Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

Külön nyilatkozatot fűzött Magyarország az országspecifikus ajánlásokhoz

Pénzügyminisztérium, 2018. június 22. 19:30

Magyarország kifogásolja az ügyészség tevékenységével kapcsolatos bizottsági megállapításokat, ezért külön nyilatkoztatott tett az Ecofin Tanács ülésén – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter Luxemburgban pénteken.

Korszerű készülékek segítik az egészségmegőrzést Óbudán

Pénzügyminisztérium, 2018. június 21. 13:21

Az elmúlt évek munkájának köszönhetően Magyarország gazdasága stabil alapot ad ahhoz, hogy megfelelő módon gondoskodhassunk hazánk biztonságáról, támogathassuk a családok megerősödését, az oktatás és az egészségügy fejlesztését – hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter, a főváros II. és III. kerületének országgyűlési képviselője az óbudai Szent Margit Kórház mammográfiai centrumában.

10 százalék feletti reálbér-növekedés az év első harmadában

Pénzügyminisztérium, 2018. június 21. 9:59

Kimagasló mértékű, 10,1 százalékos reálbér-növekedés valósult meg 2018 első harmadában, így nemzetgazdasági szinten 2013 eleje óta, azaz 64 hónapja tart a reálkeresetek emelkedése Magyarországon – mondta a pénzügyminiszter.

Az adókulcsok csökkentésével még nőtt is a beszedett összeg

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. június 20. 22:51

Az adócsökkentés beváltotta a hozzá fűzött reményeket: az adókulcsok mérséklésével még nőtt is a beszedett adók összege - mondta a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2018. május végi helyzetéről

Pénzügyminisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2018. június 20. 11:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

Az új technológiai fejlesztések piaci lehetőséget nyitnak a magyar kisvállalkozásoknak

Pénzügyminisztérium, 2018. június 19. 15:52

A kormány továbbra is kiemelt feladatának tekinti, hogy a jövő termelésében meghatározó szerepet játszó ipari megoldásokat és fejlett technológiákat alkalmazó kis- és középvállalkozásokat támogassa – hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter a Genevation Aircraft Kft. jakabszállási gyártóüzemében tett látogatása alkalmával.

Tovább csökkennek az adók

Pénzügyminisztérium, 2018. június 19. 14:06

Minden idők legtöbb egyszerűsítését tartalmazza a jövő évi adóváltozásokról szóló törvényjavaslat, amelyet kedden nyújt be a Pénzügyminisztérium a parlamentnek.

Bevándorlási különadót kell fizetnie a bevándorlást segítő szervezeteknek

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. június 19. 14:03

A kormány javaslata szerint bevándorlási különadót kell fizetnie a bevándorlást segítő szervezeteknek, ezt is tartalmazza az Országgyűlés elé ma kerülő adótörvény.

Budapesten nyit irodát a Nemzetközi Beruházási Bank

Pénzügyminisztérium, 2018. június 18. 14:38

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) Budapesten nyit regionális irodát - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter, gazdaságpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes hétfőn Budapesten, miután egyetértési nyilatkozatot írt alá Nyikolaj Koszov bankelnökkel.