Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

A kötelező kvóta alkalmatlan eszköz a migrációs krízis kezelésére

Miniszterelnökség, 2017. december 14. 14:36

A magyar kormány egyetért Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke vitaindítójának megállapításaival - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 106. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Már több mint hatszáz vidékfejlesztési pályázatot jelentettek meg a LEADER Helyi Akciócsoportok

Miniszterelnökség, 2017. december 14. 13:12

Év végéig a LEADER Helyi Akciócsoportok az összes, Helyi Fejlesztési Stratégiáin alapuló vidékfejlesztési felhívásukat megjelentetik. Jelenleg a tervezett 620 pályázatból már 603 darab elérhető a térségi szereplők számára. A helyi kezdeményezések támogatására a Miniszterelnökség mintegy 41,3 milliárd forintot különített el a Vidékfejlesztési Program keretében.

Felemelő érzés, hogy az ország háza ad otthont a Kárpát-medencei fiatalok vetélkedésének

Miniszterelnök-helyettes, 2017. december 14. 10:35

Felemelő érzés, hogy a nemzetrészek középiskolás diákjai vetélkedésének az ország háza ad otthont - mondta SemjénZsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes csütörtökön Budapesten.

Az EU-ban a visegrádi együttműködés a legsikeresebb

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. december 14. 10:24

Kétnapos találkozót tartanak a visegrádi négyek (V4 - Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) parlamentjeinek külügyi bizottságai Budapesten. A rendezvényt szerdán megnyitó Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke azt mondta: az Európai Unión (EU) belül a visegrádi országok együttműködése a legsikeresebb.

A Nyugat-Balkán országainak csatlakozása az EU stratégiai érdeke

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. december 14. 10:08

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára 2017. december 13-án megbeszélést folytatott Macej Popowskival, az Európai Bizottság Bővítési Főigazgatóságának főigazgató-helyettesével. A találkozón a felek áttekintették a Nyugat-Balkán aktuális eseményeit, a térség jelentőségét az Európai Unió biztonságának és a migrációs válság kezelésének szempontjából, valamint kitértek az egyes országok helyzetére és kihívásaira a bővítési folyamatban.

Gyertyát gyújtott Hanukka alkalmából Latorcai Csaba helyettes államtitkár

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. december 14. 19:00

Beszédet mondott a Hanukka alkalmából rendezett budapesti gyertyagyújtáson Latorcai Csaba, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség meghívására.

Vidékfejlesztési támogatással újult meg Hévízgyörk közösségi tere

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2017. december 13. 16:54

Sikerrel zárult Hévízgyörk község vidékfejlesztési beruházása, melynek köszönhetően 2017. december 13-án sor kerülhetett a település megújult pihenőparkjának és rendezvénytermének átadására. Az ünnepségen Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára köszöntötte a résztvevőket és fejezte ki gratulációját a minden igényt kielégítő komplexum létrehozásához.

Átadták az M35-ös autópálya új szakaszát

Miniszterelnökség, A tízezer főnél kevesebb lakosú települések fejlesztéséért felelős államtitkár, 2017. december 13. 14:30

Elkészült és ünnepélyesen átadták szerdán az M35-ös autópálya új szakaszát és a Debrecent délről elkerülő utat, hivatalos nevén a 481-es főutat, amely összeköti az új sztrádaszakaszt a 47-es főúttal. Az autópálya új szakasza az év végig ingyenes.

Digitális egyeztető felület indul az építések engedélyezésére

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. december 13. 11:14

Jövő évtől országos digitális egyeztető felületen zajlik majd az építkezések minden korábbi papíralapú engedélyeztetése, ha a parlament is elfogadja az erről szóló előterjesztést - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.