Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár

Vitályos Eszter

Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár

Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Az uniós források felhasználása a gazdaságfejlesztést szolgálja

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2016. június 9. 13:20

A 2014-2020-as fejlesztési időszakban a gazdaságfejlesztés és a foglalkoztatás bővítése a legfontosabb az operatív programokban - mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön az új programozási időszak tapasztalatairól tartott nemzetközi konferencián, Budapesten.

Operatív programok keretében valósulhat meg a balatoni fejlesztés

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2016. május 20. 19:04

Ha az uniós operatív programok keretén belül sikerül a balatoni fejlesztési programot megvalósítani, akkor nem emel kifogást a támogatások ellen Brüsszel - számolt be Dányi Gábor a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) pénteki ülésén Siófokon az Európai Bizottsággal folytatott legfrissebb tárgyalások eredményéről.

A fiatalok vállalkozását segítő program indul Veszprémben

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2016. május 4. 12:10

A lehetőségek országának nevezte Magyarországot a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztéskért felelős államtitkára szerdán Veszprémben a régió fiataljainak vállalkozását segítő 150 millió forintból megvalósuló program nyitórendezvényén.

Megünnepelte a közgyűlés Pest megye önálló régióvá válásának kezdeményezését

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2016. január 29. 13:12

Magyarország kezdeményezte Pest megye önálló régióvá válását az Európai Bizottságnál - ezt a megyei közgyűlés pénteki ülése előtt jelentették be. A kettéválasztás célja, hogy a Budapesthez képest kevésbé fejlett Pest megyére kedvezőbb európai uniós támogatási feltételek legyenek érvényesek 2020 után – mondta Vitályos Eszter.

Több mint 300 milliárd forint jut fejlesztése a Balaton térségében

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2015. november 12. 22:05

Soha ekkora nagyságú forrással nem gazdálkodhatott még a Balaton környéke, mint most – mondta Vitályos Eszter államtitkár abból az alkalomból, hogy bejelentették: a 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklusban több mint 300 milliárd forint jut a balatoni térség fejlesztésére.

A kereskedelem is profitálhat az uniós forrásokból

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2015. október 20. 13:05

Az uniós források felhasználásából a kereskedelmi szektor is profitálhat, nem mint elsődleges pályázó, hanem például mint beszállító - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára.

Tízmilliárdos informatikai fejlesztés az államigazgatásban

Miniszterelnökség, Területi közigazgatásért felelős államtitkár, 2015. október 15. 11:30

Több mint tízmilliárd forint felhasználásával, az Új Széchenyi Terv keretében valósult meg a járási közigazgatási hivatalok informatikai fejlesztése, illetve a hivatalok integrálása a kormányhivatalok ügyfélszolgálati rendszerébe - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a projektek zárórendezvényén csütörtökön Budapesten.

A gazdaságnak fel kell készülni a 2020 utáni évekre

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2015. október 9. 14:56

A 2014-2020 közötti európai uniós források a magyar gazdaság utolsó felkészülési lehetőségét jelentik a 2020 utáni időszakra, amikor már várhatóan nem lesznek ilyen típusú beruházási támogatások - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese a Zöld Nyíl néven ismert Miskolc városi villamosvasút fejlesztése nagyprojekt zárórendezvényén.

Pest megye leválhat Budapestről

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2015. október 6. 8:12

Egy-két éven belül el kell indítani azt a folyamatot, amelynek eredményeként Pest megye leválhat Budapestről, a régiós határok újragondolásával - mondta a Magyar Időknek Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára.