Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Akár százezrek is érkezhetnek Magyarországra

Miniszterelnökség, 2016. szeptember 26. 18:44

Akár százezrek is érkezhetnek Magyarországra, ennyi ember pedig már tízéves időtávon megváltoztathatja a demográfiai viszonyokat - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter Kiszomboron.

A magyar kormánynak fontos a horvátországi magyar közösség

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2016. szeptember 26. 11:47

A magyar kormány számára fontos a horvátországi magyar közösség és annak megőrzését kiemelt célnak tartja - mondta a nemzetpolitikai államtitkár.

Szili Katalin részvételre buzdít

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2016. szeptember 26. 10:03

Szili Katalin autonómiaügyi miniszterelnöki megbízott szerint a demokratikus hatalomgyakorlás legmagasabb formájával élhetnek a magyarok vasárnap, ezzel a lehetőséggel minden demokratának élnie kell.

Brüsszel csak a néptől fél, csak az emberek szavából ért

Miniszterelnökség, 2016. szeptember 25. 17:08

Az ország egységét csak a népszavazás tudja megőrizni, "Brüsszel csak a néptől fél", csak az emberek szavából ért - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter Csanádpalotán.

A megmaradás feltétele a nemzet egysége

Miniszterelnökség, 2016. szeptember 23. 20:32

A kormány álláspontja egyértelmű: Magyarország demográfiai egységének megőrzése a hosszú távú fennmaradás feltétele - jelentette ki Lázár János Hódmezővásárhelyen.

Kézzelfogható eredmények a magyar vidékfejlesztésben

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. szeptember 23. 18:01

A Miniszterelnökség határozottan elutasítja a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) közleményben megfogalmazott bírálatát. A magyar vidékfejlesztésben már most jelentősebb eredmények születtek, mint az előző programozási időszak első éveiben.

Magyarország kritikája nem Németországnak szól

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2016. szeptember 22. 21:21

A magyar kormány kritikája a migrációs válsággal kapcsolatban nem Németországnak szól, hanem "az európai akcióképtelenségnek" - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára Berlinben a Német Külpolitikai Társaság (DGAP) Magyarországgal foglalkozó munkacsoportjának beszélgetésén.

Várhatóan nagy nyomás alá kerül Magyarország

Miniszterelnökség, 2016. szeptember 22. 14:34

Ha érvényes és eredményes lesz a kvótareferendum, a kormány akár az alaptörvény és az európai jogi keretek módosítását is javasolhatja - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 63. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Az önkéntesség jogi kereteit kell biztosítania az államnak

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2016. szeptember 22. 14:37

Az államnak elsősorban az önkéntes tevékenység jogi kereteit kell biztosítania egy olyan közeg létrehozásával, amelyben az önkéntesség kultúrája egyre népszerűbbé válhat – hangsúlyozta Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára, az „Önkéntes Menedzsment Kihívások Hosszú Távon” című konferencián a Magyar Nemzeti Galériában.