Európai uniós ügyekért felelős államtitkár

Takács Szabolcs Ferenc

európai uniós ügyekért felelős államtitkár

Európai uniós ügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

A brüsszeli vezetéssel elégedetlenek, de nem kilépéspártiak a magyarok

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. március 24. 13:42

A Római Szerződés aláírásának 60. évfordulója apropóján készített felmérés szerint a magyarok többsége elégedetlen a brüsszeli vezetéssel, de nem lépne ki az Európai Unióból. A 60 éves a római szerződés - agónia vagy eszmélés kezdődik Európában? címmel szervezett beszélgetésen a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára úgy értékelte: van ok az ünneplésre, az évfordulók tiszteletben tartására, hiszen ez lehetőséget ad arra, hogy megfogalmazzák az európai integráció értékeit.

Takács Szabolcs államtitkár megbeszélése Karlheinz Kopffal, az osztrák parlament második elnökével

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. március 16. 17:31

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára 2017. március 16-án megbeszélést folytatott Karlheinz Kopffal, az osztrák parlament második elnökével.

A belső piac biztosítja az Unió versenyképességét

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. március 16. 12:09

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára megbeszélését folytatott Marianne Thyssen foglalkoztatásért, szociális ügyekért, munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős uniós biztossal csütörtökön.

Takács Szabolcs megbeszélése Dara Murphy ír EU-miniszterrel

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. február 22. 20:38

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára 2017. február 22-én fogadta Dara Murphy ír Európa-ügyi minisztert. A megbeszélés során a felek áttekintették az Egyesült Királyság EU-ból történő kilépésével kapcsolatos kérdéseket, a migráció, az adatvédelem és a digitalizáció témáit, továbbá eszmecserét folytattak a foglalkoztatási és szociális ügyekről, valamint az Európai Unió jövőjéről.

Öt éves a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. február 9. 18:13

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem öt éves, míg a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar fennállásának két éves évfordulóját 2017. február 7-én ünnepelték a Ludovika Campuson.

Egyre több EU-tagállam veszi át a magyar gondolkodást a migrációról

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. február 7. 13:33

Egyre jobb Brüsszelben magyarnak lenni, ugyanis egyre több európai uniós tagállam veszi át azt a gondolkodást, amelyet Magyarország a migrációs válság kezdete óta következetesen képviselt - jelentett ki Takács Szabolcs az általános uniós ügyekkel foglalkozó miniszteri EU-tanács ülését követően Brüsszelben.

Szembe kell nézni a holokauszt világmegrázó tragédiájával

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. január 26. 19:59

A világ felelős államainak szembe kell nézniük a holokauszt "világmegrázó tragédiájával" - hangoztatta a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából Az Élet Menete Alapítvány által rendezett csütörtöki budapesti megemlékezésen.

A migrációról és a belső piac működéséről egyeztetett Máltán az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsa

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. január 24. 21:07

Ülést tartott kedden Vallettában az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsa a máltai soros elnökség prioritásairól, elsősorban a migráció problémájáról, amelyet a máltai kormány a szigetország földrajzi fekvése miatt kiemelt kérdésként kezel.

Molnár Balázs helyettes államtitkár találkozója Richard Wooddal, a brit külügyminisztérium főosztályvezetőjével

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. január 24. 18:07

Molnár Balázs a Miniszterelnökség,- európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára 2017. január 19- én fogadta Richard Woodot, a brit külügyminisztérium Észak- és Közép-Európáért felelős főosztályvezetőjét. A brit kezdeményezésre létrejött megbeszélésen átnézték a brit uniós kilépés legújabb fejleményeit, különös tekintettel Theresa May brit miniszterelnök Brexit-tel kapcsolatos 2017. január 17-i beszédére.