Miniszterelnöki Kabinetiroda

Rogán Antal

a miniszterelnök kabinetfőnöke

Videók

Megállapodás született a Digitális Jólét Alapcsomag védjegyhasználatáról

Megállapodás született a Digitális Jólét Alapcsomag védjegyhasználatáról2017. július 31.

A cél az, hogy minden magyar polgár a digitalizáció nyertesévé váljon - jelentette ki Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos, miután az újabb internetelőfizetők bevonását célzó Digitális Jólét Alapcsomag védjegyének használatról írt alá megállapodást három kis- és közepes méretű szolgáltató képviselőivel.

Meghaladta az 50 ezret a csok-igénylések száma

Meghaladta az 50 ezret a csok-igénylések száma2017. július 28.

Meghaladta az 50 ezret a benyújtott családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylések száma a legfrissebb adatok szerint, a kért támogatási összeg pedig elérte a 136 milliárd forintot - ismertette Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.
A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára2017. július 21.

A nyugdíjas szövetkezetek megteremtik a lehetőségét annak, hogy nyugdíjba vonulásuk után is dolgozni tudjanak azok, akik még kedvet és energiát éreznek ehhez - mondta Nyitrai Zsolt sajtótájékoztatón.
A vb és a jegyvásárlás is akadálymentes

A vb és a jegyvásárlás is akadálymentes2017. július 6.

A budapesti vizes vb helyszínéül szolgáló Duna Aréna akadálymentes, a kerekesszéket használók pedig online is megvásárolhatják jegyüket a jövő pénteken kezdődő sporteseményre - közölte Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott sajtótájékoztatón.
Elsőként a UPC kínálatában érhető el a Digitális Jólét Alapcsomag

Elsőként a UPC kínálatában érhető el a Digitális Jólét Alapcsomag2017. június 28.

A hazai távközlési szolgáltatók közül elsőként a UPC kínálatában érhető el az újabb internet-előfizetők bevonását célzó Digitális Jólét Alapcsomag hangzott el a védjegyhasználatról szóló megállapodás szerdai budapesti aláírásakor. Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos kiemelte: az internetszolgáltatás áfájának idei és jövő évi csökkentése, a világháló használatával kapcsolatos képzések mellett a Digitális Jólét Alapcsomag "jelentős eleme a digitalizáció sikeréhez nélkülözhetetlen áttörésnek".
Elsöprő többség erősítette meg a kormány álláspontját

Elsöprő többség erősítette meg a kormány álláspontját2017. június 26.

A nemzeti konzultáció mind a hat kérdésében elsöprő többség, 99 százalék erősítette meg a kormány álláspontját, amelynek lényege az ország szuverenitásának védelme - közölte Dömötör Csaba sajtótájékoztatón.
Június 19-én alakul meg hivatalosan a magyarországi "5G koalíció"

Június 19-én alakul meg hivatalosan a magyarországi "5G koalíció"2017. június 14.

Június 19-én alakul meg hivatalosan az ötödik generációs mobiltechnológia fejlesztését és hazai bevezetését támogató "5G-koalíció" - jelentette be Deutsch Tamás az Információs Társadalom Parlamentje című konferencián.
A kormány szakmai konzultációt indít a védőnőkkel

A kormány szakmai konzultációt indít a védőnőkkel2017. június 13.

A kormány szakmai párbeszédet, személyes konzultációt indít a védőnőkkel, hogy az 5 ezer egészségügyi dolgozó elmondhassa véleményét a munkájáról, az őket érintő döntésekről és hogy javaslatokat tehessenek a döntéshozóknak - jelentette be Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott a Védőnők napján.
Smart School tanteremet adtak át Újbudán

Smart School tanteremet adtak át Újbudán2017. június 8.

Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztosa adta át a csúcstechnikával felszerelt Smart School tanteremet az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában.
Elérhető a Digitális Jólét Alapcsomag

Elérhető a Digitális Jólét Alapcsomag2017. június 6.

Nyártól elérhető a szolgáltatók kínálatában a Digitális Jólét Alapcsomag, amelynek legfőbb célja, hogy nethasználóvá válhasson az a 200-250 ezer ember, aki anyagi okok miatt nem kapcsolódott eddig a világhálóra - mondta Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos sajtótájékoztatón.
A Duna Aréna alkalmas a fogyatékkal élők fogadására

A Duna Aréna alkalmas a fogyatékkal élők fogadására2017. június 2.

A kormány a fogyatékkal élőket tömörítő szervezetekkel kötött együttműködési megállapodás nyomán arra törekszik, hogy a mozgáskorlátozottak méltó módon vehessenek részt az állami rendezvényeken, illetve az olyan sportrendezvényeken, mint a vizes világbajnokság - mondta Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős megbízottja.
Részvételi rekordot hozott a nemzeti konzultáció

Részvételi rekordot hozott a nemzeti konzultáció2017. május 31.

A szerdai összesítés szerint 1 millió 680 ezren mondták el véleményüket - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a konzultáció utolsó napján.
A kormány nem változtat bevándorláspolitikáján

A kormány nem változtat bevándorláspolitikáján2017. május 30.

A kormány semmilyen körülmények között nem kívánja megváltoztatni bevándorláspolitikáját, mert a magyar és az európai emberek biztonságát tartja elsődlegesnek - hangoztatta sajtótájékoztatón Tuzson Bence.
A kvótarendszer ingatag jogi lábakon áll

A kvótarendszer ingatag jogi lábakon áll 2017. május 10.

Tíz érvet hozott fel a magyar kormány a kvótarendszerrel szemben a kvótaper első tárgyalásán, ami azt jelzi, hogy a mechanizmus önmagában megalapozatlan, ingatag jogi lábakon áll - jelentette ki Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár sajtótájékoztatón.
Több mint egymillióan már véleményt nyilvánítottak a nemzeti konzultáción

Több mint egymillióan már véleményt nyilvánítottak a nemzeti konzultáción2017. május 9.

Átlépte az egymilliót az eddig visszaküldött nemzeti konzultációs kérdőívek száma - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára sajtótájékoztatóján.
A megyei jogú városokban is akadálymentessé teszik a nemzeti ünnepek eseményeit

A megyei jogú városokban is akadálymentessé teszik a nemzeti ünnepek eseményeit2017. május 9.

Az állami rendezvényekhez hasonlóan a megyei jogú városokban is akadálymentessé teszik a nemzeti ünnepekhez kapcsolódó eseményeket - jelentette be Nyitrai Zsolt társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott.