Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Hét szolgáltató vállalta, hogy bővíti a bankkártya-elfogadóhelyek számát

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. március 25. 8:43

A fogyasztók és a hazai kisvállalkozások a nyertesei a kormány modern elektronikus fizetési módok elterjedését célzó programjának. Az intézkedés keretében a programban részt vevő hét fizetési szolgáltató segítségével 30 200 darabbal, azaz közel 30 százalékkal fog nőni a bankkártya-terminálok száma.

A magyar kormány támogató klímát teremtett a járműgyártásban dolgozó cégeknek

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 24. 17:01

A magyar kormány támogató klímát teremtett a járműgyártásban dolgozó cégeknek, hogy minél hatékonyabbak legyenek, minél jobban be tudjanak kapcsolódni a kutatás-fejlesztési munkába - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken Budapesten a Hungexpón, a Magyarok a világ járműgyártásában című tematikus kiállítás megnyitóján.

Erősödnek a kedvező tendenciák a lakáspiacon

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. március 24. 17:00

Az idei adatok alapján tovább erősödnek a kedvező tendenciák a lakáspiacon, február végéig a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) 2015-ös bevezetése óta összesen 40 ezer család kérelmét fogadták be, amelyek összértéke meghaladta a 102 milliárd forintot - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Portfolio lakáskonferenciáján.

Több program is segíti a vállalkozásokat az Ipar 4.0 alkalmazásában

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. március 24. 16:18

A kormány által ebben az évben elindított mintagyár program a kis- és közepes vállalkozások technológiai fejlesztését, az Ipar 4.0 kihívásaihoz igazodó digitális, infokommunikációs megoldások alkalmazását és elterjesztését is segíti – emelte ki Varga Mihály a Vállalkozásfejlesztési Tanács ülésén.

Elindult a „Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért 2017” pályázat nemzeti fordulója

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. március 24. 14:19

A korábbi évek sikereit követően a Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottsággal közösen 2017-ban is pályázatot hirdet az európai vállalkozások ösztönzéséért létrehozott díjra összesen öt kategóriában.

Az e-szja az önkéntes pénztárba fizetőket is segíti

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. március 24. 13:56

Több mint félmillió, önkéntes pénztárba befizető magánszemélynek is érdemes kihasználnia a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szolgáltatását, mert a bevallási tervezet ezt az adatot is tartalmazza - tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára pénteken az MTI-t.

Szándéknyilatkozatot írtak alá az önvezető járművek akadály nélküli közlekedéséről az EU-ban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. március 23. 20:56

Szándéknyilatkozatot írt alá 29 ország - köztük Magyarország - arról, hogy együtt dolgoznak az önvezető, autonóm járművek akadály nélküli közlekedésén az Európai Unióban - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára Rómából telefonon az MTI-nek csütörtökön.

A beruházások erőteljes megugrása várható a következő években

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. március 23. 14:29

A beruházások erőteljes megugrása várható a következő években, Magyarország beruházási rátája tartósan 20 százalék felett alakul majd - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára az Európai Bizottság 2017. évi országjelentéséről megrendezett konferencián csütörtökön Budapesten.

A kormány célja a versenyképesség növelése

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. március 23. 12:36

A magyar gazdaság új, a korábbinál sokkal kiegyensúlyozottabb és gyorsabb növekedési pályára állt, a fejlett országokhoz való felzárkózáshoz ugyanakkor a termelékenység és a versenyképesség növelésére van szükség - hangsúlyozta Varga Mihály a Nemzeti Versenyképességi Tanács első ülése után.