Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

A szellemi erő lehet a magyar felemelkedés meghatározó pontja

Miniszterelnökség, 2014. augusztus 31. 17:21

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az állam és a kormány legfontosabb kötelessége a 21. század első éveiben, hogy a magyar oktatást Európa legversenyképesebb oktatásává tegye, hiszen a magyar szellemi erő lehet a közösség felemelkedésében a meghatározó pont.

Újjáépült a diósgyőri vár

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2014. augusztus 30. 12:24

A diósgyőri vár újjáépítése iránymutató a következő évtizedek műemléki rekonstrukciói, így a budai vár esetében is - mondta L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

A magyar kormány a vita gyors és eredményes lezárásában érdekelt

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2014. augusztus 30. 9:20

A magyar kormány a norvég kormánnyal fennálló vitájának gyors és eredményes lezárásában érdekelt, és visszautasítja, hogy Magyarország alapvető demokratikus értékek iránti elkötelezettségét bárki kétségbe vonja. Mindezt az levél tartalmazza, amelyet a Miniszterelnökség pénteken küldött el az Európai Unió, a NATO, valamint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet tagországai Budapesten akkreditált nagyköveteinek, válaszul Vidal Helgesen norvég európai ügyi miniszter megnyilatkozásaira.

Folytatni kell a közigazgatás modernizációját

Miniszterelnökség, 2014. augusztus 29. 19:00

Lázár János szerint a közigazgatás átalakítása sikeres volt, de további modernizáció kezdődik 2015-től. A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről a kecskeméti központú Gong Rádiónak adott interjújában beszélt pénteken.

Szeptember elején írják alá a partnerségi megállapodást az uniós forrásokról

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2014. augusztus 29. 16:27

Szeptember elején írják majd alá az Európai Bizottság és Magyarország közötti partnerségi megállapodást - mondta pénteken Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára, miután az Európai Bizottság elfogadta a dokumentumot.

Befejeződött a Várkert Bazár rekonstrukciója

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2014. augusztus 29. 16:00

Befejeződött a Várkert Bazár rekonstrukciója, az új hajókikötő és a villamosmegállók már üzemelnek, a Lánchíd utcát pedig két hét múlva vehetik birtokba az autósok és a 86-os busz - mondta el a pénteken tartott ünnepségen a L. Simon László a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

2013 a költségvetési stabilitás és a növekedési fordulat éve volt

Miniszterelnökség, 2014. augusztus 29. 13:42

A kormány az Országgyűlés elé terjeszti a 2013. évi zárszámadási törvényt. 2013 a költségvetési stabilitás és a növekedési fordulat éve volt. A költségvetési fegyelemnek köszönhetően a tavalyi már a harmadik év, amikor a költségvetési hiány 3% alatt maradt. A témában Kurucz Éva kormányszóvivő nyilatkozott a kormany.hu-nak.

Magyarországon képzik az uniós csatlakozás előtt álló balkáni országok közbeszerzési szakértőit

Miniszterelnökség, 2014. augusztus 29. 13:26

A Miniszterelnökség szervezésében ma zárul az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által támogatott rendezvénysorozat, amelynek keretében hat nyugat-balkáni ország (Szerbia, Montenegró, Albánia, Koszovó, Macedónia, Bosznia-Hercegovina), illetve Törökország 56 szakértője részesült oktatásban a csalás, a korrupció és az Unió pénzügyi érdekeit sértő egyéb jogellenes tevékenységek hatékony megelőzése érdekében.

A kormány hivatalos meghallgatást kér a bizottságtól az aszfaltkeverő-ügyben

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2014. augusztus 28. 13:44

A kormány hivatalos meghallgatást kér az Európai Bizottságtól az úgynevezett aszfaltkeverő ügyben, mert nem ért egyet az uniós testületnek az ügyben hozott előzetes döntésével - mondta szerdán Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek.