Miniszterelnökség

Csepreghy Nándor

parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes

Találatok száma: 10

Hírek

Teljesen felújítják II. Rákóczi Ferenc szülőházát Borsiban

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. február 14. 16:32

A magyar kormány támogatásából két ütemben, összesen mintegy 1,6 milliárd forintból teljesen megújul II. Rákóczi Ferenc szülőháza, a ma Szlovákiában található borsi kastély - jelentette be a helyszínen Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára szerdán.

Tudnunk kell, kik voltak a hősök

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. február 13. 12:00

Megjelent az „…akkor aszt mondták, kicsi robot…” A magyar polgári lakosság elhurcolása a Szovjetunióba a korabeli dokumentumok tükrében című dokumentumkötet.

Vásárhelyi művészélet a Várkert Bazárban

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. február 8. 18:30

Festmények, szobrok, grafikák felvonultatásával mutatja be a 20. századi, hódmezővásárhelyi művészéletet az a Várkert Bazárban megnyílt kiállítás, amely holnaptól várja a látogatókat.

Benyújtotta a dunai limes világörökségi pályázatát Magyarország három másik országgal együtt

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. február 2. 16:39

A Római Birodalom egykori határainak, a dunai limes világörökségi helyszínné nyilvánítására Magyarország - Szlovákiával, Ausztriával és Németországgal közösen - benyújtotta a nevezését az UNESCÓ-hoz, az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetéhez - jelentette be a pénteki budapesti sajtótájékoztatón Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára.

Galamb Józsefre a Ford T-modell atyjára emlékeztek Makón

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. február 2. 10:00

Galamb József élete kitűnő példája annak, hogyan lehet alázattal, tehetséggel, szorgalommal, kitartó türelemmel, hosszú távú gondolkodással sikereket és eredményeket elérni úgy, hogy közben a szülőhaza javát is szolgáljuk – mondta Latorcai Csaba azon a makói ünnepségen, ahol Galamb Józsefre a Ford T-modell atyjára, a város szülöttére emlékezve, megnyitották a „Vállalkozók Éve” rendezvénysorozatot.

Közlemény a zsidó temetők felújításának támogatására kiírt programról

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. február 1. 12:16

A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) 400 millió forint értékben írt ki felhívást, az európai kulturális örökség részét képező, Magyarország területén található/fellelhető, jelenleg gondozatlan, elenyészőben lévő zsidó sírkertek, sírhelyek rekonstrukciója, továbbá a kulturális örökség megismerésében, védelmében, megőrzésében való minél szélesebb társadalmi részvétel ösztönzése érdekében.

Egerben állítják ki Székely Bertalan Egri nők című alkotásának változatát

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. január 30. 17:26

Egerben állítják ki Székely Bertalan Egri nők című híres festményének kisebb változatát, amelyet a magyar kormány egy aukción vásárolt meg.

Emléktábla a zsidó emancipációs törvény elfogadásának tiszteletére

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. január 29. 16:03

A Kormány minden intézkedésével arra törekszik, hogy megőrizhessük és tovább adhassuk mindazt az örökséget, amely erős fundamentumként szolgált és szolgál hazánk ezer esztendős államiságának megszilárdításában, és amelyre építkezve – a történelem viharai ellenére is – bátran tekinthetünk a jövőbe és járulhatunk hozzá Európa szellemi, lelki és erkölcsi megújulásához – mondta Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára Budapesten, a volt nemzetgyűlés, ma Olasz Kulturális Intézet épületének falán elhelyezett emléktábla-avatás alkalmával.

Segíteni kell a műemlék-tulajdonosokat

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. január 29. 9:20

A cégek mellett a műemlék-tulajdonos magánszemélyeknek is segíteni kell - mondta a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

A magyar gazdasági növekedés már nem uniós forrásoktól függ

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. január 26. 15:15

Magyarország a technikai fejlesztés egyik központjává vált, a kormány a hétszeresét költi kutatás-fejlesztésre, mint elődje – mondta el az ECHO TV Napi aktuálisban a miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Csepreghy Nándor hozzátette: míg a szocialista kormányzás alatti fejlesztéspolitika politikai célokat szolgált, addig az elmúlt nyolc év alatt sikerült talpra állítani a magyar gazdaságot, amely már nem függ az uniós támogatásoktól.