Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár

Varga Judit

Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár

Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár

Vezető hírek

Magyarország nem enged a bevándorláspárti erők nyomásának

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2019. január 17. 16:03

A migráció témája először szolgáltat olyan témát az EP-választásokat megelőző kampánynak, amely minden tagállamot érint. Magyarországnak határozott álláspontja van a kérdésben, nem támogatjuk a bevándorlást és nem engedünk a bevándorláspárti erők nyomásának - húzta alá Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára, miután munkalátogatáson járt az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.

A német-magyar együttműködés gerince a közös értékek tisztelete

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2018. december 4. 16:05

2018. december 4-én a budapesti Andrássy Egyetemen megrendezett Német-Magyar Fórumon mondott köszöntőt Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára.

Sérülnek az európai értékek, amikor bújtatott politikai eljárást folytatnak Magyarország ellen

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2018. november 27. 9:34

Amikor a bevándorlás kérdésében képviselt eltérő véleménye miatt bújtatott politikai eljárást folytatnak Magyarország ellen, akkor sérülnek az Európai Unió által vallott európai értékek - jelentette ki Varga Judit államtitkár Brüsszelben, az MTI-nek telefonon nyilatkozva hétfőn.

A nemzeti identitás és a biztonság foglalkoztatja a magyarokat az unió jövőjében

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2018. november 23. 12:51

A magyarokat egyértelműen a nemzeti identitás és a migrációval összefüggő biztonság kérdése foglalkoztatja legjobban az Európai Unió jövőjével kapcsolatban - mondta az európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón. 

Varsóban tett látogatást Varga Judit

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2018. november 22. 10:54

Varga Judit európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár november 21-i varsói látogatása alkalmával lengyel kormányzati szereplőkkel, valamint az akadémiai, kulturális élet fontos képviselőivel találkozott.

A Kormány cáfolja a Sargentini-jelentésben megfogalmazott vádakat

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2018. november 13. 14:08

A Kormány 131 oldalas dokumentumban cáfolja a 7. cikkely szerinti eljárást megelőző bevándorláspárti Sargentini-jelentés állításait.

Magyarország nem azért vetette le a láncait, hogy újakra cserélje

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2018. november 7. 8:52

Magyarország nem azért vetette le a láncait, hogy újakra cserélje; a jelek szerint a Nyugat nem értette meg, hogy a magyarok azért küzdöttek 1956-ban is, mert a végsőkig ragaszkodnak saját kultúrájukhoz, életformájukhoz - jelentette ki Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából rendezett hétfői brüsszeli megemlékezésen.

Mi szeretnénk megőrizni Európát úgy, ahogy megismertük

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2018. október 31. 9:35

2018. október 30-án Miskolcon tartott fórumot Európa jövőjéről Varga Judit európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár. Előadásában a nemzetállamok és a nyílt társadalom közötti különbségeket, a migrációs kihívást és a családok megerősítését is hangsúlyozta.

A nyugat már elfelejtette, mi is történt 1956-ban Magyarországon

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2018. október 24. 12:53

’56 minden magyarnak az emlékezetébe égett, sohasem feledjük. Ezért is örülök, hogy nem csak honfitársaimmal nézhettem végig Gárdos Éva filmjét, az Amerikai Rapszódiát – hangoztatta Varga Judit, a Miniszterelnökség Európai Uniós Kapcsolatokért Felelős Államtitkára Magyarország Európa Tanács melletti Állandó Képviseletének október 23-i megemlékezésén.