Miniszterelnökség

Gulyás Gergely

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

A polgárok bizalma és biztonsága a legfontosabb

Miniszterelnökség, Közszolgálatért Felelős Államtitkár, 2018. július 13. 14:27

A legfontosabb értékek közé tartozik napjainkban az állampolgárok biztonsága és bizalma - hangoztatta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára pénteken a Vas megyei Jánosházán, ahol átadott egy mobil kormányablakként szolgáló kisbuszt.

A beregszászi Rákóczi-főiskola a szülőföldön maradás egyik legerősebb bástyája a Kárpát-medencében

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. július 12. 15:36

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola a szülőföldön maradás egyik legerősebb bástyája a Kárpát-medencében, ezért a magyar kormány minden támogatást megad a működéséhez, folyamatos fejlesztéséhez - jelentette ki Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár csütörtökön Beregszászon, a Rákóczi Főiskola Felsőfokú Szakképzési Intézetének diplomaátadó ünnepségén.

A Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter közleménye

Tárca nélküli miniszter, 2018. július 12. 15:20

A Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter üdvözli az Európai Unió Bírósága alatt működő Törvényszék mai döntését, amely három éves átfogó vizsgálatot követően megerősítette a brit atomerőmű-projekt uniós jóváhagyását.

Mintegy kétezer óvoda újul meg vagy épül a Kárpát-medencében

Miniszterelnökség, Egyházi, Nemzetiségi Kapcsolatokért és az Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Államtitkárság, 2018. július 11. 16:53

Mintegy kétezer óvoda újul meg vagy épül a Kárpát-medencében - mondta a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára szerdán Pécsen, a 2014-ben indult, 2022-ig tartó óvodafejlesztési programra utalva.

A kiemelt társadalmi ügyekről egyeztetett Nyitrai Zsolt és Gulyás Gergely

Miniszterelnöki Kabinetiroda, 2018. július 11. 13:10

A kiemelt társadalmi ügyekről egyeztetett Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott (Miniszterelnöki Kabinetiroda) és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Megkezdődött a Modern Falvak és Kistelepülések Program kidolgozása

Miniszterelnökség, 2018. július 10. 17:42

Hazánk legnagyobb térség- és vidékfejlesztési projektje lehet a Modern Falvak és Kisvárosok Program, amelynek alapkoncepciója várhatóan az év végéig a kormány elé kerül, s amelynek elkészítését széles szakmai konzultáció előzi meg. A program kidolgozására az egyeztetések Gyopáros Alpár, a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos vezetésével ma kezdődtek meg.

Magyarország semmilyen uniós nyomásra nem változtat a következetes migrációs politikáján

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2018. július 5. 11:17

Varga Judit, a Miniszterelnökség uniós kapcsolatokért felelős államtitkára kétnapos strasbourgi útja során folytatta a bilaterális egyeztetéseket az Európai Parlament képviselőivel a Sargentini-jelentés kapcsán, illetve egyeztetett az új spanyol kormány európai ügyekért felelős államminiszterével, Marco Aguiriano úrral és az Uniós soros elnökségét adó osztrák kormány belügyi államtitkárával, Karoline Edtstadler asszonnyal.

Magyar tér és emlékpad létesült Tarnówban

Miniszterelnökség, Egyházi, Nemzetiségi Kapcsolatokért és az Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Államtitkárság, 2018. július 4. 13:17

Június 27-28-án a Fekete Madonna zarándokvonat 800 anyaországi és határon túli területről érkezett utasa kereste fel a lengyelországi Tarnów városát. A Bem József szülővárosába tett kétnapos látogatás jelentős eseménye volt az 1848-49-es szabadságharc tábornokának szobránál megtartott koszorúzás és a lengyel-magyar barátság padjának avatása az emlékmű mellett, amelyen több mint ezren vettek részt.

Az Európai Unió akkor lesz újra erős, ha tiszteletben tartja a különböző nemzeti álláspontokat és támogatja a tagállamokat

Miniszterelnökség, Európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár, 2018. július 3. 15:26

Magyarország egy erős Európai Uniót szeretne, ez azonban nem lehetséges erős tagállamok és erős Közép-Európa nélkül – hangsúlyozta Schmitt Pál Péter, a Miniszterelnökség európai uniós ügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára július 2-án az Antall József Nyári Egyetem 2018-as budapesti nyitóünnepségen.