Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár

Vitályos Eszter

Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár

Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár

Találatok száma: 10

Hírek

Partnerségi konferencia Debrecenben a közbeszerzési törvény módosításáról

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2017. január 31. 13:46

Senki és semmi nem marad felügyelet, illetve ellenőrzés nélkül a közbeszerzéseknél, még az értékhatár alattiaknál sem - mondta Csányi István, a Miniszterelnökség közbeszerzésekért felelős helyettes államtitkára a közbeszerzési törvény módosításával kapcsolatban a Hajdú-Bihari Kereskedelmi és Iparkamara Miniszterelnökséggel és a Közbeszerzési Hatósággal partnerségben megrendezett keddi közbeszerzési konferenciáján Debrecenben.

Magyarország kiemelkedően jól gazdálkodik az uniós fejlesztési forrásokkal

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2017. január 3. 17:20

Kiemelkedően sikeres év volt 2016 az uniós fejlesztések tekintetében: minden eddiginél több támogatást sikerült kifizetni a pályázók számára.

Év végéig mintegy 1600 milliárd forintos uniós forrás kifizetése várható

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2016. november 30. 13:02

Év végéig várhatóan 1500-1600 milliárd forint európai uniós fejlesztési forrást fizetnek ki a nyertes pályázóknak - közölte a fejlesztésekért felelős államtitkár szerdán Nyíregyházán, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. által szervezett Közel a segítség elnevezésű konferencián.

Magyarország valószínűleg nem veszített forrást az előző uniós ciklusban

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2016. november 28. 13:42

Magyarország a rendelkezésre álló keret felett vállalt kötelezettséget, 108 százalékkal várja az előző, 2007-2013-as uniós ciklus zárását, így ha vannak szabálytalan tételek, amelyek nem elszámolhatóak az unió felé, helyükre újak kerülhetnek a 8 százalékos pufferből - mondta Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Közel 400 milliárd forintból fejleszthetik a határ menti településeket

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2016. november 9. 16:30

A 2014-2020-as európai uniós finanszírozási ciklusban közel 400 milliárd forint áll rendelkezésre a határ menti települések infrastruktúrájának, környezeti állapotának, egészségügyi rendszerének fejlesztésére, az uniós források felhasználhatók még az oktatás, a turisztika és a kutatás területén is - mondta a Miniszterelnökség nemzetközi helyettes államtitkára az MTI-nek.

A nyilvánosság is fontos szerepet kap a közbeszerzéseknél

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2016. november 9. 13:18

Fontos szerepet kap a nyilvánosság a jövőben a közbeszerzési eljárásoknál, a jogszabály tervezett módosítása révén egyszerűsödnek és gyorsabbak lesznek a közbeszerzési eljárások - mondta a Miniszterelnökség közbeszerzési felügyeletért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten.

Szigorúbbá és átláthatóbbá válik a közbeszerzési rendszer

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2016. november 7. 15:56

Szigorúbbá, de egyszerűbbé és gyorsabbá válnak az eljárások a közbeszerzési törvény módosításának köszönhetően - mondta el az MTI-nek a Miniszterelnökség közbeszerzési felügyeletért felelős helyettes államtitkára hétfőn. Császár Dániel kiemelte, a kedden parlament elé kerülő törvénymódosítással a kormány célja az egy ajánlattevő részvételével zajló eljárások visszaszorítása.

Közbeszerzés: mérlegen a gyakorlat

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2016. október 20. 15:01

A 2015. november 1-jén életbe lépett új közbeszerzési törvény első évének gyakorlati tapasztalatairól tartott konferenciát csütörtökön a Miniszterelnökség és a Közbeszerzési Hatóság.

Az anyatejes táplálás fontosságára hívják fel a figyelmet

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2016. augusztus 1. 14:10

Az anyatej természetes, speciális anyagai révén biztosítja a csecsemő aktuális tápanyagszükségletét, a szoptatás pedig megalapozza a kiegyensúlyozott fejlődést - hívta fel a figyelmet Bábiné Szottfried Gabriella, az Egészségügyi Szakmai Kollégium (ESZK) védőnői tagozatának vezetője az anyatejes táplálásról a szoptatás világnapján tartott nemzetközi konferencián, Budapesten.

Továbbra is elérhető az állami projektértékelői szakértői névsorba történő regisztrációra vonatkozó felhívás

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2016. június 28. 14:48

Magyarország a Széchenyi 2020 fejlesztési program keretében mintegy 12 000 Mrd forint európai uniós fejlesztési forrást használhat fel, amely gyors és hatékony felhasználása csak akkor garantálható, ha az értékelésben résztvevő állami alkalmazottak egységes keretrendszerben, a szaktárcák által támasztott szakmai szempontok szerint végzik munkájukat.