Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

Támogatni kell a család és a hivatás összehangolását

Pénzügyminisztérium, 2018. november 16. 21:22

A kormány azon dolgozik, hogy minél jobb feltételeket teremtsen a családalapításhoz, a gyermekvállaláshoz, valamint a munka és a családi élet összeegyeztetéséhez – jelentette ki Varga Mihály az Év Családbarát Vállalkozása díjkiosztó ünnepségén.

A versenyképesség növeléséhez nélkülözhetetlen a lakosság pénzügyi tudatossága

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. november 16. 16:00

Az ország versenyképességének növeléséhez, a családok életminőségének javításához nélkülözhetetlen a lakosság pénzügyi tudatossága - mondta a pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár a Pénzügyi tudatosság konferencián pénteken Budapesten.

Beruházások nélkül nincs növekedés

Pénzügyminisztérium, 2018. november 16. 12:35

Beruházás nélkül nincs növekedés, ezért a kormány célja, hogy az elkövetkezendő években tartósan 20 százalék feletti beruházási ráta legyen Magyarországon – jelentette ki Varga Mihály a Groupama Biztosító nemzetközi konferenciáján.

Elkészültek az első tervek a nyugdíjpiacra történő állami belépéshez

Pénzügyminisztérium, 2018. november 16. 9:59

Már elkészültek az első tervek az állam nyugdíjpiacra történő belépéséhez - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön az Echo TV Napi aktuális című műsorában.

Wekerle Sándor születésének 170. évfordulójára emlékeztek

Pénzügyminisztérium, 2018. november 15. 15:21

Amikor felidézzük Wekerle Sándor életművét, küzdelmeit és eredményeit, ezt a tisztelet kifejezése mellett nemzetünkért és önmagunkért is tesszük – hangsúlyozta Varga Mihály a dualizmus korának egyik legjelentősebb politikusára emlékezve.

A kormány kiemelt figyelmet fordít az innovációra és a versenyképességre

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. november 15. 14:32

A kormány kiemelt figyelmet fordít a technológiai fejlődésre, az innovációra és a versenyképesség növelésére - hangsúlyozta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön egy szakmai rendezvényen.

Hárommilliárdos beruházással épült csomagolóanyag-üzem Hatvanban

Pénzügyminisztérium, 2018. november 15. 11:11

A hazai csomagolóanyag-forgalom értéke eléri a magyar GDP 1,6 százalékát, és jelentős szerepe van az exportunkban is – jelentette ki Varga Mihály a Nordfilm Packaging Kft. új gyártóüzemének átadó ünnepségén.

További 15,9 milliárd forint uniós támogatás jut a társadalmi vállalkozások fejlesztésére

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. november 14. 13:30

További 15,9 milliárd forint uniós támogatást biztosítanak a 2014-2020 közötti ciklusban a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) a társadalmi vállalkozások fejlesztésére - mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkozáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára, egy nemzetközi konferencián.

Tovább erősödött a magyar gazdaság

Pénzügyminisztérium, 2018. november 14. 9:57

Eredményes a kormány adócsökkentésre és béremelésre épülő gazdaságpolitikája, az idei harmadik negyedévben 5 százalékkal, az uniós átlag kétszeresét is meghaladó mértékben bővült a magyar gazdaság teljesítménye – jelentette ki Varga Mihály.