Pénzügyminisztérium

Varga Mihály

pénzügyminiszter

Vezető hírek

Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2018. június végi helyzetéről

Pénzügyminisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2018. július 23. 11:00

Az államháztartás központi alrendszerének mérlege, kimutatása és általános helyzetének összefoglalása. Közlemény.

Újabb hatmilliárd forint munkahelyteremtésre

Pénzügyminisztérium, 2018. július 23. 6:30

Hatmilliárd forintból idén már második alkalommal hirdeti meg a Pénzügyminisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására kiírt programját - jelentette be Varga Mihály.

Az Országgyűlés elfogadta a biztonságos növekedés költségvetését

Pénzügyminisztérium, 2018. július 20. 16:04

A parlamenti tárgyalás lezárása után változatlanok a 2019-es büdzsé alapjai: a középpontban továbbra is Magyarország biztonságának megőrzése, a gazdasági növekedés fenntartása, a családok támogatása és a teljes foglalkoztatás elérése áll – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a jövő évi költségvetés zárószavazását követő sajtótájékoztatón. Az Országgyűlés 128 igen mellett 56 nem szavazattal, 69,6%-os többséggel fogadta el a 2019-es költségvetést.

A biztonságos gazdasági növekedés költségvetéséről szavaz a parlament

Pénzügyminisztérium, 2018. július 20. 10:33

A 2019-es büdzsé a biztonságos növekedés költségvetése lesz, amely a támogatott módosító indítványok ellenére megőrizte eredeti karakterét - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Világgazdaságnak adott interjúban, hangsúlyozva, hogy a költségvetéssel a biztonság megőrzését, a növekedés fenntartását, a családtámogatások szélesítését, valamint a foglalkoztatás fenntartását tűzték ki célul.

Több mint 50 százalékkal nőttek a nettó bérek 2012 óta

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. július 20. 9:43

Hat év alatt 51 százalékkal emelkedtek a nettó keresetek Magyarországon, emellett a reálbérek is kimagasló ütemben, közel 32 százalékkal nőttek. A kormányzat közszférában végrehajtott béremeléseinek, továbbá a versenyszféra növekvő munkaerő-keresletének és a hatéves bérmegállapodásnak köszönhetően már 65 hónapja folyamatosan a reálbér-emelkedés hazánkban.

Már több mint 20 ezren vesznek részt a nyári diákmunka programban

Pénzügyminisztérium, 2018. július 19. 10:14

Már több mint 20 ezren vesznek részt a Pénzügyminisztérium által meghirdetett nyári diákmunka programban, akiknek a száma augusztus végére meghaladhatja a 30 ezret is - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-nek csütörtökön.

A 2019-es költségvetés támogatja a foglalkoztatás további bővítését is

Pénzügyminisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért és Vállalati Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. július 18. 11:31

A kormány célja, hogy mindenki, aki tud, és képes, dolgozhasson; a 2019-es költségvetés ennek figyelembevételével készült, és az adócsomag is több, a munkaerőpiacot érintő változást tartalmaz - mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.

4 milliárd forint Pest megyei kerékpárutak létesítésére, felújítására és korszerűsítésére

Pénzügyminisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2018. július 17. 9:52

A Pest megyei önkormányzatok kerékpárforgalmi létesítményeinek fejlesztését támogató pályázati felhívás jelent meg 4 milliárd forint keretösszeggel - tájékoztatta az MTI-t Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Kormánytámogatással újul meg a Szent Margit Rendelőintézet

Pénzügyminisztérium, 2018. július 16. 13:20

Több mint 5,1 milliárd forinttal támogatja a kormány a III. kerületi Szent Margit Rendelőintézet telephelyeinek felújítását az Egészséges Budapest Program keretében.