A Hadházy Ákos által ma nyilvánosságra hozott, a híradások alapján négy évig rejtegetett hanganyag arra utal, hogy a politikus bűnpártolást követ el.

Állítása szerint ugyanis részt vett egy olyan megbeszélésen, ahol közpénzek szabálytalan felhasználásáról egyeztettek, azonban képviselői esküjével szemben nem a közérdeket tartotta szem előtt, nem jelentette egyből az ügyet a rendőrségen, hanem általunk ismeretlen okból négy évig hallgatott.

Megítélésünk szerint az LMP akkor jár el helyesen és felelősen, ha nem sajtótájékoztatókat tart, hanem még a mai nap feljelentést tesz a Rendőrségen minden olyan ügyben, melyben szerintük a korrupció gyanúja felmerül. Amennyiben ezt Hadházy Ákos nem teszi meg, bűncselekményt követ el és igazolja, hogy akciója nem más, mint politikai termék.

A Gyurcsány–Bajnai kormányok által 2007-ben létrehozott Nemzeti Fejlesztési Ügynökség úgy jött létre, hogy az ország gazdasági fejlődése helyett az ott dolgozó menedzserek érdekeit szolgálja, akik 2007 óta éveken keresztül csapolták meg az uniós forrásokat.

A Miniszterelnökség pontosan azért szüntette meg az NFÜ-t, hogy garantálja az uniós források szabályos, átlátható és korrekt, az ország érdekeit szem előtt tartó felhasználását. A Kormány által elfogadott szabályok szerint állami és önkormányzati projektek kivitelezésében pályázatírók nem vehetnek részt. Az új rendszerben az állami pályázóknak saját erőforrásaikra támaszkodva kell menedzselniük pályázataikat külső segítéség igénybevétele nélkül. Piaci pályázók esetében pedig 2,5%-on maximáltuk a projektmenedzsmentre elszámolható források arányát. A Miniszterelnökség minden kiskaput bezárt a pályázatokkal trükközők előtt.

(Miniszterelnökség)