Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

A leggazdagabban használt nyelvek között a magyar

Miniszterelnökség, 2015. június 26. 15:10

A világhálón leggyakrabban és leggazdagabb módon használt 20-30 nyelv közé tartozik a magyar – mondta Deutsch Tamás.

Milliárdok Veszprém megyének az új uniós ciklusban

Miniszterelnökség, Területi közigazgatásért felelős államtitkár, 2015. június 26. 13:29

A 2014-2020-as európai uniós ciklusban 45,17 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik Veszprém megyébe. Veszprém városa 11,54 milliárd forint lehívására lesz jogosult – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár, megyei fejlesztési biztos, csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az idén 2700 milliárd forint uniós forrásra tervezik pályázatok kiírását

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2015. június 24. 14:22

Az idén a tervek szerint 133 pályázati felhívást ír ki a kormány, összesen mintegy 2700 milliárd forint forrásra - közölte a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára szerdán Nagykanizsán.

Több uniós tagállam is ellenzi a kötelező menekültkvótákat

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2015. június 23. 18:00

A migrációs válság kezelésének kérdése uralta az Európai Unió közösségi ügyekért felelős minisztereinek, államtitkárainak keddi luxembourgi tanácskozását, amely az állam-, illetve kormányfők e heti csúcstalálkozóját volt hivatott előkészíteni - számolt be a megbeszélésekről Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára, hozzátéve: a tagállamok jelentős száma ellenzi, hogy a tagállamoknak kötelező kvóták alapján kelljen menekülteket befogadniuk.

Magyarország az új uniós költségvetési ciklus egyik legnagyobb nettó haszonélvezője

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2015. június 23. 14:44

Magyarország a 2020-ig tartó európai uniós költségvetési időszak egyik legnagyobb nettó haszonélvezője - jelentette ki az Európai Bizottság magyarországi képviseletvezetője kedden Debrecenben, egy konferencián.

Egyes szomszédos országokban magyarellenes tevékenységek tapasztalhatók

Miniszterelnökség, 2015. június 23. 11:51

A szomszédos országok közül jó néhányban tapasztalhatók kifejezetten magyarellenes fellépések, az Információs Hivatalnak (IH) ezek ellen is küzdenie kell - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtt kedden, az éves meghallgatásán.

Abszolút reális az esély az uniós források 100 százalékos felhasználására

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2015. június 23. 10:16

Abszolút reális a korábbi célkitűzés, hogy Magyarország a 2007-2013-as időszakban az rendelkezésre álló uniós források 100 százalékát felhasználja, és ezt most már senki sem kérdőjelezi meg - így reagált Csepreghy Nándor, a fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár a KPMG nemzetközi tanácsadó cég legfrissebb jelentésére.

Csalók próbálnak visszaélni vállalkozók tájékozatlanságával az uniós pályázatok kapcsán

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2015. június 19. 16:53

A Miniszterelnökséghez érkezett jelzések szerint csalók próbálnak visszaélni a vállalkozók tájékozatlanságával az európai uniós pályázatok kapcsán.

Zéró toleranciát tanúsít az antiszemitizmussal szemben a magyar kormány

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2015. június 19. 9:38

A magyar kormány kategorikusan, a zéró tolerancia elve és gyakorlata alapján fellép az antiszemitizmus minden megnyilvánulása ellen - jelentette ki csütörtök este Washingtonban Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára, a Glass House Orchestra és a Muzsikás Együttes közös, a holokauszt áldozatairól megemlékező és a magyarországi zsidó zenei emlékeket felidéző koncertjének felvezetőjében.