Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Az anyanyelv megőrzésének lehetőségei a magyar nyelvterület peremén

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2016. október 21. 18:00

Meghívást kapott Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára is a Termini Magyar Nyelvi Kutatóhálózat megalakulásának 15. esztendeje alkalmából rendezett nemzetközi tudományos konferenciára, Eszékre.

A kárpátaljai magyar szervezetek és a magyar külképviseletek közösen emlékeztek 1956-ra Ungváron

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2016. október 20. 16:13

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ), valamint a kárpátaljai magyar külképviseletek közösen emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról csütörtökön Ungváron az 1956-os emlékműnél és a börtön falán elhelyezett 1956-os emléktáblánál.

Közbeszerzés: mérlegen a gyakorlat

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2016. október 20. 15:01

A 2015. november 1-jén életbe lépett új közbeszerzési törvény első évének gyakorlati tapasztalatairól tartott konferenciát csütörtökön a Miniszterelnökség és a Közbeszerzési Hatóság.

Húszmilliárd forintból korszerűsítik a kormányhivatali épületeket

Miniszterelnökség, Területi közigazgatásért felelős államtitkár, 2016. október 20. 11:11

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretéből összesen húszmilliárd forint támogatást kap a kormányhivatali rendszer, amelynek 237 ingatlanját újítják fel 2018-ig - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerdán Zalaegerszegen.

Elindult a Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramjának őszi szemesztere

Miniszterelnökség, Területi közigazgatásért felelős államtitkár, 2016. október 20. 10:16

A Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramjának nyitórendezvényére került sor a Miniszterelnökségen.

Magyarország célja, hogy a kvóta lekerüljön a napirendről

Miniszterelnökség, 2016. október 18. 16:25

A magyar kormány célja, hogy elérje, vegyék le a napirendről Brüsszelben a kötelező betelepítési kvótákat - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 66. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Az uniós támogatásoknál 2016 a pályázatok, 2017 a kifizetések éve lehet

Miniszterelnökség, 2016. október 18. 18:03

Az uniós támogatásoknál 2016 a pályázatok éve lesz, míg 2017 a kifizetéseké és a megvalósítás megkezdéséé - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága keddi ülésén.

Magyarország kérte a kötelező kvótákra utaló rész törlését a nyilatkozatból

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2016. október 18. 19:43

Mivel tudható, hogy a migránsok legtöbbje illegálisan tartózkodik Európában, Magyarország kérte az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozóján elfogadandó nyilatkozatból a kötelező elosztási kvótákra utaló szövegrész törlését - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára kedden Luxembourgban.

Nem kell tartania az országnak a kohéziós pénzek megvonásától

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2016. október 18. 7:43

Nem kell tartania Magyarországnak az uniós kohéziós pénzek megvonásától, lehet, hogy a kormány már jövő tavasszal elérhetővé tudja tenni az összes pénzt, és arra is készül, hogy 2020 után saját forrásokból tudja működtetni a fejlesztéseket - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Magyar Idők keddi számában.