Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Erősíteni kell a startupok és a nagyvállalatok együttműködését

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 23. 21:56

Ösztönözni kell a startupok és a Magyarországon működő nagyvállalatok együttműködését annak érdekében, hogy az induló vállalkozások megerősödhessenek - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a Startupok Éjszakája 2017 megnyitóján.

Magyarországon bővült leggyorsabban a garancianyújtás

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. november 23. 19:38

A vállalkozások teljesítményének emelkedésével a garanciavállalás iránt is egyre nagyobb érdeklődés tapasztalható, ennek is köszönhető, hogy tavaly számos európai ország előtt Magyarországon bővült leggyorsabban a garancianyújtás – jelentette ki Varga Mihály a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 25 éves fennállása alkalmából tartott ünnepségén.

2 ezer milliárd forintra van már támogatói döntés a Ginopban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. november 23. 13:25

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) rendelkezésre álló 2700 milliárd forintos pályázati keretből eddig 2 ezer milliárd forintra született pozitív támogatói döntés - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Timáron, az Optiber Mérnökiroda Kft. kapacitásbővítő beruházásának átadásán.

Az informatika kitörési pontja lehet a magyar gazdaságnak

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. november 23. 13:23

Az informatikai fejlesztések iparága egy kitörési pontja lehet a magyar gazdaságnak - mondta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

51 hónapja nő a kiskereskedelemi forgalom

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 23. 9:53

2017 szeptemberében a nyers adatok alapján 5,6%-kal, a naptárhatással igazított adatok szerint 6,2%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom éves alapon. Az ágazat 51 hónapja tartó erősödését az áfacsökkentések és a foglalkoztatás növekedése mellett a hatéves bérmegállapodás eredményeként megvalósuló nagymértékű reálbéremelkedés is támogatja.

Vállalataink sikere a kölcsönös bizalomra épül

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. november 22. 20:31

Azt kell elérnünk, hogy Magyarország megállja a helyét a legfejlettebb ipari országok között, legyen szó akár az ipari termelésben alkalmazott technológiáról, akár a támogató üzleti környezetről, vagy a megfelelően képzett munkavállalókról – jelentette ki Varga Mihály a Siemens magyarországi jelenlétének 130. évfordulója alkalmából rendezett gálán Budapesten.

A cégek társadalmi felelősségvállalása a teljes nemzetgazdaságra hatással van

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. november 22. 15:57

A cégek társadalmi felelősségvállalása (CSR), a felelős üzleti magatartás a teljes nemzetgazdaságra hatással van; a CSR tevékenység ma Magyarországon már nem csak a multinacionális vállalatokra jellemző - mondta Simon Attila, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Varga Mihály szerint a hiány a tervek szerint alakul, az államadósság pedig csökken idén

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. november 22. 15:53

A hatéves bérmegállapodás és az adócsökkentések nem befolyásolták az államháztartás helyzetét, a kiadások a terveknek megfelelően alakulnak, a 2,4 százalékos hiánycél biztonsággal teljesíthető, a GDP-arányos államadósság pedig csökkenő pályán marad - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A vállalkozásokat fel kell készíteni a digitális átalakulásra

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. november 22. 12:28

A vállalkozásokat fel kell készíteni a digitális átalakulásra a versenyképesség érdekében - hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára konferencián szerdán Budapesten.