Európai uniós ügyekért felelős államtitkár

Takács Szabolcs Ferenc

európai uniós ügyekért felelős államtitkár

Európai uniós ügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Hasonló állásponton van Spanyolország és Portugália a V4-ekkel az uniós költségvetés kérdésében

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2018. február 16. 11:51

Hasonló állásponton van Spanyolország és Portugália a V4-ekkel az európai uniós költségvetés kérdésében, egyetértenek abban, hogy a kohéziós és a közös agrárpolitika ne szenvedjen károkat a Brexit kapcsán - mondta a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára pénteken telefonon nyilatkozva az MTI-nek.

Az európai szolidaritás a külső határok védelménél kezdődik

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2018. február 15. 18:06

Molnár Balázs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára 2018. február 15-én, Budapesten munkaebéden látta vendégül David Brozina-t, Szlovénia európai uniós ügyekért felelős főigazgatóját.

A több Európához nagyobb költségvetés kell

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2018. február 8. 17:06

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára 2018. február 8-án a magyar Országgyűlésben, a V4 parlamentek gazdasági bizottságainak találkozóján az Európai Unió 2020 utáni költségvetéséről szóló panelbeszélgetés keretében értékelte a visegrádi országok eddigi eredményeit.

Magyarország folytatja a harcot a hazai fuvarozók védelméért

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2018. február 2. 17:03

2018. február 2-án Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára megbeszélést folytatott Marianne Thyssen foglalkoztatásért, szociális ügyekért, munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős uniós biztossal, aki a V4+4 (Horvátország, Bulgária, Románia, Szlovénia) kohéziós miniszteri vitára érkezett Budapestre.

Februárban megkezdődhetnek a Brexitet követő átmeneti időszakra vonatkozó tárgyalások

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2018. január 29. 17:33

Az Általános Ügyek Tanácsa 2018. január 29-i ülésén a tagországok egyhangúlag elfogadták azt a tárgyalási mandátumot, amely alapján Michel Barnier, az EU27 főtárgyalója megkezdheti az egyeztetéseket az Egyesült Királysággal a brit kilépést követő átmeneti időszak feltételeiről. Magyarországot Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár képviselte.

Európa közös érdeke a sikeres digitális átalakulás

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2018. január 25. 17:30

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára csütörtökön megbeszélést folytatott Mariya Gabriel digitális gazdaságért és társadalomért felelős uniós biztossal, aki a második Regionális Digitális Csúcstalálkozóra érkezett Budapestre.

Olaszország köszönetét fejezte ki a líbiai határvédelem támogatásához nyújtott visegrádi segítségért

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2018. január 19. 12:00

Molnár Balázs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára 2018. január 17-18-án Rómában tárgyalásokat folytatott a Miniszterelnökség európai ügyekért felelős helyettes államtitkára titkárságának vezetőjével, Nicola Verolával, illetve az olasz külügyminisztérium külügyekért és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkárával Vincenzo Amendolával, illetve Fabrizio Bucci európai igazgatóval.

Az Európai Uniónak ambiciózus, offenzív költségvetésre van szüksége 2020 után

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2018. január 10. 15:59

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára a 2020 utáni többéves pénzügyi keret előkészítését célzó magas szintű konferencia munkahelyteremtésről és a gazdasági növekedés előmozdításáról szóló panelbeszélgetésén vett részt 2018. január 9-én Brüsszelben.

A Nyugat-Balkán országainak csatlakozása az EU stratégiai érdeke

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. december 14. 10:08

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára 2017. december 13-án megbeszélést folytatott Macej Popowskival, az Európai Bizottság Bővítési Főigazgatóságának főigazgató-helyettesével. A találkozón a felek áttekintették a Nyugat-Balkán aktuális eseményeit, a térség jelentőségét az Európai Unió biztonságának és a migrációs válság kezelésének szempontjából, valamint kitértek az egyes országok helyzetére és kihívásaira a bővítési folyamatban.