Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

A magyar gazdaság eladósodás nélkül nő

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. február 28. 11:39

A magyar gazdaság olyan pályára kezd állni, amelyen eladósodás nélkül kezdi elérni a növekedés magasabb szintjét, a 3,5 százalékkal élmezőnyben vagyunk az Európai Unióban - mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken az M1 Az este című műsorában.

Rugalmasabb lesz az EKÁER

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. február 28. 9:47

Március elsejétől élesben elindul az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKÁER).

Megalakult a Buda-Cash ügyet vizsgáló munkacsoport

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. február 27. 15:25

Megtartotta első ülését a Buda-Cash üggyel foglalkozó munkacsoport, amelynek célja, hogy válaszokat kapjon egyes, a témával kapcsolatos kérdésekre, valamint további intézkedési javaslatokat foganatosítson. Erről Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára beszélt február 27-én reggel a Kossuth Rádió „180 perc” és az M1 „Ma reggel” című műsoraiban.

A jövő héttől megkezdődik a devizahiteles ügyfelekkel való elszámolás

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. február 27. 11:09

2015. március 2-a és április 30-a között kapnak levélben részletes tájékoztatást a devizahitelesek az elszámolásról és a forintosításról - mondta el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Tovább élénkült a foglalkoztatás Magyarországon

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. február 27. 9:06

Továbbra is tartósan 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma hazánkban a KSH ma reggeli gyorstájékoztatója szerint. A 2014. november - 2015. januári időszakban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma az egy évvel korábbinál 141 ezerrel, 4 millió 127 ezerre nőtt.

A munkabizottság teljes körűen felülvizsgálja a Buda-Cash ügyet

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. február 27. 8:43

A Buda-Cash-ügy teljes körű felülvizsgálatára hozta létre a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium a közös munkabizottságot, amelynek három belügyminisztériumi és három nemzetgazdasági minisztériumi tagja van - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Több mint 80 önkormányzat vezette az érintett bankoknál számláját

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. február 26. 14:49

Mivel több mint 80 önkormányzat vezette számláját a Buda-Cash csoporthoz tartozó pénzintézeteknél, ezért a kormány lehetővé tette, hogy azokban az esetekben, amelyekben a helyhatóság egyetlen számláját zárolták, a további kincstári utalásokat már ne a Buda-Cash és csoportjának pénzintézeteihez utalja az Államkincstár, hanem az önkormányzat által választott más számlára - mondta Varga Mihály.

Magyarország és Törökország megbecsüléssel fordul egymás felé

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. február 26. 14:47

A világ bármely tájáról érkezők is láthatják, hogy Magyarország és Törökország megbecsüléssel fordul egymás felé – fogalmazott Varga Mihály a Gül baba türbéje és környezete komplex rekonstrukciójáról tartott sajtótájékoztatón.