Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Találatok száma:

Hírek

A következő négy évben az ország dinamikus fejlődés előtt áll

Miniszterelnökség, 2018. február 19. 20:05

A következő négy évben - politikai stabilitás esetén - az ország dinamikus fejlődés előtt áll, amely komoly technológiai fejlesztést és bérnyomást, valamint társadalmi változásokat eredményezhet - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Hódmezővásárhelyen.

Befejeződött a hódmezővásárhelyi Kagylóhéj Központ felújítása

Miniszterelnökség, 2018. február 17. 15:36

Befejeződött a hódmezővásárhelyi Kagylóhéj Család- és Gyermekjóléti Központ fejújítása, az épületet Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át.

Magyarország harcba száll az ENSZ migrációs tárgyalássorozatában

Miniszterelnökség, 2018. február 15. 14:36

Magyarország marad az ENSZ migrációs tárgyalássorozatában és harcba száll azért, hogy érdemben befolyásolni tudja az elképzeléseket - közölte Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője a 109. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

A magyar nemzeti szuverenitás tartópillére az agrárium

Miniszterelnökség, 2018. február 10. 13:47

A magyar nemzeti szuverenitás tartópillére az agrárium, az ágazat szempontjából azonban döntő jelentősége van az élelmiszer-kereskedelemnek - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Hódmezővásárhelyen.

2022-re Magyarország lesz a régió legversenyképesebb országa

Miniszterelnökség, 2018. február 9. 15:35

A kormány 3 ezer milliárd forintos útépítési és -felújítási programjának 2022-es befejezésekor Magyarország lesz a legversenyképesebb ország a régióban, itt lesz a legtöbb autópálya és négysávos autóút, ami jelentősen bővíti az ország gazdasági lehetőségeit - emelte ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter Hódmezővásárhelyen.

Továbbra is szükség van a kohéziós politikára

Miniszterelnökség, 2018. február 2. 14:09

Nincs áthidalhatatlan különbség Magyarország célja és az Európai Bizottság költségvetési elképzelései között, Európának továbbra is szüksége van a tagországok közötti fejlettségi különbségeket kiegyenlítő kohéziós politikára - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a V4+4 budapesti csúcstalálkozóját követően, ahol a nyolc ország képviselői Günther Oettinger uniós biztossal tárgyaltak.

A kormány közép-európai szövetségépítésben gondolkodik

Miniszterelnökség, 2018. február 1. 14:24

A magyar kormány közép-európai szövetségépítésben gondolkodik, ilyen politikát folytat, ezt mutatta a múlt heti budapesti V4-csúcstalálkozó, Orbán Viktor miniszterelnök keddi bécsi látogatása, és ebbe a sorba illeszkedik a jövő heti budapesti magyar-szerb kormányülés is - közölte Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője a 108. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Rendkívüli támogatást ad a kormány a csanádpalotai önkormányzatnak

Miniszterelnökség, 2018. február 1. 13:52

72,7 millió forintos rendkívüli támogatással segíti a kormány a csődhelyzetben lévő csanádpalotai önkormányzat működését - tájékoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője csütörtökön az MTI-t.

A területi közigazgatási rendszer jól működik

Miniszterelnökség, 2018. január 29. 17:28

A kormány célja, hogy mind a 197 járási központban egy helyen lehessen intézni az adó- és a közigazgatási ügyeket - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Hódmezővásárhelyen, a Járási Hivatal kibővített ügyfélszolgálatának átadásán. Ugyanitt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter arról beszélt, hogy az adóhivatalok kormányablakba költözésével egyre több ember számára válik elérhetővé az adóügyek gyors és személyes intézésének lehetősége.

Szegedet is erősíteni szeretné a kormány

Miniszterelnökség, 2018. január 24. 10:34

Szeged és térsége nagy és kiaknázatlan lehetőség az ország számára - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Délmagyarországnak adott, szerdán megjelent interjújában.