Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

A kormány elkötelezett a további béremelések mellett az egészségügyben

Miniszterelnökség, 2018. március 24. 11:17

A kormány elkötelezett a további béremelések mellett az egészségügyben az ország gazdasági teljesítőképességének függvényében - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Hódmezővásárhelyen.

A szülőföldjükön boldoguló fiatalok a magyar jövőt erősítik

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. március 23. 15:53

A fiatalok a szülőföldjükön megszerzett tudással és helyben való érvényesülésükkel a magyar jövőt erősítik - jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a felvidéki Dunaszerdahelyen, ahol köszöntőt mondott a 2015, a külhoni magyar szakképzés éve program keretében megvalósult fejlesztések átadásán csütörtökön.

Kárpátalján a magyar iskolaépítés a legjobb válasz az ukrán oktatási törvényre

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. március 23. 13:59

A magyar iskolaépítés a legjobb válasz Kárpátalján a kisebbségek anyanyelvi oktatási jogait szűkítő ukrán tanügyi törvényre - jelentette ki Grezsa István kormánybiztos pénteken Munkácson, amikor ünnepélyesen átadta a Szent István Római Katolikus Líceum magyar állami támogatással létesült új szakkollégiumi épületét.

Átadták a Vas Megyei Kormányhivatal Celldömölki Járási Hivatalának felújított épületét

Miniszterelnökség, Területi közigazgatásért felelős államtitkár, 2018. március 23. 13:00

Csaknem félmilliárd forintos támogatással, kormányzati forrásból újult meg Celldömölk belvárosában az a háromszintes épület, amelyben ezentúl a Vas Megyei Kormányhivatal Celldömölki Járási Hivatala fogadhatja ügyfeleit.

Egyértelmű és világos gesztus az ukrán háborús sebesültek segítése

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. március 22. 20:39

Magyarország egyértelmű és világos gesztusa a kelet-ukrajnai harcokban megsebesült ukrán katonák rehabilitációjának segítése - mondta a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa csütörtökön sajtótájékoztatón Hajdúszoboszlón.

Átadták a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszát

Miniszterelnökség, 2018. március 22. 11:30

Átadták a forgalomnak a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszát csütörtökön délelőtt, a 13,4 kilométeres útszakasz 38 milliárd forintból uniós és belföldi források felhasználásával épült meg.

A szocializmusban eltűnt, most pótolták – nagy értékű falikárpittal gazdagodott a keszthelyi Helikon Kastély

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. március 22. 14:00

Ünnepélyes keretek között adta át Latorcai Csaba a keszthelyi Helikon Kastélyban azt a nagy értékű falikárpitot, amelyhez a Magyar Állam árverés útján jutott.

A Kormány mindent megtesz a hazai fuvarozók számára hátrányos európai uniós intézkedések ellen

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2018. március 21. 17:14

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára beszédet mondott szerdán a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) rendkívüli, nyílt elnökségi ülésén. Az eseményen a kormányzat képviseletében Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, az Európai Parlament részéről pedig Deli Andor képviselő is felszólalt.

Másfél milliárd forint vidékfejlesztési támogatással épülhet sertés vágó-, és feldolgozó üzem Sárrétudvarin

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2018. március 21. 16:05

A Vidékfejlesztési Program keretében mintegy 1,5 milliárd forint támogatást nyert a Kurucz Cégcsoport, melynek köszönhetően egy új és komplex sertés vágó-, és feldolgozó üzem kiépítésére nyílik lehetőségük Sárrétudvarin. A beruházás alapkőletételére 2018. március 21-én ünnepélyes keretek között került sor, melyen Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára mondta el köszöntő gondolatait.