Európai uniós ügyekért felelős államtitkár

Takács Szabolcs Ferenc

európai uniós ügyekért felelős államtitkár

Európai uniós ügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Magyarországról nem fog bejutni illegális bevándorló sehova

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. május 25. 8:18

Finnországban és az Európai Unió július 1-től soros elnökénél, Észtországban tárgyalt kedden és szerdán Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára, és biztosította vendéglátóit arról, hogy Magyarország területéről se Észak-Európába, se máshova nem fog bejutni illegális bevándorló.

Fontos az Európai Bizottság és Lengyelország közti párbeszéd folytatása

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. május 17. 9:41

Fontos, hogy az Európai Bizottság és Lengyelország folytassa a párbeszédet a felmerült problémákról, Magyarország azonban nem tartja célravezetőnek, hogy a brüsszeli testület "megosztó javaslatokat" terjeszt a tagállamokat tömörítő tanács elé - emelte ki Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár az uniós országok európai ügyekkel foglalkozó tárcavezetőinek keddi brüsszeli tanácskozása után.

Európa nap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Karán

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. május 12. 15:08

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kara (NETK) 2017. május 9-én, Európa napon tartotta kari napját Budapesten.

A Brexit-népszavazás nem az EU problémáinak oka, hanem a következménye

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. május 12. 10:04

Takács Szabolcs szerint nem az Európai Unió problémáinak oka, hanem e problémák következménye az, hogy a britek többsége a kilépésre szavazott a brit EU-tagságról rendezett tavaly júniusi népszavazáson.

Molnár Balázs európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkár megbeszélése David Brozina EU ügyekért felelős szlovén helyettes államtitkárral

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. május 12. 8:44

2017. május 10-én Molnár Balázs, európai igazgató ljubljanai látogatása során megbeszélést folytatott David Brozina EU ügyekért felelős helyettes államtitkárral. A találkozón a felek eszmecserét folytattak az EU jövőjéről, az Egyesült Királyság kilépésével kapcsolatos kérdésekről, a migrációról, továbbá áttekintették a magyar szempontból kiemelten fontos foglalkoztatási és szociális ügyeket.

A Miniszterelnökség fogadta az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős főigazgatóját

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. május 8. 8:42

2017. május 5-én Molnár Balázs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára fogadta Michel Servoz főigazgatót (Európai Bizottság, Foglalkoztatás, Szociális Ügyek és Társadalmi Befogadás Főigazgatósága). A találkozón részt vett Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára is.

A Régiók Bizottsága látogatása a magyar-szerb határon

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. május 5. 9:07

2017. április 19-20-án a Régiók Bizottsága „Uniós polgárság, kormányzás, intézményi és külügyek” (CIVEX) szakbizottságának összes politikai frakciót felölelő delegációja Szegedre látogatott, hogy információt kapjanak a Magyarországra nehezedő migrációs nyomásról és az annak kezelése érdekében tett lépésekről.

Az ENSZ bosznia-hercegovinai főképviselőjével tárgyalt Takács Szabolcs

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. május 2. 15:56

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára 2017. május 2-án Budapesten egyeztetett Valentin Inzkoval, az ENSZ bosznia-hercegovinai főképviselőjével.

Az EU-tagállamok képviselői megegyeztek a 27-ek tárgyalási pozíciójáról

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. április 27. 14:57

Az Európai Unióban maradó 27 tagállam képviselőinek sikerült megegyezniük abban az álláspontban, amelyet az unió az Egyesült Királyság kilépésével kapcsolatos Brexit-tárgyalások során képviselni fog - jelentette be Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az uniós ügyekkel foglalkozó miniszteri tanácskozás luxemburgi ülését követően, csütörtökön az MTI-nek telefonon nyilatkozva.