Miniszterelnökség

Vezető hírek

Kulturális Örökség Európai Éve 2018

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. október 18. 15:58

Megnyílt a lehetőség a Kulturális Örökség Európai Éve 2018 programsorozatában való részvételre együttműködésben a Miniszterelnökséggel. A nemzetközi tematikus év általános célkitűzése, hogy a kulturális örökség szereplőivel és a civil társadalommal közösen előremozdítsa és támogassa az Európai Uniót, a tagállamokat, valamint a regionális és helyi hatóságokat Európa kulturális örökségének védelmében, megóvásában, fejlesztésében és népszerűsítésében.

Latorcai Csaba bízik abban, hogy Munkácsy Mihály Golgotája végre állami tulajdonba kerülhet

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. szeptember 29. 8:46

Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára bízik abban, hogy Munkácsy Mihály Golgotája végre állami tulajdonba kerülhet.

Azonnali segítség a külhoni magyar közösségek viharban megrongálódott műemlékeinek állagmegóvásához

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. szeptember 19. 11:29

A magyar kormány azonnali támogatást nyújt a külhoni magyar közösségek műemléktemplomaiban okozott károk elhárításához a határon túli magyar épített kulturális örökség megóvását szolgáló Rómer Flóris Terv vis maior keretéből.

Az értékeink megőrzésével a jövő nemzedékét szolgáljuk

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. szeptember 15. 11:19

Őseink hagyatékának megismerése, a múlt értékeinek megőrzése és azok átadása a jövő generációnak fontos feladatunk – mondta dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára Debrecenben, a Kulturális Örökség Napjai (KÖN) országos megnyitó ünnepségén.

Kulturális örökség napjai 100 településen 624 programmal

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. szeptember 12. 17:11

Aranykorok emlékezete címmel az 500 éves reformációról, a 200 éve született Arany Jánosról és a 150 évvel ezelőtt megkötött kiegyezésről is megemlékezik idén a Kulturális örökség napjai (KÖN), amely 100 település 268 helyszínén 624-féle ingyenes programmal várja az érdeklődőket szeptember 16-17-én.

Hűség, állhatatosság és szolgálat

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. szeptember 11. 9:10

A magyar és a keresztény kultúra védelmét és megmaradását jelentette Zrínyi Miklós és katonáinak hősies helytállása – hangsúlyozta az 1566. évi szigetvári csata 451. évfordulóján rendezett ünnepségen mondott beszédében a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára. A vasárnap este tartott kegyeleti megemlékezés a 185. szigetvári Zrínyi Emlékünnepség záró rendezvénye volt.

Erkölcsi kötelesség a határon túl élő magyarok segítése

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. augusztus 26. 12:10

Erkölcsi kötelesség a határon túl élő magyarok segítése és támogatása - mondta a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára szombat reggel az MTI-nek.

Szent István király példáját kell követnünk ma is

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. augusztus 20. 20:00

A Kárpát-medencei magyarság megmaradásának fontosságát hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára Eger város Szent István-napi ünnepi rendezvényén vasárnap este.

Aranykorok emlékezete – Kulturális Örökség Napjai 2017

Miniszterelnökség, Társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkárság, 2017. április 18. 15:17

Megnyílt a jelentkezés lehetősége a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozatára, amely idén szeptember 16-17-én várja ingyenes programokkal az érdeklődőket. Ebben az évben három kiemelt témája lesz az épületvezetésekkel egybekötött eseménynek: 500 éves a reformáció, 200 éve született Arany János és 150 évvel ezelőtt történ a kiegyezés. Ezek mellett a programokat koordináló Miniszterelnökség kiemelten kezeli 2017. évi európai uniós ajánlásához csatlakozva a „Természet és Örökség” témakörét.