Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Kis Miklós Zsolt

agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár

Vezető hírek

Újabb pályázati felhívások gazdáknak

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. augusztus 18. 19:47

Szeptembertől újabb, a gazdák számára jelentős pályázati felhívások megjelentetését tervezi a Miniszterelnökség. A várható támogatásokról és a Vidékfejlesztési Program aktualitásairól Dr. Mezei Dávid, agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár tartott előadást a XXV. Farmer-Expon, Debrecenben.

900 milliárd már hozzáférhető a vidékfejlesztési keretből

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. augusztus 12. 14:40

A tavaly indult vidékfejlesztési program 1350 milliárd forintos keretéből mintegy 900 milliárdot tettek már hozzáférhetővé a gazdák számára - mondta el Mezei Dávid, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára a szentlőrinci gazdanapok pénteki megnyitóján.

Jelentős a túligénylés a vidékfejlesztési pályázatoknál

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. augusztus 12. 14:23

A Vidékfejlesztési Program (VP) több kiírása esetében jelentős a túligénylés a pályázók részéről, a legnagyobb összegre a szarvasmarha-ágazat szereplői nyújtottak be pályázatot - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken Bonyhádon.

A gazdálkodók a támogatások hatékony felhasználásával lépést tarthatnak a technológiai fejlődéssel

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. július 23. 9:37


Az agráriumban is egyre nagyobb szerepet kap a technológiai fejlődés, ennek ellenére az emberi erőforrásra, a gazdálkodók munkájára mindig szükség lesz – hangsúlyozta Kis Miklós Zsolt államtitkár a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kerekasztal-beszélgetésén, amelyet a XXVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretében rendeztek, Tusnádfürdőn.

Negyvenmilliárdos forrás a borágazat fejlesztésére

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. július 12. 13:59

A borászati ágazat versenyképességének és energiahatékonyságának javítására fordíthatják a termelők azt a negyvenmilliárd forintos pályázati keretet, amelyet 2016. július 12-én hirdetett meg a Miniszterelnökség - mondta el sajtótájékoztatón Kis Miklós Zsolt.

Módosul a Vidékfejlesztési Program öntözésfejlesztési pályázata

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. július 4. 17:00

Az öntözött területek növelését célzó beruházások eredményes megvalósítása érdekében döntött a Miniszterelnökség a Mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése című pályázat módosításáról.

Több mint 19 milliárd forint kisméretű terménytárolók, szárítók és tisztítók építésére, korszerűsítésére

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. június 6. 12:18

Újabb, mintegy 19,68 milliárd forint keretösszegre pályázhatnak a mezőgazdasági termelők és csoportjaik a Miniszterelnökség 2016. június 6-án meghirdetett felhívásának köszönhetően. A gazdálkodók a Vidékfejlesztési Program „Kisméretű terménytároló, -szárító és -tisztító építése, korszerűsítése” című pályázat keretében juthatnak támogatáshoz.

Felfüggeszti a Miniszterelnökség a településfejlesztési pályázatot

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. május 24. 12:18

A Vidékfejlesztési Program keretében 2016. február 9-én megjelent „Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés” című pályázat felfüggesztéséről döntött az Irányító Hatóság.

50 milliárd forintot különített el a Miniszterelnökség az erdősítés támogatására

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. május 20. 15:04

Az erdőterületek növelése érdekében hirdetett pályázatot a Miniszterelnökség 2016. május 20-án. A mintegy 50 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra 2016. július 20. és 2018. július 30. között nyújthatják be kérelmüket az érintettek.