Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Potápi: a VMSZ továbbra is stratégiai partner

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2016. május 3. 13:55

A magyar kormány ahogy eddig is, úgy a jövőben is stratégiai partnerének tekinti a Vajdasági Magyar Szövetséget (VMSZ) - jelentette ki Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága előtt kedden.

Öt mélygarázs szolgálja majd a budai Vár megközelítését

Miniszterelnökség, Kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár , 2016. május 3. 13:07

Öt mélygarázs fogja segíteni a budai Vár megközelítését, ezek közül a Várkert Bazár alatti beruházás már elkészült, a Csikós udvar alatti Várgarázst pedig júniusban adják át - közölte a Nemzeti Hauszmann Terv Társadalmi Testületének keddi, hatodik ülésén a Forster Központ elnöke.

Nem az ország érdekét szolgálták a korábbi kohéziós ciklus forrásai

Miniszterelnökség, 2016. május 2. 16:29

Nem jó társadalompolitikai célokat szolgálva, nem az ország érdeke szerint dőlt el a 2007 és 2013 közötti, mintegy 9223 milliárd forintnyi uniós forrás felhasználása - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a parlament erről szóló vitanapján.

Változik az állattartó telepek korszerűsítését támogató pályázatok beadási határideje

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. május 2. 11:48

Május közepéig van ideje megismerni a pályázati feltételeket és előkészíteni a szükséges dokumentumokat azon pályázóknak, akik a Vidékfejlesztési Program keretében megjelent, közel 70 milliárd forint keretösszegű állattartó telepek korszerűsítését támogató felhívásokra kívánják benyújtani igényüket.

100 milliárd forint támogatást kaphat a GINOP-ból az élelmiszeripar

Miniszterelnökség, 2016. április 29. 18:01

A szakmai egyeztetéseket követően 100 milliárd forint támogatást kaphat a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) forrásaiból az élelmiszeripar; erről döntött szerdai ülésén a kormány - közölte a Miniszterelnökséget vezető.

Mintegy 2,5 milliárd forintból bővült és újult meg a keszthelyi Festetics-kastély

Miniszterelnökség, Kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár , 2016. április 29. 13:45

A Festetics-kastély kiállításainak megújítására, valamint a pálmaház és az egykori Amazon szálló felújítására több mint kétmilliárd forintot, a park eredeti tervek szerinti rekonstrukciójára pedig további 400 millió forintot fordítottak, és ezzel a látogatók számának legalább tíz százalékos emelkedésére számítanak - közölte L. Simon László.

A termelői csoportokra, szervezetekre 26 milliárd forintot különítettek el

Miniszterelnökség, Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, 2016. április 29. 11:53

A 2014-2020-as vidékfejlesztési programban a jogszabályoknak megfelelő termelői csoportok, szervezetek támogatására 26 milliárd forintot különítettek el - mondta Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Nemzeti Agrár Kamara (NAK) konferenciáján, melyet a mezőgazdasági szövetkezetek lehetőségeiről rendeztek.

Biztonság és stabilitás jellemzi a 2017-es büdzséjavaslatot

Miniszterelnökség, 2016. április 28. 14:46

A kiszámíthatóság és a biztonság költségvetéseként jellemezte a kormány 2017-es büdzséjavaslatát Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó 47 nevű sajtótájékoztatón, melyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Megújult a pécsi Dr. Szántó László Szeretetotthon

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2016. április 28. 14:16

A Kormány, Pécs önkormányzata és a helyi zsidó közösség összefogásának köszönhetően európai uniós támogatásból újulhatott meg a Dr. Szántó László Szeretetotthon, amely minden igényt kielégítő környezetet biztosíthat a jövőben az otthonban lakó idős embereknek - hangsúlyozta ünnepi beszédében Dr. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára a felújított intézmény átadásán Pécsett.