Miniszterelnökség

Csepreghy Nándor

parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes

Parlamenti államtitkár

Vezető hírek

2020-ig 712 ezer forint fejlesztési forrás jut Magyarországon minden lakosra

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. június 7. 21:46

A jelenlegi európai uniós finanszírozási ciklusban Magyarország 12 ezer milliárd forint fejlesztési forrással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy 2020-ig 712 ezer forint jut minden magyar állampolgárra, míg az előző uniós ciklusban ez az összeg 650 ezer forint volt - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságban.

Júniusban útjára indulhat a Digitális Jólét Program 2.0

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2017. május 25. 13:35

Júniusban útjára indulhat a Digitális Jólét Program (DJP) 2.0, és még idén az okosváros-fejlesztéshez (smart city) kapcsolódóan legalább öt-hat kísérleti, úgynevezett pilotprojektet akarnak elindítani - közölte a programért felelős miniszterelnöki biztos csütörtökön a témában rendezett budapesti konferencián.

Már az uniós támogatások nélkül is növekszik a magyar gazdaság

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. május 3. 17:38

Az európai uniós támogatások Magyarországon mintegy 80 ezer fejlesztéshez járultak hozzá, amelyek több százezer munkahelyet eredményeztek, ezzel mára az uniós támogatások nélkül is növekszik a magyar gazdaság - jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán Kecskeméten.

A beruházások csaknem harmadát magyar forrásból finanszírozzák

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. április 27. 13:04

A folyamatban lévő beruházások 70 százaléka mögött van uniós forrás, és 30 százalékát már a magyar gazdaság által megtermelt eszközök adják - mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Világgazdaság napilap Gazdasági csúcstalálkozó: csúcsvezetőknek! című konferenciáján csütörtökön Budapesten.

Versenyhátrányt okoz a fejlesztési források lassú felhasználása

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. április 21. 16:49

Jelentős versenyhátrányt okoz az országnak, ha lassan használja fel a fejlesztési forrásokat - jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára pénteken Szegeden.

Magyarország a térség legmeghatározóbb gazdasági növekedését hozhatja 2020-ra

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. március 27. 16:06

A fejlesztéspolitika átalakításának és a pályázatok felgyorsításának köszönhetően Magyarország a térség legmeghatározóbb gazdasági növekedését produkáló országa lehet 2020-ra - jelentette ki Csepreghy Nándor sajtótájékoztatón, amelyet az uniós források felhasználásáról szóló parlamenti vitanappal összefüggésben tartott.

Felértékelődik a térség szerepe a kétsebességes Európában

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. március 24. 8:25

Felértékelődik a jövőben a régió szerepe a kétsebességes Európában, ezért fontos, hogy a jelenlegi uniós források a gazdasági versenyhátrány leküzdését szolgálják - erről a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára beszélt a Magyar Idők pénteki számában.

A kormány tartja a szavát, a jövő héten az összes uniós pályázat megjelenik

Miniszterelnökség, 2017. március 23. 15:12

A kormány tartja a szavát, a jövő héten megjelenő pályázatokkal már a 2014-2020-as uniós támogatási ciklus pályázatainak 100 százaléka lesz meghirdetve, ezzel az ország 30-40 százalékkal előzi meg régióbeli társait - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Portfólió uniós források 2017 elnevezésű konferencián csütörtökön Budapesten.

A szocialisták bojkottálják a metróbotrány vizsgálatát

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. február 28. 15:08

Minden idők legnagyobb korrupciós botrányában szerette volna meghallgatni ma a Parlament Gazdasági Bizottsága Horváth Csabát és Hagyó Miklóst volt szocialista fővárosi főpolgármester-helyetteseket, valamint Gy. Németh Erzsébetet, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának korábbi vezetőjét, ma DK-s politikust. A meghívottak azonban nem jelentek meg a meghallgatáson. A baloldali politikusok minden információval rendelkeznek, mégis bojkottálják a Gazdasági Bizottság munkáját - hangsúlyozta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának az OLAF-jelentést tárgyaló ülésén.