Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

A gazdálkodók a támogatások hatékony felhasználásával lépést tarthatnak a technológiai fejlődéssel

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. július 23. 9:37


Az agráriumban is egyre nagyobb szerepet kap a technológiai fejlődés, ennek ellenére az emberi erőforrásra, a gazdálkodók munkájára mindig szükség lesz – hangsúlyozta Kis Miklós Zsolt államtitkár a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kerekasztal-beszélgetésén, amelyet a XXVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretében rendeztek, Tusnádfürdőn.

A kabinet kiemelt figyelmet fordít a zsidó kultúra és örökség megőrzésére

Miniszterelnökség, 2016. július 21. 16:50

Átadták a megújult Mádi Rabbiházat csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei nagyközségben. Az épület a Csodarabbik útja elnevezésű észak-magyarországi zsidó zarándokút kezdő és befejező állomása.

A Miniszterelnökség felfüggeszti a szarvasmarha-, a sertés- és a baromfitartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázati felhívásait

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. július 21. 9:48

A Vidékfejlesztési Program keretében 2016. március 25-én megjelent „Baromfitartó telepek korszerűsítése”, „Sertéstartó telepek korszerűsítése”, valamint „Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése” című pályázatok felfüggesztéséről döntött az Irányító Hatóság.

A kommunista bűnök felelőseinek elszámoltatását sürgették a szabadegyetemen

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2016. július 20. 22:07

A kommunizmus bűneinek feltárását és a felelősök büntetőjogi elszámoltatását sürgették szerdán a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem Igazságtétel 2.0 című pódiumbeszélgetésének résztvevői.

Közel 1400 külhoni magyar fiatal vállalkozót szólítottak meg az idei tematikus év keretében

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2016. július 20. 15:34

Eddig mintegy 1400 külhoni magyar fiatal vállalkozót szólítottak meg a vonatkozó tematikus év keretében, a meghirdetett 525 milliós pályázati keretre 964-en jelentkeztek - mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár a Tusnádfürdőn rendezett nyári szabadegyetemen tartott előadásában.

Európának keresztény alapokon kell állnia

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2016. július 20. 15:10

Van és kell is lennie közép-európai keresztény víziónak Európa számára, a kontinensnek keresztény alapokon kell állnia - állapították meg a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szerdai nyitónapján rendezett kerekasztal-beszélgetés résztevői.

A nemzetpolitika a szülőföldön való boldogulásra helyezi a hangsúlyt

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2016. július 20. 13:40

Míg 2010-14 között a nemzetpolitikai intézkedések a magyar nemzet közjogi egyesítésének keretét teremtették meg, az utóbbi években a kormány a szülőföldön való boldogulásra helyezi a hangsúlyt - jelentette ki Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár szerdán Tusnádfürdőn, a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor megnyitóján.

A bukovinai székelyek hű polgárai az országnak

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2016. július 16. 16:37

A bukovinai székelyek az elmúlt 75 évben bebizonyították, hogy hű honpolgárai Magyarországnak, megőrizték hitüket és magyarságukat - mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár szombaton Bátaszéken.

A magyar álláspontról adott tájékoztatást Dublinban Takács Szabolcs

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2016. július 14. 20:19

Nagy-Britanniának az Európai Unióból való kilépésével és az EU reformjával kapcsolatos magyar elvi álláspontról adott tájékoztatást Dublinban Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára.

Kifejezetten veszélyes az EB új javaslata

Miniszterelnökség, 2016. július 14. 14:21

Az Európai Bizottság (EB) migrációs politikáért felelős biztosának teljesen új betelepítési programra tett javaslata "kifejezetten veszélyes" Magyarországra nézve, mert érdemben érinti az ország szuverenitását, a javaslatok újabb milliók meghívását jelentik - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az 58. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.