Közigazgatási államtitkár

dr. Vidoven Árpád

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Albánia példaértékűnek tekinti a magyar külügyi modellt

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2018. február 22. 15:09

Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár az albániai Európa-ügyi és Külügyminisztérium vezetőivel tárgyalt 2018. február 21-én. Az EU-tagjelölt Albánia a külgazdasági terület integrálását tervezi a külügyi tárcájába – e téren nyitottak a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium 2014-es létrehozását övező megoldásokra és tapasztalatokra.

Akár néhány nap alatt elvégezhető a gázkészülékek cseréje

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2018. február 19. 8:29

Hónapok helyett akár néhány nap alatt elvégezhető február elejétől a gázkészülékek cseréje - mondta a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Visegrád Európa szívében: szakmai párbeszédnek adott teret a KKM

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2018. február 16. 14:11

Diplomatáknak és kutatóknak szervezett szakmai napot a Külgazdasági és Külügyminisztérium a Visegrádi Csoport megalapításának 27. évfordulója alkalmából 2018. február 15-én Budapesten, Visegrád Európa szívében címmel. A Külügyi és Külgazdasági Intézettel közösen szervezett szakmai nap lehetőséget kínált a Visegrádi Együttműködés magyar elnökség eddigi eredményeinek áttekintésére.

Februártól egyszerűbb a gázkészülékek cseréje

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2018. február 16. 13:03

Észszerű szabályokat vezetett be a kormány február elsejével a gázkészülékek cseréjére vonatkozóan, így értékes időt és felesleges kiadásokat takaríthatnak meg a fogyasztók - hangsúlyozta a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Harminc magyar bor került be a Külgazdasági és Külügyminisztérium idei borválogatásába

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2018. február 12. 13:50

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) idei borválogatásába idén 30 kiváló minőségű magyar bor került, ezek képviselik a magyar borkultúrát a külképviseleteken és a KKM diplomáciai rendezvényein. A borokat hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón mutatták be.

Megnyílt Magyarország addisz-abebai nagykövetsége

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2018. február 9. 9:22

Etiópiában tett látogatást Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár 2018. február 7. és 9. között, ahol politikai találkozói mellett hivatalosan megnyitotta a magyar nagykövetséget. Aláírta továbbá a két ország közötti felsőoktatási együttműködési nyilatkozatot, lehetővé téve, hogy az eddigi 30 helyett évente 50 etiópiai hallgatót fogadjon Magyarország. Dr. Balogh Csaba felkereste az etióp ortodox egyház fejét, Mátyás pátriárkát is.

Az ICT válhat a magyar–ghánai külgazdasági kapcsolatok húzóágazatává

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2018. február 2. 14:34

Dr. Balogh Csaba közigazgatási államtitkár 2018. január 28–31. között hivatalos látogatásra utazott Ghánába, ahol eredményes megbeszélést folytatott több miniszterrel és miniszterhelyettessel. A látogatás margóján az accrai nagykövetség IT Konferenciát szervezett, melyen bemutatták a magyar ICT képességeket.

Útdíjfizetési szolgáltató: minden eddiginél több e-matrica fogyott tavaly

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2018. január 24. 14:23

Rekordszámú, csaknem 14 millió e-matricát vettek az autósok tavaly, mintegy 8 százalékkal többet az előző évinél, ami 69 milliárd forint bevételt jelentett a 2016-ban befolyt 64 milliárd után - mondta Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) igazgatóságának elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

A fogyasztóknak kedveznek a Könnyű közmű program intézkedései

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2018. január 23. 11:30

A fogyasztóknak kedvez az új szabályozás, amely szerint földgázszolgáltatás területén az ellenőrzéseknél az elosztó társaságok nem a gáztömörséget vizsgálják, hanem az esetleges gázszivárgást, az intézkedés a Könnyű közmű program része - mondta Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.

Január elsejétől megszűnt a műszaki biztonsági felülvizsgálat a gázszolgáltatásnál

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2018. január 19. 12:38

A kormány 2018 január elsejétől megszüntette a földgázszolgáltatás területén a műszaki biztonsági felülvizsgálatot a könnyű közmű programban, helyette az elosztó társaság a tényleges veszélyt jelentő gázszivárgást fogja ingyen vizsgálni - mondta Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára sajtótájékoztatón.