Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Évek óta tartani tudjuk a hiánycélt

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 22. 13:24

Az idei első féléves 82,6 százalékos államháztartási hiány nem számít magasnak, és ezúttal is a szokásos lefutás jellemzi a hiányt, vagyis az első félévben magasabb a több kiadás miatt, de év végére "kisimul" - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn este a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2014. június havi helyzetéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2014. július 21. 14:44

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

5 százalékos reálbér-emelkedés májusban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiaci és Képzési Államtitkárság, 2014. július 18. 9:01

Tovább folytatódik a reálbér-emelkedés Magyarországon a KSH ma reggel megjelent gyorstájékoztatója szerint. A nemzetgazdaságban a 2014. január-májusi időszakban a teljes munkaidőben foglalkoztatottak átlagos bruttó keresete 2,9 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

Ötszörösére nőtt a Törökország és Magyarország közötti kereskedelmi forgalom

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 18. 8:31

„Egyik út sem hosszú és nehéz, ha megfelelő útitárs van melletted” – idézte a török közmondást Varga Mihály az Aktív Üzletemberek Egyesületének a Ramadán hónap alkalmából megrendezett magyar-török üzleti találkozóján. Az eseményen a nemzetgazdasági miniszter adta át az egyesület 2013-ban legsikeresebb tagjait és partnereit méltató díjakat.

Varga Mihály: a kormány önmagán takarékoskodik

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 17. 15:19

A kormány 110 milliárd forint biztonsági tartalékot képez a kormányzati kiadásokból, hogy biztonsággal teljesíthető legyen a 2,9 százalékos GDP-arányos hiánycél - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten.

Önmagán takarékoskodik a kormány

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 17. 10:53

A kormány az állami kiadások közel 110 milliárd forintos visszafogásáról döntött, melynek eredményeként biztonsággal tartható lesz a 2,9%-os éves hiánycél. Az állam magán takarékoskodik, hogy megfelelő szinten tartsa a hiányt. Sem a családokat, sem a lakosságot, sem a vállalkozókat, sem az önkormányzatokat nem érintik az intézkedések.

Magyarország és Románia gazdasági kapcsolatai kiegyensúlyozottak

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 15. 17:18

Magyarország és Románia gazdasági kapcsolatai kiegyensúlyozottak, az elmúlt időszakban dinamikusan fejlődtek, a cégek érdeklődnek a befektetési lehetőségek iránt - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden, Constantin Nita román gazdasági miniszterrel folytatott hivatalos tárgyalása után. Hozzátette, a magyar fél felvetette, hogy a privatizációs döntést követően Magyarország tulajdonosként is megjelenhessen a constantai kikötőben.

A vártnál korábban jöhetnek az új uniós pályázatok

Nemzetgazdasági Minisztérium, Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2014. július 15. 9:59

A vártnál korábban, már a nyár végén, az ősz elején jöhetnek az új uniós pályázatok - írta a Napi Gazdaság kedden.

Újra nemzeti tulajdonba kerülnek a közszolgáltatók

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. július 14. 16:24

A Nemzetgazdasági Minisztérium benyújtotta a parlamentnek azt a költségvetés módosításról szóló törvényjavaslatot, amely az állami vagyon gyarapítását érintő kormányzati döntések végrehajtásához teremt fedezetet.