Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

A nyugdíjjal együtt érkezik a prémium

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. október 20. 8:51

Novemberben prémiumot fizet az állam a nyugdíjasoknak, az extra összegek kifizetésére a gazdaság jó teljesítménye adja meg a pénzügyi alapot - mondta a Magyar Időknek Tállai András.

Több mint 600 ezer kisvállalkozót érinthet az áfamentesség határának emelése

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. október 20. 8:49

Több mint 600 ezer kisvállalkozó adózónak jelenthet könnyebbséget, hogy az alanyi áfamentesség jelenleg nyolcmillió forintos felső határa jövőre tizenkétmillió forintra nő - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára a tárca sajtótájékoztatóján, pénteken Budapesten.

Magyarországé lehet az EU legversenyképesebb adórendszere, tovább csökken a kisvállalkozások adója

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. október 19. 14:36

A kormány adópolitikájának a fókuszában az adócsökkentés, egyszerűsítés és versenyképes adórendszer áll. A most benyújtott törvényjavaslat is egy lépést tesz előre annak érdekében, hogy hazánk biztosítsa az Európai Unióban a legversenyképesebb adózási környezetet. Ha az Országgyűlés megszavazza, jövőre 12 millió forintra nőhet a kisvállalkozások adómentessége az áfában, csökkenhet a bankadó, még több nyugdíjast és kutatót foglalkoztathatnak a cégek, illetve azok a cégóriások, akik eddig ezt nem tették, hozzájárulnak a közterhekhez.

Kilenc százalékkal nőttek a reálbérek idén

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. október 19. 9:35

Kilenc százalékkal nőttek a reálkeresetek 2018. első nyolc hónapjában, ami egyre nagyobb mértékben segíti a háztartások bevételeinek növekedését, tovább javítva ezzel a magyar családok anyagi helyzetét. A hatéves bérmegállapodásnak, a közszféra életpálya-modelljeinek és a versenyszféra bérfejlesztéseinek köszönhetően 68 hónapja töretlen a reálbérek növekedése Magyarországon.

Svájcban is őrzik 1956 emlékét

Pénzügyminisztérium, 2018. október 18. 20:50

Az 1956-os forradalom és szabadságharc történelmünk olyan része, amely máig velünk él: jelen van döntéseinkben, a magyarság egységébe vetett hitünkben és a világról alkotott gondolatainkban – emelte ki Varga Mihály a svájci magyar nagykövetség október 23-a alkalmából rendezett ünnepségén Bernben.

Amerikai üzleti delegációval tárgyalt Varga Mihály

Pénzügyminisztérium, 2018. október 18. 11:26

A Magyarország és az Egyesült Államok közötti gazdasági együttműködés meghatározó szerepet játszik a magyar gazdaság teljesítményének folyamatos növekedésében – jelentette ki Varga Mihály az Eric Stewart elnök által vezetett Amerikai-Magyar Üzleti Tanács (USHBC) küldöttségével tartott megbeszélésen. A pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy az amerikai vállalatok az egyik legjelentősebb beruházói-befektetői közösséget képviselik Magyarországon, a hazánkban jelenlévő 1700 amerikai vállalat több mint 100 ezer embernek ad munkát.

Mintegy száz településen újulhatnak meg óvodai és bölcsődei konyhák

Pénzügyminisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2018. október 18. 9:38

Hárommilliárd forintból összesen 99 településen kezdődhet el az önkormányzati tulajdonú óvodai és bölcsődei konyhák fejlesztése. A gyermekétkeztetés feltételeinek javítását segítő pályázat kétmilliárdos keretösszegét – a nagy érdeklődésre való tekintettel – a pénzügyminiszter további egymilliárd forinttal emelte meg.

2017-ben érdemi béremelkedés és adócsökkentés valósult meg

Pénzügyminisztérium, 2018. október 17. 11:59

2017-ben érdemi béremelkedés és adócsökkentés volt, gyorsult a gazdaság növekedése és ennek hatását a családok, a vállalkozások és minden magyar ember egyaránt érezheti - hangoztatta Varga Mihály pénzügyminiszter a 2017-es zárszámadási törvényjavaslat szerdai parlamenti vitájában.

12 helyet javított Magyarország a versenyképességi ranglistán

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. október 17. 8:55

A 48. helyen áll Magyarország a World Economic Forum (WEF) új versenyképességi rangsorában, ami a 2016-os rangsorban publikált 69. és a tavalyi 60. helyhez képest jelentős előrelépést jelent. Az előrelépés jól tükrözi a magyar gazdaságban megkezdődött versenyképességi fordulatot, amelyet a piaci szereplők és a hitelminősítők mellett már a legtöbb kutatói-elemzői felmérés is elismer.