Miniszterelnökség

Gulyás Gergely

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Valódi campusélet alakulhat ki a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2018. december 10. 13:01

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen valódi campusélet alakulhat ki, amelyhez uszoda, park, lovarda és sportcsarnok is tartozik, és mindezek nyitva állnak a budapestiek számára is - közölte a kormany.hu-val Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára. Az egyetemről kikerülők lesznek azok, akik a magyar államot működtetik.

Átadták a megújult, tornateremmel bővített komlói Kodály általános iskolát

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. december 7. 18:12

Átadták pénteken a több mint kétmilliárd forintos beruházással felújított és tornateremmel bővített komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskolát és a Szent Bernadett Tagóvoda új épületét.

Legalább 150 milliárd forintot fordít a kormány a Magyar falu program intézkedéseire már 2019-ben

Miniszterelnökség, 2018. december 2. 17:31

Legalább 150 milliárd forintot fordít a kormány a Magyar falu program intézkedéseire már 2019-ben a vidék népességmegtartó erejének növelése érdekében - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyéden.

Át kell adni a mozgás örömét a gyermekeknek

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. december 2. 15:48

A pedagógusok és szülők fontos feladata, hogy átadják a mozgás örömét a gyermekeknek - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Érden, a felújított Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Gimnáziumban.

Nyugaton erősödik az antiszemitizmus a migráció hatására

Miniszterelnökség, Európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár, 2018. november 30. 8:38

Magyarországon biztonságban gyakorolhatják vallásukat minden felekezet, így a zsidó közösség tagjai is, nem úgy mint több nyugat-európai országban, amelyekben a migráció hatására erősödött az antiszemitizmus - mondta Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség (IHRA) ferrarai plenáris ülésén, amely csütörtökön ért véget.

A humanitárius vízumot a tagállamok önállóságát csorbítva akarja elfogadtatni az EU

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2018. november 29. 16:41

A humanitárius vízumot a tagállamok szuverenitásának csorbításával akarja elfogadtatni az Európai Unió - mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Tornacsarnok és uszoda épül a miskolci református gimnáziumhoz

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. november 29. 10:11

Tornacsarnokot és uszodát épít a Tiszáninneni Református Egyházkerület a fenntartásában lévő miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthonhoz a mindennapos testnevelés biztosítása érdekében, a létesítmény félig már elkészült, a bokrétaünnepet szerdán tartották.

Átadták a piarista kollégium felújított épületét Kecskeméten

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. november 29. 10:10

Átadták a 304 éve alapított kecskeméti Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda csaknem egymilliárd forintból átépített és korszerűsített kollégiumi épületét szerdán.

A szíriai háború áldozatainak kórházi ellátását támogatja a Hungary Helps Program

Miniszterelnökség, Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár, 2018. november 28. 16:41

Magyarország Kormánya támogatja a Nyitott Kórházak elnevezésű szíriai humanitárius kezdeményezést, mert egyetért a szülőföldjük térségében szükséget szenvedő közösségek és családok megsegítésével, ezen közösségek helyben maradásának és az innen elmenekültek hazatérésének elősegítésével.