Miniszterelnökség

Gulyás Gergely

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Elindul a Budai Palotanegyed rendbetétele

Miniszterelnökség, 2019. február 13. 15:08

A magyar embereknek kívánja visszaadni a Budai Várnegyedet a Nemzeti Hauszmann Program, amely a következő három év új beruházásait fogalja keretbe - jelentette be szerdán Budapesten a Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházások miniszteri biztosa.

Indul a külhoni magyar gyermekek éve

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2019. február 12. 17:00

Indul a külhoni magyar gyermekek éve programsorozat, a tematikus évre összesen egymilliárd forint áll rendelkezésre - közölte Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár.

Idén is kiemelten támogatja a magyar állam a diaszpórában működő magyar szervezeteket és hétvégi magyar iskolákat

Miniszterelnökség, 2019. február 9. 21:30

Ötszáz millió forintra emelte a nemzetpolitikai államtitkárság azt a pályázati keretet, amelyet 2019-ben kifejezetten a diaszpórában működő magyar szervezetek és hétvégi magyar iskolák között osztanak szét, mert ezek az intézmények az elmúlt időszakban egyre erősödtek, és nagyban hozzájárulnak a diaszpórában élők identitásának megtartásához és megerősítéséhez - mondta el a nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos szombaton az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

Orbán Viktor vasárnapi évértékelő beszédében ismerteti a családvédelmi akciótervet

Miniszterelnökség, 2019. február 8. 14:07

A 2010 óta elért gazdasági teljesítmény teszi lehetővé, hogy a költségvetés a családtámogatások területén egyre nagyobb feladatot vállaljon, és egyre több adórendszerbeli kedvezményt kapjanak azok, akik dolgoznak és gyermeket is nevelnek - mondta Gulyás Gergely.

Timmermans a személyre szabott jogalkotás előnyét élvezi

Miniszterelnökség, 2019. február 8. 12:14

Személyre szabott jogalkotás eredménynek nevezte a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt, hogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke "úgy játssza el az európai uniós főtisztviselő szerepét", hogy a bevándorláspárti szocialista lista vezetője. 

Brüsszel elhibázott migrációs politikája növeli az antiszemitizmus veszélyét

Miniszterelnökség, Európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár, 2019. február 7. 18:46

A magyar és az európai bevándorláspárti erők, valamint a brüsszeli bürokrácia elhibázott migrációs politikája jelentős mértékben növeli az antiszemitizmus veszélyét - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Brüsszelben, az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

Idén 150 milliárd forintot fordít a kormány a Magyar Falu Programra

Miniszterelnökség, 2019. február 5. 13:34

Idén minden eddiginél több központi költségvetési forrás jut településfejlesztésre Magyarországon, amelyből a Magyar Falu Programra 150 milliárd forintot fordítanak - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos kedden Budapesten háttérbeszélgetésen.

Timmermanst ki kell vonni az európai bizottsági munkából a választási kampány idejére

Miniszterelnökség, 2019. február 6. 10:16

Frans Timmermanst, az Európai Bizottság első alelnökét, az Európai Szocialisták (PES) választási csúcsjelöltjét ki kell vonni a bizottság munkájából arra az időre, amíg aktívan részt vesz az európai választási kampányban - tudatta a magyar kormány álláspontját Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter levélben Jean-Claude Junckerral, a bizottság elnökével.

Magyarországot a bevándorláspolitikája miatt támadják az EU-ban a bevándorláspárti erők

Miniszterelnökség, 2019. február 4. 16:35

Nem az európai parlamenti (EP-) választási kampányban kell a Magyarország ellen politikai megfontolásból indított hetes cikkely szerinti eljárást megtárgyalni, de ezen a téren az Európai Unió soros elnökségét ellátó Románia részéről "nem hiányzik a jó szándék" - mondta Gulyás Gergely az MTI-nek hétfőn, miután George Ciambával, a román kormány európai ügyekért felelős miniszterével tárgyalt Bukarestben.