Miniszterelnökség

Gulyás Gergely

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Visegrádi válasz az európai uniós kihívásokra – V4 európai igazgatók találkozója Budapesten

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2018. május 24. 18:47

Molnár Balázs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára 2018. május 24-én megbeszélést folytatott Budapesten a visegrádi partnereivel. A találkozón az európai igazgatók áttekintették azokat a főbb uniós kérdéseket, amelyekben a szoros V4 együttműködés hatékony közös érdekérvényesítést eredményezhet.

Magyarország minden európai követelménynek megfelel

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2018. május 24. 16:29

A visegrádi országoknak nincs félnivalójuk a jogállamisággal kapcsolatban feltett vagy feltenni kívánt kérdések miatt. Az elmúlt évek számos átvilágítása igazolja, hogy Magyarország minden európai követelménynek megfelel - jelentett ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára Brüsszelben csütörtökön.

A kormány kedden benyújtja és szigorítja a Stop Soros törvénycsomagot

Miniszterelnökség, 2018. május 24. 12:13

A Stop Soros törvénycsomag elfogadása után büntető törvénykönyvi (Btk.) tényállás lesz a törvénytelen bevándorlás szervezése - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, az új kabinet megalakulása után tartott első kormányinfón.

Még szorosabb együttműködésre törekszik a kormány és a főváros

Miniszterelnökség, 2018. május 18. 16:26

A kormány a lehető legszorosabb együttműködésre törekszik Budapest sikeressége, fejlesztése érdekében - jelentette be Gulyás Gergely.

Megalakult a negyedik Orbán-kormány

Kormányzat, 2018. május 18. 9:28

Kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának minisztereit Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten, ezzel megalakult az új kabinet.

Vidékfejlesztési támogatással épült gyümölcsfeldolgozó üzem Nógrád megyében

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2018. május 17. 14:50

A Vidékfejlesztési Program keretében elnyert, mintegy félmilliárd forintos támogatásnak köszönhetően a Berkenye Faluszövetkezet egy közel egymilliárd forint összértékű élelmiszeripari beruházást valósíthatott meg Nógrád megyében. A május 17-ei üzemátadó rendezvényen dr. Viski József, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a résztvevőket.

Kulcsfontosságú a Közös Agrárpolitika forrásainak megőrzése

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2018. május 16. 14:05

Az agrárium finanszírozási kérdéseiről, a Közös Agrárpolitika várható irányairól szervezett konferenciát az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány szerdán, Budapesten. A rendezvényen Kis Miklós, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Vidékfejlesztési Program aktuális kérdései mellett a KAP forrásainak várható jövőbeli alakulásáról tartott előadást.

A Kőrösi Csoma Sándor-program a nemzetpolitika zászlóshajója

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. május 15. 9:57

A nemzetpolitika zászlóshajójának nevezte a Kőrösi Csoma Sándor-programot a nemzetpolitikai államtitkár kedden Budapesten.

Az EU-s Államtitkárság idén is rajthoz állt az Európa-napi futáson

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2018. május 14. 17:00

A Miniszterelnökség Európai Uniós Ügyekért Felelős Államtitkársága a korábbi évekhez hasonlóan idén is képviseltette magát a május 13-án megrendezett 14 év – 14 km elnevezésű Európa-napi futóversenyen.