Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

A versenyképességet erősíti az átalakított szakképzés

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. augusztus 28. 12:40

Magyarország további gazdasági fejlődése nem képzelhető el egy, az eddigieknél sokkal magasabb színvonalú szakképzési rendszer nélkül-- hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az országos szak- és felnőttképzési tanévnyitón, Pécsett.

Újabb csúcson a foglalkoztatottság

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 28. 9:59

Másfél éve 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma Magyarországon a KSH legfrissebb jelentése szerint. A 2015. május - júliusi időszakban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma az egy évvel korábbinál 139 ezerrel, 4 millió 224 ezerre nőtt.

33 milliárd forintból újulhat meg több magyar kastély és vár

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 28. 8:10

Megjelent a Nemzeti Kastély- és Várprogram turisztikai célú fejlesztéseinek felhívása 33 milliárd forintnyi keretösszeggel - mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-nek.

A kormány megbecsüli a vállalkozásokat

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. augusztus 27. 12:15

A kormány megbecsüli a vállalkozásokat, forráshoz jutásukat pedig azzal is segíti, hogy 2017 nyaráig kiírja az irányítása alá tartozó operatív program pályázatait - mondta Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásán, amelyen ezúttal turisztikai vállalkozásokat tüntettek ki.

Két éve bővül a hazai kiskereskedelem

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 27. 10:18

Júniusban a naptárhatással igazított adatok alapján 6,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz képest, míg az igazítatlan adatok nagyobb, 7,2 százalékos erősödést mutatnak. Ez a növekedés a negyedik leggyorsabb volt az EU-ban, és több mint háromszorosa az uniós átlagnak.

Matracgyártó üzemet avatott az osztrák ADA cégcsoport Zalaegerszegen

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 26. 18:01

Mintegy egymilliárd forintos beruházással készült el Zalaegerszegen az osztrák ADA bútoripari cégcsoport matracgyártó üzeme, ami nagyon jó példája a kiváló osztrák-magyar gazdasági együttműködésnek - mondta a gyáravatón a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára.

Állami kitüntetéseket adott át Varga Mihály

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. augusztus 26. 15:17

Tisztelgünk mindazok előtt, akik elhivatottságukkal és munkájukkal hozzájárultak Magyarország eredményeihez – fogalmazott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Államalapító Szent István ünnepéhez kapcsolódó állami kitüntetések átadásán.

Kazahsztán Magyarország stratégiai partnere

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. augusztus 26. 14:01

Kazahsztán Magyarország stratégiai partnere, a két ország közötti együttműködési lehetőségek köre meglehetően széles, ide tartozik a mezőgazdaság, a feldolgozóipari modernizáció, a gyógyszer- és egészségipar, a gépjárműgyártás magyar technológiai exportja, illetve a turizmus, mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Kazahsztán budapesti nagykövetségén kitüntetésének átvételekor - tájékoztatott szerdán a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Sikeres a Munkahelyvédelmi Akció

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. augusztus 26. 13:03

A júniusi adatok alapján több mint 850 ezer munkavállaló után vették igénybe a munkahelyvédelmi akcióterv által biztosított kedvezményeket; az elmúlt két és fél év alatt csaknem 300 milliárd forint maradt a munkáltatóknál - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.