Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Érdemes kihasználni a mezőgazdaságban dolgozók után járó kedvezményeket

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. június 25. 13:37

A mezőgazdasági idénymunkások alkalmazásánál a lehető legnagyobb kedvezményt biztosítja a kormány az egyszerűsített foglalkoztatással. A rendszeresen mezőgazdaságban dolgozókat alkalmazó cégeknek a szociális hozzájárulási adóból jár kedvezmény.

Évek óta tart a kiskereskedelmi forgalom növekedése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. június 23. 10:51

A legnagyobb mértékű növekedés a nem élelmiszer jellegű kiskereskedelemben volt áprilisban, ami a digitális kereskedelem, illetve csomag küldő szolgálatok élénk tevékenységével is magyarázható - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

Fel kell venni a kesztyűt a piacvédelmi intézkedésekkel szemben

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. június 22. 19:07

Egyebek mellett a közép-európai vállalkozásokat hátrányosan érintő, uniós piacvédelmi intézkedések elleni fellépés és hosszú távon a magyarországi euró bevezetése mellett érvelt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Joint Venture Szövetség (JVSZ) csütörtöki üzleti ebédjén.

Jól vizsgázott a NAV új rendszere, az e-szja

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. június 22. 10:41

Az szja-bevallási korszak idén véget ért; a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elektronikus szja-rendszere minden adózót mentesített a bevallás kitöltésének kötelezettsége alól - jelentette ki budapesti tájékoztatóján Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter elmondta, a magyar e-szja példaértékű lehet az Európai Unióban. Tállai András miniszterhelyettes, a NAV vezetője bejelentette: szeretnék továbbfejleszteni a rendszert, hogy az adózóknak minél kevesebb időt kelljen adminisztrációval eltöltenie.

A versenyszférában is emelkedtek a reálbérek

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. június 22. 9:43

Jelentősen felgyorsult a reálbérek emelkedésének üteme az elmúlt négy hónapban, a versenyszférában csaknem 8 százalékkal nőtt a reálkereset - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtök reggel.

A közpénzügyi szabályozás a gazdasági növekedés szolgálatában

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. június 21. 17:00

Az államháztartás kontrollmechanizmusainak folyamatos fejlesztése, hatékonyabbá tétele a stabil közpénzügyi gazdálkodás egyik legalapvetőbb feltétele – jelentette ki Banai Péter Benő államtitkár az Európai Bizottság Költségvetési Főigazgatósága által életre hívott Államháztartási Belső Kontrollok Nemzetközi Konferenciájának ünnepélyes megnyitóján, Budapesten.

Minél többet ad fel hitéből és a kultúrájából Európa, annál gyengébb lesz

Miniszterelnök, 2017. június 21. 14:14

Orbán Viktor szerint Európának meg kell értenie, hogy minél többet ad fel saját hitéből és kultúrájából, annál gyengébb lesz politikailag és gazdaságilag. A miniszterelnök erről szerdán, Budapesten, a megújult Klebelsberg-kastély ünnepélyes átadásán beszélt.

Stabil az idei költségvetés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. június 21. 14:41

Az idei adócsökkentések és többlet kiadások mellett is az idei költségvetés az év végéig stabil - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán a friss adatokat kommentálva.

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2017. május végi helyzetéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. június 21. 11:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.