Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Megalakult az Építésügyi Műszaki Szabályozási Bizottság

Miniszterelnökség, Stratégiai ügyekért felelős államtitkár, Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság, 2017. május 22. 16:21

Az Építésügyi Műszaki Szabályozási Bizottság 2017. május 15-én az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. szentendrei tudásközpontjában tartotta alakuló ülését. A testületet az építésügyért felelős Miniszterelnökséget vezető miniszter hozta létre. Feladata az épített környezet létrehozásához és fenntartásához kapcsolódó építésügyi műszaki irányelvek kidolgozása.

Két év alatt 104 külhoni tanműhely és gazdaság létrejöttét támogatta a kormány

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. május 22. 14:41

Az elmúlt két évben 104 tanműhely és tangazdaság létrejöttét támogatta a magyar kormány a Kárpát-medencében több mint 738 millió forint felhasználásával a "2015 a külhoni magyar szakképzés éve" program keretében - mondta el a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hétfőn Révkomáromban, ahol két műszaki szakképző intézmény berendezéseit adták át.

Nyáron döntenek az agrártámogatási pályázatokról

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. május 19. 15:06

A nyári időszakban döntés születik a beérkezett agrártámogatási pályázatokról és a tervek szerint újabb pályázatokat is megnyitnak - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Pápai Agrárexpo alkalmával tartott szakmai konferencián, pénteken.

Hősök és Mártírok Kegyeleti Emlékparkja Gyöngyösön

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. május 19. 15:02

Latorcai Csaba is felszólalt azon az ünnepségen, amelynek keretében megnyitották a Hősök és Mártírok Kegyeleti Emlékparkját, a Heves megyei Gyöngyös zsidó temetőjében.

A kormány célja a magyar szuverenitás és függetlenség érvényesítése az EU-ban

Miniszterelnökség, 2017. május 19. 12:20

A kormány 2010 óta tudatosan szervezi, érvényesíti a magyar szuverenitás és függetlenség politikáját egy szövetségi rendszerben, az Európai Unióban - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken az Országházban.

A vállalkozók a kormány legfontosabb szövetségesei

Miniszterelnökség, 2017. május 19. 10:10

A vállalkozók a kormány legfontosabb szövetségesei, akik maguknak és másoknak is képesek munkát adni - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Hódmezővásárhelyen.

Egy kis erdélyi magyar cég nagy sikere

Miniszterelnökség, 2017. május 18. 18:18

Megszületett a megállapodás a Heineken Csoport és a Csíki Sört gyártó manufaktúra között.

A következő évek tétje Magyarország függetlenségének megőrzése

Miniszterelnökség, 2017. május 18. 14:09

A következő évek várhatóan arról szólnak majd, hogy Magyarország képes lesz-e az uniós csatlakozása óta kialakult függetlenségét megőrizni - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 88. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen az Országházban.

Latorcai Csaba nyitotta meg a Hallássérültek Országos Tanulmányi Versenyét Vácon

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. május 18. 9:58

Megnyitóbeszédet mondott Vácon, a Hallássérült Tanulók XXXV. Borbély Sándor Országos Tanulmányi Versenyén Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Magyarország áll az Európai Parlament vizsgálata elé

Miniszterelnökség, 2017. május 18. 7:57

Az új felsőoktatási törvény megfelel az európai jogi normáknak, ezért Magyarország áll minden vizsgálat elé - reagált az Európai Parlament (EP) szerdai, a magyarországi helyzetről hozott határozatára Lázár János a Csongrád megyei Kiszomboron tartott lakossági fóruma után.