A Magyar Közigazgatási Ösztöndíj a kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a megfelelően képzett, szakmailag elhivatott, gyakorlati tapasztalattal rendelkező, a nemzeti közigazgatás iránt elkötelezett szakember-utánpótlás biztosítása.

A program keretében a felvételt nyert ösztöndíjasok szakmai gyakorlatának időtartama tíz hónap, melyből hét hónapot Magyarországon, egy központi államigazgatási szervnél (minisztériumok, háttérintézmények), három hónapot pedig valamely európai uniós ország közigazgatási szervénél töltenek.

A program eredményes teljesítése esetén az ösztöndíjas számára lehetőség nyílik a kormánytisztviselői karrier megkezdésére.

Részletek a csatolt pályázati felhívásban és a program honlapján olvashatók.

Pályázati feltételek

  • a pályázat benyújtásakor be nem töltött 30. életév;
  • magyar állampolgárság;
  • felsőfokú iskolai végzettség* (BA/BSc, MA/MSc, illetve hagyományos 5 éves egyetemi vagy 3-4 éves főiskolai képzésben szerzett oklevél);
  • tárgyalóképes angol VAGY német VAGY francia nyelvtudás (államilag elismert, legalább B2** szintű komplex nyelvvizsga, vagy olyan nyelvvizsga, amely a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ honlapja szerint legalább B2-es szintre honosítható);
  • a pályázat benyújtásának időpontjában kormányzati szolgálati jogviszony nem áll fenn.

* Külföldön szerzett diploma esetén a pályázó vállalja, hogy 2015. február 15-ig honosítja azt a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottságnál.

Pályázat menete

Pályázni csak elektronikus formában, a honlapon ismertetett módon lehet, az alábbi dokumentumok feltöltésével:

  • magyar nyelvű önéletrajz (formátum:  doc, .docx, pdf; az ajánlott minta az oldalról letölthető
  • nyelvvizsga bizonyítvány – a legmagasabb szintű, maximum 3 db (formátum: .pdf, .jpg).

Fontos! Csak a megfelelően feltöltött pályázati anyagot tudjuk elfogadni, hiánypótlásra a pályázat beküldését és véglegesítését, illetve a jelentkezési határidő lejártát követően nincs lehetőség!

Pályázati időszak: 2014. december 1. – 2014. december 14.

(kormany.hu)