Miniszterelnökség

Dr. Orbán Balázs

miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár

Parlamenti és stratégiai államtitkár

Vezető hírek

Nem volt hatékony a lakás-takarékpénztárak állami támogatása

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2018. október 18. 11:01

Magyarországon működik az egyik legkomolyabb család- és lakástámogatási rendszer, ám a lakás-takarékpénztárak állami támogatása nem volt hatékony, ezért megszüntette a kormány - mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Nagy szükség van az idősek tapasztalatára és bölcsességére

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2018. október 2. 15:24

Minden nemzedéknek nagy szüksége van az idősek tapasztalatára és bölcsességére, amely alapján a tisztelet is kijár nekik - hangsúlyozták a felszólalók a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) konferenciáján, amelyet az idősek világnapja alkalmából rendeztek.

Közéleti vezetőképzést indított magyar fiatalok számára a Mathias Corvinus Collegium Kárpátalján

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2018. október 1. 10:37

Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző néven indított képzést a közélet iránt érdeklődő kárpátaljai magyar fiatalok számára a Mathias Corvinus Collegium (MCC) vasárnap Ungváron, együttműködésben a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséggel (KMKSZ) és a KMKSZ Ifjúsági Szervezettel (KMKSZ ISZ).

Soros-szervezetek irányítják a Magyarország elleni támadást

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2018. szeptember 5. 9:18

Soros György által támogatott szervezetek irányítják a Magyarország elleni támadást - közölte a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára kedden budapesti sajtótájékoztatón, arra reagálva, hogy nemzetközi civil szervezetek az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás Magyarországgal szembeni megindítására szólították fel az Európai Parlament (EP) képviselőit.

Szabadságszeretet, hit és pragmatizmus a Szent István-i örökség

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2018. augusztus 20. 21:13

Lángoló szabadságszeretet, rendíthetetlen hit és könyörtelen pragmatizmus, ez a Szent István-i örökség - mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára augusztus 20-i ünnepi beszédében Veszprémben hétfőn.

2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2018. július 18. 14:19

Jövőre 135 milliárd forintot fordítanak az összesen 3500 milliárdos Modern városok programra, és megkezdődik a Modern falvak program végrehajtása is - jelentette be Orbán Balázs.

Orbán Balázs: a 21. század a mi oldalunkon áll

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2018. július 3. 8:39

A világban szétszóródott magyaroknak az infrastruktúra és a telekommunikáció fejlődésének köszönhetően ma már nem fogyatkozó, elszigetelt kis közösségekben kell élniük, hanem az új vívmányok segítségével részesei lehetnek a nagy magyar közösségnek, amelynek alakításában nagy szerepük van a fiataloknak - hangoztatta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára hétfőn Sátoraljaújhelyen. Orbán Balázs úgy fogalmazott: "a 21. század a mi oldalunkon áll".

Akkor is fel kell lépni a migráció ellen, ha ez nem tetszik a Velencei Bizottságnak

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2018. június 25. 9:29

Akkor is fel fog lépni az illegális bevándorlás ellen Magyarország, ha ez nem tetszik a Velencei Bizottságnak - mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Megújult a Kormány örökségvédelmi honlapja

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2018. április 27. 14:05

A közigazgatás korszerűsítése és ügyfélbarát fejlesztése jegyében a kulturális örökség védelméért felelős tárcaként, a Miniszterelnökség létrehozta a Kormányzati Portál rendszerén belül az oroksegvedelem.kormany.hu internetes tájékoztató oldalt.