Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Az új uniós fejlesztési ciklusban a gazdaság élénkítésén lesz a hangsúly

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. április 1. 14:03

A munkahelyteremtést, a kis- és középvállalkozások támogatását és az iparfejlesztést nevezte a következő időszak legfontosabb feladatainak a Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár szerdai veszprémi sajtótájékoztatóján.

A tervezettnél kedvezőbben alakult a kormányzati szektor egyenlege 2014-ben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. április 1. 10:43

A tervezett 2,9 százalék helyett 2,6 százalékra, 829,1 milliárd forintban teljesült a kormányzati szektor 2014. évi hiánya az előzetes adatok szerint.

Ambíciózus vállalkozásokra van szükség

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. március 30. 11:22

Ambíciózus, a kilátásokat optimistán megítélő vállalkozásokra van szüksége a magyar gazdaságnak ahhoz, hogy a növekedés fenntartható legyen – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Budapesten, a Díj a sikeres vállalkozásokért februári elismeréseinek átadásán.

A magyar gazdaság fejlődésében kiemelt szerepe lesz a műszaki értelmiségnek

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. március 27. 14:51

A nemzetgazdasági miniszter szerint a műszaki értelmiségnek kiemelt szerepe van és lesz a magyar gazdaság fejlődésében és előrejutásában. Varga Mihály erről pénteken beszélt Budapesten, a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia műszaki tudományok szekciójának díjátadóján.

Kínai-magyar turisztikai együttműködésről egyeztetett Varga Mihály és Li Jinzao

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. március 27. 12:41

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta Li Jinzao urat, a Kínai Turisztikai Hivatal (CNTA) vezetőjét és delegációját. A találkozóra abból az alkalomból került sor, hogy március 25-26-án nagyszabású budapesti szakmai konferencián találkoztak Kína – Közép-és Kelet-Európa (KKE) országainak turisztikai szakemberei és az érintett 16+1 ország minisztériumainak képviselői.

Stabilan 4 millió felett a foglalkoztatottak száma

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. március 27. 9:30

Az elmúlt három hónapban 111 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma az egy évvel korábbihoz képest, és ezen belül 100 ezren a versenyszférában tudtak elhelyezkedni, vagyis a foglalkoztatás növekedésének motorja egyértelműen a versenyszféra, nem pedig a közfoglalkoztatás vagy a migráció volt.

Újabb szintre lépett a Kína-KKE országok turisztikai együttműködése

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. március 27. 9:40

Első ízben találkoztak személyesen a 16 közép- és kelet-európai ország turisztikai koordinátorai, az érintett minisztériumok képviselői, valamint a kínai utaztatásban érdekelt vállalkozások a Budapesten március 25. és 27. között megrendezett Kína-KKE turisztikai együttműködés szakmai konferenciáján, ahol az új Peking-Budapest járat indítását is bejelentették.

Közös érdek a magyar gazdaság sikere

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. március 26. 17:43

A Joint Venture Szövetség vállalatvezetői fórumán Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az elmúlt évek eredményeit értékelve elmondta: a magyar és a hazánkban működő külföldi cégek sikerének alapja a tartós növekedést és kiegyensúlyozott környezetet biztosító gazdaságpolitika.

Átadták a 2014. évi Magyar Innovációs Nagydíj elismeréseket

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. március 26. 16:51

A múlt évi kiemelkedő innováció elismeréseként Kövér László házelnök, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke átadta a 2014. évi Magyar Innovációs Nagydíj elismeréseket csütörtökön a Parlamentben.