Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

Kimagasló volt a magyar gazdaság teljesítménye az év első felében

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. augusztus 14. 9:46

A második negyedévben 4,6 százalékkal, az év első felében 4,5 százalékkal növekedett Magyarország gazdasága. Az adatok megerősítik, hogy új növekedési fokozatba kapcsolt hazánk, aminek fő mozgatóereje a hatéves bér- és adómegállapodás gazdaságösztönző hatása.

Változatlan hiánycél mellett érhető el a gazdasági bővülés

Pénzügyminisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2018. augusztus 7. 11:00

Az év első hét hónapját továbbra is azon gazdasági folyamatok jellemezték, melyek a kormány adócsökkentési politikájával párhuzamosan a költségvetési bevételek növekedését eredményezték. A társadalmi célokat szolgáló különféle fejlesztések és beruházási programok pedig a 2,4%-os GDP-arányos hiánycél mellett támogatják idén a 4% feletti növekedés megvalósulását.

Bővítették a Nagisz derecskei keltetőüzemét

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. augusztus 1. 13:19

Bővítette derecskei keltetőüzemét a nádudvari központú Nagisz Zrt., a 2,5 milliárd forintos beruházást szerdán adták át a hajdú-bihari településen. Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára mérföldkőnek nevezte a legkorszerűbb technológiával megvalósult beruházást, amit nem pályázati forrásból, hanem kedvező banki hitellel finanszíroztak.

Megjelent a Gyakornoki program a Közép-magyarországi régióban című pályázati felhívás

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. augusztus 1. 8:20

Fiatalok munkahelyi tapasztalatszerzését, ezáltal közvetlen munkahelyteremtés elősegítését támogató pályázati felhívás jelent meg majdnem 1 milliárd forint értékben egyéni vállalkozók, mikro-, kis- és középvállalkozások részére - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

A kormányzati intézkedések segítik a lakásépítések növekedését

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. július 30. 11:59

A lakásépítések dinamikus növekedésében jelentős szerepe van az otthonteremtési programnak, valamint a kedvezményes lakásáfának - mondta Balogh László, a Pénzügyminisztérium (PM) helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.

30 százalékkal bővült a lakásépítések száma

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. július 30. 9:37

Az Otthonteremtési Program támogatásainak és a kedvező gazdasági környezetnek köszönhetően folytatódott a 2017-es év lendületes bővülése 2018 első felében. Idén 6 517 darab lakást vettek használatba június végéig, ami 30,2 százalékos bővülést jelent éves összevetésben.

2010-hez képest 765 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma Magyarországon

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. július 27. 12:34

A 2010-es adatokhoz képest 765 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma Magyarországon, közülük 610 ezren az elsődleges munkaerőpiacon helyezkedtek el - mondta pénteken Simon Attila István, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatásért felelős helyettes államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva.

A lakosság pénzügyi tudatosságát fejlesztő stratégiához kapcsolódó első kétéves cselekvési terv

Pénzügyminisztérium, Pénzügyekért Felelős Államtitkárság , 2018. július 27. 9:06

A kormány elfogadta a a lakosság pénzügyi tudatosságát fejlesztő stratégiához kapcsolódó első kétéves cselekvési tervet.

Az adószabályok az egyszerűsítést, a csökkentést és a versenyképességet segítik

Pénzügyminisztérium, Adóügyekért Felelős Államtitkárság, 2018. július 27. 9:51

Az adószabályok az egyszerűsítést, a csökkentést és a versenyképességet segítik - hangsúlyozta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.