Miniszterelnökség

Csepreghy Nándor

parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes

Vezető hírek

Kulturális örökség napjai 100 településen 624 programmal

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. szeptember 12. 17:11

Aranykorok emlékezete címmel az 500 éves reformációról, a 200 éve született Arany Jánosról és a 150 évvel ezelőtt megkötött kiegyezésről is megemlékezik idén a Kulturális örökség napjai (KÖN), amely 100 település 268 helyszínén 624-féle ingyenes programmal várja az érdeklődőket szeptember 16-17-én.

Hűség, állhatatosság és szolgálat

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. szeptember 11. 9:10

A magyar és a keresztény kultúra védelmét és megmaradását jelentette Zrínyi Miklós és katonáinak hősies helytállása – hangsúlyozta az 1566. évi szigetvári csata 451. évfordulóján rendezett ünnepségen mondott beszédében a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára. A vasárnap este tartott kegyeleti megemlékezés a 185. szigetvári Zrínyi Emlékünnepség záró rendezvénye volt.

Hadházy Ákos tudatlan és gazember

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. szeptember 9. 20:02

Egyeztetésre hívta az érintett tudományos, társadalmi, egészségügyi és kormányzati szerveket a Korábban Érkeztem Alapítvány, azt követően, hogy Hadházy Ákos korábban sajtótájékoztató keretében támadta a civil szervezet egyik pályázatát. Az eseményen az LMP politikusa is részt vett és éles, személyeskedésig fajuló vita alakult ki.

Népi építészeti program indul csaknem kétmilliárd forintból

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. szeptember 8. 8:47

Népi építészeti program indul csaknem kétmilliárd forintból - mondta el Latorcai Csaba az M1 aktuális csatorna péntek reggeli adásában.

Szent István király példáját kell követnünk ma is

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. augusztus 20. 20:00

A Kárpát-medencei magyarság megmaradásának fontosságát hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára Eger város Szent István-napi ünnepi rendezvényén vasárnap este.

Tatabánya 5,6 milliárd forintból újíthatja meg tömegközlekedését

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. július 19. 16:07

Tatabánya 5,6 milliárd forintot kap tömegközlekedésének teljes megújítására a Modern városok program keretében, a támogatásról szóló okiratot a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán adta át a város polgármesterének.

Veszprém még élhetőbbé és stabilabbá válik a fejlesztések révén

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. július 18. 10:38

A Modern városok program beruházásainak köszönhetően Veszprém még élhetőbb és gazdaságilag stabilabb várossá válik az elkövetkező években - jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára keddi veszprémi sajtótájékoztatóján.

Az eddig elbírált uniós pályázatok csaknem hatvan százaléka gazdaságfejlesztésre megy

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. július 8. 8:07

Az uniós támogatásokra érkezett, eddig kiértékelt pályázatok alapján teljesülni látszik a kormány célja, hogy a források hatvan százaléka gazdaságfejlesztésre jusson, ezáltal teremtve felzárkózási lehetőséget a vállalkozásoknak - mondta a Magyar Idők szombati számában megjelent interjúban Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Megjelent a Pro Architectura díj 2017. évi hirdetménye

Miniszterelnökség, Parlamenti, Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság, 2017. július 6. 7:31

Már lehet pályázni a 2017-es Pro Architectura díj elnyerésére. Az egymillió forint pénzjutalommal járó elismerésre Építészeti alkotás, Építészeti közélet és oktatás, Terv és tervpályázat, Építtető, valamint Kivitelező kategóriában lehet benyújtani pályázatot 2017. július 30-ig.