Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

A vidékfejlesztés fenntarthatósága nem szankciókkal és büntetésekkel, hanem a szoros együttműködéssel biztosítható

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. október 19. 10:08

„Fenntartható Gazdálkodás” címmel nagyszabású, hazai és külföldi vezető szakemberek részvételével szervezett konferenciát szerdánn a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Budapesten. Az eseményen Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára a vidékfejlesztés fenntarthatósága kapcsán osztotta meg gondolatait.

Az agrárium nem kizárólagosan gazdasági kérdés

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. október 18. 17:07

Magyarország demográfiai kilátásait, az ország életszínvonalát, a magyar vidék fejlődésének lehetőségeit is meghatározza, hogy a kormány a gazdaságszabályozás eszközrendszerén keresztül miként foglalkozik az agráriummal - jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, egy szakmai tanácskozáson.

Kulturális Örökség Európai Éve 2018

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. október 18. 15:58

Megnyílt a lehetőség a Kulturális Örökség Európai Éve 2018 programsorozatában való részvételre együttműködésben a Miniszterelnökséggel. A nemzetközi tematikus év általános célkitűzése, hogy a kulturális örökség szereplőivel és a civil társadalommal közösen előremozdítsa és támogassa az Európai Uniót, a tagállamokat, valamint a regionális és helyi hatóságokat Európa kulturális örökségének védelmében, megóvásában, fejlesztésében és népszerűsítésében.

Magyarország kész a stabil, bizalmi politikai kapcsolatokon alapuló gazdasági együttműködésre Ukrajnával

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. október 18. 15:19

Magyarország továbbra is kész a folyamatos, komoly gazdasági együttműködésre Ukrajnával, ha az stabil, bizalmi politikai kapcsolatokon alapul - jelentette ki Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa szerdán Ungváron.

A közlekedés fejlesztése az életminőség-javítás egyik legfontosabb feltétele

Miniszterelnökség, 2017. október 18. 15:15

A kormány a közlekedés ügyét a polgári berendezkedés egyik legfontosabb elemeként tartja számon, nemcsak infrastrukturális szervezési, hanem társadalmi és kulturális kérdésnek tekinti - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán, az I. Magyar közlekedési konferencián, Egerben.

A digitalizáció az egyik legfontosabb "személyes közügy"

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2017. október 18. 14:56

A digitalizációt a következő évtized legnagyobb gazdaságfejlesztési programjának és az egyik legfontosabb "személyes közügynek" nevezte szerdán Deutsch Tamás, a Digitális jólét program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos.

További kedvező módosítások a gyógy- és fűszernövény termesztés támogatásában

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. október 18. 9:40

A kertészeti ágazat beruházásainak sikeres megvalósítása érdekében módosította a Miniszterelnökség a gyógy- és fűszernövények termesztésére megjelentetett vidékfejlesztési felhívást. Az ügyfelek számára kedvező változtatások eredményeképpen – többek között – a maximálisan igényelhető támogatási összeg is 50 millió forinttal emelkedett.

A magyar EU-csatlakozás tapasztalatairól tartott előadást Takács Szabolcs Montenegróban

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. október 16. 17:17

Magyarország szeretné a nyugat-balkáni térség országaival megosztani mindazt a tudást, amelyet Budapest az Európai Unióhoz, illetve a NATO-hoz történő csatlakozás során szerzett - hangsúlyozta Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár hétfőn egy podgoricai konferencián, amelyet a montenegrói kormány a stabilizációs és társulási megállapodás aláírásának tizedik évfordulója alkalmából rendezett.

Ülésezett a MÁÉRT Külügyi és Jogi Szakbizottsága

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. október 16. 14:13

A budapesti Duna Palotában ülésezett hétfőn a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) Külügyi és Jogi Szakbizottsága.