Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Az Európai Bizottság pénzügyi biztosával tárgyalt Varga Mihály

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. április 18. 10:00

A Magyarországról szóló uniós országjelentésről tárgyalt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Pierre Moscovicivel, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosával Washingtonban. A miniszter Magyarország képviselőjeként utazott az IMF rendes tavaszi ülésére az amerikai fővárosba.

Még másfél hónapig költhető el a SZÉP Kártyára 2013-ban utalt pénz

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. április 17. 17:48

Másfél hónappal a lejárat előtt a feltöltött 67,8 milliárdból még 2,8 milliárd forint van a 2013-ban feltöltött SZÉP Kártyákon, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium felhívja az érintett kártyabirtokosok figyelmét a lejáró összeg elköltésének közelgő határidejére. A szabályozás értelmében a pihenőkártyákra tavalyelőtt utalt pénzt május 31-ig lehet elkölteni, ezt követően a kártyán maradt összeg a kártyabirtokosok számára elvész.

Varga Mihály benyújtotta a pénzügyi szolgáltatók felügyeletét szigorító javaslatot

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. április 16. 16:04

A pénzügyi fogyasztóvédelem erősítése érdekében szigorítja a pénzügyi szolgáltatók felügyeletére vonatkozó szabályozást, másrészt uniós szabályokat ültet át a magyar jogrendbe a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által a parlamentnek csütörtökön benyújtott törvényjavaslat.

Aláírták a debreceni tejüzem eladásáról szóló megállapodást

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. április 16. 16:06

A FrieslandCampina Hungária Zrt. debreceni tejüzemét megvásárló Alföldi Tej Kft. a munkavállalók továbbfoglalkoztatása mellett folytatja tovább a termékgyártást - jelentette be Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben, az adásvételi szerződés ünnepélyes aláírásakor.

A fiataloknak olyan szakmához kell jutniuk, amellyel el tudnak helyezkedni

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. április 16. 13:04

A kormány fontosnak tekinti, hogy a jövőben a fiatalok olyan szakmához juthassanak, amellyel el tudnak helyezkedni, és amellyel el tudják tartani magukat, családjukat - mondta Varga Mihály Vácon egy új autószerelő tanműhely átadása kapcsán csütörtökön.

Együttműködési megállapodás a magyar-egyiptomi turisztikai kapcsolatok erősítésére

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. április 16. 10:59

Hivatalos látogatás keretében 2015. április 15-16. között hazánkban tartózkodik Szameh Sukri egyiptomi külügyminiszter, aki a magas szintű találkozó során turisztikai együttműködési megállapodást írt alá Varga Mihállyal.

Tovább kell csökkenteni az államadósság szintjét, és növelni kell az exportképes cégek számát

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. április 15. 18:07

A következő években tovább kell csökkenteni az államadósság szintjét - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán Budapesten a Magyar Közgazdasági Társaság rendezvényén a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Minden eddiginél több támogatás jut energiahatékonyságra

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. április 15. 15:43

Évente több támogatás jut majd az energiahatékonyságra, mint az előző hét évben összesen, mivel a megújuló energia alkalmazása csaknem minden operatív programban megjelenik - mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára szerdán a Construma 2015 építőipari szakkiállítás szakmai konferenciáján szerdán a Hungexpo vásárközpontban.

Magánlakások felújításához is lehet uniós támogatásra pályázni

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. április 15. 12:35

Glattfelder Béla nyitotta meg az idei Construma építőipari szakkiállítást a Hungexpo vásárközpontban április 15-én. A gazdaságszabályozásért felelős államtitkár elmondta: az új uniós pályázatok mielőbbi kiírásával az építőipari beruházások száma jelentős mértékben növekszik a jövőben.