Európai uniós ügyekért felelős államtitkár

Takács Szabolcs Ferenc

európai uniós ügyekért felelős államtitkár

Európai uniós ügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Molnár Balázs megbeszélést folytatott Victor Dolidze-vel

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. július 26. 18:12

Molnár Balázs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára 2017. július 26-án megbeszélést folytatott Victor Dolidze-vel, Georgia európai és euro-atlanti integrációs ügyekért felelős államminiszterével.

Az Európai Unió nem csak gazdasági, hanem értékközösség is

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. július 19. 10:08

Megbeszélést folytatott Lucia Puttrich-al, Hessen tartomány Európa-ügyi miniszterével Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára 2017. július 18-án.

Fontos feladat előtt a jövő generációja

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. július 8. 21:34

2017. július 8-án rendezték meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kara alap- és mesterképzésben részt vett hallgatóinak diplomaosztó ünnepségét.

A V4 összeköt

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. július 7. 19:29

Molnár Balázs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára 2017. július 6-án részt vett a varsói Global Forum rendezvényen, ahol egyebek mellett a Visegrádi Négyek és a Három Tenger Kezdeményezés (Trimarium) kapcsolatáról, a magyar V4 elnökségről, valamint az európai integráció jövőjéről és a többsebességes Európa lehetőségéről beszélt.

Magyarországról nem fog bejutni illegális bevándorló sehova

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. május 25. 8:18

Finnországban és az Európai Unió július 1-től soros elnökénél, Észtországban tárgyalt kedden és szerdán Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára, és biztosította vendéglátóit arról, hogy Magyarország területéről se Észak-Európába, se máshova nem fog bejutni illegális bevándorló.

Fontos az Európai Bizottság és Lengyelország közti párbeszéd folytatása

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. május 17. 9:41

Fontos, hogy az Európai Bizottság és Lengyelország folytassa a párbeszédet a felmerült problémákról, Magyarország azonban nem tartja célravezetőnek, hogy a brüsszeli testület "megosztó javaslatokat" terjeszt a tagállamokat tömörítő tanács elé - emelte ki Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár az uniós országok európai ügyekkel foglalkozó tárcavezetőinek keddi brüsszeli tanácskozása után.

Európa nap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Karán

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. május 12. 15:08

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kara (NETK) 2017. május 9-én, Európa napon tartotta kari napját Budapesten.

A Brexit-népszavazás nem az EU problémáinak oka, hanem a következménye

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. május 12. 10:04

Takács Szabolcs szerint nem az Európai Unió problémáinak oka, hanem e problémák következménye az, hogy a britek többsége a kilépésre szavazott a brit EU-tagságról rendezett tavaly júniusi népszavazáson.

Molnár Balázs európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkár megbeszélése David Brozina EU ügyekért felelős szlovén helyettes államtitkárral

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. május 12. 8:44

2017. május 10-én Molnár Balázs, európai igazgató ljubljanai látogatása során megbeszélést folytatott David Brozina EU ügyekért felelős helyettes államtitkárral. A találkozón a felek eszmecserét folytattak az EU jövőjéről, az Egyesült Királyság kilépésével kapcsolatos kérdésekről, a migrációról, továbbá áttekintették a magyar szempontból kiemelten fontos foglalkoztatási és szociális ügyeket.