Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Támogatja az állam a Komáromban feltárt katonaváros leleteinek konzerválását

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2014. november 26. 13:20

A komáromi gátépítés során feltárt összefüggő, római kori katonaváros leleteinek konzerválását ötmillió forintos gyorssegéllyel támogatják - mondta el a helyszín bejárását követő sajtótájékoztatóján Komáromban L. Simon László.

A kormányablakok bővítését tervezi a kormány

Miniszterelnökség, Területi közigazgatásért felelős államtitkár, 2014. november 26. 11:09

A kormány elképzelései szerint a jelenlegi 71-el szemben 260 kormányablak működne a jövőben - jelentette ki a területi közigazgatásért felelős államtitkár szerdán Budapesten, a Napi Gazdaság és a Századvég közös, az önkormányzatiság jövőjéről Budapesten megrendezett szerdai konferenciáján.

Az emberek véleménye nem akadály, hanem maga a megoldás

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2014. november 26. 10:33

A jog, illetőleg a jogalkotás egyidős a civilizációval történetével, fejlődése a társadalom fejlődéséhez köthető – erről Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára beszélt, a “Jogalkotás Érthetően a Pontos Megfogalmazás Művészete” című nemzetközi konferencián.

A Miniszterelnökség munkájáról és munkaidejéről

Miniszterelnökség, 2014. november 25. 18:18

Közlemény a Miniszterelnökség munkájáról és munkaidejéről.

Magyarország teljesen felhasználja a 2007-2013 közötti uniós vidékfejlesztési forrásokat

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2014. november 25. 13:45

A számítások szerint Magyarország teljes mértékben felhasználja a rendelkezésére álló mintegy 1500 milliárd forintnyi 2007-2013 közötti uniós vidékfejlesztési forrást - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Áldozatok a túlélők is

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2014. november 25. 12:33

A kormány a 2015. évet, emlékév keretében a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékének szenteli.

Óriási kitörési lehetőség az örökségvédelemnek

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2014. november 23. 20:32

Fontos kitörési lehetőséget jelent, hogy a kormány elfogadta a Nemzeti Kastélyprogramot, létrejött a Nemzeti Hauszmann Terv Bizottság, ezzel elindulhat a budai Vár rekonstrukciója, emellett új örökségvédelmi jogszabály is készül – mondta L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Módosul az örökségvédelemről szóló törvény

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2014. november 20. 15:44

A kormány benyújtotta a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV törvény módosítására vonatkozó javaslatát. Az indítvány tárgyalását november utolsó hetében kezdi meg a Parlament, döntés pedig december közepén születhet.

Megújul a doba-somlóvári Erdődy-kastély parkja

Miniszterelnökség, Területi közigazgatásért felelős államtitkár, 2014. november 19. 19:41

A Miniszterelnökség nagy hangsúlyt fektet épített örökségünk megújítására, mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerdán Dobán a doba-somlóvári Erdődy-kastély parkjának rehabilitációjáról szóló sajtótájékoztatón.