Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Kis Miklós Zsolt

agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Vezető hírek

A gazdálkodók a támogatások hatékony felhasználásával lépést tarthatnak a technológiai fejlődéssel

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. július 23. 9:37


Az agráriumban is egyre nagyobb szerepet kap a technológiai fejlődés, ennek ellenére az emberi erőforrásra, a gazdálkodók munkájára mindig szükség lesz – hangsúlyozta Kis Miklós Zsolt államtitkár a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kerekasztal-beszélgetésén, amelyet a XXVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretében rendeztek, Tusnádfürdőn.

Negyvenmilliárdos forrás a borágazat fejlesztésére

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. július 12. 13:59

A borászati ágazat versenyképességének és energiahatékonyságának javítására fordíthatják a termelők azt a negyvenmilliárd forintos pályázati keretet, amelyet 2016. július 12-én hirdetett meg a Miniszterelnökség - mondta el sajtótájékoztatón Kis Miklós Zsolt.

Módosul a Vidékfejlesztési Program öntözésfejlesztési pályázata

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. július 4. 17:00

Az öntözött területek növelését célzó beruházások eredményes megvalósítása érdekében döntött a Miniszterelnökség a Mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése című pályázat módosításáról.

Több mint 19 milliárd forint kisméretű terménytárolók, szárítók és tisztítók építésére, korszerűsítésére

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. június 6. 12:18

Újabb, mintegy 19,68 milliárd forint keretösszegre pályázhatnak a mezőgazdasági termelők és csoportjaik a Miniszterelnökség 2016. június 6-án meghirdetett felhívásának köszönhetően. A gazdálkodók a Vidékfejlesztési Program „Kisméretű terménytároló, -szárító és -tisztító építése, korszerűsítése” című pályázat keretében juthatnak támogatáshoz.

Felfüggeszti a Miniszterelnökség a településfejlesztési pályázatot

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. május 24. 12:18

A Vidékfejlesztési Program keretében 2016. február 9-én megjelent „Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés” című pályázat felfüggesztéséről döntött az Irányító Hatóság.

50 milliárd forintot különített el a Miniszterelnökség az erdősítés támogatására

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. május 20. 15:04

Az erdőterületek növelése érdekében hirdetett pályázatot a Miniszterelnökség 2016. május 20-án. A mintegy 50 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra 2016. július 20. és 2018. július 30. között nyújthatják be kérelmüket az érintettek.

Megjelent a Vidékfejlesztési Program öntözésfejlesztést támogató pályázati felhívása

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. május 11. 14:40

A magyar kormánynak az Európai Bizottsággal folytatott hosszas és eredményes egyeztetésének köszönhetően, a Vidékfejlesztési Program keretében a korábbi összeg többszöröse áll a magyar gazdálkodók rendelkezésére az öntözött területek növelését célzó fejlesztések uniós forrásból való finanszírozására.

A gazdálkodók érdekeit figyelembe véve módosultak az állattartó telepek korszerűsítését támogató felhívások

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. május 9. 16:46

A pályázók forráshoz jutását segítik azon 2016. május 5-én megjelent módosítások, amelyek az állattartó telepek korszerűsítését támogató felhívásokban jelentek meg. A korábban közölt határidő módosítás mellett többek között változtak a termelői csoportokra és a termelői szervezetekre vonatkozó jogosultsági feltételek.

A termelői csoportokra, szervezetekre 26 milliárd forintot különítettek el

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. április 29. 11:53

A 2014-2020-as vidékfejlesztési programban a jogszabályoknak megfelelő termelői csoportok, szervezetek támogatására 26 milliárd forintot különítettek el - mondta Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Nemzeti Agrár Kamara (NAK) konferenciáján, melyet a mezőgazdasági szövetkezetek lehetőségeiről rendeztek.