Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

LEADER-fejlesztések az egészséges ifjúságért

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2015. május 23. 13:08

A vidékfejlesztés, a sport és az ifjúságpolitika egymástól elválaszthatatlan tényezők. A fiatalok sportra, egészséges életmódra történő nevelésével sokat tehetünk a jövő generációiért – mondta Viski József agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár a LEADER térségek közötti együttműködés keretében megvalósult nemesgörzsönyi szabadidőpark átadó ünnepségén.

A nemzet fennmaradásának záloga a történelmi hagyaték ápolása

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2015. május 22. 14:43

Az értékesség és az egyenrangúság tudatában kell élnünk a XXI. századi nemzetek Európájában, a lehető legtöbbet megőrizve szuverenitásunkból. Továbbra is meg kell védelmeznünk azt a Szent László-i elvet, hogy Magyarországot méltó hely illeti meg a keresztény államok közösségében – emlékezett Kis Miklós Zsolt az 1092. május 20-i szabolcsi zsinat tiszteletére rendezett megyenapon, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beregdarócon.

Szombat a Szolidaritás jegyében

Miniszterelnökség, 2015. május 22. 14:24

A Miniszterelnökség üdvözli a Tom Lantos Emberjogi Alapítvány által elindított Solidarity Sabbath (Szombat a Szolidaritás jegyében) elnevezésű kezdeményezést, amely arra irányul, hogy felhívja a figyelmet az antiszemitizmus, a gyűlöletkeltés és a kirekesztés elleni küzdelem, valamint a tolerancia fontosságára.

Az Alsólendváról elhurcolt zsidókra és a muravidéki holokauszt áldozataira emlékeztek Lendván

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2015. május 21. 23:49

Zenés irodalmi esttel emlékezett a szlovéniai magyarság az alsólendvai zsidóság elhurcolásának 71. évfordulójára és a muravidéki zsidó közösség holokausztnak áldozatul esett tagjaira csütörtökön.

A sikeres vállalkozás az állam egyik legértékesebb szövetségese

Miniszterelnökség, 2015. május 21. 23:43

Az állam szempontjából az a vállalkozó, aki ma eltartja saját magát, és képes a versenyszektorban munkát biztosítani másoknak, az egyik legértékesebb szövetséges - mondta Lázár János a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének vállalkozói fórumán csütörtökön Makón.

Olcsó gázt, áramot és távhőt biztosít majd a nemzeti közműcég

Miniszterelnökség, 2015. május 21. 16:39

A következő két hétben olyan megállapodások várhatók, amelyekkel az Első Nemzeti Közműszolgáltató a gáz- után az áramszolgáltatást is megkezdheti a jövő félévben, és a távhőszolgáltatással kapcsolatban is megkezdődtek az egyeztetések - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó 9 nevű sajtótájékoztatón, melyet Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkárral közösen tartott.

A menedékkérők négyötöde gazdasági bevándorló volt tavaly

Miniszterelnökség, Kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, 2015. május 21. 13:57

A menedékkérők négyötöde tavaly nem háború sújtotta országból érkezett, tehát gazdasági bevándorló volt - nyilatkozta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az atv.hu-nak.

Az unió magyarázkodik Altus-ügyben

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2015. május 21. 7:48

Csepreghy Nándor szerint az Európai Bizottság (EB) lényegében magyarázkodik Altus-ügyben. A helyettes államtitkár a Napi Gazdaságnak azt is elmondta: még nem született döntés arról, hogyan reagál majd a kormány, amikor az Altus a bizottság EB képviseletében dokumentumokat kér.

Több mint 200 millárd forintot fordít turisztikai fejlesztésekre a kormány

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2015. május 20. 11:38

Innovációval erősíthető a turizmus versenyképessége.