Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Több mint 820 ezer bevallási tervezetet postázott már az adóhivatal

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. április 25. 14:56

Több mint 820 ezer magánszemélynek postázta bevallási tervezetét az adóhivatal, amelyet a hét végéig az érintettek kézhez is kapnak - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Tantárgyi keretek között nevelik majd pénzügyi tudatosságra a diákokat a szakgimnáziumok

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. április 25. 13:07

Idén szeptembertől már minden szakgimnázium tantárgyi keretek között nevelheti diákjait pénzügyi tudatosságra - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára kedden, Budapesten a III. PénzSztár konferencián.

3 százalékos nyugdíjemelés várható jövőre

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. április 25. 9:21

A kormány úgy számol, hogy jövőre három százalék lesz az infláció, így ugyanekkora mértékű nyugdíjemelés várható - nyilatkozta a Magyar Idők című napilapnak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki arról is beszélt, hogy a nyugdíjasok az év végén is kaphatnak pluszjuttatást.

Magas hozzáadott értékkel versenyképes az élelmiszeripar

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. április 24. 11:51

A kormány célja a hazai feldolgozóipar és ezen belül a hazai élelmiszer-feldolgozás megerősítése – jelentette ki Varga Mihály a Visonta Projekt Kft. búzafeldolgozó üzemének ünnepélyes alapkőletételén.

A kormány szerint jó hatással voltak a béremelések a kereskedelmi forgalomra

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 24. 11:05

A kormány szerint jó hatással volt a kereskedelmi forgalomra a minimálbér és a szakmunkás garantált bérminimum idei 15, illetve 25 százalékos emelése - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokra reagálva.

Idén is több tízezer érdeklődőt vonzott a Szakmák éjszakája

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. április 21. 21:40

Gazdaságunk megerősödésével párhuzamosan a megfelelő szaktudással rendelkezők nagyobb megbecsülésre és több munkalehetőségre számíthatnak – jelentette ki Varga Mihály a Szakmák éjszakájának egyik fővárosi helyszínén, a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskolájában.

2018-ban is stabil lesz az önkormányzatok támogatása

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2017. április 21. 15:44

Az önkormányzatok stabilitását biztosító támogatási rendszer 2018-ban is fennmarad, emellett jelentős európai uniós és hazai fejlesztési források állnak majd rendelkezésre - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára pénteken Szekszárdon.

Az inaktívak, a közfoglalkoztatottak és a külföldön dolgozók a magyar munkaerőpiac tartalékai

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. április 21. 14:44

Az inaktívak és a közfoglalkoztatottak, továbbá a külföldön dolgozók a magyar munkaerőpiac legfőbb tartalékai, számuk meghaladhatja a 300-400 ezret is - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára pénteken Nagyrécsén.

Megérkezett az első közvetlen teherszállító vonat Kínából

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. április 21. 13:41

Megérkezett az első közvetlen teherszállító vasúti járat Kínából a Budapesti Szabadkikötőbe pénteken, az Ekol Logistics Kft. szervezésében.