Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Kárenyhítés a Széchenyi Bank ügyfeleinek

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. december 18. 17:47

A kormány elkötelezett a részben vagy egészben állami tulajdonban lévő hitelintézetekbe vetett fokozott bizalom fenntartása és további megerősítése érdekében, ezért úgy döntött, hogy a Széchenyi Bankban fennálló állami tulajdonrész mértékével arányosan, 49 százalékig helyt áll a betétek OBA által nem biztosított, azaz 30 millió forint feletti részéért.

A fogyasztás élénkülésétől függ a kereskedelemi dolgozók létszáma

Nemzetgazdasági Minisztérium, Szakképzésért és Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárság, 2014. december 18. 15:08

A kereskedelemben dolgozók létszámát a fogyasztás élénkülése, az ország gazdasági teljesítménye határozza meg - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten az MTI-nek.

Átadták a Pro Turismo Díjakat

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. december 18. 12:48

Az idén hét szakember kapta meg a turizmus Oscarjának tartott Pro Turismo Díjat, amelyet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adott át csütörtökön a Parlamentben.

Az EU-ban Magyarországon csökkent legjobban a nők munkanélkülisége

Nemzetgazdasági Minisztérium, Szakképzésért és Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárság, 2014. december 18. 8:32

Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a nők munkanélkülisége idén a többi uniós tagállamhoz képest - közölte a kormányszóvivő a Richter Gedeon Nyrt.-nél, a munkahelyvédelmi akciótervről tartott sajtótájékoztatón.

A kereskedelemben munkaerőhiány van

Nemzetgazdasági Minisztérium, Szakképzésért és Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárság, 2014. december 17. 12:38

A kereskedelemben általánosságban munkaerőhiány van, ezért Czomba Sándor, az NGM államtitkára nem számít elbocsátásokra a vasárnapi pihenőnap bevezetése miatt.

Elindult az EKÁER honlap

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. december 17. 12:03

Az online árukövető rendszerrel kapcsolatos minden információ megtalálható mostantól az ekaer.nav.gov.hu oldalon. A vállalkozások többek között megtudhatják, kire vonatkozik a rendelet, kinek és hogyan kell regisztrálni, melyek a kockázatos termékek.

Varga Mihály az alacsony olajár GDP-növelő hatásáról is beszélt a sikeres vállalkozások díjazásán

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. december 17. 10:55

Varga Mihály szerdán átadta a Díj a sikeres vállalkozásokért novemberi elismeréseit. A tárcavezető elismerően szólt a magyar gazdaság teljesítményéről, és azt mondta, hogy a tartósan alacsony olajár akár 0,5-0,6 százalékponttal is gyorsíthatja a jövő évi növekedést a tervezett 2,5 százalékhoz képest.

Jövőre dönthetnek a társasági adó csökkentéséről, s a bankadó is csökkenhet

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. december 16. 13:21

A kormány készen áll a társasági adó csökkentésére, s Varga Mihály a hitelezés, s ezen keresztül a beruházások, fejlesztések élénkítése érdekében elképzelhetőnek tartja a bankadó csökkentését is - írta a hirado.hu nemzetgazdasági miniszternek az M1 Ma reggel című műsorában és a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elhangzott keddi nyilatkozataira hivatkozva.

Jelentősen javultak a szegénységi mutatók

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. december 16. 14:19

Jelentősen javultak hazánk szegénységi mutatói 2013-ban az EUROSTAT és a KSH módszertana és mutatója szerint. Míg korábban, 2007-2011 között folyamatosan romlottak az adataink, 2012-ben, a kormány intézkedéseinek köszönhetően már elérkezett a fordulat – írta Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős volt miniszteri biztosa a Napi Gazdaság című újságban megjelent tanulmányában.