Miniszterelnökség

Dr. Orbán Balázs

miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár

Parlamenti és stratégiai államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Átadták a kolozsvári jogászhallgatók Collegium Iuridicum szakkollégiumát

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2018. november 13. 10:58

Kolozsváron hétfőn átadták a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) magyar állami támogatással kialakított Collegium Iuridicum jogász szakkollégiumát, és a benne kialakított Kolosváry Bálint Jogtudományi Kutatókönyvtárat.

A magyar oktatásban részesülő gyermekek biztosítják a magyar jövőt

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2018. november 6. 19:27

A magyar nyelvű nevelésben és oktatásban részesülő gyermekek biztosítják a magyarság és Magyarország jövőjét - jelentette ki Orbán Balázs miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a felvidéki Pólyán településen, ahol átadta a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében felújított helyi magyar nyelvű óvodát kedden.

Kulcsfontosságú, hogy a külhoni magyar gyerekek az anyanyelvükön tanuljanak meg gondolkodni

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2018. november 6. 8:11

A magyar nyelv nemzeti vagyon, és kulcsfontosságú, hogy a magyar gyerekek magyarul tanuljanak meg gondolkodni - jelentette ki Orbán Balázs miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a felvidéki Ipolyságon, ahol köszöntőt mondott a Rákóczi Szövetség magyar összefogást jelképező ösztöndíjainak átadásán hétfőn.

A magyar a szabadságharcosok népe

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2018. október 24. 14:28

A magyar a szabadságharcosok népe - hangsúlyozta a torontói magyarok körében mondott ünnepi beszédében Orbán Balázs, a miniszterelnökség parlamenti államtitkára vasárnap.

Nem volt hatékony a lakás-takarékpénztárak állami támogatása

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2018. október 18. 11:01

Magyarországon működik az egyik legkomolyabb család- és lakástámogatási rendszer, ám a lakás-takarékpénztárak állami támogatása nem volt hatékony, ezért megszüntette a kormány - mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Nagy szükség van az idősek tapasztalatára és bölcsességére

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2018. október 2. 15:24

Minden nemzedéknek nagy szüksége van az idősek tapasztalatára és bölcsességére, amely alapján a tisztelet is kijár nekik - hangsúlyozták a felszólalók a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) konferenciáján, amelyet az idősek világnapja alkalmából rendeztek.

Közéleti vezetőképzést indított magyar fiatalok számára a Mathias Corvinus Collegium Kárpátalján

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2018. október 1. 10:37

Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző néven indított képzést a közélet iránt érdeklődő kárpátaljai magyar fiatalok számára a Mathias Corvinus Collegium (MCC) vasárnap Ungváron, együttműködésben a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséggel (KMKSZ) és a KMKSZ Ifjúsági Szervezettel (KMKSZ ISZ).

Soros-szervezetek irányítják a Magyarország elleni támadást

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2018. szeptember 5. 9:18

Soros György által támogatott szervezetek irányítják a Magyarország elleni támadást - közölte a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára kedden budapesti sajtótájékoztatón, arra reagálva, hogy nemzetközi civil szervezetek az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás Magyarországgal szembeni megindítására szólították fel az Európai Parlament (EP) képviselőit.

Szabadságszeretet, hit és pragmatizmus a Szent István-i örökség

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2018. augusztus 20. 21:13

Lángoló szabadságszeretet, rendíthetetlen hit és könyörtelen pragmatizmus, ez a Szent István-i örökség - mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára augusztus 20-i ünnepi beszédében Veszprémben hétfőn.

2019-ben elkezdődik a Modern falvak program végrehajtása

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2018. július 18. 14:19

Jövőre 135 milliárd forintot fordítanak az összesen 3500 milliárdos Modern városok programra, és megkezdődik a Modern falvak program végrehajtása is - jelentette be Orbán Balázs.