Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Az NGM kezdeményezte a távközlési törvény kiterjesztéséről szóló javaslat visszavonását

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 31. 17:27

A Nemzetgazdasági Mininisztérium kezdeményezte a távközlési törvény kiterjesztéséről szóló javaslat visszavonását az Országgylés Gazdasági Bizottságának elnökénél.

Magyarország külkereskedelmi többlete elérte a 4 milliárd eurót

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. október 31. 9:03

Az idei év első nyolc hónapjában hazánk kivitele 7,6, behozatala 8,6 százalékkal bővült, az export értéke ezzel elérte az 55,1 milliárd eurót, míg az import 51,1 milliárd euró volt. A növekvő teljesítmények köszönhetően a külkereskedelmi többlet már 4 milliárd euróra nőtt, ami 20 millió euróval több, mint egy évvel korábban.

Az uniós költségvetésről tárgyalt soron kívül a Gazdasági- és Pénzügyek Tanácsa

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2014. október 31. 15:07

Rendkívüli egyeztetésen tárgyalta az ECOFIN (Gazdasági- és Pénzügyek Tanácsa) az Unió idei és jövő évi költségvetését az olasz elnökség kezdeményezésére. A pénteken, Velencében tartott informális fórum egy új kezdeményezés, amely a novemberi rendes ECOFIN ülés előkészítését szolgálja. Magyarországot Rákossy Balázs európai uniós forrásokért felhasználásért felelős államtitkár képviselte a fórumon.

Nemzetközi munkaügyi szemináriumot rendeztek Budapesten

Nemzetgazdasági Minisztérium, Szakképzésért és Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárság, 2014. október 31. 13:48

Szakmai szemináriumot tartottak „Az ILO nemzetközi munkaügyi standardok szerepe” címmel az NGM Munkaerőpiacért és Képzésért felelős Államtitkársága és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) budapesti irodájának közös szervezésében.

A külhoni magyar szakképzés éve lesz 2015

A miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2014. október 30. 16:58

A magyar kormány a külhoni magyar szakképzés évévé készül nyilvánítani a 2015-ös évet - mondta Potápi Árpád János, a miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Kolozsváron.

Az Országgyűlés előtt a banki elszámoltatás költségvetése

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 30. 14:44

A jövő évi költségvetés a banki elszámoltatás büdzséje lesz, az elszámoltatás eredményeképpen pedig a hitelesek vagy pénzhez jutnak, vagy csökkenhet a törlesztőrészletük – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten, mielőtt hivatalosan átadta a 2015-ös költségvetési törvényjavaslatot Kövér László házelnöknek.

Nemzetközi megállapodás az adóügyi információcseréről

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 29. 17:34

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Magyarország képviseletében Berlinben aláírta a nemzetközi adóügyi információcseréről szóló megállapodást, amely mérföldkőnek számít az adóelkerülés elleni küzdelemben. A dokumentumot közel 50 ország és joghatóság minisztere, magas szintű képviselője írta alá az OECD Átláthatóságról és Adóügyi Információcseréről szóló Globális Fórum rendezvényén.

Béremelés és munkahelyteremtés 2015-ben

A kormányszóvivő, 2014. október 29. 15:25

Jók a foglalkoztatási tendenciák Magyarországon, 22 éve nem volt példa arra, hogy tartósan 4 millió fölött legyen a foglalkoztatási ráta - mondta Czomba Sándor szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár Kurucz Éva kormányszóvivővel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Javult Magyarország versenyképessége

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. október 29. 13:18

Négy helyet lépett előre Magyarország a Világbank szerdán megjelent Doing Business versenyképességi rangsorában a tavalyi évhez képest, így 189 vizsgált ország közül az 54. lett.