Stratégiai ügyekért felelős államtitkár

dr. Sonkodi Balázs

stratégiai ügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Megkezdődött a közművezeték-üzemeltetők kötelező regisztrációja az e-közmű rendszerbe

Miniszterelnökség, Stratégiai ügyekért felelős államtitkár, Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság, 2017. április 6. 14:05

A Kormány célja, hogy elektronikus közműnyilvántartó rendszerrel (e-közmű) a lehető legteljesebb informatikai rendszerbe fogja össze a Magyarország területén futó közműveket, ezzel is hatékonyan segítve az építési beruházások előkészítését, tervezését és kivitelezését.

A 2017. évi Ybl Miklós-díj hirdetménye

Miniszterelnökség, Stratégiai ügyekért felelős államtitkár, Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság, 2016. december 8. 9:20

A Miniszterelnökség a Miniszterelnökséget vezető miniszter által adományozható elismerésekről szóló 15/2015. (III. 11.) MvM rendelet alapján felhívást tesz közzé a 2017. évi Ybl Miklós-díj adományozására vonatkozóan.

Egykapus ügyintézés az építésügyben

Miniszterelnökség, Stratégiai ügyekért felelős államtitkár, Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság, 2016. november 10. 8:00

Átalakult az e-epites.hu weboldal. Az építtetők, tervezők, kivitelezők és az építésügyi hatóságok számára nélkülözhetetlen portálon minden építésügyi alkalmazás egyetlen belépéssel elérhetővé válik, megteremtve ezzel az egykapus ügyintézés lehetőségét – jelentette be Füleky Zsolt Miskolcon, a regionális építész kamarai rendezvényen. A megújult honlap november 9-én állt munkába.

A minőségi épített környezet létrehozásában közreműködőket díjazta a Miniszterelnökség

Miniszterelnökség, Stratégiai ügyekért felelős államtitkár, Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság, 2016. október 26. 17:38

Parlamenti ünnepség keretében vehette át elismerését a Pro Architectura díj idei tíz díjazottja október 26-án, szerdán. Az idén újra meghirdetett, várakozáson felüli érdeklődéstől övezett pályázaton az építészeti alkotások mellett az épített környezetért kiemelkedő teljesítményt nyújtó pályázók is kiérdemelték a jutalmat és az oklevelet, melyeket Csepreghy Nándor miniszterhelyettes adott át.

Az ágazatok együttműködésével készül a nemzeti tájstratégia

Földművelésügyi Minisztérium, 2016. június 9. 14:46

Több ágazat és szaktárca együttműködésével készül a nemzeti tájstratégia, amely a firenzei egyezményben foglalt célok megvalósítását mozdítja elő Magyarországon - mondta a földművelésügyi miniszter csütörtökön Budapesten, egy nemzetközi szakmai tanácskozáson. Az Európai táj egyezmény 17. műhelykonferenciáját 35 ország képviselőinek résztvételével tartják.

Építészeti és építésügyi kérdésekben segíti a kormányt a MÉTA

Miniszterelnökség, Stratégiai ügyekért felelős államtitkár, 2015. április 14. 16:05

Az építészethez kapcsolódó, az építésügyet érintő stratégiai kérdésekben lesz a Miniszterelnökséget vezető miniszter segítségére a Magyar Építészeti Tanács (MÉTA) - jelentette be Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár a megalakuló testület feladatait bemutató sajtótájékoztatón.

Közzétették a Miniszterelnökség államtitkárainak feladatait

Miniszterelnökség, 2014. június 11. 11:25

Megnevezte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy államtitkárai közül ki miért felel majd - közölte Kurucz Éva kormányszóvivő szerdán az MTI-vel.