Miniszterelnökség

Csepreghy Nándor

parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes

Vezető hírek

Magyarországnak meg kell őriznie gazdasági és politikai cselekvőképességét

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. november 22. 18:47

Magyarországnak meg kell őriznie 2010 után visszanyert gazdasági és politikai cselekvőképességét - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az alapításának 25. évfordulóját ünneplő GKI Gazdaságkutató Zrt. szerdai budapesti üzleti konferenciáján.

A reformáció a hitnek és a nemzeti érzésnek a bástyája

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. november 17. 13:39

Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő szavait tolmácsolta a gyülekezeti közösségnek dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára Rimaszombaton, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Fény a sötétség után című ünnepségén.

Jövőre másfél milliárd forintra pályázhatnak a magánszemélyek a tulajdonukban lévő műemlékek felújítására

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. november 14. 18:00

Jövőre összesen 1,5 milliárd forintos pályázati keret áll rendelkezésre azoknak a magánszemélyeknek vagy közösségeknek, akik a saját tulajdonukban lévő népi építészeti műemlékeket szeretnék felújítani.

Konferencia Boldog Batthyány-Strattmann László emlékére

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. október 27. 18:36

Emlékkonferenciát rendeztek Boldog Batthyány-Strattmann László tiszteletére október 27-én, pénteken a kecskeméti Városháza Dísztermében. A konferencián Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára „Hiteles elköteleződés – Felelős hivatás” címmel tartott előadást.

A szabadságot nehéz kivívni, de könnyen elveszthető

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. október 24. 7:55

A történelem szinte valamennyi évszázada "belénk verte" az igazságot, hogy soha ne felejtsük: a szabadság olyan érték, amit nehéz és küzdelmes kivívni, de könnyen elveszthető - mondta a Miniszterelnökség helyettes államtitkára hétfőn a Nógrád megyei Nőtincsen, az 1956-os megemlékezésen.

61 éve a bátorság legyőzte a félelmet

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. október 21. 19:34

Hatvanegy évvel ezelőtt a bátorság legyőzte a félelmet, és összefogást szült - hangsúlyozta Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára szombaton Budapesten, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetségének megemlékezésén.

Nem csak pénzkihelyezésből áll a fejlesztéspolitika

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. október 5. 11:18

Az európai uniós források eljuttatása a gazdasághoz csak szűk szegmensét tehetik ki a fejlesztéspolitikának, egy ország versenyképességét az állam, a gazdaság és a társadalom versenyképessége együttesen határozza meg - hangsúlyozta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Portfolio Budapest Economic Forum 2017 nevű konferenciáján.

Latorcai Csaba bízik abban, hogy Munkácsy Mihály Golgotája végre állami tulajdonba kerülhet

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. szeptember 29. 8:46

Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára bízik abban, hogy Munkácsy Mihály Golgotája végre állami tulajdonba kerülhet.

Kulturális örökség napjai 100 településen 624 programmal

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. szeptember 12. 17:11

Aranykorok emlékezete címmel az 500 éves reformációról, a 200 éve született Arany Jánosról és a 150 évvel ezelőtt megkötött kiegyezésről is megemlékezik idén a Kulturális örökség napjai (KÖN), amely 100 település 268 helyszínén 624-féle ingyenes programmal várja az érdeklődőket szeptember 16-17-én.