Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Folyamatosak a kifizetések Brüsszelből

Miniszterelnökség, 2014. július 22. 16:15

Az Európai Bizottság 2014. április 15. óta, azaz a magyar fejlesztéspolitikai intézményrendszer átalakításának második ütemét követően 30 alkalommal utalt át Magyarország számára uniós forrásokat, összesen több mint 1300 millió euró értékben.

Az uniós vidékfejlesztési támogatások a munkahelyteremtést szolgálják

Miniszterelnökség, 2014. július 21. 16:10

A vidékfejlesztésre fordítható uniós forrásoknak kifejezetten a munkahely- és a lehetőségteremtés lesz a célja a következő hét évben, a kormány ennek jegyében rendezi át a korábbi uniós támogatási gyakorlatot és rendszert - jelentette ki Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Budapesten újságírók előtt.

Nem lesz avatóünnepség

Miniszterelnökség, 2014. július 21. 14:49

Nem lesz avatóünnepsége a német megszállás áldozatai emlékművének - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

A nemzetpolitikai államtitkárral egyeztetett a KMKSZ vezetősége

Miniszterelnökség, 2014. július 16. 16:03

Hivatalában fogadta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) vezetőit szerdán.

Mindig a kárpátaljai magyarok mögött áll a kormány

Miniszterelnökség, 2014. július 13. 16:57

Mindig a kárpátaljai magyarok mögött áll a magyar kormány és Magyarország miniszterelnöke - jelentette ki Wetzel Tamás, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára vasárnap Tiszaújlakon, a kárpátaljai magyarság hagyományosan legnagyobb tömegrendezvényének számító Turul-ünnepségen.

Tolnay Klárira emlékeztek születésének századik évfordulóján Mohorán

Miniszterelnökség, 2014. július 12. 20:18

Tolnay Klári életét végigkísérte a figyelem és a közönség szeretete, de igaz az is, hogy gyötrelmes, fájdalmas, küzdelmekkel teli élete volt - mondta L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szombaton Mohorán a Kossuth-díjas színművész születésének századik évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.

A köztisztviselő legyen független és hozzáértő

Miniszterelnökség, 2014. július 12. 13:58

A köztisztviselő legyen független és hozzáértő - hangoztatta Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora az intézmény közigazgatás-tudományi karának diplomaosztó ünnepségén, szombaton Budapesten.

Tovább csökkennek a fogyasztói árak, stabil lábakon áll a gazdaság

Miniszterelnökség, 2014. július 11. 12:47

Történelmi mélypontra esett az infláció Magyarországon. A KSH adatai szerint 2013 és 2014 júniusa között 0,3 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak.

A bizottsági döntés után lehet szó a tehermegosztásról

Miniszterelnökség, 2014. július 11. 11:59

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerint az uniós támogatásból megvalósult útépítések ügyében az európai bizottsági (EB) döntést követően lehet szó a konkrét tehermegosztásról, a kormány eszerint fog továbblépni.