Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Semmi sem akadályozza az állami kezességvállalást az M3 metró felújítása kapcsán

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. szeptember 3. 14:04

A kormány továbbra is kiemelt fontosságúnak tartja a fővárosi közösségi közlekedés fenntartható működését és fejlesztését, az M3 metróvonalon futó szerelvények felújításához szükséges 60 milliárd forint összegű fővárosi hitelfelvételhez állami kezesség biztosításával járul hozzá.

Több mint két éve nő a kiskereskedelmi forgalom Magyarországon

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. szeptember 3. 10:22

Több mint két éve nő a kiskereskedelmi forgalom Magyarországon, a júliusi a legnagyobb egy hónapra jutó növekedés - mondta Glattfelder Béla az M1 aktuális csatornán csütörtökön, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közzétett adatait kommentálva.

Új távlatok a magyar-szlovén gazdasági együttműködésben

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. szeptember 2. 18:02

A határokon átnyúló gazdasági és turisztikai együttműködés jelképének nevezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Lendva új látványosságát, a Vinarium Lendva kilátótornyot.

Tovább bővülhet a turisztikai együttműködés Kínával

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. szeptember 2. 10:29

A Kína–Közép és Kelet Európa turisztikai együttműködés is aktív résztvevője kíván lenni a kínai „egy övezet, egy út” külgazdasági stratégiának – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Kínát, valamint 16 közép- és kelet-európai országot tömörítő szervezet második magas szintű találkozója után. A csatlakozási szándéknyilatkozatot a Bledi Stratégiai Fórumot követően írták alá.

Kétszámjegyű növekedés a külkereskedelemben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. szeptember 2. 9:37

Az ipari adatokhoz hasonlóan hazánk külkereskedelme is erőteljesen növekedett júniusban: az export 14,1 százalékkal, míg az import 10,7 százalékkal erősödött az egy évvel korábbi szinthez képest.

Komoly szerepük lesz az egyházi iskoláknak a szakképzésben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. szeptember 1. 8:27

Az állam komoly szerepet szán az egyházak által fenntartott iskoláknak a szakképzési feladatok ellátásában - mondta Odrobina László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára a Hajdúdorogi Egyházmegye tanévnyitó ünnepségén hétfőn.

Mindenkinek teherviselő képességével arányban kell adóznia

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 31. 16:56

A gazdaság minden egyes szereplőjének saját teherviselő képességével arányban kell hozzájárulnia a közterhekhez, ez vezethet el hosszú távon a fenntartható, stabil pénzügyi rendszerhez - mondta Pankucsi Zoltán, az NGM adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára.

A zárszámadási törvényjavaslat is igazolja a kormány gazdaságpolitikai intézkedéseinek sikereit

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. augusztus 31. 16:43

A kormány benyújtotta a 2014. évre vonatkozó zárszámadási törvényjavaslatot az Országgyűlésnek. Tavaly az államháztartás pénzforgalmi hiánya jóval alacsonyabb lett a tervezettnél, valamint a kormányzati szektor európai uniós módszertan szerinti ESA hiánya is kedvezőbben alakult a kitűzött célnál: a GDP 2,9%-a helyett annak 2,6%-ában teljesült.

Tovább nőttek a beruházások

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 31. 11:03

Nagyon jó eredmény, hogy a 2014-es rekordévhez képest az idei év első félében sikerült a beruházások területén növekedést elérni - mondta Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán hétfőn, a KSH frissen közzétett adatait kommentálva.