Miniszterelnökség

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter

Vezető hírek

Új óvodák létesülnek Kárpát-medence-szerte

Miniszterelnökség, 2017. július 19. 16:34

Kárpát-medence-szerte 65-70 új óvoda létesülhet, és 265 óvoda megújulhat a magyar kormány külhoni óvodafejlesztési programjának első ütemében - mondta Grezsa István kormánybiztos a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) panelbeszélgetésén szerdán. Jelezte: szeretnék, ha a program folytatódna.

Tatabánya 5,6 milliárd forintból újíthatja meg tömegközlekedését

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. július 19. 16:07

Tatabánya 5,6 milliárd forintot kap tömegközlekedésének teljes megújítására a Modern városok program keretében, a támogatásról szóló okiratot a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán adta át a város polgármesterének.

Az Európai Unió nem csak gazdasági, hanem értékközösség is

Miniszterelnökség, Európai uniós ügyekért felelős államtitkár, 2017. július 19. 10:08

Megbeszélést folytatott Lucia Puttrich-al, Hessen tartomány Európa-ügyi miniszterével Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára 2017. július 18-án.

Veszprém még élhetőbbé és stabilabbá válik a fejlesztések révén

Miniszterelnökség, Parlamenti államtitkár, 2017. július 18. 10:38

A Modern városok program beruházásainak köszönhetően Veszprém még élhetőbb és gazdaságilag stabilabb várossá válik az elkövetkező években - jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára keddi veszprémi sajtótájékoztatóján.

Jól halad a nemzeti kastély- és várprogram

Miniszterelnökség, 2017. július 16. 9:27

Időarányosan és jól halad előre az országszerte összesen 39 épületet érintő nemzeti kastély- és várprogram - mondta Virág Zsolt az MTI-nek, kiemelve, hogy az egységes rendszerben való működtetés feltételeit is kidolgozták már.

Tartalmában és minőségében újult meg az államigazgatás

Miniszterelnökség, Területi közigazgatásért felelős államtitkár, 2017. július 15. 15:50

A polgári kormány tartalmában és minőségében megreformálta a közigazgatási rendszert, az államigazgatásban és a kormányzati működésben az ügyfélközpontúság és a közcélok szolgálata valósul meg - mondta Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kar szakirányú továbbképzési szakok oklevélátadó ünnepségén.

Emlékmű a mártírhalált halt magyar zsidó sportolók és sportvezetők tiszteletére

Miniszterelnökség, Közigazgatási államtitkár, 2017. július 13. 16:00

Beszédet mondott a mártírhalált halt magyar zsidó sportolók és sportvezetők tiszteletére állított emlékmű leleplezése alkalmából Ramat Ganban a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.

Újraindult Magyarország, Szlovákia, Románia és Ukrajna együttműködési programja

Miniszterelnökség, Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár , 2017. július 13. 15:53

Újraindult Magyarország, Szlovákia, Románia és Ukrajna határon átnyúló, Huskroua elnevezésű együttműködési programja, amelynek nyitókonferenciáját a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben, a L'Huillier-Coburg-kastélyban tartották csütörtökön.

Soha nem rendezett ekkora sportversenyt Magyarország

Miniszterelnökség, 2017. július 13. 14:12

Magyarország soha nem rendezett akkora sportversenyt, mint amekkora a pénteken kezdődő vizes világbajnokság lesz – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 95. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.