Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

A kormányzati fejlesztéspolitika sikeréve volt a tavalyi

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. január 17. 15:40

A kormányzati fejlesztéspolitika sikeréve volt a tavalyi, a kormány meghirdette a teljes fejlesztési forráskeretet, kiírta a pályázatokat és a tervek szerint ez év tavaszáig oda is ítélik az uniós támogatásokat - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára sajtótájékoztatón.

Csaknem 18 milliárd forint támogatást kapnak az önkormányzatok

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. január 17. 12:23

Csaknem 18 milliárd forint támogatást kap több mint 1200 önkormányzat belterületi utak, járdák, hidak felújítására - közölte a nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a bonyhádi választókerület országgyűlési képviselője szerdán Hőgyészen.

Tavaszig kiírhatják a zsidó temetők rekonstrukciós programját

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. január 16. 17:23

A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) még a tavasz előtt kiírhatja a zsidó temetők rekonstrukciós programjáról szóló pályázatot, amelyre a kormány tavaly év végén fél milliárd forintot biztosított - közölte a társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkár kedden, a Zsidó Közösségi Kerekasztal ülése után.

Helyben kell boldogulást biztosítani a fiataloknak

Miniszterelnökség, 2018. január 15. 19:06

Ma egy város vezetésének legfontosabb feladata, hogy biztosítsa a helyben boldogulás lehetőségét a fiataloknak - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn este Hódmezővásárhely-Batidán.

Világörökségi területeken egyes ingatlanokra elővásárlási joga van az államnak

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2018. január 13. 11:13

Az Országgyűlés által decemberben elfogadott törvénynek és az azt végrehajtó kormányrendeletnek megfelelően a világörökségi területeken álló egyes ingatlanokra az államnak ezentúl elővásárlási joga van, ez lakásokat, lakóházakat, termőföldeket és erdőgazdasági területeket nem érint - mondta Latorcai Csaba helyettes államtitkár az MTI-nek.

Ünnepi szentmisével vette kezdetét a Mátyás király-emlékév pénteken Szegeden.

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. január 13. 10:16

A Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök által celebrált szentmisét követően Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár az MTI-nek elmondta: 560 évvel ezelőtt, 1458. január 12-én egyeztek meg a korabeli Magyar Királyság legjelentősebb főúri családjai, hogy nem idegen dinasztiából hívnak új királyt az ország élére, hanem a Hunyadi János fiát, Mátyást választják meg uralkodónak.

A 20. század nem a magyarok százada volt, de a 21. században erős magyarság épül

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. január 12. 16:58

A 20. század eseményei alapján úgy tűnik, hogy ez utóbbi évszázad nem a magyaroké volt, de a tervek szerint a 21. században erős magyarság és erős Magyarország épül, és ezt támasztják alá a magyar nemzetpolitika tevékenységei - hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár pénteken Zentán, ahol a magyar nemzetpolitika utóbbi nyolc évét ismertette.

Négy milliárd forint támogatás borszőlő ültetvények telepítésére

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2018. január 12. 14:55

A Miniszterelnökség borszőlő ültetvények telepítését támogató pályázatot hirdetett a Vidékfejlesztési Program keretében. Az új, mintegy 4 milliárd forint keretösszegű felhívásra a kérelmeket 2018. február 15-től lehet benyújtani.

Új, az energiahatékonyság javítását támogató pályázatot hirdetett a Miniszterelnökség

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2018. január 12. 14:51

A Miniszterelnökség kihasználva a forrásátcsoportosítás lehetőségét, elsősorban megújuló energia felhasználásával történő, energiahatékonyság javítását szolgáló új pályázatot hirdetett a Vidékfejlesztési Program keretében. Az összesen 35 milliárd forint keretösszegű felhívásra 2018. február 19-től nyújthatók be a támogatási kérelmek.