Molnár Balázs helyettes államtitkár február 23-án fogadta Greg Hands, nemzetközi kereskedelempolitikáért felelős brit államtitkárt.

A találkozó alkalmával áttekintették  az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépési tárgyalásainak jelenlegi helyzetét, valamint egyeztetést folytattak az EU és Egyesült Királyság közötti jövőbeni együttműködési lehetséges formáiról. A brit fél megerősítette, hogy a szigetország a kilépést követően is érdekelt marad az Európai Unió sikeres működésében, amellyel egy átfogó, a lehető legszélesebb körű szabadkereskedelmi megállapodás kialakítására törekszik, valamit további szoros együttműködésre a védelem- és biztonságpolitika területén. Londonnak és Budapestnek egyaránt fontos a kiszámíthatóság és stabilitás biztosítása a brit és magyar állampolgároknak és gazdasági szereplőknek.

Molnár Balázs helyettes államtitkár a megbeszélés alkalmával hangsúlyozta, hogy Magyarország a rendezett és a felek számára kölcsönösen méltányos kilépési megállapodásban érdekelt, valamint a jövőbeni szoros kapcsolatok fenntartásában. Az EU 27 tagállamának egysége megőrzendő a tárgyalások jelenlegi szakaszában is. A helyettes államtitkár kiemelt jelentőségűnek minősítette az Egyesült Királyságban dolgozó, tanuló magyarok érdekeinek megnyugtatót rendezését.

(Miniszterelnökség)