Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Egyeztető tárgyalás kezdődik a tokaji kultúrtájról

Miniszterelnökség, 2014. szeptember 18. 16:47

Tájékoztatás a „Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj” világörökségi helyszín világörökségi kezelési tervének egyeztető tárgyalásáról.

A gazdaságra és a munkahelyteremtésre koncentrál a kormány

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2014. szeptember 18. 14:06

A gazdaságfejlesztésre és a munkahelyteremtésre koncentrál a kormány a 2020-ig tartó európai uniós költségvetési időszak forrásainak felhasználásakor - jelentette ki a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Több pénz és több munkahely lesz a magyar mezőgazdaságban

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2014. szeptember 17. 17:39

A munkahelyteremtés áll a vidékfejlesztési politika középpontjában, ezt a célt szolgálja az agrártámogatási rendszer átalakítása is - mondta Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár.

Kulturális Örökség Napjai a Várkert Bazárban

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2014. szeptember 17. 14:18

A 200 éve született Ybl Miklós, a 70 évvel ezelőtti holokauszt és a 100 éve kitört első világháború kerül idén a Kulturális Örökség Napjainak középpontjába szeptember 20-21-én. Magyarország 1991-ben csatlakozott a programhoz azt követően, hogy az Európai Tanács felkarolta a kezdeményezést.

Teljes biztonságot nyújt az év végére felálló takarékszövetkezeti garanciaközösség

Miniszterelnökség, Nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár, 2014. szeptember 17. 13:49

A takarékszövetkezetek átvilágításának december elejére tervezett lezárásával létrejön egy, a betétesek, ügyfelek számára teljes biztonságot jelentő garanciaközösség – mondta a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára szerdán Hatvanban, sajtótájékoztatón.

Javul a versenyképesség, ha sikeres az ifjúsági munkanélküliség elleni harc

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2014. szeptember 16. 15:03

Ha az ifjúsági munkanélküliség elleni küzdelemben sikeresek lesznek a kormányzati intézkedések, akkor 2020-ra eljuthatunk oda, hogy a régió egyik legversenyképesebb gazdaságává váljunk - jelentette ki a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára kedden budapesti sajtótájékoztatón.

Október 31-éig kerül a kormány elé a holding alapú közszolgáltatási rendszerre vonatkozó előterjesztés

Miniszterelnökség, Kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, 2014. szeptember 13. 11:13

A holding alapú nonprofit közszolgáltatási rendszerre vonatkozó jogszabályok tervezete, valamint a szükséges kormányzati intézkedésről szóló előterjesztés október 31-ig kerül a kormány elé a vonatkozó kormányhatározat alapján.

Szeptemberben megkezdődik az oktatási-nevelési támogatások kifizetése

A miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2014. szeptember 12. 14:36

Szeptemberben megkezdődik a Szülőföldön magyarul! programon nyertes pályázatok kifizetése és várhatóan a korábbi évekhez hasonlóan, ütemezetten az év végéig mindenkinek a számlájára kerülnek a támogatások - közölte a nemzetpolitikáért felelős államtitkár pénteken az MTI-vel.

A banki elszámolási törvény részletei

Miniszterelnökség, Kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, 2014. szeptember 12. 13:53

Egymillió-háromszázezer család kaphatja vissza a bankoktól a tisztességtelenül elvett összegeket. A törlesztőrészletek átlagosan 25-30%-kal csökkenhetnek. A 400 érintett pénzintézetnek minden deviza- és forinthitellel el kell számolnia.