Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Befejeződött a hódmezővásárhelyi Kagylóhéj Központ felújítása

Miniszterelnökség, 2018. február 17. 15:36

Befejeződött a hódmezővásárhelyi Kagylóhéj Család- és Gyermekjóléti Központ fejújítása, az épületet Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át.

Minden vegyes házasságban született gyermeknek kell magyar oktatás

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. február 17. 13:39

A kormány célja, hogy minden vegyes házasságban született gyermek járhasson magyar bölcsődébe, óvodába, különben "elvesznek" a magyarság számára - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton Budapesten, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége által szervezett családi naphoz kapcsolódó konferencián.

Februártól egyszerűbb a gázkészülékek cseréje

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2018. február 16. 13:03

Észszerű szabályokat vezetett be a kormány február elsejével a gázkészülékek cseréjére vonatkozóan, így értékes időt és felesleges kiadásokat takaríthatnak meg a fogyasztók - hangsúlyozta a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hasonló állásponton van Spanyolország és Portugália a V4-ekkel az uniós költségvetés kérdésében

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2018. február 16. 11:51

Hasonló állásponton van Spanyolország és Portugália a V4-ekkel az európai uniós költségvetés kérdésében, egyetértenek abban, hogy a kohéziós és a közös agrárpolitika ne szenvedjen károkat a Brexit kapcsán - mondta a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára pénteken telefonon nyilatkozva az MTI-nek.

Kiírták a Petőfi Sándor és a Kőrösi Csoma Sándor Program idei ösztöndíjpályázatait

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. február 15. 16:41

A tavalyinál is többen nyerhetnek ösztöndíjat idén a szórvány magyarságát támogató Petőfi Sándor Program (PSP) és a diaszpórára összpontosító Kőrösi Csoma Sándor Program (KCSP) pályázatain. Az előbbi keretszámát 65-ről 75-re, utóbbiét, amely 30 fős egyházi ösztöndíjpályázattal egészül ki, 115-ről 150-re emelték - jelentette be csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának vezetője.

Biztosított a magyar vadgazdálkodás jövője

Miniszterelnök-helyettes, 2018. február 15. 16:37

Az elmúlt évek intézkedései megteremtették a vadgazdálkodás jövőjének szakmai és pénzügyi alapjait, a szükséges jogszabályi keretet, de fel kell lépni a vadászati fegyvertartást értelmetlenül szigorító uniós kezdeményezés ellen - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke a 25. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás (FeHoVa) megnyitóján.

Nagy értékű orvosi eszközöket adott át családorvosi rendelők számára Grezsa István Kárpátalján

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. február 15. 15:24

A kárpátaljai háziorvosi szolgálat működéséhez szükséges orvosi eszközöket adott át ünnepélyes keretek közt több mint 38 millió forint értékben Grezsa István kormánybiztos az Ukrán Vöröskereszt Kárpátalja megyei szervezetének csütörtökön az ukrán-magyar határ melletti Tiszasalamonban.

Magyarország harcba száll az ENSZ migrációs tárgyalássorozatában

Miniszterelnökség, 2018. február 15. 14:36

Magyarország marad az ENSZ migrációs tárgyalássorozatában és harcba száll azért, hogy érdemben befolyásolni tudja az elképzeléseket - közölte Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője a 109. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Teljesen felújítják II. Rákóczi Ferenc szülőházát Borsiban

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. február 14. 16:32

A magyar kormány támogatásából két ütemben, összesen mintegy 1,6 milliárd forintból teljesen megújul II. Rákóczi Ferenc szülőháza, a ma Szlovákiában található borsi kastély - jelentette be a helyszínen Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára szerdán.