Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

A kistelepülések támogatása kiemelt feladat

Pénzügyminisztérium, 2019. február 23. 18:00

Magyarország jövője nem képzelhető el a falvak nélkül – emelte ki Varga Mihály Tomajmonostora új iskolabuszának átadásakor. A pénzügyminiszter elmondta, hogy a kormány a kistelepüléseken élők gondjaira igyekszik olyan megoldásokat keresni, amelyek megállítják a népességfogyást, jövőképet kínálnak a helyi fiataloknak, és segítik a generációk egymás mellett való élését.

Újabb felminősítést kapott Magyarország

Pénzügyminisztérium, 2019. február 23. 12:36

Újabb felminősítést kapott a magyar gazdaság, a Fitch egy kategóriával feljebb javította Magyarország besorolását – jelentette ki Varga Mihály. A pénzügyminiszter hozzátette: ma már senki sem tagadhatja, hogy a magyar gazdaság – köszönhetően a magyar emberek munkájának – egyre jobban teljesít és a következő években is növekedhet.

Egyre több lakás épül Magyarországon

Pénzügyminisztérium, 2019. február 22. 9:54

A lakásépítések tavalyi 23%-os növekedéséhez együttesen járult hozzá a kormány otthonteremtési programja, a beruházásösztönző gazdaságpolitika, valamint a magyar családok folyamatosan javuló jövedelmi helyzete. Az építési engedélyek továbbra is magas száma azt mutatja, hogy ez a tendencia a jövőben is fennmarad.

Újabb külföldi befektetéseket vonzhat Magyarországra a felminősítés

Pénzügyminisztérium, 2019. február 21. 17:20

A magyar gazdaság évek óta tartó kiegyensúlyozott és uniós átlag feletti növekedése várhatóan tovább élénkíti a magyar-orosz kapcsolatokat, még vonzóbbá teszi Magyarországot az orosz befektetők számára is - jelentette ki Varga Mihály Moszkvában, miután Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszterrel és Nyikolaj Koszovval, a Nemzetközi Beruházási Bank elnökével folytatott megbeszéléseket.

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2019. január havi helyzetéről

Pénzügyminisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2019. február 28. 11:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

Több mint 70 százalékkal nőttek a nettó bérek 2010 óta

Pénzügyminisztérium, 2019. február 21. 10:00

Kimagasló mértékben, több mint 70 százalékkal emelkedtek a nettó bérek 2010 és 2018 között a családi adókedvezményt is figyelembe véve Magyarországon. 2017 után tavaly is átlagosan több mint egyhavi fizetéssel többet vihetett haza minden munkavállaló, ami a magyar családok anyagi helyzetét nagyban javítja.

Új eszközbeszerzésre pályázhatnak a kkv-k Pest megyében

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2019. február 18. 10:10

A Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) szerdától adhatják be támogatási kérelmeiket a 4,5 milliárd keretösszegű eszközbeszerzéseket támogató pályázati felhívásra - nyilatkozta az MTI-nek Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára hétfőn.

Még vonzóbb befektetési célpont lehet Magyarország

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2019. február 17. 8:57

A második alkalommal összehívott Adó-tanácskozás fókuszában a nemzetközi adózás áll. A mellett, hogy szeretnénk mielőbb elérni, hogy a multinacionális vállalatok is fizessék meg az államkasszát megillető adókat, a kötelezően alkalmazandó nemzetközi adószabályokat úgy vezetnénk be, hogy az a lehető legkedvezőbb adózási környezetet biztosítsa a vállalkozásoknak, és még több külföldi befektető válassza székhelyéül Magyarországot - mondta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-nek.

Tovább javította Magyarország besorolását a Standard and Poor’s

Pénzügyminisztérium, 2019. február 16. 12:11

A magyar gazdaság évek óta tartó kiegyensúlyozott és stabil növekedésének köszönhetően tovább javította Magyarország hitelminősítői besorolását a Standard and Poor’s – jelentette ki Varga Mihály.