Miniszterelnökség

Csepreghy Nándor

parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes

Vezető hírek

Tatabánya 5,6 milliárd forintból újíthatja meg tömegközlekedését

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. július 19. 16:07

Tatabánya 5,6 milliárd forintot kap tömegközlekedésének teljes megújítására a Modern városok program keretében, a támogatásról szóló okiratot a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán adta át a város polgármesterének.

Veszprém még élhetőbbé és stabilabbá válik a fejlesztések révén

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. július 18. 10:38

A Modern városok program beruházásainak köszönhetően Veszprém még élhetőbb és gazdaságilag stabilabb várossá válik az elkövetkező években - jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára keddi veszprémi sajtótájékoztatóján.

Az eddig elbírált uniós pályázatok csaknem hatvan százaléka gazdaságfejlesztésre megy

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. július 8. 8:07

Az uniós támogatásokra érkezett, eddig kiértékelt pályázatok alapján teljesülni látszik a kormány célja, hogy a források hatvan százaléka gazdaságfejlesztésre jusson, ezáltal teremtve felzárkózási lehetőséget a vállalkozásoknak - mondta a Magyar Idők szombati számában megjelent interjúban Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Megjelent a Pro Architectura díj 2017. évi hirdetménye

Miniszterelnökség, Parlamenti, Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság, 2017. július 6. 7:31

Már lehet pályázni a 2017-es Pro Architectura díj elnyerésére. Az egymillió forint pénzjutalommal járó elismerésre Építészeti alkotás, Építészeti közélet és oktatás, Terv és tervpályázat, Építtető, valamint Kivitelező kategóriában lehet benyújtani pályázatot 2017. július 30-ig.

Jövőre akár ezer milliárd forintot is lehívhatnak a városok

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. július 5. 21:11

A Modern városok program 3400-3500 milliárd forintnyi fejlesztést tartalmaz, a 23 érintett város projektjei zömében még csak a tervezési szakaszban vannak, de jövőre - a kivitelezések indulásával - akár ezer milliárd forintot is lehívhatnak - mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán Székesfehérváron.

2020-ig 712 ezer forint fejlesztési forrás jut Magyarországon minden lakosra

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. június 7. 21:46

A jelenlegi európai uniós finanszírozási ciklusban Magyarország 12 ezer milliárd forint fejlesztési forrással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy 2020-ig 712 ezer forint jut minden magyar állampolgárra, míg az előző uniós ciklusban ez az összeg 650 ezer forint volt - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságban.

Forrást rendeltek a Településképi Arculati Kézikönyvek elkészítéséhez

Miniszterelnökség, Parlamenti, Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság, 2017. június 21. 13:42

A Településképi Arculati Kézikönyv készítéséhez kapcsolódó forrás biztosítását tartalmazó, Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC. törvény módosításáról szóló T/15427 számú törvényjavaslatot 2017. június 15-én elfogadta az Országgyűlés.

Júniusban útjára indulhat a Digitális Jólét Program 2.0

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2017. május 25. 13:35

Júniusban útjára indulhat a Digitális Jólét Program (DJP) 2.0, és még idén az okosváros-fejlesztéshez (smart city) kapcsolódóan legalább öt-hat kísérleti, úgynevezett pilotprojektet akarnak elindítani - közölte a programért felelős miniszterelnöki biztos csütörtökön a témában rendezett budapesti konferencián.

Már az uniós támogatások nélkül is növekszik a magyar gazdaság

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. május 3. 17:38

Az európai uniós támogatások Magyarországon mintegy 80 ezer fejlesztéshez járultak hozzá, amelyek több százezer munkahelyet eredményeztek, ezzel mára az uniós támogatások nélkül is növekszik a magyar gazdaság - jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán Kecskeméten.