Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Állami beavatkozásra lenne szükség az élelmiszer-kereskedelemben

Miniszterelnökség, 2015. március 28. 8:51

A kisebb mezőgazdasági termelők érdekében állami beavatkozásra lenne szükség az élelmiszer-kereskedelemben – jelentette ki Lázár János pénteken Földeákon.

A Szatmárököritói tűzkatasztrófa áldozataira emlékezve

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2015. március 27. 16:03

Hazánk XX. századi történelme nem kevés tragédiát hordoz a szíve alatt. Ezek között vannak az egész országot, és vannak helyi közösségeket megrázó események. Ami Szatmárököritón történt 1910. március 27-én, az a magyar nemzet tragédiája volt – mondta Danku Csaba Ököritófülpösön, ahol a tűzkatasztrófa áldozataira emlékeztek.

Elindult a Kormányinfo

Miniszterelnökség, 2015. március 26. 15:37

Március 26-tól a kormányüléseket követő csütörtökönként rendszeresen tartanak sajtótájékoztatót, ahol a kormány döntéseiről tájékoztatják a közvéleményt – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Folyamatosan növekszik a termelői piacok és regisztrált kistermelők száma

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2015. március 26. 13:53

Elkötelezettek vagyunk a termelői piacok számának intenzív növelése iránt, ezért a ciklus végéig jelentős forrásokkal segítjük a kistermelőket a helyi értékesítésben – mondta az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár.

Egyetlen fillért sem hagyunk veszni az uniós forrásokból

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2015. március 26. 10:50

Tavaly csaknem megduplázódott az európai uniós források kifizetésének összege 2012-höz képest: 2014-ben 1840 milliárd forint került kifizetésre. Idén összesen 2263 milliárd forinttal kalkulál a kormány, hogy hazánk egyetlen forintot se veszítsen a most záruló uniós költségvetési ciklusban elérhető forrásokból.

Az embertelen diktatúrák okozta fájdalmak és a sebek gyógyításának feladata közös örökségként maradt ránk

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2015. március 26. 13:13

„Hetven esztendeje annak, hogy a magyar irodalom egyik géniuszát, az irodalomtörténet kivételes ismerőjét itt, Balfon puskatussal agyonverte egy nyilas keretlegény. Szerb Antal tragikus halála örök mementóul szolgál a jelen és a jövendő nemzedékek számára: Elfogadhatatlan és megengedhetetlen a nemzetek, etnikumok, vallási vagy más közösségek elleni gyűlöletkeltés bármely formája.” – mondta Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára.

A finn modell alapján véglegesítik a paksi erőmű üzemanyag-ellátási szerződését

Kormányzat, 2015. március 25. 20:41

A paksi atomerőmű két új blokkjának üzemanyag-szállítási szerződését a finn modell alapján véglegesítik, a megállapodás hamarosan megszülethet az erőmű kapacitásának fenntartásáért felelős kormánybiztos szerint.

A foglalkoztatás és a versenyképesség javítását kell szolgálnia a fejlesztéspolitikának

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2015. március 25. 17:20

A foglalkoztatás és a versenyképesség javítását egyaránt szolgálnia kell a 2014-2020-as uniós ciklus fejlesztéspolitikájának - jelentette ki a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerdán Szegeden.

A nagykovácsi Teleki‐Tisza‐kastély komplex fejlesztését támogatja a kormány

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2015. március 25. 17:08

A rendkívüli kormányzati intézkedések keret terhére 2,5 milliárd forinttal támogatja a kormány a nagykovácsi Teleki‐Tisza‐kastély komplex fejlesztését.