Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Az európai átlag felett bővült a hazai kiskereskedelem

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2016. június 24. 10:38

6,7 százalékkal nőtt áprilisban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakához képest, így már 34 hónapja tart a forgalom bővülése. Nemzetközi összehasonlításban a magyar kiskereskedelmi forgalom növekedése áprilisban a negyedik legnagyobb volt az Európai Unióban, jelentősen meghaladva annak 2,4 százalékos átlagát.

Klinikai fázisban két, rákbetegségek kezelésére szolgáló molekula

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. június 23. 13:51

A Servier Hungária francia gyógyszeripari vállalat magyar kutatóinak munkája nyomán klinikai fázisba kerül idén két olyan molekula, amely egyes daganatos betegségekben szenvedőknek újfajta gyógyulási lehetőséget jelenthet a jövőben - számoltak be a kutatás eredményeiről csütörtökön sajtótájékoztatón.

Hazánk kedvező befektetési terep az amerikai vállalatok számára is

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. június 23. 11:18

A magyar kormány befektetőbarát gazdaságpolitikája kedvező lehetőségeket kínál az egyesült államokbeli vállalatok számára is – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar-Amerika Üzleti Tanács delegációjával folytatott megbeszélésen.

A megújult Nemzetközi Beruházási Bank a tagállamok gazdasági fejlődését erősítheti

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2016. június 23. 9:48

A magyar gazdaságpolitika kiemelt célja továbbra is a stabil, fenntartható gazdasági növekedés hazai és nemzetközi feltételeinek javítása – hangsúlyozta Varga Mihály a Nemzetközi Beruházási Bank Budapesten rendezett tanácsülés megnyitóján.

A jövő évi költségvetésben az ideinél több jut beruházásokra

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2016. június 21. 15:56

A jövő évi költségvetésben az ideinél több jut beruházásokra, fejlesztésekre - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Rekord alacsony szinten a központi alrendszer öthavi hiánya

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2016. június 21. 13:50

Az elmúlt több mint 15 év legalacsonyabb államháztartási hiánya volt az idei első öt havi, a központi alrendszer önkormányzatok nélküli deficitje 13,2 milliárd forintot tett ki, míg májusban 131,7 milliárd forint többletet ért el - erősítette meg keddi részletes jelentésében az előzetesen közölt adatot a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Jelentősen bővül a távolról bejáró dolgozók foglalkoztatásának támogatása

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2016. június 21. 13:46

A jövő évtől jelentősen bővül a munkaadók számára a távolról bejáró dolgozók foglalkoztatásának támogatása - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kedden Dunaújvárosban, a Hankook Ház új szárnyának ünnepélyes megnyitóján.

Beruházások és fejlesztések a jövő évi költségvetésben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2016. június 21. 11:30

Az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetésének köszönhetően jövőre mindenki léphet egyet előre. Nemcsak az egyes szakterületek részesülnek többletforrásokban, hanem a különféle társadalmi célokat szolgáló beruházások és fejlesztések is.

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2016. május végi helyzetéről

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2016. június 21. 11:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.