Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Két éve járna Magyarországnak a kedvezőbb minősítés

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. május 23. 13:13

Varga Mihály szerint már két éve kijárna Magyarországnak, hogy kedvezőbb besorolást kapjon a hitelminősítőknél. A nemzetgazdasági miniszter erről a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjúban beszélt.

100%-os a bukás az Uber sofőrjeinél

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. május 23. 11:38

A Nemzetgazdasági tárca vezetőjének kérésére indított első Uber-ellenőrzési sorozat már le is zárult a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál. Az összes vizsgált Uber sofőr fennakadt a NAV rostáján.

A Fitch Ratings javította Magyarország hitelminősítési kilátását

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. május 23. 10:39

A Kormánynak az adósságráta csökkentésére és a gazdaság fenntartható növekedési pályán tartására irányuló erőfeszítései beérni látszanak a Fitch szerint. A pénteken kiadott pozitív hangvételű közleményében a hitelminősítő a kedvező hazai folyamatok elismeréseként stabilról pozitívra változtatta Magyarország hitelminősítési kilátását. Hazánk így még közelebb került a befektetésre ajánlott kategória eléréséhez. A javulásban több tényező is meghatározó szerepet játszott.

Magyarország az unió leggyorsabban növekvő államai közé lépett

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. május 22. 14:31

Magyarország az Európai Unió leggyorsabban növekvő gazdaságai közé lépett, a bruttó hazai termék elérte a válság előtti szintet, nőtt a foglalkoztatottak száma és a beruházások volumene is - mondta Varga Mihály pénteken a Nógrád megyei Rétságon az Urbán és Urbán Kft. üzemének avatásán.

Új munkahelyeket teremt Pécsen a Kontakt-Elektro Kft. új beruházásával

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. május 22. 13:19

Átadták a több mint harminc éve működő, többek között elektronikai berendezések, kapcsoló- és vezérlőszekrények gyártásával foglalkozó Kontakt-Elektro Kft. új üzemcsarnokát pénteken Pécsen. Rákossy Balázs az üzemcsarnok átadásán úgy fogalmazott, a beruházás jól illeszkedik a kormány gazdaságfejlesztési elképzeléseibe, hiszen annak középpontjában a kis- és közepes méretű vállalkozások élénkítése áll.

A béremelkedés motorja a gazdasági növekedés

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. május 22. 8:23

A béremelkedés motorja a gazdasági növekedés - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában a Központi Statisztikai Hivatal közlését kommentálva, miszerint az első negyedévben 4,1 százalékkal nőttek a bruttó bérek.

Új uniós pályázat jelent meg kkv-knak

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. május 22. 8:20

Megjelent az idei első, a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességét, a munkahelyteremtést és a magyar ipar fejlesztését támogató pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára az MTI-t.

Átadták a francia Axon új kábelgyárát Kecskeméten

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 21. 22:11

Átadták a francia Axon anyavállalat mintegy másfél milliárd forintos, zöldmezős beruházással felépített kábelgyárát csütörtökön Kecskeméten.

Pénteken terjeszti be a kormány a költségvetési kitekintést

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. május 21. 18:46

A kormány pénteken terjeszti be a jövő évi költségvetési törvény tervezetéhez a fejezeti köteteket, ennek részeként a 2019-ig szóló költségvetési kitekintést - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára a tárca csütörtöki háttérbeszélgetésén.