Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Takács Szabolcs megbeszélése Dara Murphy ír EU-miniszterrel

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. február 22. 20:38

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára 2017. február 22-én fogadta Dara Murphy ír Európa-ügyi minisztert. A megbeszélés során a felek áttekintették az Egyesült Királyság EU-ból történő kilépésével kapcsolatos kérdéseket, a migráció, az adatvédelem és a digitalizáció témáit, továbbá eszmecserét folytattak a foglalkoztatási és szociális ügyekről, valamint az Európai Unió jövőjéről.

Az idén le kell zárni az előző uniós fejlesztési időszakot

Miniszterelnökség, 2017. február 20. 20:35

Az idén két nagy feladat áll az ország előtt az uniós források felhasználása területén, el kell végezni az előző fejlesztési időszak pénzügyi zárását, és lépéseket kell tenni az új lehetőségek felhasználása érdekében - mondta Lázár János az érdekképviseletekkel az uniós forrásokról folytatott egyeztetésen.

Sosem szabad elfelejteni, ami történt

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. február 20. 11:29

Sosem szabad elfelejteni, ami a Gulágra hurcoltakkal történt - emelte ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az emlékév zárásához és a kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódó rendezvények hétfőn megnyitóján Budapesten.

Hatvan kopjafa az 1956-os forradalom emlékére

Miniszterelnökség, 2017. február 18. 12:58

Kopjafa-kompozíciót avatott Sepsiszentgyörgyön az 1956-os forradalom 60. évfordulója tiszteletére rendezett emlékünnepségen Grezsa István.

Letették az új makói könyvtár alapkövét

Miniszterelnökség, 2017. február 17. 16:41

A gondolkodás, a közösség és a szellem középpontjának nevezte az új makói könyvtárat a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Makovecz Imre tervei alapján jövő tavaszra elkészülő épület ünnepélyes alapkőletételén.

A helyi piacok és a közétkeztetés fejlesztését támogatja a Miniszterelnökség

Miniszterelnökség, 2017. február 17. 14:57

Mintegy 12,6 milliárd forint keretösszeggel jelent meg 2017. február 16-án pályázati felhívás a helyi piacok infrastrukturális fejlesztésére, valamint a közétkeztetés javítására. A kiírásra önkormányzatok, non-profit szervezetek és egyházi jogi személyek nyújthatják be támogatási kérelmüket.

Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa

Miniszterelnökség, 2017. február 16. 14:33

Az elmúlt években helyreállított közbiztonságot az illegális bevándorlás azonban érdemben veszélyeztetheti - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 78. Kormányinfón, melyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Idén is meghirdetik a Kőrösi Csoma Sándor- és a Petőfi Sándor-programot

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. február 16. 13:00

A nemzetpolitikai államtitkárság idén is meghirdeti a diaszpóra magyarságát felkaroló Kőrösi Csoma Sándor- és a szórványmagyarságot segítő Petőfi Sándor-programot - közölte Potápi Árpád János államtitkár csütörtöki Budapesten, sajtótájékoztatón. A pozitív visszajelzések hatására mindkét programban emelkedik az ösztöndíjasok száma.

Százmillió forinttal támogatja a kormány a határon túli ifjúsági közösségeket

Miniszterelnök-helyettes, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, 2017. február 15. 12:36

A határon túli civil szervezetek és egyházi jogi személyek március 18-ig kérhetik ifjúsági programjaik támogatását - közölte Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár szerdán Budapesten.