Közigazgatási államtitkár

dr. Vidoven Árpád

közigazgatási államtitkár

Közigazgatási államtitkár

Vezető hírek

Latorcai Csaba mondott beszédet a Város– és Faluvédők Szövetségének országos találkozóján

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. július 15. 6:55

2017. július 13-15. között került megrendezésre Gyöngyösön a Város– és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) XXXVI. Országos Találkozó és Szakmai Konferenciája, melynek központi eseményén, a Podmaniczky-díjak átadásán részt vett és beszédet mondott Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.

Emlékmű a mártírhalált halt magyar zsidó sportolók és sportvezetők tiszteletére

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. július 13. 16:00

Beszédet mondott a mártírhalált halt magyar zsidó sportolók és sportvezetők tiszteletére állított emlékmű leleplezése alkalmából Ramat Ganban a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.

Népi Építészeti Programot indít a kormány

Miniszterelnökség, 2017. július 5. 21:07

Közel kétmilliárd forintos Népi Építészeti Programot indít a kormány a népi műemlékeink és a műemléki értéket képviselő vidéki épített örökség megóvásának és fenntartásának érdekében. A program keretében mintaprojektként 2017-ben 300 millió forint, 2018-ban pedig 1,5 milliárd forint forrás jut a központi költségvetésből a magán és a közösségi tulajdonban álló, veszélyeztetett, műemléki értékkel bíró népi építészet emlékeinek megmentésére és helyreállítására. A Népi Építészeti Program célja, hogy megállítson egy közel 2000 népi építészeti emléket érintő pusztulási folyamatot.

Díjmentessé válnak a közműcsatlakozások a lakosságnak és a kkv-knak július 1-jétől

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. június 30. 11:56

Ingyenessé válnak a közműcsatlakozások július 1-jétől a családoknak, valamint a kis- és középvállalkozásoknak (kkv), és ennek a körnek mérsékli vagy teljesen díjmentessé teszi a kormány a kapcsolódó eljárási díjakat, miközben csökkennek az ügyintézési határidők is - jelentette be Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

Latorcai Csaba a Festetics-kastély fejlesztéseinek jelentőségéről is beszélt a „Klassz a pARTon! 2017-ben” bemutatóján

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. június 22. 12:00

Részt vett Latorcai Csaba Keszthelyen a Cimbora Alapítvány szervezésében, a 2017-ben harmadik alkalommal megrendezett Klassz a pARTon! nyáresti komolyzenei koncertsorozat beharangozó sajtótájékoztatóján.

Nívódíjat kapott a fertődi Esterházy-kastélyegyüttes

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. május 31. 12:00

Építőipari Nívódíjat hirdető táblát avattak 2017. május 31-én. A fertődi Esterházy-kastélyegyüttes részét képező jószágkormányzói épületegyüttesről megemlékező ünnepségen beszédet mondott a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára is.

Latorcai Csaba nyitotta meg a 25 éves Pécs-Normandia Lions Club jubileumi konferenciáját

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. május 27. 12:16

Ünnepi konferenciát szervezett az idén fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Pécs-Normandia Lions Club 2017. május 27-én a hazai és nemzetközi szövetség képviselőinek részvételével. A rendezvényt a konferencia fővédnöke, dr. Latorcai Csaba nyitotta meg.

A Miniszterelnökség közleménye

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. május 25. 8:27

Eredménytelenül zárult a Millenáris Széllkapu Nonprofit Kft. által a Millenáris területén megvalósítandó közpark, közösségi tér, felszíni és felszín alatti létesítmények kivitelezése tárgyában indított közbeszerzési eljárás.

Latorcai Csaba köszöntötte a Gazdálkodási Tudományos Társaságok Szövetsége ünnepi közgyűlését

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. május 23. 12:00

A megalakulásának 25. évfordulóját ünneplő Gazdálkodási Tudományos Társaságok Szövetségét és az ebből az alkalomból összehívott közgyűlést köszöntötte Latorcai Csaba.