Európai uniós ügyekért felelős államtitkár

Takács Szabolcs Ferenc

európai uniós ügyekért felelős államtitkár

Európai uniós ügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Remélhetőleg befejeződhet a lengyel kormány elleni politikai hajtóvadászat

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2018. április 17. 17:21

Magyarország azt reméli, hogy lassan befejeződhet a lengyel kormány ellen indított politikai hajtóvadászat és az Európai Bizottság végre tiszteletben fogja tartani a nemzeti hagyományokra és a szuverenitásra építkező tagállami törvénykezést - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az általános uniós ügyekkel foglalkozó miniszteri EU-tanács luxembourgi ülését követően kedden.

Részvétel a Kohéziós Politikát tárgyaló Általános Ügyek Tanácsának ülésén

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2018. április 12. 17:09

A kohéziós miniszterek tanácskozásán Luxemburgban a magyar Kormányt a Miniszterelnökség két államtitkára, Vitályos Eszter és Takács Szabolcs képviselte.

A nyitott belső schengeni határok és a kisebb tagállamok érdekeinek védelme Luxemburgnak is prioritás

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2018. április 5. 14:19

Molnár Balázs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára 2018. március 26-án hivatalában fogadta Michèle Eisenbarth luxemburgi európai igazgatót. A találkozó során a felek egyeztették álláspontjaikat az Európai Unió jövőjével, a migrációval, a 2020 utáni többéves pénzügyi kerettel, a Brexittel, valamint a kiküldetési irányelvvel és az ún. Mobilitási Csomaggal kapcsolatos kérdésekben.

Litvánia számára is prioritás a kohéziós források és a fuvarozói szektor védelme

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2018. március 14. 9:04

Molnár Balázs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára 2018. március 13-án Vilniusban tárgyalt Nerijus Aleksijunasszal, a litván köztársasági elnök külpolitikai főtanácsadójával, Albinas Zananaviciusszal, a litván külügyminisztérium uniós ügyekért felelős miniszter-helyettesével, valamint Eitvydas Bingelis szociális és munkaügyi miniszter-helyettessel.

A biztonság és a gazdasági versenyképesség a legfontosabb a hosszú távú EU-költségvetésben

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2018. március 10. 13:55

Magyarország szerint a biztonság és a gazdasági versenyképesség a legfontosabb az Európai Unió 2020-tól 2026-ig szóló költségvetési tervében. Ezt képviselte két magyar államtitkár a soros bolgár uniós elnökség által a hosszú távú költségvetési keretről szervezett, miniszteri szintű szófiai konferencián.

Horvátország partner a határvédelemben és a kohéziós források fenntartásában

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2018. március 9. 8:36

Molnár Balázs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára 2018. március 7-én Zágrábban folytatott megbeszélést Zrinka Ujević európai ügyekért és kétoldalú kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárral. A találkozón áttekintették a migráció okozta kihívásokat, a következő többéves pénzügyi keretre (MFF) vonatkozó elképzeléseiket, az Európai Unió napirendjén szereplő kiemelt szociális és foglalkoztatáspolitikai kérdéseket, a Brexitet, valamint a nyugat-balkáni bővítés helyzetét.

A külső határok védelme nélkül nincs belső biztonság

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2018. március 8. 16:35

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára 2018. március 8-én megbeszélést folytatott Stephan Holthoff-Pförtner észak-rajna-vesztfáliai szövetségi, európai és nemzetközi ügyekért felelős tartományi miniszterrel.

Járna uniós pénz a határkerítésért

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2018. március 7. 9:39

Magyarország nemcsak az uniós kötelezettségeit tartja be, de jelentősen hozzájárul az egész EU biztonságához – emlékeztetett Takács Szabolcs államtitkár. Minden olyan támogatást kapjon meg Magyarország az uniótól a határvédelemre, ami a közös szabályok szerint jár – ezzel a céllal kezdődtek meg a tárgyalások a kormány és az Európai Bizottság között.

Eljött az ideje, hogy a szolidaritás a határvédelem terén is érvényesüljön

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2018. március 5. 17:23

Magyarország úgy gondolja, eljött az ideje annak, hogy az európai szolidaritás a határvédelem terén is érvényesüljön, azaz az Európai Unió is kivegye részét a közös európai érdekeket is szolgáló rendkívüli költségek viseléséből - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az MTI-nek telefonon nyilatkozva hétfőn.