Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Határidő előtt elérhető a településfejlesztési pályázatok teljes kerete

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. március 22. 10:53

Mai nappal a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) teljes hét évre (2014-20) vonatkozó keretösszegét sikeresen meghirdette pályázatok formájában a Nemzetgazdasági Minisztérium a Kormány által kitűzött március 31-i határidő előtt - jelentette be Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Stabil a költségvetés helyzete

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 21. 13:17

Az államháztartás központi alrendszerének első kéthavi eredménye bizakodásra ad okot, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium az idei évben is stabil költségvetéssel számol - mondta az NGM államháztartásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2017. február végi helyzetéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 21. 11:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

Magyarország nem enged a kedvezményes internetáfából

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. március 21. 11:01

Brüsszel a 21. században nem korlátozhatja az internet-hozzáférési szolgáltatást azzal, hogy nem engedi a kedvezményes áfakulcs alkalmazását - jelentette ki Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek tanácskozása után. A nemzetgazdasági miniszter elmondta: a kormány célja, hogy minél többeknél legyen elérhető áron internet, ezért Magyarország minden elkövet, hogy ne csak hazánk, hanem bármely - a digitalizációt fontosnak tartó - tagállam alkalmazhassa a kedvezményes áfakulcsot.

Elindult a munkahelyi bölcsődéket támogató pályázat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. március 21. 9:49

Megemelkedett összegre, azaz 6 milliárd forint értékben munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatására pályázhatnak vállalkozások, nonprofit szervezetek és költségvetési szervek a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében - jelentette be Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár.

Megjelent a több mint 21 milliárd forint értékű turisztikai célú pályázat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. március 21. 9:52

Megjelent a „Turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése” című, 21,4 milliárd forint értékű felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében – tájékoztatott Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

1300 milliárdos forrás áll a magyar tudomány és innováció rendelkezésére

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. március 20. 13:41

Megközelítőleg 1300 milliárd forint forrás áll a magyar tudomány, kutatás-fejlesztés és innováció rendelkezésére 2020-ig - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára hétfőn Pécsett.

Szó sem lehet a közterhek emeléséről

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. március 20. 10:47

Az ellenzéki pártokkal ellentétben a kormány semmilyen új adó kialakításán nem dolgozik, és nem is tervez ilyet - szögezte le a nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek adott interjúban, és egyúttal megdöbbentőnek tartja, hogy az MSZP vagyonadót vezetne be, ha 2018-ban hatalomra kerülne.

Kétszámjegyű bérnövekedés januárban

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. március 20. 9:45

Tíz százalékkal, 273.800 forintra emelkedtek a keresetek januárban, ami azt jelenti, hogy a családok is érezhetik a tavaly novemberi hatéves bérmegállapodás hatását - jelentette ki Varga Mihály budapesti sajtótájékoztatón.