Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Kis Miklós Zsolt

agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Vezető hírek

Kézzelfogható eredmények a magyar vidékfejlesztésben

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. szeptember 23. 18:01

A Miniszterelnökség határozottan elutasítja a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) közleményben megfogalmazott bírálatát. A magyar vidékfejlesztésben már most jelentősebb eredmények születtek, mint az előző programozási időszak első éveiben.

Nem függeszti fel a borászati pályázatot a Miniszterelnökség

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. szeptember 20. 10:32

Biztosan nem függeszti fel a Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési Program borászati felhívását a pályázat első értékelési szakaszának vége előtt. A rugalmas, gazdabarát rendszernek köszönhetően az ágazati szereplők számára elegendő idő jut felkészülni és a támogatási kérelmeket benyújtani.

A szüret egy igazi ünnep Szekszárdon

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. szeptember 17. 10:04

A hagyományoknak megfelelően idén ismét nagyszabású, négynapos rendezvény keretében ünneplik a szüretet Szekszárdon. Az összművészeti fesztivál nyitórendezvényén Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára köszöntötte a résztvevőket.

Támogatási lehetőségek diótermesztőknek

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. szeptember 12. 16:42

A gyümölcskertészet aktualitásairól, valamint a diótermesztés helyzetéről tartott előadást Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára a XII. Tóti Diófesztivál szakmai konferenciáján. Az államtitkár előadása során a Vidékfejlesztési Program nyújtotta támogatási lehetőségekről tájékoztatta az érdeklődőket az idén 900 éves Lengyeltótiban.

Tihany után osztrák település az Európai Falumegújítási Díj birtokosa

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. szeptember 12. 12:51

Idén Tihany adott otthont az Európai Falumegújítási Díj átadó ünnepségének, miután 2014-ben első magyar településként érdemelte ki az elismerést az Európai Vidékfejlesztési és Falumegújítási Munkaközösség szakmai zsűrijétől.

Újabb pályázati felhívások gazdáknak

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. augusztus 18. 19:47

Szeptembertől újabb, a gazdák számára jelentős pályázati felhívások megjelentetését tervezi a Miniszterelnökség. A várható támogatásokról és a Vidékfejlesztési Program aktualitásairól Dr. Mezei Dávid, agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár tartott előadást a XXV. Farmer-Expon, Debrecenben.

900 milliárd már hozzáférhető a vidékfejlesztési keretből

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. augusztus 12. 14:40

A tavaly indult vidékfejlesztési program 1350 milliárd forintos keretéből mintegy 900 milliárdot tettek már hozzáférhetővé a gazdák számára - mondta el Mezei Dávid, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára a szentlőrinci gazdanapok pénteki megnyitóján.

Jelentős a túligénylés a vidékfejlesztési pályázatoknál

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. augusztus 12. 14:23

A Vidékfejlesztési Program (VP) több kiírása esetében jelentős a túligénylés a pályázók részéről, a legnagyobb összegre a szarvasmarha-ágazat szereplői nyújtottak be pályázatot - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken Bonyhádon.

A gazdálkodók a támogatások hatékony felhasználásával lépést tarthatnak a technológiai fejlődéssel

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. július 23. 9:37


Az agráriumban is egyre nagyobb szerepet kap a technológiai fejlődés, ennek ellenére az emberi erőforrásra, a gazdálkodók munkájára mindig szükség lesz – hangsúlyozta Kis Miklós Zsolt államtitkár a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kerekasztal-beszélgetésén, amelyet a XXVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretében rendeztek, Tusnádfürdőn.