2017 októberében nyílt meg a Kulturális Örökség Európai Éve programsorozatába való jelentkezés lehetősége minden, Európa kulturális örökségének védelmében, megóvásában, fejlesztésében és népszerűsítésében közreműködő projektgazda számára.

Elindult az Évnek dedikált honlap, melyen a Kulturális Örökség Európai Évének programjai közé már felvételt nyert hazai és nemzetközi rendezvényekről, kezdeményezésekről, Magyarország és Európa kulturális örökségéről tájékozódhatnak az érdeklődők.

A 2018-as eseménynaptárba a Miniszterelnökség továbbra is várja minden kulturális örökség témájú program jelentkezését Magyarország sokszínű, gazdag kultúrájának megismertetése, népszerűsítése, közkinccsé tétele végett.

A Kulturális Örökség Európai Évének hazai ünnepélyes megnyitójára január 22-én, a magyar kultúra napján, a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében kerül sor. A Tematikus Év célja, hogy minél több embert ösztönözzön az egyetemes európai kultúra felfedezésére, felkutatására és megerősítse polgáraiban az európai, keresztény kultúrkörrel való azonosságtudatot; az európai családhoz való tartozás érzését.

(Miniszterelnökség)