Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Új, integrált szakrendelő épül a II. kerületben

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. október 16. 15:09

A II. kerület történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése valósul meg az Egészséges Budapest Program keretében a következő időszakban – jelentette be Varga Mihály.

Munkaerőpiaci megállapodás a Világbankkal, pozitív IMF-vélemény Washingtonban

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. október 14. 16:40

Igazolva a gazdaságpolitikai lépéseket a Nemzetközi Valutaalap tavaszi előrejelzéséhez képest legfrissebb jelentésében ismételten javította a magyar növekedési kilátásokat - mondta Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter a magyar delegáció vezetőjeként képviseli hazánkat a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank washingtoni éves közgyűlésén.

Sikeres volt a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság átalakítása

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. október 13. 11:30

A kormányzat beszerzői, logisztikai és ellátói feladatait végző szervezet élen jár a lassú és bürokratikus ügyintézés háttérbe szorításában - jelentette ki Varga Mihály a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság éves állománygyűlésén. A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a Főigazgatóság egy hatékony, modern, az adóforintokkal felelősen gazdálkodó szervezetté alakult az elmúlt években.

Kapacitásbővítő és technológia-fejlesztő beruházás a HAJDU Autotechnika Ipari Zrt.-nél

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 13. 11:17

A Hajdu Autotechnika Ipari Zrt. mintegy kétmilliárd forintos kapacitásbővítő és technológia-fejlesztő beruházást valósított meg, amelyhez több mint 480 millió forint állami támogatást kapott a Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretén belül – jelentette ki Marczinkó Zoltán kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.

Újabb 5,5 milliárd forintot osztottak szét a Ginopból

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. október 13. 10:11

25 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el versenyképességének és termelékenységének erősítésére közel öt és fél milliárd forint támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, amellyel csaknem 11 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg – jelentette be Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Már több mint 100 ezer fiatal lépett be az Ifjúsági garancia rendszerbe

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. október 13. 8:23

Az Ifjúsági garancia rendszerbe már több mint 100 ezer fiatalt vontak be, a projekten belül eddig több mint 45 ezer fiatal vett részt támogatott foglalkoztatásban és csaknem 22 ezer fiatal valamilyen képzésben részesült - közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-vel.

Havi félezer bűntettet tárt fel a NAV

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. október 13. 8:26

Fél év alatt több mint háromezer pénzügyi-gazdasági bűncselekményt tártak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói - írja a pénteki Magyar Idők.

A nyugdíjasok hazánk megbecsült tagjai

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. október 12. 16:51

Magyarországon több mint 2 millió nyugdíjas honfitársunk él: fontos, hogy tudják és érezzék, számítunk rájuk, és gondoskodunk róluk – hangsúlyozta Varga Mihály a II. kerületi Senectus Idősek otthona jubileumi ünnepségén.

Új fejlődési szakaszba lépett a klaszterakkreditáció

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. október 12. 16:11

Új fejlődési szakaszba lépett a klaszterakkreditáció, az újak helyett mostantól a kiemelt együttműködést felmutató és a nemzetközi piacon is látható klasztereket kell támogatni Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára szerint.