Digitális Jólét Program

Miniszterelnöki Kabinetiroda

Vezető hírek

Magyarország az elsők között szeretné bevezetni az 5G-technológiát

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2017. június 19. 20:11

Az a cél, hogy Magyarország az első országok között legyen, ahol bevezetik az 5G-t, vagyis az ötödik generációs mobil adatátviteli technológiát - mondta Deutsch Tamás, a Digitális jólét program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos hétfő este az M1 aktuális csatornán.

Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

Kormányzat, 2017. június 19. 14:15

Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát hétfőn Budapesten: a 46 kormányzati és piaci szereplő, szakmai szervezet, ipari érdekképviselet és egyetem technológiai összefogása az ötödik generációs mobiltechnológia fejlesztését, valamint sikeres és gyors magyarországi bevezetését tűzte ki célul.

Június 19-én alakul meg hivatalosan a magyarországi "5G-koalíció"

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2017. június 14. 15:29

Június 19-én alakul meg hivatalosan az ötödik generációs mobiltechnológia fejlesztését és hazai bevezetését támogató "5G-koalíció" - jelentette be a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos az Információs Társadalom Parlamentje című szerdai budapesti konferencián.

Magyarország 4G mobilhálózata a világ egyik legjobb mobilhálózata

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2017. június 9. 14:22

Az OpenSignal tegnap közzétett legfrissebb jelentése szerint - megőrizve eddigi helyezését - Magyarország a világ harmadik leggyorsabb 4G/LTE hálózatával rendelkezik. A magyar felhasználók átlagosan 42,61 Mbps sebességet érnek el, amely 2 Mbps-mal jobb a fél évvel ezelőtti eredménynél.

Sajtóközlemény

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2017. június 9. 14:12

A Kormány döntött a Digitális Jólét Program 2017. évi feladatainak teljesítéséhez szükséges forrásokról.

Smart School tanteremet adtak át Újbudán

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2017. június 8. 22:02

Az InternetKonban megfogalmazottakat valóra váltó Digitális Jólét Program keretében elkészültek a következő évek digitális fejlesztési irányait meghatározó stratégiák, köztük az egyik fő pillért jelentő Magyarország Digitális Oktatási Stratégiája is, mely a teljes oktatási rendszert hivatott felkészíteni a digitális világra - mondta Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos a csúcstechnikával felszerelt Smart School tanterem átadásán az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában.

Nyártól elérhető a Digitális Jólét Alapcsomag

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2017. június 6. 11:25

Nyártól elérhető a szolgáltatók kínálatában a Digitális Jólét Alapcsomag, amelynek legfőbb célja, hogy nethasználóvá válhasson az a 200-250 ezer ember, aki anyagi okok miatt nem kapcsolódott eddig a világhálóra - mondta Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos sajtótájékoztatón.

Sehol sincs alternatívája a digitális oktatásnak

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2017. június 2. 13:08

Sehol, így Magyarországon sincs alternatívája a digitális oktatásnak - jelentette ki a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos pénteken Budapesten.

Júniusban útjára indulhat a Digitális Jólét Program 2.0

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2017. május 25. 13:35

Júniusban útjára indulhat a Digitális Jólét Program (DJP) 2.0, és még idén az okosváros-fejlesztéshez (smart city) kapcsolódóan legalább öt-hat kísérleti, úgynevezett pilotprojektet akarnak elindítani - közölte a programért felelős miniszterelnöki biztos csütörtökön a témában rendezett budapesti konferencián.