Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Növelték a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességét segítő hitelprogram összegét

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2016. október 26. 16:02

A Mikro, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése hitelprogram elérhető összege 44 milliárd forintról 70 milliárd forintra emelkedett a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) keretében - közölte Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az MTI-vel szerdán.

Modern kincstári rendszer kialakítása a cél

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2016. október 26. 12:53

A kormány elkötelezett amellett, hogy a magyar kincstári rendszer működése megfeleljen a modern kor kihívásainak, valamint a Magyar Államkincstár hatékonyan őrködjön a közpénzek felhasználása fölött – jelentette ki Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium kincstárért felelős helyettes államtitkára a magyar és a francia államkincstárak közös szakmai konferenciáján.

6 százalék közeli forgalombővülés a kiskereskedelemben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. október 25. 10:00

Az európai átlaghoz képest kétszer nagyobb mértékben, 5,8 százalékkal nőtt éves alapon a kiskereskedelmi forgalom ez év augusztusában, így már harmincnyolc hónapja tart az ágazat bővülése.

1956 értékeinek megőrzésével lehet csak sikeres országot építeni

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. október 23. 19:48

Magyarország 1956-os szovjet megszállása után Kanada csaknem 40 ezer honfitársunknak nyújtott menedéket, népességszámához viszonyítva egyetlen másik ország sem adott otthont ilyen nagy létszámú magyar üldözöttnek – hangsúlyozta Varga Mihály a torontói Magyar Házban.

Az 1956-os forradalomra emlékeztek a Nemzetgazdasági Minisztériumban

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. október 21. 16:50

A gazdasági élet megbecsült szereplőinek és az államigazgatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek nyújtott át elismeréseket Varga Mihály a forradalom kitörésének 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, ahol Magyar Gazdaságért Díjat kilencen, Lónyay Díjat huszonegyen, Miniszteri Elismerő Oklevelet pedig ötvenheten vehettek át.

A módosított, ez évi 1,7 százalékos hiánycél biztonsággal teljesíthető

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2016. október 21. 13:20

Az államháztartás idei első kilenchavi adatainak tükrében az idei 1,7 százalékos módosított hiánycél biztonsággal teljesíthető - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Hosszú távú programot valósít meg a magyarországi Bosch Csoport

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. október 21. 12:51

A Bosch Csoport elismeri gazdaságpolitikánk eredményeit, hiszen hosszú távra tervezi magyarországi jövőjét – hangsúlyozta Varga Mihály a cég leköszönő és most kinevezett új vezetőjével folytatott megbeszélése során. Mint mondta: az infrastrukturális beruházásokon túl a nagyvállalat komoly részt vállal a hazai digitális kutatás-fejlesztésben és a duális képzésben is.

Túljelentkezés a kkv-ügyvezetők képzésére

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. október 21. 9:51

Elindult a kkv-ügyvezetők képzése, az érdeklődés kiemelkedő: a meghirdetett 10 ezer helyre több mint 12 ezren jelentkeztek - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Több ezer cég spórolhatna legálisan a közterheken

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2016. október 21. 9:03

A legnagyobb megtakarítást biztosító adózási forma kiválasztásában segít a cégeknek a Nemzetgazdasági Minisztérium. Mától a kiva-kalkulátor mellett elérhető egy összefoglaló a változásokról, amelyet minden cégnek érdemes áttanulmányozni, hiszen a kisvállalati adó (kiva) választásával az áttérésre jogosult, foglalkoztatottal rendelkező cégeknek több mint 80 százaléka jobban jár.