Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

A lényeg az, hogy az állam jól helyezze ki az uniós forrásokat

Miniszterelnökség, 2016. február 8. 17:49

Lázár János szerint nem az a lényeg a mostani uniós költségvetési ciklusban, hogy az állam kihelyezze az uniós forrásokat, hanem az, hogy jól helyezze ki azokat.

Módosult az élelmiszeripari ágazat támogatására kiírt pályázat

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. február 8. 17:17

A gazdálkodók érdekeit figyelembe véve a Miniszterelnökség módosította a "Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban" címmel megjelent pályázatot.

Gödöllőhöz került a hatvani Vadászati Múzeum

Miniszterelnökség, Kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár , 2016. február 8. 12:47

A Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. üzemelteti 2016. februártól a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumot, amely uniós forrásból, 2014 tavaszán nyitotta meg kapuit a felújított Grassalkovich-kastélyban.

A versenyképesség javítása miatt van szükség a bürokráciacsökkentésre

Miniszterelnökség, 2016. február 8. 9:06

A versenyképesség javítása miatt van szükség a bürokráciacsökkentésre - mondta Lázár János az M1 aktuális csatorna műsorában hétfő reggel.

Még ebben a ciklusban felépül a budavári lovarda és Főőrségi épület

Miniszterelnökség, Kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár , 2016. február 5. 14:04

Még ebben a kormányzati ciklusban újjáépül a budavári lovarda, a Főőrségi épület és a Stöckl-lépcső, és a tervek szerint 2018-ig rekonstruálják a palota Szent István-termét is - számolt be az Országgyűlés Kulturális bizottságának pénteki ülésén L. Simon László.

A bürokrácia csökkentésével javulnak a nemzetközi versenypozícióink is

Miniszterelnökség, 2016. február 5. 7:54

Az ország versenyképességének javítását és gazdaságának növelését célozza a bürokráciacsökkentés - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az MTI-nek adott interjúban. Lázár János egy Albert Einstein idézettel foglalta össze a bürokráciacsökkentés alapelvét: "az állam a mi szolgánk és ne mi legyünk az állam rabszolgái".

Megnyílt a felújított Czóbel Múzeum Szentendrén

Miniszterelnökség, Kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár , 2016. február 4. 20:24

Újra látogatható péntektől a Ferenczy Múzeumi Centrumhoz (FMC) tartozó, frissen felújított szentendrei Czóbel Múzeum. Az Újragondolt Czóbel című új állandó kiállítás megnyitásával L. Simon László adta át az intézményt a látogatóknak.

Farsangi mulatság a Várkert Bazárban

Miniszterelnökség, Kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár , 2016. február 4. 16:36

Fánksütéssel, utcabállal, kézműves és zenei programokkal várják az érdeklődőket szombaton a budapesti Várkert Bazárban.

Középiskolásoknak vetítik ingyenesen a Saul fiát az Urániában

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2016. február 4. 14:39

Több mint 10 millió forinttal támogatja a kormány a Saul fia vetítését – mondta Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára.