Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár

Vitályos Eszter

Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár

Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Szándéknyilatkozatot írtak alá civil szervezetek a rákellenes küzdelemért

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2017. február 3. 12:18

A rákellenes küzdelem, a szűrések és a minél korábbi felismerés fontosságáról írtak alá szándéknyilatkozatot civil szervezetek Budapesten a rákellenes világnap alkalmából. Novák Katalin államtitkár a rendezvényen hangsúlyozta, hogy a betegség elleni küzdelemben nagyon fontos a megelőzés, a magunkra, családtagjainkra való odafigyelés.

Az anyatejes táplálás fontosságára hívják fel a figyelmet

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2016. augusztus 1. 14:10

Az anyatej természetes, speciális anyagai révén biztosítja a csecsemő aktuális tápanyagszükségletét, a szoptatás pedig megalapozza a kiegyensúlyozott fejlődést - hívta fel a figyelmet Bábiné Szottfried Gabriella, az Egészségügyi Szakmai Kollégium (ESZK) védőnői tagozatának vezetője az anyatejes táplálásról a szoptatás világnapján tartott nemzetközi konferencián, Budapesten.

Továbbra is elérhető az állami projektértékelői szakértői névsorba történő regisztrációra vonatkozó felhívás

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2016. június 28. 14:48

Magyarország a Széchenyi 2020 fejlesztési program keretében mintegy 12 000 Mrd forint európai uniós fejlesztési forrást használhat fel, amely gyors és hatékony felhasználása csak akkor garantálható, ha az értékelésben résztvevő állami alkalmazottak egységes keretrendszerben, a szaktárcák által támasztott szakmai szempontok szerint végzik munkájukat.

Az uniós források felhasználása a gazdaságfejlesztést szolgálja

Nemzetgazdasági Minisztérium, Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság, 2016. június 9. 13:20

A 2014-2020-as fejlesztési időszakban a gazdaságfejlesztés és a foglalkoztatás bővítése a legfontosabb az operatív programokban - mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön az új programozási időszak tapasztalatairól tartott nemzetközi konferencián, Budapesten.

Operatív programok keretében valósulhat meg a balatoni fejlesztés

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2016. május 20. 19:04

Ha az uniós operatív programok keretén belül sikerül a balatoni fejlesztési programot megvalósítani, akkor nem emel kifogást a támogatások ellen Brüsszel - számolt be Dányi Gábor a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) pénteki ülésén Siófokon az Európai Bizottsággal folytatott legfrissebb tárgyalások eredményéről.

A fiatalok vállalkozását segítő program indul Veszprémben

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2016. május 4. 12:10

A lehetőségek országának nevezte Magyarországot a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztéskért felelős államtitkára szerdán Veszprémben a régió fiataljainak vállalkozását segítő 150 millió forintból megvalósuló program nyitórendezvényén.

Megünnepelte a közgyűlés Pest megye önálló régióvá válásának kezdeményezését

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2016. január 29. 13:12

Magyarország kezdeményezte Pest megye önálló régióvá válását az Európai Bizottságnál - ezt a megyei közgyűlés pénteki ülése előtt jelentették be. A kettéválasztás célja, hogy a Budapesthez képest kevésbé fejlett Pest megyére kedvezőbb európai uniós támogatási feltételek legyenek érvényesek 2020 után – mondta Vitályos Eszter.

Több mint 300 milliárd forint jut fejlesztése a Balaton térségében

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2015. november 12. 22:05

Soha ekkora nagyságú forrással nem gazdálkodhatott még a Balaton környéke, mint most – mondta Vitályos Eszter államtitkár abból az alkalomból, hogy bejelentették: a 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklusban több mint 300 milliárd forint jut a balatoni térség fejlesztésére.

A kereskedelem is profitálhat az uniós forrásokból

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2015. október 20. 13:05

Az uniós források felhasználásából a kereskedelmi szektor is profitálhat, nem mint elsődleges pályázó, hanem például mint beszállító - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára.