Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Közlemény a nemzeti emlékhelyek fenntartható használatát elősegítő, 2017. évi támogatásokról

Miniszterelnökség, Kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár , 2017. január 17. 11:57

Az Országgyűlés Magyarország 2017. évi költségvetésében 49,5 millió forint keretösszeget biztosított a nemzeti emlékhelyekkel kapcsolatos feladatok ellátása érdekében, a nemzeti emlékhelyek fenntartható használatát elősegítő 2017. évi támogatásokra.

Felfüggeszti a Miniszterelnökség a juh- és kecsketartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatot

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. január 17. 9:06

A rendelkezésre álló forrás kimerülése miatt a „Juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése” című pályázat felfüggesztéséről döntött az Irányító Hatóság. A közel 4 milliárd forint keretösszegű pályázatra eddig több mint 9 milliárd forint forrásigény érkezett.

Az OLAF 167 milliárdos károkozást tárt a fel a 4-es metró beruházásánál

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. január 16. 16:50

Mintegy 167 milliárd forintos károkozást tárt fel a 4-es metró beruházása során jelentésében az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF), és az Európai Bizottság 76,6 milliárd forintos büntetés megfizetésére kötelezheti Magyarországot - közölte sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Folytatni kell az elkezdett diaszpóra-politikát, és be kell vonni a magyar fiatalokat

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. január 15. 13:18

Folytatni kell a magyar kormány által megkezdett diaszpóra-politikát, és minél nagyobb hangsúlyt kell fektetni a magyar fiatalok bevonására a külföldi magyar szervezetek tevékenységébe - közölte vasárnap az MTI-vel telefonon Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, miután Ausztráliában számos magyar szervezet és egyesület képviselőivel találkozott.

A reformáció útján – Protestáns iskolatörténeti kiállítás Beregszászban

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. január 14. 11:30

2017-ben immár ötszáz esztendeje annak, hogy Luther Márton kiszögezte 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára. Az évfordulót Európa- és Kárpát-medence szerte számos rendezvénnyel ünneplik. Ebbe az eseménysorozatba kapcsolódik a Protestáns iskolatörténeti mozaik elnevezésű vándorkiállítás is, melynek idei első állomása január 13-án volt Beregszászban.

Pályázati támogatás az erdők környezetvédelmére

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. január 12. 16:16

A Miniszterelnökség mintegy 6,61 milliárd forint értékben hirdetett pályázatot magánjogi erdőgazdálkodók számára a kötelezettségeken túlmutató erdő-környezetvédelmi tevékenységek folytatására.

Vissza kell állítani az idegenrendészeti őrizetet

Miniszterelnökség, 2017. január 12. 14:06

A kormány döntött az idegenrendészeti őrizet visszaállításáról - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 75. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Jelentős forrásokhoz jut idén az agrárium

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. január 12. 13:24

A Vidékfejlesztési Program 2016. évi tapasztalatairól, az idei évre várható tervekről, valamint a kifizető ügynökség új szervezeti rendszeréről tartott előadást Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön, a kecskeméti Agrárkonferencián.

Ötmillió forint gyorssegéllyel és könyvadománnyal segíti a Nemzetpolitikai Államtitkárság a leégett kommandói iskolát

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. január 11. 16:54

Ötmillió forint gyorssegéllyel és könyvadománnyal segíti a Nemzetpolitikai Államtitkárság az erdélyi, Kommandó településen található Horn Dávid Általános Iskolát, amely hétfőn égett le - közölte az államtitkárság szerdán az MTI-vel.

Brisbane-i magyarokhoz látogatott Potápi Árpád János

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. január 11. 10:09

Ausztráliai körútja során a brisbane-i magyarsághoz látogatott Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, ahol megnézte a Marion-völgyi Boldog Özséb kápolnát, amely magyar összefogással épülhetett fel 2011-ben.