Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár

Varga Judit

Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár

Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár

Vezető hírek

A Kormány cáfolja a Sargentini-jelentésben megfogalmazott vádakat

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2018. november 13. 14:08

A Kormány 131 oldalas dokumentumban cáfolja a 7. cikkely szerinti eljárást megelőző bevándorláspárti Sargentini-jelentés állításait.

Magyarország nem azért vetette le a láncait, hogy újakra cserélje

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2018. november 7. 8:52

Magyarország nem azért vetette le a láncait, hogy újakra cserélje; a jelek szerint a Nyugat nem értette meg, hogy a magyarok azért küzdöttek 1956-ban is, mert a végsőkig ragaszkodnak saját kultúrájukhoz, életformájukhoz - jelentette ki Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából rendezett hétfői brüsszeli megemlékezésen.

Mi szeretnénk megőrizni Európát úgy, ahogy megismertük

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2018. október 31. 9:35

2018. október 30-án Miskolcon tartott fórumot Európa jövőjéről Varga Judit európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár. Előadásában a nemzetállamok és a nyílt társadalom közötti különbségeket, a migrációs kihívást és a családok megerősítését is hangsúlyozta.

A nyugat már elfelejtette, mi is történt 1956-ban Magyarországon

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2018. október 24. 12:53

’56 minden magyarnak az emlékezetébe égett, sohasem feledjük. Ezért is örülök, hogy nem csak honfitársaimmal nézhettem végig Gárdos Éva filmjét, az Amerikai Rapszódiát – hangoztatta Varga Judit, a Miniszterelnökség Európai Uniós Kapcsolatokért Felelős Államtitkára Magyarország Európa Tanács melletti Állandó Képviseletének október 23-i megemlékezésén.

A kormány kész tisztázni magát a vádak alól a hetes cikkes eljárásban

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2018. október 17. 9:03

A magyar kormány kész tisztázni magát a vádak alól, ezért részletes tájékoztatót fog összeállítani az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti jogállamisági eljárás keretében - mondta Varga Judit miniszterelnökségi államtitkár a tagországok európai ügyekkel foglalkozó minisztereinek keddi luxembourgi tanácskozásának szünetében.

A migráció a legfontosabb biztonságpolitikai kihívás Európában

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2018. október 9. 9:31

A migráció a legfontosabb biztonságpolitikai kihívás Európában - hangsúlyozta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn Berlinben a német szövetségi biztonságpolitikai akadémia (BAKS) konferenciáján.

Kétnapos német munkalátogatáson vett részt Varga Judit

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2018. október 2. 11:36

Varga Judit, európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár szeptember 29-30-i berlini útja során a német frakciószövetség tagjaival és kormányzati szereplőkkel találkozott. A megbeszélések során tájékoztatást adott a Sargentini-jelentésről, Magyarország bevándorláspolitikájáról és bemutatta az újonnan megalakult Európai Uniós Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság struktúráját és feladatait.

Varga Judit előadást tartott az Európai Néppárt diákszervezetének tanácsülésén

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2018. október 2. 11:35

Az European Democrat Students (EDS), az Európai Néppárt diákszervezete 2018. szeptember 27. és 30-a között tartotta meg tanácsülését, a Budapesti Corvinus Egyetemen. A nemzetközi és hazai gazdasági, valamint közélet szereplői a háromnapos konferencián megvitatták az Európa előtt álló kilátásokat, és az új gazdasági növekedési lehetőségeket. A rendezvényen előadást tartott Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára.

Varga Judit beszédet mondott az Európai Diáksport Napjának megnyitóján

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2018. október 2. 11:34

Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára a sport fontosságáról és a kormányzati eltökéltségről beszélt az Európai Diáksport Napján.