Miniszterelnökség

Gulyás Gergely

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

A szíriai konfliktus legfőbb áldozatai a gyermekek

Miniszterelnökség, 2019. január 22. 10:16

A szíriai konfliktus legfőbb áldozatai a gyermekek - mondta Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius hétfő este Budapesten.

A kormány az elintézendő ügyek számának csökkentésére törekszik

Miniszterelnökség, Közszolgálatért Felelős Államtitkár, 2019. január 21. 14:54

A kormány olyan döntéseket szeretne hozni, amelyekkel csökkenteni lehet az állampolgárok elintézendő ügyeinek számát, párhuzamosan az ügyintézés színvonalának emelésével - erről a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára beszélt hétfőn a törökbálinti kormányablak átadásán.

A Dohány utcai zsinagógában emlékeztek a budapesti gettó felszabadítására

Miniszterelnökség, Európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár, 2019. január 18. 10:16

Megemlékezést tartottak a Dohány utcai zsinagógában a budapesti gettó felszabadításának 74. évfordulója alkalmából pénteken.

Magyarország nem enged a bevándorláspárti erők nyomásának

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2019. január 17. 16:03

A migráció témája először szolgáltat olyan témát az EP-választásokat megelőző kampánynak, amely minden tagállamot érint. Magyarországnak határozott álláspontja van a kérdésben, nem támogatjuk a bevándorlást és nem engedünk a bevándorláspárti erők nyomásának - húzta alá Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára, miután munkalátogatáson járt az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.

Rendkívül gyorsan elbírálják a Magyar falu program pályázatait

Miniszterelnökség, 2019. január 17. 10:16

A Magyar falu program keretében februártól az ősz közepéig ütemezetten megjelenő pályázatokat rendkívül gyorsan elbírálják majd, a végső beadási határidő lejárta után körülbelül hatvan napon belül kibocsátják a támogatói okiratot sikeres pályázat esetén - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerdán Szolnokon. Hozzátette: azt követően napok kérdése, hogy a források az önkormányzatok számlájára kerüljenek.

Idén 5,9 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek

Miniszterelnökség, 2019. január 16. 10:16

Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati felhívásai, a civil szervezetek idén összesen 5,9 milliárd forintos keretösszegre nyújthatnak be pályázatokat - jelentette be a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy szakmai rendezvényen szerdán Nyíregyházán.

Erőforrások a hazai nemzetiségek

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. január 16. 16:54

A magyar kormány erőforrásként tekint a hazai nemzetiségekre - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán a Békés megyei Kétegyházán.

Még hat napig lehet jelentkezni a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2019. január 15. 14:43

A kormány kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a pályakezdő, magasan képzett és idegen nyelveket beszélő tehetséges fiatalok a diplomaszerzés után vonzó lehetőségként tekintsenek a közigazgatásra. Ezt a célt támogatja a kormány által 2011-ben alapított, 2018-ban megújított Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram is.

Tájékoztató a nemzeti emlékhelyek fenntartható használatát elősegítő 2019. évi támogatásokról

Miniszterelnökség, Közszolgálatért Felelős Államtitkár, 2019. január 15. 10:12

Az Országgyűlés Magyarország 2019. évi költségvetésében 49,5 millió forint keretösszeget biztosít a nemzeti emlékhelyek fenntartható használatát elősegítő, a nemzeti emlékhelyek védelmével, megóvásával, fenntartásával, bemutatásával, fejlesztésével kapcsolatos feladatok ellátása érdekében.