Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Befejeződött a Rába-csoport 4 milliárd forintos fejlesztése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. november 26. 17:22

Befejeződött a Rába Járműipari Holding Nyrt. mintegy 4 milliárd forintos, európai uniós és hazai forrásokat is felhasználó fejlesztése, amely a futómű- és a járműgyártó üzletágakat érintette, és ötven új munkahelyet teremtett.

Jó évet zárhatnak a magyarországi fürdők

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. november 26. 16:18

Jó évet zárhatnak a magyarországi fürdők, vendégforgalmuk a tavalyi 37,9 millió után elérheti a 40 milliót - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Harkányban.

Magyarország hatékonyan használja fel az uniós forrásokat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. november 26. 15:33

Az idei év különleges a magyar fejlesztéspolitika számára, hiszen nemcsak megkezdődött az új, 2014-2020 közötti uniós fejlesztési időszak végrehajtása, hanem idén fejeződik be a 2007-2013 közötti európai uniós fejlesztési ciklus is, annak pénzügyi zárása folyik.

Továbbra is az európai átlag felett bővül a hazai kiskereskedelem

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. november 26. 11:03

Idén szeptemberben 5,1 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz képest, ezzel sorozatban 28. hónapja erősödik az ágazat. A 2015-ös év első kilenc hónapjában 5,9 százalékos bővülést mértek. A hazai forgalomnövekedés mind az EU átlagot, mind pedig az eurózóna átlagát meghaladta.

Ruhaipari szakképző központot avattak fel Szombathelyen

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. november 26. 15:40

A szombathelyi önkormányzat, a Styl Fashion Kft. és egy helyi szakképző intézmény összefogásával 36 millió forintos költséggel új ruhaipari szakképző központot alakítottak ki a ruhaipari cég telephelyén, amelyet csütörtökön Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár avatott fel.

Az idén 16 vállalat kapott "legjobb munkahely" bizonyítványt

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. november 26. 15:41

Az idén 16 magyarországi vállalat kapott "legjobb munkahely" bizonyítványt a Aon Hewitt humánerőforrás tanácsadó cég felmérése alapján, a díjakat szerdán Budapesten adták át - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Össztársadalmi érdek a pénzügyi műveltség fejlesztése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2015. november 25. 14:46

Össztársadalmi érdek a pénzügyi műveltség fejlesztése, mert a racionális alapokon nyugvó egyéni és vállalati döntések hozzájárulnak a nemzetgazdaság növekedéséhez, fejlődéséhez is - mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára a Privátbankár.hu pénzügyekkel foglalkozó internetes újság által szervezett konferencián.

Hűtőház és logisztikai központ épült Birjánban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. november 25. 14:31

Átadták a hűtött termékek forgalmazásával foglalkozó Novro Kft. mintegy 600 millió forintból épült hűtőházát és logisztikai központját a baranyai Birjánban szerdán. Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az eseményen azt mondta: Birján jó példája annak, miként lehet egy települést összefogással, a források hatékony felhasználásával élhetővé és sikeressé tenni.

Államkötvény-kibocsátási megállapodás született hazánk és Kína között

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. november 25. 12:57

Renminbiben történő államkötvény-kibocsátási együttműködésről írt alá megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök és Tian Guoli, a Bank of China elnöke. Az eseményen jelen volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter valamint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.