Miniszterelnökség

Vezető hírek

A szocializmusban eltűnt, most pótolták – nagy értékű falikárpittal gazdagodott a keszthelyi Helikon Kastély

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. március 22. 14:00

Ünnepélyes keretek között adta át Latorcai Csaba a keszthelyi Helikon Kastélyban azt a nagy értékű falikárpitot, amelyhez a Magyar Állam árverés útján jutott.

Felavatták Kossuth Zsuzsanna, Magyarország első főápolónője új emléktábláját New York-ban

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. március 17. 9:56

2018. március 16-án dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára, felavatta Kossuth Zsuzsanna, Magyarország első főápolónője tiszteletére újonnan emelt emléktáblát az Egyesült Államokban, New York-ban.

Március 15-e ünnepe Lendván

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. március 14. 18:30

Magyarország Kormányának értékei és célkitűzései sokban megegyeznek azokkal, amelyeket az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tűzött zászlajára – mondta Latorcai Csaba a Miniszterelnökség helyettes államtitkára Lendván, ahol a szlovéniai magyarokkal együtt ünnepelt az 1848. március 15-i győztes forradalom 170. évfordulóján.

Megújult a Farnas-i (Erdély) református templom haranglába

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. március 4. 13:18

Az erdélyi Farnas református temploma mellett álló, valószínűleg 18. századi szoknyás fa harangláb felújítását Magyarország Kormánya a Rómer Flóris Terv támogatási keretéből 6,5 millió forinttal finanszírozta, a Teleki László Alapítvány lebonyolításában – mondta Latorcai Csaba a Miniszterelnökség helyettes államtitkára az erdélyi településen a felújított harangláb ünnepélyes átadása alkalmából.

Tudnunk kell, kik voltak a hősök

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. február 13. 12:00

Megjelent az „…akkor aszt mondták, kicsi robot…” A magyar polgári lakosság elhurcolása a Szovjetunióba a korabeli dokumentumok tükrében című dokumentumkötet.

Vásárhelyi művészélet a Várkert Bazárban

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. február 8. 18:30

Festmények, szobrok, grafikák felvonultatásával mutatja be a 20. századi, hódmezővásárhelyi művészéletet az a Várkert Bazárban megnyílt kiállítás, amely holnaptól várja a látogatókat.

Közlemény a zsidó temetők felújításának támogatására kiírt programról

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. február 1. 12:16

A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) 400 millió forint értékben írt ki felhívást, az európai kulturális örökség részét képező, Magyarország területén található/fellelhető, jelenleg gondozatlan, elenyészőben lévő zsidó sírkertek, sírhelyek rekonstrukciója, továbbá a kulturális örökség megismerésében, védelmében, megőrzésében való minél szélesebb társadalmi részvétel ösztönzése érdekében.

Emléktábla a zsidó emancipációs törvény elfogadásának tiszteletére

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. január 29. 16:03

A Kormány minden intézkedésével arra törekszik, hogy megőrizhessük és tovább adhassuk mindazt az örökséget, amely erős fundamentumként szolgált és szolgál hazánk ezer esztendős államiságának megszilárdításában, és amelyre építkezve – a történelem viharai ellenére is – bátran tekinthetünk a jövőbe és járulhatunk hozzá Európa szellemi, lelki és erkölcsi megújulásához – mondta Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára Budapesten, a volt nemzetgyűlés, ma Olasz Kulturális Intézet épületének falán elhelyezett emléktábla-avatás alkalmával.

Harminc éves a Nemzetközi Élet Menete – Kiállítás a Dohány utcában

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. január 25. 12:00

Részt venni az Élet Menete programjain egyet jelent az egymás iránti szolidaritás, a párbeszéd, a türelem és a főhajtás kifejezésével. Határozott kiállás amellett, hogy a ma élő nemzedékek nem hagyják feledésbe merülni azokat a szörnyűségeket, amelyek a koncentrációs táborokban honfitársainkkal megtörténtek – mondta Latorcai Csaba a Dohány utcai zsinagóga kertjében a harminc éves fennállását ünneplő Nemzetközi Élet Menete, valamint annak magyarországi szervezete, a Magyarországi Élet Menete Alapítvány által rendezett kiállítást megnyitó, valamint a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja alkalmából rendezett eseményen.