Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Reális az esély a keresetnövekedésre jövőre

Nemzetgazdasági Minisztérium, Szakképzésért és Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárság, 2014. november 27. 17:22

Reális az esély a keresetek nominális és reálértékű emelkedésére jövőre - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és munkaerő-piacért felelős államtitkára az MTI-nek.

Növekedési lendületben van a gazdaság

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2014. november 27. 16:12

A magyar gazdaság növekedési lendületben van, a bővülés pedig önmagában is növeli az emberek elhelyezkedési esélyeit - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön magyar újságíróknak Szöulban, ahol az Orbán Viktor kormányfő vezette delegáció tagjaként tartózkodik.

Vissza kell adni a munka becsületét

Nemzetgazdasági Minisztérium, Szakképzésért és Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárság, 2014. november 27. 15:46

Vissza kell adni a munka becsületét, hogy többen válasszák a jövőben a szakképzést - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben.

Bizonyított a kormány foglalkoztatási programja

Nemzetgazdasági Minisztérium, Szakképzésért és Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárság, 2014. november 27. 15:14

Újabb lépést tett a szegénység leküzdése érdekében a kormány – hangzott el Kurucz Éva kormányszóvivő és Czomba Sándor szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár közös sajtótájékoztatóján.

Csúcson a foglalkoztatottság, közel 7 százalékon a munkanélküliség

Nemzetgazdasági Minisztérium, Szakképzésért és Munkaerőpiacért Felelős Államtitkárság, 2014. november 27. 9:02

Rendületlenül folytatódik a foglalkoztatottak számának növekedése Magyarországon a KSH legfrissebb jelentése szerint. A 2014. augusztus-októberi időszakban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma 192 ezerrel 4 millió 184 ezerre emelkedett az egy évvel ezelőttihez képest.

A kormány védelmet nyújt a hazai kisvállalkozásoknak

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. november 26. 19:41

A hazai kis- és középvállalkozások védelmét nevezte a kereskedelemről szóló törvénymódosítás legfontosabb céljának a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára szerdán az Országgyűlésben.

A Kormány vissza nem térítendő támogatással segítené a kkv-kat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2014. november 26. 15:58

A magyar kormány a feldolgozóipar területén működő kis- és közepes vállalatoknak (kkv) szeretne vissza nem térítendő támogatást adni, erről igyekszik meggyőzni az Európai Bizottságot - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

A fair bankokról szóló törvény erősíti a fogyasztóvédelmet

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. november 26. 14:16

A fair bankokról szóló törvény jelentősen erősíti a pénzügyi szektorban a fogyasztóvédelmet - mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, a Privátbankár.hu portál Pénzügyi tudatosság fórum című szakmai konferenciáján.

Alaptalanul vádaskodott Horváth András

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. november 26. 14:03

A NAV nyilvánosságra hozta volt dolgozójának 2013. november 8-i sajtótájékoztatóját követő azonnali vizsgálat anyagát. A vizsgálat egyértelműen megállapította, hogy alaptalanul állította Horváth András, hogy a NAV nem lép fel az adócsalókkal szemben, és az általa feltárt adócsalások ügyében nem intézkedett a hivatal.