Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Nemzetközi partnereink is elismerik Magyarország gazdasági teljesítményét

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. október 9. 15:36

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank éves közgyűlésének alkalmából Limában tárgyalásokat folytatott több nemzetközi pénzügyi intézmény vezetőjével és számos befektetői csoport képviselőjével.

Az emberek pluszteljesítménye megjelenik az exportban is

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. október 9. 11:12

Közel 500 ezerrel dolgoznak többen Magyarországon, mint 2010-ben. A foglalkoztatottak száma több mint 4,2 millióra nőtt a múlt hónapban, ezeknek az embereknek a pluszteljesítménye megjelenik a magyar exportban is - mondta Marczinkó Zoltán István, az NGM helyettes államtitkára.

Megújuló energetikai nap a Milánói Expo magyar pavilonjában

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. október 9. 9:53

Az energiahatékonyság és az elektromobilitás jövője volt a témája a Nemzetgazdasági Minisztérium által szervezett megújuló energetikai konferenciának. A Milánói Expo Életkert Pavilonjánban megtartott konferencián elhangzott példák és bemutatott technológiák arra hívták fel a figyelmet, hogy a gazdasági növekedés csökkenő energiafelhasználás mellett is elérhető, sőt, az energetikai beruházások önmagukban jelentős mértékben hozzájárulnak a gazdasági fejlődéshez.

Többet érnek a bérek és a nyugdíjak

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. október 9. 8:34

Az alacsony inflációs adat azt mutatja, hogy a bérek és a nyugdíjak többet érnek, mint egy évvel ezelőtt - mondta Banai Péter Benő, államháztartásért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán, a szeptemberi inflációs adatokra reagálva.

A felelős üzleti magatartásról tanácskoztak

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. október 8. 11:30

A felelős üzleti magatartás a fenntartható társadalmi és gazdasági növekedés kulcstényezője, és pozitív hatással van a vállalatok hosszú távú prosperitására is – hangzott el a Nemzetgazdasági Minisztérium a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD), valamint az OECD Magyar Nemzeti Kapcsolattartó Pont által szervezett konferenciáján.

2500 milliárd forinttal mérséklődött az államadósság az adósságcsökkentő alap révén

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. október 8. 9:45

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkárának közlése szerint összességében 2500 milliárd forinttal mérséklődött az államadósság a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap tevékenysége által.

Csökkentek az árak szeptemberben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. október 8. 9:28

2015 szeptemberében a fogyasztói árak átlagosan 0,4 százalékkal csökkentek éves alapon. Az üzemanyagárak nagymértékű csökkenése mellett a tavaly indult ingyenes tankönyvrendszer is szerepet játszott az árak alakulásában.

Továbbra is lendületben a magyar ipar

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. október 7. 10:52

Továbbra is lendületben van a magyar ipar, elsősorban a feldolgozóipari ágazatok szerepeltek jól augusztusban - mondta a belgazdaságért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatornán szerdán.

Elérte a válság előtti szintet a gazdaság

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. október 7. 9:35

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára szerint Magyarország kiemelkedő gazdasági teljesítményt mutatott 2014-ben, a bruttó hazai össztermék növekedési üteme 3,7 százalékra gyorsult, így a gazdaság teljesítménye elérte a válság előtti szintet.