Nemzetgazdasági Minisztérium

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter

Vezető hírek

Zéró toleranciát hirdet az NGM minden szabályszegő NAV alkalmazottal szemben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. július 30. 14:22

A gazdasági tárca minden egyes szabályszegés esetén a zéró tolerancia alkalmazását kéri a NAV-tól. A minisztérium célja, hogy a jövőben egyetlen alkalommal se forduljon elő olyan eset, amelynek során az adóhivatal dolgozóját bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

23 éves csúcson a foglalkoztatottság

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. július 29. 10:55

Csaknem másfél éve 4 millió felett van a foglalkoztatottak száma Magyarországon - mondta a munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár. Czomba Sándor szerint ezzel 23 éves csúcson van a foglalkoztatottság hazánkban és tizenegy éves mélypontra, 6,9 százalékra csökkent a munkanélküliség.

Az autóhitelek forintosításánál az önkéntesség és az ösztönzés lesz a két vezérelv

Nemzetgazdasági Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2015. július 27. 15:04

A kormány szándéka, hogy segítsen a gépjármű-devizahiteleseknek, valamint a fogyasztási hiteleseknek, és ennek során az önkéntesség, illetve az ösztönzés kiemelt fontosságú lesz - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára.

Népszerűek a kis- és középvállalkozásokat támogató pályázatok

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2015. július 27. 13:34

Újabb támogatói döntések születtek a 2014–2020 közötti Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) tavaly októberben meghirdetett mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítését célzó pályázatán – tájékoztatta az MTI-t Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.

Turisztikai szálláshelyfejlesztés valósult meg a tuzséri pálinkafőzdében

Nemzetgazdasági Minisztérium, Munkaerőpiacért és Képzésért Felelős Államtitkárság, 2015. július 24. 17:29

Ötvenmillió forintos beruházásból, uniós és hazai támogatással szálláshelyeket alakított ki tuzséri pálinkafőző telephelyén a Gyümölcspárlat Bt., a beruházást Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár adta át.

A kormány stratégiai partnernek tekinti a kis- és középvállalkozásokat

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2015. július 24. 16:30

A kormány stratégiai partnernek tekinti a kis- és középvállalkozásokat, ennek jeleként 2011 óta több adózási könnyítésben részesültek, az 500 millió forintos éves árbevételig érvényes 10 százalékos adókulccsal az Európai Unióban Bulgária után Magyarországon a legkedvezőbb a társasági adózás mértéke - mondta Pankucsi Zoltán adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkár.

Fejlesztették az öntözést a Harangod-Mag cégcsoportnál

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. július 24. 13:49

Az öntözés fontosságát hangsúlyozta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Megyaszón, ahol pénteken átadták a Harangod-Mag Kft. szántóföldi öntözőtelepét, a mezőgazdasági társaság az elmúlt években összesen egymilliárd forintot fordított öntöző rendszerek kiépítésére.

A kiskereskedelmi adatok azt mutatják, hogy a lakosság bízik a jövőben

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságszabályozásért Felelős Államtitkárság, 2015. július 24. 8:41

A kiskereskedelmi adatokból egyértelműen kitűnik, hogy a lakosság bizalma megvan, hiszen csaknem két éve folyamatosan bővül a kiskereskedelmi forgalom Magyarországon. A kiskereskedelem szempontjából is fontos, hogy az emberek bízzanak a jövőben, mert akkor bátrabban vásárolnak - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára csütörtökön este az M1 aktuális csatornán.

A kormány az autóhiteleseken is segít

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2015. július 23. 12:05

A kormány a lakáshitelesekéhez hasonló segítséget nyújt a gépjármű-devizahiteleseknek. Ezt a nemzetgazdasági miniszter jelentette be az erdélyi Tusnádfürdőn idén 26. alkalommal megrendezett Bálványosi Nyári Szabadegyetemen tartott gazdasági fórumon.