Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

A rezsicsökkentés fenntartását segíti a nemzeti közműszolgáltató létrehozása

A kormányszóvivő, 2014. október 1. 10:24

A rezsicsökkentés fenntartását segíti a nemzeti közműszolgáltató létrehozása, amely 2015 márciusában a Főgáz Zrt. bázisán kezdi meg lakossági szolgáltatási tevékenységét - mondta Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár szerdán Budapesten a kormányszóvivői tájékoztatón.

Angela Merkel várhatóan 2015 első negyedévében látogat Magyarországra

Miniszterelnökség, 2014. szeptember 30. 19:01

Angela Merkel német kancellár 2015 első negyedévében látogathat Magyarországra – mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Berlinben, a német kancelláriaminiszterrel folytatott megbeszélése után.

Minden eddiginél több jut a magyar gazdákra

Kormányzat, 2014. szeptember 30. 14:58

Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség vidékfejlesztésért felelős államtitkára, valamint Bitay Márton Örs, az FM állami földekért felelős államtitkára a Földművelésügyi Minisztérium előtt találkozott a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének képviselőivel és petíciót vett át tőlük.

Másfél milliárd forintból újul meg a pápai kórház

Miniszterelnökség, Területi közigazgatásért felelős államtitkár, 2014. szeptember 30. 13:54

A jelenlegi hétéves uniós költségvetési ciklusban kiemelt szerep jut az egészségügynek, amit a pápai kórház felújítása is példáz - jelentette ki a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára pénteken a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézet új épületének alapkőletétele alkalmából.

40-50 ezer pályázat valósulhat meg a következő uniós fejlesztési ciklusban

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2014. szeptember 30. 13:10

Nagyjából 40-50 ezer pályázatot lehet megvalósítani a 2014 és 2020-as uniós fejlesztési időszakban rendelkezésre álló forrásokból - mondta a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára kedden Nyíregyházán.

A kormány 2020-ig több mint 300 milliárd forint EU-támogatást szán élelmiszeripari fejlesztésekre

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2014. szeptember 29. 19:33

A következő hat évben az uniós forrásokból 300 milliárd forintnál többet fordít a kormány élelmiszeripari fejlesztésekre, ez meghaladja az elmúlt 20 évben e célra felhasznált összes támogatást - mondta a Miniszterelnökség vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn Szabadszálláson, a helyi gazdakör térségi fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón.

Tanulmánykötet a jó állam mérhetőségéről

Miniszterelnökség, Területi közigazgatásért felelős államtitkár, 2014. szeptember 30. 13:32

A jó állam mérhetőségéről szóló tanulmánykötetet mutattak be kedden Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE).

Újabb nemzetközi kutatási programhoz csatlakozott Magyarország

Miniszterelnökség, 2014. szeptember 29. 14:17

Magyarország szeptemberben tagjelöltként csatlakozott az Európai Molekuláris Biológiai Laboratóriumhoz (EMBL), ezzel tovább bővültek a magyar kutatók lehetőségei. Közlemény.

A kormány döntött a nemzeti közműszolgáltató felállításáról

Miniszterelnökség, 2014. szeptember 28. 8:23

A kormány döntött a nemzeti közműszolgáltató felállításáról, amely már 2015-től piaci körülmények között áramot, gázt és távhőt fog szolgáltatni – jelentette be Lázár János szombaton Makón.