Miniszterelnökség

Gulyás Gergely

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Kárpátaljai festők alkotásaiból nyílt kiállítás Győrben

Miniszterelnökség, 2018. szeptember 20. 7:55

Tizennégy kortárs kárpátaljai festőművész huszonnégy alkotásából nyílt időszaki tárlat Győr legújabb kiállítóhelyén, az Újvárosi Közösségi és Kiállítótérben szerdán.

Le kellene zárni a hetes cikk szerinti eljárást Lengyelországgal szemben

Miniszterelnökség, Európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár, 2018. szeptember 19. 9:10

Le kellene zárni az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárást Lengyelországgal szemben, a magyar kormánynak kezdettől fogva elvi problémái vannak a folyamattal - jelentette ki Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár az uniós tagországok illetékes minisztereinek keddi brüsszeli tanácsülése után.

Keresztény kéziratok megmentését támogatja a Miniszterelnökség a Közel-Keleten

Miniszterelnökség, 2018. szeptember 18. 13:30

2017-2018 folyamán a Miniszterelnökség 90.000 euró összegű támogatást nyújtott azon iraki, 13-14. századi, elsősorban keresztény kéziratok digitalizálására vonatkozó projektre, amelyeket Michaeel Najeeb atya menekített ki a moszuli Apáink domonkos templom könyvtárából és a Karahkous község egyházi gyűjteményéből a 2014-ben kezdődő ostrom idején.

A kormány megtámadja a Sargentini-jelentésről szóló szavazást az EU Bíróságán

Miniszterelnökség, 2018. szeptember 17. 20:33

A kormány az Európai Unió Bíróságán támadja meg az Európai Parlament (EP) Sargentini-jelentésről szóló szavazását, mivel azon a Lisszaboni Szerződéssel ellentétes módon a tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyásával született kétharmados többség - jelentette be a kabinet döntését Gulyás Gergely.

Az üldözött keresztényeket segítő program jellemzője a közvetlenség

Miniszterelnökség, 2018. szeptember 17. 18:05

A 2016-ban indított, az üldözött keresztényeket támogató Hungary Helps program alappillérei a közvetlenség és az őszinteség - mondta Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára egy a keresztényüldözésről tartott hétfői budapesti konferencián.

Hazugak és koncepciózusak a Sargentini-jelentés egyházakra vonatkozó állításai

Miniszterelnökség, Egyházi, Nemzetiségi Kapcsolatokért és az Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 17. 15:29

Hazugak, képtelenek és koncepciózusak a Sargentini-jelentésnek a magyarországi egyházak helyzetére vonatkozó állításai - mondta Soltész Miklós egy vallásszabadságról szóló konferencián hétfőn Budapesten.

A hétvégi magyar iskolák megerősítése össznemzeti ügy

Miniszterelnökség, 2018. szeptember 16. 17:27

A diaszpórában működő hétvégi magyar iskolák a magyar oktatási hálózat részei, fenntartásuk, megerősítésük éppen ezért nemcsak egy lelkes pedagóguscsapat, egy szülői közösség feladata, hanem össznemzeti ügy – hangsúlyozta Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos a Bécsi Magyar Iskola tanévnyitó ünnepségen vasárnap délután.

Kolozsváron átadták a Református Kollégium megújult épületét

Miniszterelnökség, Egyházi, Nemzetiségi Kapcsolatokért és az Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Államtitkárság, 2018. szeptember 16. 14:39

Kolozsváron átadták a Református Kollégium magyar állami támogatással megújult épületét vasárnap.

A magyar kultúra megőrzésével nagyobb eséllyel térhetnek vissza a gyerekek

Miniszterelnökség, 2018. szeptember 16. 10:18

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Bécsben egy iskolai tanévnyitón elmondta: magyar kultúra megőrzésével nagyobb eséllyel térhetnek vissza a gyerekek az anyaországba.