Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Dr. Latorcai Csaba a Miniszterelnökség helyettes államtitkára nyitotta meg a Zsidó Kulturális Fesztivált

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2015. augusztus 30. 19:30

Dr. Latorcai Csaba a Miniszterelnökség Kiemelt Társadalmi Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkára nyitotta meg a Dohány utcai zsinagógában „A mi fesztiválunk az öné is” mottóval beharangozott, korábban 17 alkalommal Zsidó Nyári Fesztiválként, az idén első alkalommal Zsidó Kulturális Fesztivál címmel megrendezésre kerülő és ma kezdődő nagyszabású rendezvénysorozatot.

Aki egy nemzet szimbólumát gyalázza, az az egész nemzetet megsérti

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2015. augusztus 29. 8:16

Petőfi Sándor, a szabadság és a hazaszeretet szimbóluma nekünk, magyaroknak, éljünk bár Kárpátalján, az anyaországban, vagy éppen Erdélyben – mondta Ungváron Dr. Latorcai Csaba, aki Kárpátalján tett látogatása során, fejet hajtott a szabadságharc költőjének már nem először, barbárul megcsonkított szobra előtt.

Szeptember közepe után bűncselekmény lesz a tiltott határátlépés

Miniszterelnökség, 2015. augusztus 29. 0:44

Szeptember közepe után a tiltott határátlépés bűncselekmény lesz, amit szankcionálni fognak - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a Csongrád megyei Kiszomboron.

Kerékpárút épült Makó és Kiszombor között

Miniszterelnökség, 2015. augusztus 29. 0:26

Közel 2,2 kilométer hosszúságú kerékpárút épült a Csongrád megyei Kiszombor és Makó között. A Maros folyón átívelő új kerékpárutat Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter avatta fel pénteken.

Magyarországot bemutató kiállítást nyitott meg Latorcai Csaba az ukrajnai Hotinban

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2015. augusztus 28. 12:50

Hotinban megnyitotta és beszédet mondott Ukrajnában tett látogatása során Dr. Latorcai Csaba azon a fotókiállításon, amely „Magyarország épített öröksége – templomok, kastélyok, hidak és malmok” címet viseli. A bemutató Tóth József fotográfus, számos magas szakmai kitüntetés birtokosa képeiből készült, a Külgazdasági és Külügyminisztérium felkérésére.

Emlékjel állítása Kamenec-Podolszkijban

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2015. augusztus 27. 18:12

Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség Kiemelt Társadalmi Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkára jelenlétében, emlékjelet állítottak Kamenec-Podolszkijban a magyar hatóságok közreműködésével, 1941 júliusában Magyarországról kitoloncolt, majd augusztus 27-28-án, az SS alakulatai által kegyetlenül kivégzett hontalan, vagy rendezetlen állampolgárságú zsidó mártírok emlékére.

Új jogszabályok készülnek a déli határ védelme érdekében

Miniszterelnökség, 2015. augusztus 27. 16:59

Több törvényt is módosíthat a parlament a jövő heti rendkívüli ülésen, ahol megtárgyalják a déli határ védelme érdekében tett eddigi és további lépéseket is – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfo 20 – Mit miért tesz a kormány? című sajtótájékoztatón, melyet Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkárral tartott közösen.

Cél a polgári berendezkedés megerősítése

Miniszterelnökség, 2015. augusztus 25. 19:12

A polgári berendezkedés megerősítése volt a keddi kormánykonferencia fő témája - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter az egész napos tanácskozás után. Lázár János a Parlamentben újságíróknak arról is beszámolt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kedd estére összehívta a nemzetbiztonsági kabinet ülését a Szerbiából szerdán várható migránshullám miatt.

Az anyaország nem mond le egyetlen magyarról sem

Miniszterelnökség, 2015. augusztus 25. 12:16

Az anyaország nem mond le egyetlen magyarról sem, akár vegyes házasságból született, akár már nyelvvesztéssel él - jelentette ki Grezsa István, a Miniszterelnökség határon átnyúló beruházások ellenőrzéséért felelős miniszteri biztosa, akivel a napokban indult Petőfi Sándor-programról közölt interjút kedden az erdélyi Krónika.