Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

A külhoni magyar pedagógusok munkájának mércéje, lesz-e magyar jövő

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. április 29. 16:54

A külhoni magyar pedagógusok munkájának mércéje nem csak az, hogy milyen lesz a magyar jövő Tordán, Zentán vagy Rimaszombaton, hanem hogy egyáltalán lesz-e magyar jövő, lesz-e kit tanítani évtizedek, évszázadok múlva is - mondta Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára az "Év tanára" díjkiosztó ünnepségén.

Tisza István születésnapjára emlékeztek Geszten

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. április 29. 15:30

Részt vett és felszólalt azon az ünnepségen a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára is, amelyet a Tisza Család Geszti Emlékköre szervezett a néhai miniszterelnök, Tisza István születésének 156. évfordulója alkalmából a Család volt geszti birtokán.

Kelet-ukrajnai harcokban megsebesült katonák alkotásaiból nyílt kiállítás Hajdúszoboszlón

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. április 28. 18:35

A kelet-ukrajnai harcokban megsebesült ukrán katonák művészeti terápia keretében készült alkotásaiból nyitottak meg kiállítást pénteken Hajdúszoboszlón, a Hotel Aurumban.

Részt vett a Fényes Adolf születésének 150. évfordulóján tartott megemlékezésen Latorcai Csaba

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. április 28. 12:00

Megemlékezést tartott a Nemzeti Örökség Intézete Fényes Adolf festőművész születésének 150. évfordulója alkalmából. A festő Salgótarján Utcai zsidó Temetőben található sírjánál tartott eseményen beszédet mondott a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára is.

Kiállítás nyílt Szent Lászlóról a Magyarság Házában

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. április 27. 20:58

A hadvezér, a törvényhozó, az egyházépítő uralkodót és utókorra gyakorolt hatását mutatja be a Szent László élete, kultusza és szellemi öröksége című kiállítás, amely a Magyarság Házában nyílt meg csütörtökön a Szent László-év keretében.

További ötszáz ukrán gyermek nyaralhat Magyarországon a kormánybiztosság támogatásával

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. április 27. 16:37

A Kárpátaljáért felelős magyar kormánybiztosság további 500 gyermek magyarországi üdültetését vállalja idén a Balatonnál - közölte Grezsa István kormánybiztos csütörtökön Kijevben az MTI-vel.

Varsóban tárgyalt Latorcai Csaba

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. április 27. 16:02

Varsóban találkozott a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára vezette delegáció Joanna Wronecka, a lengyel külügyminisztérium helyettes államtitkárával.

Az EU-tagállamok képviselői megegyeztek a 27-ek tárgyalási pozíciójáról

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. április 27. 14:57

Az Európai Unióban maradó 27 tagállam képviselőinek sikerült megegyezniük abban az álláspontban, amelyet az unió az Egyesült Királyság kilépésével kapcsolatos Brexit-tárgyalások során képviselni fog - jelentette be Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az uniós ügyekkel foglalkozó miniszteri tanácskozás luxemburgi ülését követően, csütörtökön az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

A miniszterelnök megvédte az ország érdekét Brüsszelben

Miniszterelnökség, 2017. április 27. 14:19

A szerdai brüsszeli vita legfontosabb eredménye, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány megvédte az ország érdekét - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 86. Kormányinfón.