Miniszterelnökség

Dr. Orbán Balázs

miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár

Parlamenti és stratégiai államtitkár

Vezető hírek

Európát nem szabad birodalommá szervezni

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2019. április 15. 8:53

Európát nem szabad birodalommá szervezni - jelentette ki Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára egy kolozsvári diákkonferencián.

Magyarország felelős a keresztény közösségekért

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2019. április 12. 9:10

Mindenki felelős a saját környezetéért, közösségéért, és mivel Magyarország a keresztény kultúrkörbe tartozik, felelős a világ keresztény közösségeiért is - mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezett Keresztényüldözés a történelemben című konferencián.

Kollár Tibor kapta a Granasztói György-díjat

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2019. április 10. 7:57

Kollár Tibor pszichiáter kapta idén a Granasztói György-díjat, amellyel a Kárpát-medence magyar műemlékeinek megóvásáért tevékenykedők munkáját ismerik el.

Jelenleg az összeomlás irányába halad az EU

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2019. április 9. 8:57

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerint jelenleg az összeomlás irányába halad az Európai Unió (EU) a jogállamiság, az emberi jogok és a demokrácia elvének abszolutizálása, átpolitizálása miatt.

Fel kell lépni a migránskaravánok ellen

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2019. április 3. 9:53

A magyar kormány azt várja az Európai Unió illetékes szerveitől, hogy lépjenek fel a migránskaravánok ellen, akadályozzák meg, hogy elinduljanak.

A kormány által indított városfejlesztési programok a jövő kihívásaira reagálnak

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2019. március 28. 15:03

A kormány által kidolgozott városfejlesztési programok célja, hogy Magyarország, a magyar városok és falvak is jól tudjanak alkalmazkodni a jövő kihívásaihoz - mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a Városok a felhő alatt című konferencián csütörtökön Budapesten.

Nincs szükség uniós egységre a migráció kérdésében

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2019. március 25. 8:50

Európa történelmileg, földrajzilag, kulturálisan és gazdaságilag is jó értelemben véve megosztott kontinens, ezért nincs szükség egységre az Európai Unióban (EU) a migráció kérdését illetően, ha pedig ezt elfogadjuk, akkor meg lehet keresni azokat a pontokat, amelyekben mégis egyet tudunk érteni - mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szombaton a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján, a Várkert Bazárban.

Az EPP "bevándorláspárti ága" és a Soros támogatta baloldali pártok nem tudták kizáratni a Fideszt

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2019. március 22. 9:40

A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerint a Fidesz nyerte meg a néppárti csatát, olyan jó kompromisszum született, amely az Európai Néppártot (EPP) segíti.

1848-ban a magyarok beírták magukat Európa történelmébe

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2019. március 14. 12:57

A magyarok 1848-ban vér nélküli forradalommal írták be magukat Európa történelmébe, példa nélküli nemzeti egységben vívták ki a nemzet szabadságát és függetlenségét a birodalom elnyomásával szemben - mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára csütörtökön Csornán, az önkormányzat március 15-i megemlékezésén.