Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Közös magyar-brit érdekek a Brexit után

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. november 23. 17:50

A közös gazdasági és biztonsági érdekek a Brexit után is összekötik Magyarországot és az Egyesült Királyságot – hangzott el Lord Callanan, az EU-ból való kilépésért felelős minisztérium államtitkárának budapesti látogatásán, amelynek során a brit politikus találkozott Takács Szabolcs EU államtitkárral (Miniszterelnökség) és Novák Katalin nemzetközi, valamint család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral (EMMI).

Magyarországnak meg kell őriznie gazdasági és politikai cselekvőképességét

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. november 22. 18:47

Magyarországnak meg kell őriznie 2010 után visszanyert gazdasági és politikai cselekvőképességét - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az alapításának 25. évfordulóját ünneplő GKI Gazdaságkutató Zrt. szerdai budapesti üzleti konferenciáján.

Takács Szabolcs tárgyalt az EU-tanács leendő soros elnöke, Bulgária illetékeseivel

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. november 22. 17:44

Az Európai Unió Tanácsának leendő soros elnöke, Bulgária illetékeseivel tárgyalt szerdán Szófiában Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár.

Lehetőséget kell adni a külhoni magyarságnak a megkapaszkodásra

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. november 22. 15:12

Lehetőséget kell adni a külhoni magyarságnak a megkapaszkodásra, az egész Kárpát-medencei magyarságot segíteni kell abban, hogy ha a szülőföldjén akar maradni és boldogulni, akkor arra legyen lehetősége - hangsúlyozta Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár szerdán Hajdújáráson, ahol megnyitotta az államtitkárság által meghirdetett, 2017 - a külhoni magyar családi vállalkozások éve elnevezésű program Kárpát-medencei őszi körútjának vajdasági állomását.

Konszenzussal kell meghozni a migrációs döntéseket- a bajor tartományi parlament budapesti látogatása

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. november 22. 9:34

Molnár Balázs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára 2017. november 21-én megbeszélést folytatott a bajor tartományi parlament külügyi bizottságának tagjaival.

Magyar kormánytámogatással felújított óvodát adott át Grezsa István Ungváron

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. november 21. 16:33

A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében közel 12 millió forint magyar kormánytámogatásból felújított óvodát adott át ünnepélyesen Grezsa István kormánybiztos kedden Ungváron.

Kárpátalja történetét bemutató állandó kiállítást nyílt az ungvári várban

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. november 22. 10:18

A mai Kárpátalja történetét a 8. századtól 1920-ig bemutató, a magyar kormány mintegy 110 millió forintos támogatásával létrehozott állandó kiállítást nyitott meg Grezsa István kormánybiztos kedden Ungváron, a vár épületében.

Reneszánszát éli a zsidó kultúra Magyarországon

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. november 21. 13:34

Magyarországon ismét reneszánszát éli a zsidó kultúra, a kormány pedig értékként tekint erre a több mint ötezer éves szellemi és lelki örökségre - mondta Latorcai Csaba társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkár kedden, egy a Fiumei Úti Sírkertben tartott konferencián.

Az lett volna fair, ha legalább az egyik ügynökség Közép-Kelet-Európába kerül

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. november 21. 9:24

Az lett volna tisztességes, ha Közép- vagy Kelet-Európába kerül legalább az egyike a londoni központú uniós ügynökségeknek, amelyek költözni kényszerülnek az Egyesült Királyság kiválása miatt - jelentette ki Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár hétfő este Brüsszelben.