Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Minden megyei hatókörű múzeumban lesznek országos jelentőségű kiállítások

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2014. augusztus 19. 12:23

A kormány célja, hogy minden egyes megyei hatókörű múzeumban legyenek olyan kiállítások, amelyekért érdemes ellátogatni oda az ország minden részéből – hangsúlyozta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Seuso-kincsek székesfehérvári kiállításáról rendezett keddi sajtótájékoztatón.

Tizenegy szervezet, személyiség kapott Külhoni Magyarságért Díjat

A miniszterelnök-helyettes, 2014. augusztus 19. 11:47

Tizenegy szervezet képviselője, illetve személyiség vehette át a Külhoni Magyarságért Díjat Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkártól kedden Budapesten, a Parlamentben.

Megindult az április 15. utáni fejlesztési számlák uniós kifizetése

Miniszterelnökség, 2014. augusztus 18. 13:15

Az Európai Bizottság megindította az április 15. után benyújtott magyar fejlesztési számlák kifizetését, és bár az intézményrendszeri átalakítás brüsszeli vizsgálata még nem fejeződött be, a jelek szerint az EB rövid időn belül elfogadhatja azt, így hamarosan aláírható lesz a partnerségi megállapodás - közölte a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára hétfőn.

Átadták a főváros tizedik kormányablakát

Miniszterelnökség, Területi közigazgatásért felelős államtitkár, 2014. augusztus 18. 11:58

A belvárosi lakosok számára már megszokott helyen, az Erzsébet téri okmányiroda helyén nyitotta meg kapuit a főváros tízedik Kormányablaka. A megnyitó ünnepségen részt vett dr. Baltay Tímea, a Miniszterelnökség Kormányablakokért felelős helyettes államtitkára, valamint dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja.

Kertész Imre és Rubik Ernő kapja a Szent István Rendet

Miniszterelnökség, 2014. augusztus 18. 11:30

A legmagasabb magyar állami kitüntetést, a Szent István Rendet idén Rubik Ernő feltaláló és Kertész Imre író veheti át - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn.

Lázár János szeptemberre összehívja a Zsidó Közösségi Kerekasztalt

Miniszterelnökség, 2014. augusztus 14. 14:43

A Zsidó Közösségi Kerekasztal összehívását kezdeményezi Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptemberre. Ehhez levélben kérte Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) elnökének együttműködését.

Nagypálya – fotópályázat a Fradi-stadionról

Kormányzat, 2014. augusztus 8. 17:42

A Magyar Építőművészek Szövetsége, a Magyar Művészeti Akadémia és a Miniszterelnökség 2014. július 10-én hirdette meg a „Nagypálya – fotópályázat a Fradi stadionról” elnevezésű pályázatot. A díjazottak pénteken a stadion épületében vehették át az elismeréseket.

Több támogatás jut az állattenyésztésre

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2014. augusztus 7. 21:19

Elkészült a Békés megyei sertésstratégia második fejezete. A Békés Megyei Önkormányzat 2013-ban döntött arról, hogy az ágazati vertikum szereplőivel közösen komplex programot dolgoz ki a sertéstartás versenyképes újraépítéséről - jelentette be a Békés Megyei Önkormányzat elnöke a sertéstartók részére rendezett gazdafórum előtt. Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség vidékfejlesztésért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón példaértékűnek nevezte a Békés Megyei Önkormányzat munkáját a sertéságazatért.

Változhat a reklámtörvény

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2014. augusztus 5. 10:44

A reklámtörvénnyel kapcsolatban az internetes tartalomszolgáltatók adókötelezettségére vonatkozóan további szabályozási feladatok lesznek, mert ezek a világcégek nem veszik ki a részüket a hazai közteherviselésből - nyilatkozta L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Napi Gazdaságnak.