Miniszterelnökség

Gulyás Gergely

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Átadták a kőszegi Árpád-házi Szent Margit katolikus iskola tornacsarnokát

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. november 14. 16:52

Több mint 1,1 milliárd forint kormányzati támogatással egy év alatt épült fel Kőszegen az Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium új tornacsarnoka, amelyet a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára adott át szerdán.

Keresztény kulturális alapértékek nélkül nincs erős Európa

Miniszterelnökség, Európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár, 2018. november 14. 16:44

Magyarország és Lengyelország fontos szövetségesei egymásnak az EU jövőjéről folytatott vitában, amelynek során a polgárok biztonságát, az illegális migráció megállítását és a családok megerősítését helyezik előtérbe, de hasonlóan gondolkodnak az Unió következő hétéves költségvetéséről és a Brexitről is - mondta Schmitt Pál Péter helyettes államtitkár Varsóban, ahol uniós kérdésekről tárgyalt lengyel kormányzati szereplőkkel és parlamenti képviselőkkel.

Felvidéki magyar egyházi támogatások mindkét nemzet javára

Miniszterelnökség, Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2018. november 14. 16:39

A Szlovákia területén megvalósult magyar egyházi fejlesztések nemcsak a magyar emberek, hanem az ott élő szlovákok javát is szolgálják, hiszen egy-egy plébánia templomát, közösségi házát az egész közösség használja. A jó szlovák-magyar egyházi kapcsolatok további erősödése hozzájárul a két nemzet viszonyának javulásához – hangsúlyozta Soltész Miklós.

Mátyás király nemzeteket kapcsol össze

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. november 14. 14:41

Mátyás olyan sokoldalú király, aki Kárpát-medence szerte nemcsak a magyaroknak, hanem a környező nemzeteknek is mindmáig ünnepelt történelmi személyisége – hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Mátyás király Emlékév keretében Bécsben rendezett konferencián szerda délután.

Ülésezik a diaszpóratanács és a Magyar Állandó Értekezlet, napirenden a kárpátaljai helyzet

Miniszterelnök-helyettes, 2018. november 14. 9:51

Az aktuális nemzetpolitikai kérdések, köztük a kárpátaljai helyzet szerepel a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) pénteki ülésének napirendjén - mondta Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes az Echo TV reggeli műsorában kedden.

A diaszpóra több mint száz képviselője érkezik a diaszpóratanács ülésére

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2018. november 14. 9:58

A Magyar Diaszpóra Tanács csütörtökön, a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) pedig pénteken ülésezik Budapesten, a Várkert Bazárban - mondta el a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Miniszterelnökségi delegáció tárgyalt Londonban a brit kilépési folyamat állásáról

Miniszterelnökség, Parlamenti és stratégiai államtitkár, 2018. november 14. 9:21

Orbán Balázs a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, valamint Schaller-Baross Ernő nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkár brit kormányzati és parlamenti képviselőkkel tárgyalt a brit kilépési folyamat aktuális fejleményeiről.

Süli János fogadta a Megyei Jogú Városok Szövetségének tisztségviselőit

Tárca nélküli miniszter, 2018. november 13. 15:56

A Paks II. beruházásért felelős tárca nélküli miniszter kedd délután hivatalában fogadta a Megyei Jogú Városok Szövetségének tisztségviselőit.

A Kormány cáfolja a Sargentini-jelentésben megfogalmazott vádakat

Miniszterelnökség, Európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, 2018. november 13. 14:08

A Kormány 131 oldalas dokumentumban cáfolja a 7. cikkely szerinti eljárást megelőző bevándorláspárti Sargentini-jelentés állításait.