Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Versenyhátrányt okoz a fejlesztési források lassú felhasználása

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. április 21. 16:49

Jelentős versenyhátrányt okoz az országnak, ha lassan használja fel a fejlesztési forrásokat - jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára pénteken Szegeden.

A munkából élők költségvetése lesz a 2018-as

Miniszterelnökség, 2017. április 20. 14:13

A jövő évi büdzsé a munkából élők költségvetése - mondta Lázár János miniszter a 85. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Egyszerűbb, gyorsabb, olcsóbb lesz közműcsatlakozás

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. április 20. 13:05

A közműcsatlakozást egyszerűsíti az egyes törvények Magyarország versenyképességének javítása érdekében történő módosítása, amelynek általános vitája csütörtökön kezdődött meg az Országgyűlésben.

Az európai szocialisták megpróbálják Magyarországot az EU szélére szorítani

Miniszterelnökség, 2017. április 20. 11:50

Az európai szocialisták a "fejükbe vették", hogy megpróbálják Magyarországot az Európai Unió szélére szorítani - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) pénzügyi csúcstalálkozón.

Magyarország nem kilépni akar az unióból, hanem megváltoztatni azt

Miniszterelnökség, 2017. április 20. 10:54

Magyarország nem kilépni akar az Európai Unióból, hanem átalakítani és megváltoztatni az intézményrendszerét, hogy minden ország sikeres lehessen - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) pénzügyi csúcstalálkozón.

Támogatta a fenntartható fejlődés bizottsága a beruházásért felelős tárca nélküli miniszterjelölt kinevezését

Miniszterelnökség, 2017. április 19. 16:09

Támogatta az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága is a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterjelölt kinevezését szerdai budapesti ülésén.

Magyarország támogatja Koszovó európai integrációját

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. április 19. 9:45

Dr. Molnár Balázs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára kedden, Budapesten egyeztetést folytatott a Koszovói Parlament Európai Integrációs Bizottságának képviselőivel.

Aranykorok emlékezete – Kulturális Örökség Napjai 2017

Miniszterelnökség, Kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár , 2017. április 18. 15:17

Megnyílt a jelentkezés lehetősége a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozatára, amely idén szeptember 16-17-én várja ingyenes programokkal az érdeklődőket. Ebben az évben három kiemelt témája lesz az épületvezetésekkel egybekötött eseménynek: 500 éves a reformáció, 200 éve született Arany János és 150 évvel ezelőtt történ a kiegyezés. Ezek mellett a programokat koordináló Miniszterelnökség kiemelten kezeli 2017. évi európai uniós ajánlásához csatlakozva a „Természet és Örökség” témakörét.

Nem lesz választási költségvetés

Miniszterelnökség, 2017. április 18. 8:01

Nem lesz választási költségvetés jövőre Magyarországon - közölte a Világgazdaságnak adott interjújában Lázár János, hozzátéve: a 2018-as büdzsének a foglalkoztatás, a családtámogatás és a védelmi kiadások lesznek a legfontosabb területei.