Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Előkészített telkekkel várja a gyárakat a pécsi Déli Ipari Park

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2014. október 17. 16:09

Mintegy 1,5 milliárd forintos ráfordítással, 460 millió forintos európai uniós támogatással utakat építettek és telkeket közművesítettek a Déli Ipari Park fejlesztésnek első üteme során Pécsen, ahol mostantól 85 hektáron várják a letelepülő gyárakat, termelőüzemeket - jelentették be pénteken a baranyai megyeszékhelyen.

Uniós forrásokból a korábbinak a többszöröse jut az élelmiszeriparnak

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. október 16. 16:08

A rendelkezésre álló forrásokat az eddiginél lényegesen hatékonyabban kell felhasználni a gazdaságfejlesztésben - így az élelmiszeripar területén is. Ezért a kormány a következő hét évben a korábbi 16 százalék helyett mintegy 60 százalékot kíván erre a célra fordítani - hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten egy szakmai tanácskozáson.

Homogén szakképzési intézményrendszert építene ki az NGM

Nemzetgazdasági Minisztérium, Szakképzésért és Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárság, 2014. október 16. 14:06

Homogén szakképzési intézményrendszer szeretne kiépíteni a Nemzetgazdasági Minisztérium, a tervek szerint a szakközép- és szakiskolák a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ rendszeréből az NGM fenntartásába kerülnének át - mondta a szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár egy szakmai fórumon csütörtökön Nyíregyházán.

Egységesül az európai bankbetétesek védelme

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. október 15. 16:35

Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a Nemzetgazdasági Minisztérium az egységes európai betétvédelemről szóló jogszabályt. A jogharmonizáció a hitelintézeti, valamint a szanálási törvényt érinti.

Újabb nyitás kelet felé

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. október 15. 11:46

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta Nyikolaj Koszov-ot, a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) elnökét és a hivatalos delegáció tagjait. A megbeszélésen egyetértési nyilatkozatot írtak alá Magyarország korábbi NBB tagsága tervezett megújításáról.

Megalakult a Jedlik Ányos Klaszter

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. október 15. 10:34

Az elektromos járművek elterjesztését segítő Jedlik Ányos Terv mielőbbi megvalósítása érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) felügyelete mellett megalakult a Jedlik Ányos Klaszter.

A tavalyi büdzsé megalapozta a jobb gazdasági teljesítményt

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. október 14. 13:32

A nemzetgazdasági tárca államtitkára szerint a tavalyi év költségvetése megalapozta a következő évek jobb gazdasági teljesítményét.

Kiváló magyar eredmények az EuroSkills versenyen

Nemzetgazdasági Minisztérium, Szakképzésért és Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárság, 2014. október 14. 13:11

Az előkelő 6. helyen végzett Magyarország a franciaországi Lille-ben megrendezett Euroskills versenyen. A szakmák Európa-bajnokságán húsz érmet nyertek a magyar szakmunkások. A nemzetközi versenyeken elért eredmények is bizonyítják, hogy a hazai szakképzés folyamatosan fejlődik.

Fenntartható pályára állt a növekedés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. október 14. 11:52

Fenntartható pályára állt a gazdasági növekedés 2013-ban, ami jó alapot adott az idei évre a teljesítmény további erősödéséhez - jelentette ki Tállai András a 2013-as büdzsé zárszámadásáról szóló javaslat országgyűlési vitáját megnyitó keddi expozéjában.