Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Nincs jogi alapja Renzi fenyegetésének

Miniszterelnökség, 2016. október 27. 14:19

Jelenleg semmilyen jogi, politikai alapja nincs annak, amivel az illegális bevándorlás ügyében az olasz miniszterelnök fenyegeti a közép-európai országokat, köztük Magyarországot - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 67. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Szabaddá váló vita és állásfoglalás Mindszenty Józseffel kapcsolatban

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2016. október 27. 12:00

Mindszenty József bíboros abban az évszázadban vállalt fontos szerepet az egyházi és a világi közéletben egyaránt, amely bővelkedett olyan eseményekben, sorsfordulókban, amelyekkel szemben az erkölcsös ember nem maradhatott semleges – jelentette ki Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára a hódmezővásárhelyi Emlékpontban.

Lezárult a győri bencés templom jubileumi éve

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2016. október 27. 9:23

A védőszent, az első magyar származású bencés szerzetes, Szent Mór ünnepén, október 25-én zárták le a „Szárnyaló szívvel (1641–2016)” mottóval a győri Loyolai Szent Ignác bencés templom felszentelésének 375. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékévet.

A minőségi épített környezet létrehozásában közreműködőket díjazta a Miniszterelnökség

Miniszterelnökség, Stratégiai ügyekért felelős államtitkár, Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság, 2016. október 26. 17:38

Parlamenti ünnepség keretében vehette át elismerését a Pro Architectura díj idei tíz díjazottja október 26-án, szerdán. Az idén újra meghirdetett, várakozáson felüli érdeklődéstől övezett pályázaton az építészeti alkotások mellett az épített környezetért kiemelkedő teljesítményt nyújtó pályázók is kiérdemelték a jutalmat és az oklevelet, melyeket Csepreghy Nándor miniszterhelyettes adott át.

A gazdasági növekedéshez szükséges a megyei jogú városok jó teljesítménye

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2016. október 26. 14:47

Magyarország gazdasági növekedésének hosszú távú fenntartásához kiemelten fontosak a megyei jogú városoknak a foglalkoztatásban és a helyi gazdaság bővítésében elért eredményei - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára Kaposváron.

Pont került az aszfalt-ügy végére - 176 milliárd forintot kapott vissza Magyarország

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2016. október 25. 16:56

Az „aszfalt-ügy” miatt visszatartott 2014. december 30-i nagy összegű igénylés megérkezett Magyarországra.

Döntött a Miniszterelnökség: közel 300 pályázó kaphat támogatást trágyatároló építésére

Miniszterelnökség, 2016. október 25. 9:32

Közel háromszoros volt a túligénylés a Vidékfejlesztési Program trágyatárolók építését támogató, mintegy 5,6 milliárd forint keretösszegű pályázata esetében. A Miniszterelnökség döntésének köszönhetően végül 281 projekt részesülhet a 6 milliárd forint összegű támogatásból.

Hálánkat kell kifejeznünk Kanadának a soproni Erdőmérnöki Főiskola hallgatóinak és oktatóinak befogadásáért

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2016. október 24. 20:06

Hálánkat kell kifejeznünk Kanadának a soproni Erdőmérnöki Főiskola hallgatóinak és oktatóinak befogadásáért az 1956-os forradalom és szabadságharc után - mondta hétfőn az MTI-nek a kanadai 1956-os megemlékezéseken résztvevő Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai helyettes államtitkára.

A mostani magyar kormánynak a magyarság egyformán fontos, akárhol éljen a világban

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2016. október 24. 17:03

Az '56-os magyar menekülteket évtizedeken át megtagadták és elhallgatták, a világban élő magyarság sorsa 2010 óta változott meg, azóta a magyarság egyformán fontos, a világ akármelyik részén éljenek tagjai - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a római '56-os emléktábla koszorúzásakor.

Kiskunmajsai megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére

Miniszterelnökség, 2016. október 24. 8:05

Dr. Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa tegnap Kiskunmajsán, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója tiszteletére rendezett emlékünnepségen vett részt.