Miniszterelnökség

Gulyás Gergely

Miniszterelnökséget vezető miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Kiállítás nyílt a Kárpát-medencében megújuló műemlékekről Ungváron

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2019. január 23. 10:16

A Teleki László Alapítvány közreműködésével az elmúlt három évben a határon túl végzett műemlékfelújításokat bemutató vándorkiállítás nyílt Ideje az építésnek - Megújuló műemlékek a Kárpát-medencében címmel kedden Ungváron, a skanzenben.

Számunka a haza a magyar nyelv

Miniszterelnökség, 2019. január 22. 18:11

Szili Katalin szerint Kazinczy Ferenc olyan állócsillag, aki a maga tetteivel - a nyelvújítással, a színjátszás megújításával - járult hozzá, hogy mi elmondhatjuk: számunka a haza a magyar nyelv.

Márai-kiállítás nyílt Kassán

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2019. január 22. 18:09

Márai Sándor egykori kassai lakóházában nyílt kiállítás az író emlékére kedden, a magyar kultúra napján.

Megerősödtek a diaszpóra és az anyaország kapcsolatai

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2019. január 22. 16:54

Jelentősen hozzájárul a Kőrösi Csoma Sándor-program ösztöndíjasainak tevékenysége ahhoz, hogy a diaszpóra magyarsága és az anyaország kapcsolatai az elmúlt években megerősödtek - értékelt Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos kedden Budapesten.

A szíriai konfliktus legfőbb áldozatai a gyermekek

Miniszterelnökség, 2019. január 22. 10:16

A szíriai konfliktus legfőbb áldozatai a gyermekek - mondta Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius hétfő este Budapesten.

A kormány az elintézendő ügyek számának csökkentésére törekszik

Miniszterelnökség, Közszolgálatért Felelős Államtitkár, 2019. január 21. 14:54

A kormány olyan döntéseket szeretne hozni, amelyekkel csökkenteni lehet az állampolgárok elintézendő ügyeinek számát, párhuzamosan az ügyintézés színvonalának emelésével - erről a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára beszélt hétfőn a törökbálinti kormányablak átadásán.

A Dohány utcai zsinagógában emlékeztek a budapesti gettó felszabadítására

Miniszterelnökség, Európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár, 2019. január 18. 10:16

Megemlékezést tartottak a Dohány utcai zsinagógában a budapesti gettó felszabadításának 74. évfordulója alkalmából pénteken.

Rendkívül gyorsan elbírálják a Magyar falu program pályázatait

Miniszterelnökség, 2019. január 17. 10:16

A Magyar falu program keretében februártól az ősz közepéig ütemezetten megjelenő pályázatokat rendkívül gyorsan elbírálják majd, a végső beadási határidő lejárta után körülbelül hatvan napon belül kibocsátják a támogatói okiratot sikeres pályázat esetén - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerdán Szolnokon. Hozzátette: azt követően napok kérdése, hogy a források az önkormányzatok számlájára kerüljenek.

Erőforrások a hazai nemzetiségek

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. január 16. 16:54

A magyar kormány erőforrásként tekint a hazai nemzetiségekre - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán a Békés megyei Kétegyházán.

Idén 5,9 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek

Miniszterelnökség, 2019. január 16. 10:16

Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati felhívásai, a civil szervezetek idén összesen 5,9 milliárd forintos keretösszegre nyújthatnak be pályázatokat - jelentette be a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy szakmai rendezvényen szerdán Nyíregyházán.