Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Beadható a kérelem a munkaerőpiaci kompetenciák fejlesztésére

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2017. január 18. 12:48

Benyújtható szerdától a támogatási kérelem a "Munkaerőpiaci kompetenciák fejlesztése a konvergenciarégiókban" című 2,5 milliárdos keretösszegű pályázati felhívásra - mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek.

Magyarország régiós vezető szerepre tör a digitalizációban

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. január 18. 8:04

Célunk, hogy hazánk a digitális technológiák fejlesztésének regionális központjává váljon – emelte ki Varga Mihály a kínai Sencsenben a telekommunikációs termékeket gyártó Huawei-nél, valamint az elektromos járműveket és akkumulátorokat előállító Build Your Dreams-nél (BYD) tett látogatása során.

Érdemes a lakáscafeteriát választani

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. január 18. 7:31

A cégek 5 millió forintig adómentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel törlesztését, lakásvásárlását. Az akár havi 83 ezer forintra rúgó juttatás cafeteria elemként is választható.

A kormány "foggal-körömmel" ragaszkodik az adócsökkentésekhez

Kormányzat, 2017. január 17. 12:29

A kormány "foggal-körömmel" ragaszkodik az adócsökkentésekhez - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón.

Magyarország a régiós versenytársaknál előbb hozza meg nagy gazdasági döntéseit

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. január 17. 14:07

"Az Euromoney konferencián büszkén mutatjuk be, hogy a nagy gazdasági lépések jóval előbb történtek Magyarországon, mint az uniós és a régiós versenytársaknál" - mondta az MTI-nek adott interjújában Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára, a nemzetközi Euromoney gazdasági konferencia nyitóelőadását követően Bécsben.

Hazánk megbízható üzleti partner Ázsiában is

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. január 17. 8:44

Magyarország Hongkong legjelentősebb kereskedelmi partnere a közép-kelet európai régióban, a meglévő kölcsönös üzleti bizalmat tovább mélyítheti a kínai „Egy Övezet, Egy Út” kezdeményezésen belüli együttműködésünk – jelentette ki Varga Mihály Hongkongban kormánytagokkal és az üzleti élet meghatározó szereplőivel folytatott megbeszéléseit követően.

Sikeres a kormány bankkártya-elfogadóhely bővítést célzó programja

Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2017. január 16. 11:18

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2,4 milliárd forintból indított programot, amelynek keretében új, korszerű bankkártya-terminálok beszerzéséhez és telepítéséhez nyújt 80 ezer forint támogatást.

További ázsiai befektetések célpontja lehet Magyarország

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2017. január 16. 9:05

Ahogyan Hongkong Ázsia, úgy Magyarország Európa kapujának tekinthető, és mi, magyarok büszkék vagyunk arra, hogy új megoldásaink és az elért eredményeink révén valódi partnereivé váltunk a világ fejlett országainak - hangsúlyozta Varga Mihály Hongkongban.

Az Airbnb-zők most még bírság nélkül pótolhatják adófizetési mulasztásukat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti és Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. január 15. 8:18

Az ír adóhatóság által a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) megküldött adatok szerint az Airbnb-hálózat magyar szállásadói 2015-ben összesen 6 milliárd forint bevételt szereztek, az adóbevallások azonban ennél jóval kisebb összegről szólnak. Azok, akik nem vallották be maradéktalanul jövedelmüket, még korrigálhatják bevallásukat, és megfizethetik az elmaradt adót - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.