Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Az adóelkerülések elleni közös fellépésre készül az Európai Unió

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. február 12. 14:53

Az uniós pénzügyminiszterek tanácsának (Ecofin) február 12-i ülésén kiemelt téma volt az Európai Bizottság adóelkerülési elleni javaslatcsomagja – tudatta a tanácskozást követően Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A szakmai szervezetek pozitívan értékelték a turizmus eddigi eredményeit

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. február 12. 15:32

A turisztikai ágazat állami intézményrendszerének jövőjéről egyeztetett a turizmus és a vendéglátás tíz meghatározó szakmai szövetsége, valamint a Magyar Turizmus Zrt. a Nemzetgazdasági Minisztériumban.

A magyar reformok működnek - Fenntartható pályán az ipar fejlődése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. február 12. 12:38

Az előző év decemberében az ipari termelés 9,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, amellyel együtt 2015-ben a termelés 7,5 százalékkal volt magasabb, mint 2014-ben.

A helyi gazdaságfejlesztést és a foglalkoztatást támogató uniós pályázatok jelentek meg

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2016. február 12. 11:25

Újabb négy, közvetlenül a helyi gazdaságfejlesztést és a foglalkoztatás bővítését támogató pályázati felhívás jelent meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, együttesen 59,6 milliárd forint értékben - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-t.

Lendületben a magyar gazdaság

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2016. február 12. 10:14

A várakozásoknál gyorsabban nőtt a magyar gazdaság 2015. negyedik negyedévében. 2015 egészében 2,9 százalékkal bővült a bruttó hazai össztermék. A három éve töretlenül erősödő gazdaság is alátámasztja, hogy a magyar reformok működnek.

Több mint 600 étterem csatlakozott a torkos csütörtökhöz

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. február 11. 12:05

A torkos csütörtökkel kezdetét vette a Magyar Turizmus (MT)Zrt. Gasztroélémények éve 2016 programsorozata, a néphagyományra épülő gasztronómiai akcióhoz idén több mint 600 étterem csatlakozott, ahol ezen a napon fél áron lehet fogyasztani - jelentették be a szervezők képviselői sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

A magyar fogyasztók jártak jól a sertéshús áfájának csökkentésével

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2016. február 11. 11:32

A sertéshús ára 17,2 százalékkal volt alacsonyabb januárban az előző év azonos időszakához képest a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint. Ez annak köszönhető, hogy a kormány a sertés tőkehús áfáját 27 százalékról 5 százalékra csökkentette, ami szinte teljes mértékben megjelent a sertéshús árában. A kereskedők tehát nem tudták “lenyelni” az áfacsökkentést, az a fogyasztóknál csapódott le.

Jövőre indulhat az új kongresszusi központ építése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. február 10. 13:26

Az új kongresszusi központ építése 2017-ben elindulhat - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára a Turizmus és profit 2016 című szakmai konferencián szerdán Budapesten.

Újabb rekordév a turizmusban

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. február 10. 11:17

Igazolódtak a várakozások, a turizmus újabb rekordévet zárt 2015-ben - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter budapesti sajtótájékoztatóján, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett adatait kommentálva.