Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

Az új technológiai fejlesztések piaci lehetőséget nyitnak a magyar kisvállalkozásoknak

Pénzügyminisztérium, 2018. június 19. 15:52

A kormány továbbra is kiemelt feladatának tekinti, hogy a jövő termelésében meghatározó szerepet játszó ipari megoldásokat és fejlett technológiákat alkalmazó kis- és középvállalkozásokat támogassa – hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter a Genevation Aircraft Kft. jakabszállási gyártóüzemében tett látogatása alkalmával.

Tovább csökkennek az adók

Pénzügyminisztérium, 2018. június 19. 14:06

Minden idők legtöbb egyszerűsítését tartalmazza a jövő évi adóváltozásokról szóló törvényjavaslat, amelyet kedden nyújt be a Pénzügyminisztérium a parlamentnek.

Bevándorlási különadót kell fizetnie a bevándorlást segítő szervezeteknek

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. június 19. 14:03

A kormány javaslata szerint bevándorlási különadót kell fizetnie a bevándorlást segítő szervezeteknek, ezt is tartalmazza az Országgyűlés elé ma kerülő adótörvény.

Budapesten nyit irodát a Nemzetközi Beruházási Bank

Pénzügyminisztérium, 2018. június 18. 14:38

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) Budapesten nyit regionális irodát - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter, gazdaságpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes hétfőn Budapesten, miután egyetértési nyilatkozatot írt alá Nyikolaj Koszov bankelnökkel.

Egyszerűbb adóügyeket hozhat a jövő év

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. június 16. 7:20

A közteherviselés egyszerűsítésében próbál nagyobb lépéseket megtenni a szaktárca az adószabályok jövő évi átfogó módosításával, ami kedden kerül az Országgyűlés elé - mondta a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára a Magyar Időknek.

2021-re a felére csökken az adóadminisztráció

Pénzügyminisztérium, 2018. június 15. 10:16

A vállalkozók versenyképességének növelésében jelentős szerepet játszhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - jelentette ki Varga Mihály a NAV vezetői értekezleten, amelyen bemutatta Sors Lászlót, az adóhivatal új vezetőjét.

A világgazdasági folyamatok indokolják a tartalékok emelését

Pénzügyminisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2018. június 14. 12:49

A világgazdasági folyamatok indokolják a költségvetési tartalékok 50 százalékos növelését - mondta Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium (PM) államháztartásért felelős államtitkára a Kossuth rádió 180 perc című műsorában csütörtökön.

A kormány benyújtotta a biztonságos növekedés költségvetését

Pénzügyminisztérium, 2018. június 13. 14:54

A kormány Magyarország biztonságának megőrzését, a gazdasági növekedés fenntartását, a családok támogatását és a teljes foglalkoztatás elérését tartotta szem előtt a jövő évi költségvetés tervezésekor – jelentette ki Varga Mihály a 2019-es büdzsé benyújtásakor a Parlamentben.

A ciklus végére 60 százalék alá csökkenhet az államadósság

Pénzügyminisztérium, 2018. június 9. 13:41

A kormány a jövő évre 1,8 százalékos államháztartási hiánnyal számol és tovább csökkenő államadóssággal, amely a ciklus végére hatvan százalék alá süllyedhet - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Hírlapnak adott interjújában, amely a lap szombati számában jelent meg.