Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Tudományos konferenciával, ünnepi szentmisével és Kárpát-medencei diáktáborral emlékeznek Márton Áron születésének 120 évfordulójára

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2016. augusztus 25. 10:24

120 éve, 1896. augusztus 28-án, a székelyföldi Csíkszentdomokoson született Márton Áron erdélyi római katolikus püspök, a magyarság 20. századi történelmének kiemelkedő személyisége, akinek életműve a vallásszabadság, az emberi jogok és az erdélyi magyar közösség érdekei melletti bátor kiállás példája. A születésére emlékező jubileumi hétvégén nagyszabású rendezvénysorozatra kerül sor a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett Emlékév keretében, a csíkszentdomokosi Márton Áron Egyesülettel és Márton Áron Múzeummal, valamint a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekséggel együttműködésben.

A nemzetpolitikai államtitkárság segíti a diaszpórában élő magyar közösségek megmaradását

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2016. augusztus 22. 11:55

A nemzetpolitikai államtitkárság mindent megtesz azért, hogy segítse a diaszpórában élő magyar közösségek megmaradását - jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Győrött, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karán, ahol hétfőtől szombatig rendezik meg a nyugati diaszpórában magyar nyelvet tanítók 15. továbbképzését.

Magyarország soha nem mondott le szuverenitásáról

Miniszterelnökség, 2016. augusztus 20. 11:48

Magyarország soha nem mondott le szuverenitásáról, a keresztény, független állam Szent István öröksége - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a hódmezővásárhelyi önkormányzat Szent István-napi ünnepségén szombaton.

Újabb pályázati felhívások gazdáknak

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. augusztus 18. 19:47

Szeptembertől újabb, a gazdák számára jelentős pályázati felhívások megjelentetését tervezi a Miniszterelnökség. A várható támogatásokról és a Vidékfejlesztési Program aktualitásairól Dr. Mezei Dávid, agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár tartott előadást a XXV. Farmer-Expon, Debrecenben.

Szükség van a választópolgárokra a kötelező betelepítés megakadályozásában

Miniszterelnökség, 2016. augusztus 18. 15:46

Ha a választópolgárok nem állítják meg Brüsszelt, az EU előbb-utóbb betelepít Magyarországra olyanokat, akik "nem közülünk valók", és nem kérdezik meg a véleményünket, erről szól az októberi népszavazás - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kétségbevonhatatlan teljesítmény a nemzeti büszkeség alapja

Miniszterelnökség, 2016. augusztus 18. 11:21

Csak a kétségbevonhatatlan teljesítmény az, ami a nemzeti büszkeség aranyfedezetét biztosítja - jelentette ki Lázár János csütörtökön Budapesten, amikor a Pesti Vigadó épületében állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át augusztus 20. alkalmából.

Szent László-év lesz 2017-ben

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2016. augusztus 17. 13:24

Január elsején kezdetét veszi a 2017 végéig tartó Szent László-év - jelentette be szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Magyarországi támogatással készült egyetemi sportpályát adtak át Ungváron

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2016. augusztus 13. 10:20

A magyar kormány húszmillió forintnyi támogatásából készült korszerű sportpályát adtak át ünnepélyesen az Ungvári Nemzeti Egyetem (UNE) diákjainak pénteken Ungváron.

Jelentős az állattenyésztők igénye a fejlesztési forrásokra

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. augusztus 12. 15:22

A Vidékfejlesztési program aktuális kérdéseiről és az állattenyésztési ágazat támogatási lehetőségeiről tartott előadást Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára a XVI. Tarka Marhafesztivál szakmai konferenciáján, Bonyhádon.

900 milliárd már hozzáférhető a vidékfejlesztési keretből

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. augusztus 12. 14:40

A tavaly indult vidékfejlesztési program 1350 milliárd forintos keretéből mintegy 900 milliárdot tettek már hozzáférhetővé a gazdák számára - mondta el Mezei Dávid, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára a szentlőrinci gazdanapok pénteki megnyitóján.