Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

A NAV az utólagos adótraffipaxszal újabb esélyt biztosít a jogkövetésre

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. február 18. 8:44

Indul a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) legújabb szolgáltatása; már nemcsak az adótraffipaxot jelenti be, hanem azt is, hogy az adott hónapban milyen adózó kör számíthat kiemelt ellenőrzésre - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az MTI-nek.

Több mint 20 milliárdos fejlesztés a Budai Irgalmasrendi Kórházban

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2018. február 16. 10:31

A megújuló és kibővülő Budai Irgalmasrendi Kórház a XXI. századi igényekhez igazodó, magas felszereltségű intézmény lesz, amely mindenben megfelel a budaiak és a fővárosiak elvárásainak– hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Több tényező is szerepet játszik a gazdaság növekedésében

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2018. február 16. 9:04

Több tényező együttes hatása mutatkozik meg a magyar gazdaság növekedésében - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a bruttó hazai termék (GDP) tavalyi bővülését értékelve az Echo TV csütörtök esti, Napi aktuális című műsorában.

Bővülnek az innovatív megoldások az iparban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. február 15. 18:02

A magyar kormány célja, hogy a hazai GDP-ben növekedjen az ipar részaránya – mondta Lepsényi István a japán vállalatok számára megrendezett Elektromobilitási Business Workshopon. Hozzátette: a rendezvény célja, hogy feltárja az együttműködési lehetőségeket a magyarországi iparágak területén.

A migráció nem lehet megoldása a munkaerő-piaci kihívásoknak

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2018. február 15. 10:51

Kiemelkedően nőtt a foglalkoztatottság 2010 óta Magyarországon, mintegy 750 ezerrel többen dolgoznak, a munkanélküliségi ráta pedig harmadára csökkent – mondta Varga Mihály egy szakmai konferencián Budapesten.

A gazdasági növekedés stabil és széles alapokon nyugszik

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. február 15. 9:54

A gazdasági növekedés stabil és széles alapokon nyugszik - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

1,4 milliárd forintos fejlesztés kezdődik a szabolcsi Nyírbátorban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. február 14. 11:52

A Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) három nyertes pályázata segítségével csaknem 1,4 milliárd forint értékű beruházás kezdődik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a nyírségi városban szerdán.

Új növekedési fokozatba kapcsolt a magyar gazdaság

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2018. február 14. 10:46

A stabil és gyors gazdasági növekedés azt mutatja, hogy eredményes a béremelésre és adócsökkentésre épülő gazdaságpolitika, így a magyar emberek életszínvonala érdemben javulni tudott - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tavalyi évre vonatkozó előzetes GDP-növekedési adatai alapján.

Több mint 30 milliárd forint értékű pályázat munkahelyi képzésekre

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. február 14. 8:24

Összesen 31,5 milliárd forint értékben jelentek meg munkahelyi képzési pályázati felhívások a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. A nagyvállalatok számára 18,5 milliárd forint, míg a mikro-, kis- és középvállalkozások számára 13 milliárd forint az elérhető keretösszeg - mondta el az MTI-nek Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár.