Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Érthetetlen, hogy Soros szava többet ér Brüsszelben, mint egy EP-képviselőé

Miniszterelnökség, 2017. szeptember 23. 7:55

Demokratikus gondolkodással érthetetlen, hogy egy Amerikából érkezett, nagyon gazdag embernek "a szava többet ér Brüsszelben, mint egy európai parlamenti képviselőé" - mondta Lázár János a Magyar Időknek adott interjúban Soros György befolyását elemezve.

A Kárpát-medence magyar közösségei nem adták fel az autonómiáért folytatott harcukat

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. szeptember 22. 15:23

A Kárpát-medence magyar közösségei nem adták fel az autonómiáért folytatott harcukat, de a közösségeknek az őket érő támadások ellen is egyfolytában védekezniük kell - jelentette ki Potápi Árpád János, a magyar miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) nagyváradi ülésén.

Az elmúlt száz év legnagyobb óvoda- és iskolafelújítási programja folyik az országban

Miniszterelnökség, 2017. szeptember 22. 11:37

Legutóbb csaknem száz éve folyt a maihoz hasonló óvoda- és iskolafelújítási program az országban - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter Hódmezővásárhelyen.

A kormány mindent megtesz a magyar érdekek védelméért

Miniszterelnökség, 2017. szeptember 21. 14:13

Aki a magyar érdekeket veszélyezteti, az arra számíthat, hogy a magyar állammal találja magát szemben - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 98. Kormányinfón, melyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Takács Szabolcs államtitkár megbeszélése Julian King biztonsági unióért felelős uniós biztossal

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. szeptember 21. 13:55

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára 2017. szeptember 21-én Budapesten megbeszélést folytatott Julian King biztonsági unióért felelős uniós biztossal.

Vidékfejlesztési forrás igényelhető ipari célú faültetvények telepítésére

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. szeptember 21. 10:41

Az ipari célú fás szárú ültetvények telepítését szabályozó kormányrendelethez igazodva módosult a Vidékfejlesztési Program erdősítést támogató felhívása. Ennek eredményeképpen már ipari faültetvények telepítésére is igényelhető támogatás.

A 140 éve született Medgyaszay István építőművészre emlékeznek Budapesten

Miniszterelnökség, 2017. szeptember 20. 13:47

Konferenciával emlékezik a 140 éve született Medgyaszay István építészre a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) szerdán a Pesti Vigadóban. Az eseményen Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: Medgyaszay István életműve fontos kapocs a jelen és a múlt között a magyar építészettörténetben.

Sikerült eloszlatni a "baloldali ködöt"

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. szeptember 20. 12:45

Sikerült eloszlatni azt a "baloldali ködöt", amely az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának Magyarországon tartózkodó delegációját jellemezte érkezése előtt - mondta újságíróknak a Miniszterelnökség politikai államtitkára.

Több mint nyolcvan határon túli emlékmű újulhat meg

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. szeptember 19. 16:24

Nyolcvannál is több határon túli első világháborús emlékmű újulhat meg március végéig százmilliós pályázati forrásból - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.