Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

A magyar kormány baráti segítséget vár az Egyesült Államoktól

Miniszterelnökség, 2014. október 20. 13:05

A magyar kormány az Egyesült Államok stratégiai partnereként, barátjaként azt várja, hogy a kritikák megfogalmazása mellett, konstruktív légkörben beszéljék meg az Egyesült Államokkal a magyar állampolgárokkal szemben meghozott beutazási tilalom ügyét - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén.

A kormány tiszteletét fejezi ki a mezőtúri reformátusságnak a történelmi emlékhellyel

Miniszterelnökség, 2014. október 17. 15:24

Egy ezeréves állam nevében a kormány tiszteletét fejezi ki az ötszáz éves mezőtúri református kollégiumnak, egyben Mezőtúr városának, valamint a magyar protestantizmus minden ma élő képviselőjenek azzal, hogy történelmi emlékhellyé nyilvánította az intézményt - mondta Lázár János a mezőtúri református nagytemplomban.

A Miniszterelnökség közleménye

Miniszterelnökség, 2014. október 16. 13:39

A honosítási eljárással kapcsolatban megjelent valótlan állítások miatt sajtóhelyreigazítást kért a Miniszterelnökség az Indextől. A portál szeptemberben 2014. szeptember 16-án "Az Ukrán maffia osztja tízezrével a magyar állampolgárságot", illetve másnap "Ma is jönnek a hamisított magyarok" címmel közölt két cikkében is súlyos valótlanságokat állított és sok esetben csúsztatott. Ezáltal a kettős állampolgárság intézményét és a magyar állampolgárságot kérelmező külhoni magyarokat is megalapozatlanul sértette.

Okostelefonos alkalmazás a közigazgatásban

Miniszterelnökség, Területi közigazgatásért felelős államtitkár, 2014. október 15. 16:58

Magyarországon egyedülálló mobiltelefonos alkalmazást hoz létre a Somogy Megyei Kormányhivatal a Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesületével, jelentette be mai sajtótájékoztatóján Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott.

Sikertörténet a Cseh Tamás Program

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2014. október 14. 13:00

Sikertörténetnek nevezte a magyar könnyűzene támogatására meghirdetett Cseh Tamás Program elindítását L. Simon László egy keddi sajtótájékoztatón a Parlamentben.

Egyeztetés a műemlékvédelemről szóló törvényről

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2014. október 13. 13:30

A kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény módosítása a műemlékvédelmet is érinti, ezért a Miniszterelnökség Kulturális Örökségvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársága szakmai egyeztetést kezdeményezett. Közlemény.

Megjelentek az első uniós pályázatok

Miniszterelnökség, 2014. október 10. 15:31

Egy hónappal azt követően, hogy José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke és Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke aláírták az Európai Unió és Magyarország közötti partnerségi megállapodást, megjelentek az új uniós pályázatok. “Ezzel új időszámítás kezdődött, a koncepciótlan fejlesztéseket felváltja a munkahelyteremtést, az exportra épülő gazdasági növekedést előmozdító korszak” - hangsúlyozta Lázár János pénteken az MTI-nek.

A külpiacokra való jutást segítik az uniós források

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2014. október 10. 15:06

A 2014 és 2020 közötti európai uniós és hazai támogatások a külpiacokra jutásban, valamint a piaci pozíciók erősítésében támogatják a vállalkozásokat - mondta a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára pénteken Kecskeméten.