadásában Balatonföldváron.