Miniszterelnökség

Dr. Orbán Balázs

miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár

Vezető hírek

Megújult a Kormány örökségvédelmi honlapja

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. április 27. 14:05

A közigazgatás korszerűsítése és ügyfélbarát fejlesztése jegyében a kulturális örökség védelméért felelős tárcaként, a Miniszterelnökség létrehozta a Kormányzati Portál rendszerén belül az oroksegvedelem.kormany.hu internetes tájékoztató oldalt.

Ne menj el mellette!

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. április 27. 9:31

Még nem maradtál le semmiről! Május 2-ig még lehet jelentkezni a „NE MENJ EL MELLETTE!” című pályázatra, amelyet általános és középiskolás diákok számára hirdetett meg a Társadalmi és Örökségvédelmi Ügyekért, valamint Kiemelt Kulturális Beruházásokért Felelős Helyettes Államtitkárság a Műemléki Világnapon.

Újabb műkincsekkel gazdagodott a Harruckern-Wenkheim-Almásy Kastély

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. április 25. 17:25

Latorcai Csaba nyitotta meg azt a kiállítást Gyulán, amely az Almásy család kastélyába visszakerült hét festményből és három grafikából álló gyűjteményt tartalmazza.

Átadták a Granasztói György-díjat

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. április 12. 17:30

Latorcai Csaba adta át a Granasztói György-díjat, a „Rómer Flóris Terv - Megújuló magyar műemlékek a Kárpát-medencében” elnevezésű nemzetközi konferencia keretében. A díjban idén Mihály Ferenc, erdélyi származású restaurátor részesült.

A határon túli örökségelemek megőrzése a cél

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. április 12. 9:30

„Rómer Flóris terv - Megújuló épített örökség a Kárpát-medencében” című nemzetközi műemlékvédelmi konferencia kezdődött. A Miniszterelnökség által 2015. évben életre hívott Rómer Flóris Terv eredményeiről a Teleki László Alapítvány szervezésében kétnapos tanácskozást tartanak 2018. április 12−13-án Budapesten az Országos Széchényi Könyvtárban.

A Kormány támogatásával megújul a türjei apátság temploma és környezete

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. április 7. 15:44

A kormány partnerként tekint az egyházakra – jelentette ki Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a premontrei rend fejlesztéseivel összefüggésben Türjén tartott szombati sajtótájékoztatón.

Felavatták Liszt Ferenc szobrát a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. április 5. 13:30

Latorcai Csaba avatta fel Kolodko Mihály ungvári szobrászművész Liszt Ferenc szobrát, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Miniszterelnökség helyettes államtitkára emlékeztetett arra, hogy Magyarország Kormánya méltóképpen emlékezett meg 2011-ben Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából.

A Miniszterelnökség által visszaszerzett kulturális javak 2014-2018

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. április 5. 13:27

A Miniszterelnökség műtárgyfelügyeleti hatósági egysége, illetve elődszervezetei (Forster Központ, Kulturális Örökségvédelmi Hivatal) 2004 ősze óta vezeti a lopott-műtárgy nyilvántartást – a jogszabályi rendelkezések alapján – hivatalos jelleggel.

A Kulturális Örökség Európai Éve a tuzséri Lónyay-kastélyban

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. április 5. 8:48

Beszédet mondott Latorcai Csaba a Lónyay-kastélyban megrendezett TUdástranszfer mint ZSinormÉRték (TUZSÉR)- Transz- és internacionális együttműködések a Kárpát-medencében című projektnyitó rendezvényen, a Kulturális Örökség Európai Éve keretében 2018. április 4-én.