Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

További 15,9 milliárd forint uniós támogatás jut a társadalmi vállalkozások fejlesztésére

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. november 14. 13:30

További 15,9 milliárd forint uniós támogatást biztosítanak a 2014-2020 közötti ciklusban a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) a társadalmi vállalkozások fejlesztésére - mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkozáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára, egy nemzetközi konferencián.

Tovább erősödött a magyar gazdaság

Pénzügyminisztérium, 2018. november 14. 9:57

Eredményes a kormány adócsökkentésre és béremelésre épülő gazdaságpolitikája, az idei harmadik negyedévben 5 százalékkal, az uniós átlag kétszeresét is meghaladó mértékben bővült a magyar gazdaság teljesítménye – jelentette ki Varga Mihály.

Negyvenmilliárd forint vállalkozóvá válás támogatására

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. november 14. 9:01

Negyvenmilliárd forintos keretösszeggel megjelent a "Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása" és az "Álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatása" című kiemelt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - tájékoztatta Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az MTI-t.

Közel kétmilliárd forint kormányzati támogatás a kkv-k munkahelyteremtésére

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. november 13. 13:01

Közel két milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el 141 vállalkozás a „Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása” program keretében – jelentette be Bodó Sándor.

Egészséges munkahelyeknek szóló pályázatot hirdet a Pénzügyminisztérium

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. november 13. 12:01

Helyes gyakorlat díj címmel, a veszélyes anyagok helyes munkahelyi kezelésére, követendő, jó és saját megoldásokkal rendelkező cégek számára hirdet pályázatot a Pénzügyminisztérium és az Európai Unió Munkavédelmi Ügynöksége (EU-OSHA) - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.

Megkezdődtek a minimálbér-tárgyalások

Pénzügyminisztérium, 2018. november 13. 10:38

A kormánynak az az érdeke, hogy a munkáltatói és munkavállalói érdekképviseletek egyezségével jöjjön létre a jövő évi minimálbérekről szóló megállapodás - mondta Varga Mihály a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának testületi ülésén.

Átlépte a háromszázezret a katások száma

Pénzügyminisztérium, 2018. november 11. 10:12

A héten átlépte a háromszázezret a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) választók száma, mindez pedig azt jelenti, hogy már majdnem minden harmadik cég ezt az európai uniós szinten is példaértékű adózási módot választja - tájékoztatta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-t.

Napokon belül érkezik a nyugdíjprémium

Pénzügyminisztérium, Parlamenti Államtitkár, 2018. november 10. 15:46

A jövő héten folyósítja az állam a nyugdíjprémiumot, nagyjából 2,5 millió címzettnek – nyilatkozta a Magyar Időknek a pénzügyminiszter helyettese. Tállai András közölte: az extra összegeket a novemberi ellátásokkal együtt fizetik ki, így a bankszámlákon már hétfőn ott lesz a prémium is, a postai kézbesítés pedig csütörtökön kezdődik meg.

Magyarország legmodernebb higiéniai papírgyára épült Dunaföldváron

Pénzügyminisztérium, 2018. november 9. 13:36

Ahhoz, hogy Magyarország fel tudjon zárkózni a legfejlettebb uniós országokhoz, versenyképességi fordulatra, a hatékonyság, a termelékenység növelésére van szükség – jelentette ki Varga Mihály a Vajda-Papír Kft. új gyártó- és feldolgozóüzemének átadó ünnepségén.