Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Kis Miklós Zsolt

agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Vezető hírek

Egy nappal később zárul a borászati felhívás első értékelési szakasza

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. október 13. 13:20

Ma még benyújthatják támogatási kérelmeiket azon termelők, akik a Vidékfejlesztési Program borászati felhívásának első értékelési szakaszában szeretnének pályázni.

Novembertől érkezhetnek a pályázatok az új agrár-környezetgazdálkodási programra

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. október 7. 13:27

A rendelkezésre álló negyvenmilliárd forint keretösszegű agrár-környezetgazdálkodási pályázatra novembertől nyújthatják be támogatási kérelmeiket az aktív mezőgazdasági termelők. A Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára a felhívás részleteiről és a Vidékfejlesztési Program ősszel megjelenő pályázatairól tájékoztatta a gazdálkodókat október 6-án, Orgoványon.

Az MVH átszervezése nem veszélyezteti a gazdák forráshoz jutását

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. október 6. 17:12

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) jogutódlással történő megszüntetése miatt nem kerül veszélybe az agrártámogatások jövő évi kifizetése. Az illetékes tárcák az Európai Bizottsággal közösen hatékonyan dolgoznak azért, hogy az átszervezés minél rövidebb idő alatt, zökkenőmentesen megtörténjen. Az elkövetkező időszakban 1300 milliárd forint vidékfejlesztési forrás segíti a magyar gazdálkodókat.

Az ipari célú erdőtelepítések is bekerülnek az erdőtörvény módosításába

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. október 1. 17:30

Új erdészeti tevékenységi formaként, törvénymódosítással már a közeljövőben bekerülhet az erdőtörvénybe az ipari célú erdőtelepítés - közölte a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára szombaton Somogyszobon.

Megjelent az új agrár-környezetgazdálkodási pályázat

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. szeptember 30. 14:23

A Miniszterelnökség új, 40 milliárd forint keretösszegű agrár-környezetgazdálkodási pályázatot hirdetett meg. A nagy népszerűségnek örvendő programhoz a 2016. szeptember 30-án megjelent felhívásnak köszönhetően még több gazdálkodó csatlakozhat és nyerhet forrásokat a környezetgazdálkodási szempontú gazdálkodásához.

Kézzelfogható eredmények a magyar vidékfejlesztésben

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. szeptember 23. 18:01

A Miniszterelnökség határozottan elutasítja a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) közleményben megfogalmazott bírálatát. A magyar vidékfejlesztésben már most jelentősebb eredmények születtek, mint az előző programozási időszak első éveiben.

Nem függeszti fel a borászati pályázatot a Miniszterelnökség

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. szeptember 20. 10:32

Biztosan nem függeszti fel a Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési Program borászati felhívását a pályázat első értékelési szakaszának vége előtt. A rugalmas, gazdabarát rendszernek köszönhetően az ágazati szereplők számára elegendő idő jut felkészülni és a támogatási kérelmeket benyújtani.

A szüret egy igazi ünnep Szekszárdon

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. szeptember 17. 10:04

A hagyományoknak megfelelően idén ismét nagyszabású, négynapos rendezvény keretében ünneplik a szüretet Szekszárdon. Az összművészeti fesztivál nyitórendezvényén Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára köszöntötte a résztvevőket.

Támogatási lehetőségek diótermesztőknek

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. szeptember 12. 16:42

A gyümölcskertészet aktualitásairól, valamint a diótermesztés helyzetéről tartott előadást Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára a XII. Tóti Diófesztivál szakmai konferenciáján. Az államtitkár előadása során a Vidékfejlesztési Program nyújtotta támogatási lehetőségekről tájékoztatta az érdeklődőket az idén 900 éves Lengyeltótiban.