Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

A munkahelyvédelmi akció mintegy 500 milliárd forintot hagyott a munkaadóknál

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2017. február 27. 11:42

A munkahelyvédelmi akció 2013-as indulása óta mintegy 500 milliárd forint maradt a munkaadóknál, 2016-ban a programban körülbelül 900 ezer munkavállaló dolgozott - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért és képzésért felelős államtitkára.

Megerősítette Magyarország adósminősítését a Standard and Poor’s

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. február 24. 20:19

A nemzetközi hitelminősítő megerősítette a magyar államadósságra vonatkozó “BBB-” besorolását, stabil kilátással.

Hazánk fontos partnere az Egyesült Államok

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. február 24. 16:38

A magyar kormány a kölcsönös tiszteleten alapuló, az eddigieknél kiegyensúlyozottabb és hatékonyabb politikai együttműködésre készül az Egyesült Államokkal – jelentette ki Varga Mihály az Amerikai-Magyar Kereskedelmi Kamara üzleti fórumán.

Két és félszeresére emelkedett a kiadott építési engedélyek száma

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. február 24. 9:51

Magyarország erősödését a lakáspiaci fordulat is jelzi, 2016 során két és félszer több építési engedélyt adtak ki, mint az előző évben, 10 ezer új otthon épült, amely 31 százalékos bővülést jelent éves összehasonlításban. A lakáspiac élénkülése egyértelműen a kormány otthonteremtési programjának köszönhető.

Megjelent a GINOP és a VEKOP lakossági energiahatékonysági hitelprogramja

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. február 24. 9:13

A lakosság számára összesen 115 milliárd forint uniós fejlesztési forrás áll rendelkezésre kölcsön formájában a lakóépületek energetikai korszerűsítésére. Ma jelenik meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP), illetve a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében megvalósuló lakossági (nulla százalékos kamatú) hitelprogram a lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelésére. – tájékoztatott Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

A kommunizmus áldozataira való emlékezés nemzeti öntudatunkat erősíti

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. február 23. 18:11

Nemzeti öntudatunkat építjük újjá, amikor a kommunista diktatúra áldozataira emlékezünk, amikor szembenézünk azzal a súlyos teherrel, amelyet ez a korszak ránk hagyott – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője a Kereszténydemokrata Néppárt fővárosi és II. kerületi szervezetének budapesti megemlékezésén.

Befektetőbarát környezet kialakítása a cél

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. február 23. 16:32

A folyamatban lévő fejlesztések és az elmúlt időszakban bejelentett új beruházások a befektetői bizalom erősödését és hazánk tőkevonzó képességének folyamatos javulását tükrözik – jelentette ki Varga Mihály a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának közgyűlésén.

Kormánytámogatással újul meg az óbudai Szent Margit Kórház

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. február 23. 14:12

A kormány több forrásból is támogatja az óbudai Szent Margit Kórházat, ennek köszönhetően megújul többek között a gasztroenterológiai osztály, és sor kerülhet az épületek energetikai korszerűsítésére is – jelentette ki Varga Mihály az intézmény idei beruházásait ismertető sajtótájékoztatón.

22 milliárd forint értékben jelentek meg gazdasági és fenntarthatósági fejlesztési pályázatok

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. február 23. 14:01

Újabb két, a helyi gazdaságfejlesztést és a fenntartható városi környezet fejlesztését támogató pályázati felhívás jelent meg, illetve emelkedett egy nyitott felhívás összege a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP), összesen 22 milliárd forint értékben - tájékoztatott Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.