Miniszterelnökség

Orbán Viktor

miniszterelnök

Vezető hírek

Benjámin Netanjahu is gratulált Orbán Viktornak

Miniszterelnökség, 2014. április 24. 14:24

Levélben gratulált Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök Orbán Viktor kormányfőnek az április 6-i országgyűlési választási győzelméhez – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön az MTI-vel.

A személy- és a teherforgalomnak is fontos a Budapest-Belgrád vasútvonal

Miniszterelnökség, 2014. április 23. 22:06

A személy- és a teherforgalomnak is fontos a felújítandó Budapest-Belgrád vasútvonal, amely jelenleg csak a kerékpárral versenyképes - hangsúlyozta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a szabadkai Pannon RTV Közügyek című műsorában szerdán.

4,45 milliárd forintból épít új gyárat a Kerox Kft.

Miniszterelnökség, 2014. április 23. 13:00

4,45 milliárd forintos fejlesztéssel építi meg új gyárát a magyar tulajdonosi hátterű Kerox Kft. Sóskúton. A termelési kapacitás jelentős bővítését egyedi kormányzati döntésen alapuló támogatás teszi lehetővé – jelentette be szerdán Szijjártó Péter és Kovács Attila Gábor igazgató közös sajtótájékoztatón Diósdon.

Több mint 2,5 milliárd forintos beruházás a Rosenberger Kft.-nél Jászárokszálláson

Miniszterelnökség, 2014. április 23. 19:14

Komplex fejlesztésként 2,6 milliárd forint értékű beruházás kezdődött a német tulajdonú családi cég, a Rosenberger hazai leányvállalata, a Rosenberger Magyarország Kft. jászárokszállási gyárában.

Bemutatták a Salgótarjáni utcai zsidó temetőről készült albumot

Miniszterelnökség, 2014. április 23. 18:32

A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) 2014. április 23-án, szerdán 16 órakor a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében bemutatta A Salgótarjáni utcai zsidó temető című albumát, amelyet Radnainé Dr. Fogarasi Katalin, az intézet elnöke és a könyv felelős kiadója, illetve Dr. Csorba László a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója méltatott.

Felavatták Puskás Ferenc bronzszobrát

Miniszterelnökség, 2014. április 21. 20:09

"Szobrot kegyeleti okokból szokás állítani, de Puskás Ferencre nem csak emlékezni akarunk, ugyanis azt szeretnénk, hogy a fiatalok erőt merítsenek ebből a szoborból, hogy miként lehet egy vidéki fiúból ünnepelt sztár" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Felcsúton.

Újabb külföldi és vállalati gratulációk Orbán Viktornak

Miniszterelnökség, 2014. április 17. 11:35

Újabb miniszterelnökök, más külföldi politikusok, valamint vállalatvezetők gratuláltak Orbán Viktor kormányfőnek az április 6-i országgyűlési választási győzelemhez.

A holokauszt a nemzet közös fájdalma volt

Miniszterelnökség, 2014. április 16. 18:20

A nemzet közös fájdalmának és veszteségének nevezte a holokausztot Orbán Viktor miniszterelnök a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) írt levelében.

Az Eximbank megállapodása újabb lendületet ad a magyar exportnak Fehéroroszországba

Miniszterelnökség, 2014. április 16. 16:55

Az Eximbank megállapodása újabb lendületet ad a magyar exportnak Fehéroroszországba - mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára szerdán a Parlament épületében abból az alkalomból, hogy 10 millió dolláros bankközi vevő-hitelkeretről írt alá megállapodást a fehérorosz fejlesztési bank és a magyar Eximbank.