Közigazgatási államtitkár

dr. Vidoven Árpád

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási államtitkár

Vezető hírek

Akár néhány nap alatt elvégezhető a gázkészülékek cseréje

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2018. február 19. 8:29

Hónapok helyett akár néhány nap alatt elvégezhető február elejétől a gázkészülékek cseréje - mondta a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Februártól egyszerűbb a gázkészülékek cseréje

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2018. február 16. 13:03

Észszerű szabályokat vezetett be a kormány február elsejével a gázkészülékek cseréjére vonatkozóan, így értékes időt és felesleges kiadásokat takaríthatnak meg a fogyasztók - hangsúlyozta a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Útdíjfizetési szolgáltató: minden eddiginél több e-matrica fogyott tavaly

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2018. január 24. 14:23

Rekordszámú, csaknem 14 millió e-matricát vettek az autósok tavaly, mintegy 8 százalékkal többet az előző évinél, ami 69 milliárd forint bevételt jelentett a 2016-ban befolyt 64 milliárd után - mondta Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) igazgatóságának elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

A fogyasztóknak kedveznek a Könnyű közmű program intézkedései

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2018. január 23. 11:30

A fogyasztóknak kedvez az új szabályozás, amely szerint földgázszolgáltatás területén az ellenőrzéseknél az elosztó társaságok nem a gáztömörséget vizsgálják, hanem az esetleges gázszivárgást, az intézkedés a Könnyű közmű program része - mondta Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.

Hatalmas az érdeklődés az országos diákvállalkozó vetélkedőre

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. december 15. 11:14

Hatalmas az érdeklődés az Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedőre, a november végi határidőig összesen 126, közöttük 27 határon túli csapat regisztrált, azaz a felkészítő tanárokkal együtt több mint 600-an vesznek részt közvetlenül a megmérettetésben - mondta el Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatón.

A nagybányai festőiskolának és Thorma Jánosnak is köszönhetően indult útjára a modern magyar festészet

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. november 19. 11:06

Danku Csaba, a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős helyettes államtitkára köszöntő beszédet mondott a kiskunhalasi Bay Gyűjtemény – Nagybányai művészet, Thorma Galéria – Thorma János festészete és Thorma élete képekben kiállítások megnyitóján.

Az építőipar már nem a válság, hanem a fejlődés kihívásaival néz szembe

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 6. 16:22

Az építőipar a múlt év végére kilábalt a válságból, az ágazatnak most már a növekedés és fejlődés kihívásaival kell szembenéznie - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára pénteken, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) építőipari konferenciáján, Egerben.

Erkölcsi kötelesség a határon túl élő magyarok segítése

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. augusztus 26. 12:10

Erkölcsi kötelesség a határon túl élő magyarok segítése és támogatása - mondta a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára szombat reggel az MTI-nek.

Latorcai Csaba mondott beszédet a Város– és Faluvédők Szövetségének országos találkozóján

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. július 15. 6:55

2017. július 13-15. között került megrendezésre Gyöngyösön a Város– és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) XXXVI. Országos Találkozó és Szakmai Konferenciája, melynek központi eseményén, a Podmaniczky-díjak átadásán részt vett és beszédet mondott Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.