Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Már csak egy hónap áll rendelkezésre a 2013-ban SZÉP Kártyákra utalt összegek elköltésére

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. április 28. 14:55

Májusban két hosszú hétvége is lesz (az 1-3-ai és a 23-25-i pünkösdi hétvége), ami jó alkalom arra, hogy a hónap végén lejáró SZÉP Kártya összegeket pihenésre, üdülésre, feltöltődésre költsék a munkavállalók. Örvendetes, hogy az elmúlt két hét során 400 millió forinttal csökkent kártyákra 2013-ban feltöltött és 2015. május 31-ig felhasználható összeg.

Varga Mihály a Székely Fesztivál fővédnöke

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. április 28. 14:43

Az erdélyi sóvidék a hétvégi Székely Fesztivál kiemelt vendége, a gasztrokulturális majálisnak péntektől vasárnapig a Millenáris park ad otthont. A rendezvény fővédnöke Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Négymilliárdos uniós támogatás segíti a kis- és középvállalkozásokat

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. április 28. 11:03

A hazai gazdaság versenyképességének megőrzése elképzelhetetlen a vállalkozások sikere nélkül – fogalmazott Varga Mihály a „Díj a sikeres vállalkozásokért” elismerés áprilisi átadásán.

A VKF is megtárgyalta a szakképzési rendszer átalakítását célzó javaslatokat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. április 24. 15:53

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) Monitoring Bizottsága is megtárgyalta a szakképzési rendszer átalakítását célzó javaslatokat, amelyeket a Kormány tegnapelőtt nyújtott be az Országgyűlésnek.

2016 végéig mintegy 3600 milliárd forint marad a legálisan dolgozóknál

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. április 24. 13:19

Az egykulcsos adó az 2011-től 2016 végéig tartó időszakban csaknem 3600 milliárdos többletjövedelmet hagy a családoknál, ebből a pénzből – családi kedvezmény formájában – csaknem 1300 milliárd forint marad a családoknál, mellyel a gyermekek felnevelését, iskoláztatását segíti az állam – mondta el az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny díjkiosztóján Pankucsi Zoltán.

Húsz hónapja folyamatosan nő a kiskereskedelmi forgalom

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. április 24. 10:05

Húsz hónapja folyamatosan nő a kiskereskedelmi forgalom, Magyarország európai összehasonlításban a negyedik legjobb eredményt érte el a februári adatok alapján - mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán. Az államtitkár szerint a vasárnapi pihenőnap bevezetése után is bővült a kiskereskedelmi forgalom.

A költségvetési tartalékok ellensúlyozhatják az esetleges uniós pénzügyi korrekciót

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. április 23. 18:54

Elég tartalék van az idei költségvetésben, amely ellensúlyozhatja, ha az Európai Bizottság pénzügyi korrekcióra kötelezi Magyarországot a Gazdaságfejlesztési Operatív Program felfüggesztett kifizetéseinek ügyében – mondta el Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.

Fennmaradnak a kedvező államháztartási folyamatok

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2015. április 23. 16:24

A magasabb adóbevételeknek és a fegyelmezett költségvetési gazdálkodásnak köszönhetően volt alacsonyabb az első negyedévi államháztartási hiány a tavalyinál.

Jubileumi nemzetközi konferenciát rendezett az NGM

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. április 23. 15:09

A Nemzetgazdasági Minisztérium tizedik alkalommal rendezte meg az idén Kettős a kihívás: a versenyképességi operatív programok zárása és indítása címet viselő két napos nemzetközi konferenciát.