Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Tour de Hongrie - A riói olimpiáért is tekernek

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2015. július 30. 12:21

A riói játékok kvalifikációs viadala lesz Magyarország legnagyobb kerékpárversenye, a jövő keddtől vasárnapig sorra kerülő Tour de Hongrie, ugyanis világranglistapontokért és olimpiai kvalifikációs pontokért is küzdenek majd a résztvevők.

A munkahelyek számán mérhető a fejlesztéspolitika sikere

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2015. július 28. 12:39

Akkor mondható majd sikeresnek a 2014-2020-as időszak fejlesztéspolitikája, ha 5 millió, vagyis a jelenleginél 800 ezerrel több munkahely lesz Magyarországon 2020-ra, illetve ha az ország ki tudja építeni a gazdaság növekedését segítő iparágait - mondta Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár.

Összekapcsolják az állami hivatalok adatbázisait

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2015. július 28. 9:13

A jövőben gyorsabb és egyszerűbb lesz a közigazgatási ügyintézés, miután az uniós közigazgatás-fejlesztési program keretében összekapcsoljuk az állami hivatalok adatbázisait - mondta a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Mintegy 18 milliárd forint jut kertészeti gépek beszerzésére

Miniszterelnökség, 2015. július 27. 16:45

A gyors ügyintézésnek köszönhetően várhatóan már a héten értesítést kapnak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH) azok a gazdák, akik támogatásban részesülnek az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból új, környezetbarát, energiahatékony kertészeti gépek beszerzésére. A Miniszterelnökség az intézkedés keretében több mint 1800 kérelmet támogat, mintegy 18 milliárd forint értékben.

Brüsszel újabb kormányzati program támogatásáról döntött

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2015. július 27. 16:38

Az Európai Bizottság zöld jelzést adott a Kormány Közigazgatás- és Közszolgáltatás Fejlesztési Operatív Programjának (KÖFOP). A döntés eredményeként 342 Mrd Ft jut a közigazgatás fejlesztésére, az állampolgárok számára nyújtott kormányzati szolgáltatások javítására.

Megújult vezetés a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány élén

Miniszterelnökség, 2015. július 27. 12:07

Dr. Latorcai Csaba a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára bemutatta a Közalapítvány újonnan kinevezett igazgatóját Prof. Dr. Szita Szabolcsot, a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány kuratóriumának 2015. július 27-i ülésén.

Augusztus 16-ig lehet pályázni a fogyatékossággal élő hallgatók ösztöndíjprogramjára

Miniszterelnökség, 2015. július 27. 11:59

A Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramjának célja, hogy szakirányú munkatapasztalat-szerzést biztosítson azoknak a fogyatékossággal élő felsőoktatási hallgatóknak, akik szakmailag elhivatottak, munkatapasztalattal még nem rendelkeznek és elkötelezettek a nemzeti közigazgatás iránt.