Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Új levélfeldolgozó gépsort állított üzembe a Magyar Posta

Miniszterelnökség, Nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár, 2014. december 19. 15:53

A Magyar Posta Zrt. új gépsort állított üzembe a budaörsi országos logisztikai központban a levélküldemények feldolgozásának modernizálására.

Útjára indul az internetes konzultáció

Miniszterelnökség, 2014. december 19. 13:46

A kormány óriási lehetőségnek tartja az internetes konzultációt – hangzott el a Nemzeti Konzultáció Titkársága sajtótájékoztatóján, melyen Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő bejelentette: az InternetKon nevet viselő országos egyeztetésre 2015 tavaszán kerülhet sor.

Paksi erőmű - nemzetközi tanácsadó testületet hoz létre a kormány

Miniszterelnökség, 2014. december 19. 12:02

A kormány európai szinten elismert szakértők bevonásával, az Országos Atomenergia Hivatalon belül nemzetközi tanácsadó testületet fog létrehozni - mondta el Lázár János az MTI-nek.

Rekordévet zár a magyar fejlesztéspolitika

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2014. december 18. 14:31

A magyar állam 1732 milliárd forintnyi uniós támogatást fizetett ki az idén december 18-ig a pályázóknak, ez az összeg már most meghaladja a tavaly elért 1708 milliárd forintos kifizetési rekordot - ismertette Vitályos Eszter európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár.

Építészeti ötletpályázatot hirdettek egy új velencei kilátó elkészítéséhez

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2014. december 18. 11:32

Építészeti ötletpályázatot hirdetett egy új kilátó terveinek elkészítésére a Velencei-tó és Térsége, a Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács és a VADEX Mezőföld Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. - jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Nem cél az állami tulajdonú hitelintézeti rendszer

Miniszterelnökség, 2014. december 18. 8:45

Nem az a célunk, hogy állami tulajdonú hitelintézeti rendszer jöjjön létre, hanem hogy több mint 50 százalékban hazai, magyar tulajdonú; szeretnék ha a magyar kézben levő bankok aránya 50 és 70 százalék között lenne - mondta Lázár János a Figyelőnek adott interjújában.

A gyűlöletkeltést megtorolja a magyar jogrendszer

Miniszterelnökség, 2014. december 17. 14:14

Aki gyűlöletet kelt, az arra számíthat, hogy a magyar jogrendszer nem hagyja annyiban tettét - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Zsidó Közösségi Kerekasztal szerdai ülése után újságíróknak.

Nemzetközi konferencia az új közbeszerzési rendről és a korrupcióellenességről

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2014. december 17. 10:27

Az új közbeszerzési szabályozás és a legfontosabb korrupcióellenes lépések kiemelt helyen szerepeltek a Miniszterelnökség által szervezett Nemzetközi Korrupcióellenes konferencia napirendjén.

10 éves uniós tagságunk alatt még soha nem hívtunk le annyi pénzt Brüsszelből, mint idén

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2014. december 16. 16:23

Az ellenzék részéről meg-megújuló rémhírkeltéssel szemben a 2013-as rekordkifizetéseket is túltejesíti idén a Miniszterelnökség az EU-s támogatások lehívásában. A szakértők baljós jóslataira rácáfolva mára tényként rögzíthetjük: Magyarország nem hogy nem veszít forrást, de az uniós támogatások lehívásában a régió éllovasai közé tartozunk.