Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Módosul az örökségvédelemről szóló törvény

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2014. november 20. 15:44

A kormány benyújtotta a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV törvény módosítására vonatkozó javaslatát. Az indítvány tárgyalását november utolsó hetében kezdi meg a Parlament, döntés pedig december közepén születhet.

Megújul a doba-somlóvári Erdődy-kastély parkja

Miniszterelnökség, Területi közigazgatásért felelős államtitkár, 2014. november 19. 19:41

A Miniszterelnökség nagy hangsúlyt fektet épített örökségünk megújítására, mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerdán Dobán a doba-somlóvári Erdődy-kastély parkjának rehabilitációjáról szóló sajtótájékoztatón.

Könyv a magyar veszteségekről, a felelősségről

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2014. november 19. 7:44

Folyamatos munkánk életben tartani minden felnövekvő nemzedék éberségét és tisztességét, hogy a holokauszt soha többet ne történhessen meg - mondta L. Simon László kedden a Magyar Holokauszt 70 - veszteségek és felelősségek című kötet bemutatóján a Tom Lantos Intézetben.

A versenyképes vidéki élet megalapozása a cél

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2014. november 18. 15:26

„Az Európai Unióval kötött partnerségi megállapodásban deklaráltuk, hogy a fejlesztési források 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fordítjuk, és nincs ez másként az agrár-vidékfejlesztés területén sem” – mondta Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Gong rádiónak adott interjúban.

Újra az államnak adott igazat a bíróság az integráció ügyében

Miniszterelnökség, Nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár, 2014. november 17. 17:28

A Miniszterelnökség pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkársága üdvözli a Fővárosi Törvényszék hétfői döntését, amellyel elutasította az Országos Takarékszövetkezeti Szövetségnek (OTSZ) az integrációs törvény kapcsán indított kártérítési keresetét a magyar állammal és további öt alperessel szemben - közölte az államtitkárság az MTI-vel hétfőn.

„Tolerancia, együttérzés, szolidaritás”

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2014. november 17. 16:54

Joggal tekinthetünk a fogyatékkal élő embertársainkra bajnokként – mondta Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára hétfőn egy szolnoki rendezvényen.

Zrínyi-kiállítás az MNG-ben

Miniszterelnökség, 2014. november 14. 17:04

Egy Rubens-tanítvány elveszettnek hitt Zrínyi-portréja mellett további mintegy száz műtárgy, fegyver, személyes tárgy idézi fel a 350 éve elhunyt Zrínyi Miklós alakját a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) pénteken megnyílt, Költő, hadvezér, államférfi című kiállításán.

Minden támogatást meg kell kapniuk a külhoni fiataloknak az anyaországtól

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2014. november 14. 17:23

Az ifjúságra 2010 óta nem problémaként, hanem intellektuális, morális és gazdasági erőforrásként tekintenek – Vidoven Árpád erről a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Külhoni magyar ifjúságkutatás - 2014 elnevezésű projektjének zárókonferenciáján beszélt pénteken, a Parlamentben.

Felavatták a Fejér Megyei Levéltár ólombetétes díszablakait

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2014. november 14. 16:34

Felavatták pénteken a Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltára ólombetétes díszablakait és felújított műemlékbútorait, valamint leleplezték a székesfehérvári Ferenc József Nőnevelő Intézet egykori épületére visszahelyezett alapítótáblát.