Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

Pünkösdvasárnap szentelték fel az óbudai Jézus Szíve Kápolna megújult harangját

Pénzügyminisztérium, 2018. május 20. 16:49

A Magyarországon élő nemzetiségi hagyományok, kultúra és emlékezet megőrzése nemzeti hovatartozásunk elengedhetetlen tartozéka – hangsúlyozta Varga Mihály a III. kerületi Jézus Szíve Kápolna felújított harangjának felszentelését követően.

Megalakult a negyedik Orbán-kormány

Kormányzat, 2018. május 18. 9:28

Kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának minisztereit Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten, ezzel megalakult az új kabinet.

A felzárkózás alapja a versenyképesség

Pénzügyminisztérium, 2018. május 17. 10:41

A hosszú távú gazdasági növekedést a versenyképesség határozza meg – jelentette ki Varga Mihály a Zsigmond Király Egyetem konferenciájának nyitóelőadásán.

Indul a munkavédelmi tudatosság növelését megcélzó projekt

Pénzügyminisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2018. május 16. 13:02

A munkaügyi és munkavédelmi tudatosság növelésének mérföldköve lehet a Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése nevű projekt - mondta Simon Attila István munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár a 3,8 milliárd forintból megvalósuló kiemelt projekt nyitórendezvényén szerdán Budapesten.

A szolgáltató szektor kiemelkedően teljesített az első negyedévben

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. május 16. 10:15

Az első negyedévben a szolgáltató szektor teljesített kiemelkedően, azon belül pedig a turizmus, és a kiskereskedelem - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős ügyvezető államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által kedden közzétett GDP adatokra reagálva.

A gazdasági célok változatlanok, munkaalapú társadalom épül

Pénzügyminisztérium, 2018. május 15. 16:14

A kormány gazdaságpolitikai céljai változatlanok, amelynek alapja, hogy az országban munkaalapú társadalom épül - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter-jelölt a kinevezése előtti meghallgatásán a parlament költségvetési bizottságának ülésén, kedden.

A kormány a fejlett ipari államokhoz akarja felzárkóztatni Magyarországot

Pénzügyminisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2018. május 15. 13:07

A kormány azon dolgozik, hogy Magyarország tudjon élni az új technológiák adta lehetőségekkel, felzárkózzon a fejlett ipari országokhoz, és bekapcsolódhasson a világgazdaság rendszerébe - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára az Ipar Napjai 2018 című, négynapos, nemzetközi kiállítás keddi megnyitóján Budapesten.

Erős és stabil a magyar gazdaság növekedése

Pénzügyminisztérium, 2018. május 15. 9:35

A magyar gazdaság tartósan bővülő pályán haladt az első negyedévben, éves összevetésben 4,7 százalékkal nőtt a magyar GDP. A beérkezett adatok a magyar gazdaság erős növekedési képességét igazolják - húzta alá Varga Mihály kijelölt pénzügyminiszter.

A Székely Fesztivál a kulturális és a gazdasági kapcsolatokat is erősíti

Pénzügyminisztérium, 2018. május 11. 10:57

Egyre több új kapcsolat épül az itthoni és a külhoni magyar vállalkozások között, egyre több új lehetőség nyílik meg arra, hogy a vállalkozások piacokat és partnereket találjanak maguknak – hangsúlyozta Varga Mihály a IV. Székely Fesztivál megnyitóján.