Szolnokon utolsó állomásához érkezett május 23-án az az országjáró körút, mely során a Miniszterelnökség munkatársai szakmai továbbképzés keretében tájékoztatták a települési szereplőket a Településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény végrehajtásának menetéről.

2017. február 16-a és május 23-a között az Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság, valamint a Miniszterelnökség háttérintézménye, a Lechner Tudásközpont a megyei kormányhivatalokkal és a területi építészkamarákkal közreműködve biztosítottak szakmai képzéssorozatot a törvény végrehajtásában érdekelt szereplők, a települési főépítészek, polgármesterek és jegyzők részére több alkalommal Budapesten, valamint az ország összes megyeszékhelyén. A képzések során elsősorban a Településképi Arculati Kézikönyvek, valamint a településképi rendeletek elkészítésének menetét ismertették. Az elmúlt hónapok során 26 alkalommal megtartott rendezvényen összesen több, mint 2000 fő vett részt a magyarországi települések képviseletében.

A törvény végrehajtásában az Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság és a Lechner Tudásközpont a településeknek további szakmai segítséget nyújt a találkozókon előadott prezentáció anyagával; a Településképi Arculati Kézikönyvek elkészítési Útmutatójával; a Településképi Arculati Kézikönyvek egy kész mintapéldányával; a törvény végrehajtásához kapcsolódó, Gyakran Ismétlődő Kérdések megválaszolásával; a Településképi Arculati Kézikönyv elkészítését támogató digitális egyeztetőfelülettel; valamint a hamarosan elkészülő partnerségi mintarendelettel.

A törvény végrehajtásával kapcsolatos kérdéseiket a Miniszterelnökség munkatársai megválaszolják a [[[bGZw7YNcYNx4dGVsZXB1bGVzdWd5QG1lLmdvdi5odQ==]]] e-mail címen!

(Miniszterelnökség)