Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Magyarország visszautasítja a migránsfalvak létrehozását

Miniszterelnökség, 2017. június 22. 14:29

Magyarország a leghatározottabban visszautasítja az unió határainak megnyitását és a migránsfalvak Közép-Kelet-Európába telepítését - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 93. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Latorcai Csaba a Festetics-kastély fejlesztéseinek jelentőségéről is beszélt a „Klassz a pARTon! 2017-ben” bemutatóján

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. június 22. 12:00

Részt vett Latorcai Csaba Keszthelyen a Cimbora Alapítvány szervezésében, a 2017-ben harmadik alkalommal megrendezett Klassz a pARTon! nyáresti komolyzenei koncertsorozat beharangozó sajtótájékoztatóján.

Magyarország 2018 elején nyújtja be a Dunai Limes világörökségi nevezését

Miniszterelnökség, 2017. június 21. 13:43

Magyarország 2018 elején nyújtja be a Dunai Limes világörökségi nevezését három másik országgal együtt - hangzott el a Magyar Limes Szövetség (MaLimSz) által szervezett szerdai budapesti Duna-Limes konferencián.

35 millió forintot kell visszafizetnie Mondok Józsefnek

Miniszterelnökség, 2017. június 19. 17:35

Mondok József izsáki polgármesternek vissza kell fizetnie a "Vadászház építése" megnevezésű fejlesztésre felvett támogatást.

Kárpátaljai festőművészek munkáiból nyílt kiállítás Rómában

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. június 19. 9:46

A hagyomány vonzásában – válogatás kárpátaljai festőművészek munkáiból címmel nyílt tárlat Rómában, a Magyar Akadémián. A tárlatot Grezsa István kormánybiztos nyitotta meg. A kiállítás része a Miniszterelnökség azon programjának, amelynek keretében a magyar kormány 130 műből álló kollekciót vásárolt kárpátaljai művészektől.

Külhoni magyar családi vállalkozások támogatására hirdettek pályázatokat

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. június 16. 13:40

A külhoni magyar vállalkozások támogatására 830 millió forint értékben hirdettek pályázatokat - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken Gyulán.

Nyomás alá akarják helyezni Magyarországot

Miniszterelnökség, 2017. június 15. 14:29

Az Európai Bizottság nyomás alá akarja helyezni Magyarországot a kvótaügyben indított kötelezettségszegési eljárással - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 92. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Támogathatóvá válik az ipari faültetvény telepítése a Vidékfejlesztési Programban

Miniszterelnökség, 2017. június 15. 8:25

Immár önálló kormányrendelet szabályozza az ipari célú fás szárú ültetvények telepítését. Ennek eredményeképpen napokon belül a Vidékfejlesztési Program erdősítésre szánt támogatási keretéből az erdőnek nem minősülő, ipari faültetvények telepítésére is igényelhető forrás. A vonatkozó 135/2017. (VI. 9.) Korm. rendelet a Magyar Közlöny 2017. évi 86. számában jelent meg.

Lendületben a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program

Miniszterelnökség, 2017. június 13. 9:36

A Magyar Kormány 2016 decemberében hozott döntést a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program támogatásáról. Ennek értelmében 17,2 milliárd forint áll a Miniszterelnökség rendelkezésére a magyar óvodák fejlesztésére a Kárpát-medencében.