Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Lázár János a várbéli fejlesztésekről beszélt a Budavári Önkormányzat ülésén

Miniszterelnökség, 2016. május 27. 18:10

Az állam nem probléma, hanem megoldás kíván lenni, a rossz műszaki állapotú, állami tulajdonban lévő épületek jó gazdája - mondta az I. kerület polgármestere a Miniszterelnökséget vezető minisztert idézve pénteken az MTI-nek, miután Lázár János részt vett a Budavári Önkormányzat előző napi képviselő-testületi ülésén, amelyen a budai Várat érintő fejlesztésekről beszélt.

Ki kell használni a könnyűzenében rejlő potenciált

Miniszterelnökség, Kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár , 2016. május 27. 15:22

Az országimázs építésénél is ki kell használni a könnyűzenében rejlő potenciált, ezt segíti, hogy a magyar könnyűzene piacképes kezd lenni - mondta el a kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár a Music Hungary zeneipari konferencia zárónapján.

A Magyar Posta tovább növelte nyereségét 2015-ben

Miniszterelnökség, Nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár, 2016. május 27. 13:33

A Magyar Posta 2015-ben minden területen növelte eredményét, és 2014-hez képest csaknem 10 százalékkal több, 3 milliárd forintot meghaladó konszolidált adózott nyereséget ért - jelentette be Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

Megnyílt a XX. Pápai Agrárexpo

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2016. május 27. 12:34

Megnyílt a 20. Pápai Agrárexpó, a háromnapos rendezvényen mintegy 130 kiállító, köztük élelmiszeripari termelők, szőlészek-borászok mutatkoznak be.

Sikeres évet zárt a Petőfi Sándor-program

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2016. május 27. 10:03

Sikeres évet zárt a Petőfi Sándor-program, a fogadószervezetek és a szórványban élő magyar közösségek egybehangzó visszajelzései alapján szükség van az ösztöndíjasok hiánypótló munkájára - közölte a nemzetpolitikai államtitkárság pénteken az MTI-vel.

Magyarország továbbra is elkötelezett az antiszemitizmus visszaszorításában

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2016. május 26. 17:36

Magyarország továbbra is fellép az antiszemitizmus ellen, igyekszik visszaszorítani a zsidó közösségek elleni, Európában ma is tetten érhető gyűlölet terjedését - mutatott rá Takács Szabolcs csütörtökön Bukarestben, ahol a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség (IHRA) román elnöksége által szervezett tanácskozáson vett részt.

80 milliárd forintnyi új megtakarítás áramlott tavaly a Takarékokba

Miniszterelnökség, Nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár, 2016. május 26. 17:31

Üzletileg sikeres volt a takarékszövetkezeti szektor számára a tavalyi év.

Magyarországra senkit nem lehet visszatoloncolni

Miniszterelnökség, 2016. május 26. 14:43

Bár több európai uniós tagállam is Magyarországra akar visszaküldeni bevándorlókat, ide nem lehet visszatoloncolni senkit, Görögországba kell küldeni az embereket - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó 51 nevű sajtótájékoztatón, melyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Jelentős előrelépést vár a paksi beruházás ügyében Lázár János

Miniszterelnökség, 2016. május 25. 15:50

A paksi kapacitást fenntartó beruházásról tárgyal Lázár János Brüsszelben.

Kettősség jellemzi a 2007-2013-as uniós források felhasználását

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2016. május 25. 12:26

A 2007-2013-as európai uniós források felhasználását kettősség jellemzi, sikerként könyvelhető el, hogy a keret teljes lehívása garantált, ám a források ténylegesen nem a gazdaság fejlődését segítették - hangsúlyozta Csepreghy Nándor szerdán, a Károli Gáspár Református Egyetemen a pályázóknak és pályáztatóknak készített kiadvány bemutatóján.