Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Kastélyprogram - Három kastély újul és szépül meg Borsodban

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2015. január 27. 17:05

A Nemzeti Kastélyprogram keretében újul meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a füzérradványi és a fáji kastély, emellett folytatódik az edelényi L'Huillier-Coburg-kastély és parkjának rekonstrukciója is - hangzott el azon a szakmai tanácskozáson, amelyet kedden tartottak az edelényi kastélyban.

A Miniszterelnökség közleménye

Miniszterelnökség, 2015. január 27. 11:11

A sajtóban napvilágot látott állításokra reagálva, fontosnak tartjuk leszögezni, hogy az Európai Bizottság nem kritikát, hanem szakmai észrevételeket fogalmazott meg a Vidékfejlesztési Program kapcsán, minden tagállam esetében ugyanígy jár el.

Független, központi adatgazda jön létre a közműszektorban

Miniszterelnökség, 2015. január 27. 10:48

A Kormány 2015. január 21-ei ülésén döntést hozott a Központi Adatgyűjtő és Feldolgozó Zrt. (KAF) létrehozásáról.

Folytatódik a Kőrösi Csoma Sándor Program

A miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2015. január 27. 10:16

Folytatódik a diaszpóra magyarságának megerősítését célzó Kőrösi Csoma Sándor Program, amelyre február 27-éig várják a jelentkezéseket – jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Embermentő közszolgák

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2015. január 26. 16:39

A holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából ünnepélyes keretek közt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen mutatták be Dr. Kovács Tamás Embermentő közszolgák a holokauszt idején című könyvét hétfőn.

Növekedésben a civil szektor

Miniszterelnökség, 2015. január 24. 10:06

2012-es évhez képest 2013-ban a civil szektorban növekedett a foglalkoztatottak száma. A KSH adatai alapján nőtt a szervezeteknél foglalkoztatottak bérköltsége és átlagkeresete is. Közlemény.

A kormány versenyképes ajánlatot nyújt a kistelepüléseken élőknek

Miniszterelnökség, 2015. január 23. 15:37

A kormány a helyi infrastruktúra fejlesztésével versenyképes ajánlatot akar nyújtani a hátrányos térségek kistelepülésein élőknek – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a Csongrád megyei Földeákon.

Az uniós források hatékony felhasználása az egyik legfontosabb feladat

Miniszterelnökség, 2015. január 22. 20:02

Az uniós források hatékony felhasználását, a közigazgatás korszerűsítését és a nemzeti közműszolgáltató elindítását nevezte az év legfontosabb feladatának Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Hódmezővásárhelyen.

Nem lehet forrásvesztés az uniós pályázatoknál

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2015. január 22. 12:00

A 2015. évi fejlesztéspolitikai cselekvési terv szerint az ország nem veszíthet forrást a 2007-2013-ra megítélt uniós pénzek esetében, "minden pénzt haza kell hozni" az elmúlt uniós ciklusra vonatkozó, Magyarország rendelkezésére álló 8200 milliárd forintból – mondta Csepreghy Nándor helyettes államtitkár.