Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Vidékfejlesztési fórum a kecskeméti Hírös Hét Fesztiválon

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. augusztus 23. 12:59

Az 1300 milliárd forint keretösszegű Vidékfejlesztési Program végrehajtásáról tájékoztatta a kecskeméti Hírös Hét Fesztiválon zajló XVIII. Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum résztvevőit Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

A magyar állam támogatásával felépített orvos- és művészlakásokat adtak át Szatmárnémetiben

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. augusztus 21. 21:21

A magyar állam támogatásával felépített orvos- és művészlakásokat adott át hétfőn Szatmárnémetiben az erdélyi Studium-Prospero Alapítvány.

Fontos a diaszpóra erősítése

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. augusztus 21. 14:40

A magyar identitás megőrzése érdekében fontos a diaszpóra erősítése, az ott élő, magyar nyelvet és kultúrát oktatók segítése - hangsúlyozta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára hétfőn Győrben, a nyugati diaszpórában magyar nyelvet tanítók 16. továbbképzésének nyitó napján a Széchenyi István Egyetemen.

Az erdélyi magyarok mindig készek voltak felelősséget vállalni az egységes magyar nemzetért

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. augusztus 20. 20:26

Az erdélyi magyarok kötelességvállalását méltatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Kolozsvári Magyar Napok vasárnap esti záró gálája előtt mondott ünnepi beszédében.

Szent István király példáját kell követnünk ma is

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. augusztus 20. 20:00

A Kárpát-medencei magyarság megmaradásának fontosságát hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára Eger város Szent István-napi ünnepi rendezvényén vasárnap este.

Nekünk kell a legjobbaknak lennünk Közép-Európában

Miniszterelnökség, 2017. augusztus 20. 19:49

Ma is aktuális, amit egykor Szent István, majd a két világháború között a magyar politikai elit is megfogalmazott: nekünk kell a legjobbnak lennünk, hogy a legerősebbeké válhassunk itt, Közép-Európában - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Makón.

A magyar nemzet tagjai bizakodva tekinthetnek a jövőbe

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. augusztus 20. 13:47

Egyre többen érezhetjük úgy, hogy Magyarország erősödik, a magyar nemzet tagjai bizakodva tekinthetnek a jövőbe - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap Bonyhádon, a város Szent István-napi ünnepségén.

Európa az európaiaké, Magyarország a magyaroké

Miniszterelnökség, 2017. augusztus 19. 20:08

Európa az európaiaké, Magyarország pedig a magyaroké, a törvényeket és szokásokat tiszteletben tartó, azokat magukénak valló békés embereké - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Hódmezővásárhelyen.

Esterházy János a szülőföld melletti kitartás és a haza iránti hűség példaképe

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. augusztus 19. 13:09

Esterházy János a szülőföld, a magyar kultúra, a keresztény hit melletti kitartás és a hazához való hűség példaképe - jelentette ki Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára a felvidéki Várhosszúréten (Krásnohorská Dlhá Lúka), ahol köszöntőt mondott a mártír gróf halálának 60. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésen szombaton.

A határon túli gyerekeknek sokat jelent a magyarországi táborozás

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. augusztus 18. 14:11

A határon túl élő gyerekeknek sokat jelent, hogy Magyarországon táborozhatnak, hiszen "itt szabadon lehetnek magyarok, együtt lehetnek magyar diáktársaikkal" - fogalmazott a Kárpátaljáért felelős kormánybiztos pénteken az Országházban.