Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Egymilliárd forint támogatás a kkv-k tőzsdei bevezetéséhez

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. július 25. 9:16

1 milliárd forintos keretösszeggel megjelent a „KKV szektor hatékonyságának növelése elsősorban tőzsdei bevezetést szolgáló intézkedések biztosítása révén” című kiemelt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében – jelentette be Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Kormánytámogatással épül munkásszálló Mórahalmon

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. július 24. 13:43

263 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesül Mórahalom város önkormányzata munkásszállás építése céljából - közölte a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály elmondta, a megépülő munkásszállás hatékony segítséget nyújthat abban, hogy a térség munkaerő-kereslete és kínálata találkozzon, az üres álláshelyeket pedig megfelelő szakképzettséggel rendelkező munkavállalókkal töltsék fel.

A kiskereskedelmi forgalom tartós növekedése várható a jövőben is

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 24. 10:59

A kiskereskedelmi forgalom tartós és stabil növekedésére lehet számítani a jövőben is, részben a bérnövekedés hatására - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

Közel négy éve tart a kiskereskedelmi forgalom bővülése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 24. 9:26

Dinamikusan, 6 %-kal nőtt a hazai kiskereskedelmi forgalom májusban éves alapon, ezzel 47 hónapja tart az ágazat töretlen bővülése Magyarországon.

A zalaegerszegi tesztpálya segít megőrizni a versenyelőnyt

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 20. 16:29

Technológiai korszakváltás időszakát éljük, a digitalizáció és az internetgazdaság alapjaiban változtatja meg a közlekedési és a gyártási rendszereket – jelentette ki Lepsényi István az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) főtitkárával, Erik Jonnaerttel és autóipari vállalatvezetőkkel folytatott tárgyalását követően. A gazdaságfejlesztésért és –szabályozásért felelős államtitkár hozzátette: az autóipar robbanásszerű átalakulásának két fő iránya van: az alternatív erőforrások előtérbe kerülése, és az autonóm járművek térnyerése.

Folytatja a kormány a bankkártya-elfogadóhelyek számának bővítését célzó programját

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. július 20. 15:14

A modern elektronikus fizetési módok elterjedésének érdekében a kormány döntött újabb 30 ezer bankkártya-elfogadóhely támogatásáról, így a 2016 decemberében meghirdetett kormányzati programnak köszönhetően 60 ezer olyan üzletben, szolgáltatónál lehet majd kártyával fizetni Magyarországon, ahol erre korábban nem volt lehetőség – jelentette be Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár.

Értékesíti tulajdonrészét az állam a Gránit Bankban

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. július 20. 12:27

A Gránit Bank pénzügyi és gazdaságpolitikai szempontból is teljesítette a kormányzati elvárásokat, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium nyílt tendert ír ki a pénzintézetben lévő teljes, 36,5%-os állami részvénycsomag értékesítésére - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

12 százalék feletti béremelkedés idén

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. július 20. 11:12

Tovább gyorsult a bérnövekedés dinamikája hazánkban 2017 első öt hónapjában: 12,1 százalékkal emelkedtek a bruttó és a nettó keresetek a KSH adatai szerint – jelentette be Varga Mihály.

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2017. június végi helyzetéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 20. 11:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.