Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Miskolc nagyobb elismerést érdemel

Miniszterelnökség, 2015. április 25. 10:51

Miskolc is alkalmas arra, hogy kiemelt állami feladatokat lásson el, idén döntés születik arról, hogy melyik állami intézmény költözik a városba - nyilatkozta Lázár János a Miskolci Naplónak.

Kihirdették a Bence-hegyi kilátó ötletpályázatának nyerteseit

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2015. április 23. 17:19

Kihirdették a Velencei-tó északi partján megvalósuló Bence-hegyi kilátóra kiírt, összesen 1 millió forint díjazású építészeti ötletpályázat eredményét csütörtökön Budapesten.

Mérföldkő a brüsszeli hozzájárulás

Miniszterelnökség, 2015. április 23. 9:09

Lázár János szerint a Magyarország, Oroszország és az Európai Unió között létrejött szerződés mérföldkőnek tekinthető előrelépés az olcsó áram érdekében. A Kormányinfo 5 nevű sajtótájékoztatón a miniszter szót ejtett az Altus ügyéről, a brókerbotrányról, a kaposvári gyilkosságról és a 2016-os büdzséről is.

Eszterházi Vigasságok: tavasztól őszig 50 koncert a fertődi Esterházy-kastélyban

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2015. április 23. 12:13

Tavasztól őszig csaknem 110 fellépő 50 hangversenyével várja vendégeit a fertődi Esterházy-kastélyban immár harmadszor megrendezett koncertsorozat, az Eszterházi Vigasságok – hangzott el a programokat felvezető budapesti sajtótájékoztatón.

A Bizottság jóváhagyta a nukleárisfűtőanyag-szállítási szerződést

Miniszterelnökség, 2015. április 20. 16:33

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Magyarország és Oroszország közötti nukleárisfűtőanyag-szállítási szerződést - jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatón hétfőn, Budapesten.

Átadták a műemlékvédelmi szakma díjait

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2015. április 20. 13:59

A műemléki világnaphoz kapcsolódva L. Simon László adta át a Forster Gyula- és Schönvisner István-díjakat, az ICOMOS magyarországi szervezete pedig az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság szakmai elismeréseit, a 2015-ös ICOMOS díjakat és Példaadó Műemlékgondozásért díjakat.

35 milliárd forint vidékfejlesztési forrásra lehet pályázni

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2015. április 20. 13:23

Összesen 35 milliárd forint vidékfejlesztési forrásra lehet pályázni a 2007-2013 között még fel nem használt keret terhére – közölte a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Folyamatos az érdeklődés a nemzeti közműszolgáltató iránt

Miniszterelnökség, Nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár, 2015. április 20. 10:10

Folyamatos az érdeklődés a nemzeti közműszolgáltató iránt, és már az átjelentkezések is elindultak – mondta el Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Magyar emléktáblát avattak a náci Németország legnagyobb női koncentrációs táboránál

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2015. április 19. 17:46

A magyar zsidó áldozatok és minden Magyarországról elhurcolt áldozat előtt tisztelgő emléktáblát avattak fel vasárnap a náci Németország legnagyobb női koncentrációs tábora, a ravensbrücki láger területén kialakított emlékhelyen.