Miniszterelnökség

Gulyás Gergely

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Magyarország nem fog változtatni a bevándorlással kapcsolatos álláspontján

Miniszterelnökség, Európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár, 2018. november 12. 20:58

Magyarország semmiféle politikai nyomásgyakorlás, vagy kötelezettségszegési eljárás megindítása ellenére sem fog változtatni álláspontján, amely szerint a tömeges migráció negatív jelentség, azt már az Európai Unió külső határánál meg kell állítani - jelentette ki Takács Szabolcs Brüsszelben.

A migráció ügye miatt támadják Magyarországot, de a kormány ebben a kérdésben nem hajlandó megegyezni

Miniszterelnökség, 2018. november 12. 17:54

Gulyás Gergely szerint továbbra is a migráció ügye miatt folyik kampány Magyarország ellen, amely minden vitás esetben nyitott volt a megállapodásra az Európai Bizottsággal, kizárólag a migráció kérdésében nem hajlandó a megegyezésre, ez pedig egy "politikai hecckampányhoz" vezet az országgal szemben.

Stabil a magyar érdekképviselet, megerősödött a Magyar Közösség Pártja a szlovákiai önkormányzati választásokon

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. november 12. 15:43

A magyar érdekképviselet a hétvégi szlovákiai önkormányzati választáson nem csorbult, meg tudta őrizni azokat a pozíciókat Dél-Szlovákiában, amelyeket eddig is bírtak - mutatott rá a nemzetpolitikai államtitkár a voksolás eredményeit értékelve hétfőn Budapesten. Kitért arra is, hogy a Magyar Közösség Pártja (MKP) erősödött a választásokon.

Letették a mosonmagyaróvári vár 1,3 milliárd forintos turisztikai fejlesztésének alapkövét

Miniszterelnökség, Közszolgálatért Felelős Államtitkár, 2018. november 10. 14:39

Letették a mosonmagyaróvári vár 1,3 milliárd forintos turisztikai fejlesztésének alapkövét szombaton, a beruházást a nemzeti kastély- és várprogram keretében finanszírozzák.

A családok éve program fontos része az óvodapedagógia

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. november 10. 13:35

A családok éve program fontos eleme az óvodapedagógia megerősítése - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton Szekszárdon.

A szórványban élő magyarság a nemzeti együttműködés szerves részét képezi

Miniszterelnök-helyettes, 2018. november 10. 11:10

A szórványban élő magyarság a nemzeti együttműködés szerves részét képezi – hangsúlyozta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott a temesvári Szórvány Alapítvány 25 éves évfordulója alkalmából tartott ünnepségen péntek délután Temesváron.

A magyar kormány részt vesz a hetes cikkely szerint indult eljárás megvitatásában

Miniszterelnökség, 2018. november 9. 14:44

A magyar kormány továbbra is érvénytelennek tartja a Sargentini-jelentésről szóló európai parlamenti döntést, de ettől függetlenül részt vesz az Általános Ügyek Tanácsában a hetedik cikkely szerint indult eljárás megvitatásában, és teljes körű tájékoztatást igyekszik adni minden tagállam számára - közölte Gulyás Gergely.

Tornacsarnokkal bővült az ajkai Szent István Király Általános Iskola

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. november 7. 14:44

Tornacsarnokkal bővült az ajkai Szent István Király Általános Iskola épületegyüttese; a több mint 380 millió forintos ráfordítással elkészült létesítményt szerdán a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára adta át.

Magyarország nem azért vetette le a láncait, hogy újakra cserélje

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2018. november 7. 8:52

Magyarország nem azért vetette le a láncait, hogy újakra cserélje; a jelek szerint a Nyugat nem értette meg, hogy a magyarok azért küzdöttek 1956-ban is, mert a végsőkig ragaszkodnak saját kultúrájukhoz, életformájukhoz - jelentette ki Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából rendezett hétfői brüsszeli megemlékezésen.