Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Milliárdos támogatás agrárdiverzifikációra, új vállalkozások indítására

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. augusztus 25. 17:03

A vidéki térség mezőgazdasági vállalkozásainak jövedelemstabilizálását, valamint a mezőgazdaságon kívüli vállalkozások elindítását szolgálja a Miniszterelnökség 2016. augusztus 25-én megjelent pályázata. A Vidékfejlesztési Program legújabb kiírásának keretösszege 13,85 milliárd forint.

Nem engedhetjük, hogy Brüsszel ránk erőltesse az akaratát

Miniszterelnökség, 2016. augusztus 25. 14:02

Történelmi jelentőségű és súlyú az októberi kvótareferendum, és remélhetőleg a választók világos, egyértelmű döntést hoznak, amely megerősíti a kormányt politikai küzdelmében az Európai Bizottsággal - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 60. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Tamás Ilonka példát mutatott

Miniszterelnök-helyettes, 2016. augusztus 22. 16:09

Tamás Ilonka tanári szolgálata a szlovákiai magyarság nevelésében, és a magyar állampolgárságáért vállalt bátor kiállása példát állított mindenki elé - közölte Semjén Zsolt hétfőn az MTI-vel.

A nemzetpolitikai államtitkárság segíti a diaszpórában élő magyar közösségek megmaradását

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2016. augusztus 22. 11:55

A nemzetpolitikai államtitkárság mindent megtesz azért, hogy segítse a diaszpórában élő magyar közösségek megmaradását - jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Győrött, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karán, ahol hétfőtől szombatig rendezik meg a nyugati diaszpórában magyar nyelvet tanítók 15. továbbképzését.

Magyarország soha nem mondott le szuverenitásáról

Miniszterelnökség, 2016. augusztus 20. 11:48

Magyarország soha nem mondott le szuverenitásáról, a keresztény, független állam Szent István öröksége - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a hódmezővásárhelyi önkormányzat Szent István-napi ünnepségén szombaton.

Nem engedjük el üldözött magyarjaink kezét

Miniszterelnök-helyettes, 2016. augusztus 19. 11:29

A Külhoni Magyarságért Díj egyik üzenete, a politikai azt fejezi ki, hogy nem engedjük el üldözött magyarjaink kezét - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken, az elismerések budapesti átadásán.

Újabb pályázati felhívások gazdáknak

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. augusztus 18. 19:47

Szeptembertől újabb, a gazdák számára jelentős pályázati felhívások megjelentetését tervezi a Miniszterelnökség. A várható támogatásokról és a Vidékfejlesztési Program aktualitásairól Dr. Mezei Dávid, agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár tartott előadást a XXV. Farmer-Expon, Debrecenben.