Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Nem mond le a kormány az agrár-környezetgazdálkodási programról

Miniszterelnökség, 2014. július 30. 14:41

A kormány nem szünteti meg az AKG támogatásokat - ahogyan arról a Földművelésügyi Minisztérium tegnap már beszámolt -, hanem az új támogatási időszakban hatékonyabban fogja támogatni a magyar gazdák környezetvédelmi intézkedéseit. Az új rendszer életbe lépéséig a kormány átmeneti finanszírozás bevezetésére készül.

Potápi Árpád: cél a gazdaságpolitika megerősítése

Miniszterelnökség, 2014. július 24. 18:47

Potápi Árpád nemzetpolitikai államtitkár szerint a következő nagy feladat a gazdaságpolitika erősítése lesz a magyar nemzetpolitika területén.

A magyar uniós források intézményrendszere megfelel a követelményeknek

Miniszterelnökség, 2014. július 24. 18:09

Csepreghy Nándor szerint megfelel a követelményeknek az uniós források felhasználásának magyar intézményrendszere a vizsgálatok eddigi eredményei alapján, a kifizetéseket pedig nem függesztették fel: április 15. óta több mint 400 milliárd forint uniós forrás érkezett Magyarországra.

Eddig több mint 650 ezer állampolgársági kérelem és 600 ezer állampolgársági eskü

Miniszterelnökség, 2014. július 24. 17:15

Eddig több mint 650 ezer magyar állampolgársági kérelem érkezett és már mintegy 600 ezren le is tették az állampolgársági esküt - mondta Wetzel Tamás nemzetpolitikai helyettes államtitkár csütörtökön Tusnádfürdőn az MTI kérdésére. Jelezte: az ősszel elkezdődik az állampolgársághoz kapcsolódó jogrendszer teljes körű áttekintése, ami a jövő év végére zárulhat le.

Zsolnay-kiállítás az egykori Honvéd Főparancsnokság felújított épületében

Miniszterelnökség, 2014. július 24. 13:37

Közel hét évtized után a nagyközönség is birtokba veheti a Budai Vár közepén, a Dísz téren álló egykori Honvéd Főparancsnokság épületét, ahol 2014. július 31-én nyílik az Egy zseniális család: Zsolnay című kiállítás, amely mintegy 300 művészi kerámiát és porcelánt vonultat fel.

Megjelent a Miniszterelnökség Szervezeti és Működési Szabályzata

Miniszterelnökség, 2014. július 24. 10:27

A Hivatalos Értesítőben szerdán megjelent a Miniszterelnökség Szervezeti és Működési Szabályzata.

A kormány segíteni kíván a helyreállításában

Miniszterelnökség, 2014. július 23. 21:55

A kormány segíteni kíván a múlt kedden kigyulladt Andrássy úti palota helyreállításában. A tárca kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára két héten belül szeretne tárgyalóasztalhoz ülni a felújításban érintettekkel: a lakók, a tulajdonosok, a kerület és az illetékes hatóságok képviselőivel - közölte a Miniszterelnökség szerdán az MTI-vel.

Folyamatosak a kifizetések Brüsszelből

Miniszterelnökség, 2014. július 22. 16:15

Az Európai Bizottság 2014. április 15. óta, azaz a magyar fejlesztéspolitikai intézményrendszer átalakításának második ütemét követően 30 alkalommal utalt át Magyarország számára uniós forrásokat, összesen több mint 1300 millió euró értékben.

Az uniós vidékfejlesztési támogatások a munkahelyteremtést szolgálják

Miniszterelnökség, 2014. július 21. 16:10

A vidékfejlesztésre fordítható uniós forrásoknak kifejezetten a munkahely- és a lehetőségteremtés lesz a célja a következő hét évben, a kormány ennek jegyében rendezi át a korábbi uniós támogatási gyakorlatot és rendszert - jelentette ki Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Budapesten újságírók előtt.