Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

A gazdálkodók a támogatások hatékony felhasználásával lépést tarthatnak a technológiai fejlődéssel

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. július 23. 9:37


Az agráriumban is egyre nagyobb szerepet kap a technológiai fejlődés, ennek ellenére az emberi erőforrásra, a gazdálkodók munkájára mindig szükség lesz – hangsúlyozta Kis Miklós Zsolt államtitkár a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kerekasztal-beszélgetésén, amelyet a XXVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretében rendeztek, Tusnádfürdőn.

A kabinet kiemelt figyelmet fordít a zsidó kultúra és örökség megőrzésére

Miniszterelnökség, 2016. július 21. 16:50

Átadták a megújult Mádi Rabbiházat csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei nagyközségben. Az épület a Csodarabbik útja elnevezésű észak-magyarországi zsidó zarándokút kezdő és befejező állomása.

A Miniszterelnökség felfüggeszti a szarvasmarha-, a sertés- és a baromfitartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázati felhívásait

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. július 21. 9:48

A Vidékfejlesztési Program keretében 2016. március 25-én megjelent „Baromfitartó telepek korszerűsítése”, „Sertéstartó telepek korszerűsítése”, valamint „Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése” című pályázatok felfüggesztéséről döntött az Irányító Hatóság.

Európának keresztény alapokon kell állnia

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2016. július 20. 15:10

Van és kell is lennie közép-európai keresztény víziónak Európa számára, a kontinensnek keresztény alapokon kell állnia - állapították meg a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szerdai nyitónapján rendezett kerekasztal-beszélgetés résztevői.

A bukovinai székelyek hű polgárai az országnak

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2016. július 16. 16:37

A bukovinai székelyek az elmúlt 75 évben bebizonyították, hogy hű honpolgárai Magyarországnak, megőrizték hitüket és magyarságukat - mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár szombaton Bátaszéken.

A magyar álláspontról adott tájékoztatást Dublinban Takács Szabolcs

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2016. július 14. 20:19

Nagy-Britanniának az Európai Unióból való kilépésével és az EU reformjával kapcsolatos magyar elvi álláspontról adott tájékoztatást Dublinban Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára.

Kifejezetten veszélyes az EB új javaslata

Miniszterelnökség, 2016. július 14. 14:21

Az Európai Bizottság (EB) migrációs politikáért felelős biztosának teljesen új betelepítési programra tett javaslata "kifejezetten veszélyes" Magyarországra nézve, mert érdemben érinti az ország szuverenitását, a javaslatok újabb milliók meghívását jelentik - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az 58. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Az új kormányzati struktúra célja a kabinet erősítése

Miniszterelnökség, 2016. július 14. 9:14

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kormányzati struktúra átalakításának célja, hogy erősítse a kabinet döntési és stratégiai vezetési képességét, illetve segítse a miniszterelnököt felkészülni a következő választásra. Lázár János erről Figyelőnek adott interjújában beszélt.

A levéltáros szakma legnagyobb seregszemléje volt Győrött

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2016. július 13. 9:30

A több mint ezer tagot számláló Magyar Levéltárosok Egyesülete Győrött, a Széchenyi István Egyetem kampuszán, 2016. július 11–13. között tartotta éves vándorgyűlését. Harmadik, egyben befejező napján Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára mondott beszédet.