Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Szoros EU-brit együttműködést kell kialakítani

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2016. június 24. 19:43

Szoros EU-brit együttműködést kell kialakítani a kiválást követően is, ahogy a kétoldalú kapcsolatokat is tovább kell fejleszteni - mondta Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára Luxembourgban, az uniós országok európai ügyekkel foglalkozó tárcavezetőinek tanácskozását követően magyar újságíróknak telefonon nyilatkozva pénteken.

Kántor Zoltán, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója kapta a Lőrincz Csaba-díjat

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2016. június 24. 17:21

Kántor Zoltán szociológus, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója vehette át a kiemelkedő külpolitikai, nemzetpolitikai tevékenységért odaítélt Lőrincz Csaba-díjat pénteken Budapesten.

A magyar kormány és a magyar társadalom a kárpátaljai magyar közösség mellett áll

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2016. június 24. 15:47

A magyar kormány és a magyar társadalom a kárpátaljai magyar közösség mellett áll, ez a közösség ahogyan eddig is, ezután is számíthat Magyarország támogatására - jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken Beregszászon a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola diplomaátadó ünnepségén.

A Rómer Flóris Terv keretéből állítják helyre a kutyfalvi templom tornyát

Miniszterelnökség, Kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár , 2016. június 23. 16:19

A határin túli magyar épített kulturális örökség megóvását szolgáló Rómer Flóris Terv vis maior keretéből állítják helyre az erdélyi Maros megyében található Kutyfalva református templomának viharban megrongálódott tornyát.

Növekedett a terrorveszély Franciaországban

Miniszterelnökség, 2016. június 23. 14:24

Titkosszolgálati információk szerint növekedett a terrorveszély Franciaországban - hívta fel a figyelmet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatón.

Akár 50-70 százalékkal is nőhetnek a bérek a kormányhivatalokban

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2016. június 23. 8:14

Béremelésre fordítja az állam a minisztériumi háttérintézmények rendszerének átszervezéséből származó több milliárd forint megtakarítást, a bérek átlagosan 30, de egyes kormányhivatali ügyintézőknél akár 50-70 százalékkal emelkednek majd - nyilatkozta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Magyar Időknek.

Tovább csökken a diákhitelek kamata

Miniszterelnökség, Nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár, 2016. június 22. 16:41

A diákhitelek kamata 15 bázisponttal csökken a második fél évben, a felvehető összeg nem változik - mondta Bugár Csaba, a Diákhitel Központ (DK) Zrt. vezérigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Teljessé vált a Magyar Nemzeti Kereskedőház irodahálózata a Felvidéken

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2016. június 22. 14:53

Megnyitották a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) közép-európai kereskedelemfejlesztési hálózatának új irodáját szerdán Ipolyságon, s ezzel teljessé vált az intézmény - hét irodából álló - felvidéki hálózata.

Hontvarsányban mutatták be a Rómer Flóris Terv egyedi támogatási döntéseit

Miniszterelnökség, Kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár , 2016. június 22. 10:23

Az elkövetkező három évben mintegy hatszázmillió forint jut a külhoni magyar vonatkozású műemlékek megóvására és megmentésére – hangzott el a Rómer Flóris Terv egyedi döntéseiről szóló 2016. június 17-i sajtótájékoztatón, a felvidéki Hontvarsányban.

A gazdasági növekedés lehetőséget ad a bürokrácia csökkentésére

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2016. június 22. 9:58

A gazdasági növekedés lehetőséget ad arra, hogy a bürokráciában dolgozók létszámát csökkentsék, az onnan kikerülők elhelyezkedhessenek a versenyszférában - hangsúlyozta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.