Közigazgatási államtitkár

dr. Vidoven Árpád

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási államtitkár

Vezető hírek

A nagybányai festőiskolának és Thorma Jánosnak is köszönhetően indult útjára a modern magyar festészet

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. november 19. 11:06

Danku Csaba, a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős helyettes államtitkára köszöntő beszédet mondott a kiskunhalasi Bay Gyűjtemény – Nagybányai művészet, Thorma Galéria – Thorma János festészete és Thorma élete képekben kiállítások megnyitóján.

Az építőipar már nem a válság, hanem a fejlődés kihívásaival néz szembe

Nemzetgazdasági Minisztérium, Gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért Felelős Államtitkárság, 2017. október 6. 16:22

Az építőipar a múlt év végére kilábalt a válságból, az ágazatnak most már a növekedés és fejlődés kihívásaival kell szembenéznie - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára pénteken, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) építőipari konferenciáján, Egerben.

Erkölcsi kötelesség a határon túl élő magyarok segítése

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. augusztus 26. 12:10

Erkölcsi kötelesség a határon túl élő magyarok segítése és támogatása - mondta a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára szombat reggel az MTI-nek.

Latorcai Csaba mondott beszédet a Város– és Faluvédők Szövetségének országos találkozóján

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. július 15. 6:55

2017. július 13-15. között került megrendezésre Gyöngyösön a Város– és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) XXXVI. Országos Találkozó és Szakmai Konferenciája, melynek központi eseményén, a Podmaniczky-díjak átadásán részt vett és beszédet mondott Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.

Emlékmű a mártírhalált halt magyar zsidó sportolók és sportvezetők tiszteletére

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. július 13. 16:00

Beszédet mondott a mártírhalált halt magyar zsidó sportolók és sportvezetők tiszteletére állított emlékmű leleplezése alkalmából Ramat Ganban a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.

Népi Építészeti Programot indít a kormány

Miniszterelnökség, 2017. július 5. 21:07

Közel kétmilliárd forintos Népi Építészeti Programot indít a kormány a népi műemlékeink és a műemléki értéket képviselő vidéki épített örökség megóvásának és fenntartásának érdekében. A program keretében mintaprojektként 2017-ben 300 millió forint, 2018-ban pedig 1,5 milliárd forint forrás jut a központi költségvetésből a magán és a közösségi tulajdonban álló, veszélyeztetett, műemléki értékkel bíró népi építészet emlékeinek megmentésére és helyreállítására. A Népi Építészeti Program célja, hogy megállítson egy közel 2000 népi építészeti emléket érintő pusztulási folyamatot.

Díjmentessé válnak a közműcsatlakozások a lakosságnak és a kkv-knak július 1-jétől

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. június 30. 11:56

Ingyenessé válnak a közműcsatlakozások július 1-jétől a családoknak, valamint a kis- és középvállalkozásoknak (kkv), és ennek a körnek mérsékli vagy teljesen díjmentessé teszi a kormány a kapcsolódó eljárási díjakat, miközben csökkennek az ügyintézési határidők is - jelentette be Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

Latorcai Csaba a Festetics-kastély fejlesztéseinek jelentőségéről is beszélt a „Klassz a pARTon! 2017-ben” bemutatóján

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. június 22. 12:00

Részt vett Latorcai Csaba Keszthelyen a Cimbora Alapítvány szervezésében, a 2017-ben harmadik alkalommal megrendezett Klassz a pARTon! nyáresti komolyzenei koncertsorozat beharangozó sajtótájékoztatóján.

Nívódíjat kapott a fertődi Esterházy-kastélyegyüttes

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. május 31. 12:00

Építőipari Nívódíjat hirdető táblát avattak 2017. május 31-én. A fertődi Esterházy-kastélyegyüttes részét képező jószágkormányzói épületegyüttesről megemlékező ünnepségen beszédet mondott a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára is.