Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

A Miniszterelnökség közleménye

A miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2014. október 30. 16:07

Biztosnak tűnik Brenzovics Lászlónak, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökének parlamenti mandátuma, az újonnan választott ukrán törvényhozásban, az ukrán Központi Választási Bizottság által feldolgozott adatok alapján.

Ne legyen banktitok a pártiroda-vásárlásra kapott MFB-kölcsön!

Miniszterelnökség, 2014. október 30. 13:12

Lázár János azt javasolja, hogy ne minősüljenek banktitoknak a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által korábban pártiroda vásárlására biztosított kölcsön adatai.

Százmilliárd forint jut hét év alatt az erdők fejlesztésére

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2014. október 30. 14:01

Mintegy százmilliárd forint jut a következő hét évben az erdők fejlesztésére uniós forrásokból - hangzott el az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács (EESZT) húszéves jubileumi ülésén csütörtökön, Sopronban.

Negyven kistelepülésen alakított ki Agora Pontot a posta

Miniszterelnökség, Nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár, 2014. október 30. 11:29

A Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára a projektzáró sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a posta történetében új fejezetet nyitottak, a társaság több olyan feladatot kapott, amelynek megvalósítása az ügyfelek, az állam és a cég érdekeit szolgálja.

A takarékszövetkezeti szektor átalakítása kiállta az alkotmányosság próbáját

Miniszterelnökség, Nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár, 2014. október 29. 17:32

A szövetkezeti hitelintézetek megújítását célzó törvény kiállta az alkotmányosság próbáját, ezért a Miniszterelnökség Nemzeti Pénzügyi Szolgáltatásokért és Postaügyekért Felelős Államtitkársága visszautasítja Demján Sándornak, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnökének a takarékok vagyonának elvételére vonatkozó képtelen vádjait.

A kormány nem hagyja veszni a zsidó kulturális értékeket

Miniszterelnökség, 2014. október 29. 16:59

A kormány elkötelezett a magyarországi zsidó kulturális örökség megőrzése mellett. Ezt bizonyítják azok a támogatások, amelyekről a kabinet már hónapokkal ezelőtt döntött, és amelyekről Lázár János miniszter több ízben egyeztetéseket folyatott, és tájékoztatást nyújtott.

Felgyorsítják az operatív programok munkáit

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2014. október 28. 15:24

Lázár János miniszter arra utasította az érintett tárcákat, minél előbb végezzék el az operatív programok beadásához kapcsolódó feladatokat, hogy a kormány az eredetileg meghatározott november végi határidőnél előbb, várhatóan még a hónap közepén megküldhesse az újabb változatot az Európai Bizottságnak - nyilatkozta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek.

A Miniszterelnökség közleménye

Miniszterelnökség, 2014. október 28. 10:46

Dr. Nobilis Mártont nevezte ki a Nemzeti Kommunikációs Hivatal elnökének a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az állami közműholding lesz a legolcsóbb

Miniszterelnökség, Nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár, 2014. október 24. 9:06

Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára a Magyar Nemzetnek adott interjúban elmondta: rövidesen dönthet a kormány arról, hogy új áramszolgáltató építésével vagy egy meglévő társaság felvásárlásával biztosítja-e a villamos energiát a lakosságnak a közműholdingban.