Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Latorcai Csaba avatta fel Taktaharkányban a GULÁG-ra hurcoltak emléktábláját

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. február 25. 18:50

Felavatták a GULÁG-ra hurcoltak emléktábláját Taktaharkányban. A táblát dr. Latorcai Csaba leplezett le.

Összekötni a múltat a jelennel és a jövővel

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. február 25. 11:37

A GILÁG-GUPVI Emlékév keretében február 24-25-én középiskolásoknak szervezett kétnapos workshopot és diákkonferenciát tartottak Kecskeméten. Az eseményen a fiataloknak meghirdetett pályázatok nyertesei mutathatták be pályamunkáikat és találkozhattak tudományos intézetek kutatóival.

A legnagyobb munkaerő-tartalék az államban van

Miniszterelnökség, 2017. február 25. 8:31

Lázár János szerint a legnagyobb hazai munkaerő-tartalék az "államban van". A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről péntek este beszélt a hajdú-bihari kereskedelmi és iparkamara által rendezett gazdasági fórumon Debrecenben.

A kormány stratégiai szövetségesként tekint Szabolcs-Szatmár-Beregre

Miniszterelnökség, 2017. február 24. 14:58

A kormány stratégiai szövetségesnek és kiemelt partnernek tekinti Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a nyírbogáti általános iskola tornatermének átadásán pénteken.

Indul a külhoni magyar családi vállalkozások éve

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. február 24. 10:11

Speciális képzések, Kárpát-medencei körút és kutatás is szerepel a külhoni magyar családi vállalkozások éve programelemei között - mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár az idei tematikus esztendő nyitórendezvényén Balatonalmádiban. A tanácskozáson közel kétszáz külhoni magyar vállalkozó vesz részt a Kárpát-medence régióiból.

Vidékfejlesztés: jön az ingyen segítség a pályázóknak

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. február 24. 9:24

A vidékfejlesztési források gyorsabb lehívása és a pályázás könnyítése érdekében bővültek a Széchenyi Programiroda térítésmentes szolgáltatásai.

Felfüggeszti a Miniszterelnökség a kertészeti gépbeszerzésre kiírt pályázatot

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. február 24. 8:43

A rendelkezésre álló forrás kimerülése miatt „A Kertészet korszerűsítése – kertészeti gépbeszerzés támogatása” című pályázat felfüggesztéséről döntött az Irányító Hatóság. A kiírásra eddig 27 milliárd forint igény érkezett.

A kormány lezártnak tekinti az olimpiarendezés ügyét

Miniszterelnökség, 2017. február 23. 14:09

A kormány lezártnak tekinti az olimpiarendezés ügyét, egyben felkérte Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, tájékoztasson arról, hogy az olimpiához kapcsolódó beruházások előkészítése milyen szakaszban van - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 79. Kormányinfón, melyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Takács Szabolcs megbeszélése Dara Murphy ír EU-miniszterrel

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. február 22. 20:38

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára 2017. február 22-én fogadta Dara Murphy ír Európa-ügyi minisztert. A megbeszélés során a felek áttekintették az Egyesült Királyság EU-ból történő kilépésével kapcsolatos kérdéseket, a migráció, az adatvédelem és a digitalizáció témáit, továbbá eszmecserét folytattak a foglalkoztatási és szociális ügyekről, valamint az Európai Unió jövőjéről.

Kövessétek szüleitek példáját, őrizzétek és legyetek büszkék magyar gyökereitekre

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. február 22. 15:02

Dr. Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár fogadta a Rákóczi Szövetség Diaszpóra- és Szórványprogramja keretében magyarországi tanulmányúton részt vevő diaszpóra fiataljait a Magyarság Házában.