Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Csúcson a foglalkoztatottság, közel 7 százalékon a munkanélküliség

Nemzetgazdasági Minisztérium, Szakképzésért és Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárság, 2014. november 27. 9:02

Rendületlenül folytatódik a foglalkoztatottak számának növekedése Magyarországon a KSH legfrissebb jelentése szerint. A 2014. augusztus-októberi időszakban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma 192 ezerrel 4 millió 184 ezerre emelkedett az egy évvel ezelőttihez képest.

A kormány védelmet nyújt a hazai kisvállalkozásoknak

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. november 26. 19:41

A hazai kis- és középvállalkozások védelmét nevezte a kereskedelemről szóló törvénymódosítás legfontosabb céljának a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára szerdán az Országgyűlésben.

A Kormány vissza nem térítendő támogatással segítené a kkv-kat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. november 26. 15:58

A magyar kormány a feldolgozóipar területén működő kis- és közepes vállalatoknak (kkv) szeretne vissza nem térítendő támogatást adni, erről igyekszik meggyőzni az Európai Bizottságot - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

A fair bankokról szóló törvény erősíti a fogyasztóvédelmet

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. november 26. 14:16

A fair bankokról szóló törvény jelentősen erősíti a pénzügyi szektorban a fogyasztóvédelmet - mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, a Privátbankár.hu portál Pénzügyi tudatosság fórum című szakmai konferenciáján.

Alaptalanul vádaskodott Horváth András

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. november 26. 14:03

A NAV nyilvánosságra hozta volt dolgozójának 2013. november 8-i sajtótájékoztatóját követő azonnali vizsgálat anyagát. A vizsgálat egyértelműen megállapította, hogy alaptalanul állította Horváth András, hogy a NAV nem lép fel az adócsalókkal szemben, és az általa feltárt adócsalások ügyében nem intézkedett a hivatal.

A Moody’s szerint is javultak a magyar növekedési kilátások

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. november 26. 10:09

A Moody’s Investors Service hitelminősítő éves országjelentésében pozitívan nyilatkozott a magyar gazdaság középtávú növekedéséről.

Sorozatban tizenötödik hónapja bővül a kiskereskedelem

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. november 26. 9:02

Tovább bővült Magyarország kiskereskedelmi forgalma, idén szeptemberben már 4,5 százalékkal, az év első kilenc hónapjában 5,1 százalékkal erősödött az ágazat az egy évvel korábban mértekhez képest.

Javított Magyarországra vonatkozó kilátásain az OECD

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. november 25. 13:28

A korábbi várakozásaihoz képest kedvezőbben ítéli meg a magyar gazdaság jövőjét a párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) ma megjelent kiadványa.

Egyeztetés a taxisok és az utasok védelméért

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. november 24. 15:45

A gazdaságszabályozásért felelős államtitkár a taxitársaságok és az érdekvédelmi szervezetek képviselőivel egyeztetett az úgynevezett Uberről. A közösségi utazásmegosztó szolgáltatást egyre többen veszik igénybe hazánkban. Glattfelder Béla szerint olyan szabályozásra van szükség, amely egyenlő feltételeket biztosít a személyszállítási tevékenységet végzők számára, és biztosítja a hazai taxi vállalkozások és az utasok védelmét.