Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A Miniszterelnökség közleménye

Miniszterelnökség, 2016. szeptember 30. 20:09

Lázár János elnézést kér Tarlós István főpolgármestertől és a fővárostól, amiért a 64. Kormányinfón, kérdésre válaszolva, nem pontosan fogalmazott az M3-as metróvonal felújításhoz kapcsolódó közbeszerzésről.

Brüsszel zsarolni próbál a népszavazás előtt

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2016. szeptember 30. 18:04

A politikai nyomásgyakorlás részének tekinti a Miniszterelnökség miniszterhelyettese a Portfolio ma reggeli cikkében leírtakat. Az írás szerint az Európai Bizottság illetékesei azt közölték a magyar hatóságokkal, hogy ne küldjük ki a szállítói előleg rendszerben keletkezett számlákat Brüsszelbe, mert úgysem fogják azokat kifizetni.

Szellemi botlatókövek – holokauszt visszaemlékezések egy kötetben

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2016. szeptember 30. 18:00

Beszédet mondott a Cédrus Művészeti Alapítvány, „Napút” sorozatának, „Botlatókövek, emlékezők” címet viselő kötetgyűjtemény bemutatóján Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Megjelent az új agrár-környezetgazdálkodási pályázat

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. szeptember 30. 14:23

A Miniszterelnökség új, 40 milliárd forint keretösszegű agrár-környezetgazdálkodási pályázatot hirdetett meg. A nagy népszerűségnek örvendő programhoz a 2016. szeptember 30-án megjelent felhívásnak köszönhetően még több gazdálkodó csatlakozhat és nyerhet forrásokat a környezetgazdálkodási szempontú gazdálkodásához.

Takács Szabolcs tárgyalása Samuli Virtanen finn európai uniós ügyekért felelős államtitkárral

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2016. szeptember 30. 13:13

Takács Szabolcs államtitkár 2016. szeptember 29-én konzultációt folytatott Samuli Virtanen finn európai uniós ügyekért felelős államtitkárral.

Községek és Kistelepülések Országos Önkormányzati Szövetsége őszi közgyűlése

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2016. szeptember 30. 8:40

Államreform II. címmel tartott előadást Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára. 2016. szeptember 28-30. között Balatonkenesén tartotta rendes őszi közgyűlését a Községek és Kistelepülések Országos Önkormányzati Szövetsége.

Megkapta a környezetvédelmi engedélyt a paksi bővítés

Miniszterelnökség, 2016. szeptember 29. 16:21

Kiadta a Paks II projekt környezetvédelmi engedélyét csütörtökön a Baranya Megyei Kormányhivatal - tájékoztatta az MTI-t Aszódi Attila a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos.

A népszavazás nem pártügy

Miniszterelnökség, 2016. szeptember 29. 14:40

Az október 2-i népszavazás nem pártügy, hanem nemzeti ügy, és ezt a választópolgárok pontosan értik - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 64. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Felfüggeszti a Miniszterelnökség a kisméretű terménytárolók, szárítók és tisztítók építésére, korszerűsítésére kiírt pályázatot

Miniszterelnökség, 2016. szeptember 29. 10:41

A rendelkezésre álló forrás kimerülése miatt a „Kisméretű terménytároló, -szárító és -tisztító építése, korszerűsítése” című pályázat felfüggesztéséről döntött az Irányító Hatóság. A 19,68 milliárd forint keretösszegű pályázatra eddig több mint 30 milliárd forint igény érkezett.

Nemzeti ügy, hogy az országban ki él

Miniszterelnökség, 2016. szeptember 28. 17:13

Nemzeti ügy eldönteni, hogy ki él az országban, kit fogadunk be - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter Nagylakon.