Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Az Országgyűlés előtt a banki elszámoltatás költségvetése

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 30. 14:44

A banki elszámoltatás költségvetésének nevezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a 2015. évi költségvetést, amikor átadta azt a házelnöknek csütörtökön.

Jövőre 2,5 százalékos növekedéssel számol a kormány

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 30. 13:04

Varga Mihály szerint óvatos optimizmussal lehet tervezni a következő év költségvetési kereteit, jövőre 2,5 százalékos növekedéssel kalkulál a kormány.

Nemzetközi megállapodás az adóügyi információcseréről

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 29. 17:34

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Magyarország képviseletében Berlinben aláírta a nemzetközi adóügyi információcseréről szóló megállapodást, amely mérföldkőnek számít az adóelkerülés elleni küzdelemben. A dokumentumot közel 50 ország és joghatóság minisztere, magas szintű képviselője írta alá az OECD Átláthatóságról és Adóügyi Információcseréről szóló Globális Fórum rendezvényén.

Béremelés és munkahelyteremtés 2015-ben

A kormányszóvivő, 2014. október 29. 15:25

Jók a foglalkoztatási tendenciák Magyarországon, 22 éve nem volt példa arra, hogy tartósan 4 millió fölött legyen a foglalkoztatási ráta - mondta Czomba Sándor szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár Kurucz Éva kormányszóvivővel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Javult Magyarország versenyképessége

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. október 29. 13:18

Négy helyet lépett előre Magyarország a Világbank szerdán megjelent Doing Business versenyképességi rangsorában a tavalyi évhez képest, így 189 vizsgált ország közül az 54. lett.

Európában egyedülálló, új ellenőrzési rendszer az áfacsalások ellen

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 29. 10:19

Varga Mihály nemzetgazdasági- és Pintér Sándor belügyminiszter a Trade Controll január 1-jei bevezetésének részleteiről egyeztetett ma reggel. A megbeszélésen részt vettek a BM háttérintézményeinek és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai is. Az új rendszer a gazdaság kifehérítését és a korrupció elleni harcot szolgálja majd, segítségével nyomon követhetővé válik az áruk tényleges útja.

Közel 4 millió 200 ezer ember dolgozik Magyarországon

Nemzetgazdasági Minisztérium, Szakképzésért és Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárság, 2014. október 29. 9:02

Továbbra is dinamikusan növekszik a foglalkoztatás hazánkban a KSH legfrissebb gyorstájékoztatója szerint. Már 4 millió 182 ezren dolgoztak a 2014. július-szeptemberi időszakban, ami 192 ezerrel több, mint egy évvel ezelőtt. A munkanélküliség újabb mélypontra, 2,4 százalékponttal 7,4 százalékra esett a III. negyedévben.

A távközlési adót a szolgáltatóknak kell fizetni

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. október 28. 16:56

A baloldallal ellentétben a kormány változatlanul kitart amellett, hogy jövőre is minden gazdasági szereplőnek teherbíró képességével arányosan ki kell vennie a részét a közteherviselésből – jelentette be Tállai András keddi sajtótájékoztatóján, ahol a távközlési adó részleteiről tájékoztatott.