Digitális Jólét Program

Miniszterelnöki Kabinetiroda

Vezető hírek

Sikerrel zárult a III. Digitális Témahét

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2018. április 23. 14:25

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is nagy érdeklődés mellett zajlott 2018. április 9-13. között a Digitális Témahét.

Javában zajlik a III. Digitális Témahét

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2018. április 11. 10:51

A Digitális Témahét keretében 905 iskolában (köztük 25 határon túli iskolában) idén 3000 digitális pedagógiai projekt valósult meg, közel 7000 pedagógus és 120 ezer tanuló részvételével.

Az I. kerületben is elindult az Idősügyi Infokommunikációs Program

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2018. április 5. 11:42

A budapesti I. kerület is csatlakozott az Idősügyi Infokommunikációs Programhoz, amelyben az idén országszerte százezer 65 év feletti ember szerezhet számítógép- és internethasználati ismereteket tizenkétszer kétórás időkeretben - jelentették be csütörtökön az I. kerületben, az első kurzus indulása után tartott sajtótájékoztatón.

A digitális átalakulás elengedhetetlen a gazdaság teljesítményének javításához

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2018. április 4. 14:59

A nemzetgazdaság teljesítmény- és hatékonyságjavulásának alapja a digitalizáció sikerre vitele, egy gazdaság eredményességét nagymértékben befolyásolja, hogy milyen mértékben és milyen gyorsan sikerül a digitális forradalmat vagy evolúciót lebonyolítani - mondta Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programja összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos, az Európai Parlament fideszes képviselője a Digitális evolúció - Mobilfizetési szimpózium 2018 című rendezvényen szerdán, Budapesten.

Óriási az érdeklődés az idei Digitális Témahét iránt

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2018. április 3. 13:11

2018. április 9. és 13.-a között megrendezésre kerülő III. Digitális Témahét célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben.

ROBOTLEGO Pilot Program indult 15 leghátrányosabb helyzetű kistelepülésen

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2018. március 29. 11:24

A 2015-ös PISA felmérés eredménye mindenkit meglepett. Az első helyet Szingapúr szerezte meg, amely ország tanulói immár harmadik alkalommal a ranglista élén végeztek.

A cél, hogy Magyarországon mindenki a digitalizáció nyertese legyen

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2018. március 21. 16:41

A magyar kormány célja, hogy minden magyar polgár a nyertese legyen a digitalizációnak - mondta a Digitális jólét programért (DJP) felelős miniszterelnöki biztos szerdán Budapesten.

Elindult a százezer idős ember infokommunikációs képzését szolgáló program

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2018. február 26. 13:27

Elindult az idősügyi infokommunikációs program, amelynek keretében az idén százezer 65 év feletti polgár szerezheti meg a számítógép- és internethasználattal kapcsolatos alapismereteket vagy mélyítheti el tudását tizenkétszer kétórás időkeretben - hangzott el a kormányzati forrásból finanszírozott, 1,2 milliárdos költségvetésű képzést bemutató hétfői budapesti sajtótájékoztatón.

A Biztonságos Internet Napja

Miniszterelnöki Kabinetiroda, Digitális Jólét Program, 2018. február 6. 15:50

Február 6-a a Biztonságos Internet Napja (Safer Internet Day – SID). A digitális átalakulás egyik legfontosabb kérdése, hogy hogyan tudjuk az internetet, különösen a fiatalok hogyan tudják az internetet biztonságosan, tudatosan és értékteremtő módon használni. Az internetes gyermekvédelem közös ügyünk és felelősségünk. A célunk, hogy egyre hangsúlyosabban érvényesüljenek az internethasználat napi gyakorlatában a gyermekek védelmét szolgáló szabályok és intézkedések.