Miniszterelnökség

Gulyás Gergely

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Külső határvédelemre kellene fordítani a bevándorlók támogatására szánt összegeket

Miniszterelnökség, 2019. április 18. 10:50

Az Európai Uniónak minden olyan forrást, amelyet a bevándorlókra költ, inkább a külső határok védelmére kellene fordítania - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Már az első három napban több száz település regisztrált a Magyar Falu Program pályázati felületén

Miniszterelnökség, 2019. április 18. 14:15

2019. április 15-én nyílt meg a Magyar Falu Program pályázati felülete a kedvezményezett önkormányzatok, illetve egyházközösségek számára. Már az első napon több száz regisztráció és számos pályázati anyag érkezett. A Magyar Államkincstár rendszere jól vizsgázott, fennakadás nélkül kezeli a folyamatosan beérkező pályázatokat.

Megalakult a Hungary Helps Ügynökség

Miniszterelnökség, Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár, 2019. április 16. 12:49

Megalakult a Hungary Helps Ügynökség. A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkárságának keretében működő új ügynökség feladata lesz az üldözött keresztényeket segítő programok koordinálása - közölte Azbej Tristan kedden Budapesten.

Zsidó honfitársaink tragédiája az egyik legsúlyosabb teher a magyar történelemben

Miniszterelnökség, Európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár, 2019. április 15. 9:00

A pusztán zsidóságuk miatt meggyilkolt magyar honfitársaink tragédiája az egyik legsúlyosabb teher a magyar nemzet történelmében, amelyet nem szabad elfelejteni - mondta a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára az Élet Menete rendezvényen az MTI-nek vasárnap.

Elérhető a falusi csok támogatott településeinek listája

Miniszterelnökség, 2019. április 12. 13:53

A kormany.hu-n megtalálható azoknak a magyarországi településeknek a listája, ahol elérhető lesz a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (falusi csok).

A falusi csok támogatott településeinek listája

Miniszterelnökség, 2019. április 12. 9:45

A csatolt dokumentumban felsorolt 2486 magyarországi településen érhető el a családi otthonteremtést szolgáló állami pénzkeret.

Magyarország felelős a keresztény közösségekért

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2019. április 12. 9:10

Mindenki felelős a saját környezetéért, közösségéért, és mivel Magyarország a keresztény kultúrkörbe tartozik, felelős a világ keresztény közösségeiért is - mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezett Keresztényüldözés a történelemben című konferencián.

Koholt vádak alapján próbálja Magyarországot elítéltetni az Európai Parlament bevándorláspárti többsége

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2019. április 10. 8:06

Koholt vádak alapján próbálja Magyarországot elítéltetni az Európai Parlament (EP) bevándorláspárti többsége, ezt bizonyítja az is, hogy nem halad előre a hetes cikk szerinti eljárás a tagállamok kormányait tömörítő tanácsban - jelentette ki kedden a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára.

Kollár Tibor kapta a Granasztói György-díjat

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2019. április 10. 7:57

Kollár Tibor pszichiáter kapta idén a Granasztói György-díjat, amellyel a Kárpát-medence magyar műemlékeinek megóvásáért tevékenykedők munkáját ismerik el.