Miniszterelnökség

Vezető hírek

Nyolcszázmillió forintot ad a kormány Rákóczi szülőhelyének felújítására

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. december 7. 19:19

A magyar kormány 800 millió forintos támogatást nyújt II. Rákóczi Ferenc szülőhelye, a borsi Rákóczi-kastély felújítására - közölte a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az MTI-vel.

Nemzetiségi Önkormányzatok XXIII. Interetnikus Találkozója Sátoraljaújhelyen

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. december 7. 14:30

A Magyarországon élő nemzetiségeket érintő jogszabályi változásokról, valamint a nemzetiségi önkormányzatok identitás megőrző szerepéről tartott előadást a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a Nemzetiségi Önkormányzatok XXIII. Interetnikus Találkozója alkalmából, Sátoraljaújhelyen 2017. december 7-én.

Az „Év Esélyteremtő Munkahelye Díj” átadása Miskolcon

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. december 5. 12:11

A Magyar Kormány fontosnak tartja, hogy a fogyatékos emberek számára elérhetőek legyenek az önálló életvitelükhöz szükséges szolgáltatások, és ehhez minden segítséget megad. Ennek érdekében a fogyatékosságügyi fejlesztésekre európai uniós forrásokból 103 milliárd forintot fordít a következő három évben. Ez az összeg a szociális területre jutó mintegy 409 milliárd forint negyede – mondta a Miniszterelnökség helyettes államtitkára Miskolcon, azon az ünnepségen, ahol a fogyatékos emberek esélyegyenlőségéért dolgozó Szimbiózis Alapítvány szervezésében, idén tízedik alkalommal adták át az „Év Esélyteremtő Munkahelye” díjat.

Európai Örökség címre jelölték a Dohány utcai Zsinagógát

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. december 5. 13:54

2017-ben 19 részes állam Európai Örökség címre benyújtott pályázata közül 25 helyszín pályázata jutott tovább az előválogatáson, melyek közül választotta ki az Európai Bizottság által felállított független szakértői testület a listára javasolt kilenc helyszínt. Ezzel harmincnyolcra emelkedhet az Európai Örökség címmel kitüntetett helyszínek száma.

Az eltemetett vár – kiállítás a gyulai vár régészeti feltárásának folyamatáról

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. december 5. 18:00

A mintegy 55 milliárd forintos kerettel elindított kastély- és várprogrammal a Kormány célja az, hogy a rekonstrukciók keretében a megújuló ingatlanok funkciót kapva, valódi turisztikai attrak­cióvá váljanak. A kabinet vizsgálja annak lehetőségét, hogyan tudja a gyulai vár szükséges helyreállítási munkáit, a kiállítás megújítását, valamint az egykor folyómederrel körül ölelt Szigeterőd hiteles helyreállítását támogatásban részesíteni” - erről Latorcai Csaba a Miniszterelnökség helyettes államtitkára annak a kiállításnak a megnyitóján beszélt, amelyre a gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontjában került sor, Az eltemetett vár címmel.

Lengyel állami kitüntetést kapott Latorcai Csaba

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. december 1. 19:10

A Lengyel Köztársaság Érdemrendjének tisztikeresztjét vehette át Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten.

Folytatnunk kell a harcot az antiszemitizmus minden formája ellen

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Biztonságpolitikai és Nemzetközi Együttműködésért Felelős Államtitkár, 2017. november 29. 16:16

Folytatnunk kell a harcot az antiszemitizmus minden formája ellen, kötelességünk mindent megtenni azért, hogy mindenki szabadon gyakorolhassa vallását és vállalhassa etnikai identitását - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) konferenciáján szerdán Budapesten.

Évszázadok óta szoros a magyar és ruszin nép közötti kapcsolat

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. november 25. 15:24

Jelentősen növelte Magyarország Kormánya az elmúlt hét esztendőben a hazai ruszin közösség életét, kultúráját, identitását erősítő programok megvalósítására fordítható támogatások összegét – mondta a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára.

A reformáció a hitnek és a nemzeti érzésnek a bástyája

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. november 17. 13:39

Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő szavait tolmácsolta a gyülekezeti közösségnek dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára Rimaszombaton, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Fény a sötétség után című ünnepségén.