Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Szaktanácsadásra és szaktanácsadók továbbképzésére jelent meg vidékfejlesztési pályázat

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. március 28. 15:46

A Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési Program keretében is kiemelt figyelmet fordít az agráriumban dolgozók és az érintett szaktanácsadók képzésére, felkészítésére. Ezen cél megvalósítása érdekében 2017. március 28-án két új pályázati felhívást ismerhettek meg az érintett szervezetek.

Magyarország a Déli Nyitás jegyében tovább fejleszti politikai és gazdasági kapcsolatait a latin-amerikai államokkal

Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkár, 2017. március 28. 14:01

Dr. Balogh Csaba, a Külgazdasági és Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára Brazíliába, Peruba és Ecuadorba látogatott.

2010 óta az állam ismét azt nézi, mit tehet a polgáraiért

Miniszterelnökség, 2017. március 28. 12:08

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint 2010 óta az állam ismét azt nézi, mit tehet a polgáraiért, nem pedig azt, hogy mit követelhet tőlük.

Erdészeti pályázatokat jelentetett meg a Miniszterelnökség

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. március 28. 11:28

Két új pályázatot ismerhettek meg az erdőgazdálkodók 2017. március 27-én a Vidékfejlesztési Program keretében. A felhívások összesen 6,24 milliárd forint értékben nyújtanak támogatást erdészeti beruházásokra, illetve erdészeti genetikai erőforrások fejlesztésére.

Március végéig kiírják a teljes uniós keretre a pályázatokat

Miniszterelnökség, 2017. március 27. 16:14

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, hogy a hónap végéig az összes, 2014 és 2020 közötti uniós forrásra kiírják a pályázatokat, a rendelkezésre álló 8900 milliárd forint 53 százalékát már lekötötték.

Magyarország a térség legmeghatározóbb gazdasági növekedését hozhatja 2020-ra

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. március 27. 16:06

A fejlesztéspolitika átalakításának és a pályázatok felgyorsításának köszönhetően Magyarország a térség legmeghatározóbb gazdasági növekedését produkáló országa lehet 2020-ra - jelentette ki Csepreghy Nándor sajtótájékoztatón, amelyet az uniós források felhasználásáról szóló parlamenti vitanappal összefüggésben tartott.

Megkezdődtek a megyékben településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény végrehajtását elindító szakmai továbbképzések

Miniszterelnökség, Stratégiai ügyekért felelős államtitkár, Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság, 2017. március 27. 8:39

Újabb mérföldkőnél jár a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény végrehajtása. Kecskeméten megtartották a törvény végrehajtásában érdekelt Bács-Kiskun megyei szereplők számára az első továbbképzést, melyet a tavasz folyamán hasonló, minden megyében megtartandó események fognak kísérni

A stuttgarti magyar közösségekhez látogatott Szilágyi Péter helyettes államtitkár

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. március 26. 10:41

A stuttgarti magyar közösségeknél tett látogatást Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

Módosul az agrárgazdasági képzések támogatásának benyújtási határideje

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. március 24. 17:08

A Miniszterelnökség módosítja az "Agrárgazdasági képzések és felkészítő tréningek" című pályázati felhívás támogatási kérelmeinek benyújtási időszakát.

A brüsszeli vezetéssel elégedetlenek, de nem kilépéspártiak a magyarok

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. március 24. 13:42

A Római Szerződés aláírásának 60. évfordulója apropóján készített felmérés szerint a magyarok többsége elégedetlen a brüsszeli vezetéssel, de nem lépne ki az Európai Unióból. A 60 éves a római szerződés - agónia vagy eszmélés kezdődik Európában? címmel szervezett beszélgetésen a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára úgy értékelte: van ok az ünneplésre, az évfordulók tiszteletben tartására, hiszen ez lehetőséget ad arra, hogy megfogalmazzák az európai integráció értékeit.