Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2017. október végi helyzetéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 21. 11:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

Építőipari csúcstalálkozót tartanak a fenntartható növekedésért

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. november 21. 10:05

Az építőipari termelés az elmúlt időszakban kiugró mértékben erősödött, a kormány célja, hogy ez a növekedés a jövőben is tartós és kiegyensúlyozott maradjon. Ezt Varga Mihály jelentette ki a november 24-én, pénteken megrendezendő Építőipari Ágazati Konzultációt beharangozó tájékoztatón.

Fejlesztési hitel az Európai Beruházási Banktól

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. november 20. 15:40

Az Európai Beruházási Bank 200 millió euró hitel nyújtásával járul hozzá a gazdaságfejlesztési uniós programok megvalósításához - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, miután Vazil Hudákkal, az Európai Beruházási Bank alelnökével aláírta az erről szóló szerződést.

Kiemelt cél a szakképzés minőségének fejlesztése

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. november 20. 12:57

A kormány minden rendelkezésére álló eszközzel támogatja a szakképzés folyamatos fejlesztését és biztosítja a szakmatanulás rangjának megfelelő környezetet - mondta Varga Mihály a Raoul Wallenberg Szakgimnázium és Szakközépiskola új épületének átadóján.

A hibázó mikrovállalkozások most még bírság nélkül pótolhatják adófizetési mulasztásukat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. november 19. 9:16

Támogató eljárást indít hétfőtől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azoknál a mikrovállalkozásoknál, amelyeknél az adóhatóság a rendelkezésére álló és a bevallási adatok között jelentős eltérést talált - mondta Tállai András, a NAV vezetője, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.

Klebelsberg-díjakat adtak át Pesthidegkúton

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. november 17. 18:48

A klebelsbergi örökség lényege hazánk szeretete, a nemzet iránti elkötelezettség és az a munka, amelyet Magyarország előrejutása érdekében végzünk – hangsúlyozta Varga Mihály a Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat Klebelsberg-díjának ünnepi díjátadóján. A nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője a két kitüntetett, Fodor Viktor evangélikus és Kovács Gergely református lelkészt méltatva kijelentette: munkájukkal nemcsak gyülekezetük, hanem a helyi közösség javát is szolgálják.

Több mint 2 ezren regisztráltak a Modern gyárak éjszakájára

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. november 17. 18:24

Több mint 2 ezren regisztráltak a Modern gyárak éjszakájára, a rendezvény keretében az érdeklődők több mint 20 helyen tekinthetnek meg gyárakat, üzemeket - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken az M1 aktuális csatornán.

Egy százalékponttal csökken a kiva adója jövőre; a választásban segít az NGM kiva-kalkulátora

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. november 17. 8:56

A kisvállalati adó (kiva) választásával több tízezer cég spórolhatna legálisan a közterhein. Jövőre egy százalékponttal, 13 százalékra csökken a kisvállalati adó mértéke. A legnagyobb megtakarítást biztosító adózási forma kiválasztásában segít a cégeknek a Nemzetgazdasági Minisztérium kiva-kalkulátora. Minden cégnek megéri a próbaszámításokat elvégezni, hiszen a kisvállalati adó választásával az áttérésre jogosult, foglalkoztatottal rendelkező cégeknek több mint 80 százaléka jobban jár.

Magyarország szervezi a legtöbb programot a szakképzés európai hetén

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. november 17. 8:15

Hagyományosan Magyarország akkreditáltatja az Európai Bizottságnál a legtöbb programot az Európai Szakképzési Hétre - tájékoztatta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az MTI-t.