Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Kis Miklós Zsolt

agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Vezető hírek

Jó irányba fejlődik a mezőgazdaság

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2018. február 8. 18:55

Beváltotta a reményeket a kormány 2010-es megalakulása után körvonalazódott új agrárpolitika, amely a kis- és közepes birtokokat állította a középpontba - jelentette ki a Miniszterelnökség agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön Zalaszentlászlón.

Tavaly 690 milliárd forintnyi támogatást hagyott jóvá a Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési programból

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2018. január 9. 11:54

Tavaly 690 milliárd forintról, ebből decemberben 140 milliárd forintról, 61 500 támogatási kérelemről hozott pozitív döntést a Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési programban, amelyben 30 felhívás nyitott 315 milliárd forintos keretösszeggel - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Miniszterelnökség enyhített a fiatal gazda támogatások szankciórendszerén

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. december 29. 12:44

A kormány elkötelezett az ifjú agrárvállalkozók támogatása mellett, ezért a Miniszterelnökség több, az ÚMVP időszak alatt meghirdetett, a fiatal mezőgazdasági termelők induló támogatására vonatkozó jogcímrendelet módosításáról döntött. A szankciók enyhítésére vonatkozó 35/2017. (XII. 27.) MvM rendelet a Magyar Közlöny 2017. évi 225. számában jelent meg.

Több mint 28 milliárd forinttal támogatja a Miniszterelnökség a külterületi utak fejlesztését

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. december 28. 17:07

Újabb támogatásnak örülhetnek a vidéki önkormányzatok. A Vidékfejlesztési Program keretében első körben több mint 28 milliárd forintot biztosít a Miniszterelnökség a külterületi helyi közutak fejlesztéséhez, valamint az önkormányzati utak karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzéséhez.

38 milliárd forint támogatás mezőgazdasági terménytárolók fejlesztésére

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. december 21. 8:47

A Miniszterelnökség első körben 838 mezőgazdasági termelő kérelmét támogatta, akik most mintegy 38 milliárd forintot fordíthatnak terménytárolók, –szárítók és –tisztítók építésére, korszerűsítésére. A Vidékfejlesztési Program keretében beérkezett kérelmek elbírálása folyamatos, így a támogatott projektek száma és a támogatás összege tovább növekszik majd.

Több mint 650 millió forinttal növekedett az erdőtelepítőknek megítélt támogatás

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. december 15. 8:49

A Miniszterelnökség az erdőtelepítést támogató pályázati felhívás esetében növelte a támogatási összegek mértékét, melynek eredményeképpen több mint 650 millió forinttal emelkedett az első körben megítélt forrás. A Vidékfejlesztési Program keretében ez idáig a tárca 186 kérelmet részesített pozitív elbírálásban, így a nyertesek összesen 2,4 milliárd forintos támogatással végezhetnek erdőtelepítést, valamint a fenntartási időszakhoz tartozó erdészeti szakfeladatokat.

Vidékfejlesztési támogatással újult meg Hévízgyörk közösségi tere

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. december 13. 16:54

Sikerrel zárult Hévízgyörk község vidékfejlesztési beruházása, melynek köszönhetően 2017. december 13-án sor kerülhetett a település megújult pihenőparkjának és rendezvénytermének átadására. Az ünnepségen Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára köszöntötte a résztvevőket és fejezte ki gratulációját a minden igényt kielégítő komplexum létrehozásához.

Határozott magyar fellépés eredményeként sikerült megakadályozni, hogy Brüsszel a vidékfejlesztési támogatások terhére kezelje a migráció okozta válsághelyzeteket

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. december 13. 12:24

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa 2017. december 12-én fogadta el a Közös Agrárpolitika alaprendeleteit érintő változásokat, amelyek a bő egy éves intenzív tárgyalási folyamat lezárását jelentik. A Közös Agrárpolitika finomhangolása során az Európai Bizottság számos területen tett javaslatot a jelenleg hatályos szabályok kiigazítására.

A vidékfejlesztési projektek sikeres megvalósítását segítő tájékoztatót jelentetett meg a Miniszterelnökség

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. december 7. 16:34

A gazdák vidékfejlesztési beruházásainak eredményes megvalósítása érdekében 2017. december 7-én tájékoztatót jelentetett meg az EMVA Irányító Hatóság. Az iránymutatásból kiderül, hogy a nyertes pályázók a fejlesztéseik során felmerülő kérdésekben hogyan járhatnak el a gyakorlatban.