Digitális Jólét Program

Miniszterelnöki Kabinetiroda

Vezető hírek

A Biztonságos Internet Napja

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2018. február 6. 15:50

Február 6-a a Biztonságos Internet Napja (Safer Internet Day – SID). A digitális átalakulás egyik legfontosabb kérdése, hogy hogyan tudjuk az internetet, különösen a fiatalok hogyan tudják az internetet biztonságosan, tudatosan és értékteremtő módon használni. Az internetes gyermekvédelem közös ügyünk és felelősségünk. A célunk, hogy egyre hangsúlyosabban érvényesüljenek az internethasználat napi gyakorlatában a gyermekek védelmét szolgáló szabályok és intézkedések.

Magyarország önálló, 310 m2-es országstanddal mutatkozott be a BETT Show-n

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2018. február 1. 10:58

Január 24-27 között rendezték Európa és a világ legnagyobb digitális oktatástechnológiai kiállítását és konferenciáját, a British Educational Training and Techology Show-t, azaz a BETT Show-t Londonban, ahol idén első alkalommal Magyarország egy önálló, 310 m2-es országstanddal mutatkozott be.

Önálló országstanddal mutatkozik be Magyarország a londoni BETT Shown

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2018. január 20. 13:16

Először vesz részt önálló standdal Magyarország a londoni BETT (British Educational Training and Technology) Show-n, a világ legnagyobb oktatástechnológiai kiállításán az idén - mondta el Deutsch Tamás Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos a szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.

Önálló országstanddal vesz részt Magyarország a londoni BETT Show-n

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2018. január 15. 9:05

Idén először önálló standdal vesz részt Magyarország a londoni BETT (British Educational Training and Technology) Show-n, a világ legnagyobb oktatástechnológiai kiállításán - mondta a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos az M1 aktuális csatornán hétfő reggel.

Magyarország először önálló országstanddal vesz részt a londoni BETT Show-n

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2018. január 12. 11:09

2018. január 24-28. között Londonban kerül megrendezésre Európa és a világ legnagyobb digitális oktatástechnológiai kiállítása és konferenciája, a British Educational Training and Techology Show, azaz a BETT Show. A Kormány döntése értelmében 2018-ban Magyarország első alkalommal jelenik meg a BETT Show-n egy önálló, 310 m2-es országstanddal, ezzel is jelezve az oktatás digitalizációja melletti elkötelezettségét.

A kormány kiemelt beruházássá minősítette a magyarországi mobilhálózat-fejlesztéseket

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2018. január 4. 12:56

A kormány a 484/2017. (XII. 28.) Korm. rendelettel nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a magyarországi távközlési szolgáltatók nagy sebességű mobil hírközlési (4G, 4G+, 5G) hálózatfejlesztési beruházásait.

Magyarországon a legalacsonyabb az internetezés adója

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2018. január 2. 10:38

Január elseje óta Európában Magyarországon a legalacsonyabb az internetezést terhelő általános forgalmi adó kulcsa, miután a kormány kezdeményezésére a parlament két lépésében, 27-ről 18-ra, majd 2018. január 1-től 5 százalékra csökkentette azt - hangsúlyozta a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos sajtótájékoztatón.

Tovább csökken az internetezés áfája

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2017. december 28. 10:07

A kormány célja, hogy minden eddiginél olcsóbb, gyorsabb, elérhetőbb és jobb minőségű legyen az internet Magyarországon, ezért 2018-ban tovább csökken az internet áfája és folytatódik a Szupergyors Internet Program. Az elérhető és olcsó internet egyformán fontos a magyar családok és vállalkozások számára.

A kormány kiemelt beruházássá minősíti a magyarországi hálózatfejlesztési beruházásokat

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2017. november 28. 12:54

A magyar kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá minősíti a magyarországi távközlési szolgáltatók 4G és 4G+ hálózat fejlesztési beruházásait, erről még év végéig döntés születik - mondta a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos egy szakmai konferencián kedden Budapesten.