Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

Kínai befektetőkkel tárgyalt Varga Mihály

Pénzügyminisztérium, 2019. április 18. 15:19

A következő években is Közép-Kelet-Európa lehet a kontinens növekedési motorja, ennek is köszönhető, hogy Kína vonzó befektetési célpontnak tartja Magyarországot – hangsúlyozta Varga Mihály Jianqing Jianggal, a Kína-Közép-Kelet-Európa tőkebefektetési alap (SINO-CEE Fund) elnökével folytatott tárgyalását követően.

Digitalizációs és felnőttképzési javaslatokat tett a Nemzeti Versenyképességi Tanács

Pénzügyminisztérium, 2019. április 18. 10:30

A Nemzeti Versenyképességi Tanács több mint kétéves működése eredményes, a testület több versenyképességi javaslatát is elfogadta a kormány – jelentette ki Varga Mihály az NVT ülésén.

A kormány támogatja a rugalmas foglalkoztatási formákat is

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. április 17. 14:15

A 2014 és 2020 közötti programozási időszakban a kormány a rugalmas foglalkoztatás ösztönzésével is elősegíti az atipikus foglalkoztatási formák széleskörű elterjedését - mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatásért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Gyöngyösön.

A magyar gazdaság érdeke a vállalkozások eredményes részvétele a digitalizációban

Pénzügyminisztérium, 2019. április 16. 12:00

A magyar gazdaságnak jó esélye van arra, hogy eredményesen vegyen részt a negyedik ipari forradalomban, mivel magas az ipari termelés aránya, támaszkodhatunk a kutatás-fejlesztési hátterünkre, a kidolgozott programjainkra és a jól képzett magyar szakemberekre – hangsúlyozta Varga Mihály az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Informatika-tudományi Szekciójának megnyitóján az Óbudai Egyetemen.

A német cégek szerint erősödik a befektetői kedv Magyarországon

Pénzügyminisztérium, 2019. április 15. 14:16

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara jubileumi, 25. konjunktúrajelentése is azt mutatja, hogy 2018. kiemelkedően eredményes éve volt a magyar gazdaságnak – emelte ki Varga Mihály az elemzés ismertetésekor.

Eurázsiai üzleti lehetőségekhez juthatnak a magyar vállalkozások

Pénzügyminisztérium, 2019. április 12. 12:32

Magyarország egyre jobb befektetési környezetet kínál a folyamatosan csökkenő közterhek, az Európai Unió legalacsonyabb társasági adója, a szakképzett munkaerő és az uniós átlag mintegy háromszorosát kitevő gazdasági növekedése révén - jelentette ki Varga Mihály Andrej Belijaninovval, az Eurázsiai Fejlesztési Bank elnökével folytatott tárgyalásán.

A magyar gazdaság eredményes, ezt el kell mondani mindenütt

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. április 12. 10:00

A magyar gazdaság sikeres, és ezt el is kell mondani mindenütt - mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkárságának vezetője Washingtonban az MTI-nek.

Ősszel jöhet a nyugdíjcélú állampapír

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2019. április 11. 15:19

Ősszel kerülhet piacra a nyugdíjcélú állampapír, a bevezetés részleteit a következő hónapokban hozzák nyilvánosságra - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, a Napi.hu hírportál konferenciáján.

Több mint 8 milliárd forintos beruházással bővül a Videoton-cégcsoport

Pénzügyminisztérium, 2019. április 11. 11:00

A magyar gazdaság továbbra is az uniós átlag felett teljesíthet, ezt a várakozást nemcsak az elmúlt évek teljesítménye alapozza meg, hanem a beruházások bővülése, a hatékonyságot növelő fejlesztések és a megfelelő gazdaságpolitika folytatása is – jelentette ki Varga Mihály a Videoton EAS Kft.új gyártócsarnokának átadó ünnepségén.