Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

A magyarokkal szemben adóssága van a világnak

Miniszterelnökség, 2014. október 23. 18:09

"A magyarokkal szemben adóssága van a világnak. Az öntudatára ébredt magyarság azonban nem kér többet, de nem is éri be kevesebbel, mint a többi, hozzá hasonló európai nemzet" – fogalmazott Lázár János az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából a hódmezővásárhelyi önkormányzat honlapján csütörtökön megjelent írásában.

2015-ben jelentős bérnövekedésben részesülnek a fegyveres testületeknél szolgálók

Miniszterelnökség, 2014. október 22. 15:51

A jövő évben az állam racionalizálása lesz a feladat, 2015. július 1-jétől jelentős bérnövekedésben részesülnek a fegyveres testületeknél szolgálatot teljesítők, 2016-ban pedig elindul a közszolgálati életpályamodell - ismertette Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter.

Norvég alapok - Lázár János Magyarországra hívja az illetékes norvég minisztert

Miniszterelnökség, 2014. október 22. 16:00

Magyarországra hívja Norvégia illetékes miniszterét Lázár János a Norvég Civil Támogatási Alap ügyében, miután lezárult a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) ezzel kapcsolatos vizsgálata - ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a kormányülés alatt tartott tájékoztatón.

A magyarságnak minden oka megvan a büszkeségre

A miniszterelnök-helyettes, 2014. október 22. 10:58

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerint a magyarságnak vissza kell szereznie önbecsülését, mert minden oka megvan arra, hogy büszke legyen magára.

A magyar kormány baráti segítséget vár az Egyesült Államoktól

Miniszterelnökség, 2014. október 20. 13:05

A magyar kormány az Egyesült Államok stratégiai partnereként, barátjaként azt várja, hogy a kritikák megfogalmazása mellett, konstruktív légkörben beszéljék meg az Egyesült Államokkal a magyar állampolgárokkal szemben meghozott beutazási tilalom ügyét - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén.

Pályázati kiírás - „Közösségi szerepvállalás a Kárpát-medencében”

A miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2014. október 21. 9:52

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága pályázatot hirdet külhoni magyar főiskolai és egyetemi hallgatók számára a „Közösségi szerepvállalás a Kárpát-medencében” címmel megrendezésre kerülő szakmai hétvégén és továbbképzésen való részvételre.

A kormány tiszteletét fejezi ki a mezőtúri reformátusságnak a történelmi emlékhellyel

Miniszterelnökség, 2014. október 17. 15:24

Egy ezeréves állam nevében a kormány tiszteletét fejezi ki az ötszáz éves mezőtúri református kollégiumnak, egyben Mezőtúr városának, valamint a magyar protestantizmus minden ma élő képviselőjenek azzal, hogy történelmi emlékhellyé nyilvánította az intézményt - mondta Lázár János a mezőtúri református nagytemplomban.

A Miniszterelnökség közleménye

Miniszterelnökség, 2014. október 16. 13:39

A honosítási eljárással kapcsolatban megjelent valótlan állítások miatt sajtóhelyreigazítást kért a Miniszterelnökség az Indextől. A portál szeptemberben 2014. szeptember 16-án "Az Ukrán maffia osztja tízezrével a magyar állampolgárságot", illetve másnap "Ma is jönnek a hamisított magyarok" címmel közölt két cikkében is súlyos valótlanságokat állított és sok esetben csúsztatott. Ezáltal a kettős állampolgárság intézményét és a magyar állampolgárságot kérelmező külhoni magyarokat is megalapozatlanul sértette.

Okostelefonos alkalmazás a közigazgatásban

Miniszterelnökség, Területi közigazgatásért felelős államtitkár, 2014. október 15. 16:58

Magyarországon egyedülálló mobiltelefonos alkalmazást hoz létre a Somogy Megyei Kormányhivatal a Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesületével, jelentette be mai sajtótájékoztatóján Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott.