Miniszterelnökség

Csepreghy Nándor

parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes

Vezető hírek

Tudnunk kell, kik voltak a hősök

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. február 13. 12:00

Megjelent az „…akkor aszt mondták, kicsi robot…” A magyar polgári lakosság elhurcolása a Szovjetunióba a korabeli dokumentumok tükrében című dokumentumkötet.

Vásárhelyi művészélet a Várkert Bazárban

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. február 8. 18:30

Festmények, szobrok, grafikák felvonultatásával mutatja be a 20. századi, hódmezővásárhelyi művészéletet az a Várkert Bazárban megnyílt kiállítás, amely holnaptól várja a látogatókat.

Galamb Józsefre a Ford T-modell atyjára emlékeztek Makón

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. február 2. 10:00

Galamb József élete kitűnő példája annak, hogyan lehet alázattal, tehetséggel, szorgalommal, kitartó türelemmel, hosszú távú gondolkodással sikereket és eredményeket elérni úgy, hogy közben a szülőhaza javát is szolgáljuk – mondta Latorcai Csaba azon a makói ünnepségen, ahol Galamb Józsefre a Ford T-modell atyjára, a város szülöttére emlékezve, megnyitották a „Vállalkozók Éve” rendezvénysorozatot.

Közlemény a zsidó temetők felújításának támogatására kiírt programról

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. február 1. 12:16

A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) 400 millió forint értékben írt ki felhívást, az európai kulturális örökség részét képező, Magyarország területén található/fellelhető, jelenleg gondozatlan, elenyészőben lévő zsidó sírkertek, sírhelyek rekonstrukciója, továbbá a kulturális örökség megismerésében, védelmében, megőrzésében való minél szélesebb társadalmi részvétel ösztönzése érdekében.

Egerben állítják ki Székely Bertalan Egri nők című alkotásának változatát

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. január 30. 17:26

Egerben állítják ki Székely Bertalan Egri nők című híres festményének kisebb változatát, amelyet a magyar kormány egy aukción vásárolt meg.

Emléktábla a zsidó emancipációs törvény elfogadásának tiszteletére

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. január 29. 16:03

A Kormány minden intézkedésével arra törekszik, hogy megőrizhessük és tovább adhassuk mindazt az örökséget, amely erős fundamentumként szolgált és szolgál hazánk ezer esztendős államiságának megszilárdításában, és amelyre építkezve – a történelem viharai ellenére is – bátran tekinthetünk a jövőbe és járulhatunk hozzá Európa szellemi, lelki és erkölcsi megújulásához – mondta Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára Budapesten, a volt nemzetgyűlés, ma Olasz Kulturális Intézet épületének falán elhelyezett emléktábla-avatás alkalmával.

Harminc éves a Nemzetközi Élet Menete – Kiállítás a Dohány utcában

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. január 25. 12:00

Részt venni az Élet Menete programjain egyet jelent az egymás iránti szolidaritás, a párbeszéd, a türelem és a főhajtás kifejezésével. Határozott kiállás amellett, hogy a ma élő nemzedékek nem hagyják feledésbe merülni azokat a szörnyűségeket, amelyek a koncentrációs táborokban honfitársainkkal megtörténtek – mondta Latorcai Csaba a Dohány utcai zsinagóga kertjében a harminc éves fennállását ünneplő Nemzetközi Élet Menete, valamint annak magyarországi szervezete, a Magyarországi Élet Menete Alapítvány által rendezett kiállítást megnyitó, valamint a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja alkalmából rendezett eseményen.

Konferenciával indul a Kulturális Örökség Európai Éve szakmai programsorozata

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. január 23. 12:56

A Kulturális Örökség Európai Évének értékorientált pillérei az európai keresztény kulturális örökség megosztásának előmozdítása, az európai identitás és a közös európai térséghez való tartozás érzésének erősítése – hangsúlyozta Latorcai Csaba a Kulturális Örökség Európai Éve szakmai megnyitó rendezvényén, ahol a résztvevők megismerkedhettek többek között az Év hazai megvalósítási stratégiájával, az állami műemlék-helyreállítási projektekkel, a Magyar Kormány értékmegőrzésre vonatkozó elveivel, célkitűzéseivel.

Honlap indul a 2018-as kulturális örökség vonatkozású programok népszerűsítésére

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. január 19. 11:09

2017 októberében nyílt meg a Kulturális Örökség Európai Éve programsorozatába való jelentkezés lehetősége minden, Európa kulturális örökségének védelmében, megóvásában, fejlesztésében és népszerűsítésében közreműködő projektgazda számára.