Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Az illegális bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár

Miniszterelnökség, 2015. november 26. 14:32

A magyar kormány szerint az illegális bevándorlás és a terrorizmus elválaszthatatlan egymástól, "kéz a kézben jár" egymással, Európában pedig növekszik a terrorveszély - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Meg kell őrizni a magyar iskolákat a Felvidéken!

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Köznevelésért Felelős Államtitkárság, 2015. november 26. 13:17

A magyar iskolák megtartásának fontosságát hangsúlyozta a Felvidéken a köznevelési államtitkár a témában csütörtökön a fővárosban rendezett tanácskozáson.

Kanadába utazik Dr. Latorcai Csaba

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2015. november 26. 11:35

Hivatalos látogatást tesz Kanadában a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Erősíteni kell a budai Vár kormányzati funkcióit

Miniszterelnökség, 2015. november 25. 13:06

Erősíteni kell a budai Vár kormányzati funkcióit - hangsúlyozta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés Kulturális bizottságának szerdai ülésén, ahol beszámolt az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) költözéséről és a tervezett Csontváry Múzeumról is.

Módosítani kell a nemzeti vagyonról szóló törvényt

Miniszterelnökség, 2015. november 24. 23:06

Tavasszal a nemzeti vagyonról szóló kétharmados törvényt módosítani kell annak érdekében, hogy az állami tulajdon megtartása mellett magánemberek és cégek kezelésébe adhatók legyenek műemléki épületek, mert a Nemzeti Kastélyprogramból vagy más forrásból felújításra nem kerülő kastélyépületek és környezetük csak így lesz megóvható - hangsúlyozta a Miniszterelnökség államtitkára kedden Fehérvárcsurgón, a Károlyi-kastély parkfelújítása első ütemének záró rendezvényén.

Magyarország elégedett Nagy-Britanniát akar látni

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2015. november 23. 19:50

Magyarország elégedett és erős Nagy-Britanniát akar látni egy megreformált Európai Unióban, ez lenne előnyös a magyar kormánynak is - mondta Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai ügyekért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, egy szakmai fórumon.

Ülésezett a Magyar Állandó Értekezlet Gazdaságfejlesztési és Önkormányzati Szakbizottsága

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2015. november 23. 16:53

Az idei évben Magyarországon az oktatáspolitika kiemelt területe lett a szakképzés fejlesztése, így a határon túl is ezt a fejlesztési irányt kellett követni - jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Emlékezzünk az áldozatokra és az embermentőkre

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2015. november 20. 12:16

Az emlékezetpolitika eszközével jelentős mértékben hozzá tudunk járulni a magyar közösségek identitásának megerősítéséhez – mondta Dr. Latorcai Csaba pénteken, Beregszászon.

Befejeződött a 47-es út Algyő és Szeged közötti szakaszának felújítása

Miniszterelnökség, 2015. november 20. 16:15

Befejeződött a 47-es út Algyő és Szeged közötti, 7 kilométeres szakaszának felújítása, a nettó 7,8 milliárd forintból megvalósult beruházást pénteken adták át.