Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

A kormány támogatja a 3-as metró felújítását

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 30. 17:29

A kormány engedélyezi, hogy a főváros hitelt vegyen föl a 3-as metróvonal felújításához, sőt kész állami garanciával segíteni a hitelfelvételt - jelentette be Varga Mihály szerdán Budapesten.

Előnyös az országnak az MKB megvásárlása

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 30. 18:34

A kormányülésen áttekintették az MKB megvásárlásáról szóló előszerződést, és a kormány megállapította, hogy az ország számára előnyös megállapodás jött létre.

A kormány nem tervez változást a nyugdíjrendszerben

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 30. 17:34

A kormány sem a nyugdíjrendszerben, sem a nyugdíjak értékét tekintve nem tervez semmilyen változást - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán Budapesten a kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Hárommilliárd forinttal emelkedik a kkv-k munkahelyteremtő beruházásának támogatása

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiaci és Képzési Államtitkárság, 2014. július 30. 12:17

A jelentős igény miatt a kormány 3 milliárd forinttal megemelte a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) beruházásának támogatására az év elején 13 milliárd forinttal indított program forrását; a többletből további 371 pályázó kaphat támogatást, amelynek köszönhetően 1600 új munkahely jöhet létre - jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerő-piaci és képzési államtitkára szerdán, sajtótájékoztatón, Budapesten.

Újabb csúcson a foglalkoztatottság, 8 százalékon a munkanélküliség

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiaci és Képzési Államtitkárság, 2014. július 30. 9:07

Tovább bővült a foglalkoztatás Magyarországon a KSH ma reggeli gyorstájékoztatója szerint. A 2014. április-júniusi időszakban 4 millió 122 ezren dolgoznak, 190 ezerrel többen, mint egy éve. Ennek köszönhetően a foglalkoztatási arány 61,7%-ra emelkedett, ami a tavalyi év azonos időszakához képest 3,4 százalékkal magasabb és 1992 óta a legjobb adatot eredményezte.. Az újabb kiváló számokhoz a versenyszféra egyre jelentősebb mértékben járul hozzá, köszönhetően a Kormány aktív foglalkoztatáspolitikai programjainak.

Egy hónapon belül kiírják az új uniós fejlesztési időszak első pályázatait

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2014. július 29. 10:10

Várhatóan az eredetileg tervezettnél korábban, egy hónapon belül kiírják a 2014-2020 közötti új uniós fejlesztési időszak első pályázatait - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) uniós források felhasználásáért felelős államtitkára Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden.

Czomba Sándor: 200 millió forinttal megemeltük a nyári diákmunkaprogram keretét

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiaci és Képzési Államtitkárság, 2014. július 25. 10:53

A diákmunka program idei 1,5 milliárd forintos keretét több mint 200 millió forinttal megemelték - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiaci és képzési államtitkára pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli hírműsorában.

A kormány gyors segítséget kíván nyújtani a Nokiától és a Magyar Telekomtól elbocsátandó munkavállalóknak

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 24. 12:54

A Nokia és a Magyar Telekom létszámleépítési terveivel kapcsolatban a kormány minden olyan eszköz alkalmazását megvizsgálja, amely enyhítheti a lépések negatív hatásait.

Ötszáz iskola kerül a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiaci és Képzési Államtitkárság, 2014. július 24. 13:12

Várhatóan még az idén szeptemberben megalakul a nemzetgazdasági tárca új háttérintézménye, amely a jövőben a szakiskolák és szakközépiskolák fenntartásáért, illetve szakmai irányításáért felel. Czomba Sándor munkaerőpiaci és képzési államtitkár a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy az új fenntartó, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal ( NSZFVH) mintegy 500 iskolát vesz át a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól.