Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

A határon túli gyerekeknek sokat jelent a magyarországi táborozás

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. augusztus 18. 14:11

A határon túl élő gyerekeknek sokat jelent, hogy Magyarországon táborozhatnak, hiszen "itt szabadon lehetnek magyarok, együtt lehetnek magyar diáktársaikkal" - fogalmazott a Kárpátaljáért felelős kormánybiztos pénteken az Országházban.

Minden magyart meg kell védenünk, bárhol él a világban

Miniszterelnök-helyettes, 2017. augusztus 18. 11:48

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint Magyarországnak, Izrael példája alapján, meg kell védenie minden magyart, bárhol él a világban. A politikus erről pénteken, a Külhoni Magyarságért Díjak átadásán beszélt Országházban.

Elkezdődik a gazdák értesítése a pályázati döntésekről

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. augusztus 17. 13:55

Elkezdődik a gazdák értesítése a Vidékfejlesztési program pályázati döntéseiről, jövő márciusig a több százmilliárd forintnyi mezőgazdasági beruházási pályázat odaítéléséről kapják meg a tájékoztatást az érintettek - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára a 26. debreceni Farmer Expó csütörtöki megnyitóján.

Legyen minden magyar országépítő

Miniszterelnök-helyettes, 2017. augusztus 17. 13:02

A magyarság és a magyar nemzet akkor tud megmaradni, ha mindenki a maga helyén kis Szent Istvánként országépítővé válik - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a szlavóniai Dályhegyen, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) Szent István-napi központi rendezvényén.

A költségvetés saját erőből képes megelőlegezni az uniós támogatásokat

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. augusztus 17. 11:50

Az uniós források felhasználásában biztosított keretösszeg túllépésére azért van szükség, mert a magyar kormány gyorsabban dolgozik, mint amilyen ütemben a támogatásokat Brüsszelből folyósítják - mondta a csütörtöki Magyar Hírlapban Csepreghy Nándor.

Újabb 3,2 milliárd forint a Vidékfejlesztési Programban

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. augusztus 15. 8:56

A Vidékfejlesztési Program újabb 3,2 milliárd forintnyi forrásának odaítéléséről döntött a Miniszterelnökség. Ez alkalommal kistelepülések egyedi szennyvízkezelése valósulhat meg uniós forrásból.

Folyamatosak a döntések a vidékfejlesztési pályázatokról

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. augusztus 15. 8:20

Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára előadást tartott augusztus 11-én Hajdúböszörményben, a VI. Hajdúsági Expo agrárfórumán. Az államtitkár a Vidékfejlesztési Program végrehajtásáról is tájékoztatta a résztvevőket.

Magyarok Kenyere Program: a keresztény nemzettudat erősítése

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. augusztus 14. 14:31

Az idei évben Nemeshany településen került sor augusztus 13-án a Magyarok Kenyere Program keretében összegyűjtött gabona összeöntésére és megszentelésére. Az ünnepi kenyérhez ez idáig több mint 500 tonna gabonát ajánlottak fel a gazdálkodók határon innen és határon túlról.

Átadták a 471-es főút Hajdúsámson-Nyíradony közötti szakaszát

Miniszterelnökség, 2017. augusztus 11. 16:41

Elkészült a 471. számú főút felújításának első szakasza: a Hajdúsámson és Nyíradony közötti, a hajdú-bihari megyehatárig terjedő megerősített burkolatú utat pénteken adta át Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter.