Miniszterelnökség

Gulyás Gergely

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Magyarország nem enged a bevándorláspárti erők nyomásának

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2019. január 17. 16:03

A migráció témája először szolgáltat olyan témát az EP-választásokat megelőző kampánynak, amely minden tagállamot érint. Magyarországnak határozott álláspontja van a kérdésben, nem támogatjuk a bevándorlást és nem engedünk a bevándorláspárti erők nyomásának - húzta alá Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára, miután munkalátogatáson járt az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.

Rendkívül gyorsan elbírálják a Magyar falu program pályázatait

Miniszterelnökség, 2019. január 17. 10:16

A Magyar falu program keretében februártól az ősz közepéig ütemezetten megjelenő pályázatokat rendkívül gyorsan elbírálják majd, a végső beadási határidő lejárta után körülbelül hatvan napon belül kibocsátják a támogatói okiratot sikeres pályázat esetén - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerdán Szolnokon. Hozzátette: azt követően napok kérdése, hogy a források az önkormányzatok számlájára kerüljenek.

Idén 5,9 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek

Miniszterelnökség, 2019. január 16. 10:16

Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati felhívásai, a civil szervezetek idén összesen 5,9 milliárd forintos keretösszegre nyújthatnak be pályázatokat - jelentette be a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy szakmai rendezvényen szerdán Nyíregyházán.

Erőforrások a hazai nemzetiségek

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. január 16. 16:54

A magyar kormány erőforrásként tekint a hazai nemzetiségekre - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán a Békés megyei Kétegyházán.

Még hat napig lehet jelentkezni a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2019. január 15. 14:43

A kormány kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a pályakezdő, magasan képzett és idegen nyelveket beszélő tehetséges fiatalok a diplomaszerzés után vonzó lehetőségként tekintsenek a közigazgatásra. Ezt a célt támogatja a kormány által 2011-ben alapított, 2018-ban megújított Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram is.

Tájékoztató a nemzeti emlékhelyek fenntartható használatát elősegítő 2019. évi támogatásokról

Miniszterelnökség, Közszolgálatért Felelős Államtitkár, 2019. január 15. 10:12

Az Országgyűlés Magyarország 2019. évi költségvetésében 49,5 millió forint keretösszeget biztosít a nemzeti emlékhelyek fenntartható használatát elősegítő, a nemzeti emlékhelyek védelmével, megóvásával, fenntartásával, bemutatásával, fejlesztésével kapcsolatos feladatok ellátása érdekében.

Sikeres volt a külhoni magyar családok éve program

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2019. január 14. 16:28

Hatékony és sikeres volt a 2018 - a külhoni magyar családok éve program - értékelt Potápi Árpád János. Kiemelte: a közel egymilliárdos keretből összesen 814 millió forintot pályázati úton osztottak ki, és közel 200 millió forintból szakmai rendezvényeket, programokat valósítottak meg.

Elsődleges cél a Kárpát-medence és a magyarság megerősödése

Miniszterelnökség, 2019. január 13. 20:01

Az idei esztendő elsődleges célja az, hogy a Kárpát-medence magyarsága megerősödjön - jelentette ki Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, aki nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen szombaton megrendezett újévköszöntő ünnepségen mondott beszédet.

Átadták a felújított solti református templomot

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2019. január 12. 15:37

Átadták a felújított 232 éves református templomot, valamint az új gyülekezeti házat és parókiát pénteken a Bács-Kiskun megyei Solton. A beruházás több mint 100 millió forintból valósult meg.