Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

A zalaegerszegi tesztpálya segít megőrizni a versenyelőnyt

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 20. 16:29

Technológiai korszakváltás időszakát éljük, a digitalizáció és az internetgazdaság alapjaiban változtatja meg a közlekedési és a gyártási rendszereket – jelentette ki Lepsényi István az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) főtitkárával, Erik Jonnaerttel és autóipari vállalatvezetőkkel folytatott tárgyalását követően. A gazdaságfejlesztésért és –szabályozásért felelős államtitkár hozzátette: az autóipar robbanásszerű átalakulásának két fő iránya van: az alternatív erőforrások előtérbe kerülése, és az autonóm járművek térnyerése.

Folytatja a kormány a bankkártya-elfogadóhelyek számának bővítését célzó programját

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. július 20. 15:14

A modern elektronikus fizetési módok elterjedésének érdekében a kormány döntött újabb 30 ezer bankkártya-elfogadóhely támogatásáról, így a 2016 decemberében meghirdetett kormányzati programnak köszönhetően 60 ezer olyan üzletben, szolgáltatónál lehet majd kártyával fizetni Magyarországon, ahol erre korábban nem volt lehetőség – jelentette be Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár.

Értékesíti tulajdonrészét az állam a Gránit Bankban

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. július 20. 12:27

A Gránit Bank pénzügyi és gazdaságpolitikai szempontból is teljesítette a kormányzati elvárásokat, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium nyílt tendert ír ki a pénzintézetben lévő teljes, 36,5%-os állami részvénycsomag értékesítésére - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

12 százalék feletti béremelkedés idén

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. július 20. 11:12

Tovább gyorsult a bérnövekedés dinamikája hazánkban 2017 első öt hónapjában: 12,1 százalékkal emelkedtek a bruttó és a nettó keresetek a KSH adatai szerint – jelentette be Varga Mihály.

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2017. június végi helyzetéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. július 20. 11:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

Az élelmiszeripar a gazdaság erős és meghatározó szereplője

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. július 19. 12:03

Közös sikerként ma már abban a helyzetben van az ország, hogy a kormány saját erőből is támogatni tudja a nagyvállalatokat – jelentette ki Varga Mihály a Nádudvari Élelmiszer Kft. kapacitásbővítő fejlesztésének bejelentésekor Nádudvaron.

280 milliárd forint körül lesz idén a családi adókedvezmény

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. július 18. 8:16

Idén az első öt hónapban nagyjából százmilliárd forint maradt a szülők zsebében a családi adókedvezmény révén, az éves összeg pedig 280 milliárd körül lesz - mondta a nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek.

Újabb vállalat csatlakozik a beszállítói fejlesztési programhoz

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. július 17. 12:50

Csatlakozik a GE Hungary csoport a Nemzeti Beszállítói Programhoz – jelentette be Varga Mihály az erről szóló szándéknyilatkozat aláírásakor.

Megújul a Szent János Kórház nővérszállója

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. július 17. 10:32

A kormány elkötelezett amellett, hogy minél magasabb szintű egészségügyi ellátást tudjon biztosítani, és megbecsüléssel fordul az orvosok és ápolók felé – hangsúlyozta Varga Mihály a budapesti Szent János Kórház nővérszállójának felújítását bejelentő sajtótájékoztatón.