Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

A stuttgarti magyar közösségekhez látogatott Szilágyi Péter helyettes államtitkár

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. március 26. 10:41

A stuttgarti magyar közösségeknél tett látogatást Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

Módosul az agrárgazdasági képzések támogatásának benyújtási határideje

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. március 24. 17:08

A Miniszterelnökség módosítja az "Agrárgazdasági képzések és felkészítő tréningek" című pályázati felhívás támogatási kérelmeinek benyújtási időszakát.

A brüsszeli vezetéssel elégedetlenek, de nem kilépéspártiak a magyarok

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. március 24. 13:42

A Római Szerződés aláírásának 60. évfordulója apropóján készített felmérés szerint a magyarok többsége elégedetlen a brüsszeli vezetéssel, de nem lépne ki az Európai Unióból. A 60 éves a római szerződés - agónia vagy eszmélés kezdődik Európában? címmel szervezett beszélgetésen a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára úgy értékelte: van ok az ünneplésre, az évfordulók tiszteletben tartására, hiszen ez lehetőséget ad arra, hogy megfogalmazzák az európai integráció értékeit.

Teljesen helyreállítják a keszthelyi Festetics-kastély egykori parkját

Miniszterelnökség, 2017. március 24. 13:35

Mintegy 5,5 milliárd forintos beruházással az eredeti tervek szerint állítják helyre a keszthelyi Festetics-kastély egykori parkját, az azt átszelő közút kiváltásával, de új funkciókkal és látványosságokkal is bővül a múzeumegyüttes.

A magyar kormány tárgyalásra biztatja a Heinekent és a Csíki Sör Manufaktúrát

Miniszterelnökség, 2017. március 24. 12:56

A magyar kormány tárgyalásra biztatja a Heinekent és a Csíki Sör Manufaktúrát a védjegyhasználat vitájában - jelentette ki Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter Csíkszentsimonban, az Igazi Csíki Sör gyártelepének meglátogatása után tartott sajtótájékoztatóján.

Felértékelődik a térség szerepe a kétsebességes Európában

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. március 24. 8:25

Felértékelődik a jövőben a régió szerepe a kétsebességes Európában, ezért fontos, hogy a jelenlegi uniós források a gazdasági versenyhátrány leküzdését szolgálják - erről a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára beszélt a Magyar Idők pénteki számában.

Szent László-freskókiállítás nyílt a lengyelországi Piotrków Trybunalskiban

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. március 23. 16:43

A Magyar-Lengyel Barátság Napja alkalmából háromnapos ünnepségsorozat vette kezdetét a lengyelországi Piotrków Trybunalski városában, amelynek keretében bemutatják a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által indított Szent László-év részét képező Szent László-freskókiállítást. A kiállítást Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg csütörtök délután.

A kormány tartja a szavát, a jövő héten az összes uniós pályázat megjelenik

Miniszterelnökség, 2017. március 23. 15:12

A kormány tartja a szavát, a jövő héten megjelenő pályázatokkal már a 2014-2020-as uniós támogatási ciklus pályázatainak 100 százaléka lesz meghirdetve, ezzel az ország 30-40 százalékkal előzi meg régióbeli társait - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Portfólió uniós források 2017 elnevezésű konferencián csütörtökön Budapesten.

Elfogadhatatlan, végrehajthatatlan a strasbourgi ítélet

Miniszterelnökség, 2017. március 23. 14:00

Elfogadhatatlannak és végrehajthatatlannak tartja Lázár János miniszter azt a strasbourgi bírósági ítéletet, amely elmarasztalta Magyarországot két bangladesi kiutasítása miatt.