Folyamatosan érkeznek vissza a nemzeti konzultációs kérdőívek. Az eddigi összesítések alapján már most biztos, hogy a jelenlegi konzultáció rekordrészvételt hoz.

Csütörtökön Szél Bernadett és Hadházy Ákos, az LMP politikusai három telephelyen személyesen is megtekinthették a feldolgozási munkákat. Annak ellenére, hogy az ellenzéki politikusok minden tájékoztatást megkaptak, a sajtónak azt mondták el, amit Ron Werber előre megírt nekik.

Kép letöltéseFotó: kormany.hu

Az LMP politikusai ezzel abba a közel kétmillió emberbe rúgtak bele, akik már kitöltötték és visszaküldték a konzultációs íveket. Viselkedésük azért is különösen botrányos, mert miközben meg akarják akadályozni, hogy a magyarok elmondják véleményüket, Brüsszelben az LMP támogatja a betelepítési terveket.

A beérkező ívek biztonsági átvilágítása, gépi borítékbontása, szelekciója és adatfeldolgozása a törvényi előírásoknak megfelelően zajlik. A tegnapi nap folyamán minden – a folyamatban résztvevő – szervezet fogadta az LMP képviselőit, és minden szükséges tájékoztatást megadott nekik. Azzal, hogy az LMP álhírekkel és rágalmakkal próbálja akadályozni a nemzeti konzultációt, a feldolgozást és hitelesítést végző munkatársakat is megsértik.

(Miniszterelnöki Kabinetiroda)